Włosomaniaczki cz. VII :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-26, 19:14   #2341
ImmortalLover
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)

Po 19 skakali
Oglądałam ten film, dobry jest motyw z Miley I Liam tam gra

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-26, 19:17   #2342
Finlora
Zakorzenienie

To faktycznie akurat kiedy wracaliśmy
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-26, 19:21   #2343
ImmortalLover
Zakorzenienie

Pewnie będą jeszcze pokazywać

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2011-03-26, 19:42   #2344
Finlora
Zakorzenienie

Rosół mi dzisiaj nie bardzo wyszedł ale zrobiłam z niego pomidorówkę (z ryżem ) i wyszła pyszna
Stary 2011-03-26, 20:56   #2345
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Ogladacie Małysza?
Nie
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Pomidorów akurat nie kupuję ale ostatnio rzuciła mi się w oczy podwyżka ceny filetów z kurczaka - jeszcze jakieś 2 miesiące temu kupowałam za 14zł/kg, potem 15,90 a wczoraj w Kauflandzie były już po 16,40
Też widzę różnicę w cenach, np. Pstella, którą na promocji można było wyjąć za 1,79 a dzisiaj 2,49 , chleb, który średnio raz w miesiącu drożeje o 10 gr czy inne takie, ale z całą pewnością nie jest tak, jak tu Kaczorek straszył
Cytat:
Rosół mi dzisiaj nie bardzo wyszedł ale zrobiłam z niego pomidorówkę (z ryżem ) i wyszła pyszna
Mniam, mniam, pomidorowa

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-26, 21:03   #2346
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Też widzę różnicę w cenach, np. Pstella, którą na promocji można było wyjąć za 1,79 a dzisiaj 2,49 , chleb, który średnio raz w miesiącu drożeje o 10 gr czy inne takie, ale z całą pewnością nie jest tak, jak tu Kaczorek straszył
Wiadomo, że w małych osiedlowych sklepikach zawsze będzie drożej niż w markecie Nie wiem po co on tę szopkę odstawił
Bardziej dobija mnie to co rząd chce zrobić z lekami - między innymi sztywne ceny i zakaz promocji w aptekach - teraz mogę kupić Yaz po 37zł kiedy w innych aptekach normalna cena to 48 a po tych zmianach wszędzie będzie drogo

Cytat:
Mniam, mniam, pomidorowa
Pyszna Zapakuję w słoiczek i Ci wyślę

Przełączyłam na Pretty Woman

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-03-26 o 21:18
Stary 2011-03-26, 22:22   #2347
'Estelle'

Cytat:

Bardziej dobija mnie to co rząd chce zrobić z lekami - między innymi sztywne ceny i zakaz promocji w aptekach - teraz mogę kupić Yaz po 37zł kiedy w innych aptekach normalna cena to 48 a po tych zmianach wszędzie będzie drogo
No to masakra jest. Mam nadzieję, że do tego jednak nie dojdzie
Cytat:
Pyszna Zapakuję w słoiczek i Ci wyślę

Przełączyłam na Pretty Woman
Będę czekać na listonosza

Miałam w planie obejrzeć Hostel 2, ale chyba sobie odpuszczę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 06:06   #2348
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
w takich chwilach nie chcę mieć dzieci...
Cytat:
To jest straszne...
Napiszę jedynie : Quo vadis ?

Cytat:
A to nie jest tak, że niektóre produkty sezonowo zdrożały?
Takie "sezonowe" ceny były zawsze, ale nie takie. Ta cena pomidorów, którą przykładowo podałam, to cena przeciętna. Pomidory pod nazwą : "krajowe" kosztują u mnie 16,80.
I nie tylko ja odczuwam te podwyżki. Parę dni temu rozmawiałam ze znajomym {właściciel dwóch sklepów jubilerskich}. "Przeniósł się " z BONI-ego do Kauflandu. Za swój standardowy, tygodniowy wózek zakupów w BONI płacił około 200 zł. Teraz zapłacił około 400 zł. W Kauflandzie około 300 zł. Ja już dwa razy robiłam zakupy w Biedronce i jak kiedyś nie był to na moim terenie oblegany sklep, tak teraz wcisnąć się jest trudno. Na przystanku autobusowym stały zawsze cztery- pięć osób, a samochody tylko śmigały. Dwa dni temu, o tej samej porze, naliczyłam piętnaście osób i autobus zapchany. To o czymś świadczy. Nie wiem, ale ja mam coraz czarniejsze myśli.

Cytat:
Napisane przez Estelle
chociaż czy można mieć za dużo par butów
NIE MOŻNA

Cytat:
Napisane przez Estelle
Wpisz w wyszukiwarkę Adobe Flash Player, ściągnij plik.
Dziękuję. Spróbuję .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Zakopane rozczarowujące
Byłam w Zakopanym jedyny raz w lipcu 2007 roku . Co prawda krótko - dwa dni. Tak przy okazji koncertowania Laluni w Krakowie i Częstochowie. I wiesz co ? Miałam identyczne odczucie jak Ty. Tyle się nasłuchałam opowieści, że oczekiwałam rewelacji. Jedno co zapamiętałam to kościół na Krzeptówkach i restaurację z góralską kapelą i kwaśnicą na Krupówkach "Dodatki" do kwaśnicy były takie, że góralskie tańce uskuteczniałam i o własnych siłach do taksówki nie mogłam wsiąść

Cytat:
Bardziej dobija mnie to co rząd chce zrobić z lekami

Ty mnie nie strasz ... Już teraz wydaję miesięcznie na leki około czterystu złotych. A "latam" do najtańszej apteki w mieście.

U mnie mróz ! Dwa stopnie poniżej zera.
Zabieram się za przestawianie zegarków.

Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Spróbuję, może mi się uda wstawić.

http://mistrzowie.org/uimages/201103...cherro_500.jpg
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 08:04   #2349
ImmortalLover
Zakorzenienie

Zimny Lech-okrutne
Jakoś już mi się nie chce myśleć o naszym kraju...

Stary 2011-03-27, 08:25   #2350
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ja już dwa razy robiłam zakupy w Biedronce i jak kiedyś nie był to na moim terenie oblegany sklep, tak teraz wcisnąć się jest trudno.
Ja często robię zakupy w Biedronce, może nie ma tam niektórych rzeczy w porównaniu do większych (i droższych) sklepów ale w zasadzie zawsze znajduję to czego potrzebuję i wcale nie uważam, żeby produkty tam sprzedawane były gorszej jakości.
Mam tylko nadzieję, że jak wszyscy rzucą się na Biedronkę bo tam najtaniej to nie podwyższą cen.

Cytat:
Ty mnie nie strasz ... Już teraz wydaję miesięcznie na leki około czterystu złotych. A "latam" do najtańszej apteki w mieście.
W dodatku podobno nie w każdej aptece będziesz mogła kupić refundowany lek po niższej cenie
Mam nadzieję, że to nie przejdzie - zabierają się za jakieś głupie reformy w ogóle nie myśląc o tym, że najbardziej stracą na tym ludzie, dla których nawet te parę złotych oszczędności w miesiącu to bardzo dużo
Ja nienawidzę ministra zdrowia a mój TŻ minister edukacji

Cytat:
Zabieram się za przestawianie zegarków.
Wczoraj kiedy szliśmy spać i przestawialiśmy zegarki mówiłam do mojej psicy, żeby nie obudziła mnie za wcześnie - obudziła o 8.30 nowego czasu czyli 7.30 starego - czarna małpa

Cytat:
Spróbuję, może mi się uda wstawić.
http://mistrzowie.org/uimages/201103...cherro_500.jpg
Chociaż podpis okrutny.

Edit. A propos zabawnych rzeczy
http://i2.pinger.pl/pgr230/0458ef320...47ecb1cb/0.jpg

http://www.youtube.com/user/graannat#p/u/28/tJiVs2K1aOg

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-03-27 o 09:37
Stary 2011-03-27, 10:47   #2351
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
W dodatku podobno nie w każdej aptece będziesz mogła kupić refundowany lek po niższej cenie
Mam nadzieję, że to nie przejdzie - zabierają się za jakieś głupie reformy w ogóle nie myśląc o tym, że najbardziej stracą na tym ludzie, dla których nawet te parę złotych oszczędności w miesiącu to bardzo dużo
Ja nienawidzę ministra zdrowia a mój TŻ minister edukacji
No ich to nie interesuje-ważne, że oni mają... Moja mama, jako pielęgniarka, nie znosi minister zdrowia-jak pewnie większość pielęgniarek...

Stary 2011-03-27, 10:58   #2352
NaKrawedzi
Zakorzenienie

co do minister edukacji to dla uczniów nie jest tak źle, nowe zarządzenie, ze mozna miec 1 kape na semstr itp są good

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 11:08   #2353
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
co do minister edukacji to dla uczniów nie jest tak źle, nowe zarządzenie, ze mozna miec 1 kape na semstr itp są good
To wcale nie jest dobre bo jeśli będą mieli taką możliwość to jakiś przedmiot sobie w ogóle odpuszczą
Z kolei mój TŻ jej nie znosi za dokładnie kolejnych papierków, które tak naprawdę nic nie wnoszą i za jej kolejny genialny pomysł, że w ciągu jednej lekcji powinien równocześnie realizować 3 programy nauczania - dla uczniów zdolnych, mało zdolnych i normalnych. Być może 4 jeśli w klasie są jacyś uczniowie z lekkim upośledzeniem I nie jest to ważne, że większość nauczycieli nie ma odpowiedniego przygotowania do pracy z takimi uczniami, powinien iść na jakieś studia i się dokształcić. Jakby już miał mało pracy

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-03-27 o 11:10
Stary 2011-03-27, 11:14   #2354
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
To wcale nie jest dobre bo jeśli będą mieli taką możliwość to jakiś przedmiot sobie w ogóle odpuszczą
Z kolei mój TŻ jej nie znosi za dokładnie kolejnych papierków, które tak naprawdę nic nie wnoszą i za jej kolejny genialny pomysł, że w ciągu jednej lekcji powinien równocześnie realizować 3 programy nauczania - dla uczniów zdolnych, mało zdolnych i normalnych. Być może 4 jeśli w klasie są jacyś uczniowie z lekkim upośledzeniem I nie jest to ważne, że większość nauczycieli nie ma odpowiedniego przygotowania do pracy z takimi uczniami, powinien iść na jakieś studia i się dokształcić. Jakby już miał mało pracy
jest ok, bo można mieć kape jeśli dany przedmiot będzie kontynuowany w następnmym roku choć ja akurat 1 nie planuje wolę2

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-03-27, 11:16   #2355
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
jest ok, bo można mieć kape jeśli dany przedmiot będzie kontynuowany w następnmym roku choć ja akurat 1 nie planuje wolę2
Nie rozumiem Cię bo ja bym wolała nie mieć żadnej
Stary 2011-03-27, 11:21   #2356
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem Cię bo ja bym wolała nie mieć żadnej
no przecież mówię, że nie planuję 1, ale to takie ubezpieczenie dla uczniów

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-03-27, 11:28   #2357
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
no przecież mówię, że nie planuję 1, ale to takie ubezpieczenie dla uczniów
Niech się uczniowie do roboty wezmą bo w tym momencie mają chyba więcej praw niż obowiązków
Stary 2011-03-27, 11:35   #2358
NaKrawedzi
Zakorzenienie

nie przesadzajmy, niby w szkole ma się więcej czasu dla siebie itd, a w szkole spędza się 7 godzin, potem nauka + obowiązki w domu, bo żyjemy w takich czasach, ze mamusia ciepłego obiadku nie ugotuje i nie posprząta domu, bo też pracuje...

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-03-27, 11:37   #2359
Finlora
Zakorzenienie

Ale dawniej przecież też tak było, moi rodzice oboje pracowali, zresztą kogo dzisiaj stać na to, żeby tylko jedna osoba w rodzinie pracowała?

Wiesz co mnie np dobija w szkole TŻ'a? Że kiedy uczniowie zażyczą sobie dyskoteki jest ona robiona np w środę czy w czwartek i następnego dnia są zwolnieni z pytania, kartkówek i w ogóle przygotowania się do lekcji Za moich czasów w życiu czegoś takiego nie było - jak uczniowie chcieli mieć dyskotekę to ok ale następnego dnia wszyscy mieli być przygotowani

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-03-27 o 11:41
Stary 2011-03-27, 11:51   #2360
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dawniej przecież też tak było, moi rodzice oboje pracowali, zresztą kogo dzisiaj stać na to, żeby tylko jedna osoba w rodzinie pracowała?

