|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Ddaaiissyy, Andziot, Grazin, Sania, Atiz, Mimbi, Paulizia dzięki za zdania o wózku
Ja do początku czarny chciałam.. tylko jak mi parę osób zaczęło ostro grymasić to już sama zaczęłam się gubić! Ale zostaje przy swoim zdaniu Aga_Pe wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ![]() ![]() Sania gratki za trzy trójki ![]() Moniqac dla Ciebi i Szymka też ![]() Artiz a zdradz mi dlaczego trójkołowca wolisz? ![]() Mimbi kiedy u Ciebie ruszy lawina zakupowa? Anulinka jak patrze na Ciebie i twoją szczupła figurę to jestem mega zazdrosna!!! Ślicznie wyglądasz ![]() ![]() Paulizia u mnie też niedziela ![]() Mam jeszcze pytanko do zwolenniczek kosmtyków HIPP.. Bierzecie z tej serii "Krem ochronny na odparzenia", czy jednak "Sudocrem"? |
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
Miłej niedzieli kochane
SiLLee , każdy ma swoje zdanie na temat szpitala w którym przebywał.. jeden trafił na tych lepszych lekarzy i pielęgniarki, inni zaś na tych gorszych.. ja gdybym była w PL to bym nie wymyślała, tylko jechała do szpitala w Rydułtowach, a nie do Rybnika czy Raciborza, bo tu mam szpital na miejscu, tak samo tutaj w de.. jest i w nim urodzę.. możecie pomyśleć, że mam złe myślenie, ale szpital szpitalem, lekarze uczyli się tego samego.. to samo robili.. a co do ciuszków, rzeczy dla dzidziusia to ja też nic nie mam prawie .. ; / tylko tyle co dostałam, czyli butelke, smoczek i 2 pary ciuszków i nic pozatym... męczy mnie znowu zgaga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (![]() ![]() ![]() masakraaaaaa .. i do tego skurcze łydek i stóp ![]() ![]() jakoś ostatnio źle się czuję, nie umiem spać w nocy, co chwilę się budzę.. tak jakoś zmęczona jestem wszystkim.. ; / dziewczyny, narzekacie na brak tż, ja mam to samo.. ehhh ;( więc wiem jak to jest i jestem z wami .. ! damy radę za niedługo nasze dzieciaczki przyjdą na świat i bd lepiej.. |
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinka super zakupy...dlatego tak kocham lumpeksy
dużo za mało
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
Wózek dostanę od tż siostry.
powiedzcie mi szczerze co o nim myślicie ?? http://espa.net.pl/wozki-wielofuncyj...03#description |
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziękuję za dobre słowa
Cytat:
My poza sudocremem mamy krem z Nivea Baby SOS i pewnie jeszcze Bepanthen dokupię. Ja średnio zaglądam do mojego ulubionego co 2 tygodnie, jak jest przecena o 50 czy 75 %. Wtedy warto poświęcić godzinkę i coś wyszukać. Przy okazji jeszcze fajną koszulę TŻ kupiłam i sobie kurtkę ( w której jestem na zdjęciu - za całe 8 zł ).Dziewczonka, wszystkie jesteśmy w komplecie i nierozpakowane. Trzymam mocno kciuki, abyś dotrwała jak najdłużej, a jeśli się uda wyszła jeszcze do domu przed porodem |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eweska, ale jaja z tymi bliźniakami Rzeczywiście kiedyś nie robili usg i bliźniaki to była niezła niespodzianka dla wszystkich. Już sobie wyobrażam minę Twojej mamy ![]() Mimbi, te gwiazdki do wątku i tak się nie liczą bo te wygrane wątki wybiera jakaś tam komisja Ja wierzę że Twój i tak wygra Fajne nagrody są Dziewczonka, u nas wszystko ok. zaciskamy nogi Ty też ładnie leż aby dzidziuś jeszcze trochę w brzuszku posiedział ![]() Widzę, że dzisiaj spokój i pewnie wszystkie na spacerkach. Ja niestety w domu siedzę, bo nie lubię spacerować sama jak palec
|
|
#2917 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie oderwalam...
ale zasnelam ok 3,30 ![]() Cytat:
slonce mam dzisiaj skurcze i bole krzyzowe i jak na @ ale baardzo nieregularne wiec to te przepowiadajace tak bylam na los numeros i po 30 minutach prawie lezalam na tz tak mnie plecy i kregoslup bolal ![]() sliczny Cytat:
jestem przygotoswana torba spakowana jutro mam wizyte a tz przy kazdym skuczu sie pyta czy to juz ![]() Cytat:
tesciowa uzywa na wnuczku, polozne bardzo polecaja wszyscy sobie go chwala nie zamierzam kupowac sudocremu gdyz mam probke dosc duzej pojemnosci, a z drugiej strony on sie bardzo ciezko rozsmarowuje, no ale mam ![]() a my mielismy stluczke jechalismy za takim jełopem, 30 na godzine, i dojezdzalismy do swiatel i doslownie pod samymi swiatlami zaswiecilo sie pomaranczowe i idota po hantlach i piskach hamuje, a przeciez sie tak nie robi no i mu wjechalismy ostro w d.upe a nam jeszcze jeden, ktory po wyjsciu z auta i zobaczeniu swojej wgniotki - a na nasszej du.pie nie bylo nic bo hak mamy, swteirrdzil, ze on sie tu nie przyda i pojechal se policji nie wzywalismy bo by z ubezpieczalni pociagneli meza, a ze to tez byla nasza wina, bojednak za szybko jechalismy (no ale kto by sie spodziewal takich idiotow no ) to skonczylo sie na daniu im 400 zlchociaz i tak za malo bo porzadnie im rypnelismyale sie zgodzili ![]() nam nic a nic nie jest, ja praktycznie nic nie poczulam, przestraszylam sie tylko aha i on ma caly zderzak, krzywa klape, masakra a my peknieta ramke od rejestraxcji - ktora po 15 minutach maz kupil z nowa w brico z napisem "nie placz kiedy odjade" bardzo sceptycznie do tego podszedl i nie przejmuje sie niczym, ale 400 zl w plecy ![]() dziewczonka 3mamy kciuki
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-27 o 17:11 |
|||
|
|
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
moniak,paulizia, andziot, moria dzieki
Cytat:
atiz, napisze wieczorem na priva, jestescie genialni Cytat:
ciesze sie bardzo ze jeszcze w dwupaku no i zbudynienie mnie ogarnelo i nie wiem co i komu jeszcze mialam napisac, aa juz wiem anulinka, super wygladasz, chyba malo przytylas prawda? |
||
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() przeleciałam po łebkach, co pisałyście, ale naprawdę nie mam siły nadrabiać ![]() Czuję się, jak wieloryb, mam spuchnięte łydki, zrobił mi się wielki syf na policzku, dostaję zadyszki po wejściu po kilku schodach, spina mi się brzuch, nie mogę jeść normalnie, bo jak za dużo na raz, to zwrot. Czyli kanapkę na śniadanie jadłam na trzy podejścia A teraz hit dnia - nie mogę leżeć na lewej stronie, bo mnie wtedy napiernicza prawa strona No. Musiałam ponarzekać. Lolko, bierz czarną Murę Poza tym można dokupić do czarnej fury śliczne kolorowe parasolki, mam na oku fuksjową i turkusową ja Sudocremu nie kupuję, wg mnie jest za tępy [w sensie konsystencji] do stosowania na co dzień. Jeśli coś bedzie się działo, to po prostu dokupię, a tak szkoda kasy ![]() Moniquac, ja mam tylko jedną 260 ml, różową TT ![]() Anulinko, SiLLe, pięknie się prezentujecie ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Aguś, masakra z tą stłuczką ![]() Dziewczonka, trzymaj się tam! ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Nie dość tego, to jak ja się przyczołgałam, to wszystkie zwiały ![]() To ja też zmykam! Miłego popołudnia |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Mary wielorybku, witaj w klubie
damy radę Już niedużo zostało do końca.
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka ja mam szampon Hipp, a jeśli chodzi o krem na odparzenia - sucodrem. sporo pozytywnych opinii, położna polecała... z kolei koleżanka, która ma 4miesięczną córę mówiła o kremie z nivei na odparzenia, że jest świetny albo termentiol. ale jak spojrzałam na cenę nivei 12zł za 120ml to stwierdziłam, że bardziej mi się opłaca sudocrem z allegro 250g za 27złjuż z przesyłką.
Mary ojjj wiem co czujesz, jakbym o sobie czytała. nie jest lekko, ale damy radę musimy jeszcze mam pytanko do Ciebie, bo się znasz na kosmetykach. położna odradzała wszelkie kosmetyki dla alergików dla dziecka, bo mówi, że bez sensu używac takich od razu, bo co potem jak dziecko będzie miało faktycznie alergię. i powiedz mi, czy kosmetyki nivea dla bobasków jeśli są "hypoalergiczne" to właśnie dla alergików? i czy Twoim zdaniem powinnam dokupic coś jeszcze dla Synka? mam mydełko do mycia ciałka bambino, szampon do włosków hipp, krem do twarzy i ciała bambino, no i sudocrem. chyba oliwki żadnej nie trzeba, nie? oczywiście dojdzie jeszcze sól fizjologiczna
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię doskonale... Eda Karate Kid też robi co może, rozpycha się po bokach, ledwo siedzę, ledwo leżę, ledwo cokolwiek ![]() Po prostu czuję, że mu tam ciasno...
|
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
, jestem 10 kg na plusie ).
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kremem bambino zamierzasz smarowac cale cialo maluszka ? ja mam mleczko hippa szampon i zle do kapania hippa krm do twarzy i na odparzenia hippa i jeszcze mydelko do dupci dokupie jakby sie za mocno okupkalo ![]() a hypoalergiczne znaczy dla wrazliwej, suchej i nadwrazliwej skorki czyli megadelikatne
|
||
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
eweska mama twardzielka
![]() Lolka1212 Poszłam do sklepu i przejechałam się jednym i drugim i miałam wrażenie że jakoś 3 bardziej skrętna i taka wygodniejsza w manewrowaniu jest a w ogóle jakoś mi tak zgrabniej wygląda A co do kremu mi pediatra polecił sudocrem. zabuus wózek wygląda spoko, firma tez nie najgorsza mi sie osobiście bardziej podobają wózki takie jakby to powiedzieć o zaokraglonych kształtach, ale i tak najwazniejsze żeby był wygodny w prowadzeniu Wyciągnęłam mężula na spacerek do parku, było cudownie !
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
andziotku - pójdę, jutro spróbuje przyczaić w klinice mojego gina, zapytam. a potem nie wiem czy neurolog? ale co zbada? nie można zrobic tk ani nic
![]() ja mam uszkodzony kregosłup szyjny - kilka kregów poprzestawianych, jeden siedzi w kanale kręgowym i b. czesto miewałam bóle głowy i drętwienie rąk, ale teraz jest to nieustanne. masakra.dziękuje Ci Kochanie. mary - ciesze się że paczuszka dotarła .ide robić obiad wrociliśmy niedawno.przynajmniej kupiłam pampersy x2 i chusteczki sensitive pampers x4 + 2 gratis i mleczko pielegnacyjne, na odpoarzenia, zel do mycia i krem z hipp - wszystko w carrefour - jest promocja.
|
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Kurde odświeżam i odświeżam a tu nic - wizaż padł, czy Wy?
|
#2928 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() spacerków w samotności też nie lubię, nie lubię niedziel jak małża nie ma :/ Właśnie skończyłam trzy godzinną rozmowę z mężulem Lubię z nim sobie pogadać ![]() Zaraz zjem coś i idę do wanny a później będę oglądać X-Factor, ale aż dziwnie na dworze bo dopiero ciemno się robi
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-27 o 19:30 |
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anulinka my mamy jakos podobnie terminy, jak mowisz ze tylko dyszka na plusie to malutko lolus dzieki, zapomnialam ci wczesniej podziekowac .no odbijemy sobie , nie powinnam narzekac, bo jest co 3 tygodnie na 1-2 tygodnie wiec to rewelacja jak na prace za granica, ma takie szefostwo ze nikt mu niczego nie odmawia, ale jakos tak czasem kryzys totalny mnie ogarnia ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
ty tez sama??? dzieci dziecmi, i na pewno razniej z nimi, ale to nie to samo co tz na miejscu. ehh, ale mi sie zebralo
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-03-27 o 19:34 |
||
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super jestŚliczny Cytat:
![]() Cytat:
To tyle. Nic od siebie nie dorzucę. Mam paskudny dzień dzisiaj, chodzę zła jak osa i nie wiem dlaczego |
|||
|
|
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
witam
ale był dzisiaj ładny dzień, zaliczyłam spacer i od razu mi się lepiej zrobiło ![]() mary doskonale Cię rozumiem mi jeszcze dochodzi od dwóch dni problem ze złapaniem tchu, normalnie są takie momenty że muszę sobie stanik rozpinać bo mnie uciska ![]() gusiagatko głowa do góry, jutro na pewno będzie lepiej ![]() zmykam, też będę oglądać X-factor miłego wieczorku
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi ciasno w brzuchu...
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
mi rowniez
![]() wlasnie zapijam ta ciasnote sokiem pomaranczowy z kostkami lodu tak mi sie chcialo |
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się opiłam tymbarka pomarańczowo-brzoskwiniowego i mi jeszcze ciaśniej niż zwykle xD
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
helllooooo
kupiłam sobie truskawy mrożone ![]() ślina mi cieknie, ale przecież nie zjem kostek truskawkowych ![]() tak wolno się rozmrażają ,........................ .................. trochę Was przybyło wieczorkiem Dziewczonka cały czas trzymamy kciuki ![]() chcę przypomnieć że WIELKIE jesteśmy wszystkie, bez wyjątku ![]() każdej ciasno, duszno, ciężko .......... może ciut Was to pocieszy (na mnie nie za bardzo podziałało )kupiłam sobie też białą herbatkę z malinami Liptona --- polecam, bardzo dobra
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co ?? poszlam na łatwiznę zamroziłam sok pomarańczowy w woreczkach do lodu i zaraz będę je ssac |
|
|
|
|
#2938 | |||
|
Zakorzenienie
|
No juz jestem uf uf naszczescie za duzo nie naskrobalyscie
No i w hipermarkecie patrze a tam serek taki grecki tzatzyki czy jak mu tam z ogorkiem, jak przeczytalam, ze z ogoraskiem to az mi slinka pociekla Caly wsunelam i niestety strasznie sie zle po nim czulam, caly wieczor mi ""podchodzil", moze moj zoladek i od ogorkow sie odzyczail, ale ja chcialam Flawciowi zafundowac polskie smaki ogorkoweDzis natomiast moje Drogie sezon grillowy rozpoczety, zaprosilismy znajomych i zrobilismy grilla na tarasie, pozniej bylismy na spacerku, lodach, troszke sie nalazilam i krzyz mnie boli, wiec siedze sobie teraz ![]() Eweska, bzyczka kupilam takie cudo jakies firmy Grey co pochalania pofarbowane ubrania i tylko jeden recznik do wyrzucenia w sumie, bo z bezowego i niebieskiego jakis pomarancz ywszedl i takie plamki, ale te jasniejsze pomimo ze potracily troche kolorki da rade uzywac andziot wiesz co moj synke tez ma troszke te miedniczki nerkowe powiekszone, ale lekarz mowi ze zazwyczaj do konca ciazy one sie normuja, a Tobie co powiedzial ![]() Paulizia Kochana patrze czasem na ta stronke Next'a, ale przejrzalam ubranka ktore juz mam i postanowilam juz nic a nic nie kupowac, tyle sie tego nazbieralo! W ogole sie zastanawiam czy zdaze to wszystko co mam synkowi zalozyc, mam takie 5 pajacykow malusich, zrobie ich fotke to sama ocenisz czy sie w ogole w nie zmiesci bo mi sie wydaje, ze nie!!! Cytat:
ale sliczny brzuszek, slodziutki i malutki Cytat:
Cytat:
Dziewczynki chwale sie Flawciowa bryczka, oczywiscie z kazdej strony musialam cyknac fotke moj maz za to znajomym sie juz pochwalil, chyba z 40 min im opisywal jaki to fajny wozek wybral, biedny ludzie
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, Saniu, no ostatnia prosta, liczę, że szybko odzyskam żołądek
![]() Saniu, Aguś ładnie wyjaśniła, te hipoalergiczne, to po prostu delikatne, do wrażliwej skóry niemowlaka. Jednak z tego, co kojarzę, to na większości jest tak napisane. Mają ograniczoną ilość różnych niepotrzebnych dodatków, są łagodne ![]() Położna pewnie miała na myśli te wszelkie apteczne kosmetyki, typu Oilatum i tańsze odpowiedniki. Nie ma sensu stosować ich profilaktycznie, bo jeśli [tfu!] wystąpi problem ze skórą dziecka, to potem już niewiele do stosowania ![]() Moim zdaniem Twój zestaw do pielęgnacji jest wystarczający ja zamierzam używać płynu do mycia ciała i włosów i na pupę krem [zapobiegawczo przeciw odparzeniom]. JEŚLI zobaczę wysuszoną skórę, to jakieś mleczko dokupię. JEŚLI się pojawią odparzenia, to Sudocrem, Tormentiol etc. można stosować ![]() Każdy dzidziuś będzie miał inne skórne potrzeby, na pewno sama ocenisz, co potrzeba, albo się będziemy tu radzić Nie przepadam za zasypkami i oliwkami, ale to już taka prywatna opinia, więc nie sugerujcie się ![]() Matall, mnie też ciasno! I Karate Kid Hanka jeszcze tam coś ćwiczy Moniquac, dotarła, cudo, na żywo ten zestaw jeszcze ładniejszy, niż na fotce ![]() Zosiu, ja też mam problem z oddychaniem. Kto jest obok, to pyta, czy wszystko ok, a ja że tylko oddycham i gdyby się coś działo, to będzie komunikat słowny ![]() Princi, furka super! |
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

?? 

Fajne nagrody są

) to skonczylo sie na daniu im 400 zl

A teraz hit dnia - nie mogę leżeć na lewej stronie, bo mnie wtedy napiernicza prawa strona
Poza tym można dokupić do czarnej fury śliczne kolorowe parasolki, mam na oku fuksjową i turkusową 
Już niedużo zostało do końca.

Caly wsunelam i niestety strasznie sie zle po nim czulam, caly wieczor mi ""podchodzil", moze moj zoladek i od ogorkow sie odzyczail, ale ja chcialam Flawciowi zafundowac polskie smaki ogorkowe