Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-27, 16:34   #391
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
a mi wiesniak przeszkadzal w redukcji, jak jadlam na noc jaja to szybciej lecialo...
ja chud³am jedz±c owoce po wêglowodanowej kolacji, wiêc to sprawa bardzo indywidualna. :P

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:35   #392
PannaXXL
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

Dobra no to wie¶niak na kolacje

iza_wiosenna- posi³ki 2 z 4 zamieniê i dodam t± kromkê , niestety dzisiaj wszama³am na ¶niadanko owsiankê z ostatków p³atków ale jutro wybieram siê za zakupy i zaopatrzê siê na pewno o nie!

dziêkuje wam za rady(nie my¶la³am,¿e tak szybko je otrzymam a tu proszê)
PannaXXL jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:43   #393
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez PannaXXL Poka¿ wiadomo¶æ
Dobra no to wie¶niak na kolacje

iza_wiosenna- posi³ki 2 z 4 zamieniê i dodam t± kromkê , niestety dzisiaj wszama³am na ¶niadanko owsiankê z ostatków p³atków ale jutro wybieram siê za zakupy i zaopatrzê siê na pewno o nie!

dziêkuje wam za rady(nie my¶la³am,¿e tak szybko je otrzymam a tu proszê)
a poczkaj Ty poczkaj d³ugo ju¿ jeste¶ na eR?
Masz b.du¿o do z¿ucenia? Mo¿e nie powinna¶ siê tak bardzo ograniczaæ? Czasem wystarczy tylko wywaliæ cukier, nadmiar s³odyczy,i niezdrowe t³uszcze z fast-foodów, a dodaæ sport i waga poooleci (jak ju¿ mówimy o naszych dietach;p to ja schud³am 10kg jedz±c s³odkie p³atki z mlekiem i banany na kolacjê;p ale duuu¿o sportu by³o)

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 16:51   #394
PannaXXL
Przyczajenie

zielona_zabcia- w sumie to dopiero zaczynam redukcje bo mi siê troszkê przyty³o (s³abo¶æ do s³odyczy)

my¶lê ,¿e 7 kg najwiêcej , ale bardziej zale¿y mi na wymiarach ni¿ wadzê broñ bo¿e by wygl±daæ jak wieszak ! nie chcê po prostu byæ klusk±

to gratuluje ! no u mnie ze sportem to ró¿nie , troszkê leñ ze mnie ale jak siê zmotywuje to jako¶ to idzie
Stary 2011-03-27, 17:02   #395
Nedda
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 003

Moje R-

Sn. Owsianka (3 lyzki platow owianych, pol szkl mleka,pol lyz.miodu) , 1 jako plus 1 tost pelnoziarnisty, mango
2Sn.150g serka homo 3% plus 4 orzechy nerkowca
Ob.Makaron pe³noziarnisty ze szpinakiem i serem feta
K.Wiesniak z pomidorem i z ogorkem, trochê barszczu ukrainskiego

Proszê o ocene...

Nedda jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:14   #396
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, 2 kromki grahama z mas³em, twarogiem, szynka, pomidorem
  2. 1/2 makreli z keczupem, szklanka soku pomidorowego
  3. 2 ziemniaczki zapiekane w chili i zio³ach, kilkana¶cie paluszków
  4. solidna micha fasolówki bez miêsa, mnóstwo warzyw , zió³..nie zabiela³am niczym..+ lampka wina

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:29   #397
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

dzisiejsze R, odbiegaj±ce od idea³u ;D

I owsianka: 5 ³y¿ek p³atków, gar¶æ Bran Flakesów, pó³ serka wiejskiego, ³y¿eczka d¿emu niskos³odzonego o smaku owoców le¶nych; kawa z mlekiem i s³odzikiem, parê orzeszków ziemnych
II drugie pó³ serka wiejskiego z gar¶ci± Bran Flakesów, marchewka - nie mia³am ochoty na nic szczególnego ani du¿ego...
III pier¶ z kurczaka sma¿ona na ³y¿ce oliwy z przyprawami; spora porcja szparagów podsma¿onych z kurczakiem, pó³ woreczka ry¿u br±zowego [gdybym wiedzia³a wcze¶niej, ¿e jest taki dobry... ]
IV prawie jak lodowy deser czekoladowo-truskawkowo-le¶ny , czyli serek homo + trzy ³y¿eczki jogurtu naturalnego, zmieszany z pó³-rozmro¿onymi truskawkami [sztuk kilka ], pó³torej ³y¿eczki d¿emu le¶nego niskos³odzonego i ³y¿eczk± kakao naturalnego
prawdopodobnie:
V serek wiejski z pomidorem i ogórkiem, posypany szczypiorkiem [choæ zastanawiam siê czy nie spróbowaæ wrzuciæ wêgli do kolacji, ¿eby zobaczyæ jak mój organizm zareaguje]

i jak?
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 17:39   #398
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. niedzielne.
1 ¶n - owsianka, 4 ³y¿ki p³atków owsianych i ¿ytnich, otrêby owsiane, p³atki migda³owe, orzechy, pestki s³onecznika i dyni, sezam, suszone ¶liwki, morele, ¿urawina, rodzynki. kromka pe³noziarnistego z mas³em orzechowym, kawa³ek szarlotki pe³noziarnistej - rozwleczone na dwie godziny w ³ó¿ku.
2¶n - kromka pe³noziarnistego z pesto, mozarell± i pomidorami, wie¶niak 200 g.
obiad - miseczka chili con carne, wo³owina, papryka, cebula, pomidory, fasola, przyprawy.
kolacja - pó³ kromki pe³noziarnistego z twaro¿kiem kremowym i miodem.

4 posi³ki, bo wsta³am po 10 a jeszcze przestawienie czasu.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:45   #399
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
UTRZYMANIE:

1. Kasza jaglana (ok. 60g suchej - 1/3 szklanki) gotowana na wodzie, potem na 1/2 szklanki mleka 3,2%, z cynamonem, ³y¿eczk± kakao gorzkiego, sypniêt± gar¶ci± rodzynek, suszonych moreli, suszonej ¿urawiny i z ³y¿eczk± miodu

2. Lód Big Bambi (¶mietankowy z polew± czekoladow±); jab³ko pieczone z mas³em orzechowym

3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gotowana pier¶ z kurczaka pokrojona w kostkê, doprawiona i baaardzo du¿o mojej ulubionej surówki (pewnie wiecie jakiej, ale napiszê ) z czerwonej kapusty, jab³ka i marchwi z dodatkiem musztardy

4. 2 kromki chleba '7 ziaren' z twaro¿kiem (ser bia³y naturalny i trochê mleka), miodem i p³atkami migda³owymi

5. Serek wiejski z ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewkami, szczypiorkiem i rze¿uch±; kromka chleba jw. z pasztetem drobiowym paprykowym i ogórkiem kiszonym

Podbijam i proszê o ocenkê.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:48   #400
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

U dzisiejsze
1.owsianka z kiwi, winogronem, otrêbami, suszonymi daktylami, jogurtem naturalnym i p³atkami pszenno-ry¿owymi z czekolad±
kawa z mlekiem
2. rosó³ z lanymi kluseczkami i marchewk±
3. pier¶ z kurczaka na parze, wczesniej natarta bazyli±, pieprzem, papryk± i musztard±, ziemniaki, mizeria z jogurtem, czerwona kapusta kupna
4.kawa z mlekiem, du¿y kawa³ek szarlotki 'ki¶lowej' bez pieczenia
5. wpadnie najprawdopodobniej grahamka- obydwie po³ówki z mas³em, topionym ¿ó³tym serkiem w plasterkach, pomidorem/korniszonem, ketchupem

oczywiscie woda i herbaty standardowo

jak to siê prezentuje ?

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:52   #401
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
ja chud³am jedz±c owoce po wêglowodanowej kolacji, wiêc to sprawa bardzo indywidualna. :P
no wlasnie jak jadlam jablka czy pomarancze po kolacji to tez szybko lecialo.
a po wiesniaku mialam zasoje!
<a teraz pielegnuje do nich uraz bo mi obrzydly >
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:22   #402
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

helouu moje wczorajsze P -staram sie wlaczac nowe produkty, bo mam problem z monotonia, yh. Sn. owsianka (4 lyzki platkow, jogurt naturalny 180g, do tego: wkrojony banan, pol kiwi, kilka truskawek, 4 suszone morele, 2 daktyle, garstka rodzynek, 8 orzechow laskowych, otreby) kromka razowca z lyzeczka masla orzechowego <3 2sn. 2 kromki razowca z maslem, mega plastrem sera zoltego, salata szklanka kakao ciemnego na mleku 2% (lyzeczka kakao, troszke brazowego cukru, z 230 ml mleka) ob. barszcz czerwony z warzywkami surowka z tartej marchewki i jablka (uwielbiam!), udziec pieczony, pol woreczka kaszy gryczanej sok wycisniety z pomaranczki podw. miseczka budyniu waniliowego (duza lycha budyniu na szklance mleka 2%) z wkrojonym bananem(drugi w ciagu dnia ;d), truskawkami, polowa kiwi i z wrzuconymi: garscia slonecznika, garstka pestek dyni, 4 suszonymi morelami, 2 daktylami i 2 kostki gorzkiej czeko 65% kol.: 3 kromki razowca z maslem: 1 z makrela wedzona, 2 z plastrem poledwicy i twarozkiem, 3 z twarozkiem (w sumie caly kubeczek twarozku domowego Piatnicy 150g) i salata, pomidorem, rzodkiewka, herbata z cytryna. po.: szklanka kakao (takie jak przy 2sn.) Usmiecham sie o ocenke! i nie patrzcie na mnie ciagle poprzez chorobe, mam juz tego dosc, chce byc normalna dziewczyna, tyc nadal i byc szczesliwa, o. i ostatnio ktos napisal, ze teraz to ja w pierwszej kolejnosci powinnam zaczac tyc, wiec moze sprostuje: juz dawno zaczelam, juz +6,3 kg . i niedlugo mam wizyte u dietetyczki, chce porozmawiac z kims kto sie na tym zna, poradzic sie ^^ jeszcze mam teraz pytanko: jak to jest z bialkiem? bo np. w piatek jadlam 3 kromki z calym jajkiem, 3/4 puszki tunczyka-czyli ze 100g, a pozniej jeszcze serek wiejski 200g. nie za duzo bialka?
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:28   #403
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Moje leniwe, niedzielne utrzymanie.
2 sniadanie ma³o konkretne bo wsta³am pó¼no.. To by³a raczej przek±ska.
¦niadanie; Kie³basa, ketchup, musztarda, grahamka na pó³; 1/2 z
mas³em, past± jajeczn±, rzodkiewk± i rze¿uch±, 1/2 z mas³em, szynk± wieprzow±, ogórkiem, papryk± i chrzanem, herbata z cytryn± i odrobin± soku malinowego.
¦niadanie2; Owocowy talerz ; Ki¶æ winogron, kiwi, du¿y grejfrut,
kakao.
Obiad; 1. ¿urek, 2. du¿o m³odych ziemniaczków z koperkiem, surówka i pstr±g z mas³em z piekarnika.
Podwieczorek; Kawa z mlekiem skondensowanym, du¿y kubek jogurtu naturalnego z gruszk±, fig±,
chipsami bananowymi, rodzynkami, orzechami, miodem i p³atkami fitella diet; marchewka.
Kolacja; Salaterka sa³atki; marchew, groszek, ziemniaki z obiadu, cebula, ogórek, koperek, sa³ata, majonez; 2 kromki grahama z mas³em, szynk± i pomidorem.

Edytowane przez Becia012
Czas edycji: 2011-03-27 o 18:30
Becia012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:40   #404
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

utrzymanie
  • 2 parówki bia³e z keczupem i chrzanem, 2 kromki chleba orkiszowego z mas³em, z salami, czosnkiem, sa³at±...kiwi
  • 1/2 homo, wkrojony pomidor, tost z serem i pieczarkami
  • obiad w restauracji : w sumie ponad 3 godziny, roz³o¿ony w czasie; zupa wêgierska- diabelsko pikantna, co¶ a la gulasz..poza tym mintaj sma¿ony w zio³ach w sosie kurkowo-¶mietanowym, frytki + bukiet surówek
  • jajecznica z 3 jaj, na ma¶le, z pomidorami...kromka razowca z polêdwica z indyka, ogórek zielony

jak to wygl±da?

Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:44   #405
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
utrzymanie
  • 2 parówki bia³e z keczupem i chrzanem, 2 kromki chleba orkiszowego z mas³em, z salami, czosnkiem, sa³at±...kiwi
  • 1/2 homo, wkrojony pomidor, tost z serem i pieczarkami
  • obiad w restauracji : w sumie ponad 3 godziny, roz³o¿ony w czasie; zupa wêgierska- diabelsko pikantna, co¶ a la gulasz..poza tym mintaj sma¿ony w zio³ach w sosie kurkowo-¶mietanowym, frytki + bukiet surówek
  • jajecznica z 3 jaj, na ma¶le, z pomidorami...kromka razowca z polêdwica z indyka, ogórek zielony

jak to wygl±da?

Wygl±da smacznie mi siê podoba szczególnie intryguje mnie mintaj w tym sosie

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 18:45   #406
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez PannaXXL Poka¿ wiadomo¶æ
zielona_zabcia- w sumie to dopiero zaczynam redukcje bo mi siê troszkê przyty³o (s³abo¶æ do s³odyczy)

my¶lê ,¿e 7 kg najwiêcej , ale bardziej zale¿y mi na wymiarach ni¿ wadzê broñ bo¿e by wygl±daæ jak wieszak ! nie chcê po prostu byæ klusk±

to gratuluje ! no u mnie ze sportem to ró¿nie , troszkê leñ ze mnie ale jak siê zmotywuje to jako¶ to idzie
moja rada taka;
Na pocz±tek zrób tak-wywal s³odycze i postaw na owoce sa³atki oraz bia³ko.
Nie rezygnuj z cienkiej warsty prawdziwego mas³a na kanapce, i mo¿e na pocz±tku jedz jakie¶ wêglowodany na kolacjê, i tak Ci waga zleci bo utniesz kcal, a jak bêdzie zastój wywalisz wêgle z kolacjii i my¶lê ¿e to spowoduje znów spadek wagi..
Generalnie moja propozycja dla Ciebie
I.owsianka/placuszki owsiane+bakalie i ¶wie¿e owoce
II.dwie kromy razowca z mas³em,wêdlin±/twaro¿kiem+warrzywa+owoc
III.miêsko ryba +¶wie¿e warzywa polane oliw±+wêgle
IV.bia³ko+NNKT (np.homo i s³onecznik)
V.wie¶niak/rybka/kurczak z warzywem i tê jedn± kromê razowca chocia¿ jak to pocz±tek eRki, jak ju¿ trochê to poci±gniesz () utniesz te wêgle i s±dzê i znów waga spodnie...
To takie moje przemy¶lenia na temat pierwszych tygodni diety-nie nale¿y odrazu drastycznie wszystkiego obcinaæ, bo na pocz±tku idzie cudnownie, a potem jest duuu¿y problem, bo niema z czego uci±c ... i trzeba lecie¿ na 1000kcal + sport...
powodzenia

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:51   #407
kambooania
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
?
a jak robilas sos brokulowo-cytrynowy?

dok³adny przepis na obiadowe danie mam z bloga:
http://brulionzprzepisami.blox.pl/20...istaKomentarzy

Zmieni³am tylko makaron bo nie mia³am takiego w domu PYSZNE!!
kambooania jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 18:54   #408
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, 2 kromki grahama z mas³em, twarogiem, szynka, pomidorem
  2. 1/2 makreli z keczupem, szklanka soku pomidorowego
  3. 2 ziemniaczki zapiekane w chili i zio³ach, kilkana¶cie paluszków
  4. solidna micha fasolówki bez miêsa, mnóstwo warzyw , zió³..nie zabiela³am niczym..+ lampka wina

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:14   #409
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Pogmatfane Pe

¦: Dwie kromy zwyk³ego chlebka z Delm± i pomidorem, bazyli± ( ju¿ t³umaczê gdzie podzia³o siê mas³o->) Jajecznica na ma¶le z boczkiem,( solidna porcja, nie wiem z ilu jaj, gdy¿ ciocia robi³a dla wszystkich i ja otrzyma³am ca³y talerz )

II¦: serek truskawkowy homo z lidla z dorzucon± gar¶ci± ¿urawiny, kisiel o smaku owoców le¶nych, banan

jab³ko

O: Miska pomidorowej z mas± grzanek, które wypi³y mi wiêkszo¶æ zupy. marfefka

P:wiejski 200g z dwoma gruba¶nymi plastrami ananasa (z puszki uciek³..), mieszanka studencka do tego i gar¶æ rodzynek. <- na szybko.

K: Bu³a ze s³onecznikiem, z mas³em: z pasztetow± wêdzon± (nie po¿a³owa³am sobie) i serkiem topionym z zio³ami, z pomidorem, szczypiorem i bazyli±, trochê mieszanki studenckiej, banan.

I z racji, ¿e godzina jeszcze m³oda, a ja nie mam zamiaru i¶æ dzi¶ szybko spaæ,no i muszê nadrobiæ marny obiad, to do filmu wpadnie

Po: albo serniczek z rodzynkami/muller riso czeko lub jab³kowy/ mus jab³kowy z delecty + herbatniki/biszkopty/ delicje szampañskie. Pomó¿cie mi wybraæ!
Dzi¶ nie wiedzia³am na co mam ochotê, s³odko-s³ono jak kobieta w ci±¿y.
odstêpy po miêdzy posi³kami od 1h do 3,5h ¿adnej regularno¶ci i nie jestem pewna czy wszystko tu napisa³am.

Proszê o ocenkê i pomoc w wyborze
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 19:27   #410
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Podbijam i proszê o ocenkê.
Wiesz, ¿e mi siê bardzo podoba Widzê coraz wiêcej luzu, fajnie, ¿e wpad³ lód

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
U dzisiejsze
1.owsianka z kiwi, winogronem, otrêbami, suszonymi daktylami, jogurtem naturalnym i p³atkami pszenno-ry¿owymi z czekolad±
kawa z mlekiem
3. pier¶ z kurczaka na parze, wczesniej natarta bazyli±, pieprzem, papryk± i musztard±, ziemniaki, mizeria z jogurtem, czerwona kapusta kupna
5. wpadnie najprawdopodobniej grahamka- obydwie po³ówki z mas³em, topionym ¿ó³tym serkiem w plasterkach, pomidorem/korniszonem, ketchupem

jak to siê prezentuje ?
£adnie, lu¼no, ale i zdrowo Owsianka brzmi mega smacznie Doda³abym orzechy/pestki i chyba co¶ do kolacji, chyba, ¿e grahamka du¿a, ale poza tym ok
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:39   #411
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, ¿e mi siê bardzo podoba Widzê coraz wiêcej luzu, fajnie, ¿e wpad³ lód
Dziêkujê. Pierwszy lód na patyku tego roku zaliczony.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:51   #412
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

U

1. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em,ok. 160g pó³t³ustego twarogu, trochê sa³aty, pomidor
2. niedobra pomarañcza, jab³ko, serek homo nat. 3 wielkie gar¶cie orzechów arachidowych pra¿onych i 1 równie du¿a nerkowców, kawa roz.z mlekiem 3,2%, inka z mlekiem 3,2%
3. spaghetti: makaron razowy lubella ( dzi¶ przesadzi³am z jego ilo¶ci±) i sos: du¿o pieczarek, miêso mielone wo³owe, cebula ....itp.
4. jab³ko,serek wiejski 200g+ pomidor+marchewka+2 gar¶cie pestek dyni, znowu kawa roz. z mlekiem 3,2% i du¿a gar¶æ big rodzynek ( niepotrzebnie znów kupi³am wielk± ich pakê)
5. owsianka ( 6³y¿. owsianych, 2 ³y¿.otr±b, 2 gar¶cie big rodzynek wszystko na ok.400ml mleka 3,2% ) i po znów trzecia dzi¶ kawa roz. z mlekiem 3,2%

kurde co¶ nie tak .....jaki¶ taki dzieñ dzi¶ niezbyt....

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 19:53   #413
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

dzisiejsze u
(tryb prawie ¿e le¿±cy xD)

I. Pancakesy z m±ki pe³noziarnistej z otrêbami i truskawkami; kawa z mlekiem.
II. Ma³y jogurt truskawkowy & jab³kowo-gruszkowy muffin pe³noziarnisty
III. Pier¶ z kurczaka duszona w pomidorach z czerwon± fasol± i cukini±, porcja bia³ego ry¿u
IV. Serek wiejski, gruszka; kawa z mlekiem
V. Omlet z dwóch jajek z cukini± i pieczarkami; kromka razowca z twaro¿kiem i pomidorem; marchewka

têczowa - czemu niezbyt? fajnie . chocia¿ nietypowa kolacja ;P

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-03-27 o 19:54
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 20:09   #414
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
U dzisiejsze
kawa z mlekiem

jak to siê prezentuje ?
Powiem tak: jak na Ciebie to prezentuje siê bardzo ³adnie. Je¶li dobrze kojarzê to powinno byæ P, ale jest w miarê ³adne U.
Szczerze to du¿o lepsze ni¿ ostatnie które pamiêtam
Jak waga?Jak okres?Zamierzasz przej¶æ na P?A mo¿e ja Ciê z kim¶ pomyli³am???chy ba nie....

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2011-03-27, 20:13   #415
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
U

1. 3 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em,ok. 160g pó³t³ustego twarogu, trochê sa³aty, pomidor zdrowo
2. niedobra pomarañcza, jab³ko, serek homo nat. 3 wielkie gar¶cie orzechów arachidowych pra¿onych i 1 równie du¿a nerkowców, kawa roz.z mlekiem 3,2%, inka z mlekiem 3,2% kocham nerkowce... chyba ju¿ wspomina³am
3. spaghetti: makaron razowy lubella ( dzi¶ przesadzi³am z jego ilo¶ci±) i sos: du¿o pieczarek, miêso mielone wo³owe, cebula ....itp. ojej, mam straszny apetyt na spagetti!
4. jab³ko,serek wiejski 200g+ pomidor+marchewka+2 gar¶cie pestek dyni, znowu kawa roz. z mlekiem 3,2% i du¿a gar¶æ big rodzynek ( niepotrzebnie znów kupi³am wielk± ich pakê) kochaamy rodzynki!!
5. owsianka ( 6³y¿. owsianych, 2 ³y¿.otr±b, 2 gar¶cie big rodzynek wszystko na ok.400ml mleka 3,2% ) i po znów trzecia dzi¶ kawa roz. z mlekiem 3,2% mniaaaaaaaaaam!!

kurde co¶ nie tak .....jaki¶ taki dzieñ dzi¶ niezbyt.... co siê dzieje? ³adnie jest!
Cytat:
Pogmatfane Pe

¦: Dwie kromy zwyk³ego chlebka z Delm± i pomidorem, bazyli± ( ju¿ t³umaczê gdzie podzia³o siê mas³o->) Jajecznica na ma¶le z boczkiem,( solidna porcja, nie wiem z ilu jaj, gdy¿ ciocia robi³a dla wszystkich i ja otrzyma³am ca³y talerz )

II¦: serek truskawkowy homo z lidla z dorzucon± gar¶ci± ¿urawiny, kisiel o smaku owoców le¶nych, banan

jab³ko

O: Miska pomidorowej z mas± grzanek, które wypi³y mi wiêkszo¶æ zupy. marfefka

P:wiejski 200g z dwoma gruba¶nymi plastrami ananasa (z puszki uciek³..), mieszanka studencka do tego i gar¶æ rodzynek. <- na szybko.

K: Bu³a ze s³onecznikiem, z mas³em: z pasztetow± wêdzon± (nie po¿a³owa³am sobie) i serkiem topionym z zio³ami, z pomidorem, szczypiorem i bazyli±, trochê mieszanki studenckiej, banan.

I z racji, ¿e godzina jeszcze m³oda, a ja nie mam zamiaru i¶æ dzi¶ szybko spaæ,no i muszê nadrobiæ marny obiad, to do filmu wpadnie

Po: albo serniczek z rodzynkami/muller riso czeko lub jab³kowy/ mus jab³kowy z delecty + herbatniki/biszkopty/ delicje szampañskie. Pomó¿cie mi wybraæ!
Dzi¶ nie wiedzia³am na co mam ochotê, s³odko-s³ono jak kobieta w ci±¿y.
odstêpy po miêdzy posi³kami od 1h do 3,5h ¿adnej regularno¶ci i nie jestem pewna czy wszystko tu napisa³am.

i moje UP.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 20:15   #416
kinga9650
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

P:

I. Owsianka ( 1/3 szklanki p³atków owsianych, 1/2 szklanka mleka, gar¶æ orzechów nerkowych, gar¶æ orzechów ziemnych, gar¶æ rodzynek )

II. Kanapka z 2 kromek chleba z mas³em i almette

III. Serek homogenizowany waniliowy

Jab³ko

IV. Ziemniaki ze schabem,
Surówka z kiszonej kapusty,
Buraczki

V. 3 kromki chleba z mas³em, sa³at±, pomidorem i serem

Edytowane przez kinga9650
Czas edycji: 2011-03-27 o 20:27
kinga9650 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 20:31   #417
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsze u
(tryb prawie ¿e le¿±cy xD sk±d ja to znam moja aktywno¶æ te¿ dzi¶ zero a nawet na minusie)

I. Pancakesy z m±ki pe³noziarnistej z otrêbami i truskawkami; kawa z mlekiem.super
II. Ma³y jogurt truskawkowy & jab³kowo-gruszkowy muffin pe³noziarnisty sk±d ten muffin??ja chcê taki, mam nadziej ¿e nie jaka¶ miniaturka
III. Pier¶ z kurczaka duszona w pomidorach z czerwon± fasol± i cukini±, porcja bia³ego ry¿u bardzo ³adnie i zdrowo,git
IV. Serek wiejski, gruszka; kawa z mlekiem smacznie
V. Omlet z dwóch jajek z cukini± i pieczarkami; kromka razowca z twaro¿kiem i pomidorem; marchewka te¿ ok

têczowa - czemu niezbyt? fajnie . chocia¿ nietypowa kolacja oj to chyba nie czytasz moich jad³ospisów ja czêsto jem owsiankê na kolacjê ;P
wczorajszy chyba te¿ ocenia³am,super masz te jad³ospisy

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Pogmatfane Pe

no to dobrze ¿e o Ciebie dbaj±
II¦: serek truskawkowy homo z lidla z dorzucon± gar¶ci± ¿urawiny, kisiel o smaku owoców le¶nych, banan ok

jab³ko

O: Miska pomidorowej z mas± grzanek, które wypi³y mi wiêkszo¶æ zupy. marfefka malutki ten obiad na pewno nie nadaje siê na P

P:wiejski 200g z dwoma gruba¶nymi plastrami ananasa (z puszki uciek³..), mieszanka studencka do tego i gar¶æ rodzynek. <- na szybko. no ³adnie mam nadziejê ¿e tej studenckiej to sporo

K: Bu³a ze s³onecznikiem, z mas³em: z pasztetow± wêdzon± (nie po¿a³owa³am sobie) i serkiem topionym z zio³ami, z pomidorem, szczypiorem i bazyli±, trochê mieszanki studenckiej, banan. ³adnie, ³adnie kolacje masz ³adne

I z racji, ¿e godzina jeszcze m³oda, a ja nie mam zamiaru i¶æ dzi¶ szybko spaæ,no i muszê nadrobiæ marny obiad, to do filmu wpadnie koniecznie musisz nadrobiæ

najlepiej to wszystko a na serio to wszystko na co masz ochotê i jeszcze potem sobie pochrup orzeszki ,albo nasze rodzyny
Dzi¶ nie wiedzia³am na co mam ochotê, s³odko-s³ono jak kobieta w ci±¿y.no ci±¿a chyba Ci nie grozi,spokojnie
odstêpy po miêdzy posi³kami od 1h do 3,5h ¿adnej regularno¶ci i nie jestem pewna czy wszystko tu napisa³am dobrze,¿e nie jeste¶ pewna ogólnie git.

j.w.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Becia012 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje leniwe, niedzielne utrzymanie. o i jeszcze oceniê Ciebie bo mi siê spodoba³o,
2 sniadanie ma³o konkretne bo wsta³am pó¼no.. To by³a raczej przek±ska.
¦niadanie; Kie³basa, ketchup, musztarda, grahamka na pó³; 1/2 z
mas³em, past± jajeczn±, rzodkiewk± i rze¿uch±, 1/2 z mas³em, szynk± wieprzow±, ogórkiem, papryk± i chrzanem, herbata z cytryn± i odrobin± soku malinowego.i to jest porz±dne ¶niadanie, a tej kie³baski to chyba sobie nie ¿a³owa³a¶ co?
¦niadanie2; Owocowy talerz ; Ki¶æ winogron, kiwi, du¿y grejfrut,
kakao. skoro pó¼no wsta³a¶ i tak jest ³adnie
Obiad; 1. ¿urek, 2. du¿o m³odych ziemniaczków z koperkiem, surówka i pstr±g z mas³em z piekarnika. jami
Podwieczorek; Kawa z mlekiem skondensowanym, du¿y kubek jogurtu naturalnego z gruszk±, fig±,
chipsami bananowymi, rodzynkami, orzechami, miodem i p³atkami fitella diet; marchewka. bardzo smakowicie i zdrowo
Kolacja; Salaterka sa³atki; marchew, groszek, ziemniaki z obiadu, cebula, ogórek, koperek, sa³ata, majonez; 2 kromki grahama z mas³em, szynk± i pomidorem.te¿ git
Fajne, lu¼ne, zdrowe U.Podoba mi siê.

13.03.2016 II kreseczki

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 20:43   #418
PannaXXL
Przyczajenie

zielona-zabcia- dziêkuje Ci bardzo za te wszystkie rady!

Dla mnie s± bardzo pomocne i chêtnie z nich skorzystam

widaæ, ¿e znasz siê na rzeczy

Mam nadzieje ,¿e waga poleci w dó³-niekoniecznie bardzo szybko a co najwa¿niejsze trwale
Stary 2011-03-27, 21:16   #419
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

No to dzisiejsze U

¦niadanie(11:00): Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otr±b ¿ytnich, 1/4 woreczka kaszy jaglanej, 1,5 szklanki mleka 1,5%, 1/2 pomarañczy, 1/2 mandarynki, gar¶æ ¿urawiny suszonej i rodzynek, cynamon, ³y¿ka miodu), kubek zielonej herbaty.

12:30 - 2h jazdy na rowerze

Obiad(14:30): 300 ml zupy kalafiorowej, 1/2 torebki ry¿u gotowanego w zaprawie z oliwy z oliwek i bazylii () z 2 kawa³kami ryby i spor± porcj± sa³atki z kiszonej kapusty i marchewki

Podwieczorek (17:00): jab³ko, 2 ptasie mleczka, 2 ma³e kawa³ki babcinego ciasta, 1/2 pomarañczy

Kolacja(19:30): Jajecznica z 2 jaj z cebul± i rze¿uch± na ma¶le, do tego ogórek i kromka razowca, kubek zielonej herbaty.

Niestety, na 2 ¶niadanie zabrak³o mi rano czasu A jak siê zrobiê g³odna to mo¿e jeszcze jab³ko wpadnie bo mam trochê roboty

I jak siê to Wam widzi?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-27, 21:24   #420
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ

£adnie, lu¼no, ale i zdrowo Owsianka brzmi mega smacznie Doda³abym orzechy/pestki i chyba co¶ do kolacji, chyba, ¿e grahamka du¿a, ale poza tym ok
dziêkujê Ci bardzo za komentarz
tak grahamka spora, poza tym wpad³y jeszcze oliwki ( kalorycznie niewielkie ma to znaczenie, ale zawsze jakie¶ ¼ród³o NNKT ) i kawa³ek szarlotki
a owsianka by³a pyszno¶ciowa.

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Powiem tak: jak na Ciebie to prezentuje siê bardzo ³adnie. Je¶li dobrze kojarzê to powinno byæ P, ale jest w miarê ³adne U.
Szczerze to du¿o lepsze ni¿ ostatnie które pamiêtam
Jak waga?Jak okres?Zamierzasz przej¶æ na P?A mo¿e ja Ciê z kim¶ pomyli³am???chy ba nie....
nie nie pomyli³a¶ mnie z nikim
mam kilka kg do przytycia i oczywi¶cie okres do odzyskania, który póki co dosta³am, lecz przy hormonach
cieszê siê, ¿e jad³ospis lepszy..

dziêki

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.