Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-26, 11:14   #421
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
kurcze nie było mnie raptem parę dni a tu tyle wiadomośi
powracam do tematu nauk przedślubnych bo niestety TZ mial prace w sobote i nie zaliczyliśmy tych w Palowicach, czy ktoś może wie kiedy będą następne albo o jeszcze jakies jednodniowych blisko nas
ah moge się pochwalic moim sczesciem, mianowicie, zaprosznia zamówiłam 2 lutego, ale bedą dopiero za miesiac bo sie okazało ze dali mi stary numer konta wiec nie odnotowali wpłaty,
ja nie wchodzilam na konto i nie sprawdzalam czy kwota wrocila, pewna ze dostane je zamiesiac czekam nie dostałam zadnej inf , ze nie otrzymali pieniedzy ani ze maja inny numer konta o adres, bo na ich stronie nadal widnieje stary,i po dniu kiedy minał temrmin dostawy pytam sie gdzie sa zaproszenia, a oni jakto przeciez nie zapłaciłam myślałam, że ...... także lepiej wszytsko wczesniej robić bo potem mogą być cyrki
Sweetbe z tego co wiem to w Dębieńsku są na początku czerwca nauki. Musiała byś podjechać zapytać.

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
garnitury tej firmy do tanich nie należą jeśli się zdecydujecie to trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 1900zł ale za to jakość jest super. Takiego materiału jeszcze na żadnym innym garniturze nie widzieliśmy.

nic nam nie pisał, że się nie zmieści więc chyba będzie wszystko ok. Mam tylko nadzieje, że da się literki odczytać Wszystko będzie jasne pod koniec marca jak odbierzemy.
My mamy ten sam cytat i bez problemu się zmieścił nic sie nie martw!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj odebraliśmy obrączki (czekaliśmy 10 dni) i w końcu doczekałam się księgi gości

obrączki żółte złoto, 6mm
Super macie obrączki, a księga gości bardzo oryginalna!

Dziewczyny mam mały problem, tu taki mały off topic. Otóż wyskoczylo nam w czerwcu wesele kuzynki mojego męża, zastanawiam sie czy dać im pieniądze czy prezent. Ona jest w ciąży dlatego wesele na szybko. Mieszkają razem u niego ale tak naprawde w jedym pokoju. Kupowanie czegoś dla dziecka wydaje mi sie przedwczesne bo termin dopiero na wrzesień, ale zastanawiam się czy nie kupić im jakiegoś sprzętu typu urządzenie wielofunkcyjne z blenderem, to jej sie przyda przy dziecku a i w domu. Jakos mam wrażenie że kasę roztrwonią, a tez nie wiem ile sie teraz daje?? Pomóżcie proszę,

Z naszych przygotowań trochę do przodu, kupiłam buty bo producent mnie wystawił, suknia powoli nabiera kształtów, kupiliśmy musznik i kamizelkę, za tydzień jedziemy po brązowy garnitur do Konopisk, bo ceny tutaj są powalające. Nauki mamy załatwione, po świętach zaczniemy rozwozić zaproszenia, w kwietniu też załatwimy akty chrztu bo w połowie maja mamy protokół.
Zespół mamy duet-dance z Żor, biorą 1800zł. www.duet-dance.pl
Wódka i kolorowy alkohol kupione, w kwietniu napoje i soki mamy do kupienia. Tort w Marysieńce zamówiony.
Nadal nie byłam na fryzurze próbnej ani na makijażu. Zaczęliśmy powoli chodzić na solar bo pończochy chce mieć tylko do kościoła a potem gołe nogi.
Kamerę zrobi nam kolega świadka a żona świadka plener ale to już po weselu.

Nie umiem się zmotywować żeby zrobić listę co jeszcze mamy do załatwienia.

A do ślubu 106 dni aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:00   #422
malenstfo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość

sukni ciągle brak
hardcore z Ciebie :P

My ostatnio kupiliśmy wódeczkę nauki załatwione, Dzien skupienia też, jeszcze tylko poradnia
malenstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 12:59   #423
sweetbe
Raczkowanie

kajasia222
kurcze ale podgoniłaś przygotowania! ja wkoncu mam buty i zaproszenia i tyle wydaje mi się,że 16 kwietnia znów będą te nauki w Palowicach wiec mam nadzieje,ze sie nam uda, pokaz zdjecie butów ile dałas za nie i foto garnituru dla Tż i ile kosztowało,
my teraz bardziej zajmujemy sie szukaniem mieszkania ...

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 13:53   #424
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
kajasia222
kurcze ale podgoniłaś przygotowania! ja wkoncu mam buty i zaproszenia i tyle wydaje mi się,że 16 kwietnia znów będą te nauki w Palowicach wiec mam nadzieje,ze sie nam uda, pokaz zdjecie butów ile dałas za nie i foto garnituru dla Tż i ile kosztowało,
my teraz bardziej zajmujemy sie szukaniem mieszkania ...
Zdjęcie dam wieczorem bo własnie jedziemy na pierwszą lekcję tańca a garnituru jeszcze nie mamy, za tydzien jedziemy
Stary 2011-03-26, 18:05   #425
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffelips Pokaż wiadomość
A, co do florystki w Katowicach to polecam kwiaciarnię na Korfantego (przy skrzyżowaniu z Oblatów).
Tylko tam są dwie kwiaciarnie obok siebie, ta polecana przeze mnie to Skład Rzeczy Ładnych "Pani Róża" (od ulicy są tylko drzwi). Nie wiem jak z wiązankami ślubnymi, bo dopiero będę miała okazję zobaczyć za kilka miesięcy, ale bukiety są bardzo ładne
Wiem gdzie to jest, zajrzę tam, dzięki coffelips

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Wybraliśmy mix obrączek takich jak na fotach, czyli takie jak na pierwszym, ale z jednym kamieniem w damskiej no i takie dokładnie jak na drugim, ale z tym matem jak na pierwszej focie
Diamencik jeden, ale tak myślę, że sobie może za rok dołoże jeszcze 4, po dwa ciut mniejsze po bokach. A mat pewnei po ok. 2 latach wypolerujemy i będzie cała błyszcząca. zobacze jak szybko się zetrze.
Śliczne obrączki amandi

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
My się nie możemy jakoś zdecydować co do metalu- białe czy żółte złoto....
Ja do tej pory preferowałam białe złoto ale obrączki z białego mi się nie podobają. Na razie obstawiamy klasyczne z żółtego złota, tylko nie wiem co z grubością. Tż chce 7 a mi się podobają cieńsze, max 5ki a najchetniej 4.

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
ja bede zamawiała w czerwcu ale napewno chce zółte złoto i klasyczne

No ale inaczej jak chcesz a inaczej jak idziesz cos wybrać

Poszłam do salonu sukni chciałam rybke wyszłam z księżniczka hahhaha
U mnie było podobnie, miała być jak najbardziej prosta a jest cała z falbanek

Cytat:
okazało się, że moja znajoma ma studio florystyczne... mogę zapytać o adres

a ja byłam wczoraj na sali Wszystko ok, kilka rzeczy ustaliłyśmy. Byłam z moją mamą i spodobała jej się właścicielka
zostało nam już tylko kilka zaproszeń wczoraj zaprosiliśmy moją koleżankę (przy okazji byłą dziewczynę TŻ-ta ) i taka zaskoczona była chyba najprzyjemniejsze zaproszenie, bo się szczerze ucieszyła A reszta to wie i w zasadzie w to ma

sukni ciągle brak
anemon za adres do studia będę niezmiernie wdzięczna a co do sukni, masz dziewczyno nerwy
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:05   #426
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Możesz pokazać o które chodzi?
Z tego co zauważyłam to te tańsze obrączki w aparcie ważą około 3g/szt. a u zwykłego jubilera można powiedzieć czy chce się cięższe czy lżejsze
np. te : http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,142 nasza para waży 8g. Ale w aparcie i tak nie mam zamiaru kupowac
mnie osobiscie na palcu bardzo spodobaly sie te http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,ko...Obietnica,5349 chociaz nie lubie ani srebra ani bialego zlota, ale na palcu piekne ale ta cena w aparcie . Bede ich szukać bo jubilerach innych, mam troche zlota moze gdzies nam takie zrobia

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 18:24   #427
sweetbe
Raczkowanie

kajasia222
Dziewczyny mam mały problem, tu taki mały off topic. Otóż wyskoczylo nam w czerwcu wesele kuzynki mojego męża, zastanawiam sie czy dać im pieniądze czy prezent. Ona jest w ciąży dlatego wesele na szybko. Mieszkają razem u niego ale tak naprawde w jedym pokoju. Kupowanie czegoś dla dziecka wydaje mi sie przedwczesne bo termin dopiero na wrzesień, ale zastanawiam się czy nie kupić im jakiegoś sprzętu typu urządzenie wielofunkcyjne z blenderem, to jej sie przyda przy dziecku a i w domu. Jakos mam wrażenie że kasę roztrwonią, a tez nie wiem ile sie teraz daje??

taki blender fajna sprawa, mnie by sie przydało a daje się róznie z tego co słyszalam to powinno sie dac tyle co by im sie zwrocilo, czyli jak ja mam ok 190 za osobe to ze 400 zl, oczywiscie jak ktos moze daje wiecej

21.08.2011 Nasz ślub

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 20:24   #428
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajasia222 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam mały problem, tu taki mały off topic. Otóż wyskoczylo nam w czerwcu wesele kuzynki mojego męża, zastanawiam sie czy dać im pieniądze czy prezent. Ona jest w ciąży dlatego wesele na szybko. Mieszkają razem u niego ale tak naprawde w jedym pokoju. Kupowanie czegoś dla dziecka wydaje mi sie przedwczesne bo termin dopiero na wrzesień, ale zastanawiam się czy nie kupić im jakiegoś sprzętu typu urządzenie wielofunkcyjne z blenderem, to jej sie przyda przy dziecku a i w domu. Jakos mam wrażenie że kasę roztrwonią, a tez nie wiem ile sie teraz daje?? Pomóżcie proszę,
Wydaje mi się, że lepszym pomysłem byłaby kasa. Dla dziecka niczego bym nie kupowała bo to jednak ich święto, nie malucha - na to będzie czas. Skoro mieszkają w jednym pokoju (gdzieś u rodziców tak?) to mogą nie mieć gdzie taki blender dać. A pieniądze by im się pewnie przydały, chociażby dlatego, że dziecka się spodziewają - ale z drugiej strony mówisz, że roztrwonią - hmm nie wiem, nie znam ich... Ciężka decyzja, ale byłabym raczej za kasą. Chyba, ze zapytasz ich czy jest coś czego potrzebują np właśnie taki blender
Stary 2011-03-27, 10:01   #429
sweetbe
Raczkowanie

też mam pytanie powiązane z ślubem ale już po, czyli nie wiecie może w jakim banku najlepiej wsiąść kredyt na zakup mieszkania najlepiej, zwłaszcza, że nie mamy na wkład własny

my akurat weżniemy ten kredyt przed ślubem dużo w tym roku rzeczy bierzemy do końca albo prawie do końca życia jak swoje własne 4 katy

21.08.2011 Nasz ślub

Edytowane przez sweetbe
Czas edycji: 2011-03-27 o 10:03
Stary 2011-03-27, 20:58   #430
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Ja do tej pory preferowałam białe złoto ale obrączki z białego mi się nie podobają. Na razie obstawiamy klasyczne z żółtego złota, tylko nie wiem co z grubością. Tż chce 7 a mi się podobają cieńsze, max 5ki a najchetniej 4.
TŻ może zamówić sobie 7mm a Ty 4mm i problem z głowy
Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
np. te : http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,142 nasza para waży 8g. Ale w aparcie i tak nie mam zamiaru kupowac
mnie osobiscie na palcu bardzo spodobaly sie te http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,ko...Obietnica,5349 chociaz nie lubie ani srebra ani bialego zlota, ale na palcu piekne ale ta cena w aparcie . Bede ich szukać bo jubilerach innych, mam troche zlota moze gdzies nam takie zrobia
Te pierwsze to był mój faworyt ale jak przyszło do mierzenia to w ogóle nam nie podpasowały.
Podobne do drugich koleżanka robi ze swojego złota i płacą sporo, 1500zł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 21:24   #431
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Te pierwsze to był mój faworyt ale jak przyszło do mierzenia to w ogóle nam nie podpasowały.
Podobne do drugich koleżanka robi ze swojego złota i płacą sporo, 1500zł
ja narazie rozpoczelam poszukiwania i sznupie , jak cos wybiore i zakupie to sie pochwale
mnie wlasnie te 1sze sie podobaja ale te drugie mnie zachwycily i juz o tamtych zapomnialam

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:16   #432
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
kajasia222
taki blender fajna sprawa, mnie by sie przydało a daje się róznie z tego co słyszalam to powinno sie dac tyle co by im sie zwrocilo, czyli jak ja mam ok 190 za osobe to ze 400 zl, oczywiscie jak ktos moze daje wiecej
kurcze to ja juz niewiem...

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że lepszym pomysłem byłaby kasa. Dla dziecka niczego bym nie kupowała bo to jednak ich święto, nie malucha - na to będzie czas. Skoro mieszkają w jednym pokoju (gdzieś u rodziców tak?) to mogą nie mieć gdzie taki blender dać. A pieniądze by im się pewnie przydały, chociażby dlatego, że dziecka się spodziewają - ale z drugiej strony mówisz, że roztrwonią - hmm nie wiem, nie znam ich... Ciężka decyzja, ale byłabym raczej za kasą. Chyba, ze zapytasz ich czy jest coś czego potrzebują np właśnie taki blender
chyba podpytam mamę pani mlodej ona bedzie wiedziała czy coś ze sprzętów jest im potrzebne...

Cytat:
też mam pytanie powiązane z ślubem ale już po, czyli nie wiecie może w jakim banku najlepiej wsiąść kredyt na zakup mieszkania najlepiej, zwłaszcza, że nie mamy na wkład własny

my akurat weżniemy ten kredyt przed ślubem dużo w tym roku rzeczy bierzemy do końca albo prawie do końca życia jak swoje własne 4 katy
Sama się rozglądam za kredytem i boję się że nie mamy takiej zdolności jak bank będzie wymagał. Wiem że santander miał ostatnio tzn w zeszłym roku najkorzystniejszą ofertę, bo moja koleżanka brała kredyt na dom tylko że we frankach. trzeba chyba chodzić i pytać
Stary 2011-03-28, 12:12   #433
muminek82
Wtajemniczenie

hej dziewczyny może macie namiary na oprawe muzyczną mszy?tzn.chodzi mi o samą solistke! z góry wielkie dzięki
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:43   #434
izabla
Rozeznanie

Cytat:
kurcze to ja juz niewiem...

chyba podpytam mamę pani mlodej ona bedzie wiedziała czy coś ze sprzętów jest im potrzebne...

Sama się rozglądam za kredytem i boję się że nie mamy takiej zdolności jak bank będzie wymagał. Wiem że santander miał ostatnio tzn w zeszłym roku najkorzystniejszą ofertę, bo moja koleżanka brała kredyt na dom tylko że we frankach. trzeba chyba chodzić i pytać
Z własnego doświadczenia- kredyt najłatwiej znaleźć z pomocą doradcy kredytowego. W naszym wypadku (kredyt brany przed kryzysem w grudniu 2009) sami nie znaleźliśmy żadnej oferty bez wkładu własnego, a doradca zaproponował oferty dwóch banków, z jednej skorzystaliśmy. Nie kosztowało nas to nic- to bank dzieli się z doradcą prowizją. Oferty z zeszłego roku z całą pewnością w tej chwili są nieaktualne sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie
Stary 2011-03-28, 13:29   #435
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny może macie namiary na oprawe muzyczną mszy?tzn.chodzi mi o samą solistke! z góry wielkie dzięki
Poszukaj sobie najlepiej pośród studentek Akademii Muzycznej Powinno być dużo taniej

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:02   #436
sweetbe
Raczkowanie

kajasia222
najlepiej podpytać, wtedy sie kupi najlepiej trafny prezent, jeśli maja zamiar sie wyprowadzić to w sumie wszystko im sie przyda

a co do kredytu to tez nie wiem czy mamy zdolność horror
najgorzej bedzie jak będą chciec wkład bo nie mamy jak odłożyc

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Z własnego doświadczenia- kredyt najłatwiej znaleźć z pomocą doradcy kredytowego. W naszym wypadku (kredyt brany przed kryzysem w grudniu 2009) sami nie znaleźliśmy żadnej oferty bez wkładu własnego, a doradca zaproponował oferty dwóch banków, z jednej skorzystaliśmy. Nie kosztowało nas to nic- to bank dzieli się z doradcą prowizją. Oferty z zeszłego roku z całą pewnością w tej chwili są nieaktualne sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie
no własnie musze poszukac jakiegos doradcy a czy ten doradca znalazl kredyt bez wkładu?

dziekuje za pomoc

21.08.2011 Nasz ślub

Edytowane przez sweetbe
Czas edycji: 2011-03-28 o 14:03
Stary 2011-03-28, 14:06   #437
jagoda221
Raczkowanie

Szwagierka bez wkłady własnego dostała kredyt w deutsche banku i to na 120% może wam też się uda. nie wiem czy dobrze napisałam nazwę banku.
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 23:39   #438
Africa_Sun
Raczkowanie

Cytat:
No i na tym na razie stanęło

Cytat:
kajasia222
najlepiej podpytać, wtedy sie kupi najlepiej trafny prezent, jeśli maja zamiar sie wyprowadzić to w sumie wszystko im sie przyda

a co do kredytu to tez nie wiem czy mamy zdolność horror
najgorzej bedzie jak będą chciec wkład bo nie mamy jak odłożyc

no własnie musze poszukac jakiegos doradcy a czy ten doradca znalazl kredyt bez wkładu?

dziekuje za pomoc
Moim zdaniem pieniądze były by najlepszym rozwiązaniem. mieszkanie chciałabym urządzać sprzętem, który sama sobie wybrałam.

Co do kredytu, mija kryzys, banki znowu chętnie udzielają kredytów hipotecznych, sporo ma ofertę bez wkładu własnego ale trzeba liczyć się z tym, że są one znacznie droższe niż te z wkładem choćby 10%, bo zazwyczaj mają dużo wyższą marżę, która ma ogromne znaczenie dla całkowitego kosztu kredytu i jeszcze ubezpieczenie niskiego wkładu własnego trzeba zapłacić. Co do zdolności kredytowej to nie jest tak źle, bo przecież hipotekę można wziąć nawet na 35 lat, czyli ratę bank wyliczy odpowiednią do Waszych możliwości. No chyba, że chcecie kredyt walutowy, wtedy faktycznie trzeba mieć wysokie zarobki.
Obserwujcie kampanie reklamowe, banki się reklamują w czasie promocji 0% prowizji czy 0% marży.
Z doradcami byłabym ostrożna, są firmy, które wynagradzają swoich doradców w zależności od ceny kredytu jaki sprzedał i wtedy OK, taki doradca znajdzie dla Was ofertę najkorzystniejszą. Ale w niektórych firmach doradcy są wynagradzani w zależności od tego jakiego banku ofertę sprzedali i wtedy istnieje ryzyko, że zaproponuje Ci niekoniecznie najtańszą dla Ciebie ofertę a najlepiej płatną dla siebie. Ja też pytałam u doradców, potem sama znalazłam kilka banków, które złożyły lepsze oferty.
Pochodźcie po bankach, popytajcie, warto bo to zobowiązanie na długie lata.
Africa_Sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 00:02   #439
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffelips Pokaż wiadomość
http://www.rodzina.archidiecezja.kat...%20dekanalne#2
Na tej stronie podane są dni i dokładne godziny dyżurów w różnych poradniach (w przypadku Katedry są to czwartki).

Co do Państwa Malickich- prowadzą również Nauki i uczestniczą w Dniach Skupienia; skupiają się na dialogu między partnerami (zachęcają do rozmowy na tematy związane z rodziną, potencjalnymi problemami, wartościami, cechami charakteru, zachowaniami).
Można dowiedzieć się o sobie wzajemnie czegoś nowego, na co być może nie zwracało się wcześniej uwagi, a co jest ważne dla drugiej strony
Zawsze to bardziej pouczające aniżeli wykład
dziękuję za info

Cytat:
Napisane przez Aniusia1984 Pokaż wiadomość
Na pewno jak już zamieszkam z tż, to będę chciała przez kilka cykli poobserwować swoje ciało, tym brdziej, że mam obawy, czy mam prawidłową owulację
Teraz niestety robienie tego w domu rodzinnym byłoby dla mnie bardzo krępujące, dlatego będę musiała jakoś się z tego wykręcić.

A jeśli chodzi o wstążki, to zamawiałam z anexallegro

Cena naszych wyszła wyższa, bo ok 1900zł za parę ( bo kształt półokrągły), ale my i tak szukaliśmy tylko wzoru, bo mama dała mi dużo złota i chemy zamówić u złotnika.

A jeśli chodzi o kolor metalu, to wybierzcie ten, w którym się lepiej czujecie. Ja co prawda nie lubię zółtego złota i przed zaręczynowym w ogóle żadnego takiego nie miałam, ale nie wyobrażam sobie całej białej obrączki. Za mieszanymi też nie przepadam więc pozostała żółta
No w domu pełnym ludzi nie ma warunków do takich intymnych obserwacji. Ja mam złote pierścionki, łańcuszki, kolczyki i w ogóle ich nie noszę. Zaręczynoway chciałam z białego złota. A wcześniej TŻ mi kupił srebrny pierścionek i chętnie go zakładam.

Cytat:

Z naszych przygotowań trochę do przodu, kupiłam buty bo producent mnie wystawił, suknia powoli nabiera kształtów, kupiliśmy musznik i kamizelkę, za tydzień jedziemy po brązowy garnitur do Konopisk, bo ceny tutaj są powalające. Nauki mamy załatwione, po świętach zaczniemy rozwozić zaproszenia, w kwietniu też załatwimy akty chrztu bo w połowie maja mamy protokół.
Zespół mamy duet-dance z Żor, biorą 1800zł. www.duet-dance.pl
Wódka i kolorowy alkohol kupione, w kwietniu napoje i soki mamy do kupienia. Tort w Marysieńce zamówiony.
Nadal nie byłam na fryzurze próbnej ani na makijażu. Zaczęliśmy powoli chodzić na solar bo pończochy chce mieć tylko do kościoła a potem gołe nogi.
Kamerę zrobi nam kolega świadka a żona świadka plener ale to już po weselu.

