|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Madziu gratki
dziewczynki sliczne brzuszki nerola Ty juz 29tc szok
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu gratki
ja się biore za pisanie mojej pracy mgr. Będę wpadać co jedną napisaną stron e
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję kolejnych poznanych płci. Trochę Wam zazdroszczę, bo ja jeszcze nie wiem, kogo noszę, ale chociaż czuję, bo teraz mnie nieźle kopie
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Też trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() Ja nie biorę żadnych witamin, ale moja dieta ostatnio zrobiła się bardzo monotematyczna (serki homogenizowane+płatki kukurydziane mogłabym jeść na śniadanie obiad i kolację..), więc chyba coś zakupię jednak... Agula, Kolina cudne brzuszki macie ![]() madzia gratuluję synka ![]() U mnie w brzuchu tez dziś leniwy dzień, glutek się wyszalał w nocy razem ze starszym bratem to teraz odsypia ![]() monia mi z Filipem pomaga babcia, bo mieszkamy z moimi rodzicami więc mamy dużo lżej, gdybym miała być z nim sama to bym chyba nie wyrobiła bo to żywe srebro teraz jest... moja mam mówi że takiego ruchliwego dzieciaka to jeszcze nie widziała, a do tego ma teraz okres na NIEEEE i się zaczyna buntować i wszystkich testuje
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-03-29 o 11:25 |
|
|
|
#2045 |
|
BAN stały
|
Bella moja właśnie dopiero wstała.
No widzicie - u mnie już 29 tydz. i czuję sie jak maciora. Madziu gratuluję pisiorka ![]() Monia-ja bym nie puściła do żłobka.A dlaczego? By nauczyć Arturka nowych zasad bo zaraz czas na ich wprowadzenie-nie uciekanie na spacerku bo wózka z dzidzia nie zostawisz,nie hałasowanie za bardzo w domu,podanie czegoś,przyniesienie. Inaczej moze się zacząć buntować po narodzinach Kingi i zgłupieć dlaczego ma sie zmieniać w tak ekspresowym tempie. Nie wiem czy jasno to napisałam. Mój Krystian nie zdaje sobie sprawy,ze w brzuszku jest nowa istotka a Szymon już tak. I uczę,ze nie wolno krzyczeć non stop,głośno się bawić,trzaskać drzwiami,zostaweiać małych przedmiotów.... |
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
madzia1k1
po serii dziewczynek - kolejny chlopaczek, gratuluje! Cytat:
uciekam do mycia
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki.
Madziu gratulacje Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Też miałam dziś ciężką noc. Usnęłam dopiero koło 2 i co prawda wstałam dopiero po 9tej, ale jestem taka rozbita. No ale nie ma leżenia, muszę iść obiadek zacząć gotować, może potem się zdrzemnę
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
nerola, za tydzien bedziemy opijac rozpoczecie 30stki u Ciebie
nie ma Cie na liscie w pierwszym poscie, nie chcesz sie zapisywac? no i dawno juz mialam zapytac, co to za klub o ktorym piszecie? jak tam sie mozna dostac?
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() mój synek też jakiś leniwy od wczoraj .... czasem tylko delikatnie puknie |
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej mi napisz czy nadazasz za nimi z brzuchem, bo wiem ze nie masz do pomocy babci czy cuś... ja tez nie mam i dlatego sie zastanawiam...on w miare zdaje sobie sprawe ze w brzuchu jest dziecko. ale jak sie naje to tez paraduje ze ma duzy brzuch i "mama ma duza dzidzie a ja mam mala dzidzie w brzuszku"
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-29 o 11:42 |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziękuję bardzo za gratulacje córuni ![]() ![]() Dzięki Zanka, za dodanie płci na pierwszej stronie teraz dużo imion się powtarza. mojemu mężowi podobają się takie stare-właśnie takie jak Jakub , a z damskich coś wspomniał o Barbarze-ale nie Basi nie chcę. Jak się zdecydujemy, to dopiszemy![]() Zwolnienia nie wzięłam, więc kolejny miesiąc przede mną ![]() Tak pięknie się robi na dworze, że szok zawsze raźniej). Była u nas taka dziewczyna -avatar miała w okularach-kojarzycie?dawno się nie odzywała.... Gratuluję dzisiejszego syńcia |
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Panienki
Kolina trzymam mocno kciuki a witaminki mam Femibion ale hemoglobine mam dobrą to może nie przez witaminy ci spadła?Zmalowana będzie dobrze w końcu ten prawnik jest tam dla Ciebie, nie opłacaj klątwy starczy, że wiedźmy z wizażu potrzymają kciuki za łysego impotenta a masz to jak w banku ![]() Natka ![]() Lilkaa ja mam na 13 45 to wchodzę po tobie madzia1k1 za siusiaka!!ja mam też dziś wizytę trzymajcie proszę za nas mały goni mi dosłownie po całym brzuchu nie ma litości idę zjeść śniadanie mleko i bułeczka z szynką![]() odezwę się jak wrócę z wizyty napiszę co i jak
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki klub na swoich mamusiach lutowych i bardzo go sobie chwalimy, tylko tam wklejam swoje zdjęcia. Chciałabym się Wam pokazać bo na ogólnym nie wklajam swoich fot..Cytat:
mam pare koleżanek które musiały sobie radzić same z ciążą i starszakiem w domu. Nie jest to łatwe i bardzo zależy od temperamentu dziecka, jeśli czujesz się na siłach i z ciążą nie ma żadnego zagrożenia to nic nie stoi na przeszkodzie. Ja przyznam że więcej odpoczywałam jak chodziłam do pracy niż teraz na L4 w domu
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze! ![]() Co do witamin to polecam Vitaminer Prenatal. Skład ma bardzo dobry a na plus też cena -koło 16 zł za 60 szt. kolina, agulaaabar, brzuszki super ![]() Zmalowana, nie bój się nic, na pewno będzie dobrze!
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem Nerola chyba założyła KLUB wiec piszcie na pw do niej
|
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
aania_20 tylko te witaminki nie mają tych kwasów omega 3 , a szkoda bo cena fajna
ale mnie żebra z prawej strony bolą, ..... czy to normalne?
|
|
|
|
#2060 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie jest Ci niedobrze po zestawach witamin? Ja swoje odstawiłam bardzo szybko, potem brałam tylko żelazo + kwas foliowy. W tych witaminowych bombach są wysokie stężenia wszystkiego na raz i czasem to się nie przyjmuje. Poza tym koleżanka w pierwszej ciąży na prenatalu dużo przytyła (20 kg) i urodziła spore dziecko (prawie 4 kg), a w drugiej nie brała już tego i była lżejsza, znacznie lepiej się czuła, a jednocześnie wszystko było w normie i mnie nastraszyła, że to przez witaminy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To akurat nie jest prawda, wystarczy spojrzeć na fotelik.info czy inną stronę z testami. Tam np. maxi cosi + isofix ma 5*****, natomiast maxi cosi bez bazy już nie. Poza tym podobno większość rodziców nie potrafi prawidłowo zamontować fotelika, nie wiem, może z pośpiechu, wtedy fotel przy byle uderzeniu leci do przodu razem z dzieckiem. Cytat:
Cytat:
sprawdzałam w aptece.Cytat:
Cytat:
Cytat:
OMG nie! Choćby ze względu na to, że się później dziecko odróżnia i nie da się tego cofnąć. Cytat:
Ja jestem już tez prawie w 26 tc i od tygodnia-dwóch też mam problemy z butami![]() Fajny te wózek bebeconfort, ale czy to pojedzie po śniegu i nierównym terenie? Ja się zastanawiam nad dużymi pompowanymi kołami właśnie z tego powodu, bo niby mieszkam w mieście, ale równo to tu nie jest, nie mówiąc już o krawężnikach co kilka metrów.
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
madzia1k1 wow gratulacje!!!!!!
daj znac jak bedziecie w trojmiescie, moze uda nam sie jakos spotkac
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/t-shirt-tata-dla-n...484319200.html ale fajne
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Która ma dobry przepis na bigos?! tylko taki ze świeżej kapusty, nie z kiszonej.....
Bo mnie strasznie nosi, w necie nic fajnego nie znalazłam a chce ugotowac
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/zestaw-ciazowych-u...526888593.html
Dziewczyny znalazłam zestaw ciuchów ciażowych za 149zł rozm 38 ale na wzrost 156-160 !!! Fajne sa! Ja niestety mam 175 ale chętnie bym to kupiła!!
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie biore witamin. tzn. mam prenatal i co jakiś czas sobie łykne, co 2-3 dni łykam żelazo i aspargin. Wyniki mam dobre
|
|
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
Ela_84 dobrze sie czuje po tych witaminach
w poniedziałek robie morfologie i zobacze czy gin karze mi dalej brac
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja się chwalę moim pierwszym lumpkowym zakupem dla Szymka, wyszukałam nowy lumpeks i mają oryginalne i dość fajne ciuszki i to obok małża pracy więc będę tam zaglądać
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bigos z młodej kapusty robię zawsze z dodatkiem mięsa jakie akurat mam w lodówce np. parówka, zwyczajna, boczek. Kapustę wcześniej ugotuje dodam ziele angielskie i liść laurowy, potem to łącze i dodaje koncentrat i przyprawiam mówię na to bigos wiosenny ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Nie umiem znaleźć na allegro leginsów ciążowych ale jeansowych Buuu!
|
|
|
|
|
#2070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Wszystko jest wporządku, szyjka pozamykana-3,5cm. Z Maluszkiem wszystko wporządku, waży 675g Nie ma wątpliwości, że synuś bo wisiał sprzęcik Uśmiałam się bo na początku trzymał się za sisiorka a Wy akurat wczoraj o tym pisałyście hihi. Twrdnienie wcale nie musi byc typowym twrdnieniem, lekarz kazał zrobic posiew moczu, bo czasami to jest z bakterii, ale na jego oko to jest tym spowodowane, że ja szczupła jestem i poprstu czuję jak macica się rozrasta, wszystko się rozciąga i jest wrażenie, że jest brzuch twardy On nie widzi żadnych nieprawidłowości, także mam być spokojna ![]() We wtorek mam się pokazać z wynikami badań. Dziękuję wszystkim za kciuki Cytat:
za Twoja szyjkę ![]() Agulaaabar Ślicznie rośniecie Ty i Lilianka ![]() Cytat:
Gratuluje synka ![]() Mamy chyba mieszany tydzień raz dziewczynka raz chłopaczek ![]() Kto nie zna jeszcze płci a ma w tym tygodniu wizytę? Następna będzie dziewczynka ![]() Kolina ładny brzusio Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje Dziecię dzisiaj szaleje, ale też późno wstał, a teraz kopie mnie po całym brzuchu
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

szok

teraz dużo imion się powtarza. mojemu mężowi podobają się takie stare-właśnie takie jak Jakub
mały goni mi dosłownie po całym brzuchu nie ma litości
zębole
mówię na to bigos wiosenny