Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 08:26   #4441
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Widziałam, że poruszany był wątek okropnych TŻ:P Dziewczyny, żaden TŻ nie jest okropny, bo nie byłby TŻ:P Mój też ma swoje wady... Któraś tu wspominałą, że chłopa od kompa nie może odgonić. A z moim to lepiej? No cóż. Nic na to nie poradze. Ale mimo wszystko to dobry chłop, choć okropnie uparty. I tą upartością czasami sprawia mi największą przykrość. Bo ja już po kłótni czy coś się przymilam, podchody robię, a on jak skała.
Stary 2011-03-29, 08:26   #4442
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja się właśnie zawsze dołuję czytając ten wątek, kiedy wychodzi na to, że mój TŻ jest najgorszy. Wszystkie dziewczyny opowiadają jak to u Nich jest wspaniale, a mnie się czasem tak przykro robi i zazdrość mnie zżera
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
to jesteśmy dwie z takimi brzydalami
główki do góry Kochane jeszcze im się odmieni- faceci chyba potrzebują trochę czasu, żeby się z tym wszystkim oswoić i wtedy zaczynają działania

Cytat:
i tak zrobię zaklepie jutro ten zespół co mi się podoba a TŻ-owi jak się nie spodoba to będzie się bawił przym boombox-ie
bardzo dobre podejście do sprawy

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
bahari nie steresuj sie tak swoim TZ! i nie mow , ze masz najgorzej, bo to przeciez Twoj PRZYSZŁY MĄŻ zobaczysz, ze wszystko sie ułoży moze z Nim porozmawiaj, ze czasami Ci przykro, ze jak jest Twoje Swieto, to moglby chociaż troszkę ruszyć swoją wyobraznie i zrobic jakąś niespodzianke ale rozmawiaj z Nim spokojnie, bez zadnych zalow czy cos (bo tego Oni na pewno nie lubią i przyniesie skutek odwrotny). Ale mysle ze to przemysli i akurat na nastepną okazję sprezntuje Ci chociazby Twoje ulubione maslo do ciala
bardzo dobrze powiedziane dziewczynki- słuchajcie Paulinki

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Angielski czy jakis inny jezyk? Ja sama chetnie na jakis kurs jezykowy bym poszla, tylko po pierwsze nie mam czasu, po drugie troche szkoda mi hajsu, a po trzecie nie wiem za bardzo na jaki sie zdecydowac :P Myślałam o jakimś skandynawskim ..

Dziewczyny, jutro lecę do TZ .. Zostawiam Polskę i wracam za około 3 miesiące .. Na sama mysl o jutrzejszym przytulaniu z TZ serce mi sie cieszy, ale tak nie lubi e z domu wyjezdzac ... Kocham to miasto, ten dom, rodzicow, a Mame to juz w ogole na maxa. Bardzo mi jej brakuje, pewnie dlatego codziennie po pol godziny z nia rozmawiam przez tel
póki co biznesowy angielski na poziomie zaawansowanym. przyda mi się w obecnej pracy. a poza tym jak nie raz patrzę na ogłoszenia o pracę (tak ogólnie) to bez udokumentowanego angielskiego ani rusz na jakiejś dobrej posadzie. także wychodzę z założenia, że na pewno mi to nie zginie. w domu uczę się niemieckiego i w przyszłości też myślę o jakimś kursie (też bym chciała iść na jakiś zaawansowany).
przytulić sie do Tż po kilkudniowej przerwie- bezcenne

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
I mam do was pytanie- rozglądacie się już za alkoholem? Nas rodzice wypytują o to ciągle i twierdzą, że lepiej, żebysmy teraz kupili, bo maja być jakieś mega podwyżki.
my jeszcze nie właściwie to zostawiam to rodzicom- ich znajomy ma hurtownię, więc pewnie tam wszystko zamówimy.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ale miałam straszny sen śnił mi się pogrzeb mojej mamy ale ona żyła i to było takie dziwne bo tak jakby ją żywcem pochowali. A potem wróciłam do domu i zrozumiałam że już jej nie ma. I dzwoniłam do niej a ona odebrała i zaczełyśmy rozmawiać że to już za późno że już nic się nie da zrobić. Ja płakałam że nie będzie jej na moim ślubie nie zobaczy wnuków i takie tam. Obudziłam się prawie z płaczem.
okropne...ale to "tylko" głupi sen
Stary 2011-03-29, 08:29   #4443
ibyza
Wtajemniczenie

