Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-27, 12:43   #1201
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Heloł

Przyszłam się pochwalić, że zostałam ciocią Siostra urodziła w pt wieczorem, Majka jest cała i zdrowa, dostała 10 pkt., 3710g i 58cm
A ja już nie mogę się doczekać, aż pojedziemy ją zobaczyć, ale to pewnie dopiero w następny weekend...
gratulacje dla siostry

Cytat:
Ja coraz częściej też tak myślę, a zawsze chciałam mieć dużą rodzinę
a mnie sie wrecz odmienilo i wczesniej chcialam miec 2, max 3 dzieci, teraz stoi na 3, ale jakby sie i 4 zdarzylo to tez bym nie narzekala
Stary 2011-03-27, 13:20   #1202
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Witam Was

Kamila gratulacje dla siostry

Tak piszecie o tym piciu - u nas też ciężko. I to nie jest tak, że akurat mały dostaje do picia coś, co mu nie smakuje, bo próbujemy wszystkiego. Najlepsza i tak jest woda wybitnie mało pije rano, wtedy żeby mu coś wcisnąć, to się trzeba nieźle nagimnastykować, potem, z biegiem dnia jest nieco lepiej, ale i tak nie są to powalające ilości. Mam tylko nadzieję, że jak się teraz cieplej zrobi to sytuacja nieco się poprawi.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
A kakao to dobry pomysl, Wojtek uwielbia.
A robisz na zwykłym czy na modyfikowanym mleku?

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
co do spania- filip ostatnio szedl spac o 20:30 a budzil sie o 6 rano to zaczelam go klasc po 21 to budzil sie o 5:30 wkurzylam sie i klade gpo teraz o 19:30 i spi do 7 rano

To Tż Ci gwazdą filmową jeszcze zostanie

Aniulka, mi się tez wydaje ze małej wróci apetyt

U nas dzisiaj nocka z przerywnikiem o 2-giej

To miłego niedzielnego odpoczynku Mamusie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:27   #1203
tarasia
Wtajemniczenie

Kamila gratulacje dla siostry!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:47   #1204
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny dzięki za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
może jak wyzdrowieje to zacznie jesć? A kakao to dobry pomysl, Wojtek uwielbia. Spróbuj kanapeczki z serkiem jeszcze, może to przejdzie.
I szybkiego powrotu do zdrowia!!!!
próbowałam kakao dziś dać i widziała że inny kolor w butelce to spróbowała ale jak tylko poczuła to bee i uciekała i nie chce

w sumie to ona je serki homo, jogurciki codziennie, kanapeczki z kiełbaską czy serem nawet z dżemem, pomidorkiem, troche podziubie sobie, obiadki też je, owocki też podjada ze mną
je prawie normalnie tylko te mleko wyczuwa jakby na kilometr
i kakao i kaszki i kupiłam nawet mleko inne niż te sojowe co miała ISOMIL z apteki bo pomyślałam że może to jej przestało smakować ale takiego innego też nie
już nie wiem co zrobić

dziś wkońcu nocka o niebo lepsza, obudziła się tylko raz o 3nad ranem, ale usnęła i spała do 9.00 więc wraca normalny tryb spania

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Heloł

Przyszłam się pochwalić, że zostałam ciocią Siostra urodziła w pt wieczorem, Majka jest cała i zdrowa, dostała 10 pkt., 3710g i 58cm
A ja już nie mogę się doczekać, aż pojedziemy ją zobaczyć, ale to pewnie dopiero w następny weekend...
gratulujemy siostrze i oczywiście Tobie że zostałaś ciocią

ja pomału się boję, wkońcu zostały tylko 3 miesiące do porodu a to zleci napewno jak z bicza strzelił, i byłam u chirurga z tą przepukliną i mam po porodzie tak 3miesiące puźniej przyjść i tym razem wszyją siatkę
eh ja to mam z tym brzuchem
lece bo Agusia akurat wstała
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 15:50   #1205
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dziewczyny dzięki za odpowiedzi

próbowałam kakao dziś dać i widziała że inny kolor w butelce to spróbowała ale jak tylko poczuła to bee i uciekała i nie chce

w sumie to ona je serki homo, jogurciki codziennie, kanapeczki z kiełbaską czy serem nawet z dżemem, pomidorkiem, troche podziubie sobie, obiadki też je, owocki też podjada ze mną
je prawie normalnie tylko te mleko wyczuwa jakby na kilometr
i kakao i kaszki i kupiłam nawet mleko inne niż te sojowe co miała ISOMIL z apteki bo pomyślałam że może to jej przestało smakować ale takiego innego też nie
już nie wiem co zrobić

dziś wkońcu nocka o niebo lepsza, obudziła się tylko raz o 3nad ranem, ale usnęła i spała do 9.00 więc wraca normalny tryb spania
moze w mleku jest cos, co na chwile obecna organizmowi nie odpowiada. Przeciez dorosli tez jak nie bardzo sie czuja, to zdarza sie przeciez, ze nie rusza czegos, co na ogol lubia jesc. A jesli Agusia je produkty mleczne, warzywa, mieso itd, to mysle ze jej organiz dostaje wszystko to co jest do prawidlowego rozwoju konieczne.
Takze glowa do gory i poczekaj jeszcze kilka dni i na pewno wszystko wroci do normy
Stary 2011-03-27, 17:38   #1206
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam

Aniulka i jak Ci się mieszka w Rydułtowach
Może daj jej czas z tym mlekiem. Je jogurty i podobne rzeczy więc nic jej nie będzie jak mleka nie wypije

kamilla123 gratuluje

My od paru dni też idziemy na spacerek bez wózka i owiele lepiej mi
Dziś ładna słoneczna pogoda więc spacerek udany
Wczoraj bylismy u znajomych Kinia się wybawiła było super
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:45   #1207
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Witam

Aniulka i jak Ci się mieszka w Rydułtowach
Może daj jej czas z tym mlekiem. Je jogurty i podobne rzeczy więc nic jej nie będzie jak mleka nie wypije

kamilla123 gratuluje

My od paru dni też idziemy na spacerek bez wózka i owiele lepiej mi
Dziś ładna słoneczna pogoda więc spacerek udany
Wczoraj bylismy u znajomych Kinia się wybawiła było super
poczekam jeszcze z tym mlekiem, we wtorek do kontroli idziemy to popytam tez lekarke co o tym myśli

a mieszka mi się fajnie, jedynie plac na dworze mamy jeszcze okropny więc wyjście przed domek to jeszcze taki dzikie, no ale tż ma znajomego co ma przyjechać z ciężkim sprzętem i wyrównać plac a potem bede jakiś ogród kombinować a za domem to z czasem dopiero bo tam sad jest i tez bardzo dużo miejsca

jeszcze sklepy mam nieobcykane gdzie co i jak ale dziś bylismy do południa w TESCO i chyba o wiele lepsze jest niż te INTERMARCHE

jak Agusi będzie lepiej to chce podjechać też zobaczyć ten plac zabaw czy coś takiego tu niby niedaleko jest dla dzieci czy park i plac zabaw nawet nie wiem dokładnie co to ma być
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-27, 18:36   #1208
zebra666
Zakorzenienie

A ja sobie popijam cytrynówke robioną przez kolege Tż z colą... Nasz dzień był tragedią... 5tka na dole jedna wyszła i spora jest już nawet, a druga nie wiem...ale 6tki napuchnięte więc nie wiem kiedy się ten koszmar skończy...

Kamilla gratulacje!!!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 20:40   #1209
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
poczekam jeszcze z tym mlekiem, we wtorek do kontroli idziemy to popytam tez lekarke co o tym myśli

a mieszka mi się fajnie, jedynie plac na dworze mamy jeszcze okropny więc wyjście przed domek to jeszcze taki dzikie, no ale tż ma znajomego co ma przyjechać z ciężkim sprzętem i wyrównać plac a potem bede jakiś ogród kombinować a za domem to z czasem dopiero bo tam sad jest i tez bardzo dużo miejsca

jeszcze sklepy mam nieobcykane gdzie co i jak ale dziś bylismy do południa w TESCO i chyba o wiele lepsze jest niż te INTERMARCHE

jak Agusi będzie lepiej to chce podjechać też zobaczyć ten plac zabaw czy coś takiego tu niby niedaleko jest dla dzieci czy park i plac zabaw nawet nie wiem dokładnie co to ma być
Pomału i będziesz mieć piękny ogród
Sklepów tutaj jest troche tego typu, jeszcze kaufland ma też być.
Plac Zabaw jeszcze jest nieczynny,ale mam nadzieje, że w kwietniu już będzie otwarcie
Wy mieszkacie na ul. Bema czy Raciborskiej
Stary 2011-03-27, 20:45   #1210
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A ja sobie popijam cytrynówke robioną przez kolege Tż z colą... Nasz dzień był tragedią... 5tka na dole jedna wyszła i spora jest już nawet, a druga nie wiem...ale 6tki napuchnięte więc nie wiem kiedy się ten koszmar skończy...
Zeberka, 6tki? To chyba stałe już idą Piotrusiowi

Oj, napiłabym się też cytrynówki ale że wczoraj mialam gin z tonikiem to dzisiaj pozostaje zadowolić się ciepłym mleczkiem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-03-27, 20:51   #1211
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:

Kamilla gratulacje!!!

5tka powiadasz Też już bym chciała mieć te zęby za sobą
Stary 2011-03-27, 20:55   #1212
zebra666
Zakorzenienie

Maria, Konspi sorki źle się wyraziłam- 5ty i 6ty ząb na dole czyli 3jki wyszły, a 4ki są spuchnięte...pojęcia nie mam czmu napisałam, że 6tki

Konspi wypiłam sobie z 4 drinki ale nie jest mocna, bo nie ruszyła mnie zbytnio. Teraz pije herbatke i nudzi mi się okropnie... a jutro kolejny dzień z niegrzecznym ząbkującym dzieckiem:\

Żurku nie chciał spróbować nawet co zrobiłam z myślą o nim i musiałam słoiczek otworzyć...jutro zrobie mu sos z makaronem, bo nie wiem już co gotować...zupy jarzynowe albo rosołek zje...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-03-27 o 20:58
Stary 2011-03-28, 07:16   #1213
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Dzień dobry

u nas weekend szybko zleciał.. w sobotę poszłam do fryzjera.. dwa razy bo za pierwszym razem z babką się nie dogadałam i obcięła mi włosy z przodu robiąc grzywkę... wyszłam prawie zapłakana.. wyglądając jak pół d**y z zza krzaka a u drugiego byłam, żeby poprawił po tej babce, żebym jakoś wyglądała... ja od początku podstawówki nie mialam grzywki aż do teraz... więc nie mogę się przyzwyczaić

a wczoraj byliśmy w kinie na "sali samobójców" i byłam strasznie zdołowana tym filmem.. ale film uważam za dobry i warty obejrzenia!

miłego dnia!
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 08:47   #1214
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Maria, Konspi sorki źle się wyraziłam- 5ty i 6ty ząb na dole czyli 3jki wyszły, a 4ki są spuchnięte...pojęcia nie mam czmu napisałam, że 6tki
...
ja tez dziwilam sie tym 6tkom

No a u nas idzie 6 zebow na raz, teraz juz 5, bo gorna 4ka sie przebila, druga zaraz bedzie, gornych 3jek na razie ani widu i ida rownoczesnie dolne 3 i 4. Ale jak na razie poza tym, ze mloda troche byla przeziebiona, to problemow z zabkowaniem nie mamy
Stary 2011-03-28, 09:11   #1215
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u nas weekend szybko zleciał.. w sobotę poszłam do fryzjera.. dwa razy bo za pierwszym razem z babką się nie dogadałam i obcięła mi włosy z przodu robiąc grzywkę... wyszłam prawie zapłakana.. wyglądając jak pół d**y z zza krzaka a u drugiego byłam, żeby poprawił po tej babce, żebym jakoś wyglądała... ja od początku podstawówki nie mialam grzywki aż do teraz... więc nie mogę się przyzwyczaić

a wczoraj byliśmy w kinie na "sali samobójców" i byłam strasznie zdołowana tym filmem.. ale film uważam za dobry i warty obejrzenia!

miłego dnia!
pokaz fryz?

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 09:37   #1216
elalank
Zadomowienie

heloł

ja przez weekend w szkole byłam pilnie się ucząc i nie mam dużo do nadrabiania! widać że weekend+wiosna

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Elaa, to ja na sushi nie wpadam ale na makaronik chętnie jak fasoleczka??
fasolka kopie i wczoraj na zajęciach bombarowała mój pęcherz i brzuch juz niestety rośnie jak szalony

Cytat:
to nie są żadne dzieła...takie tam zwykłe kolczykowanie i w zasadzie prawie wszytko na bieżąco rozdaję, sprzedaję lub wstawiam do sklepiku ostatnio decoupagowałam kolczyki koła i całkiem ładnie wyszły może później zrobię fotkę

a Ty pokaż co robisz!!!pochwal się
Ty pierwsza się pochwal
ja na razie zrobiłam tylko 1 kolczyki, 3 maskotki i literki do pokoju Olki- ale te jeszcze muszę wykończyć

Cytat:
zaczytalam sie znowu czytam ksiazki Kinga a tz caly czas przy kompie siedzi wiec nie mam nawet czzasu do was zajzec. poza tym pogoda ostatnio piekna wiec calky dzien jestesmy na dworze. wozka juz w ogole nie uzywamy. idziemy na plac zabaw bawimy sie i wracamy na nozkach a mamy dosc daleko okolo 1km. i miedzy czasie iddziemy do rynku nad stawy kaczuszki zobaczyc, ludzied nie mog sie nadziwic ze fifi tak ladnie chodzi na nozkach i to za raczke
ja też się nie mogę nadziwić!!! brawo!
Olka idzie swoją drogą, a za rączkę to max kilka kroków i się wyrywa

Cytat:
Gratulajce!!!!! ale fajnie!!!
Jaki miała poród? ciężko było?!

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a mnie sie wrecz odmienilo i wczesniej chcialam miec 2, max 3 dzieci, teraz stoi na 3, ale jakby sie i 4 zdarzylo to tez bym nie narzekala
Gucia- powaliłaś mnie!!!!!
Ja bym mogła mieć 4, ale jak 2 urodzi TZ

Cytat:
uuu, ja się boję fryzjerów ale być może w pt się wybiorę, bo moje włosy mnie o to błagają

dobra listonosz przyniósł paczuszki, więc ubieramy się na spacer!
do później!!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 10:56   #1217
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
No wybiera sie do Legionowa a twoj juz byl? w ogole ostatnio moj tzz lecial na TV4 w drogowce iciagle ktos do nas od tej pory dzwoni i mowi ze widzial mojego tz w tv i jna miescie co chwile tez nas ktos zaczepia zeby sie pochwalic ze widzial go w stop drogowce w poprtzednim tyg. znow jezdzil z kamera wiec znowu bedziemy otrzymywac co chwile telefony

no to masz sławnego tż! załątwisz autograf

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

A robisz na zwykłym czy na modyfikowanym mleku?

na modyfikowanycm

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
fasolka kopie i wczoraj na zajęciach bombarowała mój pęcherz i brzuch juz niestety rośnie jak szalony

FOTKA! FOTKA!

ja też zawsze chciałąm trójke, ale teraz chyba jednak zostane przy dwójce
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:42   #1218
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
heGucia- powaliłaś mnie!!!!!

A ty porodem to nie powinnas sie chyba martwic. Z Olka poszlo ci blyskawicznie, to i z kolejnymi chyba nie powinno byc problemu
Stary 2011-03-28, 11:45   #1219
zebra666
Zakorzenienie

Ela prosze fotki brzusia

Lucky pcohwal się fryzurką!

Gucia ciekawe czy faktycznie drugi poród jest szybkiNiedługo się dowiemy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 11:51   #1220
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej dziewczynki

piekny weekend za nami....a tydzien zapowiada sie tez nie najgorzej...

Przegonilam malza w koncu w niedziele na spacer z malym tak jak ja normalnie chodze i biedny umieral...

Teraz juz prawie zawsze idziemy na spacer dwa razy - przed obiadkiem i po drzemce

Poza tym robie witraze na okna, troche wiosennie trzeba w koncu udekorowac

Lucky pokaz fryzurke

Gucia fajnie jest miec duza rodzine

Ja chcialam miec na pewno dwojke, wiecej byc moze...ale przyznam sie, ze teraz powoli zastanawiam sie nawet nad drugim dzieckiem, czy na pewno chce...chyba jestem zbyt wygodna...

Ale w ciazy moglabym sobie byc...fajnie bylo jak bylam...

Maly caly czas nie ma butkow wiosennych...mama nie dojechala w niedziele, ma byc w sobote....
Ale za to kalosze mamy IMG_3904.jpg

Troche glupio, bo mam dla malego nowe fajne buty na wiosne, ale nr 23..IMG_3907.jpg. za duuuze, bo teraz jak patrzylam, to 21 pasuja najlepiej

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-03-28 o 11:53
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:10   #1221
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

piekny weekend za nami....a tydzien zapowiada sie tez nie najgorzej...

Przegonilam malza w koncu w niedziele na spacer z malym tak jak ja normalnie chodze i biedny umieral...

Teraz juz prawie zawsze idziemy na spacer dwa razy - przed obiadkiem i po drzemce

Poza tym robie witraze na okna, troche wiosennie trzeba w koncu udekorowac

Lucky pokaz fryzurke

Gucia fajnie jest miec duza rodzine

Ja chcialam miec na pewno dwojke, wiecej byc moze...ale przyznam sie, ze teraz powoli zastanawiam sie nawet nad drugim dzieckiem, czy na pewno chce...chyba jestem zbyt wygodna...

Ale w ciazy moglabym sobie byc...fajnie bylo jak bylam...

Maly caly czas nie ma butkow wiosennych...mama nie dojechala w niedziele, ma byc w sobote....
Ale za to kalosze mamy Załącznik 3853135

Troche glupio, bo mam dla malego nowe fajne buty na wiosne, ale nr 23..Załącznik 3853136. za duuuze, bo teraz jak patrzylam, to 21 pasuja najlepiej
Moja też ciągle bez butów, a pogoda w tym tygodniu ma być fajna, nie wiem w czym ona będzie latać Oblecieliśmy 80% sklepów w naszym mieście, gdzie mają małe butki i na małą stópkę mojej Lenki nie ma butów Ten sam problem miałam w zimie, miała wtedy rozmiar 18 a buty zimowe zaczynały się u nas od rozmiaru 20 W końcu kupiłam takie, bo mało chodziła sama po polu, zazwyczaj wózek, albo sanki, ale teraz nie wiem jak to będzie. W tej chwili rozmiar 19 byłby idealny, ale znowu butki do chodzenia zaczynają się od 20. Mniejsze owszem są, ale takie do wózka, nie do chodzenia I co, znowu za duże buty mam jej kupić? Masakra
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:18   #1222
tarasia
Wtajemniczenie

widać, że wiosna nadeszła bo wizażanki nie mają czasu na wizaż
my juz wróciłyśmy ze spacerku i mała śpi.
tak jak Karenina chodzimy teraz na spacery 2 razy dziennie.
koło 10 na ok 1,5 godzinki i po południu podobnie
wreszcie!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:20   #1223
konspiracja
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Cytat:
ja tez dziwilam sie tym 6tkom

No a u nas idzie 6 zebow na raz, teraz juz 5, bo gorna 4ka sie przebila, druga zaraz bedzie, gornych 3jek na razie ani widu i ida rownoczesnie dolne 3 i 4. Ale jak na razie poza tym, ze mloda troche byla przeziebiona, to problemow z zabkowaniem nie mamy
U nas wychodzi ostatnia dolna 4ka, a brak nam jeszcze na dole jednej 2ki i też jej nie widać dzisiajsza nocka spoko przespana, pozostałych symptomów brak

Cytat:
Dobre rozwiązanie

Cytat:

A ty porodem to nie powinnas sie chyba martwic. Z Olka poszlo ci blyskawicznie, to i z kolejnymi chyba nie powinno byc problemu
A właśnie ja słyszałam, że nie jest tak do końca i nigdy nie można być pewnym. Za każdym razem jest to wielka niewiadoma i wcześniejszy poród nie ma tu nic do rzeczy.
Ale też wierzę, ze naszym laskom pójdzie lekko

Cytat:
się nie dogadałam i obcięła mi włosy z przodu robiąc grzywkę... wyszłam prawie zapłakana.. wyglądając jak pół d**y z zza krzaka a u drugiego byłam, żeby poprawił po tej babce, żebym jakoś wyglądała... ja od początku podstawówki nie mialam grzywki aż do teraz... więc nie mogę się przyzwyczaić
Czasem takie zmiany są korzystne, a grzywki są fajne Może się przyzwyczaisz i będzie ok.

Cytat:
My też
Cytat:
Też już mi coś takiego parę razy przyszło do głowy

Kalosze fajne, a te butki 23 może na jesień będą dobre?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-03-28, 12:25   #1224
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Moja też ciągle bez butów, a pogoda w tym tygodniu ma być fajna, nie wiem w czym ona będzie latać Oblecieliśmy 80% sklepów w naszym mieście, gdzie mają małe butki i na małą stópkę mojej Lenki nie ma butów Ten sam problem miałam w zimie, miała wtedy rozmiar 18 a buty zimowe zaczynały się u nas od rozmiaru 20 W końcu kupiłam takie, bo mało chodziła sama po polu, zazwyczaj wózek, albo sanki, ale teraz nie wiem jak to będzie. W tej chwili rozmiar 19 byłby idealny, ale znowu butki do chodzenia zaczynają się od 20. Mniejsze owszem są, ale takie do wózka, nie do chodzenia I co, znowu za duże buty mam jej kupić? Masakra

Hej, w Deichmannie sa Elefanty w mniejszych niz 21 rozmiarach

Bartek tez ma, ale to juz troche drogie sa...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
U nas wychodzi ostatnia dolna 4ka, a brak nam jeszcze na dole jednej 2ki i też jej nie widać dzisiajsza nocka spoko przespana, pozostałych symptomów brak

Ja juz nie patrze nawet co dokladnie i gdzie wychodzi...pewne jest, ze niedlugo to ja wyjde z siebie i stane obok...

Cytat:
Też już mi coś takiego parę razy przyszło do głowy

Cytat:
Kalosze fajne, a te butki 23 może na jesień będą dobre?

Moze....oby...Jak nie, to sprzedam, bo normalnie sa dosc drogie - ok. 40 euro a ja kupilam na zamknieciu sklepu za 24 eu...

Do tej pory stopki André jakos tak szybko sie rosna...chyba ze znajac moje zezowate szczescie, jak kupie teraz jakies buty na 21 to zaraz mu urosnie do wiecej...

Mama wlasnie dzwonila, ze kupila malemu rowerek...biegowy...a mowilam, ze sama chcialam wybrac...

Czas edycji: 2011-03-28 o 12:27
Stary 2011-03-28, 12:40   #1225
suonko2
Rozeznanie

Cytat:

Hej, w Deichmannie sa Elefanty w mniejszych niz 21 rozmiarach

Bartek tez ma, ale to juz troche drogie sa...
[COLOR=Silver]
U nas w Deichmannie najmniejsze 2o są Tzn znalazłam jedną 19, ale tak spłaszczone końce miała, że najdrobniejsze palce tam się nie zmieszczą
Co do Bartków, to jestem zdesperowana, bo dziecko musi w czymś chodzić, więc Właśnie jest u nas jeden sklep, gdzie Bartki mają, to muszę tam dziś zajrzeć.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]

Moze....oby...Jak nie, to sprzedam, bo normalnie sa dosc drogie - ok. 40 euro a ja kupilam na zamknieciu sklepu za 24 eu...

Do tej pory stopki André jakos tak szybko sie rosna...chyba ze znajac moje zezowate szczescie, jak kupie teraz jakies buty na 21 to zaraz mu urosnie do wiecej...

Ja myślę, że na jesień będą idealne, może i szybko dzieciom w tym wieku stopy rosną, ale nie sądze, żeby więcej niż 2 rozmiary w ciągu pół roku urosły... Także raczej przydadzą wam się jeszcze, a sprzedawać nie ma co, bo ładne są

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Dziewczyny możecie mi polecić coś dobrego (krem czy coś) na bardzo wysuszone dłonie??? Tak sobie w zimie przesuszyłam detergentami, mrozem itp, że nie mogę z nimi do ładu dojść Aż czasem czuje pieczenie na kostkach, o łuszczeniu skóry nie wspomnę...

Edytowane przez suonko2
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:37
Stary 2011-03-28, 12:50   #1226
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w Deichmannie najmniejsze 2o są Tzn znalazłam jedną 19, ale tak spłaszczone końce miała, że najdrobniejsze palce tam się nie zmieszczą
Ja znalazlam 3 pary...nawet 18 sa

http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=923365

http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=994537

http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=969839

Czas edycji: 2011-03-28 o 12:54
Stary 2011-03-28, 12:56   #1227
suonko2
Rozeznanie

A w naszym oczywiście brak
Stary 2011-03-28, 12:59   #1228
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny możecie mi polecić coś dobrego (krem czy coś) na bardzo wysuszone dłonie??? Tak sobie w zimie przesuszyłam detergentami, mrozem itp, że nie mogę z nimi do ładu dojść Aż czasem czuje pieczenie na kostkach, o łuszczeniu skóry nie wspomnę...
Ja polecam kompres z oliwy. Podgrzewasz trochę jakiś olej - może być oliwa z oliwek, kokosowy itp, maziasz dłonie, możesz zalożyć jednorazowe rekawiczki i tak sobie siedzisz można też na noc podobno to zrobić, ale tego nie probowałam
A na przyszłośc do prac z detergentami radzę używać gumowych rekawiczek ;-) wiem trudno się przyzwyczaić, ale warto.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-03-28 o 13:00
Stary 2011-03-28, 13:00   #1229
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A w naszym oczywiście brak

Zamow przez internet...

Nie da sie, dopierp zobaczylam....

Gdybys chciala moge kupic u nas...

Te http://www.deichmann.com/DE/de/shop/...aedchen-schuhe kosztuja 9,95 eu i bym ci wyslala...

Czas edycji: 2011-03-28 o 13:04
Stary 2011-03-28, 13:02   #1230
suonko2
Rozeznanie

Cytat:

Zamow przez internet...
Może i dobry pomysł, jeśli chodzi o ciuchy, kosmetyki itp, ale buty wolę przymierzyć jednak...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości