Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :> - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-28, 11:44   #901
monika01011986
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 411
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Cytat:
Napisane przez kubiowo89 Poka¿ wiadomo¶æ
Moniko no w³a¶nie, te¿ tak myslê, bo 226kcal w jednej bu³ce to wydawa³o mi siê, ¿e za du¿o, tym bardziej, ¿e to by³a malutka bu³ka. Co do tego budyniu, ja gdy po porodzie karmi³am piersi± moje dziecko, to jad³am kisiele, i faktycznie przecie¿ w 3 miesi±ce po porodzie 40kg zrzuci³am. A wiêc co¶ o tej ma³ej kaloryczno¶ci musi byc prawd±. A poza tym skoro tak jest napisane na opakowaniu to musi byc prawd±, bo jest taki wymóg, ze kaloryczno¶c musi byc podana taka jaka jest naprawdê, kiedy¶ pamiêtam o tym gdzie¶ czyta³am. No i zobaczcie, taki budyñ czy kisiel to nie jest w miseczce robiony a w kubeczku i w dodatku nie wlewamy wody na ca³y kubek a na 3/4 kubka. Hm zapomnia³am zupe³nie o tym kisielu, mam jaki¶ w kuchni, zaraz sprawdzê jak± kaloryczno¶c maj± kisiele . Co do tej diety 500kcal co wymy¶li³a¶, to ja myslê, ¿e to jest super sposób ale je¶li tylko na krótki termin . Gdzie¶ czyta³am, ¿e warto podczas odchudzania zrobic sobie tygodniow± g³odówkê!! A po to ¿eby przyspieszyc zrzucanie kalorii, nie pamiêtam gdzie to przeczyta³am ale jak znajdê w domu ta gazetê, to przepiszê ten urywek .

Znalaz³am GOR¡C¡ CHWILÊ z Biedronki, Rosó³ z kury z makaronem, do kubeczka jak w/w budyñ czy kisiel, i w porcji 37kcal (0,8g t³uszczu) - na porcjê czyli 200ml. Znalaz³am te¿ S£ODK¡ CHWILÊ dr Oetker'a cytrynowy kisiel, i tutaj ju¿ nie ma tak jasno napisane ile porcja ma kcal, ale napisane jest tak: Wlac do kubka 175ml wody a wiêc kaloryczno¶c trzeba obliczyc z 175ml, a w 100ml jest 60kcal czyli w 175ml bêdzie 105kcal... A wiêc nie jest ju¿ tak malutko . Chocia¿ ja na kolacjê jem jogurt naturalny Danona bez cukru który ma 109kcal i do tego wsypujê otreby które maj± 30kcal w dwóch ³yzkach stolowych, a wiêc 139kcal czyli jak raz w czas zjem kisiel sobie na kolacjê, który ma 105kcal to uwa¿am, ¿e odrazu nie przytyjê . Np na gorszy dzieñ zamiast jogurtu na kolacjê to kubeczek kisielu . Dziêki Moniko, ¿e zaczê³a¶ ten temat . Jako¶ urozmaice sobie t± moja monotonn± dietê . Chocia¿ dzisiaj postanowi³am ugotowac sobie zupkê ogórkow± z paczki :/ bo niestety nie potrafiê gotowac i jem tylko to co dodaje siê wody . Na opakowaniu jest napisane, ze zupa starczy na 2 porcje i, ¿e jedna porcja ma 77kcal wiêc jak najbardziej mi to odpowiada . W ¶rodê bêdê robi³a gyrosa obym siê nie skusi³a . My¶lê, ¿e jak na urodzinkach nic nie zjad³am to gyrosa te¿ nie ruszê .

No a na koniec co dzisiaj na ¶niadanko zjad³am :
Bu³ka fittness z Lidla (ma³a), jedna po³owa bu³ki z past± z tuñczykiem z Lidla, druga z plastrem szynki z kurczaka z Lidla (plaster szynki gotowanej z kurczaka z Lidla ma tylko 9 kcal!!!), herbata zielona i linea detox. I nie jestem g³odna . Ju¿ chyba troszkê zmniejszy³ mi siê ¿o³±dek . Na drugie ¶niadanko mam jogurt danone ALE OWOC (184kcal ) ale tylko dlatego, ¿e mam w lodówce i musze zje¶c to co mi zosta³o. Jedn± Jogobellê Light wisniow± sobie kupi³am . Ale najpierw musze zje¶c to co ma krótsz± datê wazno¶ci :/.

Ps. Cieszê siê, ¿e tutaj zawita³am bo jako¶ ³atwiej mi idzie to odchudzanie .

Ciao.
Do us³yszenia

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Aha, ominê³am jedn± sprawê, Moniko01011986 piszesz ci±gle o tych platkach Fittness, ale piszesz te¿, ¿e jesz je z mlekiem a ja mleka nienawidzê, czy mo¿na je robic te¿ z jogurtem? Bo skoro je tak zachwalasz to pewnie s± samowite ale ja nie cierpiê mleka, nawet na sam zapach mi nie dobrze :/...

Kubiowo89
oczywi¶cie ¿e mo¿na je je¶æ z jogurtem naturalnym. Kilka moich kole¿anek te¿ nie lubi mleka i jedz± te p³atki w³a¶nie z jogurtem, i sobie zachwalaj± Ja znowu nie cierpiê jogurtów naturalnych a kocham mleko
Widzê ¿e ³ykasz te¿ linea Detox - jak my¶lisz pomaga co¶????