Dotk4 dla mnie to też jest niepojete... i wkurza mnie bardzo jej takie gadanie i "poglądy" ;/ inaczej byłoby całkiem gdyby mówiła, że trzyma kciuki żebyśmy jak najszybciej poszli na swoje a do tego czasu, że spokojnie możemy mieszkać tutaj... inaczej całkowicie by to brzmiało. ale są mamy i mamy...
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:37   #4444
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Witam Wszystkie PM-kiiii

Wczoraj nie miałam nawet jak do Was zajrzeć ajjjj tak to jest weekend zleciał aa w pracy nawał pracy

ale widze wątek się rozwinął musze nadrobić a teraz nie mam jak więc weszłam się tylko przywitać

buizole dla wszystkich PM
- g. 16:00
Karinkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:42   #4445
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dziewczyny zobaczcie jak mało do końca wątku nam zostało
Stary 2011-03-29, 09:15   #4446
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

Już chyba niedługo będziemy na nowym
Stary 2011-03-29, 09:26   #4447
jagodzia133
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Cytat:
NightButterflya mogem wiedzieć cemu się ze mnie śmiejes?

Ale miałam straszny sen śnił mi się pogrzeb mojej mamy ale ona żyła i to było takie dziwne bo tak jakby ją żywcem pochowali. A potem wróciłam do domu i zrozumiałam że już jej nie ma. I dzwoniłam do niej a ona odebrała i zaczełyśmy rozmawiać że to już za późno że już nic się nie da zrobić. Ja płakałam że nie będzie jej na moim ślubie nie zobaczy wnuków i takie tam. Obudziłam się prawie z płaczem.
ja też mam takie sny czasami... ale podobno to wróży takiej osobie długi żywot (twojej mamie)
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Widziałam, że poruszany był wątek okropnych TŻ:P Dziewczyny, żaden TŻ nie jest okropny, bo nie byłby TŻ:P Mój też ma swoje wady... Któraś tu wspominałą, że chłopa od kompa nie może odgonić. A z moim to lepiej? No cóż. Nic na to nie poradze. Ale mimo wszystko to dobry chłop, choć okropnie uparty. I tą upartością czasami sprawia mi największą przykrość. Bo ja już po kłótni czy coś się przymilam, podchody robię, a on jak skała.
ooooo ja jak bym siebie widziała też jest uparty. Jak się pokłócmi to ja staram się wszystko załagodzić a on drąży temat i cały czas ma pretensje itd. Wczoraj mu powiedziałm że jest strasznie niedojrzały i że zachowuje się jak gówniarz ponieważ w stałym zwiążku nie chodzi o to żeby być razem całować się przytulać itd. Prawdziwy związek polega też na umiejętnoći godzenia się bo nie sztuką jest się pokłócić ale pogodzić. A po co sobie w związku problemy stwarzać?? Trzeba się starać żeby było jak najlepiej w związku a nie jak najgorzej. I że musi się tego nauczyć bo jaki przykład będzie dawał dzieciom ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:38   #4448
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
To musimy wymyślić nowy tytuł
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:20   #4449
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Witajcie
U mnie także jest słoneczko

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Oj no to faktycznie nie za ciekawie sie zaczęło ;/ Ale moze to tylko zle dobrego poczatki? No bo Ty bedziesz cały czas tylko z ta dziewczyna pracowc? Ja bym sie zastanowiła zanim pochopnie rzuciła pracę. Teraz nie jest o nią łatwo, a to zawsze jakiś pewny grosz. Tym bardziej, ze planujecie wesele, a pozniej wspolne zycie ..
Tak, cały czas będę z nią pracowała. Mam tydzień na zastanowienie, ale ja się zaczęłam obawiać, że mi nawet nie zapłacą gdyż nawet umowy mi nie dają. Strasznie tam kombinują. Mój TŻ zdecydowanie mi odradza, ale muszę to przemyśleć... Właśnie najbardziej boli to, że trzeba mi pieniądze na ślub.

Cytat:

I mam do was pytanie- rozglądacie się już za alkoholem? Nas rodzice wypytują o to ciągle i twierdzą, że lepiej, żebysmy teraz kupili, bo maja być jakieś mega podwyżki.
My się na razie nie zastanawiamy, jednak znam parę która rok przed ślubem miała kupioną wódkę (trafili na jakąś mega promocję). My będziemy alkohol kupować w sklepie w którym pracuje moja teściowa i ona tam dostanie duży raba,t więc na razie nie śpieszy się nam z alkoholem.

Cytat:
Ja czasem też miewam takie głupie sny :/ a potem budzę się zlana potem i zastanawiam się czy wszystko jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
NightButterflyVIP, mam pracownie w której moja koleżanka rok temu szyła suknie, zapłaciła za wszystko 1200 zł, przyniosła sówj projekt, i Pani krawcowa uszyła jej wszystko tak jak chciala, cena jest dla mnie zachęcająca, tym bardziej jak patrze na znajome, które wydały po 5 tys za kiecki a teraz im wisza po szafach :/
Ja na 100% będę szyła suknię. Jest dużo taniej, a suknia jest w całości przygotowana dla Ciebie.. Ja już się nawet nie zastanawiam nad kupnem w salonie sukien ślubnych

Cytat:
strasznie lecimy z tym wątkiem
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:38   #4450
(kicia)
Zakorzenienie

mój tata też chce w tym roku kupić alkohol bo wiadomo przez euro 2012 może wszystko pójść do góry. A że jego kolegi syn też bierze ślub w 2012 i ma znajomego który ma hurtownię to pewnie tam się zaopatrzymy

Stary 2011-03-29, 10:40   #4451
vesna84
Zakorzenienie

ewika19, to prawda szycie sukienki jest sporo tańsze, a mnie na tym zalezy, tym bardziej, ze nie chce miec żadnych wydziwiasów, porostu zwykła suknie slubną, bez zbednego bukieciarstwa jak ja to nazywam

u mnie tez od razu nie wchodził w gre salon, tylko pracownia krawiecka

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
mój tata też chce w tym roku kupić alkohol bo wiadomo przez euro 2012 może wszystko pójść do góry. A że jego kolegi syn też bierze ślub w 2012 i ma znajomego który ma hurtownię to pewnie tam się zaopatrzymy

słyszalam, że na tzw.koncesje alko jet jeszcze tańszy, czyli jak jakis znajomy ma pub, albo sklep, to hurtownia sprzedaje taniej wtedy.
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:53   #4452
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
ewika19, to prawda szycie sukienki jest sporo tańsze, a mnie na tym zalezy, tym bardziej, ze nie chce miec żadnych wydziwiasów, porostu zwykła suknie slubną, bez zbednego bukieciarstwa jak ja to nazywam

u mnie tez od razu nie wchodził w gre salon, tylko pracownia krawiecka[COLOR="Silver"]
Ja na samym początku myślałam o tym by kupić suknię z salonu. Przeglądałam strony internetowe z salonów które są niedaleko mnie, ale jednak nic mnie nie powaliło. Mam swoje faworytki, gdzieś wyszukane w internecie i nawet nie wiem kto je zaprojektował. Więc pozostało mi szyć .
A tym bardziej, że moja 1 kuzynka szyła w pewnej pracowni, a kolejne 2 szyją (jedna na czerwiec, a druga na lipiec). Więc będę miała pewność czy dobrze tam szyją, a jak nie to innej poszukam...
Stary 2011-03-29, 10:55   #4453
D0tk4
Zadomowienie

[QUOTE=NightButterflyVIP;2 6026727]Inspiracje powiadaaaasz.... AAAaaaa To tak, tak, tak, jak najbardziej tak To może ja też coś pokukam....hmmm......Choć gust Irlandczyków nie wiem czy uważam za godny polecenia? A Ty siedzisz gdzie? W Anglii? Szkocji? Walii? Strzelam, że Anglia - Londyn lub okolice

Tak jak w Polsce na targach nie wszystko rzuca na kolana, tak pewnie i w Irlandii, ale popodglądać nie zaszkodzi
Tak, my mieszkamy w Londynie Moim drugim nnajukochanszym miejsciu na ziemi ) TZ wlasnie konczy studia, mi został jeszcze jeden rok i mam stresa nieziemskiego, bo mi czesne chca podniesc do 7 tys funtów za semestr Osłabia mnie juz sama idea ...

Cytat:
Wpadam się przywitać

Ja tak właśnie sie zastanawiałam i myśle, że alko kupimy już w 2012 .. Po pierwsze, zeby było z głowy, a po drugie, zeby akcyza do góry nie poszła .. Któraś z dziewczyn wspomniała o Euro 2012. O tym nie pomyślałam, a to też moze wplynac na wzrost cen, wiec trzeba sie jeszcze w '11 zainteresowac

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Też słyszałam, nom, słyszalam, od 2012 mają być.... Ale ja narazie nie robię nic, bo niektóre sale nie wyrażają zgody na wnoszenie swojego alkoholu......
Naprawde sa takie sale? Ja sie nigdy z czyms takim nie spotkałam .. Z reguły alkoholu nie ma w cenie, wiec trzeba sie samemu o niego zatroszczyc .. Wlascicielka hotelu gdzie robimy powiedziała, ze alkohol mozemy kupic u nich, ale sama powiedziała, ze u nich cena jest 1.5-2 razy wyzsza nic w sklepie, wiec lepiej w jakiejs hurtowni czy cus sie zaopatrzyc

A ile dziewczyny na głowie chcecie? U nas chyba bedzie 0.5 choc 0.7 tez moze byc ..

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
póki co biznesowy angielski na poziomie zaawansowanym. przyda mi się w obecnej pracy. a poza tym jak nie raz patrzę na ogłoszenia o pracę (tak ogólnie) to bez udokumentowanego angielskiego ani rusz na jakiejś dobrej posadzie. także wychodzę z założenia, że na pewno mi to nie zginie. w domu uczę się niemieckiego i w przyszłości też myślę o jakimś kursie (też bym chciała iść na jakiś zaawansowany).
przytulić sie do Tż po kilkudniowej przerwie- bezcenne
No tak, teraz bez jakiegos certyfikatu to ciezko. No to powodzenia na tym kursie Ucz sie pilnie )

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Tak, cały czas będę z nią pracowała. Mam tydzień na zastanowienie, ale ja się zaczęłam obawiać, że mi nawet nie zapłacą gdyż nawet umowy mi nie dają. Strasznie tam kombinują. Mój TŻ zdecydowanie mi odradza, ale muszę to przemyśleć... Właśnie najbardziej boli to, że trzeba mi pieniądze na ślub.
No skor nawet umowy nie masz .. Dziwne to jest faktycznie. To tak jakby na czarno, czy co? Jak nie masz umowy, to oni w kazdej chwili alboi Cie moga zwolnic, albo w ogole nie zapłacić .. Faktycznie bardzo nieciekawa sytuacja ..

Dziewczyny, nastepny post bedzie juz z Wysp, jesli o mnie chodzie .. Do uslyszenia! SCICKAJCIE KCIUKI ZA SPOKOJNY LOT
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 10:59   #4454
(kicia)
Zakorzenienie

Dot4 szczęśliwej podróży

ja licze 0.5 na głowę nie więcej ale kupię jeszcze jakiś tam zapas na wszelki wypadek

Stary 2011-03-29, 10:59   #4455
monikazmc
Raczkowanie

Witam wszystkie PM-ki przepraszam, że się nie odzywam ale nie mam zbytnio czasu u nas wszystko stoi w miejscu nic nowego się nie zmieniło.

Nena śliczna sukienka bardzo ładnie w niej wyglądasz. A kiedy ja będę miała swoją .

No jak mogłam zapomnieć o moim ukochanym zespole podpisaliśmy umowę już z miesiąc temu i nena będziemy mieli ten sam

Dziewczyny tylko nie wyrzucajcie mnie z kalendarzyka

Jak coś nowego się u nas zmieni to na pewno dam znać

Zaręczyny I ... .08.2008

Zaręczyny II 5.12.2010

Ślubujemy 28.04.2012
monikazmc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 11:00   #4456
melod_y
Zakorzenienie

co do leniwych TŻ.
Wczoraj oczywiście mój prosił abyśmy obejrzeli jakis fajny film, ale niestety powiedziałam NIE.
Google ruszyło, a razem z nim szukanie zespołu.
Jego mina bezcenna coś w stylu
"No Nieeeee. Znowu to samo "
Ale powiem Wam że mamy coś na oku, ale na razie się nie chwale
A tak poważnie to myślę że mój całkiem całkiem się angażuje w te sprawy
Musze go pochwalić gdyby przypadkiem tutaj zerknął kiedyś

A tak w ogóle to od 8 czekam na listonosza bo ma mi ważny list przynieść i jakoś go nie widać

Dotk4- były targi jeszcze w Tarnowie, ale tutaj w pobliżu NS to raczej za rok dopiero

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:02
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 11:07   #4457
ewika19
Zadomowienie

D0tk4- 7 tyś funtów za semestr?? Ładna cena... Normalnie jestem w szoku.
Ja w sumie o Euro 2012 nawet nie myślałam. Ale może faktycznie ceny pójdą ładnie w górę... Może warto powiedzieć o tym teściowej by zapytała jaki rabat otrzyma na produkty.
A ile na głowę alkoholu... Ja wiedziałam ile, ale zapomniałam Muszę kogoś zapytać jak to liczyliśmy Ale chyba 0,5l na osobę na dzień (wliczając dzieci).
Tak, moja praca byłaby na czarno, aż do momentu gdy by stwierdziła, że warto dać mi umowę. A, że ja jestem zarejestrowana w PUP to mogłabym mieć problemy później.
I życzę spokojnego lotu

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:09
Stary 2011-03-29, 11:12   #4458
jagodzia133
Zakorzenienie

co do alkoholu to na pewno kupuję w tym roku dokładnie kiedy to jeszcze nie wiem... ale to co się da wcześciej załatwić wolę właśnie zrobić jak najwcześniej żeby potem wszystkiego na raz nie było.
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-29, 11:18   #4459
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
co do alkoholu to na pewno kupuję w tym roku dokładnie kiedy to jeszcze nie wiem... ale to co się da wcześciej załatwić wolę właśnie zrobić jak najwcześniej żeby potem wszystkiego na raz nie było.
Nam kobieta od sali mówiła że gdzieś w okolicy jest hurtownia w której można kupić alkohol i jak zostanie to zwracasz i wówczas oddają Ci pieniążki. fajna sprawa tylko nie miała wtedy numeru do tych panów, ale może kiedyś do niej zadzwonię i wypytam (bo miała poszukać) a jak nie to sama się tym zajmę. U nas nie będzie dużo alkoholu. Z mojej strony prawie nikt pić nie będzie, chyba że po 3 kieliszki, od strony TŻ pewnie pić będą, ale zastanawiamy sie nad barmanem i drinkami

Stary 2011-03-29, 11:18   #4460
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko który koło targu bo są dwa. Grago i VIP ja czesałam się w grago na wesele i byłam średnio zadowolona jak wrócę do domu wkleję jak mnie uczesała. Sama w sumie to wymyśliła bo ja nie miałam jakiś konkretnych wymagań tylko aby były upięte. I wkleję też dwie moje fryzury od innej fryzjerki z łęcznej w których czułam się super. Ja do grago w czerwcu 2010 zapisywałam się na termin 31 lipiec i było ok. W VIPie moja koleżanka się będzie czesała a w tym roku wychodzi za mąż. Ona na czesanie ślubne zapisała się we wrześniu jak tylko ustaliła datę
Hm, no tak, to myślę, że połażę teraz w wakacje po salonach, popytam, jakie mają ceny i możliwości (np. czy bez problemu poradzą sobie z warkoczami francuskimi) i będę musiała wybrać 2 najlepsze, gdzie zrobię te fryzurki na wesela... I to będą takie 2 moje próbne.
Twoje fryzurki bardzo fajne - te 2, co Ci się podobają to z tego VIPa właśnie? Ta środkowa rzeczywiście taka hm, no sztuczna, za bardzo tam nakombinowali i wyszedł tzw. hełm.

Cytat:
dziewczyny mam do Was pytanie

czy w organizacji ślubu, wesela pomaga Wam TŻ bo mojemu jakoś opornie to idzie o co go nie poproszę to się wymiguje, że nie teraz że za wcześnie a to czasu nie ma itp itd zaczyna mnie to coraz bardziej irytować a ja sama wszystkiego nie dopilnuję a później ma do mnie pretensję jak go opier***** jak idzie do znajomych na posiadówe na wszystko ma czas tylko nie na to co potrzeba wrrrrrrr jakbym go sieknęła raz o porządnie to by się ogarnął
Jak już tu Dziewczyny mówiły, nie można się wściekać, tylko na spokojnie trzeba do TŻta Mój się angażuje, więc nie mam tego problemu, ale gdyby było inaczej, to pewnie próbowałabym jakoś podejść od innej, męskiej strony do tego - że właśnie On, jako facet ma lepszy zmysł organizacyjny, że kto jak nie On będzie w stanie dobrze wynegocjować umowę... No wiesz, trochę po ambicji pojechać, może zadziała

Cytat:
Eh, sen okropny... Też już takie miewałam i za każdym razem z płaczem się budziłam. Ale najlepsze w nich jest to, że kiedy się budzimy, okazuje się to zupełną nieprawdą

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
Dotk4 dla mnie to też jest niepojete... i wkurza mnie bardzo jej takie gadanie i "poglądy" ;/ inaczej byłoby całkiem gdyby mówiła, że trzyma kciuki żebyśmy jak najszybciej poszli na swoje a do tego czasu, że spokojnie możemy mieszkać tutaj... inaczej całkowicie by to brzmiało. ale są mamy i mamy...
Szczerze, to ja zupełnie Twojej Mamy nie rozumiem... Moja mieszkała z Teściami i wie doskonale, jakie to okropne, jak się młodemu małżeństwu ktoś we wszystko wciska. I chociaż żal jej, że wyfrunęłam z gniazda, to rozumie, że to naturalna kolej rzeczy.
Powinnaś, jak zasugerowała Dotka, porozmawiać z Nią poważnie, żeby wiedziała, że Twoje małżeństwo to dla Ciebie poważna sprawa i nie chcesz go zepsuć na starcie - niech zacznie podchodzić do Ciebie poważnie, bo inaczej całe życie będziecie tak trwać - Ona Cię będzie 3mać w poczuciu winy, a Ty będziesz coraz bardziej nieszczęśliwa z tego powodu. Tak nie można.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ooooo ja jak bym siebie widziała też jest uparty. Jak się pokłócmi to ja staram się wszystko załagodzić a on drąży temat i cały czas ma pretensje itd. Wczoraj mu powiedziałm że jest strasznie niedojrzały i że zachowuje się jak gówniarz ponieważ w stałym zwiążku nie chodzi o to żeby być razem całować się przytulać itd. Prawdziwy związek polega też na umiejętnoći godzenia się bo nie sztuką jest się pokłócić ale pogodzić. A po co sobie w związku problemy stwarzać?? Trzeba się starać żeby było jak najlepiej w związku a nie jak najgorzej. I że musi się tego nauczyć bo jaki przykład będzie dawał dzieciom ;p
Bardzo ładnie powiedziane

Cytat:
To musimy wymyślić nowy tytuł
Może taki?
A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy - PM 2012, cz. IV

Cytat:

u mnie tez od razu nie wchodził w gre salon, tylko pracownia krawiecka

słyszalam, że na tzw.koncesje alko jet jeszcze tańszy, czyli jak jakis znajomy ma pub, albo sklep, to hurtownia sprzedaje taniej wtedy.
Co do sukni, to też od początku opcja z szyciem u mnie wchodziła w grę... Nie sądzę, żebym znalazła w salonie dokładnie taką suknię, jak chcę, więc szycie jest u mnie najlepszą opcją. No i nie zależy mi na markach, a raczej na oszczędności, co również sprzyja szyciu.
Dzięki malinkowo mam już jedną krawcową na oku, wiosną lub latem podjedziemy tam któregoś weekendu i zobaczę, poza tym latem planuję poodwiedzać tyle salonów i krawcowych ile się da

Co do alko, to my jesteśmy umówione z tenebrosą, żeby kupować razem - może dzięki temu będzie trochę taniej.
Dobrze wiedzieć z tą koncesją, mam rodzinkę, która prowadzi pub w Łęcznej, to się może dogadamy
Liczy się chyba 0,5 na głowę lub 0,7 na parę... W sumie zależy, jaka rodzinka My pewnie to z naszymi Ojcami obgadamy, bo Oni się bardziej w tym temacie orientują.
Też się zastanawiamy nad barem z drinkami, bo z tego, co widzę teraz na weselach to naprawdę ma powodzenie - ludzie coraz mniej piją czystej wódki, co uważam za bardzo pozytywne zjawisko

Dotka, szczęśliwego lotu!

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:25
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 11:19   #4461
Karinkaa88
Raczkowanie

GG do Karinkaa88

hmmm co do szycia sukien ślubnych to przeważnie w kążdym salonie sukien jest krawcowa i jeżeli chcesz to może specjalnie dla Ciebie uszyć suknie od początku oczywiście z ich kolekcji a Wam pewnie chodzi o suknie całkiem inna także pozostaje tylko krawcowa ale któraś z Was nie pytała może w takim salonie sukien czy mogliby uszyc suknie jaka sobie zażyczysz?

aa co do alkoholu to ja licze na głowe 0,7 albo nawet 1 L bo biore pod uwage poprawiny a jak wódka zostanie to rozdamy gością lepiej mieć zapas niż później przejmować się,że zabrakło

Dotk4 szczęśliwej podróżyyy
Stary 2011-03-29, 11:20   #4462
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

Witjcie - to prawda o podwyzkach też słyszałam że mają byc od czerwca tego roku. Daletego już mamy winiacze zakupione natomiast wódkę kupimy w tym miesiącu oczywiście 0,5l zeby za bardzo sie nie zgrzala

Uwazam że kolejna sprawa będzie z głowy Dlatego też chcemy teraz zakupić bo co szkodzi termin wazności i tak długi alkoholu jest a mamy gdzie trzymać więc nic nam nie wadzi aby już był i stał
Stary 2011-03-29, 11:23   #4463
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy - PM 2012, cz. IV
Ty to masz inwencję twórczą Mi pasuje jak najbardziej
Stary 2011-03-29, 11:30   #4464
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, no tak, to myślę, że połażę teraz w wakacje po salonach, popytam, jakie mają ceny i możliwości (np. czy bez problemu poradzą sobie z warkoczami francuskimi) i będę musiała wybrać 2 najlepsze, gdzie zrobię te fryzurki na wesela... I to będą takie 2 moje próbne.
Twoje fryzurki bardzo fajne - te 2, co Ci się podobają to z tego VIPa właśnie? Ta środkowa rzeczywiście taka hm, no sztuczna, za bardzo tam nakombinowali i wyszedł tzw. hełm.

Może taki?

w vipie się nie czesałam. Właśnie te dwie zrobiła mi dziewczyna w małym saloniku na moim osiedlu zapłaciłam 60zł i byłam naprawdę zadowolona. A ten 'hełm" zrobiła mi pani w Grago i zapłaciłam 80zł Ja się ogólnie bardzo przejechałam bo moja koleżanka z LO zawsze chwaliła ten salon wiele razy widziałam jak była uczesana na studniówkę półmetek i takie tam i naprawdę miała slicznie zrobione te włosy. Fakt faktem ona ma długie no ale z moich też da sie coś zrobić. A ogólnie to czesała babkę przede mną i miała prawie tak samo zrobione. Więc może to działa na zasadzie znajomości bo ta moja koleżanka zna tą facetkę która tam czesze. W VIPie będzie się czesała moja koleżanka która bierze ślub w tym roku wiec jak już będzie po poproszę ją może będzie miała jakieś zdjęcia jak ona była uczesana

Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
hmmm co do szycia sukien ślubnych to przeważnie w kążdym salonie sukien jest krawcowa i jeżeli chcesz to może specjalnie dla Ciebie uszyć suknie od początku oczywiście z ich kolekcji a Wam pewnie chodzi o suknie całkiem inna także pozostaje tylko krawcowa ale któraś z Was nie pytała może w takim salonie sukien czy mogliby uszyc suknie jaka sobie zażyczysz?
wiesz zdarzają się salony gdzie można uszyć również suknię własnego projektu. I ja rozważam tylko taką opcję szycia jeśli już bo nasłuchałam się już o krawcowych których suknie rozlatywały się w czasie wesela

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-29 o 11:31
Stary 2011-03-29, 11:39   #4465
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
mam coś dla was:
http://www.chelmonska.com/fryzury_1.html

Zobaczcie jakie tu są piękne fryzury, ja idę właśnie do tej pani, drogo ale warto. Czesała moją kolezankę na ślub i nawet próbnej koleżanka nie musiała robić.
Może wam się coś spodoba;-), Z tego co mi znajoma mówiła ta pani jest stylistką w Tvn.
Te wszystkie uczesania Joasi Jabłczyńskiej i innych są jej wykonania;-)
Sealgirl gdzie jest ten salon? Bo powiem szczerze ze na stronie nie moge znaleźć moze przypadkiem warszawa lub okolice? Jeszcze sie ni rozglądałam za fryzjerem ale te fryzurki mnie zachęciły

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

[QUOTE=Chatka;26030035]

Może taki?

mi też sie podoba
Stary 2011-03-29, 11:41   #4466
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

Może taki?
genialne
Stary 2011-03-29, 11:45   #4467
melod_y
Zakorzenienie

Super

Stary 2011-03-29, 11:50   #4468
jagodzia133
Zakorzenienie

no to widzę że nową nazwę mamy z głowy mi też się bardzo podoba
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-29, 12:08   #4469
Seagirl
Zadomowienie

BASKAETA

Wejdź w SALON i Cennik, tam jest adres;-)
W dniu ślubu przyjeżdżają też do domu;-)

Wtorek-Sobota 10.00-18.00
Niedziela i wcześniejsze lub późniejsze godziny na zapisy telefoniczne

adres:
Konopacka 3/5 Warszawa
tel +48 501 105 475, +48 511 400 595

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-03-29 o 12:09
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 12:10   #4470
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Hej,
0, 5 na głowę to jest max.
A wiecie już jaką wódkę będziecie kupować? JA to zostawiam do decyzji TŻ, niech decyduje chociaż o jednej rzeczy hihi
Ale widzę że sam się jeszcze zastanawia;-)
My najprawdopodobniej będziemy mieli "Żołądkową Gorzką Czystą de Luxe" a to dlatego, że jest to jedyna wódka którą ja jestem w stanie przełknąć. No i z tego co teściowa mówiła to na nią dostaniemy największy rabat, gdyż u nich w sklepie bardzo dobrze schodzi i dla zwykłego klienta są rabaty, a dla nas, jak zamówimy 250 butelek to rabat będzie jeszcze większy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości