Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-26, 22:54   #3451
gimli666
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
Śliczne są, zazdroszczę Oj motywujesz, motywujesz ja nie mogę się doczekać kiedy moje włosy będą takiej długości.
Farbujesz włosy czy to naturalny kolor?
Dziękuję pięknie .
Jestem pewna. że nim się obejrzysz, włosy będziesz miała takiej długości, albo i nawet dłuższe .
Ja się farby nie tykam i nigdy nie tykałam. Boję się odrostów i poważniejszych zniszczeń(czasem kusi mnie rudy, jednak wiązałoby się to z koniecznością rozjaśniania), poza tym myślę, że ten kolor do mnie pasuje i baaardzo go lubię .
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 23:05   #3452
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie .
Jestem pewna. że nim się obejrzysz, włosy będziesz miała takiej długości, albo i nawet dłuższe .
Ja się farby nie tykam i nigdy nie tykałam. Boję się odrostów i poważniejszych zniszczeń(czasem kusi mnie rudy, jednak wiązałoby się to z koniecznością rozjaśniania), poza tym myślę, że ten kolor do mnie pasuje i baaardzo go lubię .
Mam nadzieję, że to szybko nastąpi.
Śliczny masz ten kolor, ja właśnie na taki farbuję, ale postanowiłam, że zapuszczam swoje naturalne, chociaż kolor raczej mam nieciekawy (chyba, bo dawno go nie miałam: ) Przede wszystkim jest za jasny! Mi podoba się ciemniejszy i uważam, że bardziej mi pasuję, ale zobaczymy jak to będzie.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-03-26, 23:10   #3453
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia po podcięciu włosów u fryzjerki. Były naprawdę sporo krótsze Teraz widzę, że odrastają i końcówki są w świetnej kondycji.
Aż wrzucę tu zdjęcia, żeby pokazać jak wyglądają.
Zdjęcia robione dzisiaj. W piżamce :P

http://img705.imageshack.us/f/87328964.jpg/
http://img233.imageshack.us/f/55761012.jpg/

Od tak dawna zapuszczam włosy i jakoś nigdy nie mogę wyjść za długość mniej więcej taką jak na tych zdjęciach. Dzięki pokrzywce i skrzypowi zyskałam nadzieję ^^.

Gimli! Istne cudo! Idealne jak dla mnie. Nie mam się zupełnie do czego przyczepić nawet gdybym chciała.
BOSKIEEEEE!!!!
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 07:55   #3454
gimli666
Rozeznanie

majreg Baaardzo mi miło to słyszeć. Bardzo, ale to bardzo dziękuję .
(Jednak dbanie o włosy się opłaciło! :bwhahahaha: )

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to szybko nastąpi.
Śliczny masz ten kolor, ja właśnie na taki farbuję, ale postanowiłam, że zapuszczam swoje naturalne, chociaż kolor raczej mam nieciekawy (chyba, bo dawno go nie miałam: ) Przede wszystkim jest za jasny! Mi podoba się ciemniejszy i uważam, że bardziej mi pasuję, ale zobaczymy jak to będzie.
Może po prostu nie zdążyłaś się z nim polubić? Ja miałam wiele zawahań(bo kolor "nie taki"i "muszę coś z tym zrobić"), ale teraz w pełni akceptuje siebie w takich włosach. Poza tym każde włosy mają swój urok, a wiele osób dałoby dużo za jaśniejsze(oj, gdybym miała jaśniejsze, myślę, że farba nie byłaby mi obca . Dobrze, że mi przeszło.), naturalne włosy. Do tego odpowiednio zadbane, będą wielką ozdobą .
Jeśli jednak nie będziesz dobrze się czuła w "swoim kolorze", farbowane włosy, o które się dba często są w lepszej kondycji od wielu naturalnych, więc nie ma tu czego negować.
Ja, jako fanka naturalnych włosiąt, życzę Ci jednak żebyś przekonała się do własnego koloru.

Edytowane przez gimli666
Czas edycji: 2011-03-27 o 07:56
Stary 2011-03-27, 12:38   #3455
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Jak przetestujesz to napisz wrażenia
właśnie ją nałożyłam, na to foliowy czepek i ręcznik, nie wiem ile będę ją tak trzymała..;P
Stary 2011-03-27, 12:42   #3456
Bruja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Możesz podać skład?
Ja mogę podać, też ją kupiłam:

Aqua, Alcohol*, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Glycine Soja Oil*, Sodium Lactate, Punica Granatum Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Carthamus Tinctorius Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbadensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Lauroyl Sarcosine, Hydroxyethylcellulose, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**

* składnik z certyfikowanych upraw organicznych
** naturalne olejki aromatyczne
Stary 2011-03-27, 13:34   #3457
moooniek
Zakorzenienie

ja już składu nie mam, bo przelałam z tej tuby do pudełka po masce gliss kura, strasznie nieporęczna ta tuba...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

nie podoba mi się zapach tej maski..

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

spłukałam maskę, zobaczymy jak włosy wyschną.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 13:43   #3458
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Taty, Namietne_Usta i wszystkie zainteresowane Wizażanki, olej dostałam w sklepiku herbapol za 35 złotych(dlatego napisałam, że się "szarpnęłam").
A to cena za jaką pojemność?
Właśnie olej łopianowy (łopianowy a nie z dodatkiem łopianu, choć lepszy dodatek niż nic) skutecznie walczy z wypadaniem włosów, pisałam już gdzieś wcześniej. I dobrze łagodzi podrażnienia, na porost też ponoć działa.
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Zakupilam dzis pokrzywe
To ile tego pic??
Jedna wystarczy?
I tak bedzie cudem jesli zapamietam pic codziennie.
Jedna to trochę licho..
Pijaj 2-3 szklanki jak nie zapomnisz.
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a mieta też działa na porost?

jesli tak to super bo bardzo lubię miętę
Ale wewnętrznie stosowana raczej nie przyniesie efektów. Swojego czasu nałogowo pijałam miętę, bo miałam problemy z żołądkiem przy diecie jaką urządziła mi mama. I włosy bynajmniej nie rosły jak szalone.
Za to mięta pieprzowa może działać na porost stosowana zewnętrznie.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:54   #3459
kocurzyca
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2599195 3]
Jedna to trochę licho..
Pijaj 2-3 szklanki jak nie zapomnisz.
[/QUOTE]
2 wczoraj wypilam.
Tak planuje po 2 pic codziennie. Skrzypu nie moge, wic sama pokrzywka bedzie.
Pozatym lykam drozdze, i jakis suplement na wlosy i biotyne i czosnek
Lykalam tego wiecej ale stwierdzilam, ze biore za duzo oleisych na raz wiec je odstawilam i bede je wykanczac pojedynczo. Tymbardziej ze moja dieta jest bardzo bogata w oleje.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Przetestowalam ten kosmetyk o ktorym wspominalam, zawierajacy wazeline. I moje spostrzezenia: absolutnie zadnym sposobem i zadna iloscia szamponu nie da sie tego zmyc z wlosow.
I tak oto umylawm wlosy wczoraj, sa nadal tlustei mam nadzieje ze stopniowo, po kilku myciach efekt tlustych wlosow zniknie. Specyfik kupilam w sklepie z kosmetykami dowlosow afrykanskich i to byl blad. jak do afrykanskich to do afrykanskich a nie prostych, europejskich.
Mam za swoje. A mialo byc tak pieknie. Kupilam bo to cudo z konopii indyjskich, rosliny ktora darze sentymentem

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 14:09   #3460
gimli666
Rozeznanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2599195 3]A to cena za jaką pojemność?
Właśnie olej łopianowy (łopianowy a nie z dodatkiem łopianu, choć lepszy dodatek niż nic) skutecznie walczy z wypadaniem włosów, pisałam już gdzieś wcześniej. I dobrze łagodzi podrażnienia, na porost też ponoć działa.[/QUOTE]

Taka cena za 150 ml. Właśnie dzisiaj nałożyłam na kilka godzin, zarówno na skalp, jak i długość. Jeśli, gdy wieczorem zmyję, będę miała czas i dostęp do internetu to napiszę w wątku "dziennik regeneracji(..)" jak sprawuje się na długości. Myślę jednak, że ograniczę się do nakładania go tylko na skalp. Właśnie dlatego, że zależy mi na poroście, a olej nie był najtańszy, poza tym mam inne, które dobrze sprawdzają się na włosach.

Edytowane przez gimli666
Czas edycji: 2011-03-27 o 14:11
Stary 2011-03-27, 14:20   #3461
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
majreg

Może po prostu nie zdążyłaś się z nim polubić? Ja miałam wiele zawahań(bo kolor "nie taki"i "muszę coś z tym zrobić"), ale teraz w pełni akceptuje siebie w takich włosach. Poza tym każde włosy mają swój urok, a wiele osób dałoby dużo za jaśniejsze(oj, gdybym miała jaśniejsze, myślę, że farba nie byłaby mi obca . Dobrze, że mi przeszło.), naturalne włosy. Do tego odpowiednio zadbane, będą wielką ozdobą .
Jeśli jednak nie będziesz dobrze się czuła w "swoim kolorze", farbowane włosy, o które się dba często są w lepszej kondycji od wielu naturalnych, więc nie ma tu czego negować.
Ja, jako fanka naturalnych włosiąt, życzę Ci jednak żebyś przekonała się do własnego koloru.
Swoje naturalne włosy miałam już dawno temu i nie bardzo pamiętam jakie one były. Ze zdjęć trudno wywnioskować, bo na jednych jasne, a na drugich ciemne. Mi bardzo podobają się ciemne, a nie wiem czemu są one jakieś jasne. Oczy i brwi mam bardzo ciemne, cerę mam śniadą i nie wiem czemu te włosy są jakieś odchylone od normy.
Ja osobiście jestem za naturą i bardzo mi się podoba jak dziewczyny mają swoje naturalne włosy. Sama nie wiem co mi odbiło, że pofarbowałam. Na pewno się nie poddam i zapuszczę swoje, ale jakie one będą to nie wiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 14:36   #3462
Konto usunięte

Cytat:
Taka cena za 150 ml. Właśnie dzisiaj nałożyłam na kilka godzin, zarówno na skalp, jak i długość. Jeśli, gdy wieczorem zmyję, będę miała czas i dostęp do internetu to napiszę w wątku "dziennik regeneracji(..)" jak sprawuje się na długości. Myślę jednak, że ograniczę się do nakładania go tylko na skalp. Właśnie dlatego, że zależy mi na poroście, a olej nie był najtańszy, poza tym mam inne, które dobrze sprawdzają się na włosach.
Ech, to faktycznie drogo
W noc Kupały poszukam lubczyku i upoluję bogatego faceta, będzie mi fundował oleje
Stary 2011-03-27, 14:38   #3463
LoczuSiek5
Raczkowanie

Kileczka
Skoro zapuszczasz swoje naturalne, ale nie podobają Ci się bo są za jasne. To możesz je w pewnym stopniu naturalnie przyciemnić
U mnie w przyciemnianiu świetnie się sprawował olejek rycynowy( i dlatego musiłam go odstawić) Zrób sobie maseczkę na kilka godzin z olejkiem, albo najlepiej na całą noc. Powtórz to kilka razy. U mnie już po dwóch użyciach było widać efekt przyciemnienia. Aż nawet się pytali w szkole czy nie farbowałam włosów Kolejna, rzecz która przyciemnia włosy jest to Amla, czytając recenzje wiele razy napotkałam się, że przyciemniła włosy. Ja osobiście nie mogę tego potwierdzić bo nie miałam styczności z nią tylko z Amlą Gold, a ona jest do jasnych włosów
Stary 2011-03-27, 15:11   #3464
kocurzyca
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2599282 4]Ech, to faktycznie drogo
W noc Kupały poszukam lubczyku i upoluję bogatego faceta, będzie mi fundował oleje [/QUOTE]
Ja mam lubczyk w ogrodzie, to juz polowa sukcesu

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-27, 15:33   #3465
karmazynka99
Zakorzenienie

oj to szkoda ze wewnętrznia stosowana mięta nic nie da

no ale w takim razie spróbuję zewnętrznie

trzymam własnie mieszankę z cynamonem, jak narazie nie czuje pieczenie ani swedzenia, więc chyba jest ok, cobaczymy jak włoski złapią kolorek

tak wogóle to byłam w auchanie po raz kolejny i nie ma masek bingo z keratyna

nadal tylko drożdze w opakowaniu 500 ml ;(

a czy kręcenie na papiloty bardzo szkodzi włosom?
bo bym sobie chciała zrobic loczki

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:43   #3466
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
I moje spostrzezenia: absolutnie zadnym sposobem i zadna iloscia szamponu nie da sie tego zmyc z wlosow.
Babciny sposób - samo żółtka z jajek. Ty, o ile się orientuję, masz długie włosy to będzie ich parę sztuk potrzeba. Nałożyć na włosy, wymasować palcami jak przy szamponie, potrzymać ze dwie minuty i spłukać. Następnie zakwasić. Ja używam octu spirytusowego do płukanki, bo inne nie działają. Jak wieść niesie - żółtko i górnikom pył węglowy spod paznokci wymywa. Sama miałam przygodę, że zdesperowana sięgałam już po płyn do mycia naczyń. Żółtko dało radę.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:45   #3467
moooniek
Zakorzenienie

po masce alterra włosy są mięciutkie,błyszczące i nawilżone, zdecydowanie na TAK!
Stary 2011-03-27, 16:10   #3468
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Babciny sposób - samo żółtka z jajek. Ty, o ile się orientuję, masz długie włosy to będzie ich parę sztuk potrzeba. Nałożyć na włosy, wymasować palcami jak przy szamponie, potrzymać ze dwie minuty i spłukać. Następnie zakwasić. Ja używam octu spirytusowego do płukanki, bo inne nie działają. Jak wieść niesie - żółtko i górnikom pył węglowy spod paznokci wymywa. Sama miałam przygodę, że zdesperowana sięgałam już po płyn do mycia naczyń. Żółtko dało radę.
Ooo dziekuje bardzo. Trzeba sprobowac. Tylko jajek nie mam w domu
Na szcescie na wierzchy udalo nmi sie czesciowo zmyc i nie widac tak bardzo. A dzis do ludzi wychodzic nie musze to mi nie przeszkadza. Pod spodem jest smalec. Na szczescie nie nalozylam tego na cale wlosy tylko na sam skalp.

Mam kolezanke ktora myje co drugie mycie plynem do mycia naczyn
Nie daje sobie wytlumaczyc ze kompletnie zniszczy wlosy. Ona uwaza ze to dobrzy pomysl bo odtluszcza wlosy. Nie musze mowic za stan jej wlosow jest tragiczny, musi podcinac co miesac bo sa wiecznie rozdwojone, a jej rekordowa dlugosc to ledwo za ramiona.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A , i jeszcze codziennie prostuje.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-27, 16:26   #3469
_dodi_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
W sumie zbliżony, choć niektóre nie mają roślinnych wyciągów, a np. keratynę czy kolagen. Ale to na KWC większość składów jest

40 cm, o ja Cię zdjęcie, zrób zdjęcie

Pyszności joaśki miałam i lubię z alterrry maseczkę nabędę

w moim też już niestety nie, a kiedyś były

hahaha.. no właśnie "o ja Cię" - ale wiesz co Ci powiem... b.dobrze sie czuje w moich aktualnych włosach , i jestem szczęśliwa ze juz nie mam tych paskudnych końcówek ;D
_dodi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 16:42   #3470
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam lubczyk w ogrodzie, to juz polowa sukcesu
Takie półśrodki odejmują uroku temu wszystkiemu.
Cytat:
Mam kolezanke ktora myje co drugie mycie plynem do mycia naczyn
Nie daje sobie wytlumaczyc ze kompletnie zniszczy wlosy. Ona uwaza ze to dobrzy pomysl bo odtluszcza wlosy. Nie musze mowic za stan jej wlosow jest tragiczny, musi podcinac co miesac bo sa wiecznie rozdwojone, a jej rekordowa dlugosc to ledwo za ramiona.
Takie okazy w UK się trafiają? A ja myślałam, że to tylko Polki są tak niedoedukowane w kwestii pielęgnacji włosów (UE mam na myśli)..
Stary 2011-03-27, 17:02   #3471
kocurzyca
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2599492 8]Takie półśrodki odejmują uroku temu wszystkiemu. [/QUOTE]
Masz racje

Cytat:
Takie okazy w UK się trafiają? A ja myślałam, że to tylko Polki są tak niedoedukowane w kwestii pielęgnacji włosów (UE mam na myśli)..
Mam wrazenie ze w UK jest gorzej. To znaczy oceniam po moich znajomych. Tu ludzie sa juz przesiaknieci do szpiku kosci gotowizna i komercja, w PL pamieta sie jescze troche tradycyjne zycie. Produkty ktore u nas pojawily sie w 1990 roku tu sa od 1960.
Teraz jest to nowe bum na nature i wszyscy ucza sie wszystkiego od nowa od podstaw.
jednak w PL ziola i naturka sa powszechnie dostepne i smiesznie tanie. A tu jak cos jest ''naturalne'' to natychmiast cena jest z kosmosu i mozna to kupic tylko w sklepach ekologicznych i ze zdrowa zywnoscia.
Za glupia pokrzywe zaplacilam 12 zl 30 gr w przeliczeniu a cukier mamy 2 x tanszy niz w PL.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Wiekszosc bardziej jednak zachwyca sie kosmetykami profesjonalnymi niz naturka, moze z racji tego, ze sa niedrogie i latwo dostepne. I 100% moich znajomych na pocieniowane, prostowane wlosy

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-27, 17:27   #3472
Konto usunięte

Pozwolę sobie zacytować:
Cytat:
Za glupia pokrzywe zaplacilam 12 zl 30 gr w przeliczeniu a cukier mamy 2 x tanszy niz w PL.
Cena cukru cienko mnie obchodzi, gorzej może być na lato, jak ktoś mnie o robienie przetworów poprosi..

Ale że 12,30zł za pokrzywę?!
Ta cena przebiła nawet sklep zielarski koło dworca w moim mieście, a myślałam, że to nie jest możliwe.

P.S. Pokrzywa nie jest głupia, to fizycznie raczej niemożliwe.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Co się tyczy cieniowania - też przez to przeszłam
A to wszystko i przez to, że korzystałam z kosmetyków drogeryjnych. To, co miałam na głowie, nie przypominało bynajmniej włosów i dałam się głupia namówić na cieniowanie. Nigdy więcej.
Stary 2011-03-27, 18:06   #3473
kocurzyca
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2599574 0]
P.S. Pokrzywa nie jest głupia, to fizycznie raczej niemożliwe.
[/QUOTE]
Ale metaforycznie jest mozliwe.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-03-27 o 18:26

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 18:24   #3474
Mini1991
Zakorzenienie

gimli włosy masz przepiekne!
czemu moje tak nie wygladaja.. ;/ sa rozdwojone na całej długosci.. ;/

kurde chyba przestane farbowac.. bo włosy mam brzydkie.. chciałabym sprobowac henny ale ponad 30 zl za jedno farbowanie..;/ nie usmiecha mi sie i jeszcze nie wiem jak efekt.. robila ktoras henna lush?

aaa dziewczyny z Wielkiej brytani polecacie jakis kosmetyk do włosów co w polsce go nie ma?
Stary 2011-03-27, 18:30   #3475
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość

aaa dziewczyny z Wielkiej brytani polecacie jakis kosmetyk do włosów co w polsce go nie ma?
Wszystko z Vatiki, poza olejami na parafinie.
I Aussie 3 minute recostructor.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-03-27, 19:20   #3476
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoczuSiek5 Pokaż wiadomość
Kileczka
Skoro zapuszczasz swoje naturalne, ale nie podobają Ci się bo są za jasne. To możesz je w pewnym stopniu naturalnie przyciemnić
U mnie w przyciemnianiu świetnie się sprawował olejek rycynowy( i dlatego musiłam go odstawić) Zrób sobie maseczkę na kilka godzin z olejkiem, albo najlepiej na całą noc. Powtórz to kilka razy. U mnie już po dwóch użyciach było widać efekt przyciemnienia. Aż nawet się pytali w szkole czy nie farbowałam włosów Kolejna, rzecz która przyciemnia włosy jest to Amla, czytając recenzje wiele razy napotkałam się, że przyciemniła włosy. Ja osobiście nie mogę tego potwierdzić bo nie miałam styczności z nią tylko z Amlą Gold, a ona jest do jasnych włosów
Wiem, już szperałam po internecie o naturalnych sposobach przyciemniania włosów.. Olejek rycynowy stosuję dość często i nie widzę przyciemnienia, może dlatego, że mam farbowane. Amli nie próbowałam jeszcze, ale mam na nią chrapkę.

Stary 2011-03-27, 20:40   #3477
Mini1991
Zakorzenienie

kocurzyca a gdzie to mozna dostac?
Stary 2011-03-27, 21:00   #3478
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
kocurzyca a gdzie to mozna dostac?
Aussie we wszystkich drogeriach, a produkty Vatika w niektorych sklepach azjatyckich.

A aussie polecam tylko tem reconstructor, bo reszta ich kosmetykow to dziadostwo. A 3 minute miracle reconstructor to perelka

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-03-27 o 21:01
Stary 2011-03-28, 10:30   #3479
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia po podcięciu włosów u fryzjerki. Były naprawdę sporo krótsze Teraz widzę, że odrastają i końcówki są w świetnej kondycji.
Aż wrzucę tu zdjęcia, żeby pokazać jak wyglądają.
Zdjęcia robione dzisiaj. W piżamce :P

http://img705.imageshack.us/f/87328964.jpg/
http://img233.imageshack.us/f/55761012.jpg/

Od tak dawna zapuszczam włosy i jakoś nigdy nie mogę wyjść za długość mniej więcej taką jak na tych zdjęciach. Dzięki pokrzywce i skrzypowi zyskałam nadzieję ^^.
Piękne włoski kochana I kolorek idealnie pasuje do Ciebie, nie farbuj i nie zmieniaj

Ja ostatnio używam odżywki alterry z morelką, no cudo po prostu przecudownie pachnie, gęsta, a włosy po niej piękne, błyszczą, u mnie dużo lepiej się skręcają, muszę kupić jeszcze odżywkę z granatem i maskę nawilżającą Tu moje zdjęcie po alterce, uwielbiam ją
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m 26.03.2011 po alterce (2).jpg (33,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m 26.03.2011 po alterce.jpg (34,9 KB, 23 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:43   #3480
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Piękne włoski kochana I kolorek idealnie pasuje do Ciebie, nie farbuj i nie zmieniaj

Ja ostatnio używam odżywki alterry z morelką, no cudo po prostu przecudownie pachnie, gęsta, a włosy po niej piękne, błyszczą, u mnie dużo lepiej się skręcają, muszę kupić jeszcze odżywkę z granatem i maskę nawilżającą Tu moje zdjęcie po alterce, uwielbiam ją
gimly, Myszko obie macie piękne fale/loczki
ja mam właśnie ta maskę alterry i też jest zachwycona! szkoda, ze mam zakaz kupowania kosmetyków ;( bo bym zapolowała jeszcze na odżywki

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości