|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Dziewczyny, jak wiecie pracuje na pół etatu i intensywnie szukam na drugie pół. I znów jest fajna oferta biurowa tylko na umowę zlecenie i wymiar 40 godz. A co mi tam spróbuje złożyć na pół etatu. Tylko prawka nie mam a tam wymagają
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś miałam pierwszy dzień pracy, ekipa bardzo sympatyczna, zakres obowiązków niestety ogromny (to nie jest przerażenie pierwszego dnia, bo miałem już doświadczenie w firmach handlowych). Zobaczymy jak minie pierwszy tydzień, a bardziej chyba miesiąc, wtedy zobaczymy co będzie dalej. Martwi mnie kwestia, że firma oszczędza na pewnych rzeczach, a niestety mam niemiłe wspomnienia z takowymi w przeszłości. Mam sporo znaków zapytania, wyjdzie na najbliższym czasie, bo nie chcę się zniechęcać i mam zamiar chodzić z pozytywnym nastawieniem codziennie do pracy, szczególnie, że bardzo potrzebuje pieniędzy.
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie wiem, nie rozmawiałam z nią bo bym się wypytała. Dowiedziałam się od osoby trzeciej.
Swoją drogą Bossy może tak jest jak myślisz, tylko wątpię że robi coś "biurowego", może właśnie sprzedaje przez telefon jakieś kredyty czy obsługuje klientów. Do telemarketingu trzeba mieć predyspozycje, których ja nie mam bo już to przerabiałam i nie dawałam rady. Nie potrafię wciskać ludziom kitu, czegoś czego nie potrzebują. Przynajmniej nie nadawałam się do tego tam gdzie pracowałam - obóz pracy, przez miesiąc zarobiłam 500 zł. ![]() Zaraz zbieram się na siłownię i trochę się zrelaksuję.
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtym roku skończyła licencjat, a nie wiem czy dalej się uczy
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam się dostać do jakiegokolwiek banku przez wiele miesięcy. Wysyłałam maile i chodziłam osobiście z podaniem. Raz nawet trafiłam na rekrutację. Okazało się że szukają akwizytora który by wchodził do firm i żądał kontaktu z prezesem w celu przedstawienia oferty banku. Nie jestem samobójcą i mam uczulenie na akwizycję, zresztą po rozmowie i tak się nie odezwali.
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam teraz praktyki w banku i to jest tak, że np. na stronie są powiedzmy 3-4 oferty pracy, a w ich wewnętrznym systemie jest ich 40. Często się zdarza, ze zatrudniają ludzi po praktykach czy stażach. Trzeba mieć kogoś wewnątrz kto będzie sprawdzał wakaty i dawał nam cynka.
Mi powiedzieli, że na razie redukują u nich etaty, ale jak tylko się coś pojawi to dadzą mi znać. I niedawno się okazało, że mam w grupie na studiach kobiete, ktora jest kierownikiem w tym samym banku, tylko w innej placówce i też powiedziała, że będzie mnie mieć na uwadze. Trzeba czekać. Mam nadzieję, że coś się faktycznie pojawi. A tak w ogóle to pensje w banku też nie powalają. Dla zwykłego doradcy jest to ok 1500 zł netto. A przed takim długa droga do awansu. A ja zawsze myślałam, że mają tam niezłe pensyjki.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2011-03-28 o 20:28 |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. otwarte 2. umiejące sprzedawać 3. umiejące rozmawiać z klientem sama pracowałam w call center TP dosyć długo i wiem jak się pracodawcy na to zapatrywali. Moi znajomi z tamtej pracy potem poszli WSZYSCY do banku. Ja też dostałam pracę w 2 bankach i to za dobre pieniądze. ![]() W TP też dobrze zarabiałam, ale wiem, że są cc, które sprzedają szit i gównianie płacą, bo byłam na rozmowach do takowych.
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak napisałaś - wyjdziesz z domu, do ludzi, nauczysz się czegoś nowego, zdobędziesz doświadczenie. Będąc na takich praktykach cały czas szukaj pracy tak jak do tej pory, jak coś w każdej chwili możesz przerwać chyba taką praktykę.
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padam z nóg, byłam na siłowni 2 godzinki. Wyszłam koło 23. Trochę nie umiem wpasować sobie godziny bo albo za duży tłok i ciężko się dopchać do maszyn, albo nie zdążam ze wszystkim przed zamknięciem.
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Moja firma poszukuje 2 osób do pracy na stanowisko fakturzystki i sekretarki, praca w Chorzowie, jeśli ktoś jest zainteresowany lub ma dodatkowe pytania piszcie na priva.
|
|
|
|
#3251 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwszym autobusem wróciłam do domu Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny zarejestrowałam się na cv-raport, wysłałam smsa, wklepałam kod, a nie otrzymałam linka aktywującego. I teraz nie wiem co mam zrobić. Niby pisało, że ten link może dojść nawet w ciągu kilku dni, ale już minęło ok. 5 dni... Napisać do nich? |
||||
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzi "z ulicy" też przyjmują bez problemu, ale ofert jest dla nich mniej, czyli trzeba się bardziej starać.
|
|
#3253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masz większe szanse, jeśli jesteś ,,od nich" ![]() Ja przejrzałam nowe ogłoszenia i ........ znów nic nie ma... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Dziewczyny co ja odwaliłam.......... Już wiem, czemu nie dostałam tego linka aktywacyjnego..... Podałam zły adres e-mail.... Tzn. między imieniem i nazwiskiem dałam kropkę No chyba poryczę się zaraz.... |
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, przyjmują ludzi, którzy już dla nich pracują, identyfikują się z firmą i rozwijają się w jej obrębie
![]() Zawsze mnie dziwi zdziwienie wszystkich, że "po znajomości". To oczywiste, że pracodawca zatrudniając chętnie skorzysta z polecenia [moja szefowa mówi, że osoby z polecenia zwykle dużo lepiej i dłużej pracują]. Zdarza się, że dzwoni się też do znajomych i pyta co sądzi o danej osobie Moja mama rekrutując jak widzi w CV np. praktyki w miejscu, gdzie ma znajomych [zawodowych], to zawsze dzwoni i pyta o opinię Należy też rozróżnić znajomości zawodowe od prywatnych, bo dostanie pracy wykorzystując znajomości zawodowe są jak najbardziej oczywiste i wręcz pożądane - całe studia buduje się te znajomości. Zmienna kobieta, jeśli masz adres na gmailu, to on olewa tę kropkę więc jak ktoś wysłał maila na adres z kropką, powinno i tak do Ciebie dojść.
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2011-03-29 o 10:35 |
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tych znajomościach to masz zupełną rację. Ja już jestem po prostu przewrażliwiona, bo w moim mieście pracę dostaje się tylko po znajomości, ale znajomości prywatnej...A ja niestety takowych nie posiadam... |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienna kobieta toś narobiła.
![]() Ja właśnie dostałam odmowną odpowiedź od firmy na której mi zależało, super! Babka się pytała się czy mogą zostawić cv w bazie-no jasne. Weszłam na ich stronę i tam jeszcze jakieś ogłoszenie gdzie wydaje mi się że bym bardziej pasowała bo nie wymagają doświadczenia. Teraz nie wiem czy pisać do tej babki że zainteresowała mnie ta druga oferta czy sobie darować skoro mi tego nie zaproponowała??
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Ariena ja bym chyba napisała do niej... Najwyżej Cię nie przyjmą, nic nie stracisz...
I widzę, że dietę od dziś zaczynasz?
|
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Ariena ja też bym napisała
zawsze to następna szansa
|
|
|
|
#3259 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewielkie jest prawdopodobieństwo,że ktoś nazywa się dokładnie tak jak Ty,więc może akurat się uda. ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
No to niestety przepadło.
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Postanowiłam się przyłączyć,bo w gromadzie raźniej.Jestem bezrobotna,dodatkowo na I roku studiów doktoranckich i po 2 kier.studiów,co jest kolejną przeszkodą w znalezieniu pracy,jak zauważyłam.Do września pracowałam w Call Center,ale atmosfera była coraz gorsza,więc rzuciłam.Do teraz nie odezwał się do mnie nikt,poza przeróżnymi CC właśnieNie chcą mnie już nawet do pracy na słuchawce |
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakie masz kierunki studiów?![]() A ja dzisiaj byłam w UP, mimo, że nie mieli na stronie napisanego, że są staże to się okazało, że jednak są wybrałam jedną ofertę, w piątek mam rozmowę mam nadzieję, że dostanę w końcu ten staż, bo miejsce bardzo fajne
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka to super
a gdzie ten staż?
|
|
|
|
#3265 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
dołączam to waszego grona poszukujących pracy. Mam pytanko czy któraś z was wie coś na temat sklepu obuwniczego Bagatt? Jak wygląda u nich rozmowa, jaki zarobek, atmosfera? Z góry dziękuje za inormacje
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, przesyłam pozytywne wibracje, mimo że u mnie nadal cisza.
Dostałam raport, że z jednej oferty czytali 2 razy moje CV i 2 razy LM. Wczoraj po 23 Dzisiaj już nie, więc pewnie nie są zainteresowani, no cóż
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak z ciekawości zapytam - oceniacie poszczególne firmy przez ten cv-raport??
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2011-03-29 o 16:03 |
|
|
|
#3268 |
|
Przyczajenie
|
Żadna z Was nie wie nic odnośnie tego sklepu
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oceniałam po rozmowach kwalifikacyjnych.
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

w tamtym roku skończyła licencjat, a nie wiem czy dalej się uczy 

), praktyki normalnie w godzinach pracy,w dziale orzecznictwa podatkowego-co by akurat mnie interesowało,bo jestem prawnikiem,ALE....są to praktyki bezpłatne.....
Wyszłam koło 23. Trochę nie umiem wpasować sobie godziny bo albo za duży tłok i ciężko się dopchać do maszyn, albo nie zdążam ze wszystkim przed zamknięciem.