Wiesz co mnie np dobija w szkole TŻ'a? Że kiedy uczniowie zażyczą sobie dyskoteki jest ona robiona np w środę czy w czwartek i następnego dnia są zwolnieni z pytania, kartkówek i w ogóle przygotowania się do lekcji Za moich czasów w życiu czegoś takiego nie było - jak uczniowie chcieli mieć dyskotekę to ok ale następnego dnia wszyscy mieli być przygotowani
ojej szkolne dyskoteki, nigdy nie byłamich fanką xD
a co to za probcielem dla nauczyciela żeby nie pytał?
to jest fizycznie nie możliwe żeby być codziennie przygotowanym na każda lekcje, bo moze nauczyciel zapyta... dobrze, że w LO rzadko się zdarza żeby nauczyciele ot tak pytali

w ogóle ja wychodzę z żałozenia, ze dobry nauczyciel to taki, który lubi swoją pracę, a taki raczej nie ma problemu z 1 np moja babka z gepgrafii (akurat my sie niespecjalnie lubimy) naprawdę swietnie uczy i mimo, że na noc naukową była zaproszona na 4 rano to przyszła juz ok 22 i była do końca dobrze się przy tym bawiac, a na geografii powiedziała, ze ostatnio był maraton naukowy to dzisiaj zobaczymy sobie tylko film (o kulturze azjatów)

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-03-27, 12:11   #2361
Finlora
Zakorzenienie

Podejrzewam, że nauczyciel nie ma problemu z tym, żeby nie pytać, chodzi tylko o to, że uczniowie mają oficjalne przyzwolenie, że nie muszą się uczyć i nauczyciel nie ma prawa nikogo zapytać
Stary 2011-03-27, 12:26   #2362
'Estelle'

Cytat:
Takie "sezonowe" ceny były zawsze, ale nie takie. Ta cena pomidorów, którą przykładowo podałam, to cena przeciętna. Pomidory pod nazwą : "krajowe" kosztują u mnie 16,80.
I nie tylko ja odczuwam te podwyżki. Parę dni temu rozmawiałam ze znajomym {właściciel dwóch sklepów jubilerskich}. "Przeniósł się " z BONI-ego do Kauflandu. Za swój standardowy, tygodniowy wózek zakupów w BONI płacił około 200 zł. Teraz zapłacił około 400 zł. W Kauflandzie około 300 zł. Ja już dwa razy robiłam zakupy w Biedronce i jak kiedyś nie był to na moim terenie oblegany sklep, tak teraz wcisnąć się jest trudno. Na przystanku autobusowym stały zawsze cztery- pięć osób, a samochody tylko śmigały. Dwa dni temu, o tej samej porze, naliczyłam piętnaście osób i autobus zapchany. To o czymś świadczy. Nie wiem, ale ja mam coraz czarniejsze myśli.
Ja pomidory kupuję w superakach, po 4,99 za kilo
Dojrzewam je potem na oknie i stają się zjadliwe.
Biedron daje niezłe oszczędności, szczególnie na produktach wyprodukowanych dla sieci. Często są to ci sami producenci, którzy pod własną marką biorą sporo więcej. Np. Cola Hoop - 3,69 w markecie i 2,25 w Biedro, albo Smakija 1,99/1,59.
I słynny żel micelarny Be Beauty Tołpy, który jest w ogóle 5 razy tańszy
Z komunikacji korzystam już od dawna , chyba, że jest sezon, to przesiadam się na skuter i wtedy się kalkukuje.
Samochodem nijak się nie opłaca, zwłaszcza dla jednej osoby.
Cytat:
Byłam w Zakopanym jedyny raz w lipcu 2007 roku . Co prawda krótko - dwa dni. Tak przy okazji koncertowania Laluni w Krakowie i Częstochowie. I wiesz co ? Miałam identyczne odczucie jak Ty. Tyle się nasłuchałam opowieści, że oczekiwałam rewelacji. Jedno co zapamiętałam to kościół na Krzeptówkach i restaurację z góralską kapelą i kwaśnicą na Krupówkach "Dodatki" do kwaśnicy były takie, że góralskie tańce uskuteczniałam i o własnych siłach do taksówki nie mogłam wsiąść
Byliśmy w restauracji, właśnie takiej góralskiej z orkiestrą. Tej, co to rożna i grille widać i mięsa na nich się piekące. No cud-miód z daleka rozbudzało apetyt.
TŻ zamówił szaszłyk, ja pstrąga z nadzieniem serowym.
Szaszłyk zbójnicki... to rozbój w biały dzień, trzy kawałki wyschniętego mięsa i dwie cebulki Ryba w smaku cienka, a nadzienie to trochę stopionego sera pod ościami. Ogromne rozczarowanie. Więcej nie pójdziemy.
Chociaż ogólnie, to ceny przyzwoite, bo za dwudaniowy obiad 14 zł, a piwo tańsze niż u mnie w mieście.
Ale ogólnie nudy. Jak nie chodzi się w góry, to nie ma co robić.

Niezłe, niezłe, ale idealnie oddaje prawdę.
Cytat:
Ja często robię zakupy w Biedronce, może nie ma tam niektórych rzeczy w porównaniu do większych (i droższych) sklepów ale w zasadzie zawsze znajduję to czego potrzebuję i wcale nie uważam, żeby produkty tam sprzedawane były gorszej jakości.

Dokładnie tak, mam takie sam zdanie.
Mają przecudny, porcjowany schab , tanie banany [nikt i nie powie, że czyje różnicę w smaku ] i generalnie wszystko to, co inne sklepy plus kilka innych, fajnych bajerów

BTW. Ten nasz żel ulubiony chyba na stałe wszedł do oferty. Poszukaj różowego, on do cery suchej jest
Cytat:

Cytat:
To tak całą szkołę można przelecieć i mieć kołka z matmy
Cytat:

Dokładnie. Przyjemności - proszę bardzo, ale obowiązki mają być wypełnione. Ja pamiętam na studiach, jak się na tygodniu na imprezy chodziło, a potem do egzaminu trzeba było podejść albo na zajęcia o 8 iść. I nie było przeproś. Każdy ma prawo wyboru, ale niech za te wybory bierze odpowiedzialność.

Stary 2011-03-27, 12:36   #2363
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
BTW. Ten nasz żel ulubiony chyba na stałe wszedł do oferty. Poszukaj różowego, on do cery suchej jest
Już kupiłam

Cytat:
Dokładnie. Przyjemności - proszę bardzo, ale obowiązki mają być wypełnione. Ja pamiętam na studiach, jak się na tygodniu na imprezy chodziło, a potem do egzaminu trzeba było podejść albo na zajęcia o 8 iść. I nie było przeproś. Każdy ma prawo wyboru, ale niech za te wybory bierze odpowiedzialność.
Pamiętam jak byłam na studiach i w każdy czwartek w moim ulubionym barze były rockoteki -zaczynały się o 21, siedziało się do 23-24 a potem w piątek oczy na zapałki i na zajęcia
Stary 2011-03-27, 12:56   #2364
'Estelle'

Cytat:
Już kupiłam
A testowałaś??? Ja też mam na niego ochotę, te żele są tak zaje-delikatne
Tylko mam jeszcze w zapasie ten jeden od Ciebie, ten z drobinami i jeszcze Mineral Flowers [ale i tak chyba kupię , bo z moim szczęściem to potem nie będzie ]
Cytat:
Pamiętam jak byłam na studiach i w każdy czwartek w moim ulubionym barze były rockoteki -zaczynały się o 21, siedziało się do 23-24 a potem w piątek oczy na zapałki i na zajęcia
Ja miałam któregoś razu wydziałową imprezę integracyjną we wtorej, a w środę jakiś genialny logistyk wpisał zajęcia na 7:15 . I poszłam... i nawet przy tablicy byłam
Szczęśliwie większość imprez odbywała się właśnie we czwartki, a w piątek już zazwyczaj było wolne, albo jakieś warsztaty, więc luz. Co prawda niby na laborki trzeba było być przygotowanym na wstępniaka, ale zazwyczaj dawało się uprosić prowadzącego

Stary 2011-03-27, 13:02   #2365
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
A testowałaś??? Ja też mam na niego ochotę, te żele są tak zaje-delikatne
Tylko mam jeszcze w zapasie ten jeden od Ciebie, ten z drobinami i jeszcze Mineral Flowers [ale i tak chyba kupię , bo z moim szczęściem to potem nie będzie ]
Jeszcze nie, mam chyba ze 3 te niebieskie i ten różowy

Siedzę właśnie z kokosem na włosach, niech się włosy napiją trochę
Zostało mi Glorii jeszcze tylko na 2 użycia i wreszcie będę mogła otworzyć Bingo albo Romantic - obiecałam sobie, że otworzę którąś z tych nowych dopiero kiedy wykończę Glorię
Stary 2011-03-27, 13:03   #2366
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że studia to i tak inna sprawa
U nas jest tak, że w sumie rzadko kiedy jesteśmy pytani, kartkówek niezapowiedzianych też nie ma. Ogólnie wydaje mi się, że są luzy-praktycznie nic nie robię i oceny mam ok(mama mówi, ze jakbym się zaczęła uczyć to i bym na jakiejś olimpiadzie wylądowała). Więc pomysł z 1na koniec jest bez sensu, a żeby nie zdać(u nas) wystarczy być na lekcjach od czasu do czasu i robić dobre ściagi- co i tak nam nie da wiedzy,ale oceny przynajmniej będą dobre.

Stary 2011-03-27, 13:04   #2367
NaKrawedzi
Zakorzenienie

nie bo 3 klasie nie mozna mieć żadnej kapy

zjadłam 3 bułki, 2 ciastka i zupke chińską
zrobię sobie później koktajl jak mi się truskawki rozmrożą

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-03-27, 14:43   #2368
Finlora
Zakorzenienie

Dziewczyny, zarejestrujcie się i zagłosujcie na schronisko w Radomsku
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353

Wczoraj w tv widziałam reportaż - zwierzaki umierają z głodu bo nie ma wystarczającej ilości jedzenia, pani prezydent Radomska stwierdziła, że postara się pomóc ale to jest schronisko a nie hotel i nie należy spodziewać się luksusów - jakby jedzenie było luksusem
Stary 2011-03-27, 16:23   #2369
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że to nie przejdzie

Coś dzisiaj w TV mówili, że sejm uchwalił jakąś nową ustawę dot. służby zdrowia. Nie wiem o co chodzi, bo zbyt późno włączyłam

Cytat:
Niech się uczniowie do roboty wezmą bo w tym momencie mają chyba więcej praw niż obowiązków
Święta racja ! Gdzie tam za moich czasów konieczność zapowiadania kartkówek czy też ile ich w ciągu dnia można zrobić. A potem mamy pokolenie półinteligentów, które lektury ze streszczeń z internetu zna, a tabliczkę mnożenia - częściowo. No niechbym ja się odważyła pysknąć nauczycielowi ...

Cytat:
Że kiedy uczniowie zażyczą sobie dyskoteki jest ona robiona np w środę czy w czwartek i następnego dnia są zwolnieni z pytania, kartkówek i w ogóle
Mam znajomego nauczyciela. Dla nich te dyskoteki to też wymysł nie z tej ziemi. W godzinach wolnych, nieodpłatnie musi ciało pedagogiczne harcownik pilnować.

Cytat:
Mają przecudny, porcjowany schab , tanie banany [nikt i nie powie, że czyje różnicę w smaku ] i generalnie wszystko to, co inne sklepy plus kilka innych, fajnych bajerów

Banany kupowałam . Zgadza się, że są dobre. Mięsa - jeszcze nigdy. Wędlinę - chyba ze dwa razy. Niezjadliwa, sama sól. Ja muszę uważać na to co jem { tak na sto procent to nie uważam} i dokładnie czytam etykiety. Toż tam w tych wędlinach prawie cała tablica Mendelejewa. Chociaż obecnie w mięsnych też tak samo.
Muszę spróbować jakieś ścierwo w Biedronce kupić. Pomidory raz mi sąsiad z Biedronki przywiózł. Zielone w środku. Nie pomyślałam o dojrzewaniu na oknie. Kupię następnym razem. Razowy chleb mają barwiony karmelem. Ale miałam ten ich zwykły, niekrojony. Zjadliwy. Ja kupuję chleb niekrojony, bo w krojonym kromki dla mnie zbyt grube. Nie mogę jeść chleba w ogóle, a nie umiem żyć bez niego. Jak sobie w domu pokroję tak cieniutko jak gazeta, to udaję, że chleba nie jem.
Zrobię we wtorek zakupy w Biedronce, to opowiem. Podrzućcie jakieś typy.

Cytat:
Dziewczyny, zarejestrujcie się i zagłosujcie na schronisko w Radomsku
Nie przeczytałam wszystkiego, ale tam jest napisane, że pieniądze na schroniska to z tych rabatów przyznawanych przez Krakvet. Jak tak - to ja odpadam. Nie kupuję u nich. Kiedyś kupowałam, ale trzy razy zrobili mnie w bambuko i już nie kupuję.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 16:32   #2370
NaKrawedzi
Zakorzenienie

obejrzałam mądrość krokodyli i czuję niedosyt... film nie wyjaśnił dlaczego główny bohater tak szybko tracił krew... można by tłumaczyć, że jest porfirykiem ale to pójście na łatwizne...
no i jak widziałyscie to wiecie co on kolekcjonował po tych kobietach? takie podłużne?
a Jude Low mega rozkochiwał w sobie kobiety swoją tajemnoczością, intelegencja, pasją, talentem
lubię takie filmy

Nakarm pieska

Wymienię
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości