|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
U mnie troche nastroj dupkowaty, mam jutro kolejny etap rozmowy, bede wykonywac rozne zabiegi. najgorsze jest to, że zamiast wziac na przyuczenie, od razu mam wskoczyc na zastepstwo. A wielu rzeczy nie naucze sie w jeden dzien. I to mnie przeraza, nie chcialabym klientce zrobic krzywdy.
Musze sie uspokoic, musze bycdokladna,opanowana, powolii wszystko sie uda!
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś byłam na kolejnej rozmowie.... żałosne to było, małe dzieci 2-letnie, a właścicielka żłobka umówiła 5 pań wchodzących jedna za drogą.... Ja byłam piąta z kolei, więc dzieci były już zmęczone i miały problemy z koncentracją.... Masakra jakaś.......
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo Was proszę o pomoc,gdybyście mogły mi doradzić nie wiem co mam robić....cały czas szukam naprawdę bardzo intensywnie pracy,bez skutku,dzisiaj byłam zarejestrować się jako bezrobotna i spytać się o staż.W ogóle ze stażami w tej chwili bieda,nie było żadnych ofert no i mi nie przysługuje...bo jestem za stara i "zbyt doświadczona" (zbyt długi staż pracy,żeby się załapać),ale dostałam propozycje odbywania praktyk w urzędzie skarbowym....(wcześniej pracowałam w US
), praktyki normalnie w godzinach pracy,w dziale orzecznictwa podatkowego-co by akurat mnie interesowało,bo jestem prawnikiem,ALE....są to praktyki bezpłatne.....i teraz pytanie-co byście zrobiło na moim miejscu,wiadomo ruszę sie z domu,wyjdę miedzy ludzi,zawsze zdobędę jakieś doświadczenie, poza tyn jeśli byłby rozpisany konkurs na jakiekolwiek stanowisko w tym urzędzie wiadomo,że miałabym większą szansę niż ktoś z zewnątrz....przeraża mnie tylko,ze są to praktyki bezpłatne.... (na okres 3 mcy...) Proszę Was o pomoc,co byście zrobiły???
Nie ma rzeczy niemożliwych!!! Edytowane przez paulinka_22 Czas edycji: 2011-03-28 o 11:59 |
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka ja bym poszła
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka ja też bym poszła bo jak mówisz to zawsze jakieś doświadczenie. No i można znajomości zawierać
a jak znajdziesz coś lepszego to zawsze możesz zrezygnować ![]() Nastrój całkiem dobry, zabrałam się za porządki i mam zajęcie jakieś przynajmniej
|
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
plusem jest to,że umowę można w każdej chwili rozwiązać.Dziękuję Wam
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie humor z d u p y, że tak powiem. Wysłałam wczoraj CV przez ten cv raport ale widzę że mają je głęboko w poważaniu
W środę mam wizyte w UP. Pośredniczka umówiła się ze mną bo miało być tak, że uda mi sie ze stażem, ciekawe co mi powie, że nic z tego nie wyszło... |
|
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
u mnie w PUPie powiedzieli,że w tej chwili nie mają żadnych ofert staży
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Paulinka, widzę w podpisie, że robisz doktorat? Jak idzie? Ten doktorat też z prawa? |
||
|
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
u mnie nie ma w ogóle,a już dla takich staruchów jak ja to zapomnij....
![]() zadzwonię zaraz do kobiety z kard i powiem,że decyduję się na te praktyki-od piątku bym zaczynała.....(oczywiście idę tam z nadzieją,że będzie szansa na etat... ![]() Gwiazdeczko-doktorat z prawa,nie jestem na aplikacji,więc o pracy w kancelarii mogę zapomnieć....jestem już na III roku,więc praktycznie finisz,własnie piszę artykuł-jak widać (wizaż mi zawsze w tym przeszkadza )
Nie ma rzeczy niemożliwych!!! Edytowane przez paulinka_22 Czas edycji: 2011-03-28 o 12:55 |
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka ja też bym poszła tylko jestem ciekawa jak oni te praktyki organizują, jak Cię ubezpieczą itd. Chyba że to taki wolontariat, jakąś umowę będziesz miała? Z PUPem czy jak? Kto Cię ubezpieczy w razie wypadku? Załatwić pracę za darmo to mniejszy problem ale problemem jest właśnie umowa-jak ją skonstruować itd i to mnie zastanawia.
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym pewnie skorzystała z tego, tonący brzytwy się chwyta...
|
|
|
|
#3225 |
|
Rozeznanie
|
w umowie jest napisane,że jestem zobowiązana do ubezpieczenia się na własną rękę (od dziś mam status bezrobotnego,więc jestem ubezpieczona),a umowa zawierana jest między mną,a naczelnikiem US,w ogóle z tego co mi pani z kadr dzisiaj mówiła jest trochę osób chętnych na te praktyki.....
Nie ma rzeczy niemożliwych!!! Edytowane przez paulinka_22 Czas edycji: 2011-03-28 o 12:59 |
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Tak trochę odejdę od tematu, czy wymiana dowodu jest płatna? Bo właśnie dostałam list z UM że kończy mi sie ważność i mam przyjść złożyć wniosek
|
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
nie jest płatna
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka ja bym poszła na ten wolontariat. Choć to przerazajace - ze nie mogą z tego zrobic stazu i placic jak za staz... No ale takie czasy, że dla doświadczenia duuuzo się zrobi. Mysle,ze warto.Zawsze się tym podeprzesz na rozmowie w nastepnej pracy
ze nie siedzialas bezczynnie.a staze, u mnie tez nie ma ofert. Samemu trzeba sie zebrac i znaleźć pracodawce, tak to teraz jest... mam nadzieje ze juz nigdy nie odwiedze UP.
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Takie praktyki fajna rzecz, ale gorzej jak na dojazdy nie ma
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, jeszcze tego by brakowało, skąd ja bym kase wzięła
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie tam jakoś nie znam na tych aplikacjach itp., ale kurczę takie wykształcenie i też pracy nie ma, to ja nie wiem po czym by była
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Po medycynie, pielęgniarstwie, weterynarii, farmacji i wykwalifikowanych pracowników fizycznych typu: murarz, elektryk itp.
![]() Ja się dowiedziałam że moja znajoma ze studiów pracuje w banku. Tylko nie wiem na jakim stanowisku. Trzy lata (!) pracowała w telemarketingu na umowę zlecenie. Zastanawiam jak się tam dostała do tego banku, bo ja nieraz chodziłam i wysyłałam do banku i nic. Może trzeba mieć właśnie doświadczenie 3 letnie w telemarketingu. Ja banki sobie już dawno odpuściłam...
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - medycyna - nie dla mnie, nie mam tak pojętnego mózgu to raz, a dwa sama nie lubię chodzić do lekarzy, nie lubię widoku krwi itp. itd. - pielęgniarka - to samo mniej więcej co w medycynie, a z drugiej strony czy rzeczywiście tak łatwo po pielęgniarstwie o pracę? - weterynaria - też mnie to nie kręci, a trzeba mieć po prostu do takiego zawodu serce - farmacja - jestem noga z przedmiotów ścisłych, chemia to nie dla mnie Ale może pójde na jakieś kursy murarza, spawacza, operatora wtryskarki itd. czego jest pełno w ofertach UP
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwiazdeczko farmerko witaj
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było, tacy ludzie też są potrzebni i niejednokrotnie zarabiaja o wiele więcej niż ktoś siedzący za biurkiem... Co prawda praca fizyczna to praca fizyczna.
Mnie przeraża tylko ten fakt, że na rynku pracy jest tak a nie inaczej... ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Witaj witaj
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Po każdych studiach może być praca, nawet takich wybitnie nieżyciowych
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

), praktyki normalnie w godzinach pracy,w dziale orzecznictwa podatkowego-co by akurat mnie interesowało,bo jestem prawnikiem,ALE....są to praktyki bezpłatne.....

)