Nie umiem się zmotywować żeby zrobić listę co jeszcze mamy do załatwienia.

A do ślubu 106 dni aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ten czas leci...
Jaki tort wybrałaś w Marysieńce? Oglądałam jedynie na stronce i bardzo ładnie się prezentują. A podaj proszę na ile osób w jakiej cenie (no i po ile gram liczą na osobę, bo spotkałam się z różnymi opiniami).
Jakie alkohole kupiliście? Kupujecie piwo, bo my ostatnio sie nad tym zastanawialiśmy i w sumie nie doszliśmy do tego, czy bierzemy, czy nie i jeśli tak, to czy w butelkach czy beczkę piwa...
U nas w 2010 był "wysyp" wesel i wiem, że zdecydowana większość gości dawała od pary po 400-500 zł, ale przedział był bardzo duży od 300 do 2500 zł od pary (w zależności od stopnia bliskości, pokrewieństwa i dochodów gości). Wiem od Młodych, bo to były dość bliskie osoby.

Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Co do grubości, to ja bym musiała zobaczyć na palcu. A Wy możecie wziąć dla Ciebie cieńsze, a dla TŻ grubsze, zwłaszcza, jesli on ma dużo większe dłonie.

Edytowane przez betterw
Czas edycji: 2011-03-29 o 00:10
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:36   #440
Senseds
Raczkowanie

Mamy zalatwiony protokół przedślubny , obraczki wybralismy - 1/3 bialego i 2/3 zoltego zlota Oboje sobie wzielismy z innej pary-Tz taką szerszą a ja węższą, a akurat byly takie same

Kasia 222 - a My troszke ponad 2 miesiące ...Juz sie boje jak o tym piszę, ja wiecej rzeczy niemam nic mam

Dziołszki - Znacie jakąś dobrą kwiaciarkę z RYBNIKa ?? Która zrobi mi bukiet taki,jak chcę ??? ???

Ps,co do oprawy muzycznej to czy Któras z Was ma np jakas dziewczynke która spiewa albo cos takiego ? Jakas specjalna piosenka ? Co np mozna wykombinowac

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:40   #441
muminek82
Wtajemniczenie

Ps,co do oprawy muzycznej to czy Któras z Was ma np jakas dziewczynke która spiewa albo cos takiego ? Jakas specjalna piosenka ? Co np mozna wykombinowac [/QUOTE]

ja też szukam mam narazie tylko organiste,fajnie jakby ktos jeszcze ładnie zaśpiewał

dzięki the rock ale nie znam nikogo takiego
Stary 2011-03-29, 12:44   #442
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość

Mamy zalatwiony protokół przedślubny , obraczki wybralismy - 1/3 bialego i 2/3 zoltego zlota Oboje sobie wzielismy z innej pary-Tz taką szerszą a ja węższą, a akurat byly takie same

Kasia 222 - a My troszke ponad 2 miesiące ...Juz sie boje jak o tym piszę, ja wiecej rzeczy niemam nic mam

Dziołszki - Znacie jakąś dobrą kwiaciarkę z RYBNIKa ?? Która zrobi mi bukiet taki,jak chcę ??? ???

Ps,co do oprawy muzycznej to czy Któras z Was ma np jakas dziewczynke która spiewa albo cos takiego ? Jakas specjalna piosenka ? Co np mozna wykombinowac
Jak sie jedzie na Elektrownie to za tym małym rondem oboku mostu jedziesz prosto i tam chyba przy drugim domu laka robi za✂✂✂iste bukiety ja tam ide ma wielki katalog ze zdjęciami jak masz czas to jedz popatrzec warto
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 14:08   #443
Kasiek1987
Zakorzenienie

Rano spotkała mnie miła niespodzianka Przyszła paczka z zamówionymi butami z Akces2 (niespodzianka, ponieważ miały zostać wysłane dopiero jutro lub pojutrze )
Buty są bardzo wygodne, tylko muszę je jeszcze poprzymierzać wieczorem, bo rano wydawało mi się, że są za luźne, ale miarę zdejmowałam wieczorem, więc zobaczymy
Myślałam, że będą bardziej błyszczące, bo widziałam podobne ze skóry eko, a ta jest naturalna, ale może dobrze, że jednak są dyskretniejsze

Edit. Przepraszam za brak zdjęć, ale blueconnect chwilowo nie chce ze mną współpracować Postaram się wrzucić wieczorem.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-03-29 o 14:26 Powód: zdjęcia się nie załadowały
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 14:36   #444
anemeon
Zakorzenienie

a ja dzisiaj zrobiłam prototyp woalki zawsze to jakieś posunięcie

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:20   #445
Kasiek1987
Zakorzenienie

Udało mi się dodać fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0088.jpg (82,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0087.jpg (52,4 KB, 31 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 18:03   #446
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Udało mi się dodać fotki
One są srebne? Super odcień jeśli tak. Kasiek1987 a jaką ty masz sukienkę do nich?
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 18:13   #447
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
a ja dzisiaj zrobiłam prototyp woalki zawsze to jakieś posunięcie
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 18:31   #448
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Udało mi się dodać fotki
bardzo ładne buciki
Stary 2011-03-29, 19:40   #449
Senseds
Raczkowanie

Mediona - jak jade z elektrowni to 2 zjazd ? To jest jakas kwiaciarnia mała ?? Chodzi o to,zeby TZ mial niedaleko,bo na jastrzebiu to sie za bardzo nie zna jeszcze zabłądzą w dzien slubu

Co do oprawy to sama niewiem ... mam strone ogłaszają sie tam skrzypacze itp ...Aaaale , niewiem .. Chcialabym zeby ktos ladnie zagrał marsz weselny ale nie na organach np na skrzypcach ale do tego jest potrzebne chyba wiecej osób co za tym idzie wieksze koszty,moze znacie jakis zespolik.:rolle yes:

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:53   #450
amandi84
Zadomowienie

Co do solistki na ślub nie pomogę, ale moge zwrócić uwagę na duet skrzypiec. Ostatnio spotkałam się z P. Magdaleną Kremiec i jej mężem. Zagrali wszystkei utwory jakie chcieliśmy, wspólnie ustatliśmy listę i będa grać razem z organistą na ślubie. Bardzo mili, ładnei grali, ale jak będzie na Ślubie to się dopiero okaże. Nazywają się Śpiewające Skrzypce.

A byłam dzisiaj też w cukierni Anna z Jaworzna - spotkanie w siedzibie w K-cach, mają super stronę z pięknymi tortami, ale smaki nas nei powaliły, a kobieta, z którą rozmawialiśmy.. zupełnei się nei nadaje do sprzedaży, a jest niby doradcą klienta. Musiałam z niej wszystko wyciągać.. Negatywne wrażenie ;/ Wszystkie smaki okropnie przeciętne, ani jednej próbki nei było z ciemnym ciastem czy z wiśniami.. Aaa no i ceny powalające.
Na 60 osób tort Fidelia 800zł;
Poemat 760, Margarita 690, Flower 770.

Zamawiam zatem z opcji pierwsze czyli cukierni Anielskiej z Bielska. Wklejam Wam na jaki tort mam chrapkę. Wyjdzie 570 około zł z dojazdem (choć może ceny ciut podrożały, pytałam z 1,5 miesiąca temu). A jest najdroższym tortem z ich oferty, bo ma czekoladowe dekoracje. Będzie czekoladowy z wiśnaimi, byłam tam na degustacji i był przepyszny. Na górze planuję żywe kwiaty piwonie ciemny róż.

P.S. Pisze ceny, bo wiem, że takie dane mogą się komuś przydać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (45,5 KB, 49 załadowań)
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości