|
|
#1471 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII
Jasne, napisz coś o sobie. Kto Cię tak zdewastował albo kogo Ty zdewastowałaś?
Cytat:
![]() A tych 5 lat to tylko 5 lat cennych doświadczeń.
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1473 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. "Taka już ze mnie zła kobieta".---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Nie lubię spacerować sama. Pobiegałabym najchętniej, zmęczyła się jak cholera, ale moje niesprawne kolano (albo raczej jego brak) nie pozwala mi na to;/ chyba sobie zapalę
Życie to nie je bajka, to je bitwa! Edytowane przez lallcia Czas edycji: 2011-03-28 o 11:46 |
|
|
|
#1475 |
|
Nie depcze krokusów
|
lallcia - nie masz kolana?
![]() Ja na spacery chodzę sama, rozpuszczam włosy i uśmiecham się do wszystkich... Ostatnio szli za mną panowie z białym ubrankiem i próbowali mi je założyć, dziwni jacyś...
|
|
#1476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, usilnie staram się rzucić . To może brzuszki porób? Kolana nie zmęczysz, a siebie to i owszem
|
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, że nie ma u mnie basenu, to bym sobie chociaz popływała ![]() Cytat:
![]() ![]() Brzuszki ![]() Dewastacja, to jak to jest z Tobą, opowiesz nam, skąd masz takie obawy?
Życie to nie je bajka, to je bitwa! Edytowane przez lallcia Czas edycji: 2011-03-28 o 11:55 |
||
|
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Też się do nich nie umiem zmusić
![]() X(tak nazwijmy mojego faceta) ostatnimi czasy zaczął mi wypominać sprawy z przeszłości. Nie fajnie, bo myślałam, że sprawa jest zamknięta i nie wracamy więcej do tego. Ogólnie chodzi o to, że ja nie potrafię zrozumieć jego potrzeb a on moich. |
|
|
|
#1479 |
|
Nie depcze krokusów
|
lallcia - przewalone z kolanem
![]() dewastacja - a jakie są jego potrzeby, a jakie Twoje?
|
|
#1480 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, nie powiem miłe to nie było, że to tak wykorzystywał, ale cóż- jego sumienie. Też nienawidzę dźwięku gg. A z tą laską rzeczywiście musiało coś być skoro ona taka nietykalna i tak dobrze ją trzeba traktować, ale żeby własnej dziewczynie zrobić za to awanturę?! Wyszło na to, że była dla niego ważniejsza. Cóż bywa... Nie wiem, może nie mam racji, ale wydaje mi się, że nie ma związków całkowicie idealnych. Niemniej jednak uważam, iż problemy należy rozwiązywać, a nie się przez nie rozstawać, bo jest źle. No chyba, że już nie da się nic zrobić. W moim przypadku właśnie się nie da. Sprawy zaszły za daleko. Cytat:
Zarówno u Ciebie jak i u mnie to kawał czasu... A ja zdałam sobie sprawę z tego, że to dokładnie 1/3 mojego życia... smutne to...
|
|
#1481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiesz, jak mówią - co nas nie zabije, to nas wzmocni!! Tego się trzymaj i tak myśl, przecież tego kwiatu jest pół światu Damy radę Maleńka
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam taka mądra, że zaczełam palić nałogowo (czasami paczkę dziennie) po moim pierwszym rozstaniu w kwietniu i co już rok palę prawie codziennie, ostatnio mocno to ograniczyłam, czasami zapale tylko jednego papierosa, czasami dwa, dni bez fajki też są. Cięzko sie wyrwać, jak ktos jest gotowy to niech rzuca, nieważny jest moment ![]() Kopamatakawa- wiesz co, nie pisz do niego, już chyba trzeci raz Ci to mówie. Ty dopiero teraz przechodzisz to co wiekszość dziewczyn po rozstaniu, kiedy urywają z eksami kontakt. Jestes najlepszym przykladem, że kontakt z eksem jest o kant d**y. Już dobre kilka miesięcy po rozstaniu a Ty nie pozbierana, bo to imprezka z eksem, jakies przepychanki jak małe dzieci, flirty i tańce.... daj spokój, to była najlepsza decyzja, nieważne co zrobiłaś, pogódź sie z tym, i daruj sobie smsy do eksa bo jeszcze możesz tak rok i wiecej tkwić w zawieszeniu ![]() Tak jak jest teraz, jest najlepiej, bo nie jesteś gotowa na koleżeński kontakt ze swoim byłym, taka jest prawda i to pokazują posty które tu piszesz.
|
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
Tak, podwójnie wzmocni nawet... Raczej nie nazwałabym tego kwiatem... Pokrzywa- to dobre określenie, bo parzy. Musimy dać radę, ale jest tak bardzo ciężko, że nie wiem co ze mną dalej póki co. Miałam plany, marzenia, a teraz wszystko legło w gruzach i została RUINA. A najgorsze jest to, że przeprowadziłam się tu z innego miasta, w całkiem innej części Polski i wywróciłam swoje życie do góry nogami, żeby teraz przeżywać coś takiego.
|
#1484 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o plany rodzinne, to też się spełnią, tylko z kimś innym, ale przecież szczęśliwe małżeństwo i gromadka dzieci nie mogą być jedynym celem w życiu. Życie nie jeden raz może Ci się przewrócić do góry nogami, wystarczy że dostaniesz pracę, która będzie wymagała wyjazdu na parę lat za granicę albo poznasz kogoś po drugiej stronie kraju, albo stwierdzisz, że zawsze chciałaś mieszkać w Koninie i tam wyjedziesz sama z siebie...
|
|
|
#1485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie tak do tego 28-29roku życia chciałabym miec już meza, ciekawe czy się uda napisze posta za 8 lat ciekawe która to już będzie częśc wątku rozstaniowego
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ciężki kawał chleba, bo trzeba po prostu nauczyć się żyć z kimś innym. Szkoda tylko, że nie wypala się u obu stron, tylko zawsze ktoś musi cierpieć ![]() Ja również nie żałuję. Ani jednej chwili, bo skoro on twierdzi, że nigdy mnie nie kochał, to przynajmniej ja mogłam kochać jego. On teraz mówi, że nigdy nie był szczęśliwy, ja byłam i to bardzo. No trochę tego było. Przede wszystkim wiązałam z nim całe życie. Nie wspomniałam chyba, że byliśmy zaręczeni. Nie chcę spełniać nic sama, ja chciałam wszystko robić z Nim, ale niestety on wybrał inną drogę. Jeśli chodzi o pracę to na pewno nie. Z zawodu jestem kosmetyczką i chciałam otworzyć swój salon (nie wiem czy mam jednak teraz na to tyle siły), ale wiem, że ta praca to czysto hipotetyczny przykład. Taaa... poznam kogoś po drugiej stronie kraju... Właśnie on mieszkał po drugiej stronie kraju i już bym tego drugi raz nie zrobiła, żeby rzucić wszystko dla faceta. Lallcia wiem, że nie mogę walczyć z wiatrakami, dlatego też postanowiłam, że muszę to zakończyć. Nie ma sensu ciągnąć czegoś na siłę. Ja Go nie chcę oceniać. Wybrał inną drogę, beze mnie, więc muszę przyjąć to do wiadomości. A, że boli- no cóż musi boleć ![]()
Pokłóciłam się ze Szczęściem, Nadzieję kopnęłam w d..., Miłość wyzwałam od szmat, a ze smutkiem piję wódkę ![]() Edytowane przez Anett23 Czas edycji: 2011-03-28 o 12:47 |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do wypominania przeszłości, też trzeba o tym pogadać. Ty nie wypominasz jemu, on nie ma prawa Tobie.
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
Np. ja nie potrzebuję tak częstego kontaktu sms'owego, telefonicznego jak on. On uważa, że zawsze ma rację, nawet jak jej nie ma. Ja uważam, że ja zawsze mam rację, nawet jak jej nie mam
. Powstaje konflikt. Ale to to pikuś. Najbardziej boli mnie to, że nie potrafi albo nie chce docenić tego, że staram się jak mogę otworzyć na tę znajomość. A nie jest łatwo.
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę jak taki męski bluszcz może on nie ma co robić innego, ze ciągle chce byc "w kontakcie".Tutaj nie ma innego wyjscia, jak wypracowanie kompromisu.... to też zajmie duzo czasu, nie może być tak, że On ciągle ustepuje i Ty też nie możesz ciągle ustępować.
|
|
#1491 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Mi się do 28-29 r.ż. nie uda, ale jednak większości koleżanek się "udało" choć części współczuję :PCytat:
W standardzie jest ślub tuż po studiach, bo wtedy się kogoś poznaje. U mnie to lata świetlne temu było ![]() Cytat:
Cytat:
Miej swój honor i nie poddawaj się jego humorom. Po wyprowadzce urwij całkowicie kontakt, zasłużył na to. Cytat:
Trochę tego było... Nie wymieniłaś ani jednego planu na życie - czy jedynymi planami było: spędzenie życia z nim, budzenie się koło niego, jedzenie z nim pyszności, chodzenie z nim do kina, jeżdżenie z nim na wakacje do ciepłych krajów, płodzenie z nim dzieci? W takim razie to nie miało prawa się udać... Jesteś kosmetyczką - wolisz pracować w dobrym salonie czy sama zakładać wszystko od nowa? Cytat:
Czy jego ktoś kiedyś bardzo zranił?
|
|
|
#1492 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba bardzo rzadko, bo ja jeszcze o takim przypadku nie słyszałam. Cytat:
Cytat:
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
.
...bo dla niektorych miłość to za wysoki poziom... ![]() Uśmiech to połowa pocałunku.... =D dziewczyny uśmiechać się =D `co wyjaśnia nie usprawiedliwia ! - Cii.. słyszysz ? Coś jakby drapie o drzwi. - Nie przejmuj się, to moja miłość. Zamknęłam ku✂wę w łazience, bo mnie drażniła. <uwielbiam> Edytowane przez aaandzia17 Czas edycji: 2011-04-14 o 10:51 |
|
|
|
#1494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym akurat nie jest tak najgorzej
|
|
|
|
|
#1495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo nie w porządku się zachował... ![]() Obawiam się, że taki brak potrzeby kontaktowania się może się źle skończyć. Wiadomo, że cały dzień nie da się siedzieć z telefonem i nawet zresztą nikomu się pewnie by nie chciało tyle czasu pisać smsy czy gadać, ale w związkach na odległość kontaktowanie się telefonicznie ze sobą jest nieuniknione niestety, jakoś więzi między sobą trzeba budować... Cytat:
Wystąpię tam w podwójnej roli, a jak dodacie 2011r, to nawet w potrójnej ![]() A mówiłaś mu, że Ty masz mniejsze potrzeby? Jak tak, to jak na to zareagował?
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie to nie doknca związek na odległość, bo wiekszość czasu jest u mnie w miescie, no chyba ze jedzie do domu, no i bedą te wakacje, a tak poza tym to rok studiów mu został.... No wczoraj wieczorem sie odezwał, był u rodziny, zamieniliśmy może z 3 smsy. Troche mi złość przeszła, bo pewnie był zajety, napisał, że tęskni za mna itd. Rano też się odezwał, i potem zadzwonił gadaliśmy z pół godziny. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
ale z drugiej strony, skoro tego nie potrzebujesz w takiej ilości to musisz jakoś delikatnie mu wytłumaczyć. Bo to może być męczące z czasem.No to nie jest źle ![]() A co do tego, że ktoś go kiedyś bardzo zranił.... to tak naprawde, wiele osób jeżeli miało wcześniej związki ma jakieś nieprzyjemne doświadczenia, jest wielu ludzi zranionych przez poprzednich partnerów. Sama byłam bardzo zraniona i nie moge pozwolić, żeby mój obecny partner przez to cierpiał, to nie jego wina....
|
|
#1498 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Mój pierwszy związek tak się skończył, odsunęliśmy się bardzo od siebie, nasze drogi życiowe rozminęły. Nie zmieniło to faktu, że i tak rozpaczałam za nim... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co chciałabyś robić, co lubisz? ![]() Cytat:
Można się po jednym razie i paru rozmowach zauroczyć, można też po pół roku stwierdzić, że to nie to. Ma do tego prawo. Bardzo trudno poradzić sobie z partnerem z przeszłością. Czasem tylko terapia szokowa pomaga, gdy liczne rozmowy nie docierają, ale to ostateczność. A pytałaś go wprost "czemu wątpisz w to, co czuję"?
|
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz jeszcze czas na ślub potrafie sobie wyobrazić, tyle czasu z jednym facetem, musi być Ci cięzko, ale zycie się nie skonczyło jeszcze wiele pięknych chwil Cie czeka. Jeszcze się może wszystko udać, z kimś innym ale może. Zacznij od siebie, zacznij sie realizować, jeszcze możesz spa kiedyś otworzyć albo swój salon, tylko to cięzka praca, ale małymi kroczkami coś w życiu można osiągnąć.
"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży, Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi , A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz I walizkę ma spakowaną już ... " Edytowane przez Ofelia 20 Czas edycji: 2011-03-28 o 14:55 |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

, usilnie staram się rzucić

Jak mogę pisać do jego znajomych i to jeszcze tak olewczym, niekulturalnym tonem?! Jak mogłam nie dodać tony buziaczków 

W standardzie jest ślub tuż po studiach, bo wtedy się kogoś poznaje. U mnie to lata świetlne temu było ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)