|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
No! Właśnie dlatego że nie jesz warzyw! Tym grozi taka długa uderzeniówka!
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdybyś rozpoczęła dietę od przeczytania książki, zapewne byś wiedziała dlaczego tak jest i jaką krzywdę sobie robisz. ja jestem po prostu w szoku, po tym co piszesz.
|
|
#1023 | ||
|
BAN stały
|
Helloł dziewczynki
![]() za godzinkę wybieram sie do pracy coś mi sie nie bardzo chce ![]() ale wchodze dziś na wage a tamm 60 Cytat:
![]() dokładanie wychodzi 1137zł z groszami ja ja wolałabym takie okrąglutkie 1200 Cytat:
|
||
|
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
czytalam książke i bylam pewne że dobrze robie .......musialam źle zrozumieć
![]() za pierwszym razem tez tak robilam i wszystko było ok napisalam do was bo potrzebowalam rady chyba po to jest to forum ......( cytat z ksiązki : 5/5 pięć dni czystych protein z nastepującymi po nich pięcioma dniami czystych protein w połączeniu z warzywami )
Edytowane przez ISHTAR1986 Czas edycji: 2011-03-29 o 08:25 |
|
|
|
#1026 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież skóra Ci obwiśnie jak byś za szybko schudła, naprawde chcesz tego ? Pozatym na uderzeniówce tracimy tylko WODĘ więc jaki sens jej przedłużać ? Ja nie widzę żadnego. Pozatym aż się wierzyć nie chce że czytałaś ksiązkę, wróć do niej jeszcze raz. Wszystko masz podane na I stronie wątku. łącznie z linkami do ściagnięcia książki, do testów i ang i francuskich Cytat:
Nie dość że możesz zniszczyć sobie nerki i watrobę to gdzie witaminy? Zaraz zaczną Ci lecieć włosy i paznokcie-a później porządne dukanki wyczytują w necie obelgi na temat naszej diety. Warzywa to podstawa na PW. To one mają dostarczyć nam witamin oraz maxymalnie mają odciążyć nerki i wątrobę. Nie wiem na co ty liczysz... Teraz będzie zastój murowany. Dzień dobry dziewczynki Dziś mam II zmianę,chciałam się wyspać ale babka tz mi wpadła z wizytacją
|
|
#1029 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1030 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(a potem mówią, że Dukan niezdrowy-jeśli się tak go przeprowadza to się nie dziwie...) powodzenia kochana i tak wogóle to dzień dobry ![]() spadeczek na ostatnim dniu P -0,1 od dziś warzywka więc pojem sobie jakichś pyszności, ale też wzrost pewnie będzie, jak zwykle![]() idę zrobić śniadanko
|
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
Hej Laski
![]() U mnie wzrost po weekendzie się utrzymuje nadal... ale mnie waga karze za weekendowe przewinienia. Mam nadzieję, że nie będzie się długo na mnie boczyć i spadnie ten nadprogramowy kilogram ![]() Pięknie za oknem słońce świeci, od razu jest człowiekowi lepiej
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewoje
![]() slicznei za oknem zaraz na miasto migruje, jade po indeks,karte ocen i legitke podstemplowac jutro spotkanie z promotorka i pewnie w kwietniu wkoncu obrona uczyc mi sie nie chce;pmilego dzionka ![]() u mnie pstrag na obiad na parze zrobiony
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio temat pracy przewija sie dosc czesto i normalnie az sie boje . Ja mam prace í to naprawde fajna
tyle , ze przez ta przeprowadzke musze szukac czegos innego w zupelnie innym miejscu .Dzisiaj Tz odda moje pierwsze CV - trzymajcie kciuki moze cos z tego wyjdzie .Znalezienie nowej CIEKAWEJ pracy nie bedzie latwe , ale zawsze wychodzilam z zalozenia , ze jak ktos chce pracowac to bedzie pracowal - zobaczymy czy ta teza bedzie miala pokrycie ![]() Szukanie mieszkania, domu to tez nie latwa sprawa
|
#1034 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was w ten wiosenny dzionek
gratuluje wszystkich efektów i Waszej silnej motywacji. Moje pytanie dotyczy tematu Waszego wątku. Chciałabym zgubić ok 5 - 7 kg. I tu pojawia się moje pytanie. Czy spożywanie produktów z diety Dukana ale łączenie je czasem z "niedozwolonymi daniami" pozwoli mi schudnąć i nie mieć efektu jojo? Z tymi daniami nie chodzi o to że jestem jakims łakomczuchem tylko o to że mieszkam z rodzicami. I sniadanie, sniadanie do pracy kolacje przygotowywala bym sama. Ale np z obiadami było by cięzko przez czas i przez kase, bo oni gotowali by jak dotychczas zupy i jakies sosy a ja musiłabym robić to osobno dla siebie. Mam nadzieje że zrozumiałyscie moje pytanie i jako doswiadczone kobitki będziecie umiały odpowiedzieć na moje pytanie. Pozdrawiam Was ciepło
|
|
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba nie aż taki duży problem?
|
|
|
#1036 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jasne z tymi ziemniaki to się zgadzam jak najbardziej, ale np jak jest rosół czy jakas zupa to już nie bardzo ale dzięki za odp. |
|
|
|
|
#1037 | ||||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
kiedys 5...Cytat:
Gratuluje osiągnięcia celu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym sie cieszyła z jakiejkolwiek pracy... A tak u mnie same oferty dla sprzątaczek z orzeczeniem o niepełnosprawności, ślusarze, mechanicy, a z tych ciekawszych sie nawet nie odzywają My też z TŻ planowlaiśmy kupno mieszkania na lato ale jak nie mam pracy to możemy zapomnieć To prawda, że cięzko coś fajnego trafić, a jak cena jest niska to sie okazuje że okna na parterze są na wprost centrum handlowego - zacienione! |
||||
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrezygnuj z ziemniaków, jasnego pieczywa, ze smażonych potraw,słodyczy Kg będa spadać na bank tym bardziej że masz naprawdę niewiele do zrzucenia
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze na jakimś mięsku się gotuje tę zupę więc można je wyjąć i zjeść i np. grzeszyć tym, że zupa z warzywami na dniach proteinowych, bo to nie będzie aż taki wielki grzech. albo w ogóle idź trybem 5dni PW i 2 P i wtedy tylko dwa razy w tygodniu będziesz musiałą ograniczać się do samego białka..chcieć to móc ja kiedyś odpuściłam ziemniaki, makarony, ryż itd. jadłam z rodzicami samo mięso (w panierkach, smażone na tłuszczu) i surówki/sałatki (z sosami - teraz widzę błędy;P), nie jadłam słodyczy, nie piłam alkoholu, zero fast foodów, ćwiczyłam codziennie 40 minut (te 8 minutówki - 5 zestawów tam jest) - schudłam niecałe 7 kg w 3 miesiące, więc da się, aczkolwiek dla mnie to było wolno:P no i było jojo i tak.ważne by po diecie zachować nawyki, żeby kg nie wróciły. po prostu uważam, że to nie duży problem, usmażyć na drugiej patelni bez tłuszczu, mięso przygotowane przez mamę
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dla Tż niedukającego także już nie smaże na tłuszczu, no czasem dodaj odrobinkę ale to nic w porównaniu z tym co było kiedyś. Ja popijam kawkę, zrobiłam stronkę na fb z salonem co by jeszcze bardziej rozreklamować i dziś porozmawiam z szefową o zdjęciach bo trzeba zaktualizować na jej stronie a mój Tż chętny bo się uczy więc byśmy miały za free
|
|
#1041 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym pieczywem oczywiscie jest racja. W tamtym roku po odstawieniu białego pieczywa i jedzeniu wszytskiego tak jak wczesniej schudlam ok 4 kg. Pytałam się o to bo w rozpisce tej diety jest jasno powiedziane co wolno jesć i czego nie wolno i myslałam że po "obaleniu" tej zasady to reszta nie ma sensu. Ale mam motywacje, już nie będzie żadnych chipsów ani nadziewanych batoników (chociaż na samą mysl o Studneckim nadziewanym wisniowym to uff ) jak bede miala na niego ochote to kupie gorzką czekoladę Dzieki
|
||
|
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1043 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale może szybko zleci. ![]() a co do słoneczka to pięknieeee jest..
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u mnie znowu zastój ehhh niech w końcu waga ruszy ![]() zrobiłam sobie wczoraj galaretkę i wziełam do pracy ale wszyscy się dziwnie patrzyli jak szłam z czymś galeretowatym ![]() dzisiaj PW więc na obiad sobie poszaleję a co ![]() miłego dnia ! |
|
|
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
już nie mogę się doczekać aż wrócę do domu i zrobię obiad..
![]() bo dzisiaj młoda kapustka z koperkiem + pałki z kurczaka ![]() : slina:![]() :slin a:
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś mielone do tego sosik czosnkowy rzecz jasna. Zjem przed pracą.
Do pracy biorę sałatkę z tuńczyka i jogurt. Jak wróce to jeszcze nie wiem co wciągnę ![]() Wczoraj bylismy u weta i mój maluch ma młodzieńcze zapalenie kości Musimy mu ograniczyć ruch.. ciekawe jak bo jak na dworze się nie wybiega to rozniesie nam mieszkanie Wczoraj dostał zastrzyk i zostało jeszcze takich 4 codziennie do piątku musi zaprzyjaźnić się z igła
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja uciekam, będę później!
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kotem na szczęście póki co wszystko ok. Mam nadzieję że już nie będzie musiał cierpieć i przechodzić przez to wszystko ponownie,bo ryzyko powrotu jest skoro już raz to dostał ![]() Pies też póki nie przestanie się rozwijać będzie zagrożony. To duży psiur więc i zagrożony dysplazją i innymi choróbskami. Dysplazja na szczęście póki co wykluczona bo miał robione prześwietlenie stawów. Katastrofa jakaś Nawet rybka mi umarła ostatnio! Co to ma znaczyć ?! Jakaś kląta nademną ciąży czy jaki uj
|
|
#1050 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
To drugi raz zrobiłaś uderzeniówkę? Nie robi się jej drugi raz kiedy się wraca na dietę...Cytat:
Nie pozostaje nic innego jak dukać dalej, ale zgodnie z zasadami... Moja mama ma w pracy taką koleżankę, która była na dukanie, przerwała a teraz się zastanawia nad wróceniem i chciała chyba robić 8 czy 10 dni uderzeniówki Mama ma jej przekazać, żeby tak nie robiła bo sobie tylko zaszkodzi...I też mówię dzień dobry ![]() Mam trochę lepsze samopoczucie bo marzec się kończy ![]() ![]() I od razu więcej chęci na udzielanie się na forum Trochę lepszy apetyt i trochę lepiej śpię. Ciężki okres się chyba kończy ![]() Na dodatek waga postanowiła zacząć jakoś ładniej spadać, bo ostatni miesiąc to było baaardzo powolne chudnięcie, prawie zastój. Teraz spada na szczęście, bo już się powoli zniechęcałam. Dziś na wadze 80.3 Więc już blissssko do 7 z przodu. A to jakoś od razu inaczej wygląda jak się waży 79, zamiast 80 Akurat dziś zaczynam warzywa, więc nie wiem czy nie przerwę ważenia na jakiś czas, jak nabiorę wody to się tylko zdołuję, że cel mi się oddala zamiast przybliżać
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

coś mi sie nie bardzo chce 

więc pojem sobie jakichś pyszności, ale też wzrost pewnie będzie, jak zwykle

uczyc mi sie nie chce;p
na parze zrobiony
gratuluje wszystkich efektów i Waszej silnej motywacji. Moje pytanie dotyczy tematu Waszego wątku. Chciałabym zgubić ok 5 - 7 kg. I tu pojawia się moje pytanie. Czy spożywanie produktów z diety Dukana ale łączenie je czasem z "niedozwolonymi daniami" pozwoli mi schudnąć i nie mieć efektu jojo? Z tymi daniami nie chodzi o to że jestem jakims łakomczuchem tylko o to że mieszkam z rodzicami. I sniadanie, sniadanie do pracy kolacje przygotowywala bym sama. Ale np z obiadami było by cięzko przez czas i przez kase, bo oni gotowali by jak dotychczas zupy i jakies sosy a ja musiłabym robić to osobno dla siebie. Mam nadzieje że zrozumiałyscie moje pytanie i jako doswiadczone kobitki będziecie umiały odpowiedzieć na moje pytanie. Pozdrawiam Was ciepło
na szczęście mam taki komfort że znam sh u siebie w rodzinnym mieście gdzie w ogóle się dzwoni i babka schodzi otworzzyć a i tak perełki się zdarzają, w dodatku w sobotę wszystko po 2 zł...

Nie robi się jej drugi raz kiedy się wraca na dietę...