|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Jak juz macie najwazniejsze pochytane, to teraz musisz Go zrozumiec Mozna mu chyba troche odpuscic (jesli macie najwazniejsze sprawy juz zalatwione!). Moze ma tak samo jak Moj TZ? Moj mi wczoraj powiedzial, ze nie chce zbyt wiele czasu siedziec jeszcze nad tymi sprawami, bo Go to juz stresuje!!!!! Przejmuje sie chyba jeszcze bardziej ode mnie
|
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
|
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, uciekam z powrotem do pracy......
Ale spoko, jeszcze tylko 2,5h ehhhhh
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie ty kobieto pracujesz tak długo???
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy pierwszą parą na 2012 i mogliśmy do woli wybierać i w końcu nie mogłam się zdecydować 16 czy 17 ale doszliśmy do wniosku, że mamy daleko do sali (ponad 20 km) więc lepiej wczesniej. Z kwartetem smyczkowym nie będzie problemu, z własną dekoracją też...chociaż z tego co zrozumiałam księdza, to oni współpracują z jakąś florystką i "w cenie" jest dekoracja kościoła taka standardowa czyli dywan i kwiaty a jak chcemy coś wiecej, typu świece to musimy z babką obgadać albo też wziąć zewnętrzną firmę. No i sami też musimy dogadać się z organistą, tyle tylko że wolelibyśmy sam kwartet, bo po co nam jeszcze do tego organista...tylko zagłuszać będzie. Niestety księdzu zadzwoniła komórka i stwierdziliśmy że nie będziemy przeszkadzać i już tego nie dopytałam
|
|
|
|
|
#4416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planowałam wesele w 2011 ale przez tego NICPONIA mi nie poszło i wylądowałam w 2012 w tak zacnym gronie bo on na wszystko ma czas, zespołu jeszcze nie zaklepaliśmy i kamerzysta mi spie**** przed nosem przez tego GAŁGANA Cytat:
![]() Cytat:
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-03-28 o 21:50 |
|||
|
|
|
#4417 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś takiego właśnie chce mieć na własnym ślubie, u mnie rozpuszczone odpadają bo boję się gorąca, a taki kok byłby idealny ![]() Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak to nie oznacza, że się nie kochamy. Po prostu mamy taki styl bycia, że jak nam coś nie pasuje to po prostu zaczynamy na ten temat dyskutować, potem się kłócić, no a dopiero potem się śmiejemy z siebie jacy to głupi byliśmy
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
moj TŻ też nie pomaga, w ogóle się nie interesuje mam wrażenie... ale zobaczymy jak będzie dalej
a te fryzurki sa boskie juz mam typ swój
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/slub-zaproszenia-s...508008016.html
strasznie spodobały mi się te zaproszenia
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie wyrobisz się ja na razie zaprzestałam przygotowań wszytko po rezerwowane więc na razie spokój a tobie radzę naprawdę jak najszybciej zespół załatwić... bo szkoda by było żebyś potem jakieś resztki musiała brać
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się podobają te, ale jeszcze będę szukać bo jakoś mnie nie powalają na kolana.
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...482494713.html
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz dawono wylookałam te zaproszenia są niby takie proste, al eleganckie przez ta kokardke
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
bahari nie steresuj sie tak swoim TZ! i nie mow , ze masz najgorzej, bo to przeciez Twoj PRZYSZŁY MĄŻ
zobaczysz, ze wszystko sie ułoży moze z Nim porozmawiaj, ze czasami Ci przykro, ze jak jest Twoje Swieto, to moglby chociaż troszkę ruszyć swoją wyobraznie i zrobic jakąś niespodzianke ale rozmawiaj z Nim spokojnie, bez zadnych zalow czy cos (bo tego Oni na pewno nie lubią i przyniesie skutek odwrotny). Ale mysle ze to przemysli i akurat na nastepną okazję sprezntuje Ci chociazby Twoje ulubione maslo do ciala A On od zawsze był taki? czy po jakims czasie dopiero przestał wymyslac Ci niespodzianki? |
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację postwa go pod ścianą jak chce to niech sie troszkę udziela a ja nie to niech potem nie marudzi hihino właśnie wiem dlatego pisałam że są fajne ale mnie nie powaliły a ja muszę mieć takie że jak na nie spojrzę to mi kopara opadnie i wtedy to będzie zakup udany
|
|
#4429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze tak było z tymi prezentami. Ale ja może trochę Go rozpieściłam bo nigdy nic nie chciałam i niczego nie wymagałam. Dopiero ostatnio zaczęłam mówić czego chcę. Chyba po zaręczynach po prostu pewniej się poczułam. Dziś jak przyszedł z roboty to Mu oznajmiłam że chcę żebyśmy się zapisali na kurs tańca, żeby nie było obciachu na pierwszym tańcu. O dziwo, zgodził się od razu, a ja głupia bałam się że nie będzie chciał za nic w świecie...W ogóle to zrobiłam się ostatnio buńczuczna. Teraz już nie proszę Go żeby coś zrobił w domu, tylko wydaję polecenia. Jestem szefuńciem Oczywiście TŻ mruczy pod nosem "do rządzenia to pierwsza, tylko robić nie ma komu", ale doskonale wie, że znakomitą większość prac w domu robię ja i Jego obowiązkiem jest w związku z tym pomagać mi bez gadania.A jeszcze co do prezentów , to cały czas nad Nim pracuję. Myślę że uda mi się jakoś Go przekonać, że kupowanie prezentów jest sztuką, a nie uciążliwym obowiązkiem. Ja sama wręcz uwielbiam kupowanie prezentów i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zarazić Go tym entuzjazmem. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Aaaa no i super te zaproszenia!!! Muszę sobie zapisać te obrazki, żeby pokazać je koleżance która będzie mi robić zaproszenia!!! Edytowane przez bahari Czas edycji: 2011-03-28 o 22:59 |
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać dobranoc
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn nie zeby byl jakims pantoflarzem, bron Boze! bo to najgorsze co moze byc, facet musi miec swoje zdanie, ale przeciez trzeba sie dogadywac, obmawiac najwazniejsze sprawy Widze ze juz Ci dobrze idzie a Twoj TZ zrozumie, ze zrobienie chociazby malego surprise sprawia Ci ogromną przyjemnosc, to zobaczysz, ze bedzie coraz lepiej my w kwietniu mamy 4 rocznicę i akurat bedziemy w Polsce i moj TZ sie zdeklarowal ze zrobi mi niespodziankę, tzn zaplanuje caly dzien wiec zobaczymy, tylko postawil warunek, ze nie mam mu nic do tego czasu mowic odnosnie tej rocznicy:P wiec siedze cicho, ale czasami mnie korci, zeby mu cos podpowiedziec:P hehe, ale mam nadzieje ze bedzie to cos wyjątkowego Ja zazwyczaj mowie co chce sobie kupic przy najblizszej okazji, a on juz zawsze odpowiednio wczesniej robi dochodzenie w sprawie prezentu a w tamtym roku to kupil mi prezent 2 tygodnie przed urodzinami bo sie bał ze sama to sobie kupie:P hehe:P Kazdy facet ma swoj urok wiec mysle ze u Twojego chodzi o to, ze sie boi ze to co Ci da nie bedzie Ci sie podobac bo przeciez wszystko czego chcesz, dostajesz![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- a teraz tez idę spac do jutra! |
|
|
|
|
#4433 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie wiesz kiedy jakies nastepne targi sie szykuja w naszych okolicach? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jutro lecę do TZ .. Zostawiam Polskę i wracam za około 3 miesiące .. Na sama mysl o jutrzejszym przytulaniu z TZ serce mi sie cieszy, ale tak nie lubi e z domu wyjezdzac ... Kocham to miasto, ten dom, rodzicow, a Mame to juz w ogole na maxa. Bardzo mi jej brakuje, pewnie dlatego codziennie po pol godziny z nia rozmawiam przez tel
|
|||||
|
|
|
#4434 | |
|
Rozeznanie
|
No, to tak jak już pisałam wcześniej, jest noc, no to i ja jestem!
![]() No to jedziemy z tym koksem.... ![]() Cytat:
![]() Zaręczyliśmy się (Sami) już kawałek czasu temu, bo w październiku 2008, więc TYLE CZASU nie u3małabym tego w tajemnicy To oczywiste Ale tak jak już pisałam, nie byłam wtedy jeszcze gotowa na ślub i planowanie małżeństwa...i Nasz związek (z mojej perspektywy) też nie był jeszcze na to gotów. No i z miesiąc temu pewna myśl naszła mnie jak grom z jasnego nieba BUM! I tak zaczęliśmy planować...po cichutku I zaplanowaliśmy sobie właśnie takie oficjalne zaręczyny podczas zapoznania Rodziców To musi się stać najpierw, by móc ruszyć z resztą, czyli np. m.in. rozmową z moją Przyjaciółką Ale kto wie, zanim dojdzie do spotkania Rodziców (sobota) być może nie wy3mam już presji i wyskoczymy gdzieś do pubu z dziewczynami, wieczór wcześniej (piątek) i juz wtedy wypaplam??? I powiem co planuję na dzień kolejny![]() A My też mieszkamy Razem Jeszcze dłużej niż jesteśmy zaręczeni, ale cóż, oddawanie córki musi być, bo wtedy nikt się o nic Taty nie pytał Co do wymiany instalacji gazowej...ojjj Nas też to będzie czekać w mieszkaniu w Krakowie........i rury też, cały ten wodno-kanalizacyjny labirynt rur itd itp trzeba będzie wymienić... Współczuję Ci |
|
|
|
|
#4435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty siedzisz gdzie? W Anglii? Szkocji? Walii? Strzelam, że Anglia - Londyn lub okolice![]() Co do sukni...muszę się z Tobą zgodzić. Widać, jesteśmy do siebie podobne pod tym względem, bo ja też bałabym się cokolwiek w tym kierunku robić jeszcze....za wcześnie....jestem zbyt postrzelona i niezdecydowana na daną chwilę Jeszcze do końca nie wiem czego chcę. Znalazłam z rok temu coś, co mnie zachwyciło i wywołało lawinę pomysłów związanych z moim ewentualnym wyglądem ślubnym..., ale kto wie czy za kilka miesięcy wciąż będzie mnie tak samo zachwycać i inspirować????Noooo.....wyszło na to, że miałam się z TOBĄ przywitać jeszcze koło południa, jak byłam na wizażu i widziałam Twój wpis, a teraz dotarło do mnie, że zupełnie inny post zawielocytowałam
|
|
|
|
|
#4436 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym, że rozmawiałam już kiedyś z moją Przyjaciółką na temat zapoznania Rodziców-niespodzianki i myślę, że dobrze mi wtedy doradziła, mówiąc, że to może nie być najlepszy pomysł taka zupełna niespodzianka....Że może jednak Rodzice woleliby wiedzieć, że mają właśnie "drugich Rodziców" poznać...może chcieliby się jakoś przygotować do tego, choćby psychicznie....No i pomyślałam, że ma rację Dziewczyna I że jednak zaraz po Naszym przylocie do PL powiem Rodzicom, że w sobotę nie będziemy tylko we czwórkę.... Będą mieć tylko 2 dni do namysłu, co ja tak naprawdę kombinuję Może jednak nie wpadną na to, że myślimy o ślubie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też mi już baleriny przemknęły przez myśl...., ale jednak nie są do końca "aż tak" wygodne na tyle godzin...pięty mnie bolą ![]() A buty nie muszą wcale być na żadnym wielkim obcasie- je i tak najmniej widac, jeśli ma się dłuuugą suknię... Ja to już zastanawiam się nawet nad butkami w jakimś kolorze, tzn. niekoniecznie białymi ![]() Chatka wykombinowała, że chce mieć niebieskie ![]() A Kazimierz ogólnie kojarzy mi się z drożyzną...nie wiem jak jest z salami, czy hotelami.... ALE SUPER, ŻE W KRAKOWIE Od razu można pstrykać fotki plenerowe na rynku...mmmm![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Suknia z ameryki, fryzura loki w stylu amerykanskim no, no, no
|
||||||||||
|
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
Wpadam się przywitać
![]() I mam do was pytanie- rozglądacie się już za alkoholem? Nas rodzice wypytują o to ciągle i twierdzą, że lepiej, żebysmy teraz kupili, bo maja być jakieś mega podwyżki.
|
|
|
|
#4438 | ||||
|
Rozeznanie
|
A no ja-Polka
pracuję sobie w Irlandii w firmie francuskiej zajmującej się przejazdami przez autostradę... weryfikuję tablice rejestracyjne,model i klasę pojazdów wcale nie pracuję długo, na takiej zmianie jestem po prostu Jest zmiana poranna 7-15 i popoludniowa (moja) 15-23 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:10 ---------- Też słyszałam, nom, słyszalam, od 2012 mają być.... Ale ja narazie nie robię nic, bo niektóre sale nie wyrażają zgody na wnoszenie swojego alkoholu...... |
||||
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
NightButterflya mogem wiedzieć cemu się ze mnie śmiejes?
![]() Ale miałam straszny sen śnił mi się pogrzeb mojej mamy ale ona żyła i to było takie dziwne bo tak jakby ją żywcem pochowali. A potem wróciłam do domu i zrozumiałam że już jej nie ma. I dzwoniłam do niej a ona odebrała i zaczełyśmy rozmawiać że to już za późno że już nic się nie da zrobić. Ja płakałam że nie będzie jej na moim ślubie nie zobaczy wnuków i takie tam. Obudziłam się prawie z płaczem.
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam wszstkie PM 2012 w ten piekny (przynajmniej w Krakowie) poranek
![]() Cytat:
. Po tak długo wyczekiwanych oświadczynach, postanowiłam "kuc żelazo, póki gorące" i zaczelam ostrae planowanie i angazowanie we wszzysko Tż-ta, tym bardziej, że on jako facet jest lepiej zorganizaowane i wszelkie rozmowy i negocjcje on prowadzi . Cytat:
wogóle nad jaką wódka sie zastanawiacie? my chcemy tez taki barek dla osób nie pijacych czystej zrobić. NightButterflyVIP, mam pracownie w której moja koleżanka rok temu szyła suknie, zapłaciła za wszystko 1200 zł, przyniosła sówj projekt, i Pani krawcowa uszyła jej wszystko tak jak chciala, cena jest dla mnie zachęcająca, tym bardziej jak patrze na znajome, które wydały po 5 tys za kiecki a teraz im wisza po szafach :/ Edytowane przez vesna84 Czas edycji: 2011-03-29 o 08:07 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

a później ma do mnie pretensję jak go opier***** jak idzie do znajomych na posiadówe na wszystko ma czas tylko nie na to co potrzeba
Jak juz macie najwazniejsze pochytane, to teraz musisz Go zrozumiec
Mozna mu chyba troche odpuscic (jesli macie najwazniejsze sprawy juz zalatwione!). Moze ma tak samo jak Moj TZ? Moj mi wczoraj powiedzial, ze nie chce zbyt wiele czasu siedziec jeszcze nad tymi sprawami, bo Go to juz stresuje!!!!! 

18.08.2010 - zaręczyny
i co zastaliście księdza teraz?? macie godzinę??

Współczuję Ci