![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Pół wyprawki, laptopa z internetem, siatę kosmetyków...
![]() ![]()
![]() |
#452 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Witam się ponownie.. byłam juz tu, ale dawno temu więc się "odświeżam"
![]() ![]() Podpowiem coś tym, które robią zakupy w Rampersie. Niewiele osób wie, że oni mają też własny sklep internetowy. I w sklepie tym połowa produktów jest tańszych niż w stacjonarnym sklepie. Np. przez internet łóżeczko Ewelina I, bez szuflady kosztuje 160 zł: http://www.rampers.pl/cms/produkt-21...00828086-.html W sklepie... 390!! ![]() Dalej - wóżek, ktory nam podpasował - Bebetto Solaris (mąż ma 196 cm wzrostu i wózeczek musi mieć regulowaną rączkę i odpowiedni dół - czyli rurka łącząca kółka byc wygięta do góry bo inaczej zahacza o nią stopami - któras z dziewczyn pisała, że ma podobny "problem" z mężem ![]() http://www.rampers.pl/cms/produkt-21...47486850-.html W sklepie - 1190 Do tego pasujący fotelik do wpięcia: cena 229 zł w internetowym http://www.rampers.pl/cms/produkt-21...1763600-.html# W sklepie 290 zł.. O tych różnicach w cenie powiedziała nam przemiła ekspedientka sklepu (tego na Inżynierskiej) kiedy mocno zdziwiona spytałam się, czemu łóżeczko kosztuje przez internet tyle, a w sklepie tyyyyyyle. Podpowiedziała nam jeszcze, że połowa produktów jest tańsza w sklepie internetowym, a druga polowa w stacjonarnym. najlepiej zrobić listę, przyjść do sklepu, pospisywać ceny, w domu sprawdzić i tańsze zamówić w internetowym. Aaaaa - możliwy jest oczywiście bezpłatny odbiór osobisty zamówionych produktów w sklepie lub dowóz kurierem za dopłata.. Edytowane przez pretorianie Czas edycji: 2011-03-27 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linuska ja też chodzę do donna vita, ale nie do surmacza tylko do stasiak-kosarzyckiej, i na usg do błażukiewicza. Co do rodzenia: planuje na kraśnickich bo oni tam pracują, a jeżli chodzi o rejon podlegam pod lubartów, ale teraz nie ma rejonizacji więc tam gdzie zdecydujemy się rodzić ie mogą nas odesłać 9chyba ze z braku miejsc). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Surmacz jak na mnie studentke jest troche drogi..ale nie chce juz zmieniac lekarza po raz 3, po za tym u niego czuje sie naprawde pod dobra opieka...
a ze szpitalem wole sie upewnic, poniewaz mama mnie nastraszyla ze powinnam sie tymczasowo zameldowac w lublinie zebym nie miala potem problemu...ale przeciez nie odesla rodzacej do domu tylko dlatego ze nie jestem tu zameldowana.. chodzi ktoś do szkoly rodzenia aktywna mama..na nfz? zamierzamy sie zapisac ale chcialabym poznac jakie opinie..podobno pracuja tam polozne z krasnickich? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja czekam na opinie jak się wózek sprawdza, bo mi się podoba ![]()
![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja płacę 80 zł, Ty u Surmacza pewnie też tyle..mało to nie jest, ale zadowolona jestem z opieki rówież.Kurde no nie wiem, ja się pytałam mojej ginki o poród na kraśnickich to mówiła że nie ma rejonizacji i nie ma problemu. Zastanawiałam się nad chodzeniem do aktywnej mamy, ale dojazdy do lbn mnie zniechęcają, do tego mój małż nie mógłby ze mną chodzić, a wydaje mi się, ze większość zajeć odbywa się z facetami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
Ja na początku chodziłam do dr Błażukiewicza i byłam zadowolona. Prowadził trudną ciążę koleżanki, na oddziale jak byłam u niej dziewczyny go polecały. On jest z Kraśnickich, prywatnie przyjmuje na Jana Sawy.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
no ja niestety place 100zl, plus badania platne...szkoda ze skierowanie z prywatnych gabinetow nie uprawniaja do bezplatnych badan...niby nic te 20zl co trzy tygodnie..ale mi to ciagle cos dodatkowego wyskakuje..no nic..trzeba sie od pocztaku przyzwyczajac do wydatkow na dzieciatko
![]() na poczatku troche szkoda mi bylo tych pieniedzy na lekarza, ale po tym jak odwiedzilam pania Dawidowicz w studenckiej przychodni to przestalo mi byc zal...tam sa warunki hm..dziwnie jest tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
dobrze wiedziec o tym rampersie napewno skorzystam z tych kombinacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do zajec z mezczyznami - zaczelam chodzic na zajecia od lutego i do tego czasu ani razu facet nie byl niezbedny, bo przerabialismy teorie. Dzis jednak zaczynaja sie cwiczenia i mezczyzni powinni byc. Jednakze jesli ktos nie moze to na pewno p. Agata bedzie meza zastepowac. Ogolnie polecam i to szczegolnie facetom, bo moga sobie uzmyslowic co tzn byc w ciazy i urodzic dziecko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj ciotka mi naopowiadała że na kraśnickich panuje jakiś wirus na oddziale, bo dużo dzieci po porodzie choruje na zapalenie płuc. Jej synowa tam rodziła i dziecko tez zachorowało, lekarz sie przyznał ze to przez niedopatrzenie szpitala. Matka dziecka poprosiła o badanie bo zauważyła ze ciężko oddycha i coś nie tak. Sami by może nie zwrócili uwagi, bo opieka po porodzie nad dziećmi podobno kiepska (wg niej), ale poród i trakt porodowy sobie chwaliła. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Z tymi sklepami to racja, baby fant w internetowym tez ma o wiele niższe ceny.
A co do łóżeczka z funkcją bujania to mojej córki takową funkcję posiadało ale funkcja została zdemontowana od razu jak pierwszy raz położyłam tam dziecko. Kompletna klapa. Nie polecam. Poza tym, podobno bujanie kołyskowe, takie lewo-prawo może powodować zaburzenia błędnika i w rezultacie chorobę lokomocyjną. Nie wiem ile w tym prawdy, choć ta teza sprawdziła się u wielu osób, które obecnie lub w dzieciństwie miały chorobę lokomocyjną. Tak więc ja bym nie ryzykowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Dobrze że piszecie o swoich spostrzeżeniach. W prawdzie to łóżeczko ma blokadę, że może być sztywne i nie bujać.Znowu moja znajoma takowe posiada i nie narzeka. Nie wiem, pewnie to głupota uczyć od razu lulania i bujania, no i biorąc pod uwagę potem chorobę lokomocyjną i inne problemy zdrowotne to możę lepiej sobie odpuścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Moja siostra miała takie łożeczko z funkcją bujania. Ona była zadowolona, ale ja nie chciałam takiego. Według mnie jest niestabilne, mimo tych blokad lekko się chwieje. Nie nadaje się już na etapie jak dziecko siada lub wstaje. Ja kupiłam najzwyklejsze jakie było w sklepie. Bez szuflady, bo jak patrze u koleżanek to w tych szufladach tylko bałagan i kurz się zbiera.
Dziewczyny ja z innej beczki. Jestem na etapie kompletowania wyposażenia torby do szpitala i zastanawiam się nad koszulami do karmienia. Jakie są najbardziej wygodne? Widziałam z guziczkami po środku, z guziczkami z dwóch stron i takie z rozcięciami na wysokości biustu ( ale słyszałam, że są tak uszyte, że rozchodzą się i widać piersi). Jakie Wy miałyście, lub zamierzacie kupić?
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mila a kiedy masz termin że już kompletujesz torbę? ![]() Widziałam wszystkie koszule o których piszesz, nie wiem jak się sprawdzają w praktyce, ja sie zdecyduję na te z guzikami po bokach i z jedną zakupię zwykłą, standardową z guzikami po środku.Te z rozcięciami tez fajne, szybko mozna się dostać do piersi, ale właśnie mogą się rozchodzić, jak piszesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli chodzi o koszule to ja mam rozpinana na guziczki z przodu i mam nadzieje, ze taka sie sprawdzi ![]()
![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Termin mam na koniec maja ale tak z miesiąc przed chcę mieć te rzeczy spakowane. Poza tym u mnie nie wszystko (ciąża) przebiega idealnie, więc będę się pewniej czuła mając te rzeczy naszykowane.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
O właśnie weszłam na forum, żeby zapytać o torbę
![]() W takim razie pokontynuuję tylko ![]() Najpierw coś śmiechem żartem aporopos tego, by nie zabierać ze sobą zbyt wiele bagażu ![]() ![]() A tak na serio, to właśnie zaczynam pakowanie torby. Wiem na pewno, że będą to dwie sztuki, jedna do szpitala a druga na wyjście, która zostanie w domu. I mam wątpliwości co do tej torby szpitalnej. Chcę zabrać tylko niezbędne rzeczy. Co do koszul, to potwierdzam, że te z rozcięciami (kopertowe) mogą się rozchylać, zwłaszcza, jak są z czystej bawełny ale inne nas pewnie nie interesują. Ja mam wprawdzie póki co bluzki o takim kroju, ładnie wyglądają ale z czasem ulegają rozciągnięciu przy zwykłym noszeniu, nie mówiąc już o wyciąganiu przez nie piersi, zwłaszcza, jeśli nie są małe ![]() Tak ogólnie to mam jedną koszulę z guzikami. No i strój do porodu. Nie kupuję więcej koszul bo raz, zakładam optymistycznie, że w szpitalu spędzę 2 doby a dwa w domu koszul nie używam, więc szkoda mi kasy szczerze mówiąc na więcej sztuk. Przy poprzednim porodzie ubrałam się w koszulę już po porodzie i mi wystarczyła a jakby co w szpitalu też dają. Wracając do torby, wiecie może w praktyce jak to jest z torbą przy porodzie? Czy mogę ją sobie trzymać na sali porodowej w trakcie? Wiele rzeczy z niej będzie potrzebne dopiero po ale jakoś nie widzi mi się pakowanie trzech sztuk ![]() Jak to jest z tymi kosmetykami dla dziecka? Pielęgniarka ze SR mówiła nam, że nie trzeba brać, bo są szeroko dostępne i nielimitowane, ale miamore999 pisała, że trzeba brać swoje. Proszę o uściślenie. ![]() Biorę podkłady poporodowe swoje. Ostatnio jak rodziłam, to dawali ale były kiepskiej jakości, ubijały się strasznie więc jakby co wezmę, skoro i tak już kupione ![]() Majtki siateczkowe biorę, niezbędne kosmetyki, wkładki laktacyjne (nie całą paczkę)- za pierwszym razem lało sie ze mnie prawie od razu, choć często mówią, że są niepotrzebne w pierwszych dniach ![]() Wodę, ręczniki papierowe, ręcznik normalny; jeden mały, jeden większy, klapki, podusię ![]() Coś jeszcze warto dla siebie zabrać? Pytam zwłaszcza o szpital przy Staszica ![]() Edytowane przez miffy Czas edycji: 2011-03-28 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Wtajemniczenie
|
pol zartem pol serio
![]() ![]()
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Mnie też właśnie interesuje szpital na Staszica. Podobnie zabiorę pewnie ręcznik większy i mały, klapki piankowe jakieś, ze dwie koszule, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, wodę mineralną, podstawowe kosmetyki do higieny dla siebie. Dla dziecka pieluszki, chusteczki nawilżane, rękawiczki niedrapki, czapeczkę? Nie mam pojęcia co więcej, w razie czego rodzina przywiezie.
![]() |
#473 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Do Waszych list dopisałabym:
-biustonosz do karmienia -sztućce [Staszica] i kubeczek plastikowy -papierowe ręczniki -Tantum Rosa min. 2 saszetki. -pieluszkę tetrową dla bobaska Kosmetyki dla dziecka lepiej jednak mieć swoje. Kiedy rodziłam w szufladzie był tylko Sudocrem i maść z wit. A. Torby raczej podczas porodu nie można mieć przy sobie.
![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Przepiszę Wam liste rzeczy z takiej ulotki dla rodziców:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Dla dziecka:
![]() Edytowane przez angel109238 Czas edycji: 2011-03-28 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
The Pink Power Mołderajtor
|
![]() |
![]() |
#476 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Wtajemniczenie
|
ja tez
![]() ![]()
![]() |
#478 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, nie wiecie jak w lubelskich szpitalach z porodami kleszczowymi? Praktykuje się to jeszcze?
![]()
![]() |
#479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nam na szkole rodzenia mowiono, ze jest to juz niepraktykowane przynajmniej na krasnickiej moja szwagierka miala porod kleszczowy-tez drobna,ale nie mowila zeby bylo to cos strasznego i nie do przezycia, tak wiec nie denerwuj sie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas, lekarz sam na początku powinien zdecydować czy dasz rade urodzić SN, czy od razu zadecyduje o cc. Wiadomo, niektórych sytuacji nie da się przewidzieć i wtedy trzeba zastosować kleszce itp, takie przypadki zdarzają się nie tylko u drobnych i szczupłych dziewczyn. A rozmawiałaś o tym z lekarzem prowadzącym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.