|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczonka
![]() Poszłam na placyk po warzywka i owoce, chciałam połączyć zakupy ze spacerkiem no i ledwo doszłam do domu, przegięłam z ilością zakupów mogłam podjechać autkiem. Myślałam że zaraz normalnie się rozkraczę na drodze i tak zostanę, teraz poleżałam troszku i już lepiej. Mąż dziś ma spotkanie służbowe w kasynie wieczorem, temu to się kurde powodzi, ehhh... a ja w domu w dresach przed TV pewnie spędze. Ciężkie jest życie zony, matki gospodyni....
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie mówiła żebym wody nie piła i nie jadła nic przez te 2h. Cytat:
też mam z waga problemy bo pofolgowałam sobie w I trymestrze jadłam wszystko...Tż lubi czipsy,paluszki więc jadłam. Powiedziała, że nie chciałaby żebym miała dużo kg do zrzucania więc słodycze ograniczyć powinnam....ale żeby chleba nie jeść?? wg mnie jakaś głupia ta gin. Twoja. Należy jeść w ciąży nawet i chleb przy nadmiarze kg, ale w małych ilościachZ tym naciśnięciem na brzuch to wariatka :rolley es:A jakieś witaminki w pastylkach bierzesz?? ja staram się jeść owoce, warzywa teraz takie z rynku pycha i witamin nie łykam od 2 dni, a miałam falvit mama.Komoda jest piękna !!! zdolnego masz Męża ![]() dziewczonka witaj
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-28 o 12:56 |
||
|
|
|
#3034 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz jaka bylam na nią zła...no przeciez 16kg to chyba nie az tak duzo? ![]() zdrówka dla męża ![]() Cytat:
![]() dziwna jest i to bardzo, jeszcze jak mnie za ten brzuch tak złapała, bezczelna jakaś jak siedze tez puchne, staram sie czesto lezec, ale wiadomo jak jest![]() o to my prawie leb w leb z waga idziemy, ja 16kg w 36tc Cytat:
A wyobraz sobie mnie taka opuchnieta cala, do tego maga celulit- no nie fajnie, uwierz. Nie wiem, miała z was tak ktoraś zeby gin za brzuch złapał/ła, nie chodzi mi o naciskanie, ale o ściśnięcie???? normalnie jak o tym pomysle to az mi sie slabo robi. Cytat:
o widze ze z waga mamy podobnie ![]() kurde wam sie brzuch obniża a mi nie
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-28 o 12:58 |
||||
|
|
|
#3035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Tż ![]() Cytat:
|
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczonka świetna wiadomość! Super, że jesteś w domku, grzecznie odpoczywaj!
Kasiu dobrze, że wszystkie wyniki ok, a zachowanie dr rzeczywiście wkurzające. Ja duużo przytyłam, ale mam nadzieję, że w sporej części to woda. W sb położyłam się spać z opuchniętymi-balonowatymi nogami w górze i jak obudziłam się za jakieś 3h na siku nogi wyglądały już o niebo lepiej, więc pewnie trochę pomogło, zresztą gin zalecał trzymanie nóg wysoko. Co do diety to też muszę bardziej przerzucić się na warzywka a zrezygnować np. z lodów, bo brzuszek ma już ok. 109 cm, a dziś dokładnie 29t1d, zresztą w albumie widać, że jest spory. Kurde, czasami mam taką zachciankę, że nie potrafię sobie z nią poradzić, wcześniej nigdy tak nie miałam moniqac super, że w końcu będziesz mogła poleniuchować! anula widzisz miałam rację mówiąc, że nie trudno o wspólnych znajomych ![]() aguś mam podobnie, nie objadam się szczególnie, a jednak tyje. Zdaję sobie sprawę, że pozwalam sobie na więcej niż przed ciążą, ale żeby aż tyle kg na plusie? aga-pe dziwne, że z jednej strony obrzęk zdecydowanie większy, ale dziewczyny piszą, że też tak mają... Ja tak spuchłam chyba od siedzenia, bo siedziałam w tej samej pozycji z 5-6godzin, z przerwami tylko na siku Dlaczego humor taki skopany? |
|
|
|
#3037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tamta "wariatka" do której na nfz chodziłam tez raczej delikatna...ale czepiała się, że mam skórę na nogach sucha jak wiór
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, od ktorego tygodnia zaleca sie liczenie ruchow dziecka? my wkraczamy w 30 tc i chyba juz pora na to?
moja mała bardzo delikatnie i rzadko sie rusza, ale mysle, ze 10 ruchow naliczymy
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
ja dziś już od 8 na nogach o 7.55 zadzwoniła do mnie koleżanka, że jest w jeleniej i musi zrobić obciążenie glukoza (też w ciąży) i kazali jej w labku wypić to w domu i przyjechac za dwie godziny na pobranie(na czczo tez nie miała pomiaru)....i czy może wpaść do mnie za 5 min ![]() to szybko z wyra się zerwaliśmy i zdążyliśmy się dosłownie ubrać a ona już była :brzydal ciężko zniosła ta glukozę...ale uratowałam ja cytryna i obeszło się bez "zwrotów" ![]() swoja droga to zdziwiłam się, że kazali jej w domu czekać te dwie godziny , no ale widzę, że co laboratorium to inne zasady... mi pozwolili wyjść sobie na ławkę pod przychodnie i się na słoneczku wygrzać ![]() byłam wczoraj w kauflandzie i kupiłam te chusteczki nawilżane dla dzidzi, pampers za 24,99, i oczywiście nie wyszłam bez kilograma truskawek ![]() matko jakie dobre były...gdyby nie to,ze do kauflandu mam dość daleko to dzisiaj tez bym kupiła ![]() Dziewczonka witaj w domu kochana Matal ja do 20 tyg. nie przytyłam prawie nic....chyba miałam 1kg na plusie...a teraz jestem już prawie 10 i u mnie widac,że jestem "większa"....niestety...a le Ty kochana nie masz się czym martwić...laska z Ciebie agus87 współczuje nieprzespanej nocy, ja tez już nie sypiam od paru dni tak jak kiedyś....dzisiaj zdarzyło mi sie juz na siusiu dwa razy wstać...a tego wcześniej nie było...chyba im bliżej końca tym większe przeboje może dlatego w końcu wstaję o przyzwoitej godzinie ![]() 24kasia86 no gratuluje udanej wizyty jak przeczytałam, że masz zwolnienie już do tp to się przeraziłam...to naprawdę już niedługo no bez przesady z ta dietą... jesteś już na końcówce...przecież nie przytyłaś 30 kg, żeby ci kazała na dietę przechodzić![]() zabuus na badanie do powtórzenia będzie...ja dzisiaj koleżankę cytryna własnie uratowałam...a już miała odruch wymiotny i myślałam, że poleci do kibelka...ale pomogło Mango08 powiem ci, że mis stopy nie puchna jak na razie...ja zawse miałam problem z dłońmi.. od dziecka jak sie robiło ciepło, puchły mi dłonie... i wyobraż sobie, że na dworze 10 stopni a ja mam baloniki zamiast rąk....i tez jestem przerażona co będzie jak się upały zaczną...mam nadzieje, że ze stopami nie będzie tak źle... póki co w dolnych partiach mego ciała nic sie nie dzieje ![]() anula_81 Grazin Ty się tak nie stresuj tylko odpoczywaj Anulinko, Silleo proszę jakie piekne brzuszki princi wózek bardzo mi się podoba daisyyy to sie nabiegasz kochana za tym zwolnieniem my juz Cie chcemy 24 na dobę na wizazu
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczynki Wy się wagą nie przejmujcie, teraz leżałam w szpitalu z dziewczyną - 39 tydzień - 38kg na plus Bardzo dużo waży woda, która się zbiera w ciele ciężarnej.
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 Komoda super
Zdolnego masz tż ![]() A co do wagi to nie jest dużo... Moja znajoma przytyła prawie 40kg w samej ciąży. 10 na + to ona miała idąc na usg potwierdzające ciążę. TO JEST DUŻO.
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 24kasia86 dobrych wyników, a ta swoja gin olej nie ma sensu sobie psuć nerwów przez takie głupie gadaniea co do kg to ja już ważę 71 jestem 12 na + i zauważyłam że w tym trzecim trymestrze to idę jak burza , do tej pory tyłam tak 1 - 2 kg na miesiąc teraz były 3 , na pocieszenie wam napiszę że moja siostra 6 dni po porodzie dzisiaj a ma już -10kg. Tak więc nie ma czym się przejmować zrzucimy szybciej niż nam się wydaję
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to sporo. No, ale dobrze, że tak podchodzi do tegoZuza sie tak rozpycha, że muszę wstać
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-28 o 13:13 |
||
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha i zapomniałam się pochwalic, że mam juz MEGA rozstępy na podbrzuszu i biodrach...pasztet do potęgi entej
jeszcze parę dni temu nie miałam takich wzorków na brzuchu a dzisiaj się ładnie z nimi zaczynam oswajać
|
#3047 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak tak bez szalenstw musisz kogos wykorzystać. Mi siostra w weekend okna umyła, a teraz mam nadzieje ze ktos sie wezmie za moje dywany![]() Cytat:
ehhh super ze twoja waga stoi w miejscu oby tak dalej!! ale prawda ze na serduchu lżej?Cytat:
tez zaczyna mnie to draznic, no ale jeszcze troche i nie bedziemy miały gdzie rece włożyć Cytat:
![]() no ja chodze od początku na nfz i tak jakoś wytrzymuje, wiesz moja gin nie ma ciekawych opini na forach-niestety. Ona pracowała w madurowiczu, jest poloznikiem rowniez. Nie chciałabym jednak zeby mi porod odbierala po tym co dzisiaj zrobiła ja biore femibion natal 2 z Dha- 63zl place dobrze sie po nich czuje i chyba mi sluzą
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kazala tylko obserwowac ruchy
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucam wczorajsze fotki
![]() 30 tydz. ciąży...więcej mnie niż brzucha
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka Słyszałam, że od 25 tc (Internet) i że od 37 tc 2 razy na dobę po 10 ruchów (położna). Więc nie wiem. Ja nie liczę, ale obserwuję, zwykle jest tyle, że nie mam czym się martwić
![]() antropia Ja jeszcze w styczniu miałam -2kg Więc w 3 miesiące przybyło mi łącznie ok. 10kg ![]() Dobrze, że już tylko miesiąc, może trochę ponad 24kasia86 Oj, to dużo płacisz za ten femibion. Ja w DOZie płacę 53zł chyba za opakowanie...
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi posta zrabalo
czemu zawsze jak sie naprodukuje, wiec musze po krotce napisac:Bedziecie cos kupowac swojemu lekarzowi pielegniarkom przed porodem? Bo w moim szpitalu bez tego podobno za dobrze mnie nie potraktuja. I wogole u mnie trzeba wszystko miec swoje, od koszuli na porod po pampki malemu.
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do dolegliwosci ciazowych - to ciezko mi spac na bokach...bola mnie zebra, biodra itp do tego gniota mi sie piersi (a wlasciwie to wymiona )i tez bola ![]() No i mam swoj wozeczek hebart classic
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-03-28 o 13:23 |
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem bardzo dobrze wyglądasz
Raju, a ja jutro zaczynam 34 tc ![]() A jeśli mały faktycznie jest starszy o 2 tygodnie, bo miałam owu wcześniej, to 36 tc
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
i niech mi ktos powie, że kobiety nie tyją przez swoich tżtów...
![]() mój tez ciągle wpieprza słodkie i inne śmieci...a ja mu zawsze podbiorę....najgorsze jest to, że on to tak lubi np. o 22 zacząć seans ![]() ale ostatnio stwierdził, że musi przejśc na dietę bo mu brzuch przeszkadza buty wiązać
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przed ciążą nie była jakimś szczuplaczkiem, ale otyła też nie była - tyle tylko, że jest wysoka
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulka piekna komoda!! zdolniacha z Twojego TZta!!!!
a lekarka sie nie przejmuj! ja mam 14 kilo na plusie, prawie 15, bo dzis rano waga prawie dobila do 70...i wcale nie uwazam ze to ta baaardzo duzo. Nie ma sie co glupia lekarka przejmowac ![]() kwiatecku mnie tez sie obnizyl, mam nadzieje, ze dzis juz sie wyspisz ja tez nietomna![]() matall ja mam na plusie 14-15 kilo a ty tu z 7-8 wyjezdzasz? obrazona jestem ![]() :P mangoo musimy sie zgadac na privie kiedys powspominac szkole![]() ale ja stara jestem....w 2000 mature mialam ![]() antropia dziekuje za fluidki! spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ac!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3057 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej mialam pupke malej ok 7 cm nad pepkiem a teraz mam na pepki doslownie wiec, cos sie zaczyna dziac, bo dzisiaj tesciowa tez mowi, ze nzow brzuch nizej a ona 3 dzieci urodzila i wszystkie SN ![]() Cytat:
takze ciesze sie, ze sie przydaje ![]() Cytat:
Cytat:
sluchaj pana doktora teraz ![]() Cytat:
wiekszosc z tych kg to woda przynajmniej u mnie, bo lekarz sam mowil, polozna tez, ze sa obrzeki i w ogole no iles tluszczyku tez ale u mnie to genetyka... ![]() no i ten cukier Cytat:
mam nadzieje, ze jakos to przetrwamy Cytat:
![]() nie jest zle laski ![]() zadna z nas 30 jeszcze nie przekroczyla ![]() sliczny brzunio i fajniutka babeczka z ciebie
|
|||||||
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do pierwszej lekarki chodziłam na nfz (przed ciążą do niej chodziłam też) może kojarzysz dr H. Derbich? (w Rydygierze pracowała) teraz jest na zwolnieniu i niestety mojej ciąży prowadzic nie mogła. Ale źle bym nie miała jakbym chodziła do Niej na nfz...badania jak miałam to w szpitalu wszystkie i za darmo np. ![]() Na obecną dr nie narzekam, jest ok, ale prywatnie tylko przyjmuje już. Oj mój akurat coli nie lubi ale ja lubię....
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zjada mi posty, czy to ja ich tylko niewidze, oszaleje
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładnie wyglądasz ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

Czekamy na Ciebie fasolko

poszłam na to drugie pobranie i ta pani z laboratorium powiedziała żebym powiedziała lekarzowi że na czczo wszystko zwróciłam i nie pobrała mi drugi raz tej krwi. Miała któraś z was tak ??
jak myślicie co to może oznaczać ?
mnie mówiła żebym wody nie piła i nie jadła nic przez te 2h.
i ten incydent z brzuszkiem, bardzo mnie tym zdenerwowała. W ogole jestem z niej srednio zadowolona, ale coz jeszcze max 2wizyty i porod....
jadłam wszystko...Tż lubi czipsy,paluszki więc jadłam. Powiedziała, że nie chciałaby żebym miała dużo kg do zrzucania więc słodycze ograniczyć powinnam....ale żeby chleba nie jeść?? wg mnie jakaś głupia ta gin. Twoja. Należy jeść w ciąży nawet i chleb przy nadmiarze kg, ale w małych ilościach
wariatka
i witamin nie łykam od 2 dni, a miałam falvit mama.

i u mnie widac,że jestem "większa"....niestety...a le Ty kochana nie masz się czym martwić...laska z Ciebie
no bez przesady z ta dietą... jesteś już na końcówce...przecież nie przytyłaś 30 kg, żeby ci kazała na dietę przechodzić

to sporo. No, ale dobrze, że tak podchodzi do tego