Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 09:56   #3301
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
[...] Co do cellulitu to kiedyś wyczytałam, że w ciąży robi się od nadmiaru wody i jest to taki specjalny ciążowy cellulit który później znika sam. Nie wiem czy to prawda ale warto wierzyć
Oby to byla prawda

Grazin cos mowila o czyms chinskim? na celluit? nie pamietam co, a bardzo bym chciala zakupic
Stary 2011-03-29, 10:08   #3302
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Lasencje!!

Ja zaraz znów wybywam z domu, muszę zakupy zrobić, później sprzątanie, prasowanie i może uda się zajrzeć wieczorkiem choć też nie wiem, bo gości mamy

anula olej doła! Naprawdę, kg to nic, 70 to wcale nie jest dużo i na pewno wszystko pięknie Ci zejdzie po porodzie, jestem tego pewna i masz moje słowo! A praca, to tylko praca naprawdę. Nie ta, to inna. Najważniejsze, że Ty zdrowa, że masz córeńkę pod sercem a niedługo będziesz na nią patrzeć i wszelkie niedogodności ciążowe pójdą w niepamięć

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja ogladalam tak drastyczny program, ze az lzy sie cisnely do oczu, nie wiem na jaki kanale ale bylo o kremach............ brutalna prawda ze nie ma kremow przesiakajacych przez skore.
aga ja ogólnie nie wierzę w zapewnienia producentów, a już jak czytam "2cm mniej w 2 tygodnie" to się śmiechem zanoszę. No i preferuję jeśli już to takie kosmetyki, które mają krótkie składy i naturalne, domowe preparaty.
Ja się zdecydowałam na te kremy bo mi znikają/zmniejszają się te paskudne paski. Nie jest powiedziane, że i bez kremów by nie zniknęły a może to zasługa tylko peelingów z oliwy i miodu Nie wiem ale póki taka seria coś tam zmienia to będę się smarować. Poza tym ciągle wierzę, że uda się brzuch uchować przed rozstępami, bo naprawdę tylko tam ich nie ma więc to mój ostatni bastion

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
moria ufam Twojemu rozeznaniu i zakupię ten żel poporodowy i na cycki. Używam musteli przeciw rozstępom i pomimo tak dużego przyrostu wagi, na razie nic się nie pojawiło! Miejmy nadzieję, że tak już zostanie
Oj no to super, że Tobie nie wyskoczyły Trzymam kciuki aby to się już nie zmieniło

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:11   #3303
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam późnym porankiem
Nockę miałam super wyspałam się i czuję się świetnie.
Pogoda u mnie dziś piękna aż chce się żyć
Obiecałam fotki bryki Martynki,ale nie mogłam zrzucic z telefonu,mam jakiegoś wirusa chyba.Za każdym razem kiedy podłączałam tel to komp mi się resetował
Więc wyciągnełam wózek i cyknełam aparatem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0486.jpg (60,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0487.jpg (72,3 KB, 57 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:11   #3304
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczyny

U nas dzisiaj też kolejny tydzień

Kiepsko spałam w nocy, a właściwie nie spałam.
Powiedzcie mi czy też Wam się tak zdarza, że odgłosy dochodzące z brzucha są strasznie głośne i nie dość, że wy je słyszycie to ktoś obok?

W nocy to już była masakra, aż się bałam co to dziecko tam robi...kopie mnie po jelitach? Gazów nie miałam a to jakby mi się przelewało. Czasem w ciągu dnia też tak mam i to chyba nie jest mój żołądek

No to wstaje bo jeszcze mam okna ciemne...

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:20   #3305
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Ja dzisaj wstalam z mezulkiem, bo bidny na 12 godzin do pracy, a spac w nocy nie mogl. I tak razem z tym malym potworkiem nie spali. Jeden sie krecil obok, a drugi w brzuchu... juz wiem, ze moje dziecie wda sie w tatusia i noce beda cacy, a w dzien bedzie spac

Kurcze mowicie, ze ta Mustela daje rade? Zainwestowac kase? Boje sie tych rozstepow jak ognia... szczegolnie jednego, ktory mam z boku, bo na brzuchu ani jednego. Tez z boku jest fioletowy

A co z celluitem? Zniknie? Mam ogromniasty, widoczny golym okiem. Nie moge na siebie patrzec... wygladam jak potworzyca i strasznie sie boje, ze mi to zostanie Wczesniej tak nie mialam ...

Ale program leci na Polsat Cafe ''Osmiu synow i marzenie o corce'' babka 5 raz jest w ciazy i miala nadzieje, ze to bedzie dziewczynka, a tu piaty chlopczyk aua. Jejciu... ja juz marze o coreczce zeby miec nastepna, a jak bede miec samych chlopakow to chyba padne

Violisiu czuje sie podobnie. Pewnie jak wiekszosc z nas. Tez chodze po domu jak cien i nie moge sobie miejsca znalezc. Do pokoju z lozeczkiem chodze milion razy dziennie, podotykac, popatrzec na ciuszki w komodzie... No nic jeszcze tylko kilka tygodni. Wytrzymamy!!!!
oglądałam to i się popłakałam razem z tą babką bo rozumiem ją doskonale, też marzyłam o córce, no ale nie za wszelką cenę i ja po trójce już stopuję a ona po 5 :P
Szkoda mi jej bo próbowali tyle razy, albo ta babka po in vitro co udało się i wszczepili jej żeński zarodek, dwie próby nie udane bo nie było dziewczynki, trzecia próba udana, ale test ciążowy negatywny. Specjalnie zdecydowali się na zabieg po to żeby była dziewczynka bo kobieta wcześniej normalnie i bez problemów zachodziła w ciążę.
Fajny program podobał mi się a pierwszy raz go widziałam.

Ale cieplutko, aż się wszystkiego zachciewa normalnie przy takiej pogodzie Od razu chęci na wszystko inne
Co do celulitu to mam koszmarny, ale na razie się nim nie przejmuję, rozstępami też nie bo na razie nic mi nie wyszło, mam tylko stare jakieś ale bardzo blade i kilka ich tylko więc mi nie przeszkadzają. Za to moja waga mnie przeraża, ciekawe czy uda mi się to w miarę zrzucić i czy nie będę miała zbyt obwisłego brzucha po dwóch maluchach.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:21   #3306
Mango08
Rozeznanie

Co do samej wizyty...

W 27 tygodniu ciąży postanowiłam zmienić lekarza, niestety ten na którego się zdecydowałam mógł nas przyjąć dopiero wczoraj, czyli w 30t (!!). Zmiana wynikała z faktu, że do poprzedniego jeździliśmy ponad 100 km i im bliżej do porodu tym bardziej bałam się, czy nie przedobrzymy i czy zdążymy dojechać na czas. Gin był przeciwny wywoływaniu.
Wczoraj przed wizytą strasznie się denerwowałam, co "nowy" powie na to, że przyszliśmy dopiero teraz, że wcześniej wybraliśmy inne miasto, no i ogólnie samą wizytą. Jednak czekało mnie miłe zaskoczenie, dr niesamowicie spokojny, rzeczowy wszystko nam wyjaśnił i uspokoił.
W wielu kwestiach postępuje tak samo jak poprzedni lekarz (np. przeciwny usg co wizyta i wywoływaniu porodu bez wskazań medycznych) co daje mi poczucie pewnej ciągłości i stabilności.
Badał mnie tylko na fotelu, powiedział, że wszystko super, szyjka prawidłowej długości i zamknięta, Synek najprawdopodobniej nadal leży główkowo, puls miał 153.
Zdziwiło mnie, że jak leżałam zmierzył mi brzuch pionowo, nie mam pojęcia dlaczego, a nie dopytałam Co do wagi to zapytał gdzie ja to upchnęłam, bo pokazała ponad 70kg (jedyny niemiły akcent wizyty). Chociaż dodał, że wie, że ona zawyża troszkę no i że pomiar wieczorny różni się od rannego, ale dla niego najważniejsza jest przyrost masy w trakcie ciąży, a nie sam wynik 70 czy 90. Niemniej jednak radził abym bardziej zwróciła uwagę na to co jem i ograniczyła słodycze. Stwierdził, że przy tak prawidłowej ciąży nie ma powodu widzieć się wcześniej niż za 4 tyg. Jednak zaproponował KTG, które wykonuje u niego położna od 30 do 35 tyg. co 2 tyg., a później co tydzień aż do porodu, oczywiście się zgodziłam i najbliższe mam za tydz.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:27   #3307
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:27   #3308
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć

w miarę się wyspałam, kawa jest grana, może nawet jakieś śniadanie wjedzie na scenę:P

Siasieczku, smarowałam za 3 osoby, więc jedna partia była za Ciebie

Weredko, spłata auta, to też dobra opcja. A jeśli miałabym wybierać między pralką i zmywarką, to pierwsza byłaby jednak pralka

Moria, w takim razie na ten popodorowy żel skuszę się na pewno. A te kremy na biust, to kupiłaś zapobiegawcze, czy te potem na zmasakrowane brodawki?

Agnieszko_pe, specjalnie Ameryki nie odkryto w programie kremy same nie przechodzą przez skórę, ale już odpowiednio rozdrobnione cząsteczki aktywne tak Ściema roku, to były kremy z kwasem hialuronowym, a chyba tylko dwie firmy mają w kremie tak małą cząsteczkę, że wchłonie się. Reszta będzie po prostu NA SKÓRZE Kremów zwalczających zmarchy też nie ma, są takie, które zapobiegają im, dlatego nie poddaję się i inwestuję w dobrą pielęgnację twarzy A z pielęgnacją ciała, to chodzi o uelastycznianie i nawilżanie skóry

Anulinko, gratuluję ukończenia szkoły

Pauliziu, witam w klubie, ja też mam taki cellu, że widać gołym okiem. Rozstępów JESZCZE nie mam, ale mam wrażenie, że wiem, gdzie się pojawią Moja koleżanka mówi, że jej po ciąży cellu się zmniejszył, ale nie chcę sobie nadziei robić

Mimbi, czytałam o problemie i nie mam zdania

Eve, mam podobne zdanie do Twojego w sprawie wieku macierzyństwa. Za kilka dni skończę 29 lat i wciąż nie planowałam ciąży, mieliśmy się starać za 2-3 lata. Wcześniej super mi się żyło, nie wiem, czy przeżyłabym uziemienie w domu mając np. 20 lat. Teraz mimo niespodzianki, sytuacja mieszkaniowa, finansowa, wykształceniowa jest dobra i ustabilizowana, więc nie mogę narzekać, tak miało być

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:29   #3309
asiak1981
Rozeznanie

MoniaK- prawda, ja mój cellulit ciążowy wypociłam 3go dnia po porodzie. Cała woda z mojego organizmu uchodziła litrami.

Andziot- to jest normalne że czasem nie mamy już siły na wlasnd dziecko. Mi też się często zdarza ostatnio nie zapanować nad nerwami, moja Kasia np.dostaje histerii przy ubieraniu sie, najchetniej cały dzień by w piżamie chodziła.

Co do wagi dziecka,to u nas się sprawdziło, ja ważyłam 3900, mężuś 4700!! a kasia miala 4350 więc prawie w średnią trafiła.

Miłego dnia!

A! Na brzuchu koło pępka wyszly mi rozstępy! Paskudy nie miały gdzie?? A ja już przytyłam w sumie 17kg! Ktoś mnie przebił?

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:31   #3310
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Eve jakby moja Zośka tak spała, ze do 10 a póżniej od 14 do 19, to chyba bym z nią na izbie przyjęć wylądowała ze strachu ...
a wiesz ze ja sie zaczynam tym martwic Czasami nie spi wcale bo akurat tak nam sie dzien ulozy, ale normalnie to spioch z niego straszny. dzisiaj wstal o 9

Mango
u mnie pionowe mierzenie brzucha to normalka.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:33   #3311
Paulizia
Wtajemniczenie

Ewesko kochana za miesiac sie przekonamy czy napewno bedziesz miala 3 chlopakow mi tez sie strasznie zal zrobilo tej kobiety... kurcze jak poszla na to usg to pierwsze co zobaczylam na ekranie to jajo ech... bardzo wytrwala babka, ale juz chyba da sobie spokoj

Mangoo mi polozna na kazdej wizycie mierzy brzuch pionowo. W karcie mam wykres zrobiony na podstawie mojego wzrostu i wagi sprzed ciazy i na tymze wykresie polozna zaznacza ile ten moj brzuch mierzy i jaka jest prawdopodobna waga dzidziusia.

Dziewczyny pomozcie mi sie zdecydowac, ktory bujaczek wybrac? Moze ktoras juz ma i moze powiedziec cos wiecej? Mama chce sprezentowac, a ja mam wybrac no i mam dwa typy.

Zielony czy niebieski?

1512904564.jpg foto4.jpg

z gory dziekuje
Stary 2011-03-29, 10:33   #3312
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
A! Na brzuchu koło pępka wyszly mi rozstępy! Paskudy nie miały gdzie?? A ja już przytyłam w sumie 17kg! Ktoś mnie przebił?
Jasne
Stary 2011-03-29, 10:34   #3313
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do samej wizyty...

W 27 tygodniu ciąży postanowiłam zmienić lekarza, niestety ten na którego się zdecydowałam mógł nas przyjąć dopiero wczoraj, czyli w 30t (!!). Zmiana wynikała z faktu, że do poprzedniego jeździliśmy ponad 100 km i im bliżej do porodu tym bardziej bałam się, czy nie przedobrzymy i czy zdążymy dojechać na czas. Gin był przeciwny wywoływaniu.
Wczoraj przed wizytą strasznie się denerwowałam, co "nowy" powie na to, że przyszliśmy dopiero teraz, że wcześniej wybraliśmy inne miasto, no i ogólnie samą wizytą. Jednak czekało mnie miłe zaskoczenie, dr niesamowicie spokojny, rzeczowy wszystko nam wyjaśnił i uspokoił.
W wielu kwestiach postępuje tak samo jak poprzedni lekarz (np. przeciwny usg co wizyta i wywoływaniu porodu bez wskazań medycznych) co daje mi poczucie pewnej ciągłości i stabilności.
Badał mnie tylko na fotelu, powiedział, że wszystko super, szyjka prawidłowej długości i zamknięta, Synek najprawdopodobniej nadal leży główkowo, puls miał 153.
Zdziwiło mnie, że jak leżałam zmierzył mi brzuch pionowo, nie mam pojęcia dlaczego, a nie dopytałam Co do wagi to zapytał gdzie ja to upchnęłam, bo pokazała ponad 70kg (jedyny niemiły akcent wizyty). Chociaż dodał, że wie, że ona zawyża troszkę no i że pomiar wieczorny różni się od rannego, ale dla niego najważniejsza jest przyrost masy w trakcie ciąży, a nie sam wynik 70 czy 90. Niemniej jednak radził abym bardziej zwróciła uwagę na to co jem i ograniczyła słodycze. Stwierdził, że przy tak prawidłowej ciąży nie ma powodu widzieć się wcześniej niż za 4 tyg. Jednak zaproponował KTG, które wykonuje u niego położna od 30 do 35 tyg. co 2 tyg., a później co tydzień aż do porodu, oczywiście się zgodziłam i najbliższe mam za tydz.
super
moj tez nie robi usg co wizyte, a wolalabym miec
mierzyl do kad siega macica, dno macicy to sie chyba nazywa
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:35   #3314
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ewesko kochana za miesiac sie przekonamy czy napewno bedziesz miala 3 chlopakow mi tez sie strasznie zal zrobilo tej kobiety... kurcze jak poszla na to usg to pierwsze co zobaczylam na ekranie to jajo ech... bardzo wytrwala babka, ale juz chyba da sobie spokoj
Też mi sie wydaje że da sobie już spokój, ogólnie też podziwiam jej męża jak ją wspierał, że chciał aby miała córkę, że godził sie na tyle dzieciaczków.
co do mnie to ja przywykłam do tego że nie jest dane mieć mi córę, cieszę się że będą synkowie i na nich czekam
Stary 2011-03-29, 10:35   #3315
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
[...]A ja już przytyłam w sumie 17kg! Ktoś mnie przebił?
Ja! i to grubo!
Stary 2011-03-29, 10:36   #3316
violisia
Zadomowienie

czesc kobitki
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ja juz po prysznicu i skrobie do Was jeszcze z telefonu Kochane serce mi strasznie lomocze czy ktoras z Was tak ma czasem?? Az oddechu nie moge normalnie nabrac....
agus87 ale nie mam az tak gigantycznego brzuszka chyba, jak Flawcio ma wiec wazyc te 4kg....ale 4kg to b.duzy dzidzius jak na pierwszy porod SN nawet nie chce o tym myslec

Matall Ty bylas duzym dzidzusiem? Ja mialam 59cm i wazylam 4,3kg czy 4,4 nie pamietam dokladnie...
kochana moja mam w 7 miesiacu miala brzusio jak w 4 hehe a moj brat wazyl 4350g wiec mozna upchac duze dzidzi w malutkim brzuszku, np moja mala wybiega z rozmiarami o 2 tyg prawie, a ja mam brzusio taka pilke.. zawsze myslalam ze bedzie on wiekszych rozmiarow, i dziwie sie gdzie ona sie tam miesci

atiz niezla akcja z tym twoim porodem w śnie heheh

Cytat:
Violisiu czuje sie podobnie. Pewnie jak wiekszosc z nas. Tez chodze po domu jak cien i nie moge sobie miejsca znalezc. Do pokoju z lozeczkiem chodze milion razy dziennie, podotykac, popatrzec na ciuszki w komodzie... No nic jeszcze tylko kilka tygodni. Wytrzymamy!!!!
wytrzymamy wiem, nowy dzien nowy humor

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry.

dzisiaj usnęłam koło 3 masakra aż mnie oczy szczypią, chyba będę dosypiała przez cały dzień

violisia za wizytę dzisiejszą
dziekuje
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
violisia opisujac swojego dola dokladnie opisalas mojego czuje sie nic dodac nic ujac tak samo jak ty. podpisuje sie rekami i nogami. musimy dac rade.

trzymajcie kciuki, zebym dzisiaj nikogo nie zabila, albo sie nie rozryczala dzisiaj w robocie.
3mam kciuki bysbyla w dobrym humorku i nie popelnila zadnego mordu
Cytat:
violisia za wizytę, już malutko zostało, a po porodzie wszystkie nagle zapomnimy o tych naszych narzekaniach
.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
no ja juz padam przy drugim chlopaku. co jest grane ze tak tyle tych chlopakow

violisiu i pauliziu
teraz tak nie mam, ale za pierwszym razem mialam identyko. i jak maly mial 2mce, ja sie czulam fatalnie i wspominalam chwile w ciazy jak bardzo chcialam go juz miec to . wypoczywajcie dziewczyny poki mozecie, potem moze na dluzej starczy sily przy bobasku
dziekuejmy za pocieszenieD: czyli zawsze mzoe byc jeszcze gorzej:P
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam późnym porankiem
Obiecałam fotki bryki Martynki,ale nie mogłam zrzucic z telefonu,mam jakiegoś wirusa chyba.Za każdym razem kiedy podłączałam tel to komp mi się resetował
noo super brykaaaa
Cytat:
Co do samej wizyty...

moze chodzilo o to jak wysoko go masz?? ten brzusio??

fajnie z tym ktg co tydzien, ja nie mialam jeszcze ani razu..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:39   #3317
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
MoniaK nie wiem co to za choroba, ale ile razy nie była w ciąży z chłopcem, to ciążę traciła i tym sposobem ma 4 dziewczynki w domu.
Cytat:
jakaś choroba genetyczna pewnie, jak jest cecha sprzężona z chromosomem X i dziedziczy się się recesywnie to u dziewczynek nie ma choroby (ale są nosicielkami) a chłopcy niestety ją mają ....
ahaaa ważne aby dziewczynki były zdrowe a że chłopca nie będzie to już mniejszy problem.

Cytat:
Oby to byla prawda

Grazin cos mowila o czyms chinskim? na celluit? nie pamietam co, a bardzo bym chciala zakupic
bański chińskie chyba

Moje dzisiejsze zakupy ubrankowe:
http://allegro.pl/mothercare-body-7p...518359945.html
http://allegro.pl/ladybird-body-3-pa...518703782.html
Muszę jeszcze znaleźć jakąś dobrą i niedrogą ofertę na pajace, bo mam w nich braki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:42   #3318
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć

Agnieszko_pe, specjalnie Ameryki nie odkryto w programie kremy same nie przechodzą przez skórę, ale już odpowiednio rozdrobnione cząsteczki aktywne tak Ściema roku, to były kremy z kwasem hialuronowym, a chyba tylko dwie firmy mają w kremie tak małą cząsteczkę, że wchłonie się. Reszta będzie po prostu NA SKÓRZE Kremów zwalczających zmarchy też nie ma, są takie, które zapobiegają im, dlatego nie poddaję się i inwestuję w dobrą pielęgnację twarzy A z pielęgnacją ciała, to chodzi o uelastycznianie i nawilżanie skóry
dobrze ze to napisalas
bo bylam zalamana po tym programie. nie wiedzialam jak to rozumiec o tych kremach, bo z tego wynikalo ze czy to zwykla oliwka czy krem jakis oh i ah to jedno.

chociaz jakos staram sie o tym nie myslec, ale jedyne co juz mi by moglo pomoc to wycinka skory chyba

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc kobitki

kochana moja mam w 7 miesiacu miala brzusio jak w 4 hehe a moj brat wazyl 4350g wiec mozna upchac duze dzidzi w malutkim brzuszku, np moja mala wybiega z rozmiarami o 2 tyg prawie, a ja mam brzusio taka pilke.. zawsze myslalam ze bedzie on wiekszych rozmiarow, i dziwie sie gdzie ona sie tam miesci

atiz niezla akcja z tym twoim porodem w śnie heheh

wytrzymamy wiem, nowy dzien nowy humor

dziekuje

3mam kciuki bysbyla w dobrym humorku i nie popelnila zadnego mordu

dziekuejmy za pocieszenieD: czyli zawsze mzoe byc jeszcze gorzej:P

noo super brykaaaa

moze chodzilo o to jak wysoko go masz?? ten brzusio??

fajnie z tym ktg co tydzien, ja nie mialam jeszcze ani razu..
chodzilo mi o to zebyscie sie nie zamartwialy i dolowaly tylko inaczej spojrzaly na dzieciatka w brzusiu, i mozliwie jak najlepiej wykorzystaly okres ciazy,nie mialam zamiaru dolowac bardziej
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:42   #3319
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Agus , mieszkanko super, czyli wszystko dobrze na wizycie, nadciaga ten dzien
Andziot, dobry jest Twoj maz, usmialam sie.
Eweska "zelazna kobito" kiedy Ty masz termin umowiony?
Mango, e to lekarz calkiem przyzwoity na to wychodzi.

Dziewczyny gratuluje kolejnych tygodni
Cos Was duzo ma dzis dola a wiec busssiam
U mnie kolejna noc nie przespana...
Stary 2011-03-29, 10:43   #3320
Paulizia
Wtajemniczenie

Kasia1361 bardzo fajny wozek? Co to za firma?
Stary 2011-03-29, 10:49   #3321
Eve1603
Zakorzenienie

Mary
do swojej wypowiedzi dodalabym jeszcze, ze kobieta 30letnia psychicznie jest inna od 20letniej - oczywiscie jest to sprawa bardzo indywidualna, ale ja juz nie mam mysli pt."kiedy w koncu pojde na jakas impreze?", od lat nie bylam na typowej "imprezie" bo juz mnie to nie kreci, nie mowie, ze kazda matka ma sie zamknac w domu z dzieckiem, ale jakby nie patrzec jest to w pewnym sensie rezygnacja z wlasnego zycia na wiele lat, wiec warto te kilka lat miec tylko dla siebie.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Paulizia
ja bym zadnego z tych bujaczkow nie kupila, bo sa na biegunach i starsze dziecko moze sie przekoziolkowac - mimo ograniczenia wagowego moj Olek (lat prawie 2) nadal sie buja na lezaczku, ale tak, ze az od podlogi sie odbija gdyby tenze lezaczek byl na biegunach, to robilby fikolki.

Jesli chodzi o kolorystyke, to w sumie nie wiem

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:51   #3322
asiak1981
Rozeznanie

fajnie z ktg, ja na pierwsze idę dopiero 8 kwietnia,bo w moim szpitalu dopiero od 38 tc zapisują. Potem w 40tc a potem co tydzien.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:51   #3323
matallewar
Zakorzenienie

Nie mam czasu Was teraz nadrabiać, więc ogłaszam tylko, że zaczynamy dziś 34 tydzień

I wstawiam zdjęcia brzuszka

Wpadnę potem na forum na uczelni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek_33tyg_1d.jpg (17,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek_33tyg_1d_2.jpg (23,3 KB, 40 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:51   #3324
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
wszystko mi się kumuluje od paru tygodni i już nie wyrabiam ...
a jej się obrywa
skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam późnym porankiem
Kasiulka ja mam taki sam tylko grafitow w zółto-seledynowe koła))
sliczny

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
a wiesz ze ja sie zaczynam tym martwic Czasami nie spi wcale bo akurat tak nam sie dzien ulozy, ale normalnie to spioch z niego straszny. dzisiaj wstal o 9
Eve nie martw sie,tylko ciesz)
Moja Julka do wrzesnia( w gr skonczyla 3 lata) spała uwaga...! Od 20-9 rano i w dzien od 14-16.30
codziennie tak.
a teraz juz "tylko" od 20-8 rano hihi,za to w dzien jest tak aktwna i zywa i gadułowata,ze daje popalic)
napewno twojemu Olusiowi nic nie dolega

ja dzisiaj bez wstawania w nocy az szok!!! pospałysmy do 8.30 ,a teraz po kromeczce z jogurcikiem nie moge oddychac,chba mały znowu tyłeczkiem mi zołądek podnosi do góry

A tez jestem jakas taka bleee,nic mi sie nie chce,mimo pogody.
Ide zrobic kawke i ukroic drozdzówki,najwyzej sie a co tam.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:52   #3325
sandrunia1511
Raczkowanie

dzień dobry dziewczynki ..

ja właśnie wstałam i o dziwo wypana..
jak nigdy..

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
MoniaK nie wiem co to za choroba, ale ile razy nie była w ciąży z chłopcem, to ciążę traciła i tym sposobem ma 4 dziewczynki w domu.
tak właśnie jest u mnie w rodzinie..
w sumie jest nas dwie, ale za każdym razem gdy mama miała chłopca to poroniła..
(brat od mojego taty też ma same dziewczynki, starają się o chłopaka i nic.. ciocia też wiele razy poroniła.. tak więc myśle, że problem tkwi w genach taty, a nie mamy, bo brat od taty ma to samo ! )
a ja się martwię, bo jestem podobna do taty itd.

ja też teraz mam córeczke, ale miejmy nadzieje, że synuś u nas też będzie
Stary 2011-03-29, 10:58   #3326
kasia1361
Zadomowienie

Andziot,Aga_pe świetnie Was rozumię z tymi wyrzutami sumienia.
Kiedyś też takowe miałam,a od jakiegoś czasu się nauczyłam że to nie ma sensu.
Nie mogę pozwolić aby chłopcy weszli mi na głowę,a czasem próbują.
Nie łamcie się,dzieciaki świetnie potrafią to wykorzystać jak widzą co się dzieje.

Tak liczycie średnią dzieciaczków to moja mała powinna ważyć w granicach 3700-3800 chyba.
Ja miałam3700 a tż 4500,to chyba dobrze policzyłam.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2011-03-29, 10:59   #3327
sandrunia1511
Raczkowanie

matallewar, brzusio śliczny ..
Ja też mam usg co wizyte i ktg co tydzień..

Stary 2011-03-29, 11:02   #3328
Anuu91
Raczkowanie

Witam U mnie właśnie wczoraj zaczął się 33 tydzień. Termin mam na 6 maja, ale lekarz stwierdził, że ciężko będzie urodzić w terminie,moja szyjka jest już bardzo krótka, dlatego leżę w łóżku, wstaję tylko do WC. Powiedział żebym wytrzymała jeszcze 3 tygodnie )
To moje pierwsze dzieciątko i boję się szczerze mówiąc, ale będziemy mieli naszą wymarzoną córcie- Zosię
O tyciu to nawet nie chcę mówić ;D Niby mówi mi, że dobrze przybieram na wadze i w ogóle, ale naprawdę jest nieźle ale.... dam radę
Bardzo chcę urodzić w terminie, straszna to męka patrzeć na tą piękną pogodę zza okna leżąc w łóżku... na szczęście niebawem wizyta, także zaczerpnę świeżego powietrza
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 11:02   #3329
Mango08
Rozeznanie

Eve, Paulizia ja po raz pierwszy spotkałam się z takim mierzeniem stąd moje zdziwienie. On wykresu nie robił, no bo 1 raz byłam u niego, ale powiedział, że bardzo ładnie... Cokolwiek miało to znaczyć

asiak marzę o tym, aby swój tak samo szybko wypocić, a dużo przytyłaś w 1 ciąży? Nie ma się czym chwalić, ale Cię pobiłam

moria na razie nie ma się co cieszyć bo jeszcze trochę czasu przede mną, jednak wierzę, że geny mają tu dużo do gadania i tak jak mojej mum rozstępy mnie nie polubią Za to celullit kocha!

agnieszka_pe dziękuję za odpowiedź Jak zawsze można na Was liczyć! Co do usg to ja też wolałabym co wizyta widzieć Syneczka!

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:07
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 11:09   #3330
kasia1361
Zadomowienie

Matall ładny brzusio,taki zgrabniutki i malutki.Bardzo nisko ułożony
Piekny

Witaj Anuu gratuluje córeczki,dasz radę wyleżeć te kilka tygodni,wszystko bedzie dobrze.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Kasia1361 bardzo fajny wozek? Co to za firma?
Kochana TAKO producent

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości