|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
kampasiula, wikakika gratulacje!!!!
izabela śliczna dziewczynka ![]() A my przeżyliśmy pierwsze rozstanie, ja się wczoraj spłakałam zostawiając go, a później on dał babci popalić, że hej. Prawie w ogóle nie spał tylko płakał. Uspokoił się jak przyjechaliśmy i dostał cyca...babcia padła...
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
w końcu i ja do Was dołączam z Mateuszem. Malutki jest super słodki i strasznie go kocham .
|
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super serdeczne gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
ja też się podpisuje pod pytaniem bo mam dość rosołu, kurczaka i jarzynowej, od czasu do czasu robię jabłka z makaronem i szpinak z makaronem, jutro planuje zjeść sobie rybę i brokuły robione na parze co do oczka u nas też ropiało i przemywałyśmy solą fizjologiczną + masażyk który pokazała nam położna chyba po 3-4 dniach przeszło a ropiało strasznie anika ja werandowałam 3 razy harrods ale masz małego przystojniaka Nadia w końcu zrobiła porządną kupe, zafajdała 4 pampersy moją rękę i podkład do przewijania a przy robieniu tak strasznie płakała przez 15 min - dla mnie wieczność, że ja też z niemocy zaczęłam
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Same slodziaki z tych maluszkow naszych
Kurka nadal rozpatruje kwestie szczepienia na rota. Moze cos poradzicie? Bedziecie szczepic, a moze "wielorodki" szczepily i czy warto? W przyszlym tyg musze juz powiedziec, a ja nadal nie wiem
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
kochane wreszcie dostałam dziś smsa od Stysi: "Dnia 27.03.2011r. o godz. 18.11 za pomocą cięcia cesarskiego powitaliśmy na świecie Konradka. Ma 55cm szczęścia i 3.36kg miłości. Dumni rodzice" Cytat:
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie i ja
i prosilabym o mala poprawke na pierwszej str. Michalek ur 22.03.2011 Dziekujemy i zalaczam fotki mojego Skarba |
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje nowym mamusiom!
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
wikakika, kampasiula , stysia , madzik gratuluję wspaniałych syneczków
![]() Harrods ale czuprynkę ma Mateuszek - boski jest iweczka ja np. dziś zjem sobie pomidorówkę i zapiekankę z ryżu i jabłek polaną jogurtem w sobotę jadłam zurek, wczoraj potrawke z kurczaka ziemniaczki i surówke z kapusty pekinskiej. nic specjalnego ![]() zaczynam jesc coraz wiecej roznych rzeczy i obserwuje malwinke czy nic jej sie nie dzieje ![]() mielonego jadłam i cisza także wszystko z umiarem bede wprowadzac |
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Stysia gratulacje!!!!
madzik słodki syneczek ![]() A mój się coś rozregulował po weekendzie z babcią i długo nie spał, ale w końcu go ululałam. Jak wstanie to idziemy na spacerek
|
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
madzik
![]() sliczny michalek
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy bardzo dziewczynki
![]() a tak wogole to co wy robicie sobie do jedzenia bo ja to boje sie cokolwiek ruszyc zeby malemu nic nie bylo
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny sms
Od Ciastko:" Dziś o godz. 9.10 przyszła na świat przez cc Laura. Waga 2670g, dł.52cm, tydz.38. Mama leży na sali pooperacyjnej i dochodzi do siebie"
|
#616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje dla Stysi i ciasto ![]() ![]() mąż od dzisiaj do pracy i od rana radzimy sobie same. Mała coraz mniej chce spać, leży i obserwuje świat. No i odpadł nam pępuszek dzisiaj |
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Super wieści - GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ!!!
![]() Mam pytanko na ile wychodzicie ze swoimi dzidziulami na spacerki??? Moja Ola ma 2,5 tyg i dzisiaj byłyśmy na drugim spacerku. Zastanawiam się ile możemy być na dworzu, bo taka piękna pogoda, a ja nie chcę przedobrzyć. Malutka tak słodziutko śpi na świeżym powietrzu, że aż się nie chce do domu wracać. |
|
|
|
#618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla kolejnych mamuś!!!!!
dziewczyny Wasze maluchy są słodkie castia, a pomidorówkę robisz ze smietaną??? a jecie pieczone rzeczy?? jeju dziewczyny padam dziś na twarz ![]() 1 dzień jesteśmy same i dopiero usiadłam na d.... dzięki za rady odnośnie masażu oczka, a jak przemywacie oczka?? połozna w szpitalu powiedziała że od wewnątrz (bliżej noska) do zewnętrznej strony oczka, a tymczasem w necie znalazłam 3 art. gdzie jest napisane, że na odwrót i już nie wiem.... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-03-28 o 14:53 |
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Harrods
madzik2221 Fajne chłopaki przystojniaki z tych Waszych synków! ![]() Wikakika, Kampasiula, Stysia, CiastkoGratuluję dziewczyny!!! Dochodźcie szybko do siebie. Buziaki dla dzieciaczków Jok3r- też zastanawiam się nad szczepinką na rota, waham się cały czas i jakoś nie umiem się zdecydować A czasu coraz mniej...Szara Myszka - ja byłam dziś 1,5h na spacerku. Moja córcia też tak cudnie śpi, aż żal wracać do domu ![]() U nas dzisiejsza nocka spokojniejsza niż ostatnie Lenka budziła się co 3 godz. na jedzenie i od nowa zasypiała. Może te kropelki pomagają?? Choć mam też wrażenie, że tuż po ich podaniu wszystko się nasila, mała się bardzo pręży, stęka, płacze, ale potem wszystko odpuszcza i gazy odchodzą na potęgę Może tak właśnie ma to działać?? Krosteczki na buźce jeszcze są, ale przemywam od dziś krochmalem, może to pomoże, jeśli to jest ten trądzik, a nie alergia (oby tak było!!!).
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do szczepionki na rota - my się raczej zdecydujemy. Nie są to małe pieniadze, ale skoro jest możliwość zabezpieczenia dzidzi przed tym rotacholerstwem, to wolę przyoszczędzic na czymś innym (na jakiś swoich wydatkach), a na to zaszczepić. |
|
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Wyczytałam, że trądzik noworodków to efekt działania hormonów mamy, które pobudzają gruczoły łojowe dziecka.
Wysypka przypomina trądzik u nastolatków. Znalazłam to na stronie http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...j-wysypke,523/ - taka wiedza zawsze się przyda ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- /czytaj/rozpoznaj-wysypke,523/ - to jest ta część, którą wycięło
|
#623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iweczka mnie na SR uczyli od zewnątrz do środka |
|
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciastko gratuluję
- zdrówka życzę i Laurce i tobie iweczka mama zaprawiła jogurtem naturalnym stwierdziła że na śmietanę za wcześnie![]() u nas też jedzonko się jakoś unormowało, obyło się bez MM jak narazie ![]() no ale każdy dzień przynosi coś nowego więc zobaczymy jak bedzie. chciałabym żeby moje dziecie jakos sobie juz unormowało jedzonko żebym mogła wyskoczyc gdzies. a ona raz je co 1,5h a raz co 4h ehh. ![]() zależy od dnia i jej humoru. mój TZ to miał tylko 2 dni wolnego po porodzie, tzw opieke wiec od poczatku go nie było w sumie ale mieszkam w rodzinnym domu wiec mam mame i siostry i jakoś leci. moja mama gotuje obiady i chwała jej za to, nie wiem czy będąc sama z malwinką cokolwiek bym ugotowała na tym etapie. zupinke moze jakąś na pewno bo by sie sama gotowała
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dlatego odciągam pokarm i zostawiam TŻ
i mogę sobie wyjść na dłużej... My na rota nie szczepimy, bo szczepionki są tylko na dwa rodzaje a ich jest więcej :/ wprawdzie te 2 występują najczęściej... zastanawiamy się nad pneumokokami ale po pierwszym roku ... zobaczymy... u nas spacerki trwają 3 h
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
rzuci ktoras jakimis przykladowymi daniami dla mam karmiacych bo ja nadal siedze i mysle co tu jesc
jem tam jakies obiady ale ledwo mi przez gardlo przechodza gotowane miesa jesli ktoras by mogla cos napisac to bylabym wdzieczna
|
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie mam pytanie odnośnie termoopakowania z TT. Czy faktycznie tak długo trzyma ciepło, bo podobno 4h?
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja na śniadanie jem normalne kanapki z wędliną, z żółtym serem, dżemem, muesli z jogurtem, jajecznice - ogólnie normalne polskie śniadanie ![]() na obiad głownie potrawki z kurczaka, indyka, gotowane udko, ziemniaki jakaś surówka do tego lub zwykłą potartą marchew. ryz z warzywami mrożonymi, makaron z jabłkiem, ryz z jabłkiem pieczony, zupki prawie wszystkie no oprócz jakiegoś kapuśniaka, grochowej czy cos w tym stylu. pulpeciki z mięska, kasza gryczana i buraczki, żurek, barszcz ukraiński makaron a to z serem, z warzywami- na rożne sposoby pierogi z serem, rybkę pieczoną, no nie wiem dużo tego jest co można jeść nie ma sensu sie katować póki nic sie nie dzieje. niedługo święta niech sie dzieciaki przyzwyczajają do rożnych smaków
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-28 o 16:14 |
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech ci Bozia w dzieciach wynagordzi |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie chyba dopadła depresja poporodowa, wszystko wydaje mi się bez sensu, nie umiem się cieszyć sytuacją ![]() mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie ![]() Jeśli chodzi o piersi, to uratowałam mnie położna środowiskowa, od dzisiaj biorę Bromergon, na zatrzymanie laktacji.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)