Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 12:51   #3031
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Dziewczonka wreszcie powrocila
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:53   #3032
atiz
Rozeznanie

Dziewczonka

Poszłam na placyk po warzywka i owoce, chciałam połączyć zakupy ze spacerkiem no i ledwo doszłam do domu, przegięłam z ilością zakupów mogłam podjechać autkiem. Myślałam że zaraz normalnie się rozkraczę na drodze i tak zostanę, teraz poleżałam troszku i już lepiej.

Mąż dziś ma spotkanie służbowe w kasynie wieczorem, temu to się kurde powodzi, ehhh... a ja w domu w dresach przed TV pewnie spędze.
Ciężkie jest życie zony, matki gospodyni....

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:54   #3033
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Dzisiaj w końcu byłam na teście obciążenia glukozy 75g . Straszne to było do wypicia ale dałam radę. Kazano mi przyjść po dwóch godzinach. Przed wyjściem z domu po 1,5 godz wszystko co wypiłam zwymiotowałam poszłam na to drugie pobranie i ta pani z laboratorium powiedziała żebym powiedziała lekarzowi że na czczo wszystko zwróciłam i nie pobrała mi drugi raz tej krwi. Miała któraś z was tak ?? jak myślicie co to może oznaczać ?
nie miałam tak choć po glukozie tez było mi bleee jakiś czas, ale w przeciwieństwie do Ciebie siedziałam w przychodni całe 2h pytałam czy mogę wyjść to powiedziała, że jak bardzo muszę, ale lepiej nie bo może mi się słabo zrobić...może teraz jak pójdziesz to siedz sobie też spokojnie i nie chodz nigdzie już te 2h? wydaje mi się, że nie było sensu pobierać krwi jak juz zwymiotowałaś, badanie do powtórki na pewnomnie mówiła żebym wody nie piła i nie jadła nic przez te 2h.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Ja już w domku.
Ogólnie ok, wyniki w normie, tak samo mam sie ta hemoglobina nie przejmowac.
Macica wysoko, szyjka zamknieta, zwolnienie dostalam do terminu porodu czyli do 26kwietnia, natomiast kolejna wizyta 13ego.
Jedyne co mnie wkur*** ze złapała mnie za brzuch doslownie jak szczypcami. Ja wystraszona jak nie wiem, a ona do mnie ze to sadelko a do dzieciaczka jeszcze pol metra zostalo i sie smieje
Przytyłam 2kg, waże 68kg czyli na plus 16. Ona mowi ze za duzo, mam przejsc na diete, bez chleba, bez ziemniakow, tylko warzywa, chude gotowane mieso i polecila szpinak

sama nie wiem co o tym mysleć. Mam te obrzeki i przez nie tyle tyje i ten incydent z brzuszkiem, bardzo mnie tym zdenerwowała. W ogole jestem z niej srednio zadowolona, ale coz jeszcze max 2wizyty i porod....
Kasia, a ta Twoja gin to taka mało znana w Łodzi pewnie? ja chodziłam na nfz też do takiej jednej nie była miła, kazała mi brać luteinę choć wcale nie musiałam i jak jej to powiedziałam to oburzenie było. Więcej nie poszłam, teraz 100 zł płacę u innej fajnej lekarki, która w Madurowiczu jest, ale tylko raz w tyg. też mam z waga problemy bo pofolgowałam sobie w I trymestrze jadłam wszystko...Tż lubi czipsy,paluszki więc jadłam. Powiedziała, że nie chciałaby żebym miała dużo kg do zrzucania więc słodycze ograniczyć powinnam....ale żeby chleba nie jeść?? wg mnie jakaś głupia ta gin. Twoja. Należy jeść w ciąży nawet i chleb przy nadmiarze kg, ale w małych ilościach i tyle.
Z tym naciśnięciem na brzuch to wariatka:rolley es:
A jakieś witaminki w pastylkach bierzesz?? ja staram się jeść owoce, warzywa teraz takie z rynku pycha i witamin nie łykam od 2 dni, a miałam falvit mama.
Komoda jest piękna !!! zdolnego masz Męża

dziewczonka witaj

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:56
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:55   #3034
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Weszłam dziś na wagę i nie powiem, nie chodzi o to, ile mam na +, bo nie jakoś bardzo dużo (7-8kg), ale o to, że w ciągu 5 tygodni przytyłam jakieś 5-6 kg

Ja też przechodzę na sałatki, nie ma to tamto. Dosyć z wciąganiem tony czekolady codziennie.
Zaraz po wypłacie jadę na targ i będę jeść warzywa i owoce.

24kasia86 Co za babsztyl... Chyba bym ją tam na miejscu udusiła... No bez kitu.

Średnio dziś spałam.
Wieczorem męczyło mnie po prostu wszystko... Brzuch jak skała, latałam do łazienki co chwila - jak nie jedno, to drugie , zgaga na maxa, Edzik rozepchany i się nie ruszał.
Ale na szczęście potem trochę przeszło i dałam radę zasnąć. Potem pobudka co godzinę, znów zasypianie i w ten sposób podniosłam się 11:30 z łóżka.
A teraz tż zawalił mnie robotą, ehh...

A jutro idzie do szpitala i nie wiemy nawet na ile, a jakoś się pewniej czuję, jak wiem, że w razie czego jest obok
ja wlasnie jem duzo owocow a warzyw o wiele mniej albo sa nawet dni gdy wcale
wiesz jaka bylam na nią zła...no przeciez 16kg to chyba nie az tak duzo?
zdrówka dla męża

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
kurcze ale dziwnie ze na jednej nodze bardziej, nie*?

mi tez sie odklada, a najbardziej jak siedze!! nie jak chodze, nie jak leze, tylko wlasnie jak sieddzie, wowczas puchnie od rana.
wlasnie az strach pomyslec co bedzie jak sie cieplej zrobi

dobrze ze masz niskie cisnienie, ja to przezylam w pierwszej ciazy, bylam popuchnieta cala!!! nogi, brzuch, plecy, twarz, bleeeeee

kasiu niezbyt fajna ta twoja lekarka

jak mogla ci tak powiedziec? ja tez mam gdzies 15 na plusie a leci 34t, wiec niech sie walcuja
muszę fotki twoje obejrzec
dziwna jest i to bardzo, jeszcze jak mnie za ten brzuch tak złapała, bezczelna jakaś jak siedze tez puchne, staram sie czesto lezec, ale wiadomo jak jest
o to my prawie leb w leb z waga idziemy, ja 16kg w 36tc

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Pozbawiona taktu ta Twoja gin Każdy tyje przecież inaczej. Ja bym chciała ważyć więcej ale nie mogę przytyć. I przez to jest mi bardzo ciężko. Brzuch rośnie a mnie wszystko zaczyna boleć. Nie mam go na czym nosić (że tak powiem). Po spacerze nogi wchodzą mi w d..... A od znajomej usłyszałam ostatnio, że z brzuchem i moimi chudymi nogami wyglądam jak ludzik zrobiony z kasztanów i zapałek Myślałam że ją uduszę.

W każdym bądź razie Kasiu za wyniki!
z jednej strony fajnie, ze tylko ci brzuszek rosnie, przeciez to musi slodko wygladac
A wyobraz sobie mnie taka opuchnieta cala, do tego maga celulit- no nie fajnie, uwierz.

Nie wiem, miała z was tak ktoraś zeby gin za brzuch złapał/ła, nie chodzi mi o naciskanie, ale o ściśnięcie????
normalnie jak o tym pomysle to az mi sie slabo robi.

Cytat:
Dzis widze wizyty ida w miare dobrze, Kasia a co Cie tak babsko podusilo? Dziwne poczucie humoru miala ta babka z rana.
Matal ja w sobote stanelam na wage i pokazalo 70!!! czyli 16+ i 5 kg w 3 tygodnie, ta waga mnie dobija, do tej pory czulam sie jak slon, a teraz to juz jak mamut
Agus, to jak Pani doktor wszystko nam tu wie wiec Grazin badz spokojna
nie wiem jakaś nie normalna ona jest, w ogole nawet sie nie zapytała jak sie czuje w ogole, tylko "o jeny ale pani tyje, ile sadelka itp"

o widze ze z waga mamy podobnie ja tyje od 2-4kg na miesiac

kurde wam sie brzuch obniża a mi nie
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:58
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:57   #3035
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
bym zapomniała
to nasza komoda na ciuszki dla maluszki

tam gdzie są czarne paski to tasma - zastepuje nam chwilowo uchwyty, ktorych nie ma jeszcze Tż w sobote kupi i przykręci. I praktycznie okolo 100zl uchwyty i 40zl płyta tyle nas wyniosła, a komoda jest warta około 800zl.

I co myślicie???
Kasia komoda rewelacja , dla Tż

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Dziewczonka; własnie miałam dziś pisać do Ciebie co nowego po weekendzie. Swietne wiadomości Leż, odpoczywaj i bądź tu z nami
Stary 2011-03-28, 13:00   #3036
Mango08
Rozeznanie

Dziewczonka świetna wiadomość! Super, że jesteś w domku, grzecznie odpoczywaj!

Kasiu dobrze, że wszystkie wyniki ok, a zachowanie dr rzeczywiście wkurzające. Ja duużo przytyłam, ale mam nadzieję, że w sporej części to woda. W sb położyłam się spać z opuchniętymi-balonowatymi nogami w górze i jak obudziłam się za jakieś 3h na siku nogi wyglądały już o niebo lepiej, więc pewnie trochę pomogło, zresztą gin zalecał trzymanie nóg wysoko. Co do diety to też muszę bardziej przerzucić się na warzywka a zrezygnować np. z lodów, bo brzuszek ma już ok. 109 cm, a dziś dokładnie 29t1d, zresztą w albumie widać, że jest spory. Kurde, czasami mam taką zachciankę, że nie potrafię sobie z nią poradzić, wcześniej nigdy tak nie miałam

moniqac super, że w końcu będziesz mogła poleniuchować!

anula widzisz miałam rację mówiąc, że nie trudno o wspólnych znajomych

aguś mam podobnie, nie objadam się szczególnie, a jednak tyje. Zdaję sobie sprawę, że pozwalam sobie na więcej niż przed ciążą, ale żeby aż tyle kg na plusie?

aga-pe dziwne, że z jednej strony obrzęk zdecydowanie większy, ale dziewczyny piszą, że też tak mają... Ja tak spuchłam chyba od siedzenia, bo siedziałam w tej samej pozycji z 5-6godzin, z przerwami tylko na siku
Dlaczego humor taki skopany?

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:01   #3037
atiz
Rozeznanie

Cytat:
ja wlasnie jem duzo owocow a warzyw o wiele mniej albo sa nawet dni gdy wcale
wiesz jaka bylam na nią zła...no przeciez 16kg to chyba nie az tak duzo?
zdrówka dla męża

muszę fotki twoje obejrzec
dziwna jest i to bardzo, jeszcze jak mnie za ten brzuch tak złapała, bezczelna jakaś jak siedze tez puchne, staram sie czesto lezec, ale wiadomo jak jest
o to my prawie leb w leb z waga idziemy, ja 16kg w 36tc

z jednej strony fajnie, ze tylko ci brzuszek rosnie, przeciez to musi slodko wygladac
A wyobraz sobie mnie taka opuchnieta cala, do tego maga celulit- no nie fajnie, uwierz.

Nie wiem, miała z was tak ktoraś zeby gin za brzuch złapał/ła, nie chodzi mi o naciskanie, ale o ściśnięcie????

nie wiem jakaś nie normalna ona jest, w ogole nawet sie nie zapytała jak sie czuje w ogole, tylko "o jeny ale pani tyje, ile sadelka itp"

o widze ze z waga mamy podobnie ja tyje od 2-4kg na miesiac

kurde wam sie brzuch obniża a mi nie
dziewczyny ja już mam na plusie 17 kg pewnie na 20 skończę w dobrym wypadku, ale pocieszam się bo moja siostra 28 zaliczyła i zrzuciła to wszystko w przeciągu 7 miesięcy bez żadnych diet i ćwiczeń

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:01   #3038
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczonka

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

dziewczonka witaj
Stary 2011-03-28, 13:02   #3039
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

tamta "wariatka" do której na nfz chodziłam tez raczej delikatna...ale czepiała się, że mam skórę na nogach sucha jak wiór wtedy się wkurzyłam bo co ją to obchodzi
Stary 2011-03-28, 13:02   #3040
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

dziewczyny, od ktorego tygodnia zaleca sie liczenie ruchow dziecka? my wkraczamy w 30 tc i chyba juz pora na to? moja mała bardzo delikatnie i rzadko sie rusza, ale mysle, ze 10 ruchow naliczymy

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:03   #3041
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

cześć mamuśki
ja dziś już od 8 na nogach
o 7.55 zadzwoniła do mnie koleżanka, że jest w jeleniej i musi zrobić obciążenie glukoza (też w ciąży) i kazali jej w labku wypić to w domu i przyjechac za dwie godziny na pobranie(na czczo tez nie miała pomiaru)....i czy może wpaść do mnie za 5 min
to szybko z wyra się zerwaliśmy i zdążyliśmy się dosłownie ubrać a ona już była :brzydal
ciężko zniosła ta glukozę...ale uratowałam ja cytryna i obeszło się bez "zwrotów"
swoja droga to zdziwiłam się, że kazali jej w domu czekać te dwie godziny , no ale widzę, że co laboratorium to inne zasady...
mi pozwolili wyjść sobie na ławkę pod przychodnie i się na słoneczku wygrzać

byłam wczoraj w kauflandzie i kupiłam te chusteczki nawilżane dla dzidzi, pampers za 24,99, i oczywiście nie wyszłam bez kilograma truskawek
matko jakie dobre były...gdyby nie to,ze do kauflandu mam dość daleko to dzisiaj tez bym kupiła

Dziewczonka witaj w domu kochana

Matal ja do 20 tyg. nie przytyłam prawie nic....chyba miałam 1kg na plusie...a teraz jestem już prawie 10 i u mnie widac,że jestem "większa"....niestety...a le Ty kochana nie masz się czym martwić...laska z Ciebie
agus87 współczuje nieprzespanej nocy, ja tez już nie sypiam od paru dni tak jak kiedyś....dzisiaj zdarzyło mi sie juz na siusiu dwa razy wstać...a tego wcześniej nie było...chyba im bliżej końca tym większe przeboje może dlatego w końcu wstaję o przyzwoitej godzinie

24kasia86 no gratuluje udanej wizyty jak przeczytałam, że masz zwolnienie już do tp to się przeraziłam...to naprawdę już niedługo no bez przesady z ta dietą... jesteś już na końcówce...przecież nie przytyłaś 30 kg, żeby ci kazała na dietę przechodzić

zabuus na badanie do powtórzenia będzie...ja dzisiaj koleżankę cytryna własnie uratowałam...a już miała odruch wymiotny i myślałam, że poleci do kibelka...ale pomogło

Mango08 powiem ci, że mis stopy nie puchna jak na razie...ja zawse miałam problem z dłońmi.. od dziecka jak sie robiło ciepło, puchły mi dłonie... i wyobraż sobie, że na dworze 10 stopni a ja mam baloniki zamiast rąk....i tez jestem przerażona co będzie jak się upały zaczną...mam nadzieje, że ze stopami nie będzie tak źle... póki co w dolnych partiach mego ciała nic sie nie dzieje
anula_81
Grazin Ty się tak nie stresuj tylko odpoczywaj

Anulinko, Silleo proszę jakie piekne brzuszki
princi wózek bardzo mi się podoba

daisyyy to sie nabiegasz kochana za tym zwolnieniem
my juz Cie chcemy 24 na dobę na wizazu
Stary 2011-03-28, 13:06   #3042
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
I jeszcze jeden buziak

Dziewczynki Wy się wagą nie przejmujcie, teraz leżałam w szpitalu z dziewczyną - 39 tydzień - 38kg na plus , ale pozytywnie nastawiona do świata Bardzo dużo waży woda, która się zbiera w ciele ciężarnej.
Stary 2011-03-28, 13:07   #3043
matallewar
Zakorzenienie

24kasia86 Komoda super Zdolnego masz tż

A co do wagi to nie jest dużo... Moja znajoma przytyła prawie 40kg w samej ciąży. 10 na + to ona miała idąc na usg potwierdzające ciążę. TO JEST DUŻO.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:09   #3044
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
oj dziewczyny a jak ja się cieszę, że jeszcze posiedzę troszkę w domku , chociaż na szpital nie mogę narzekac - jest naprawdę przyjazny kobiecie
Już mam plany na środę, czwartek - pranie ciuszków Alusi cały czas o tym myślałam w szpitalu, jak była taka ładna pogoda Ale bez szaleństw - obiecuje
Aga też się bałam, że się rozpakuje, ale na szczęście sie udało i oby tak było jak najdłużej , profesor mnie dzisiaj tak zaskoczył, że nie wiedziałam co się dzieje i czy pacjentek nie pomylił
super że jesteś już w domu tylko teraz się nie przemęczaj

24kasia86 dobrych wyników, a ta swoja gin olej nie ma sensu sobie psuć nerwów przez takie głupie gadanie

a co do kg to ja już ważę 71 jestem 12 na + i zauważyłam że w tym trzecim trymestrze to idę jak burza , do tej pory tyłam tak 1 - 2 kg na miesiąc teraz były 3 , na pocieszenie wam napiszę że moja siostra 6 dni po porodzie dzisiaj a ma już -10kg. Tak więc nie ma czym się przejmować zrzucimy szybciej niż nam się wydaję

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:11   #3045
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
dziewczyny, od ktorego tygodnia zaleca sie liczenie ruchow dziecka? my wkraczamy w 30 tc i chyba juz pora na to? moja mała bardzo delikatnie i rzadko sie rusza, ale mysle, ze 10 ruchow naliczymy
czytałam, że od 28tygodnia...moja gin. nic nie mówiła mi o liczeniu byłam ostatnio w 30tc.

Cytat:
I jeszcze jeden buziak

Dziewczynki Wy się wagą nie przejmujcie, teraz leżałam w szpitalu z dziewczyną - 39 tydzień - 38kg na plus , ale pozytywnie nastawiona do świata Bardzo dużo waży woda, która się zbiera w ciele ciężarnej.
to sporo. No, ale dobrze, że tak podchodzi do tegociekawe co na to lekarze bo oni różnie do kg podchodzą. A przed ciążą szczupła była, wiesz?

Zuza sie tak rozpycha, że muszę wstać

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2011-03-28 o 13:13
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:11   #3046
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Acha i zapomniałam się pochwalic, że mam juz MEGA rozstępy na podbrzuszu i biodrach...pasztet do potęgi entej
jeszcze parę dni temu nie miałam takich wzorków na brzuchu a dzisiaj się ładnie z nimi zaczynam oswajać
Stary 2011-03-28, 13:11   #3047
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
oj dziewczyny a jak ja się cieszę, że jeszcze posiedzę troszkę w domku , chociaż na szpital nie mogę narzekac - jest naprawdę przyjazny kobiecie
Już mam plany na środę, czwartek - pranie ciuszków Alusi cały czas o tym myślałam w szpitalu, jak była taka ładna pogoda Ale bez szaleństw - obiecuje
Aga też się bałam, że się rozpakuje, ale na szczęście sie udało i oby tak było jak najdłużej , profesor mnie dzisiaj tak zaskoczył, że nie wiedziałam co się dzieje i czy pacjentek nie pomylił
cieszę się naprawde bardzo ze juz jestes w domku i ze z ciążą ok. To juz 34tc, wiec jeszcze 3tyg wytrzymac i bedzie super
tak tak bez szalenstw musisz kogos wykorzystać. Mi siostra w weekend okna umyła, a teraz mam nadzieje ze ktos sie wezmie za moje dywany

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
24Kasia86, brawka za wyniki Mnie tak samo pan dr w stuczniu wymacał i powiedział, ze czuje tłuszcz a dokładnie mc donalda i ciasteczka i daje mi szlaban na powyzsze przyjemnosci... oczywiscie, srednio się przejełam - natomiast cukrzyca już mnei do tego zmusiła i musze sie pochwalić, ze od 3 tygodni waga ani nie drgnie - rano ciągle 70 kg (czasem 69,8 :-P) wiec teoretycznie mozna powiedziec, ze schudłam, bo pewnie Gabi przez 3 tygodnie cosik urosła
Szpinak jest pyszny i zdrowy bo ma duuuzo zelaza Wcinaj
z jednej strony zazdroszcze ci tej diety, masz w pewnym stopniu przymus i wiesz co mozesz/powinnas jesc... a ja sobie podjadam stale
ehhh

super ze twoja waga stoi w miejscu oby tak dalej!! ale prawda ze na serduchu lżej?

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczonka

Poszłam na placyk po warzywka i owoce, chciałam połączyć zakupy ze spacerkiem no i ledwo doszłam do domu, przegięłam z ilością zakupów mogłam podjechać autkiem. Myślałam że zaraz normalnie się rozkraczę na drodze i tak zostanę, teraz poleżałam troszku i już lepiej.

Mąż dziś ma spotkanie służbowe w kasynie wieczorem, temu to się kurde powodzi, ehhh... a ja w domu w dresach przed TV pewnie spędze.
Ciężkie jest życie zony, matki gospodyni....
no niestety, my zonki tak mamy, moj Tż choc w pracy, ale wsrod ludzi, a ja siedze w domu calymi dniami tez zaczyna mnie to draznic, no ale jeszcze troche i nie bedziemy miały gdzie rece włożyć

Cytat:

Kasia, a ta Twoja gin to taka mało znana w Łodzi pewnie? ja chodziłam na nfz też do takiej jednej nie była miła, kazała mi brać luteinę choć wcale nie musiałam i jak jej to powiedziałam to oburzenie było. Więcej nie poszłam, teraz 100 zł płacę u innej fajnej lekarki, która w Madurowiczu jest, ale tylko raz w tyg. też mam z waga problemy bo pofolgowałam sobie w I trymestrze jadłam wszystko...Tż lubi czipsy,paluszki więc jadłam. Powiedziała, że nie chciałaby żebym miała dużo kg do zrzucania więc słodycze ograniczyć powinnam....ale żeby chleba nie jeść?? wg mnie jakaś głupia ta gin. Twoja. Należy jeść w ciąży nawet i chleb przy nadmiarze kg, ale w małych ilościach i tyle.
Z tym naciśnięciem na brzuch to wariatka:rolley es:
A jakieś witaminki w pastylkach bierzesz?? ja staram się jeść owoce, warzywa teraz takie z rynku pycha i witamin nie łykam od 2 dni, a miałam falvit mama.
Komoda jest piękna !!! zdolnego masz Męża

dziewczonka witaj
ależ moj Tż też lubi cipsy, ciastka, cole i mnie stale kusi
no ja chodze od początku na nfz i tak jakoś wytrzymuje, wiesz moja gin nie ma ciekawych opini na forach-niestety. Ona pracowała w madurowiczu, jest poloznikiem rowniez. Nie chciałabym jednak zeby mi porod odbierala po tym co dzisiaj zrobiła

ja biore femibion natal 2 z Dha- 63zl place dobrze sie po nich czuje i chyba mi sluzą
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:14   #3048
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
czytałam, że od 28tygodnia...moja gin. nic nie mówiła mi o liczeniu byłam ostatnio w 30tc.
jak bylam w 27 tc i pytalam lekarke o to liczenie to ona mowila, ze jeszce daleko do liczenia ruchow ale nie wiem kiedy minie to "daleko" kazala tylko obserwowac ruchy

Stary 2011-03-28, 13:15   #3049
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

wrzucam wczorajsze fotki
30 tydz. ciąży...więcej mnie niż brzucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C360_2011-03-27 12-10-17.jpg (59,7 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg C360_2011-03-27 12-11-08.jpg (53,0 KB, 60 załadowań)
Stary 2011-03-28, 13:16   #3050
matallewar
Zakorzenienie

JanuszAgnieszka Słyszałam, że od 25 tc (Internet) i że od 37 tc 2 razy na dobę po 10 ruchów (położna). Więc nie wiem. Ja nie liczę, ale obserwuję, zwykle jest tyle, że nie mam czym się martwić

antropia Ja jeszcze w styczniu miałam -2kg
Więc w 3 miesiące przybyło mi łącznie ok. 10kg
Dobrze, że już tylko miesiąc, może trochę ponad

24kasia86 Oj, to dużo płacisz za ten femibion. Ja w DOZie płacę 53zł chyba za opakowanie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-28, 13:18   #3051
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ale mi posta zrabalo czemu zawsze jak sie naprodukuje, wiec musze po krotce napisac:
Bedziecie cos kupowac swojemu lekarzowi pielegniarkom przed porodem? Bo w moim szpitalu bez tego podobno za dobrze mnie nie potraktuja.
I wogole u mnie trzeba wszystko miec swoje, od koszuli na porod po pampki malemu.
Stary 2011-03-28, 13:18   #3052
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
JanuszAgnieszka Słyszałam, że od 25 tc (Internet) i że od 37 tc 2 razy na dobę po 10 ruchów (położna). Więc nie wiem. Ja nie liczę, ale obserwuję, zwykle jest tyle, że nie mam czym się martwić
no wlasnie jak tak czytam, ze Wasze dzieci potrafia niezle skopac az do bolu to sie zastanawiam czy z moja mała wszystko ok. Bo dla mnie jest wlasciwie niezauwazalna, musze sie skupic na ruchach, zeby w ogole ją poczuc.

Co do dolegliwosci ciazowych - to ciezko mi spac na bokach...bola mnie zebra, biodra itp do tego gniota mi sie piersi (a wlasciwie to wymiona )i tez bola

No i mam swoj wozeczek hebart classic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7661.jpg (22,8 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-03-28 o 13:23
Stary 2011-03-28, 13:20   #3053
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
wrzucam wczorajsze fotki
Moim zdaniem bardzo dobrze wyglądasz

Raju, a ja jutro zaczynam 34 tc
A jeśli mały faktycznie jest starszy o 2 tygodnie, bo miałam owu wcześniej, to 36 tc

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-28, 13:21   #3054
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

i niech mi ktos powie, że kobiety nie tyją przez swoich tżtów...
mój tez ciągle wpieprza słodkie i inne śmieci...a ja mu zawsze podbiorę....najgorsze jest to, że on to tak lubi np. o 22 zacząć seans
ale ostatnio stwierdził, że musi przejśc na dietę bo mu brzuch przeszkadza buty wiązać tylko,ze dieta jego polega na jedzeniu tego samego tylko nie poźniej niż do 19
Stary 2011-03-28, 13:21   #3055
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka witaj w domu kochana

Cytat:

to sporo. No, ale dobrze, że tak podchodzi do tegociekawe co na to lekarze bo oni różnie do kg podchodzą. A przed ciążą szczupła była, wiesz?
Lekarze jakoś tragedii nie robią, trafiła do szpitala z podejrzeniem nadciśnienia właśnie z powodu obrzęków, ale okazało się, że z ciśnieniem ok, białka w moczu nie ma tylko woda jej sie zatrzymuje - i o dziwo kazali jej ograniczac płyny - a ja zawsze myślałam, że jak sie puchnie to trzeba pic więcej
Przed ciążą nie była jakimś szczuplaczkiem, ale otyła też nie była - tyle tylko, że jest wysoka
Stary 2011-03-28, 13:22   #3056
anula_81
Zakorzenienie

kasiulka piekna komoda!! zdolniacha z Twojego TZta!!!!
a lekarka sie nie przejmuj! ja mam 14 kilo na plusie, prawie 15, bo dzis rano waga prawie dobila do 70...i wcale nie uwazam ze to ta baaardzo duzo. Nie ma sie co glupia lekarka przejmowac

kwiatecku mnie tez sie obnizyl, mam nadzieje, ze dzis juz sie wyspisz ja tez nietomna

matall ja mam na plusie 14-15 kilo a ty tu z 7-8 wyjezdzasz?
obrazona jestem
:P
mangoo musimy sie zgadac na privie kiedys powspominac szkole
ale ja stara jestem....w 2000 mature mialam

antropia dziekuje za fluidki!

spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ac!!!!!!!!!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:22   #3057
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, witam i ja po drugiej ciezkiej nocy, dzis dopiero zasnelam kolo 6 rano a z soboty na niedziele jeszcze gorzej bylo
Widze nie tylko ja mam dziwne bole, te moje silne skurcze, to juz sie tylko jeden na dobe taki mocny pojawia, i 2-3 slabsze.
Obniza mi sie brzuch, juz na dwa palce opadl, i maz zauwazyl to bo mnie przeciez kilka dni nie widzial wiec cos ruszylo sie
kochana mi opadl na okolo 3 palce
wczesniej mialam pupke malej ok 7 cm nad pepkiem a teraz mam na pepki doslownie
wiec, cos sie zaczyna dziac, bo dzisiaj tesciowa tez mowi, ze nzow brzuch nizej
a ona 3 dzieci urodzila i wszystkie SN

Cytat:
Dzis widze wizyty ida w miare dobrze, Kasia a co Cie tak babsko podusilo? Dziwne poczucie humoru miala ta babka z rana.
Matal ja w sobote stanelam na wage i pokazalo 70!!! czyli 16+ i 5 kg w 3 tygodnie, ta waga mnie dobija, do tej pory czulam sie jak slon, a teraz to juz jak mamut
Agus, to jak Pani doktor wszystko nam tu wie wiec Grazin badz spokojna
kochana ja poprostu mowie to, co mi polozne wytlumaczyly, sama ich rad sie stosuje i maja racje bo wszystko racjonalnie sie tlumaczy
takze ciesze sie, ze sie przydaje

Cytat:
bym zapomniała
to nasza komoda na ciuszki dla maluszki

tam gdzie są czarne paski to tasma - zastepuje nam chwilowo uchwyty, ktorych nie ma jeszcze Tż w sobote kupi i przykręci. I praktycznie okolo 100zl uchwyty i 40zl płyta tyle nas wyniosła, a komoda jest warta około 800zl.

I co myślicie???
fajniutka

Cytat:
no to fajnie
sluchaj pana doktora teraz
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

Kasiu dobrze, że wszystkie wyniki ok, a zachowanie dr rzeczywiście wkurzające. Ja duużo przytyłam, ale mam nadzieję, że w sporej części to woda. W sb położyłam się spać z opuchniętymi-balonowatymi nogami w górze i jak obudziłam się za jakieś 3h na siku nogi wyglądały już o niebo lepiej, więc pewnie trochę pomogło, zresztą gin zalecał trzymanie nóg wysoko. Co do diety to też muszę bardziej przerzucić się na warzywka a zrezygnować np. z lodów, bo brzuszek ma już ok. 109 cm, a dziś dokładnie 29t1d, zresztą w albumie widać, że jest spory. Kurde, czasami mam taką zachciankę, że nie potrafię sobie z nią poradzić, wcześniej nigdy tak nie miałam

moniqac super, że w końcu będziesz mogła poleniuchować!

anula widzisz miałam rację mówiąc, że nie trudno o wspólnych znajomych

aguś mam podobnie, nie objadam się szczególnie, a jednak tyje. Zdaję sobie sprawę, że pozwalam sobie na więcej niż przed ciążą, ale żeby aż tyle kg na plusie?

aga-pe dziwne, że z jednej strony obrzęk zdecydowanie większy, ale dziewczyny piszą, że też tak mają... Ja tak spuchłam chyba od siedzenia, bo siedziałam w tej samej pozycji z 5-6godzin, z przerwami tylko na siku
Dlaczego humor taki skopany?
slonce widocznie taki nasz urok, ze co drugiej z nas wody sie zatrzymuja i puchniemy
wiekszosc z tych kg to woda
przynajmniej u mnie, bo lekarz sam mowil, polozna tez, ze sa obrzeki i w ogole
no iles tluszczyku tez ale u mnie to genetyka...
no i ten cukier
Cytat:
agus87 współczuje nieprzespanej nocy, ja tez już nie sypiam od paru dni tak jak kiedyś....dzisiaj zdarzyło mi sie juz na siusiu dwa razy wstać...a tego wcześniej nie było...chyba im bliżej końca tym większe przeboje może dlatego w końcu wstaję o przyzwoitej godzinie
zgadzam sie
mam nadzieje, ze jakos to przetrwamy
Cytat:
24kasia86 Komoda super Zdolnego masz tż

A co do wagi to nie jest dużo... Moja znajoma przytyła prawie 40kg w samej ciąży. 10 na + to ona miała idąc na usg potwierdzające ciążę. TO JEST DUŻO.
fakt, tu masz racje
nie jest zle laski
zadna z nas 30 jeszcze nie przekroczyla

Cytat:
wrzucam wczorajsze fotki
sliczny brzunio i fajniutka babeczka z ciebie
Stary 2011-03-28, 13:22   #3058
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja chodze od początku na nfz i tak jakoś wytrzymuje, wiesz moja gin nie ma ciekawych opini na forach-niestety. Ona pracowała w madurowiczu, jest poloznikiem rowniez. Nie chciałabym jednak zeby mi porod odbierala po tym co dzisiaj zrobiła

ja biore femibion natal 2 z Dha- 63zl place dobrze sie po nich czuje i chyba mi sluzą
kurcze, jak to fajnie trafić na fajnego gina na nfz i nie płacić do pierwszej lekarki chodziłam na nfz (przed ciążą do niej chodziłam też) może kojarzysz dr H. Derbich? (w Rydygierze pracowała) teraz jest na zwolnieniu i niestety mojej ciąży prowadzic nie mogła. Ale źle bym nie miała jakbym chodziła do Niej na nfz...badania jak miałam to w szpitalu wszystkie i za darmo np.
Na obecną dr nie narzekam, jest ok, ale prywatnie tylko przyjmuje już.

Oj mój akurat coli nie lubi ale ja lubię....
Stary 2011-03-28, 13:23   #3059
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczyny zjada mi posty, czy to ja ich tylko niewidze, oszaleje
Stary 2011-03-28, 13:27   #3060
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
jak bylam w 27 tc i pytalam lekarke o to liczenie to ona mowila, ze jeszce daleko do liczenia ruchow ale nie wiem kiedy minie to "daleko" kazala tylko obserwowac ruchy
Ja jestem w 28 tygodniu i obserwuję ruchy. Liczyć póki co nie liczę. Codziennie gdy otworzę tylko oczy czuję mojego łobuza wystarczająco

Cytat:
wrzucam wczorajsze fotki

Bardzo ładnie wyglądasz

Cytat:
i niech mi ktos powie, że kobiety nie tyją przez swoich tżtów...
mój tez ciągle wpieprza słodkie i inne śmieci...a ja mu zawsze podbiorę....najgorsze jest to, że on to tak lubi np. o 22 zacząć seans
ale ostatnio stwierdził, że musi przejśc na dietę bo mu brzuch przeszkadza buty wiązać tylko,ze dieta jego polega na jedzeniu tego samego tylko nie poźniej niż do 19
heh u mojego jest to samo. Zawsze najlepiej smakują mu takie rzeczy późnym wieczorem. ale on tyje tylko na twarzy. Tydzień 'takiej diety' i pojawia mu się druga broda ale wystarczy, że przez 2 dni nie zje nic słodkiego i druga broda znika.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości