![]() |
#451 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
s³abo, bardzo s³abo ile masz do przytycia? chorujesz na ED? Cytat:
brak NNKT ma³o bia³ka Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-03-28 o 16:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 794
|
A ja siê tak nie¶mia³o upomne o opinie
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=433 Wiem ¿e brakuje NNKT chooocia¿ na tych bu³eczkach s± jakie¶ pestki s³onecznika i siemienia czy co¶ podobnego ![]() ![]() A jakie¶ sugestie z Waszej strony? Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2011-03-28 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
To wczorajsze Pee... u¶miecham siê o ocenke ??!!
![]() S. 2 kanapki (chleb z ziarnami ok 50g) ka¿da z mas³em, szynka i pomidorem jab³ko 2S. bu³ka grahamka (z biedronki 70g) z mas³em szynka i ogorkiem - z³o¿ona O. Kotlet z piersi kurczaka w lekkiej panierce smazony na oleju, 2 ziemniaki z sosem i duzy ogorek kiszony P. Lody ¶niezynka takie tofii w kostce w wafelku 210ml (ok. 230 kcal) K. Bu³ka fiñska (60g) na pó³ ka¿da z mas³em i na obie po³o¿ona ryba (filet ¶ledziowy w pomidorach z puszki) + kawa³ek ogóra Po : kaszka manna bananowa (z biedronki) i jak sie prezentuje ??
#455 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
rzucicie okiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 125
|
Dodajê moje R na jutro
![]() ![]() I. 100 ml mleka + 3 czubate ³y¿ki p³atków owsianych II. sa³atka ( 1 ¶redniej grubo¶ci plaster sera feta + 1 li¶æ sa³aty lodowej + 2 pomidorki koktajlowe + 2 plastry pomidora + kawa³ek czerwonej papryki + kawa³ek czerwonej cebuli ![]() III. 1/2 opakowania warzyw w³oskich na patelniê z biedrony + 1 gotowane jajko ![]() IV. 1 jab³ko V. sa³atka (1 li¶æ sa³aty czerwonej karbowanej, 1 lisæ sa³±ty lodowej, 4 pomidorki koktajlowe, 1 ³y¿ka tuñczyka z wody, kawa³ek czerwonej papryki) |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
Pyszniaste i rozpustne Utrzymanie
![]() ¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków górskich, szklanka mleka 2%) z jogurtem greckim (200 g), kiwi, pomarañcz± i po gar¶ci rodzynek i pistacji; zbo¿ówka z mlekiem i miodem II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka i papryk±; jab³ko; pitny jogurt naturalny Obiad: 2 gotowane pulpeciki z mielonego indyka z sosem pomidorowym; pó³ woreczka kaszy gryczanej; gotowane broku³y; parê ogórków konserwowych; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z bananem, miodem i pestkami s³onecznika; kromka razowca z mas³em orzechowym i d¿emem malinowym; zbo¿ówka z mlekiem i miodem Kolacja (planowo): sa³atka z kurczaka, warzyw i br±zowego ry¿u; herbata z syropem klonowym + 2l wody |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() Zdrowe/pyszne U trafiaj±ce w moje smaki pomijaj±c pulpeciki ![]() Uwielbiam Cie ![]()
![]() |
#459 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
wczorajsze Utrzymanie:
¶niadanie: kasza jaglana gotowana na 1,5 szklanki wody z pestkami dyni, cynamonem, wanili±, tartym jab³kiem i serkiem wiejskim & du¿a kawa z mlekiem przek±ska -> miseczka fioletowego winogrona obiad: spaghetti pe³noziarniste z sosem ze ¶wie¿ych pomidorów, bazyli±, miêsem wo³owym, oliw± z oliwek i parmezanem; porcja surówki z kiszonej kapusty, marchwii i zielonej pietruszki podwieczorek: serek homogenizowany naturalny z wkruszonymi kawa³eczkami cha³wy ekologicznej z miodem, p³atkami migda³owymi, cynamonem i ¶liwkami ![]() kolacja: porcja wêdzonej makreli; kromka chleba razowego z mas³em i bazyli± & sa³atka z pomidora, ogórków kiszonych i cebuli + 1,5 l wody mineralnej; 30 minut spaceru i 1 h treningu
![]() |
#460 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
owoce na podwieczorek nie za bardzo. a ten obiad to wydaje mi sie na maxa bialy. nie ma ani ryzu, makaronu, ziemniakow o miesie nie wspomne. ;p Edytowane przez martina1988 Czas edycji: 2011-03-28 o 18:12 Powód: mialo byc maly obiad |
||
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 003
|
ChoRRa i w depResji
Sn.jajko na miekko,tost pe³noziarnisty, 100g serka wiejskiego plus du¿e mango Sn2.Serek homo 3% plus kiwi Ob.Makaron razowy(60g) z chudym twarogiem (150g), 5 orzechów nerkowca P.Jogurt naturalny Activia do picia bez cukru 300g plus 10 migdalow K.Piers z kury z warzywkami Proszê o ocene... ![]()
Edytowane przez Nedda Czas edycji: 2011-03-28 o 18:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#462 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
1¶n - owsianka, piêæ ³y¿ek p³atków owsianych i ¿ytnich, otrêby owsiane, migda³y, orzechy, pestki s³onecznika i dyni, sezam, suszone morele, ¶liwki, ¿urawina, rodzynki. pó³ kromki pe³noziarnistego z mas³em orzechowym, parê kostek czekolady 70 % kakao. basen 2¶n - pó³ kromki pe³noziarnistego z mozarell±, pesto i pomidorem, dwa jajka na twardo. zielone jab³ko obiad - miseczka chili con carne jak wczoraj- mielona wo³owina, papryka, cebula, pomidory, czerwona fasolka, przyprawy. podwieczorek - jakie¶ dwie ³y¿ki twaro¿ku z ³y¿k± naturalnego jogurtu, gar¶ci± suszonych moreli, trzema suszonymi ¶liwkami. kolacja - wie¶niak 200 g. / po³owa kromki pe³noziarnistego z twaro¿kiem i miodem.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-03-28 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Cytat:
Niestety chorujê, a do przytycia mam oko³o 10 kg ![]() + Mam pytanie: czy codziennie powinno siê je¶æ miêso czy mo¿e np 5 razy w tygodniu czy ile ? ![]() Edytowane przez kinga9650 Czas edycji: 2011-03-28 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
zielona_zabcia- dziêkuje
![]() no to poja Errrka 1.Owsianka(pó³ szklanki owsianych zmieszanych z otrêbami ¿ytnimi,szklanka mleka,suszona ¶liwka + trochê serka homo) 2.dwie kromki razowca (jedna z polêdwic± i pomidorkiem oraz zielonym ogóreczkiem , druga z twaro¿kiem no i ka¿da lekko mu¶niêta mase³kiem) 3.Razowy makaron+szpinak+jajko 4.serek wiejski + nerkowce 5.kroma razowca a na niej pieczony cyc kuraka w plasterkach ![]() w ci±gu dnia oczywi¶cie woda i zielona herbata ![]() i proszê o ocenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 271
|
Cytat:
![]() Moje U. Ostatnie na d³ugi d³ugi czas. ¯egnam siê z NCJ bo nie chcê ju¿ pamiêtaæ o tym co zjad³am, w kó³ko czytaæ o jedzeniu i kaloriach; nie chcê ju¿ planowaæ i my¶leæ o posi³kach - a ten w±tek bardzo na to nakrêca. Skupiam siê na czym¶ innym ![]() Zatem U: I. Owsianka z czterech ³y¿ek z serkiem wiejskim, bananem, orzechami laskowymi i cynamonem; kawa z mlekiem. II. Grahamka z: - szynk± drobiow±, serem camembert, pomidorem i szczypiorkiem - twarogiem i konfitur± wi¶niow±; ¶wie¿y sok z marchwi, pasek gorzkiej czekolady. III. Makaron pe³noziarnisty z kurczakiem, broku³ami i sosem ¶mietanowym; szklanka ma¶lanki. IV. Dwa du¿e ciastka owsiane z bakaliami domowej roboty; cappuccino, pomarañcza. V. Porcja ryby po grecku + kromka chleba ¿ytniego z mas³em, kilka rzodkiewek. Zielona herbata, dwie surowe marchewki do pochrupania przy ksi±¿ce.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#466 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
![]() Oooo kaszke mann± jem bardzo czêsto ![]() No w³a¶nie po p³atkach owsianych ostatnio mnie tak skrêci³o ¿e 2 nospy od razu ³yknê³am... ale to chyba wina tego ¿e g³upia-ja doda³am do tego ¶liwki suszone dwie (takie mini...). Skosztuje jeszcze samo-o i sprawdzê czy mi zaszkodzi... jem np. Frutine i nic mi nie jest a tam jest mniej wiêcej tyle samo b³onnika wiêc powinno byæ ok ![]() Wszystko co napisa³a¶ ja jem i uwielbiam pa³aszowaæ! Dziekuje serdecznie za te rady ![]() Oj tak s³ysza³am ¿e po operacji to trzeba siê mocno pilnowaæ... bardzo mi zale¿y ¿eby po niej nie schudn±æ bo ju¿ teraz rodzice mówi±, ¿e wygl±dam jak ko¶ciotrup... ale wiesz z drugiej strony czyta³am, ¿e powoli cz³owiek zaczyna pó¼niej w³±czaæ normalne jedzenie i nawet to zakazane i ponoæ to siê jako¶ normalizuje i mo¿na potem wszystko je¶æ - ale wiadomo - te zakazane rzeczy w ilo¶ciach kontrolowanych ![]() Na diecie jad³am w sumie tak, ¿e mia³am 2 du¿e normalne posi³ki (np. ¶niadanie: 4 kromki chleba, bieluch, sa³ata, pomidor, ketchup obiad: pierogi, pyzy, ziemniaki z miêchem i surówkami) w których jad³am do syto¶ci a pomiêdzy zagryza³am owocami/warzywami/serkami/twarogami (aha no i by³o 2 ¶niadanie ale to ró¿nie z nimi bywa³o). Rzeczywi¶cie ta d³ugotrwa³a dieta mog³a spowodowaæ powstanie kamyków... nie by³am tego ¶wiadoma a teraz jest na to za pó¿no... objawy choroby odkry³am dopiero na stabilizacji kiedy chcia³am powróciæ do np. sma¿onej cebulki (aaaa morderstwo podwójne dla woreczka!) czy mielonych ![]() No ale tak to jest - cz³owiek leczy sie z jednej choroby (oty³o¶æ - przy 177cm wa¿y³am 105kg, schud³am do 63kg czyli wysz³o tego -42kg) i popada w drug±... c'est la vie... Dziêkuje jeszcze raz serdecznie za twoje rady i mi³e s³owa! ^^ A tak ¿eby by³o na temat moje dzisiejsze menu. To ¶niadanie ilo¶ciowo mnie zabi³o :P ale uwielbiam je! moje U po³±czone z diet± w chorobach woreczka ¿ó³ciowego ¦n: nale¶niki (4 ³y¿ki czubate m±ki pp, mleko, woda gaz, 1 jajko, troche cukru waniliowego) na teflonie z po³ow± Bielucha + konfitura brzoskwiniowa (parê ³y¿eczek) + banan 2 ¦n: cha³ka (z 50g?) Obiad: 6 ¶rednich ziemniaków z koperkiem + du¿y jogurt + po³owa paczki warzyw na patelnie (broku³, kukurydza, seler, marchew...) Kolacja: zapewne bu³ka zwyk³a (na wieczór nie mogê raczej jadaæ pe³noziarnistych produktów) z serkiem topionym + reszta paczki warzyw na patelnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
Nie smakuj± Ci teraz? Ja mam takie pyszne jab³ka, ¿e normalnie mog³abym zje¶æ ca³e 5kg na raz! No gratulujê i oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() Piêkny zdrowy jad³ospis, jeste¶ siln± kobiet± i naprawdê robisz meega postêpny-¿yczê Ci ¿eby¶ ju¿ po¿egna³a ed na zawsze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#468 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() I dzisiejsze Pe (chyba, bo nie mam pojêcia jak z wag±.) ¦: Bu³a ze s³onecznikiem z mas³em na pó³: z bia³ym serem, pomidorem, sa³at±, szczypiorem, bazyli±, z gotowan± szyn± i warzywkami jw.; p³atki (4³ychy musli crunchy orzechowego ![]() II¦: Bu³a jw. z mas³em, serem bia³ym i truskawkowym d¿emem, jogurt pitny truskawkowy, jab³ko, jaka¶ pastylka od kole¿anki. Ob: Talerz gêsteego ¿urku z du¿± ilo¶ci± ziemniaczków i kie³baski. P: 3/4 budyniu czekoladowego z orzechami z dosypan± mieszank± studenck± (orzechy i mieszankê wyjad³am do koñca, ale budyñ mi siê zrobi³ wodnisty... ![]() K: Bu³ka z ziarnami z mase³kiem: z serem z zio³ami ![]() ![]() po: banan/jab³ko/kisiel co¶ tam wpadnie I jak to dzi¶ wygl±da...? ![]() I jestem straaasznie zmêczona, co do mnie nie podobne o tej porze ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-03-28 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Moje jutrzejsze U na jutro po 4 dniach jedzenia tylu s³odyczy, ¿e a¿ g³owa ma³a, ale to przez brak internetu a co za tym idzie - wiza¿u. Ju¿ siê opamiêta³am i mam nadziejê, ¿e spadnie trochê z ud, bo czujê, ¿e przyby³o..
![]() 500 ml wody z cytryn± na czczo I¶n: po³owa z bu³ki grahamki(tyle mi zosta³o) posmarowana mas³em, z zielonym ogórkiem i byæ mo¿e jajkiem na twardo II ¶n: bu³ka fiñska trójk±tna z Tesco ( ![]() banan/jab³ko obiad: zupa pomidorowa niezabielana z kasz± gryczan± pra¿on± i mi¶kiem z indyka; miêta godzina zajêæ tanecznych kolacja: serek wiejski ze s³onecznikiem; miêta W ci±gu dnia mo¿liwe jeszcze 15 min na rowerku stacjonarnym i seria brzuszków. Prosze o ocenkê ( i trzymanie kciuków, aby uda³o mi siê ten plan zrealizowaæ, bo jak dalej bêdê ¿reæ tyle, co ostatnio, to ca³a praca z odchudaniem pójdzie na marne.. ![]() ![]()
#472 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chodzi o to, ile mo¿na, tylko, ¿e monotonia to wróg diety, bo p³atki owsiane mog± Ci siê szybko znudziæ ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jem jakie¶ 7 razy w tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Siatka 5 razy w tygodniu po 1,5 godziny (trenujê, wiêc to nie jest tylko gra dla przyjemno¶ci, du¿o æwiczeñ i biegania) + du¿o chodzenia. Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-03-28 o 19:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
![]()
Dzieki za odp.
Teraz RRRRRRRRRR na jutro , bardzo prosilabym o ocene 1- cala grahamka z serkiem fit i plastrami poledwicy drobiowej, parówka jedna chuda ( wiem ze z ta parówa niezabardzo ale chodzi za mna od poczatku dniety ![]() 2- 2 nalesniki (jajo+bialko+3lychy kopiaste maki graham+mleko+woda) z serkiem homo i konfitura light 3- wielkaaa micha zupy jarzynowej z kasza gryczana zabielana serkiem naturalnym 4-tu w³asnie nie wiem - poleci mi ktos cos lekkiego? 5-warzywa, jajko i jak?? moze byc na redukcji?? |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Raczkowanie
|
No to na jutro:
I. ![]() ![]() II. kanapka z 2 kromek chleba z mas³em, serem, sa³at± i pomidorem III. jogurt pitny waniliowy 400 ml IV. solidna porcja kaszy z duszonymi pieczarkami i miêsem; du¿a miska surówki z kiszonej kapusty, marchewki, jab³ka i ogórka kiszonego z olejem V. 3 kromki chleba z d¿emem / almette o smaku cebulki i sa³at± / miodem / szynk± i pomidorem Lepiej ? Mo¿e byæ? ![]() A no i ponawiam pytanie : Ile razy w tygodniu powinno siê je¶æ miêso? ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
UTRZYMANIE:
1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 150g wymieszany z cynamonem, wkrojony banan, ³ycha wiórek kokosowych, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu) pycha! ![]() 2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane grubo Turkiem ¶mietankowym z plastrem sera topionego Gouda, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym; jab³ko 3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gotowana pier¶ z kurczaka, duszone pieczarki- wysz³a porz±dna porcja; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% 4. Du¿e jab³ko pieczone z mas³em orzechowym, miodem i suszon± ¿urawin± (wiem, ¿e ci±gle ta sama kompozycja, ale ja tak uwielbiam to po³±czenie, ¿e nie mog³am siê oprzeæ ![]() 5. 1/2 wêdzonej makreli; kromka chleba graham posmarowana grubo Turkiem ¶mietankowym z ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk±, rze¿uch± i szczypiorkiem U¶miecham siê o ocenkê. ![]()
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
umowa? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() A czemu tak tê miêtê pijesz? Tak Ci smakuje? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#478 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
gdyby kto¶ móg³ co¶ na temat mojego U napisaæ by³abym mega wdziêczna, bo nie wiem czy jest ¼le, czy dobrze, czy co¶ zmieniæ czy mo¿e zostawiæ, tak jak jest..
i jeszcze siê chcia³am siê spytaæ do jakiego mniej wiêcej pu³apu kalorycznego dochodzicie na stabilizacji i przy jakiej aktywno¶ci fizycznej, z góry dziêêêêêêêêêêêêêkujê ![]() 1¶niadanie: 40g p³atków owsianych, 7g otr±b owsianych, 75g jagód, kiwi, 15g suszonej ¿urawiny, 150g serek wiejski + 125ml mleka 2% 2¶niadanie: grahamka, pó³ z serkiem kanapkowym i rzodkiewk±, drugie pó³ z plastrem goudy i ketchupem obiad: 150g sola w 200g pomidorów z puszki z 100g fasolki szparagowej + 40g kaszy jêczmiennej per³owej podwieczorek: 35g otr±b granulowanych ze ¶liwkami, 7 g otr±b pszennych, 21g suszonych ¶liwek, 60g banana + 175 jogurtu naturalnego kolacja: 100g twarogu pó³t³ustego z 60g banana, 11g orzechów laskowych, 20g rozpuszczonego kakao
#479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest a¿ tak ¼le? My¶licie, ¿e nie dam rady bez tego? My¶la³am jaki¶ czas temu o zwróceniu siê do lekarza, ale potem zaczê³o mi siê udawaæ prze³amywaæ i wydaje mi siê, ¿e jest coraz lepiej. Mam wsparcie i my¶la³am, ¿e to mi wystarczy. A Wam/Ci wydaje siê ¿e nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to ju¿ nie w±tek na takie dyskusje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.