![]() |
#2221 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czapka na szydełku:)
Cytat:
![]() a tutaj są jeszcze inne. Schemat do tej czapeczki ma niepolskie oznaczenia ..... wiesz co Misiu ... czasem można naprawdę zgłupieć czytając schemat ,,obcojęzyczny,, oc. to chyba oczko ścisłe ..... Jeszcze niczego z chińskiego schematu nie robiłam ![]() Namawiam do wykorzystania kwadratów w czapeczkach .... wszystkie znalezione w sieci. Edytowane przez damurek Czas edycji: 2011-03-26 o 19:43 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Raczkowanie
|
Sylwiu, piękne czapeczki/kapelusiki ..... bardzo ładnie Ci wyszły ronda
![]() dziekuje ![]() agika76 ta różowa robiłam z MALWY a ta zielona z SONATY ale sie ciesze że się podobają, Wy takie cudeńka robicie i tyle wzorków tu ze moja mała to chyba co dzień w innej bedzie chodziła ![]() a czy może macie namiary na jakieś sukieneczki tetnie cudeńka na takiego rocznego maluszka?? zastanawiam sie co tu jej zrobić i z czego na lato najfajniej by było robić, mam nitkę ALTIN BASIK w domu i to dosc sporo ale pod to to chyba podszewke jakąś trzeba by było?? a może propozycje jakieś??pomysły?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja z kwadratów też robiłam, choć w berecie z "denkiem" jest pięciokąt. To taki stary motyw, który pamiętam z "opakowań" na jaśki.... moda jak bumerang wraca. Teraz te kwadraty powracają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anula ![]() Na blogu Sonii znalazłam prostą czapeczkę z ciekawym wykończeniem Czasem zwykła czapka zrobiona półsłupkami czy słupkami staje się niezwykła jeżeli trochę pokombinujemy nad jej wykończeniem ![]() Edytowane przez damurek Czas edycji: 2011-03-27 o 10:19 Powód: dopisek+link |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Danusiu, baaaardzo dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dla chłopca nie mam innej wizji niż słupki i tylko kolorami się trochę pobawić. Dla córci już kilka czapek powstało - jedna w drodze powrotnej z nad morza w zeszłym roku - i nosiła ją jesienią ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję za tak miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Madzialin - bardzo dziękuję za miłe słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale zrobiłam kiedyś czapeczkę właśnie ze wspomnianych powyżej kwadratów, taką z rogami, wyszła mi nieźle (nie chwaląc się ![]() ![]() poszperam i wkleję jeszcze raz fotkę, może zrobisz coś podobnego dla synusia ?? ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- znalazłam - strona 30-ta tego wątku, numer postu 877 a tu link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...77#post6245977 Edytowane przez moniczekw Czas edycji: 2011-03-27 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj znalazłam ciekawy kapelusik w Galerii Dalii ... (ja ciągle szukam zgubionego kursiku do tej czapki
![]() Stamtąd trafiłam do znajomej blogowiczki Antoniny, która robiła taki kapelusik .... Antonina korzystała z opisu przedstawionego TUTAJ .... a tutaj można pobrać oryginalny schemat (nie znam angielskiego .... chyba trzeba zapłacić ![]() ![]() Kapelusik wymyślony przez pewną panią tak sobie krąży w sieci podawany dalej i dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Raczkowanie
|
próbuję załadować zdjęcia, zapomniałam jak to się robi... chyba się udało, zaraz się okaże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Damurek, kochana - szukaj, szukaj ten schemacik, pliiiiissss!!! Bo chcę dla siostrzenicy zrobić, tak mi się spodobała... Szukajcie a znajdziecie ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
a dla dziewczynki to można ją ozdobić tyloma rzeczami, hmmmm... szkoda że ja nie mogę, ale nie będę synkom obciachu robić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-03-27 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
też mi się wydaje nietrudny, metodą prób i błędów można zrobić.. ja jednak poszperałam, żeby znaleźć wzór i rzeczywiście jest do kupienia tylko... ale znalazłam coś podobnego:
http://www.rheatheylia.com/index.php...patterns&id=10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
U Antoniny jest opis .... tak jak przypuszczałam robiła kapelusik słupkami reliefowymi
![]() http://uantoniny.blogspot.com/2010/0...lusz-opis.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super że znalazłaś i dzięki ,może się skuszę żeby go zrobić choć dla mnie opisowy schemat to zło konieczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Misiu, akurat tego opisu nie musiałam długo szukać
![]() ![]() ![]() No tak, chyba jestem uparta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasami warto zajrzeć dwa wątki w tył ![]()
![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Glinka,, zajrzałam '',widziałam twój wpis,czytałam ,obejrzałam zdjęcia ( zawsze tak robię że najpierw szukam sama odpowiedzi na swoje wątpliwości czy tutaj,czy na innych forach czy w Google ) ale nie do końca zrozumiałam co oznacza i czego dotyczy twoja strzałka ,czy chodzi właśnie o ten symbol nawiasu z którym się spotkałam w różnych schematach kilka razy ,więc pozwoliłam sobie zapytać Damurka o to właśnie żeby upewnić się czy dobrze to zrozumiałam?
Naprawdę możesz sobie darować wobec mnie z tego typu przypominaniem że należy dokładnie przeglądać wątki czy forum i zrozumieć że nie każdy jest tak biegły w oznaczeniach schematu, szydełkowaniu jak ty i dlatego zadaje dodatkowo pytanie w temacie dla ciebie proste, dla mnie i innych szydełkujących nie koniecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czapki i kapelusiki które pokazujecie są coraz ładniejsze. Mój mąż to mi chyba zarekwiruje szydełko, gdyż nic innego ostatnio nie robię tylko szydełkuję, szydełkuję i szydełkuję
![]() A oto mój weekendowy wytwór: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładny komplecik zrobiłaś ![]() Cytat:
![]() Wczoraj przeholowałam z buszowaniem po internecie ![]() ![]() Nie było żadnych dodatkowych opisów do tej czapeczki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
cudna ta czapeczka!
az mi się zachciało zrobić ![]()
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Madzialin ta czapeczka jest bardzo prosta na początki również
![]() Tutaj robisz prostokąty i trójkaty w ilości takiej jak na zdjęciu potem je łączysz (za pomoca oczek ścisłych) wg wzoru i dorabiasz dół czapeczki. Przynajmniej ja to tak widzę i w ten sposób mam ją zamiar zrobić. ![]() Damurek dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Fajny zestawik, niestety moja juz poncz nie chce nosic
![]() Agika, sukieneczke mam prawie rozpracowana ![]() A to moje weekendowe zestawiki.
Świąteczna wymianka pudełkowa - zapisy do 15.11. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37513922 #post37513922 Zajączek, jajeczko, baranek - wymianka Wielkanocna zapisy do 31.01.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=38467042 #post38467042 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest kilka sposobów zrobienia takiej czapki z kwadratów ..... można zrobić 16 kwadratów i 6 połówek (oczywiście robimy najpierw jeden kwadrat i obliczamy czy nie zwiększyć/zmniejszyć ich liczby - to zależy od włóczki, szydełka i sposobu robienia na nim) a potem wszystko wg. schematu połączyć oczkami ścisłymi lub półsłupkami ..... w tym przypadku ta czapeczka tak prawdopodobnie jest zrobiona (bez opisu wykonania tej czapki mogę tylko powiedzieć to co odczytałam ze zdjęć). Można również zrobić jeden kwadrat i dołączać kolejne wg. układu na schemacie ...... myślę, że każda z nas ma swój sposób łączenia kwadratów ![]() ![]() Kiedy mamy kwadraty połączone w całość robimy ściągacz wg. schematu. - tam są słupki reliefowe! Babydelf masz rację ..... każda z nas robi i tłumaczy tak jak się nauczyła, tak jak to widzi ..... mogą być małe różnice w wyjaśnianiu ale dzięki temu uczymy się wzajemnie od siebie. Magda fajne kompleciki ... no i łatwe w zrobieniu. Powiększyłam odrobinę kwadrat ze schematu tej czapeczki ... Wklejam jeszcze znaleziony czarny kapelusik ![]() Edytowane przez damurek Czas edycji: 2011-03-28 o 13:56 Powód: dopisek+link |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Przyczajenie
|
Też miałam problem z chłopięcymi czapeczkami. No i znalazłam na google.
http://www.google.com/images?q=boys+...w=1366&bih=547 Trochę długi ten link ale nie jestem taka zdolniacha jak dziewczyny i nie umiem zmienić nazwy linku ![]() W każdym bądź razie, jest tam sporo fajnych inspiracji czapeczek dla chłopców, parę już wypróbowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To dokładnie tak jak mi Elianko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
Czy posiada ktoś ten schemacik czapki w normalnym rozmiarze??mi pokazuje sie mały a jak już powiększam to robi się strasznie niewyraźny.
![]() |
#2250 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czapka Na Szydełku:)
Czy można gdzieś znalesc schemat do tej uroczej czapeczki??Piękna
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1180698591 Cofam pytanie ,bo juz znalazłam Twoja odpowiedz. Jejku..zawziełam sie i przeczytałam ten watek od pierwszej do ostatniej strony,(nie wspominam ile godzin mi to zajeło ![]() ![]() ![]() ![]()
Moje prace ![]() Zapraszam również na mój wątek tu: wszelka pomoc i rady mile widziane ![]() Zaobrączkowana ![]() 12.04.2008r Moje cudeńka: Wiktorka 02.06.2008r Juleńka 19.09.2009r Edytowane przez Madzialin Czas edycji: 2011-03-29 o 01:11 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.