Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-27, 15:41   #2911
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Ddaaiissyy, Andziot, Grazin, Sania, Atiz, Mimbi, Paulizia dzięki za zdania o wózku
Ja do początku czarny chciałam.. tylko jak mi parę osób zaczęło ostro grymasić to już sama zaczęłam się gubić! Ale zostaje przy swoim zdaniu

Aga_Pe
wszystkiego dobrego z okazji rocznicy a że osobno, no trudno.. na pewno jeszcze sobie podwójnie odbijecie

Sania gratki za trzy trójki

Moniqac dla Ciebi i Szymka też

Artiz
a zdradz mi dlaczego trójkołowca wolisz?

Mimbi kiedy u Ciebie ruszy lawina zakupowa?

Anulinka jak patrze na Ciebie i twoją szczupła figurę to jestem mega zazdrosna!!! Ślicznie wyglądasz

Paulizia
u mnie też niedziela i też było sprzątanko.. I wcale się nie przejmowałam, tylko cieszyłam, że w końcu coś mi się chce

Mam jeszcze pytanko do zwolenniczek kosmtyków HIPP.. Bierzecie z tej serii "Krem ochronny na odparzenia", czy jednak "Sudocrem"?
Stary 2011-03-27, 15:44   #2912
sandrunia1511
Raczkowanie

Miłej niedzieli kochane

SiLLee ,
każdy ma swoje zdanie na temat szpitala w którym przebywał..
jeden trafił na tych lepszych lekarzy i pielęgniarki, inni zaś na tych gorszych..

ja gdybym była w PL to bym nie wymyślała, tylko jechała do szpitala w Rydułtowach, a nie do Rybnika czy Raciborza, bo tu mam szpital na miejscu, tak samo tutaj w de..
jest i w nim urodzę..
możecie pomyśleć, że mam złe myślenie, ale szpital szpitalem, lekarze uczyli się tego samego.. to samo robili..

a co do ciuszków, rzeczy dla dzidziusia to ja też nic nie mam prawie .. ; /
tylko tyle co dostałam, czyli butelke, smoczek i 2 pary ciuszków i nic pozatym...

męczy mnie znowu zgaga (
masakraaaaaa ..
i do tego skurcze łydek i stóp

jakoś ostatnio źle się czuję, nie umiem spać w nocy, co chwilę się budzę..
tak jakoś zmęczona jestem wszystkim.. ; /

dziewczyny, narzekacie na brak tż, ja mam to samo..
ehhh ;(
więc wiem jak to jest i jestem z wami .. !
damy radę
za niedługo nasze dzieciaczki przyjdą na świat i bd lepiej..

Stary 2011-03-27, 15:47   #2913
bzyczka1
Zakorzenienie

Anulinka super zakupy...dlatego tak kocham lumpeksy dużo za mało

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:50   #2914
zabuus
Raczkowanie

Wózek dostanę od tż siostry.
powiedzcie mi szczerze co o nim myślicie ??

http://espa.net.pl/wozki-wielofuncyj...03#description

zabuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:04   #2915
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa Ta pogoda i Wasze opinie bardzo podniosły mnie na duchu
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Anulinka jak patrze na Ciebie i twoją szczupła figurę to jestem mega zazdrosna!!! Ślicznie wyglądasz
Mam jeszcze pytanko do zwolenniczek kosmtyków HIPP.. Bierzecie z tej serii "Krem ochronny na odparzenia", czy jednak "Sudocrem"?
Dzięki, ale ja taka szczupła to nie jestem. Dzisiaj waga wskazała prawie 69 kg.

My poza sudocremem mamy krem z Nivea Baby SOS i pewnie jeszcze Bepanthen dokupię.

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Anulinka super zakupy...dlatego tak kocham lumpeksy dużo za mało
Ja średnio zaglądam do mojego ulubionego co 2 tygodnie, jak jest przecena o 50 czy 75 %. Wtedy warto poświęcić godzinkę i coś wyszukać. Przy okazji jeszcze fajną koszulę TŻ kupiłam i sobie kurtkę ( w której jestem na zdjęciu - za całe 8 zł ).

Dziewczonka, wszystkie jesteśmy w komplecie i nierozpakowane.
Trzymam mocno kciuki, abyś dotrwała jak najdłużej, a jeśli się uda wyszła jeszcze do domu przed porodem
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:35   #2916
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Wózek dostanę od tż siostry.
powiedzcie mi szczerze co o nim myślicie ??

http://espa.net.pl/wozki-wielofuncyj...03#description
w porzo a jak się prowadzi, pasuje Ci?

Eweska, ale jaja z tymi bliźniakami Rzeczywiście kiedyś nie robili usg i bliźniaki to była niezła niespodzianka dla wszystkich. Już sobie wyobrażam minę Twojej mamy Kiedyś było inaczej; moja mami też się dziwi że lekarz może podać wagę dziecka i w ogóle wszystko podejrzeć

Mimbi, te gwiazdki do wątku i tak się nie liczą bo te wygrane wątki wybiera jakaś tam komisja Ja wierzę że Twój i tak wygra Fajne nagrody są

Dziewczonka, u nas wszystko ok. zaciskamy nogi Ty też ładnie leż aby dzidziuś jeszcze trochę w brzuszku posiedział

Widzę, że dzisiaj spokój i pewnie wszystkie na spacerkach. Ja niestety w domu siedzę, bo nie lubię spacerować sama jak palec
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:51   #2917
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

i jak lepiej?
a nogę oderwałaś?

Miłego niedzielenia się !
nie oderwalam...
ale zasnelam ok 3,30

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

agus87, jak dziś Twoje bóle ??
Na czym była w kinie? Los numeros? Zastanawiałam się czy sie nie wybrac, ale boje się, ze niewygodnie mi być moze

slonce mam dzisiaj skurcze
i bole krzyzowe i jak na @
ale baardzo nieregularne
wiec to te przepowiadajace

tak bylam na los numeros i po 30 minutach prawie lezalam na tz
tak mnie plecy i kregoslup bolal
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Wklejam moj duży brzuchol 29 tydzien 4 dzien
sliczny
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witam niedzielnie
najgorszy dzień tygodnia moim zdaniem, bo taki leeeeniwy.

wczoraj zrobiłam 2 pranka (kocyki, rożek, kilka ciuszków na 30st, koszule do karmienia) i aż tak miło mi się patrzyło na te maleńkie ubranka i skarpetki
w ogóle wyraźnie zmniejszyła się pojemność mojego żołądka. jak zjem więcej, to mam mdłości, których notabene w Itrym nie miałam
a dziś zaczynam 33tydzień

~~

Agus jakiś czas temu zdjęcia załączałaś na forum, ale wtedy byłam na etapie nadrabiania tylko, ale jak zobaczyłam Twój brzuszek, to pomyślałam "chyba się obniżył" no i potem pisałaś, że położne też tak mówiły... może lepiej bądź przygotowana w najbliższym czasie
dzieki slonce
jestem przygotoswana
torba spakowana
jutro mam wizyte
a tz przy kazdym skuczu sie pyta czy to juz

Cytat:

kochana ja mam wlasnie hippa do pupki
tesciowa uzywa na wnuczku, polozne bardzo polecaja
wszyscy sobie go chwala
nie zamierzam kupowac sudocremu gdyz mam probke dosc duzej pojemnosci, a z drugiej strony on sie bardzo ciezko rozsmarowuje, no ale mam

a my mielismy stluczke
jechalismy za takim jełopem, 30 na godzine, i dojezdzalismy do swiatel i doslownie pod samymi swiatlami zaswiecilo sie pomaranczowe i idota po hantlach i piskach hamuje, a przeciez sie tak nie robi
no i mu wjechalismy ostro w d.upe a nam jeszcze jeden, ktory po wyjsciu z auta i zobaczeniu swojej wgniotki - a na nasszej du.pie nie bylo nic bo hak mamy, swteirrdzil, ze on sie tu nie przyda i pojechal se
policji nie wzywalismy bo by z ubezpieczalni pociagneli meza, a ze to tez byla nasza wina, bojednak za szybko jechalismy (no ale kto by sie spodziewal takich idiotow no) to skonczylo sie na daniu im 400 zl
chociaz i tak za malo bo porzadnie im rypnelismy
ale sie zgodzili
nam nic a nic nie jest, ja praktycznie nic nie poczulam, przestraszylam sie tylko
aha i on ma caly zderzak, krzywa klape, masakra
a my peknieta ramke od rejestraxcji - ktora po 15 minutach maz kupil z nowa w brico z napisem "nie placz kiedy odjade"

bardzo sceptycznie do tego podszedl i nie przejmuje sie niczym, ale 400 zl w plecy

dziewczonka 3mamy kciuki

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-27 o 17:11
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:05   #2918
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

moniak,paulizia, andziot, moria dzieki

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Jan też wybrałam Mure ale 3 właśnie poluje na jakiś zestaw na allegro ale ja czekam na kolor RedTango czyli czerń z czerwienią drugi w kolejności mi się podoba czarny z szarym.
Na twoi miejscu brałabym czarny, a ubranka, kocyk rozjaśnią.

Szablon latarnii mąż sam robił w corelu a potem wycinaliśmy na ploterze z folii, naklejałam na ścianę i malowałam.
Jak mąż wróci to znajdę ten projekt to mogę Ci go podesłać na maila, wyślij mi na priva.
A jeśli chodzi o szafę to znaleźliśmy zdjęcie na fotolia.pl i kupiliśmy je w największym rozmiarze i wydrukowaliśmy na folii w drukarnii i no i nakleiliśmy. Mąż kiedyś robił w branży poligraficznej więc troszku się na tym zna, ale jakbyć chciała sama spróbować kleic taką powierzchnię to służę radą.

mnie te moje zdjecia przeraziły
powiem wam szczerze ze jak ostatnio zobaczylam mure 3 to sie zakochalam kiedys mi sie za masywna wydawala, teraz mialam okazje oblookac dokladniej i jest boska, jakbym nie miala wozka jeszcze to bym sie na nia zdecydowala. ale na 3 nie 4.

atiz, napisze wieczorem na priva, jestescie genialni

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Melduję się chociaż na chwilkę, jestem cała, zdrowa i jeszcze w dwupaku . Skurcze juz są bardzo rzadko, ale cały czas leże i muszę niestety leżec. Jutro może sie dowiem ile mnie tu jeszcze potrzymają
Napiszcie mi czy wydarzyło się podczas mojej nieobecności, bo nie mam możliwości doczytania

ciesze sie bardzo ze jeszcze w dwupaku

no i zbudynienie mnie ogarnelo i nie wiem co i komu jeszcze mialam napisac, aa juz wiem

anulinka, super wygladasz, chyba malo przytylas prawda?
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:51   #2919
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć

przeleciałam po łebkach, co pisałyście, ale naprawdę nie mam siły nadrabiać

Czuję się, jak wieloryb, mam spuchnięte łydki, zrobił mi się wielki syf na policzku, dostaję zadyszki po wejściu po kilku schodach, spina mi się brzuch, nie mogę jeść normalnie, bo jak za dużo na raz, to zwrot. Czyli kanapkę na śniadanie jadłam na trzy podejścia A teraz hit dnia - nie mogę leżeć na lewej stronie, bo mnie wtedy napiernicza prawa strona Wiem, że Hannie Karate Kid tez mniej wygodnie już, ale niech się zlituje!

No. Musiałam ponarzekać.

Lolko, bierz czarną Murę jest prześliczna! U mnie już się oswoili z myślą o czarnym wózku, bo mówiłam, że może kupimy BORDOWO-RÓŻOWY i niech sobie z tym bazarem chodzą na spacery Poza tym można dokupić do czarnej fury śliczne kolorowe parasolki, mam na oku fuksjową i turkusową

ja Sudocremu nie kupuję, wg mnie jest za tępy [w sensie konsystencji] do stosowania na co dzień. Jeśli coś bedzie się działo, to po prostu dokupię, a tak szkoda kasy

Moniquac, ja mam tylko jedną 260 ml, różową TT i cztery x 150 ml TT [jedną kupiłam, 3 dostałam od znajomych TŻ, nieużywane]. Nie wiem, czy będę używać, jako butelki, ale do odciągania i mrożenia pokarmu na pewno, bo są do nich też nakrętki

Anulinko, SiLLe, pięknie się prezentujecie

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Aguś, masakra z tą stłuczką

Dziewczonka, trzymaj się tam!

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Nie dość tego, to jak ja się przyczołgałam, to wszystkie zwiały

To ja też zmykam! Miłego popołudnia

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:59   #2920
MoniaK
Zakorzenienie

Mary wielorybku, witaj w klubie damy radę Już niedużo zostało do końca.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:11   #2921
the_sania
Wtajemniczenie

Lolka ja mam szampon Hipp, a jeśli chodzi o krem na odparzenia - sucodrem. sporo pozytywnych opinii, położna polecała... z kolei koleżanka, która ma 4miesięczną córę mówiła o kremie z nivei na odparzenia, że jest świetny albo termentiol. ale jak spojrzałam na cenę nivei 12zł za 120ml to stwierdziłam, że bardziej mi się opłaca sudocrem z allegro 250g za 27złjuż z przesyłką.

Mary ojjj wiem co czujesz, jakbym o sobie czytała. nie jest lekko, ale damy radę musimy jeszcze mam pytanko do Ciebie, bo się znasz na kosmetykach. położna odradzała wszelkie kosmetyki dla alergików dla dziecka, bo mówi, że bez sensu używac takich od razu, bo co potem jak dziecko będzie miało faktycznie alergię. i powiedz mi, czy kosmetyki nivea dla bobasków jeśli są "hypoalergiczne" to właśnie dla alergików?
i czy Twoim zdaniem powinnam dokupic coś jeszcze dla Synka? mam mydełko do mycia ciałka bambino, szampon do włosków hipp, krem do twarzy i ciała bambino, no i sudocrem. chyba oliwki żadnej nie trzeba, nie? oczywiście dojdzie jeszcze sól fizjologiczna

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:12   #2922
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć

Czuję się, jak wieloryb, mam spuchnięte łydki, zrobił mi się wielki syf na policzku, dostaję zadyszki po wejściu po kilku schodach, spina mi się brzuch, nie mogę jeść normalnie, bo jak za dużo na raz, to zwrot. Czyli kanapkę na śniadanie jadłam na trzy podejścia A teraz hit dnia - nie mogę leżeć na lewej stronie, bo mnie wtedy napiernicza prawa strona Wiem, że Hannie Karate Kid tez mniej wygodnie już, ale niech się zlituje!

No. Musiałam ponarzekać.

Lolko, bierz czarną Murę jest prześliczna! U mnie już się oswoili z myślą o czarnym wózku, bo mówiłam, że może kupimy BORDOWO-RÓŻOWY i niech sobie z tym bazarem chodzą na spacery Poza tym można dokupić do czarnej fury śliczne kolorowe parasolki, mam na oku fuksjową i turkusową

ja Sudocremu nie kupuję, wg mnie jest za tępy [w sensie konsystencji] do stosowania na co dzień. Jeśli coś bedzie się działo, to po prostu dokupię, a tak szkoda kasy

Moniquac, ja mam tylko jedną 260 ml, różową TT i cztery x 150 ml TT [jedną kupiłam, 3 dostałam od znajomych TŻ, nieużywane]. Nie wiem, czy będę używać, jako butelki, ale do odciągania i mrożenia pokarmu na pewno, bo są do nich też nakrętki

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Mary, nie pozostaje mi nic, tylko przybić Ci żółwika
Rozumiem Cię doskonale... Eda Karate Kid też robi co może, rozpycha się po bokach, ledwo siedzę, ledwo leżę, ledwo cokolwiek
Po prostu czuję, że mu tam ciasno...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:14   #2923
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
anulinka, super wygladasz, chyba malo przytylas prawda?
Dzięki Chyba nie tak mało, jestem 10 kg na plusie ( chociaż moja położna cały czas twierdzi, że chuda jestem ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:20   #2924
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć

No. Musiałam ponarzekać.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Lolka ja mam szampon Hipp, a jeśli chodzi o krem na odparzenia - sucodrem. sporo pozytywnych opinii, położna polecała... z kolei koleżanka, która ma 4miesięczną córę mówiła o kremie z nivei na odparzenia, że jest świetny albo termentiol. ale jak spojrzałam na cenę nivei 12zł za 120ml to stwierdziłam, że bardziej mi się opłaca sudocrem z allegro 250g za 27złjuż z przesyłką.

Mary ojjj wiem co czujesz, jakbym o sobie czytała. nie jest lekko, ale damy radę musimy jeszcze mam pytanko do Ciebie, bo się znasz na kosmetykach. położna odradzała wszelkie kosmetyki dla alergików dla dziecka, bo mówi, że bez sensu używac takich od razu, bo co potem jak dziecko będzie miało faktycznie alergię. i powiedz mi, czy kosmetyki nivea dla bobasków jeśli są "hypoalergiczne" to właśnie dla alergików?
i czy Twoim zdaniem powinnam dokupic coś jeszcze dla Synka? mam mydełko do mycia ciałka bambino, szampon do włosków hipp, krem do twarzy i ciała bambino, no i sudocrem. chyba oliwki żadnej nie trzeba, nie? oczywiście dojdzie jeszcze sól fizjologiczna
ja tez sie czuje jak slonica

kremem bambino zamierzasz smarowac cale cialo maluszka ?
ja mam mleczko hippa
szampon i zle do kapania hippa
krm do twarzy i na odparzenia hippa
i jeszcze mydelko do dupci dokupie jakby sie za mocno okupkalo
a hypoalergiczne znaczy dla wrazliwej, suchej i nadwrazliwej skorki
czyli megadelikatne
Stary 2011-03-27, 18:37   #2925
atiz
Rozeznanie

eweska mama twardzielka

Lolka1212 Poszłam do sklepu i przejechałam się jednym i drugim i miałam wrażenie że jakoś 3 bardziej skrętna i taka wygodniejsza w manewrowaniu jest a w ogóle jakoś mi tak zgrabniej wygląda
A co do kremu mi pediatra polecił sudocrem.

zabuus wózek wygląda spoko, firma tez nie najgorsza mi sie osobiście bardziej podobają wózki takie jakby to powiedzieć o zaokraglonych kształtach, ale i tak najwazniejsze żeby był wygodny w prowadzeniu

Wyciągnęłam mężula na spacerek do parku, było cudownie !

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:38   #2926
moniqac
Zadomowienie

andziotku - pójdę, jutro spróbuje przyczaić w klinice mojego gina, zapytam. a potem nie wiem czy neurolog? ale co zbada? nie można zrobic tk ani nic
ja mam uszkodzony kregosłup szyjny - kilka kregów poprzestawianych, jeden siedzi w kanale kręgowym i b. czesto miewałam bóle głowy i drętwienie rąk, ale teraz jest to nieustanne. masakra.
dziękuje Ci Kochanie.

mary - ciesze się że paczuszka dotarła .

ide robić obiad wrociliśmy niedawno.

przynajmniej kupiłam pampersy x2 i chusteczki sensitive pampers x4 + 2 gratis i mleczko pielegnacyjne, na odpoarzenia, zel do mycia i krem z hipp - wszystko w carrefour - jest promocja.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:25   #2927
atiz
Rozeznanie

Kurde odświeżam i odświeżam a tu nic - wizaż padł, czy Wy?

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:29   #2928
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Eweska, ale jaja z tymi bliźniakami Rzeczywiście kiedyś nie robili usg i bliźniaki to była niezła niespodzianka dla wszystkich. Już sobie wyobrażam minę Twojej mamy Kiedyś było inaczej; moja mami też się dziwi że lekarz może podać wagę dziecka i w ogóle wszystko podejrzeć
Zgadza się, w tamtych czasach to były niespodzianki jak nic
spacerków w samotności też nie lubię, nie lubię niedziel jak małża nie ma :/

Właśnie skończyłam trzy godzinną rozmowę z mężulem Lubię z nim sobie pogadać
Zaraz zjem coś i idę do wanny a później będę oglądać X-Factor, ale aż dziwnie na dworze bo dopiero ciemno się robi

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-27 o 19:30
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:38   #2929
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dzięki Chyba nie tak mało, jestem 10 kg na plusie ( chociaż moja położna cały czas twierdzi, że chuda jestem ).

anulinka my mamy jakos podobnie terminy, jak mowisz ze tylko dyszka na plusie to malutko ja mam "ciut " wiecej

lolus dzieki, zapomnialam ci wczesniej podziekowac .no odbijemy sobie , nie powinnam narzekac, bo jest co 3 tygodnie na 1-2 tygodnie wiec to rewelacja jak na prace za granica, ma takie szefostwo ze nikt mu niczego nie odmawia, ale jakos tak czasem kryzys totalny mnie ogarnia

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość

dziewczyny, narzekacie na brak tż, ja mam to samo..
ehhh ;(
więc wiem jak to jest i jestem z wami .. !
damy radę
za niedługo nasze dzieciaczki przyjdą na świat i bd lepiej..

ty tez sama???
dzieci dziecmi, i na pewno razniej z nimi, ale to nie to samo co tz na miejscu. ehh, ale mi sie zebralo

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-03-27 o 19:34
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:42   #2930
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Wózio wybrany, ale nie kupiony.. w tygodniu na pewno to zrobimy, najdalej w weekend.. Będzie Mura 4, mimo moich wcześniejszych oporów. Tylko ciągle słyszę, że zwariowałam, że chcę czarny!! Że smutny, ponury.. jak to dla niemowlaczka.. że lato i takie tam ble, ble, ble.. Tłumaczę, że będzie przeciez kolorowa zabaweczka i synus będzie na jasno ubierany, i że kocyk też będzie kolorowy.. Mętlik mi tylko w głowie robią

A wy co myślicie? Czarny czy brązowy?
Zdecydowanie czarny Super jest

Cytat:

Śliczny

Cytat:
Witam mamuśki

U nas wiosenka na całego, tylko jeszcze trochę chłodnawo, ale słoneczko świeci, więc i humor dużo lepszy.
My już po obiadku ( u moich rodziców ) i spacerku ( byliśmy nad zaporą w Goczałkowicach ), a na 17 do kościoła pójdziemy.

Wkleje Wam dziewczyny fotki z moich polowań w ciucholandzie. Za wszystko dałam 18 zł ( same firmówki ) oraz fotkę z dzisiejszego spaceru
Super zakupy, śpiworek mi się bardzo podoba I bardzo ładne zdjęcie ze spacerku, wyglądasz pięknie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Melduję się chociaż na chwilkę, jestem cała, zdrowa i jeszcze w dwupaku . Skurcze juz są bardzo rzadko, ale cały czas leże i muszę niestety leżec. Jutro może sie dowiem ile mnie tu jeszcze potrzymają
Napiszcie mi czy wydarzyło się podczas mojej nieobecności, bo nie mam możliwości doczytania
Trzymaj się Kochana

To tyle. Nic od siebie nie dorzucę. Mam paskudny dzień dzisiaj, chodzę zła jak osa i nie wiem dlaczego Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:49   #2931
zosiaaa
Zadomowienie

witam

ale był dzisiaj ładny dzień, zaliczyłam spacer i od razu mi się lepiej zrobiło

mary doskonale Cię rozumiem mi jeszcze dochodzi od dwóch dni problem ze złapaniem tchu, normalnie są takie momenty że muszę sobie stanik rozpinać bo mnie uciska

gusiagatko głowa do góry, jutro na pewno będzie lepiej

zmykam, też będę oglądać X-factor
miłego wieczorku

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:56   #2932
matallewar
Zakorzenienie

Ale mi ciasno w brzuchu...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-27, 20:01   #2933
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale mi ciasno w brzuchu...
mi rowniez
wlasnie zapijam ta ciasnote sokiem pomaranczowy z kostkami lodu
tak mi sie chcialo
Stary 2011-03-27, 20:05   #2934
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
mi rowniez
wlasnie zapijam ta ciasnote sokiem pomaranczowy z kostkami lodu
tak mi sie chcialo
Ja się opiłam tymbarka pomarańczowo-brzoskwiniowego i mi jeszcze ciaśniej niż zwykle xD

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-27, 20:13   #2935
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja się opiłam tymbarka pomarańczowo-brzoskwiniowego i mi jeszcze ciaśniej niż zwykle xD
a ja wsunelam kolacje wczesniej
Stary 2011-03-27, 20:38   #2936
andziot
Zakorzenienie

helllooooo

kupiłam sobie truskawy mrożone
ślina mi cieknie, ale przecież nie zjem kostek truskawkowych
tak wolno się rozmrażają ,........................ ..................

trochę Was przybyło wieczorkiem

Dziewczonka cały czas trzymamy kciuki

chcę przypomnieć że WIELKIE jesteśmy wszystkie, bez wyjątku
każdej ciasno, duszno, ciężko ..........
może ciut Was to pocieszy
(na mnie nie za bardzo podziałało )

kupiłam sobie też białą herbatkę z malinami Liptona --- polecam, bardzo dobra

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 20:45   #2937
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
helllooooo

kupiłam sobie truskawy mrożone
ślina mi cieknie, ale przecież nie zjem kostek truskawkowych
tak wolno się rozmrażają ,........................ ..................

trochę Was przybyło wieczorkiem

Dziewczonka cały czas trzymamy kciuki

chcę przypomnieć że WIELKIE jesteśmy wszystkie, bez wyjątku
każdej ciasno, duszno, ciężko ..........
może ciut Was to pocieszy
(na mnie nie za bardzo podziałało )

kupiłam sobie też białą herbatkę z malinami Liptona --- polecam, bardzo dobra
tez mam ta herbatke, faktycznie, pycha

wiecie co ??
poszlam na łatwiznę
zamroziłam sok pomarańczowy w woreczkach do lodu i zaraz będę je ssac
Stary 2011-03-27, 20:53   #2938
principessina
Zakorzenienie

No juz jestem uf uf naszczescie za duzo nie naskrobalyscie Wczoraj bylismy z mezulkiem na spacerku i poogldaca wiosenne wystawy sklepowe, poogladac no bo w nic i tak sie nie mieszcze, a nie bede kaski wydawac na tak krotko, ale ladne butki widzialam No i w hipermarkecie patrze a tam serek taki grecki tzatzyki czy jak mu tam z ogorkiem, jak przeczytalam, ze z ogoraskiem to az mi slinka pociekla Caly wsunelam i niestety strasznie sie zle po nim czulam, caly wieczor mi ""podchodzil", moze moj zoladek i od ogorkow sie odzyczail, ale ja chcialam Flawciowi zafundowac polskie smaki ogorkowe

Dzis natomiast moje Drogie sezon grillowy rozpoczety, zaprosilismy znajomych i zrobilismy grilla na tarasie, pozniej bylismy na spacerku, lodach, troszke sie nalazilam i krzyz mnie boli, wiec siedze sobie teraz

Eweska, bzyczka
kupilam takie cudo jakies firmy Grey co pochalania pofarbowane ubrania i tylko jeden recznik do wyrzucenia w sumie, bo z bezowego i niebieskiego jakis pomarancz ywszedl i takie plamki, ale te jasniejsze pomimo ze potracily troche kolorki da rade uzywac ale sie namachalam, moczylam, puklama, wyrzynalam

andziot
wiesz co moj synke tez ma troszke te miedniczki nerkowe powiekszone, ale lekarz mowi ze zazwyczaj do konca ciazy one sie normuja, a Tobie co powiedzial

Paulizia Kochana patrze czasem na ta stronke Next'a, ale przejrzalam ubranka ktore juz mam i postanowilam juz nic a nic nie kupowac, tyle sie tego nazbieralo! W ogole sie zastanawiam czy zdaze to wszystko co mam synkowi zalozyc, mam takie 5 pajacykow malusich, zrobie ich fotke to sama ocenisz czy sie w ogole w nie zmiesci bo mi sie wydaje, ze nie!!!

Cytat:
Hej Kochane!

A ja się pochwalę, że wstałam rano.. męzul oczywiście jeszcze spał i wyczyściałam kuchnię na błysk!! Rzadko kiedy mi się chce, tak jak dzisiaj; więc musiałam chęci spożytkować Tylko teraz starsznie Cifem śmierdzi

Wózio wybrany, ale nie kupiony.. w tygodniu na pewno to zrobimy, najdalej w weekend.. Będzie Mura 4, mimo moich wcześniejszych oporów. Tylko ciągle słyszę, że zwariowałam, że chcę czarny!! Że smutny, ponury.. jak to dla niemowlaczka.. że lato i takie tam ble, ble, ble.. Tłumaczę, że będzie przeciez kolorowa zabaweczka i synus będzie na jasno ubierany, i że kocyk też będzie kolorowy.. Mętlik mi tylko w głowie robią
Lolka wozek bardzo fajny, wklejam fotki naszej bryczki, tez ciemny mamy, a co nawiesisz jakas kolorowa maskote i bedzie ok

Cytat:
ale sliczny brzuszek, slodziutki i malutki

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hej mamuski

nie udzielam sie ale podczytuje, zalapalam dola od wczoraj

dzisiaj mamy 6ta rocznice slubu a ja sama tak mi zle od wczoraj

jade na obiad do rodzicow, bo ta samotnosc mnie dobije.

od jutra leci 34t, wiec wrzucam fotki do albumu. brzuch mam oooooggggrrroommny, dopiero na fotach to widze
Wszystkiego naj naj z okazji rocznicy i nie smutaj siem kup sobie kawal ciacha

Cytat:
Witam mamuśki

U nas wiosenka na całego, tylko jeszcze trochę chłodnawo, ale słoneczko świeci, więc i humor dużo lepszy.
My już po obiadku ( u moich rodziców ) i spacerku ( byliśmy nad zaporą w Goczałkowicach ), a na 17 do kościoła pójdziemy.

Wkleje Wam dziewczyny fotki z moich polowań w ciucholandzie. Za wszystko dałam 18 zł ( same firmówki ) oraz fotkę z dzisiejszego spaceru
anulinka ale slicznie wygladasz, tylko pozazdroscic zakupki tez fajowe, szkoda ze u mnie nie ma lumpeksow, bo bym pobuszowala

Dziewczynki chwale sie Flawciowa bryczka, oczywiscie z kazdej strony musialam cyknac fotke moj maz za to znajomym sie juz pochwalil, chyba z 40 min im opisywal jaki to fajny wozek wybral, biedny ludzieno i wrzucilam fotke do albumiku a tu wrzucam tez moj sterczacy brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6724.jpg (41,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6738.jpg (53,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6740.jpg (58,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6741.jpg (47,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6746.jpg (49,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6748.jpg (45,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP6744.jpg (135,3 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-03-27, 21:06   #2939
mary poziomkowa
Zakorzenienie

MoniaK, Saniu, no ostatnia prosta, liczę, że szybko odzyskam żołądek

Saniu, Aguś ładnie wyjaśniła, te hipoalergiczne, to po prostu delikatne, do wrażliwej skóry niemowlaka. Jednak z tego, co kojarzę, to na większości jest tak napisane. Mają ograniczoną ilość różnych niepotrzebnych dodatków, są łagodne

Położna pewnie miała na myśli te wszelkie apteczne kosmetyki, typu Oilatum i tańsze odpowiedniki. Nie ma sensu stosować ich profilaktycznie, bo jeśli [tfu!] wystąpi problem ze skórą dziecka, to potem już niewiele do stosowania

Moim zdaniem Twój zestaw do pielęgnacji jest wystarczający ja zamierzam używać płynu do mycia ciała i włosów i na pupę krem [zapobiegawczo przeciw odparzeniom]. JEŚLI zobaczę wysuszoną skórę, to jakieś mleczko dokupię. JEŚLI się pojawią odparzenia, to Sudocrem, Tormentiol etc. można stosować

Każdy dzidziuś będzie miał inne skórne potrzeby, na pewno sama ocenisz, co potrzeba, albo się będziemy tu radzić

Nie przepadam za zasypkami i oliwkami, ale to już taka prywatna opinia, więc nie sugerujcie się

Matall, mnie też ciasno! I Karate Kid Hanka jeszcze tam coś ćwiczy

Moniquac, dotarła, cudo, na żywo ten zestaw jeszcze ładniejszy, niż na fotce A Ty dostałaś kasiorę?

Zosiu, ja też mam problem z oddychaniem. Kto jest obok, to pyta, czy wszystko ok, a ja że tylko oddycham i gdyby się coś działo, to będzie komunikat słowny

Princi, furka super!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 21:07   #2940
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
No juz jestem uf uf naszczescie za duzo nie naskrobalyscie Wczoraj bylismy z mezulkiem na spacerku i poogldaca wiosenne wystawy sklepowe, poogladac no bo w nic i tak sie nie mieszcze, a nie bede kaski wydawac na tak krotko, ale ladne butki widzialam No i w hipermarkecie patrze a tam serek taki grecki tzatzyki czy jak mu tam z ogorkiem, jak przeczytalam, ze z ogoraskiem to az mi slinka pociekla Caly wsunelam i niestety strasznie sie zle po nim czulam, caly wieczor mi ""podchodzil", moze moj zoladek i od ogorkow sie odzyczail, ale ja chcialam Flawciowi zafundowac polskie smaki ogorkowe

Dzis natomiast moje Drogie sezon grillowy rozpoczety, zaprosilismy znajomych i zrobilismy grilla na tarasie, pozniej bylismy na spacerku, lodach, troszke sie nalazilam i krzyz mnie boli, wiec siedze sobie teraz

Eweska, bzyczka
kupilam takie cudo jakies firmy Grey co pochalania pofarbowane ubrania i tylko jeden recznik do wyrzucenia w sumie, bo z bezowego i niebieskiego jakis pomarancz ywszedl i takie plamki, ale te jasniejsze pomimo ze potracily troche kolorki da rade uzywac ale sie namachalam, moczylam, puklama, wyrzynalam

andziot
wiesz co moj synke tez ma troszke te miedniczki nerkowe powiekszone, ale lekarz mowi ze zazwyczaj do konca ciazy one sie normuja, a Tobie co powiedzial

Paulizia Kochana patrze czasem na ta stronke Next'a, ale przejrzalam ubranka ktore juz mam i postanowilam juz nic a nic nie kupowac, tyle sie tego nazbieralo! W ogole sie zastanawiam czy zdaze to wszystko co mam synkowi zalozyc, mam takie 5 pajacykow malusich, zrobie ich fotke to sama ocenisz czy sie w ogole w nie zmiesci bo mi sie wydaje, ze nie!!!

Lolka wozek bardzo fajny, wklejam fotki naszej bryczki, tez ciemny mamy, a co nawiesisz jakas kolorowa maskote i bedzie ok

ale sliczny brzuszek, slodziutki i malutki

Wszystkiego naj naj z okazji rocznicy i nie smutaj siem kup sobie kawal ciacha

anulinka ale slicznie wygladasz, tylko pozazdroscic zakupki tez fajowe, szkoda ze u mnie nie ma lumpeksow, bo bym pobuszowala

Dziewczynki chwale sie Flawciowa bryczka, oczywiscie z kazdej strony musialam cyknac fotke moj maz za to znajomym sie juz pochwalil, chyba z 40 min im opisywal jaki to fajny wozek wybral, biedny ludzieno i wrzucilam fotke do albumiku a tu wrzucam tez moj sterczacy brzuszek
fajna bryczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości