![]() |
#421 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mam mały problem, tu taki mały off topic. Otóż wyskoczylo nam w czerwcu wesele kuzynki mojego męża, zastanawiam sie czy dać im pieniądze czy prezent. Ona jest w ciąży dlatego wesele na szybko. Mieszkają razem u niego ale tak naprawde w jedym pokoju. Kupowanie czegoś dla dziecka wydaje mi sie przedwczesne bo termin dopiero na wrzesień, ale zastanawiam się czy nie kupić im jakiegoś sprzętu typu urządzenie wielofunkcyjne z blenderem, to jej sie przyda przy dziecku a i w domu. Jakos mam wrażenie że kasę roztrwonią, a tez nie wiem ile sie teraz daje?? Pomóżcie proszę, Z naszych przygotowań trochę do przodu, kupiłam buty bo producent mnie wystawił, suknia powoli nabiera kształtów, kupiliśmy musznik i kamizelkę, za tydzień jedziemy po brązowy garnitur do Konopisk, bo ceny tutaj są powalające. Nauki mamy załatwione, po świętach zaczniemy rozwozić zaproszenia, w kwietniu też załatwimy akty chrztu bo w połowie maja mamy protokół. Zespół mamy duet-dance z Żor, biorą 1800zł. www.duet-dance.pl Wódka i kolorowy alkohol kupione, w kwietniu napoje i soki mamy do kupienia. Tort w Marysieńce zamówiony. Nadal nie byłam na fryzurze próbnej ani na makijażu. Zaczęliśmy powoli chodzić na solar bo pończochy chce mieć tylko do kościoła a potem gołe nogi. Kamerę zrobi nam kolega świadka a żona świadka plener ale to już po weselu. Nie umiem się zmotywować żeby zrobić listę co jeszcze mamy do załatwienia. A do ślubu 106 dni aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
kajasia222
kurcze ale podgoniłaś przygotowania! ja wkoncu mam buty i zaproszenia ![]() my teraz bardziej zajmujemy sie szukaniem mieszkania ...
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie osobiscie na palcu bardzo spodobaly sie te http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,ko...Obietnica,5349 chociaz nie lubie ani srebra ani bialego zlota, ale na palcu piekne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
kajasia222
Dziewczyny mam mały problem, tu taki mały off topic. Otóż wyskoczylo nam w czerwcu wesele kuzynki mojego męża, zastanawiam sie czy dać im pieniądze czy prezent. Ona jest w ciąży dlatego wesele na szybko. Mieszkają razem u niego ale tak naprawde w jedym pokoju. Kupowanie czegoś dla dziecka wydaje mi sie przedwczesne bo termin dopiero na wrzesień, ale zastanawiam się czy nie kupić im jakiegoś sprzętu typu urządzenie wielofunkcyjne z blenderem, to jej sie przyda przy dziecku a i w domu. Jakos mam wrażenie że kasę roztrwonią, a tez nie wiem ile sie teraz daje?? taki blender fajna sprawa, mnie by sie przydało ![]()
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
też mam pytanie powiązane z ślubem ale już po, czyli nie wiecie może w jakim banku najlepiej wsiąść kredyt na zakup mieszkania najlepiej, zwłaszcza, że nie mamy na wkład własny
my akurat weżniemy ten kredyt przed ślubem ![]()
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2011-03-27 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobne do drugich koleżanka robi ze swojego złota i płacą sporo, 1500zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie wlasnie te 1sze sie podobaja ale te drugie mnie zachwycily i juz o tamtych zapomnialam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
kajasia222
najlepiej podpytać, wtedy sie kupi najlepiej trafny prezent, jeśli maja zamiar sie wyprowadzić to w sumie wszystko im sie przyda a co do kredytu to tez nie wiem czy mamy zdolność ![]() najgorzej bedzie jak będą chciec wkład bo nie mamy jak odłożyc ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() dziekuje za pomoc
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2011-03-28 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Szwagierka bez wkłady własnego dostała kredyt w deutsche banku i to na 120% może wam też się uda. nie wiem czy dobrze napisałam nazwę banku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
No i na tym na razie stanęło
![]() Cytat:
Co do kredytu, mija kryzys, banki znowu chętnie udzielają kredytów hipotecznych, sporo ma ofertę bez wkładu własnego ale trzeba liczyć się z tym, że są one znacznie droższe niż te z wkładem choćby 10%, bo zazwyczaj mają dużo wyższą marżę, która ma ogromne znaczenie dla całkowitego kosztu kredytu i jeszcze ubezpieczenie niskiego wkładu własnego trzeba zapłacić. Co do zdolności kredytowej to nie jest tak źle, bo przecież hipotekę można wziąć nawet na 35 lat, czyli ratę bank wyliczy odpowiednią do Waszych możliwości. No chyba, że chcecie kredyt walutowy, wtedy faktycznie trzeba mieć wysokie zarobki. Obserwujcie kampanie reklamowe, banki się reklamują w czasie promocji 0% prowizji czy 0% marży. Z doradcami byłabym ostrożna, są firmy, które wynagradzają swoich doradców w zależności od ceny kredytu jaki sprzedał i wtedy OK, taki doradca znajdzie dla Was ofertę najkorzystniejszą. Ale w niektórych firmach doradcy są wynagradzani w zależności od tego jakiego banku ofertę sprzedali i wtedy istnieje ryzyko, że zaproponuje Ci niekoniecznie najtańszą dla Ciebie ofertę a najlepiej płatną dla siebie. Ja też pytałam u doradców, potem sama znalazłam kilka banków, które złożyły lepsze oferty. Pochodźcie po bankach, popytajcie, warto bo to zobowiązanie na długie lata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki tort wybrałaś w Marysieńce? Oglądałam jedynie na stronce i bardzo ładnie się prezentują. A podaj proszę na ile osób w jakiej cenie (no i po ile gram liczą na osobę, bo spotkałam się z różnymi opiniami). Jakie alkohole kupiliście? Kupujecie piwo, bo my ostatnio sie nad tym zastanawialiśmy i w sumie nie doszliśmy do tego, czy bierzemy, czy nie i jeśli tak, to czy w butelkach czy beczkę piwa... U nas w 2010 był "wysyp" wesel i wiem, że zdecydowana większość gości dawała od pary po 400-500 zł, ale przedział był bardzo duży od 300 do 2500 zł od pary (w zależności od stopnia bliskości, pokrewieństwa i dochodów gości). Wiem od Młodych, bo to były dość bliskie osoby. Co do grubości, to ja bym musiała zobaczyć na palcu. A Wy możecie wziąć dla Ciebie cieńsze, a dla TŻ grubsze, zwłaszcza, jesli on ma dużo większe dłonie. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-29 o 00:10 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
![]() Mamy zalatwiony protokół przedślubny , obraczki wybralismy - 1/3 bialego i 2/3 zoltego zlota ![]() ![]() Kasia 222 - a My troszke ponad 2 miesiące ...Juz sie boje jak o tym piszę, ja wiecej rzeczy niemam nic mam ![]() Dziołszki - Znacie jakąś dobrą kwiaciarkę z RYBNIKa ?? Która zrobi mi bukiet taki,jak chcę ![]() Ps,co do oprawy muzycznej to czy Któras z Was ma np jakas dziewczynke która spiewa albo cos takiego ? Jakas specjalna piosenka ? Co np mozna wykombinowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
Ps,co do oprawy muzycznej to czy Któras z Was ma np jakas dziewczynke która spiewa albo cos takiego ? Jakas specjalna piosenka ? Co np mozna wykombinowac
![]() ja też szukam mam narazie tylko organiste,fajnie jakby ktos jeszcze ładnie zaśpiewał ![]() dzięki the rock ale nie znam nikogo takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Rano spotkała mnie miła niespodzianka
![]() ![]() ![]() Buty są bardzo wygodne, tylko muszę je jeszcze poprzymierzać wieczorem, bo rano wydawało mi się, że są za luźne, ale miarę zdejmowałam wieczorem, więc zobaczymy ![]() Myślałam, że będą bardziej błyszczące, bo widziałam podobne ze skóry eko, a ta jest naturalna, ale może dobrze, że jednak są dyskretniejsze ![]() Edit. Przepraszam za brak zdjęć, ale blueconnect chwilowo nie chce ze mną współpracować ![]() Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-03-29 o 14:26 Powód: zdjęcia się nie załadowały |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj zrobiłam prototyp woalki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się dodać fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Mediona - jak jade z elektrowni to 2 zjazd ? To jest jakas kwiaciarnia mała ?? Chodzi o to,zeby TZ mial niedaleko,bo na jastrzebiu to sie za bardzo nie zna jeszcze zabłądzą w dzien slubu
![]() ![]() Co do oprawy to sama niewiem ... mam strone ogłaszają sie tam skrzypacze itp ...Aaaale , niewiem .. Chcialabym zeby ktos ladnie zagrał marsz weselny ale nie na organach np na skrzypcach ale do tego jest potrzebne chyba wiecej osób co za tym idzie wieksze koszty,moze znacie jakis zespolik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Co do solistki na ślub nie pomogę, ale moge zwrócić uwagę na duet skrzypiec. Ostatnio spotkałam się z P. Magdaleną Kremiec i jej mężem. Zagrali wszystkei utwory jakie chcieliśmy, wspólnie ustatliśmy listę i będa grać razem z organistą na ślubie. Bardzo mili, ładnei grali, ale jak będzie na Ślubie to się dopiero okaże. Nazywają się Śpiewające Skrzypce.
A byłam dzisiaj też w cukierni Anna z Jaworzna - spotkanie w siedzibie w K-cach, mają super stronę z pięknymi tortami, ale smaki nas nei powaliły, a kobieta, z którą rozmawialiśmy.. zupełnei się nei nadaje do sprzedaży, a jest niby doradcą klienta. Musiałam z niej wszystko wyciągać.. Negatywne wrażenie ;/ Wszystkie smaki okropnie przeciętne, ani jednej próbki nei było z ciemnym ciastem czy z wiśniami.. Aaa no i ceny powalające. Na 60 osób tort Fidelia 800zł; Poemat 760, Margarita 690, Flower 770. Zamawiam zatem z opcji pierwsze czyli cukierni Anielskiej z Bielska. Wklejam Wam na jaki tort mam chrapkę. Wyjdzie 570 około zł z dojazdem (choć może ceny ciut podrożały, pytałam z 1,5 miesiąca temu). A jest najdroższym tortem z ich oferty, bo ma czekoladowe dekoracje. Będzie czekoladowy z wiśnaimi, byłam tam na degustacji i był przepyszny. Na górze planuję żywe kwiaty piwonie ciemny róż. P.S. Pisze ceny, bo wiem, że takie dane mogą się komuś przydać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.