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

No ja ju¿ po ¶niadanku - 250 ml mleka 2% i dwie garstki Fitness z owocami. Pychota!!!
No ale najwa¿niejsze jest to ¿e dzi¶ wesz³am na wagê a tam ju¿ 63,4
No coraz mniej!!!!! Jeszcze troszkê i bêdzie 62 :p
Chyba wczorajsze 30 minut na orbitreku pomog³y
Dzi¶ oczywi¶cie powtórka bêdzie
Zaraz idê na spacer z synkiem choæ nie jest za ciep³o ale muszê jakie¶ zakupy zrobiæ typu jogurty, warzywa, s³odkie chwile bo wszystko mi siê pokoñczy³o ju¿. To do pó¼niej

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:47   #902
2815925
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Wtr±ce siê drogie Panie

Mleko, mlekiem nie wa¿ne jaki ma poziom t³uszczu 3,2%, 2% czy 0% Mleko zawiera laktozê, a jest co cukier dok³adniej dwu cukier. Po³±czenie dwóch cukrów prostych, co za tym idzie - jest to szybki zastrzyk energii, krótkotrwa³ej energii. Szybka zmiana cukru we krwi prowadzi do wytworzenia siê insuliny w naszych organizmach. Nastêpstwa ? Odk³adanie siê zapasowego t³uszczyku pod warstw± naszej skóry. Ka¿dy inaczej przyswaja mleko, s± ciekawe badania na ten temat, ale kto ma czas i chêci by i¶æ do lekarza i pytaæ jak jego organizm reaguje na mleko ? Samo w sobie nie jest takie z³e, ale tylko i wy³±cznie jako produkt na ¶niadanie. By dostarczyæ nam odrobinê energii na np. poranny jogging, ale nigdy nie pijemy mleka po treningu, czy te¿ na dobranoc.

Podsumowanie: Nie ograniczajmy siê tylko i wy³±cznie do mleka, ale te¿ go nie skre¶lajmy z naszych jad³ospisów. Dietê mo¿na urozmaicaæ na wszelakie sposoby, wedle uznania i humoru
2815925 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:50   #903
kubiowo89
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 258

.

Edytowane przez kubiowo89
Czas edycji: 2011-06-26 o 23:45
kubiowo89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:08   #904
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lajla_55 Poka¿ wiadomo¶æ
Monika Ju¿ piersi± nie karmiê, bo niestety po ciê¿kim porodzie mój synek mia³ problem ze ssaniem i po 3 miesi±cach walki zrezygnowa³am...
Zatrzymana woda ok, ale moje uda i ty³ek to jedna wielka galareta... odchudzam siê 3 tygodnie i po pierwszym schud³am a¿ 3 kg, ale teraz waga ani drgnie... T¿ mówi, ¿e wygl±dam lepiej, ale po tak krótkim czasie ciê¿ko mi w to uwierzyæ...

Dziewczyny jecie otrêby?? Bo ja wcinam 3 ³y¿ki sto³owe dziennie i troszkê pomog³y uregulowaæ trawienie..

No skoro nie karmisz piersi± to mo¿esz ¶mia³o je¶æ to co my Cofnij siê o kilka postów i poczytaj to co pisa³y¶my, gdzie nie gdzie znajdziesz równie¿ przyk³adowe menu na którym mo¿esz siê wzorowaæ
Mo¿e wyda Ci siê to dziwne ale po ci±¿y najlepiej braæ przez jaki¶ czas Asequrelle nawet je¶li nie ³ykasz tabletek antykoncepcyjnych. W asequrelli s± zio³a i witaminy dziêki którym twój organizm wróci do normy po porodzie, i co najwa¿niejsze oczy¶ci go z zatrzymanej wody, poprawi trawienie. Poczytaj sobie: http://www.asequrella.pl/asequrella.php

Jak masz jakie¶ pytanka to pisz

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez 2815925 Poka¿ wiadomo¶æ
Wtr±ce siê drogie Panie

Mleko, mlekiem nie wa¿ne jaki ma poziom t³uszczu 3,2%, 2% czy 0% Mleko zawiera laktozê, a jest co cukier dok³adniej dwu cukier. Po³±czenie dwóch cukrów prostych, co za tym idzie - jest to szybki zastrzyk energii, krótkotrwa³ej energii. Szybka zmiana cukru we krwi prowadzi do wytworzenia siê insuliny w naszych organizmach. Nastêpstwa ? Odk³adanie siê zapasowego t³uszczyku pod warstw± naszej skóry. Ka¿dy inaczej przyswaja mleko, s± ciekawe badania na ten temat, ale kto ma czas i chêci by i¶æ do lekarza i pytaæ jak jego organizm reaguje na mleko ? Samo w sobie nie jest takie z³e, ale tylko i wy³±cznie jako produkt na ¶niadanie. By dostarczyæ nam odrobinê energii na np. poranny jogging, ale nigdy nie pijemy mleka po treningu, czy te¿ na dobranoc.

Podsumowanie: Nie ograniczajmy siê tylko i wy³±cznie do mleka, ale te¿ go nie skre¶lajmy z naszych jad³ospisów. Dietê mo¿na urozmaicaæ na wszelakie sposoby, wedle uznania i humoru

250 ml 2% mleka to 115 kalorii. Wiêc moim zdaniem to nie du¿o. Ja mleko pijê tylko na ¶niadanie z p³atkami fitness i dziewczynom te¿ tak doradza³am bo moim zdaniem na ¶niadanie niema nic lepszego ni¿ mleko i p³atki wielozbo¿owe. Ja siê nimi bardzo najadam, do obiadu nigdy g³odna nie chodzê, choæ na ¶niadanie jem ich nie wielk± porcjê. JA mleko od dziecka pijê, a nieraz nawet 2 razy dziennie i nigdy od mleka nie przyty³am. Oczywiste jest ¿e my nie pijemy przez ca³y dzieñ tylko mleka ale jemy równie¿ inne rzeczy wiêc te Twoje podsumowanie jest naprawdê zbêdne.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 14:07   #905
meeedzik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 843

Pos³ucha³am Moniczki, dzi¶ na ¶niadanie zjad³am p³atki 2 garstki i do tego 150ml mleka, obiadek zaraz bêdê jad³a i ¶ci±gnê panierkê z kotleta

Kupi³am te¿ kisiel S³odka chwila i doczyta³am siê na opakowaniu, ¿e 100g ma 50 kalorii,
na opakowaniu pisze, ze jest 30g, a w tej tabelii, ¿e jedna porcja (205g) dostarcza 110 kcal i teraz nie wiem jak to interpretowaæ :/

Druga sprawa, jestem z³a bo po tygodniu stanê³am na wagê a ona dalej stoi jak zaklêta ale w pasie i w talii spad³o mi po 1 cm

Kupi³am dzi¶ te¿ musli i na ¶niadanie od dzi¶ bêdê jad³a p³atki
Stary 2011-03-28, 14:38   #906
megi870
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

no dziewczêta, niez³a lektura, ale praktycznie wszystkie wasze posty przeczyta³am . Ja jestem na siebie baaaaaaardzo z³a! Mia³am koszmarny weekend. Przez ca³y tydzieñ nie poch³onê³am tylu kalorii ile przez te dwa dni! W sobotê: kaszanka z chlebem i herbat± na ¶niadanie , longer+frytki w KFC, ca³y nektar bananowy, czekolada z ry¿em z Bierdronki, bigos z chlebem, kilka kanapek chleba z serkiem czosnkowym, du¿a kawa, paczka delicji z Milki i 2 ga³ki lodów. Wczoraj: kanapki z serkiem, herbata, 2x batonik Vital Duo z biedronki, cheesburger+frytki, kilka truskawek, kilka ptasich mleczek, McFlurry z MC i chyba tyle... CZY WY TO POJMUJECIE?! Tak du¿o w jeden weekend! I chyba za bardzo siê rozpêdzi³am, bo nie mam si³y na nic. Mia³am w planach pozostaæ ca³y dzieñ w ³ó¿ku, ale po przeczytaniu waszych wpisów zmieni³am zdanie i nastawienie. Dzisiaj zjad³am 2 ma³e bu³ki troszkê z ryb± i szynk±, a zaraz lecê na trening pograæ w siatkê. Ostatnio biega³am w czwartek , proszê o wsparcie, bo tak niewiele pozosta³o do wakacji, a ja nadal gruba!!!
megi870 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 14:52   #907
Lajla_55
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

Witam dzi¶ w dobrym nastroju!!
Co do mleka, to ja nie znoszê, ale jeszcze bardziej jogurtu naturalnego Wiêc p³atki z mlekiem prze¿yjê lepiej I tak te¿ robiê, dzi¶ na ¶niadanko muesli z mlekiem 2%... Mam te¿ ju¿ jab³ko i zielon± herbatê za sob±.
Monika Fajnie, ¿e waga schodzi w dó³ Czekam na efekty u mnie
A ja biorê tabletki anty (yaz) jak bra³am je przed ci±¿± to straci³am 3 kg, bo te¿ usuwaj± nadmiar wody z organizmu... A co do tej asequrelli (czy jak to siê tam pisze ) to muszê sprawdziæ czy to tu maj±, bo mieszkam na zielonej wyspie... Jak nie to poproszê kogo¶ niech mi kupi i wy¶le z Polski
Dziêki za rady, w±tek czytam, ale zawsze jak zacznê to mój Szkrab akurat chce je¶æ, albo siê bawiæ, albo po prostu przytuliæ

Dziêki i jak bêdê mia³a jakie¶ pytania napewno zadam Ju¿ jestem lepiej zmotywowana Schudnê do wakacji! A co!

Megi No ja ten weekend nazwa³abym rajem hahah Piêknie siê najad³a¶... Ale teraz nie ma co p³akaæ nad rozlanym mlekiem, tylko braæ siê do roboty Ja za ka¿dy mój grzeszek dodajê sobie jakie¶ bonusowe æwiczenia do moich codziennych... I nie ma, ¿e boli! Jak przesadzê z jedzeniem muszê dodatkowo æwiczyæ! To tyle ode mnie

Wzrost: 178
By³o: 86
Jest: 74
Bêdzie: 65
Lajla_55 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 15:36   #908
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Poka¿ wiadomo¶æ
Pos³ucha³am Moniczki, dzi¶ na ¶niadanie zjad³am p³atki 2 garstki i do tego 150ml mleka, obiadek zaraz bêdê jad³a i ¶ci±gnê panierkê z kotleta

Kupi³am te¿ kisiel S³odka chwila i doczyta³am siê na opakowaniu, ¿e 100g ma 50 kalorii,
na opakowaniu pisze, ze jest 30g, a w tej tabelii, ¿e jedna porcja (205g) dostarcza 110 kcal i teraz nie wiem jak to interpretowaæ :/

Druga sprawa, jestem z³a bo po tygodniu stanê³am na wagê a ona dalej stoi jak zaklêta ale w pasie i w talii spad³o mi po 1 cm

Kupi³am dzi¶ te¿ musli i na ¶niadanie od dzi¶ bêdê jad³a p³atki
Meeedzik a mo¿e waga Ci siê zepsu³a?
A ten kisiel to z jakiej masz firmy?
Ja dzi¶ kupi³am z Dr. Oetker i tu ju¿ jest inaczej napisane ni¿ w tym co wczoraj jad³am z firmy Gellwe. Tam by³o napisane jasno i wyra¼nie a tu to te¿ tak dziwnie. Paczuszka ma 43 g / w 100g jest 80 kcal, a 1 porcja 218 g ma 174 kalorie. I napisane jest nad tabelk± ¿e to ju¿ po przyrz±dzeniu. Mo¿e oni wszêdzie wklejaj± tak± sam± tabelkê kalorii zarówno na te ma³e paczuszki jak i te du¿e? Bo na tych budyniach z firmy Gellwe jest ja¶niej wszystko napisane. Chcia³am kupiæ kilka paczuszek z Gellwe ale nigdzie nie by³o..... To wziê³am dwa opakowania z Dr. Oetkera. Tak na próbê. JA kisielów nie lubiê dlatego jem tylko budyñ

A tak w ogóle to wróci³am z zakupów w po³owie drogi zacz±³ padaæ ¶nieg z deszczem i musia³am biec do domu z synkiem w wózku! No ale nie zmokli¶my zbytnio na szczê¶cie
By³am w Polo Markecie i kupi³am sobie mieszanki warzywne Stimeria z Hortexu oraz jogurty Jogobella Light.
W³a¶nie zjad³am jedn± z tych mieszanek a dok³adnie Stimeria Warzywa po toskañsku z ry¿em i kurczakiem. Powiem Wam ¿e po prostu rewelacja! Przepyszne to jest. Ca³e opakowanie ma 242 kcal. Za mocno siê nie najad³am ale w brzuchu mi nie burczy ;p Zjad³am jeszcze z synkiem jedn± paróweczkê Berlinkê na pó³ i jest ok. Na kolacjê ( godz. 18) mam bu³kê z pasztetem - strasznie dawnooo nie jad³am i mam ogromn± chêæ. No i wrazie g³odu pó¼nym wieczorem mam Jogobellkê

A no i zapomnia³am dopisaæ ¿e w zwi±zku z tym, ¿e waga faktycznie ci±gle poma³u mi spada na tej diecie co jestem to nie zmieniê jej zbytnio, Jedynie odejmê sobie z 200 kalorii tak ¿eby w 800 siê zmie¶ciæ. Dzi¶ ju¿ zjad³am ok. 500 wiêc jeszcze mogê zje¶æ ok. 300 i to by siê zgadza³o bo ma³a bu³eczka z delikatnie posmarowanym pasztetem na pewno niema wiêcej ni¿ 200 kalorii a jogurt ma 90 wiêc nie przekroczê dzi¶ 800 kcal.

A jak tam u Was moje kochane?

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez megi870 Poka¿ wiadomo¶æ
no dziewczêta, niez³a lektura, ale praktycznie wszystkie wasze posty przeczyta³am . Ja jestem na siebie baaaaaaardzo z³a! Mia³am koszmarny weekend. Przez ca³y tydzieñ nie poch³onê³am tylu kalorii ile przez te dwa dni! W sobotê: kaszanka z chlebem i herbat± na ¶niadanie , longer+frytki w KFC, ca³y nektar bananowy, czekolada z ry¿em z Bierdronki, bigos z chlebem, kilka kanapek chleba z serkiem czosnkowym, du¿a kawa, paczka delicji z Milki i 2 ga³ki lodów. Wczoraj: kanapki z serkiem, herbata, 2x batonik Vital Duo z biedronki, cheesburger+frytki, kilka truskawek, kilka ptasich mleczek, McFlurry z MC i chyba tyle... CZY WY TO POJMUJECIE?! Tak du¿o w jeden weekend! I chyba za bardzo siê rozpêdzi³am, bo nie mam si³y na nic. Mia³am w planach pozostaæ ca³y dzieñ w ³ó¿ku, ale po przeczytaniu waszych wpisów zmieni³am zdanie i nastawienie. Dzisiaj zjad³am 2 ma³e bu³ki troszkê z ryb± i szynk±, a zaraz lecê na trening pograæ w siatkê. Ostatnio biega³am w czwartek , proszê o wsparcie, bo tak niewiele pozosta³o do wakacji, a ja nadal gruba!!!

Dziêki Bogu u mnie w mie¶cie niema a ni MC Donalds a ni KFC !!! Ja to bym tam bez przerwy zapewne siedzia³a ;p Uwielbiam jedzenie z MC Donaldsa a w szczególno¶ci Chessburgery i Tortille!! Mniammm!
Do najbli¿szego MC Donaldsa mam 40 km ( w Malborku ) czyli kawa³ drogi ;/

No ale skoro tyle zjad³a¶ to teraz idz na trening i daj z siebie wszystko! A od jutra dietka, dietka i jeszcze raz dietka! Bo jak nie to bêdzie ochrzan a potem lanie! ;p Pomy¶l sobie ¿e w wakacje wyjdziesz na pla¿ê, bêdziesz szczuplutka, ka¿da dziewczyna bêdzie Ci zazdro¶ci³a a ch³opaki oczu od Ciebie nie oderw±! No i Ty nie bêdziesz mia³a ¿adnych kompleksów! Bêdziesz siê ¶wietnie czu³a Mnie takie co¶ motywuje ;p

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 15:37   #909
meeedzik
Zakorzenienie

Moniczko waga jest dobra, bo przed chwil± wa¿y³am siê w ubraniu i po obiedzie to pokaza³a ponad 52kg... nie wiem czemu, a ca³y tydzieñ siê namêczy³am, na æwiczy³am, nie jad³am nic pysznego a tu takie rozczarowanie
Zaraz biorê siê za æwiczenie.
A co do kisielu to mam z Gellwe i pisze na nim w³asnie tak dziwnie jak na Twoim dzisiejszym budyniu i ju¿ sama nie wiem
Stary 2011-03-28, 15:56   #910
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lajla_55 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam dzi¶ w dobrym nastroju!!
Co do mleka, to ja nie znoszê, ale jeszcze bardziej jogurtu naturalnego Wiêc p³atki z mlekiem prze¿yjê lepiej I tak te¿ robiê, dzi¶ na ¶niadanko muesli z mlekiem 2%... Mam te¿ ju¿ jab³ko i zielon± herbatê za sob±.
Monika Fajnie, ¿e waga schodzi w dó³ Czekam na efekty u mnie
A ja biorê tabletki anty (yaz) jak bra³am je przed ci±¿± to straci³am 3 kg, bo te¿ usuwaj± nadmiar wody z organizmu... A co do tej asequrelli (czy jak to siê tam pisze ) to muszê sprawdziæ czy to tu maj±, bo mieszkam na zielonej wyspie... Jak nie to poproszê kogo¶ niech mi kupi i wy¶le z Polski
Dziêki za rady, w±tek czytam, ale zawsze jak zacznê to mój Szkrab akurat chce je¶æ, albo siê bawiæ, albo po prostu przytuliæ

Dziêki i jak bêdê mia³a jakie¶ pytania napewno zadam Ju¿ jestem lepiej zmotywowana Schudnê do wakacji! A co!

Megi No ja ten weekend nazwa³abym rajem hahah Piêknie siê najad³a¶... Ale teraz nie ma co p³akaæ nad rozlanym mlekiem, tylko braæ siê do roboty Ja za ka¿dy mój grzeszek dodajê sobie jakie¶ bonusowe æwiczenia do moich codziennych... I nie ma, ¿e boli! Jak przesadzê z jedzeniem muszê dodatkowo æwiczyæ! To tyle ode mnie

JA biorê te¿ tabletki anty Yasminelle no i te¿ ³ykam Asequrelle. Powiem CI szczerze ¿e rewelacja, jestem bardzo zadowolona bo nic nie tyjê No i nie mam ¿adnych skutków ubocznych brania tabletek anty My¶lê ¿e w Twoim przypadku jak najbardziej powinna¶ wypróbowaæ t± Asequrellê. Moim zdaniem Ci pomo¿e.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Moniczko waga jest dobra, bo przed chwil± wa¿y³am siê w ubraniu i po obiedzie to pokaza³a ponad 52kg... nie wiem czemu, a ca³y tydzieñ siê namêczy³am, na æwiczy³am, nie jad³am nic pysznego a tu takie rozczarowanie
Zaraz biorê siê za æwiczenie.
A co do kisielu to mam z Gellwe i pisze na nim w³asnie tak dziwnie jak na Twoim dzisiejszym budyniu i ju¿ sama nie wiem

Meeedzik cierpliwo¶ci Przy Twojej wadze organizm siê buntujê i nie chce chudn±æ bo Ty i tak chuda jeste¶, ja tez im bli¿ej mojej upragnionej wagi 55 kg to jest coraz ciê¿ej.... Te rady co Ci wcze¶niej napisa³am dotycz±ce Twojego brzucha my¶lê ¿e powinny Ci pomóc ale na to trzeba troszkê czasu. Najwa¿niejsze aby¶ podczas æwiczeñ owija³a sobie brzuszek foli± lub ubiera³a ten pas. Naprawdê ¶wietnie to pomaga! Ja urodzi³am dwoje dzieci a brzuch mam jak nastolatka - p³aski, umiê¶niony troszkê ;p, i bez jakichkolwiek fa³dek czy rozstêpów. W ¿yciu by¶ nie powiedzia³a ¿e ja kiedy¶ w ci±¿y by³am jakby¶ zobaczy³a mój brzuch. No ale to naprawdê trzeba æwiczyæ i owijaæ siê, oraz smarowaæ codziennie na noc Ja muszê sobiê kupiæ foliê i owijaæ uda podczas æwiczeñ bo mam grube i mimo ¿e chudnê to uda dalej s± spore ;(

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 16:30   #911
meeedzik
Zakorzenienie

W³a¶nie bêdê owijaæ siê foli± i mam nadziejê, ¿e to co¶ da
Zastanawiam siê czy owijaæ brzuch do krêcenia hula hop i krêciæ na sam± t± foliê czy na to koszulkê, b o teraz krêcê na sam± cieniutk± koszulkê
Co do ud, to te¿ mog³o by trochê spa¶æ, ale jak na razie nie mogê siê zabraæ za je¿d¿enie na rowerku :/
Stary 2011-03-28, 17:28   #912
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
W³a¶nie bêdê owijaæ siê foli± i mam nadziejê, ¿e to co¶ da
Zastanawiam siê czy owijaæ brzuch do krêcenia hula hop i krêciæ na sam± t± foliê czy na to koszulkê, b o teraz krêcê na sam± cieniutk± koszulkê
Co do ud, to te¿ mog³o by trochê spa¶æ, ale jak na razie nie mogê siê zabraæ za je¿d¿enie na rowerku :/

Na foliê najlepiej zak³adaj koszulkê, im cieplej na brzuchu tym lepiej My¶lê ¿e to na pewno trochê pomo¿e, no ale cierpliwo¶ci

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

JA zaliczy³am 10 minut orbitreka i powiem wam, ¿e wiêcej nie da³am rady. Tak mnie wszystko boli, ¿e szok! Chyba po wczorajszej 30-minutowej je¼dzie mam zakwasy, no i dzi¶ by³am na spacerku i pcha³am ten ciê¿ki wózek z moim 11-kilogramowym dzieckiem i z torb± zakupów. No i powiem Wam jeszcze ¿e ja ju¿ g³odna jestem.... tymi warzywkami siê za mocno nie najad³am choæ pyszne by³o Muszê wytrzymaæ do 18 i wtedy zje¶æ kolacjê. Staram siê je¶æ regularnie o tych samych porach, bo ponoæ to te¿ bardzo pomaga

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 19:13   #913
meeedzik
Zakorzenienie

Jutro kupie foliê
Dzi¶ zamiast krêcenia hh robi³am 10 minut brzuszki i te¿ siê upoci³am jak nie wiem
Mam nadziejê, ¿e po tym tygodniu bêdzie co¶ widaæ i spadnie trochê z wagi bo jak nie to ja ju¿ nie wiem.
Stary 2011-03-28, 19:26   #914
sanderaM
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 777

Te¿ bym siê chcia³a przy³±czyæ Jakie¶ 3 miesi±ce temu odchudza³am siê schud³am do 54 na Dukanie. Teraz mam 61 Masakryczna dieta do tej pory mam odruch wymiotny jak widzê jogurt 0% t³uszczu ...
Teraz postanowi³am to zmieniæ i æwiczyæ oraz zdrowo siê od¿ywiaæ mam nadzieje ¿e mi siê uda
Stary 2011-03-28, 19:40   #915
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro kupie foliê
Dzi¶ zamiast krêcenia hh robi³am 10 minut brzuszki i te¿ siê upoci³am jak nie wiem
Mam nadziejê, ¿e po tym tygodniu bêdzie co¶ widaæ i spadnie trochê z wagi bo jak nie to ja ju¿ nie wiem.

No brzuszki s± dobre A jak owiniesz brzuch foli± to w tym miejscu spocisz siê 5 razy mocniej. Tylko owiñ siê tak ¿eby powietrze siê nie dostawa³o. I po æwiczeniach od razu zdejmij foliê. Najlepiej jakby¶ zamówi³a sobie ten pas co Ci pokazywa³am - nie jest drogi i taniej Ci wyjdzie ni¿ jak bêdziesz mia³a kupowaæ ci±gle foliê.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderaM Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ bym siê chcia³a przy³±czyæ Jakie¶ 3 miesi±ce temu odchudza³am siê schud³am do 54 na Dukanie. Teraz mam 61 Masakryczna dieta do tej pory mam odruch wymiotny jak widzê jogurt 0% t³uszczu ...
Teraz postanowi³am to zmieniæ i æwiczyæ oraz zdrowo siê od¿ywiaæ mam nadzieje ¿e mi siê uda
Witamy
JA jak s³yszê o tym Dukanie to a¿ mi nie dobrze siê robi ;/ Jak mo¿na je¶æ tylko proteinowe potrawy a resztê sobie odmawiaæ? Okropna jest ta dieta! I zauwa¿y³am, ¿e ka¿dy kto schud³ na tej diecie to zaraz tyje z powrotem.
SanderaM dobrze, ¿e przesz³a¶ na nasz± dietê z nami schudniesz na pewno A powiedz nam ile masz wzrostu ? No i co jesz przez ca³y dzieñ?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 19:54   #916
meeedzik
Zakorzenienie

Moniczko na razie kupiê foliê a nad pasem siê jeszcze zastanowiê, bo kurcze przesy³ka droga, jakby nie mogli wys³aæ listem za 6z³ :/

Ja dlatego nie lubiê, ¿adnych takich diet wolê je¶æ normalnie, ale np w mniejszych ilo¶ciach, no i po prostu zdrowo siê od¿ywiaæ
Stary 2011-03-28, 20:01   #917
monika01011986
Zakorzenienie

aa zapomnia³am napisaæ , ¿e o 18 zjad³am kolacjê - ma³± bu³kê (tak± z Biedronki) posmarowan± cienk± warstw± samego pasztetu drobiowego + herbata czerwona z l-karnityn±. Pyszny by³ ten pasztet! Mia³am ochotê na jeszcze,,,, ale powstrzyma³am siê na szczê¶cie! W 100 g pasztetu jest 220 kalorii !!!!!!
Strasznie du¿oooooo, dlatego nie mo¿na przesadzaæ z jego jedzeniem. A dawnoo nie jad³am i tak od dawna mia³am chêæ Jeszcze mo¿e pó¼niej Jogobellkê zjem je¶li mocno zg³odniejê ;P

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Moniczko na razie kupiê foliê a nad pasem siê jeszcze zastanowiê, bo kurcze przesy³ka droga, jakby nie mogli wys³aæ listem za 6z³ :/

Ja dlatego nie lubiê, ¿adnych takich diet wolê je¶æ normalnie, ale np w mniejszych ilo¶ciach, no i po prostu zdrowo siê od¿ywiaæ

Tu masz ca³kiem tanio i my¶lê ¿e ten pas gatunkowo i jako¶ciowo bêdzie lepszy ni¿ tamten za 2 z³. Ten kosztuje 5,99 ale przesy³kê masz za 2 z³ no i nawet po zdjêciu widaæ ¿e pas lepszy i grubszy

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 20:04   #918
murka04
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 762

monia a¿ mnie motywujesz jak piszesz o tym brzuszku umiê¶nionym, ja o taki walczê od stycznia i nic ! nie wiem, dlaczego
meeedzik nie martw siê, na pewno organizm siê buntuje bo nie chce wiêcej chudn±æ, te¿ mia³am taki okres ¿e przez 3 tygodnie nic nie spada³o, ale pó¼niej ruszy³o. z Tob± na pewno te¿ tak bêdzie
sanderaM witam, widzê ¿e i Ty zawita³a¶ z w±tku o hh

a ja niestety znów chora, grypa mnie dopad³a po raz kolejny. widocznie nie wyle¿a³am tamtej, a teraz mam ale teraz te¿ nie mogê sobie pozwoliæ na d³ugi odpoczynek, bo w szkole straszne zaleg³o¶ci bêd±. ale æwiczeñ nie odpuszcze, no nie potrafiê
murka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:07   #919
meeedzik
Zakorzenienie

Gdzie gdzie bo nie widzê linka

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Murka ja mu siê dam buntowaæ
Stary 2011-03-28, 20:27   #920
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie gdzie bo nie widzê linka

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Murka ja mu siê dam buntowaæ
Kurde! Zapomnia³am wkleiæ linka ;p Wybacz

http://allegro.pl/neoprenowy-pas-odc...516521273.html

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 21:35   #921
sanderaM
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 777

160 niska jestem...
Dzisiaj Nestle Fitness z mlekiem potem na obiad go³±bki ( co do obiadów jestem zale¿na co mama ugotuje) Potem jab³ko i activia zbo¿a ...
No dukan na pocz±tku jest dobry bo szybko waga spada ale to tyle nie polecam tej diety....
Stary 2011-03-28, 21:45   #922
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderaM Poka¿ wiadomo¶æ
160 niska jestem...
Dzisiaj Nestle Fitness z mlekiem potem na obiad go³±bki ( co do obiadów jestem zale¿na co mama ugotuje) Potem jab³ko i activia zbo¿a ...
No dukan na pocz±tku jest dobry bo szybko waga spada ale to tyle nie polecam tej diety....

No tu wiêkszo¶æ dziewczyn jest zale¿na od tego co mama ugotuje na obiad wiêc nie jeste¶ sama
Ja siê cieszê, ¿e z mam± ju¿ nie mieszkam bo nigdy bym pewnie nie schud³a! Ona takie pyszne jedzenie robi
Widzê, ¿e na ¶niadanko wybra³a¶ idealne jedzonko tak¿e tu jest ok.
Go³±bki s± gotowane wiêc nie jest a¿ tak ¿le, jeden go³±bek na pewno nie zaszkodzi. Activia i jab³ko te¿ super. Moim zdaniem jeste¶ na dobrej drodze Oby tak dalej

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 21:51   #923
meeedzik
Zakorzenienie

Monia oj tak masz racjê, mama gotuje to a¿ chce siê je¶æ
No a ja jutro mam spagetti i co bidna teraz pocznê, jak ja je tak bardzo lubiê
Nigdy nie jem ich du¿o, bo spagetti jest syte, troszkê zjem i jestem pe³na.
Wiesz mo¿e ile ma kalorii? Takie na miêsie mielonym i sosie boloñskim
Stary 2011-03-28, 22:12   #924
monika01011986
Zakorzenienie

Ja jednaj skusi³am siê na Jogobellkê

Tak¿e podsumowuj±c to co dzi¶ zjad³am:

¶niadanie godz. 11: 250 ml mleka 2% (szklanka) + P³atki Fitness z owocami (2 gar¶cie)
obiad godz. 15: Hortex Stimeria - warzywa z ry¿em i kurczakiem
+ pó³ parówki Berlinki bo mój synek nie zjad³ ca³ej ;p
Kolacja godz. 18: bu³eczka z pasztetem + herbata czerwona
21:30 : Jogobella Light brzoskwiniowa

Dzi¶ ju¿ wiêcej na pewno nie bêdê jad³a ;p Ogólnie to strasznie mi siê dzi¶ chce je¶æ! Jestem ci±gle g³odna! Co otworzê lodówkê to mog³abym wszystko braæ i je¶æ! Co za dzieñ! Na szczê¶cie rzadko mam takie dni..... Dobrze, ¿e siê nie za³amujê tak ³atwo i panujê nad tym....

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Monia oj tak masz racjê, mama gotuje to a¿ chce siê je¶æ
No a ja jutro mam spagetti i co bidna teraz pocznê, jak ja je tak bardzo lubiê
Nigdy nie jem ich du¿o, bo spagetti jest syte, troszkê zjem i jestem pe³na.
Wiesz mo¿e ile ma kalorii? Takie na miêsie mielonym i sosie boloñskim

sos boloñski ma ok. 60 kalorii na 100g - ale taki ze s³oika ju¿ zrobiony.
Makarony to ró¿nie ale przewa¿nie tak ok. 300 kcal w 100g
miêso mielone ma 308 w 100g

Tu jest ¶wietna stronka z tabelkami kalorycznymi:
http://www.tabele-kalorii.pl/

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Ja te¿ lubiê spagetti i to bardzo .... wspó³czujê Ci ;p ja to bym napewno troszkê zjad³a ;p

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 22:18   #925
megi870
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30

ja dzi¶ na ¶niadanie : ma³a bu³ka z ryb±, obiad: ma³a bu³ka z szynk± + jab³ko, potem baton musli bananowy z czekolad± i kilka kostek czekolady, a na kolacjê ma³a bu³ka z bia³ym serem, sa³at±, pomidorem i rzodkiewk± a do tego woda i herbata zielona .
No dziewczyny nawet nie wiecie jak mnie motywujecie! W³a¶nie dok³adnie tak sobie my¶lê. Nie chcê siê wstydziæ w³asnego cia³a podczas wakacji, lecz wrêcz przeciwnie i mam nadziejê, ¿e mi siê to uda . Jak my¶licie, du¿o czasu potrzeba na zrzucenie tego okropnego brzuszka?
megi870 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 22:49   #926
madziek1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 159
GG do madziek1988

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Poka¿ wiadomo¶æ
Kurde! Zapomnia³am wkleiæ linka ;p Wybacz

http://allegro.pl/neoprenowy-pas-odc...516521273.html
w³asnie sobie go zamówi³am.tez sie zastanawiam czy wyrze¼bienie sobie takiego fajnego brzuszka zabiera bardzo duzo czasu. Ile to monika u Ciebie trwa³o?po jakim czasie widac efekty?

START: 1 marzec
KONIEC: mo¿e kiedy¶ nast±pi
madziek1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 23:41   #927
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziek1988 Poka¿ wiadomo¶æ
w³asnie sobie go zamówi³am.tez sie zastanawiam czy wyrze¼bienie sobie takiego fajnego brzuszka zabiera bardzo duzo czasu. Ile to monika u Ciebie trwa³o?po jakim czasie widac efekty?
U mnie wygl±da³o to tak, ¿e ja po pierwszej ci±¿y bardzo chcia³am mieæ znów p³aski brzuch i robi³am sporo brzuszków. Æwiczy³am codziennie, i gdy uda³o mi siê po pó³ roku zgubiæ 30 kilo które przyty³am w ci±¿y to miê¶nie na brzuchu siê pokaza³y, mia³am piêkny i delikatny taki kaloryfer Po 3 latach znów zasz³am w ci±¿ê i kaloryfer znikn±³ ;p Teraz gdy chudnê coraz bardziej ju¿ go widzê Ale brzuszki robiê prawiê codziennie i to po 100. My¶lê, ¿e potrzeba gdzie¶ oko³o 3-6 miesiêcy aby mieæ kaloryfer na brzuchu - zale¿y jeszcze kto ile ma do zrzucenia t³uszczyku z brzucha

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-03-28, 23:52   #928
Lajla_55
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 413

Monika W tam razie poproszê kogo¶ z rodziny niech mi wy¶le te tabletki

Ja dzi¶ zjad³am
¦niadanko : musli z mlekiem 2%
II ¶niadanie: 2 jab³ka
Obiad: kawa³ek miêsa wieprzowego z grilla + serek wiejski light i 2 kromki pieczywa chrupkiego
Podwieczorek: Koktajl z 4 kiwi + 2 ³y¿ki otrêbów
Kolacja: Pó³ kg tuskawek
Chyba nie jest ¼le bior±c pod uwagê, ¿e w domu mam ca³± szafkê s³odyczy i dzi¶ byli¶my na grillu i wybra³am najchudszy i najmniejszy kawa³ek miêsa
Wypi³am 2 litry wody (ale ca³y czas pijê ) , pó³ piwa (nununu!!), zielon± herbatê i dos³ownie dwa ³yki soku pomarañczowego

Cieszê siê, ¿e nie mieszkam z mam±, bo wa¿y³abym chyba 200 kg Mieszkaj±c sama mogê sobie gotowaæ na co tylko mam ochotê, a dla T¿ta gotujê oddzielnie (chyba, ¿e ja te¿ mogê to je¶æ )

Idê szybko a6w odbêbniæ i æwiczenia na partie, bo pó³ godziny skakanki mam ju¿ za sob±

Wzrost: 178
By³o: 86
Jest: 74
Bêdzie: 65
Lajla_55 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:34   #929
adziorek1990
Idiotka

Wiadomo¶ci: 12 566

hej hej laseczki, ale Wy siê rozpisujecie.. nad±¿yæ za Wami graniczy z cudem!
Przepraszam,¿e wczoraj siê nie odezwa³am,ale ta zmiana czasu ¼le na mnie wp³ynê³a i po 21 posz³am spaæ!

Wczoraj zjad³am:
1.musli z mlekiem
2.100g frytek... wiem,¿e nie powinnam,ale nie mia³am do niczego innego dostêpu a zapomnialam sobie zrobiæ kanapkê na uczelnie
3. 1,5 go³±bka
4.musli z mlekiem

No i pokrêci³am 30 min hh i przesz³am ok 3 km <wiem,¿e to stosunkowo ma³o,ale zawsze co¶>

A dzisiaj na ¶niadanko tradycyjnie musli z mlekiem + kawa

A co do chromu, ja kiedy¶ kupi³am z wielk± nadziej±,¿e nie bêdê jad³a s³odyczy. Bra³am chrom tak jak zalecali...I nigdy wiêcej, dopiero po chromie mia³am chêæ na s³odycze.... To by³ istny koszmar... I kilka moich kole¿anek mia³o baaardzo podobnie Ale ka¿dy organizm reaguje inaczej!
A otrêby jem kilka ³y¿eczek dziennie dodaje do potraw

Pozdrawiam

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:40   #930
kubiowo89
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 258
Wink Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

.

Edytowane przez kubiowo89
Czas edycji: 2011-06-26 o 23:45
kubiowo89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.