|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
Grazin cos mowila o czyms chinskim? na celluit? nie pamietam co, a bardzo bym chciala zakupic
|
|
#3302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Lasencje!!
![]() Ja zaraz znów wybywam z domu, muszę zakupy zrobić, później sprzątanie, prasowanie i może uda się zajrzeć wieczorkiem choć też nie wiem, bo gości mamy anula olej doła! Cytat:
Ja się zdecydowałam na te kremy bo mi znikają/zmniejszają się te paskudne paski. Nie jest powiedziane, że i bez kremów by nie zniknęły a może to zasługa tylko peelingów z oliwy i miodu Nie wiem ale póki taka seria coś tam zmienia to będę się smarować. Poza tym ciągle wierzę, że uda się brzuch uchować przed rozstępami, bo naprawdę tylko tam ich nie ma więc to mój ostatni bastion ![]() Cytat:
Trzymam kciuki aby to się już nie zmieniło
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Witam późnym porankiem
Nockę miałam super wyspałam się i czuję się świetnie. Pogoda u mnie dziś piękna aż chce się żyć Obiecałam fotki bryki Martynki,ale nie mogłam zrzucic z telefonu,mam jakiegoś wirusa chyba.Za każdym razem kiedy podłączałam tel to komp mi się resetował ![]() Więc wyciągnełam wózek i cyknełam aparatem
|
#3304 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
U nas dzisiaj też kolejny tydzień ![]() Kiepsko spałam w nocy, a właściwie nie spałam. Powiedzcie mi czy też Wam się tak zdarza, że odgłosy dochodzące z brzucha są strasznie głośne i nie dość, że wy je słyszycie to ktoś obok? W nocy to już była masakra, aż się bałam co to dziecko tam robi...kopie mnie po jelitach? Gazów nie miałam a to jakby mi się przelewało. Czasem w ciągu dnia też tak mam i to chyba nie jest mój żołądek ![]() No to wstaje bo jeszcze mam okna ciemne...
|
#3305 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Szkoda mi jej bo próbowali tyle razy, albo ta babka po in vitro co udało się i wszczepili jej żeński zarodek, dwie próby nie udane bo nie było dziewczynki, trzecia próba udana, ale test ciążowy negatywny. Specjalnie zdecydowali się na zabieg po to żeby była dziewczynka bo kobieta wcześniej normalnie i bez problemów zachodziła w ciążę. Fajny program podobał mi się a pierwszy raz go widziałam. Ale cieplutko, aż się wszystkiego zachciewa normalnie przy takiej pogodzie Od razu chęci na wszystko inne ![]() Co do celulitu to mam koszmarny, ale na razie się nim nie przejmuję, rozstępami też nie bo na razie nic mi nie wyszło, mam tylko stare jakieś ale bardzo blade i kilka ich tylko więc mi nie przeszkadzają. Za to moja waga mnie przeraża, ciekawe czy uda mi się to w miarę zrzucić i czy nie będę miała zbyt obwisłego brzucha po dwóch maluchach. |
|
|
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
Co do samej wizyty...
W 27 tygodniu ciąży postanowiłam zmienić lekarza, niestety ten na którego się zdecydowałam mógł nas przyjąć dopiero wczoraj, czyli w 30t (!!). Zmiana wynikała z faktu, że do poprzedniego jeździliśmy ponad 100 km i im bliżej do porodu tym bardziej bałam się, czy nie przedobrzymy i czy zdążymy dojechać na czas. Gin był przeciwny wywoływaniu. Wczoraj przed wizytą strasznie się denerwowałam, co "nowy" powie na to, że przyszliśmy dopiero teraz, że wcześniej wybraliśmy inne miasto, no i ogólnie samą wizytą. Jednak czekało mnie miłe zaskoczenie, dr niesamowicie spokojny, rzeczowy wszystko nam wyjaśnił i uspokoił. W wielu kwestiach postępuje tak samo jak poprzedni lekarz (np. przeciwny usg co wizyta i wywoływaniu porodu bez wskazań medycznych) co daje mi poczucie pewnej ciągłości i stabilności. Badał mnie tylko na fotelu, powiedział, że wszystko super, szyjka prawidłowej długości i zamknięta, Synek najprawdopodobniej nadal leży główkowo, puls miał 153. Zdziwiło mnie, że jak leżałam zmierzył mi brzuch pionowo, nie mam pojęcia dlaczego, a nie dopytałam Co do wagi to zapytał gdzie ja to upchnęłam, bo pokazała ponad 70kg |
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() w miarę się wyspałam, kawa jest grana, może nawet jakieś śniadanie wjedzie na scenę:P Siasieczku, smarowałam za 3 osoby, więc jedna partia była za Ciebie ![]() Weredko, spłata auta, to też dobra opcja. A jeśli miałabym wybierać między pralką i zmywarką, to pierwsza byłaby jednak pralka Moria, w takim razie na ten popodorowy żel skuszę się na pewno. A te kremy na biust, to kupiłaś zapobiegawcze, czy te potem na zmasakrowane brodawki? ![]() Agnieszko_pe, specjalnie Ameryki nie odkryto w programie kremy same nie przechodzą przez skórę, ale już odpowiednio rozdrobnione cząsteczki aktywne tak Ściema roku, to były kremy z kwasem hialuronowym, a chyba tylko dwie firmy mają w kremie tak małą cząsteczkę, że wchłonie się. Reszta będzie po prostu NA SKÓRZE Kremów zwalczających zmarchy też nie ma, są takie, które zapobiegają im, dlatego nie poddaję się i inwestuję w dobrą pielęgnację twarzy A z pielęgnacją ciała, to chodzi o uelastycznianie i nawilżanie skóry![]() Anulinko, gratuluję ukończenia szkoły ![]() Pauliziu, witam w klubie, ja też mam taki cellu, że widać gołym okiem. Rozstępów JESZCZE nie mam, ale mam wrażenie, że wiem, gdzie się pojawią ![]() Mimbi, czytałam o problemie i nie mam zdania ![]() Eve, mam podobne zdanie do Twojego w sprawie wieku macierzyństwa. Za kilka dni skończę 29 lat i wciąż nie planowałam ciąży, mieliśmy się starać za 2-3 lata. Wcześniej super mi się żyło, nie wiem, czy przeżyłabym uziemienie w domu mając np. 20 lat. Teraz mimo niespodzianki, sytuacja mieszkaniowa, finansowa, wykształceniowa jest dobra i ustabilizowana, więc nie mogę narzekać, tak miało być
|
|
|
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
MoniaK- prawda, ja mój cellulit ciążowy wypociłam 3go dnia po porodzie. Cała woda z mojego organizmu uchodziła litrami.
Andziot- to jest normalne że czasem nie mamy już siły na wlasnd dziecko. Mi też się często zdarza ostatnio nie zapanować nad nerwami, moja Kasia np.dostaje histerii przy ubieraniu sie, najchetniej cały dzień by w piżamie chodziła. Co do wagi dziecka,to u nas się sprawdziło, ja ważyłam 3900, mężuś 4700!! a kasia miala 4350 więc prawie w średnią trafiła. Miłego dnia! A! Na brzuchu koło pępka wyszly mi rozstępy! Paskudy nie miały gdzie?? A ja już przytyłam w sumie 17kg! Ktoś mnie przebił?
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami nie spi wcale bo akurat tak nam sie dzien ulozy, ale normalnie to spioch z niego straszny. dzisiaj wstal o 9 ![]() Mango u mnie pionowe mierzenie brzucha to normalka. |
|
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewesko
kochana za miesiac sie przekonamy czy napewno bedziesz miala 3 chlopakow mi tez sie strasznie zal zrobilo tej kobiety... kurcze jak poszla na to usg to pierwsze co zobaczylam na ekranie to jajo ech... bardzo wytrwala babka, ale juz chyba da sobie spokoj Mangoo mi polozna na kazdej wizycie mierzy brzuch pionowo. W karcie mam wykres zrobiony na podstawie mojego wzrostu i wagi sprzed ciazy i na tymze wykresie polozna zaznacza ile ten moj brzuch mierzy i jaka jest prawdopodobna waga dzidziusia. Dziewczyny pomozcie mi sie zdecydowac, ktory bujaczek wybrac? Moze ktoras juz ma i moze powiedziec cos wiecej? Mama chce sprezentowac, a ja mam wybrac no i mam dwa typy. Zielony czy niebieski? 1512904564.jpg foto4.jpg z gory dziekuje
|
#3312 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tez nie robi usg co wizyte, a wolalabym miec ![]() mierzyl do kad siega macica, dno macicy to sie chyba nazywa |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
co do mnie to ja przywykłam do tego że nie jest dane mieć mi córę, cieszę się że będą synkowie i na nich czekam
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja!
i to grubo!
|
#3316 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki
![]() Cytat:
atiz niezla akcja z tym twoim porodem w śnie heheh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie z tym ktg co tydzien, ja nie mialam jeszcze ani razu.. |
||||||||
|
|
|
#3317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ważne aby dziewczynki były zdrowe Cytat:
![]() Moje dzisiejsze zakupy ubrankowe: http://allegro.pl/mothercare-body-7p...518359945.html http://allegro.pl/ladybird-body-3-pa...518703782.html Muszę jeszcze znaleźć jakąś dobrą i niedrogą ofertę na pajace, bo mam w nich braki
|
|
#3318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo bylam zalamana po tym programie. nie wiedzialam jak to rozumiec o tych kremach, bo z tego wynikalo ze czy to zwykla oliwka czy krem jakis oh i ah to jedno. chociaz jakos staram sie o tym nie myslec, ale jedyne co juz mi by moglo pomoc to wycinka skory chyba ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Agus , mieszkanko super, czyli wszystko dobrze na wizycie, nadciaga ten dzien
![]() Andziot, dobry jest Twoj maz, usmialam sie. Eweska "zelazna kobito" kiedy Ty masz termin umowiony? Mango, e to lekarz calkiem przyzwoity na to wychodzi. Dziewczyny gratuluje kolejnych tygodni Cos Was duzo ma dzis dola a wiec busssiam ![]() U mnie kolejna noc nie przespana...
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia1361 bardzo fajny wozek? Co to za firma?
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Mary
do swojej wypowiedzi dodalabym jeszcze, ze kobieta 30letnia psychicznie jest inna od 20letniej - oczywiscie jest to sprawa bardzo indywidualna, ale ja juz nie mam mysli pt."kiedy w koncu pojde na jakas impreze?", od lat nie bylam na typowej "imprezie" bo juz mnie to nie kreci, nie mowie, ze kazda matka ma sie zamknac w domu z dzieckiem, ale jakby nie patrzec jest to w pewnym sensie rezygnacja z wlasnego zycia na wiele lat, wiec warto te kilka lat miec tylko dla siebie. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Paulizia ja bym zadnego z tych bujaczkow nie kupila, bo sa na biegunach i starsze dziecko moze sie przekoziolkowac - mimo ograniczenia wagowego moj Olek (lat prawie 2) nadal sie buja na lezaczku, ale tak, ze az od podlogi sie odbija gdyby tenze lezaczek byl na biegunach, to robilby fikolki.Jesli chodzi o kolorystyke, to w sumie nie wiem ![]() |
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
fajnie z ktg, ja na pierwsze idę dopiero 8 kwietnia,bo w moim szpitalu dopiero od 38 tc zapisują. Potem w 40tc a potem co tydzien.
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu Was teraz nadrabiać, więc ogłaszam tylko, że zaczynamy dziś 34 tydzień
I wstawiam zdjęcia brzuszka ![]() Wpadnę potem na forum na uczelni
|
|
#3324 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
))sliczny Cytat:
)Moja Julka do wrzesnia( w gr skonczyla 3 lata) spała uwaga...! Od 20-9 rano i w dzien od 14-16.30 codziennie tak. a teraz juz "tylko" od 20-8 rano hihi,za to w dzien jest tak aktwna i zywa i gadułowata,ze daje popalic )napewno twojemu Olusiowi nic nie dolega ![]() ja dzisiaj bez wstawania w nocy ![]() A tez jestem jakas taka bleee,nic mi sie nie chce,mimo pogody. Ide zrobic kawke i ukroic drozdzówki,najwyzej sie a co tam.
|
|
#3325 | |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczynki ..
![]() ja właśnie wstałam i o dziwo wypana.. jak nigdy.. Cytat:
w sumie jest nas dwie, ale za każdym razem gdy mama miała chłopca to poroniła.. (brat od mojego taty też ma same dziewczynki, starają się o chłopaka i nic.. ciocia też wiele razy poroniła.. tak więc myśle, że problem tkwi w genach taty, a nie mamy, bo brat od taty ma to samo ! ) a ja się martwię, bo jestem podobna do taty itd. ja też teraz mam córeczke, ale miejmy nadzieje, że synuś u nas też będzie
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Andziot,Aga_pe świetnie Was rozumię z tymi wyrzutami sumienia.
Kiedyś też takowe miałam,a od jakiegoś czasu się nauczyłam że to nie ma sensu. Nie mogę pozwolić aby chłopcy weszli mi na głowę,a czasem próbują. Nie łamcie się,dzieciaki świetnie potrafią to wykorzystać jak widzą co się dzieje. Tak liczycie średnią dzieciaczków to moja mała powinna ważyć w granicach 3700-3800 chyba. Ja miałam3700 a tż 4500,to chyba dobrze policzyłam.
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
matallewar, brzusio śliczny ..
![]() ![]() Ja też mam usg co wizyte i ktg co tydzień.. |
|
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
Witam
U mnie właśnie wczoraj zaczął się 33 tydzień. Termin mam na 6 maja, ale lekarz stwierdził, że ciężko będzie urodzić w terminie,moja szyjka jest już bardzo krótka, dlatego leżę w łóżku, wstaję tylko do WC. Powiedział żebym wytrzymała jeszcze 3 tygodnie )To moje pierwsze dzieciątko i boję się szczerze mówiąc, ale będziemy mieli naszą wymarzoną córcie- Zosię O tyciu to nawet nie chcę mówić ;D Niby mówi mi, że dobrze przybieram na wadze i w ogóle, ale naprawdę jest nieźle Bardzo chcę urodzić w terminie, straszna to męka patrzeć na tą piękną pogodę zza okna leżąc w łóżku... na szczęście niebawem wizyta, także zaczerpnę świeżego powietrza
|
|
|
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
Eve, Paulizia ja po raz pierwszy spotkałam się z takim mierzeniem stąd moje zdziwienie. On wykresu nie robił, no bo 1 raz byłam u niego, ale powiedział, że bardzo ładnie... Cokolwiek miało to znaczyć
![]() asiak marzę o tym, aby swój tak samo szybko wypocić, a dużo przytyłaś w 1 ciąży? Nie ma się czym chwalić, ale Cię pobiłam moria na razie nie ma się co cieszyć bo jeszcze trochę czasu przede mną, jednak wierzę, że geny mają tu dużo do gadania i tak jak mojej mum rozstępy mnie nie polubią Za to celullit kocha!agnieszka_pe dziękuję za odpowiedź Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-29 o 11:07 |
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Matall ładny brzusio,taki zgrabniutki i malutki.Bardzo nisko ułożony
![]() Piekny Witaj Anuu gratuluje córeczki,dasz radę wyleżeć te kilka tygodni,wszystko bedzie dobrze. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Kochana TAKO producent
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-29 o 11:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

a może to zasługa tylko peelingów z oliwy i miodu 
Trzymam kciuki aby to się już nie zmieniło

czuje sie podobnie. Pewnie jak wiekszosc z nas. Tez chodze po domu jak cien i nie moge sobie miejsca znalezc. Do pokoju z lozeczkiem chodze milion razy dziennie, podotykac, popatrzec na ciuszki w komodzie... No nic jeszcze tylko kilka tygodni. Wytrzymamy!!!!
Co do wagi to zapytał gdzie ja to upchnęłam, bo pokazała ponad 70kg

A z pielęgnacją ciała, to chodzi o uelastycznianie i nawilżanie skóry

i to grubo!

a co tam.