|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
raczej to nie ten sam grodzisk ale fakt, nie tak daleko, skąd dokładnie jesteś??
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
1. 0,5 l wódki na osobę
2. jedno wino na dwie osoby 3. list napoju gazowanego na osobę, 4. litr soku na osobę 5. litr wody na osobę...? 1) też tyle mamy 2) mamy 24 butelki na 80 osób 3,4,5) napoje mamy na sali i właśnie tyle oferują i w zupełności wystarcza. w razie W możemy dokupić napoi jakby faktycznie zabraklo jusztyska zawsze można znaleźć wpłatomat i na konto przelać pieniądze ![]() Zaliczyliśmy w sobotę nauki i poradnię. został jeszcze dzień skupienia. no i wczoraj było 5 mdś ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
jest nas więcej na 27.08. o ktorej ślubujecie?? co do wódki my mamy żołądkową czystą de Lux - już dosyć długo siedzi w szafie
|
|
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam małe podsumowanie tego co już mamy załatwione:
- Kościół - Sala - Zespół - Fotograf - Kamerzysta - Pudełka na ciasto dla gości - Suknia ślubna - oddana do przeróbek - Wódka - Księga Gości - Umówiona makijażystka - Umówiona fryzjerka - Zaproszenia - Kupiony welon i kwiat we włosy - Zamówione obrączki - za ok. 3 tyg. będą uśmiech - Nauki przedmałżeńskie + 3 spotkania w poradni - Wybrana kwiaciarka - Zakupione buty - za ok. 2 tyg będą - Tablice rejestracyjne - Tuby z płatkami róż - Podziękowania dla gości (pudełeczka) - Próbny makijaż - 04.04 W najbliższym czasie mamy zamiar wziąć się za garniak TŻ no i ja cały czas z tą biżu mam zagwozdkę ![]() Co do napojów i alkoholi to nie wiem, my mamy 120 butelek wódki na ok. 150 osób + do tego wino jeszcze musimy kupić i mama TŻ chce stół drinkowy, do którego ja nie jestem w ogóle przekonana ... |
|
|
|
#3725 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam... Troszkę nadrobię
Kupiliśmy wódkę Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#3726 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje za pierwsze zaproszenia Cytat:
Ja właśnie po przejściach z USC, urodziłam się 700 km od miejsca obecnego zamieszkania więc wszystko załatwiam korespondencyjno-telefoniecznie. I okazało się, że nie ma moich dokumentów!!! Masakra, końcówka jednak szczęśliwa czekam tylko teraz na przesyłkę i wtedy będę już spokojna. I jeszcze jedno, pochwale się wam. Podjęliśmy decyzję i samodzielnie wykonamy z TŻ nasze zaproszenia metodą scrapbookingu, materiały zamówione teraz czekać aż wszystko dotrze i zabieramy się za produkcję. Trzymajcie kciuki |
||
|
|
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze zaproszenia rozdane
rodzinie się podobały (bo co mieli powiedzieć , więc jestem zadowolona. Już widzę, że z rozwożeniem zaproszeń będzie trochę roboty.Być może dzisiaj pojedziemy zamówić obrączki, mam już kilka typów z Apartu, oby w rzeczywistości wyglądały równie dobrze. Buty nadal przeglądam i sama nie wiem - podobają mi się z odkrytymi palcami, ale wiem, że wygodniejsze i bardziej funkcjonalne będą z zakrytymi... Muszę na żywo obejrzeć, chyba wybiorę się do sklepu z butami do tańca i sprawdzę, jak leżą. Mam niestety ogromny problem z butami letnimi - wszystkie mi obcierają stopy muszę koniecznie znaleźć coś wygodnego!W sprawie alkoholu się nie wypowiadam, bo mamy zamówiony w restauracji, więc ile wypijemy, tyle wypijemy Aga-6, gratuluję odwagi i życzę powodzenia w wykonywaniu zaproszeń
|
|
|
|
#3728 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulacje rocznicy i miłego świętowania ![]() to mnie zaskoczyłaś z tą tradycją z pieniędzmi, pierwszy raz słyszę, ale dobrze wiedzieć jakby co ![]() co do prezentu dla rodziców, my też nie mamy ciągle pomysłu, a z wycieczką to całkiem fajny pomysł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do alkoholu u nas jest narazie tylko wódka 208 butelek na 160 osób, no ale na poprawiny musi z tego zostać i na ewentualne bramy też. Jeszcze winko musimy nabyć ![]() Cytat:
Właśnie dzwoniłam tam, żeby umówić się na trzecią poradnię rodzinną ![]() faktycznie miałaś niezłe przejscia z USC. oby szybko wszystko dotarło do Ciebie ![]() za zaproszenia ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
za zaproszenia i powodzenia dalej ![]() my obrączki zamówimy bliżej maja/czerwca pewnie dopiero... co do obcierania butów, mam ten sam problem, ale ostatnio wypróbowałam takie wkładki żelowe, które nakleja się np na pięte w bucie i mnie to bardzo pomogło, przetańczyłam we wrześniu całe wesele przyjaciółki bez jakiegokolwiek obtarcia. Kupiłam te wkładki w Rossmanie, ale widziałam też w niektórych sklepach z butami
|
|||||
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam projekt naklejek
Edytowane przez ardillka Czas edycji: 2011-03-28 o 16:20 |
|
|
|
#3730 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aga-6;26010819]ja również z tego dnia, my ślubujemy o 17
i ja z 27.08.2011 ślub zaplanowany na 16:00 ![]() aga-6 "duży szacun" za własnoręczne wykonanie zaproszeń metodą scrapbookingu My pewnie coś zamówimy - niech się tylko mój przyszły Małż pojawi w zasięgu. Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-03-28 o 18:09 |
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Ja się z wątku wypisuję
szkoda, bo już wszystko oprócz butów miałam załatwione... 5 lat poszło w d.... ![]() Mam nadzieję, że żadnej z Was się to nie przytrafi, powodzenia
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ardillka Czas edycji: 2011-03-28 o 19:51 |
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Ślub jeszcze nie jest oficjalnie odwołany... bo nikt jeszcze nie wie, że nam się nie układało ostatnio. Generalnie mieliśmy już taki kryzys, mój TZ obiecał, że zmieni to co robił źle... No ale niestety sytuacja się powtórzyła. Najgorsze jest to, że go kocham ale jednocześnie nie chcę spędzić życia z kimś do kogo nie mam już zaufania. Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym wszystkim poradzę... Przepraszam, że psuję trochę nastrój już więcej nie będę. Trzymajcie się
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 | ||
|
Zadomowienie
|
ładnie
Cytat:
![]() pokażesz jakie?Cytat:
|
||
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę : http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...508008016.html
Chyba jedyne, które nam się ostatnio spodobały na Allegro i od razu je zamówiliśmy.
|
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
aniak, trzymaj się. Dużo siły Ci życzę na ten najbliższy czas
ardillka, bardzo fajne te naklejki No i brawa za projekt, ja nie potrafię chyba robić takich rzeczy na komputerze Śliczne te kwiatuszki u góry... ![]() Almariel, urocze zaproszenia! Tak sobie pomyślałam, że gdybyśmy już nie mieli zamówionych to chętnie zamówiłabym takie Bo podobają mi się tak samo jak nasze Świetny wybór!blueberry, nie ma za co martitaw, witaj, nie widziałam Cię wcześniej Ślubujemy tego samego dnia ![]() aga-6, witaj Dużo nas z 27
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-28 o 21:26 |
|
|
|
#3739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładne
|
|
#3740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak miał takie podejście, to mógł się jej w ogóle nie oświadczać... A tu nie dość, że się rozstali, to jeszcze okazało się, że ona w ciąży... i została biedna sama z dzieckiem i kupą długów... A on teraz sie dziecka wypiera i ogólnie jest nieciekawie... Więc czasem bywają takie sytuacje i aż człowiekowi się włosy jeża, że coś takiego może się zdarzyć...Przepraszam za psucie nastroju teraz przechodzę do weselszego... Wszystkim gratuluję zakupów i załatwiania spraw! I ja się pochwalę. Wreszcie znaleźliśmy krawat IDEALNIE w kolorze mojej tasiemki I zaniosłam próbkę tasiemki do salonu, żeby mi w identycznym kolorze wiązanie sukni zrobili. I przy okazji dowiedziałam się, że moja suknia już kończy się szyć I w zeszłym tygodniu zamówiliśmy obrączki! Ale nie chcemy graweru u tego jubilera, tylko będziemy zanosić do innego (lepsze czcionki).Więc już mamy załatwione: -datę i godzinę w Kościele -restaurację (i tort) - autko (wujek TŻ) - fotograf (koleżanka i wujek) - kamerzysta (kolega) - makijażystka (koleżanka) - paznokcie (koleżanka) - fryzjerka (próbna fryzura w maju... wychodzi na to, że chyba jednak koczkopodobne coś :P) - suknia (kończy się szyć) - bukiet wybrany (obecnie w trakcie poszukiwań dobrej kwiaciarki) - biżuteria kupiona (kolczyki+bransoletka) - welon w domku - bielizna prawie w komplecie (brakuje pończoch i podwiązki) - buty kupione - OBRĄCZKI - zamówione - krawat kupiony Jeszcze do załatwienia: - nauki i poradnia - formalności w kościele i USC (zaświadczenia itd) - podpisanie protokołu (koniec kwietnia) - prezenciki dla gości do rozdawania przed Kościołem (zrobić pudełeczka i kupić cukierki) - podziękowania dla rodziców - szampan - dekoracja samochodu - "niezbędnik" Panny Młodej - prawie cały ubiór TŻ (TŻ jest na etapie odchudzania, więc garnitur na ostatnią chwilę kupimy) - zamówić część ciast na podziękowania dla rodziny, kupić pojemniki, podrukować i poprzyklejać "etykiety" - porozwozić resztę zaproszeń (90% z gości do restauracji już zaproszone i jakieś 50% gości tylko do Kościoła też) - dopilnować, żeby rodzice i rodzeństwo mieli się w co ubrać (nie kupować im :P niech sami sobie kupią/pożyczą, ale dopilnować, by to zrobili i ew. pomóc w wyborze) - zastanowić się, jakie pieśni do Kościoła i kto na czytanie - kupić i ustroić kieliszki do tłuczenia - zastanowić się nad poduszką pod obrączki i ewentualnie zamówić - kupić tuby strzelające konfetti No i na dzień dzisiejszy nie przychodzi mi nic więcej do głowy
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Raczkowanie
|
aniak uszy do góry i trzymaj się dzielnie, może jeszcze nie wszystko stracone.. a jeśli nawet tym razem nie wyszło, to znaczy, że gdzieś tam jest ktoś o niebo lepszy i czeka właśnie na Ciebie <przytul>
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A ja znów w tyle jeśli chodzi o watek. Ale zabrałam się ostro za pisanie pracy i całe popołudnia mam zajęte, a wieczorem już mi się nie chce w kompa patrzeć ![]() aniak przykto miA ja się chciałam pochwalić. W sobotę zamówiłam suknię
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
czas żebym i ja się dopisała.
Lista rzeczy zorganizowanych: sala termin i godz. w kościele suknia garnitur biżuteria buty welon podwiązka makijaż+fryzjer auto zaproszenia naklejki na wódkę tort i ciasto w cenie sali a do załatwienia zostało: noclegi transport dla gości winetki kwiaty buty dla tż i koszula dokumety i pewnie jeszcze wyjdzie troche spraw |
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko, pochwal się suknią koniecznie
Masz zdjęcie na sobie ? Ja też piszę (powinnam pisać ) pracę, więc wiem jak to jest.... jagoda221, witaj Dużo już macie załatwione Kiedy będzie dokładnie Wasz ślub?
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje załatwień A mi się przypomniało, że mamy Panią co zrobi babeczkowy tort na II dzień - zamiast ciasta ![]() Więc babeczki też będą z głowy Jeszcze tylko musimy się zdecydować kto zrobi nam tort. Niestety nie będzie pomarańczowy, bo TŻ się boi że dostanie zgagę po nim - u niego to częsty problem. Więc pewnie będzie truskawkowy
|
|
#3747 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo fajnie wygladaja Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
ma.ko pokaż fotkę - może doradzimy coś z dodatkami?
to i ja się pochwalę ![]() zamówiłam suknię - choć wciąż biję się z myślami czy dokonałam właściwego wyboru 1. mamy już nauki za sobą - ale zostały 2 poradnie (nie chcą nas nigdzie przyjąć) i skupienie 2. obrączki zamawialiśmy jeszcze w grudniu albo na początku stycznia - czeka się rzeczywiście o wiele krócej niż teraz. Niestety do tej pory ich nie widziałam, tak mój Luby je przede mną schował ![]() 3. sala jest - tylko trzeba będzie wybrać menu, które nic mi nie mówi ![]() 4. mamy zaklepaną kapelę i fotografa 5. zarezerwowaliśmy też już kościół zostały zaproszenia, winietki, buty, bielizna, biżu, kosmetyczka i fryzjer, kwiaty dla mnie i do kościoła, ubranie dla Lubego, alkohol, ciasto, (tort, napoje i owoce w cenie sali - mogliby dodać też W TEJ SAMEJ CENIE alkohol ) pudełka na gościńce, ... o czymś zapomniałam??
Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-03-28 o 22:52 |
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
martitaw, tak patrzę na Twoją listę i u nas podobnie- mamy do załatwienia to wszystko co Wy, oprócz zaproszeń, kosmetyczki i części bielizny, ciasta i tortu, bo to już mamy
Obrączek za to jeszcze nie mamy, ale czekamy z tym do lata, złoto na obrączki- przygotowane. Dlaczego jeszcze nie pochwaliłaś się suknią ? Pokaż, pokaż Najlepiej zdjęcie na sobie, a jak nie to chociaż katalogowe
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-28 o 22:58 |
|
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
uciekam spać, jutro znowu do "pracy" :P:P
papa
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

zgłaszam się również na wątku sierpniowym z datą 27.08.2011
ale fakt, nie tak daleko, skąd dokładnie jesteś??

Taką normalną kartą zapłacić się nie da
Nie chcę się tu wyżalać i psuć nastroju... Chodzi mi tylko czy Wy też czasem macie takie dni zwątpienia? Czy to u mnie dzieje się coś złego

za zaproszenia 

przykto mi
klask i: