|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wtorkowo!
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje synka! Powoli przyzwyczajam się do tej myśli. Mąż mówi już do brzuszka synku Aż mam łzy w oczach... ![]() Teściowa się ucieszyła, że zostanie nazwisko Tylko teraz musimy pomyśleć nad imieniem. Może Kacper?
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
Ja też biorę Femibion Natal2. Lekarz co prawda nie mówił mi nigdy jakie mam brać, ale się pytał i radził żeby były z kwasami DHA
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka Kacper ładne imię
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nic sie nie bój, wiem ze takie spotkanie to generalnie stres, ale ty nic zlego nie zrobilas! o pięknie, gratulacje |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mu zyczę i bez tej klątwy, żeby został łysym impotentem
![]() Wrzucam obiecane zdjęcia od wewnątrz i od zewnątrz
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
O tak ! łysy impotent źródło mych marzeń i pragnień
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Seata Leona
![]() Madziulka_17 bardzo ładne imię Mojej teściowej sie podobało i takie Nam proponowała, tylko ona miała dziwny argument - wybierzcie Kacper bo to jeden z Trzech Króli ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Maluszek przesłodki A brzusio coraz większy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2020 |
|
BAN stały
|
Zmalowana pamiętałam i jestem z Tobą.Będzie dobrze.Mówię Ci
![]() I ja dzis zaczynam nowy tydzień------29 Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja nie biorę witamin a pyłek kwiatowy i popijam olejem lnianym. Brumek i były powtórki puk,puk'? Mam nadzieje,ze tak Iza wczoraj dawała tak czadu,ze dziś nie ma si sie ruszać.Odsypia chyba a ja sie denerwuję.Pójdzie w ruch detektor
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Trzymam kciuki za wizyty Natka Lilka Kolina ![]() Za Zmalowaną ![]() Witaminki biore teraz Pregnium a wcześniej Femibion ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana trzymam kciuki za spotkanie z prawnikiem.
Dziewczynki kciuki za dzisiejsze wizyty,i gratulacje poznanych płci. Agula brzusio śliczny. A tak wogóle cześć. Dziś jestem śpiącą,nie wyspalam się jeszcze. W nocy okropny sen mi się śnił,i już później nie spalam...
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Witam wtorkowo!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i trudne sprawy do załatwienia! Ja zażywam Pregna Plus. Ładne brzuszki macie
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Toż to zaraz Iza będzie wychodzić
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
ale się rozpisałyście nie mam pojęcia dlaczego.. zastanawiam się właśnie nad jakimiś witaminkami bo ostatnio nie mam zbytnio apetytu na nic... jem na siłę może nie będzie tak chorował i tak już mija drugi tydzień a on zdrów Ja się zrobiłam jakaś leniwa, mogłabym ciągle spać Zmalowana trzymam kciuki.. mnie czeka sprawa o alimenty po świętach Wczoraj zaczęliśmy 18 tydzień już nie mogę się doczekać wybrałam imię dla małej ZOSIA
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
ja tylko tak szybciutko napiszę. MAMY CHŁOPCZYKA Po usg wszystko ok. Jednak istnieje coś takiego jak intuicja w ciąży, bo od samego początku czułam że to chłopczyk, byłam prawie przekonana, mimo, że zawsze chcieliśmy mieć pierwszą dziewczynkę. A teraz jestem mega szczęśliwa!!!!!!!! Później napiszę coś więcej na temat wizyty, bo muszę trochę popracować.
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja intuicja w ciąży zepsuła sie |
|
|
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ten czas leci. Iza też się dziś leni,jak moje panny. Wczoraj dały czadu a dziś cisza.od czasu do czasu się odezwą.
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
uroczy dzidizus i brzuszek
ja ponizej wklejam swoje, wczorajsze ![]() i chyba dojrzalam do umycia okna, tu w mieszkaniu mam tylko dwa balkonowe myje sie lepiej, bo od kiedy mamy siatke jest znacznie czystsze, golepie nie brudza, balkon tylko zakurzony a nie posrany po calosci natomiast zwykle okno, umazane od skrzydel golebi i parapet w gownach i piorkach ![]() natomiast w domu mam 15 okien w tym 6 balkonowych (jedno ponad 3 metrowe) + 8 dachowych mamy rolety zewnetrze a w srodku brak kaloryferow wiec nie sa takie brudne po zimie, ale i tak nie obejdzie sie bez pomocy
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu gratki!
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze zdjecie bo mi sie zalaczylo w poprzednim poscie
to ostatni dzien 20tc
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie intuicja ciążowa zawiodła. Miałam przeczucie na siusiaka, nawet ciuszki dl chłopców oglądałam a dla dziewczynek niet. Mąż nawet mówił do brzucha jak dl chłopaka. A tu bach. cipeczka. ale ciesze się strasznie.
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkim wizyt i trzymam kciuki
ja dzis rozliczam sie z pitem ![]() nie biore witamin. biore tylko mgb6 i te kwasy omega3. gdzies czytalam ze branie kwasu foliowego przez cala ciaze niekoniecznie jest wskazane (wieksze ryzyko alergii) i chce potestowac, bo ze strszym mam troche alergicznych problemów. wogóle to musze sie z nim do ortopedy umowic jak juz bede na l4, bo koślawi stopy. i z sobą do dentysty bo mi dwa zeby zostaly. i moze tez malego obeznam ze stomatologiem ![]() ma pytanie do dzieciatych - lepiej dac dziecko dalej do zloba czy jak juz bede miala l4 to zostac z nim w domu (zawsze wtedy kasa w portfelu...)? bo nie wiem czy dam rade, teraz juz codzienne godzinne spacery bywaja meczace. wprawdzie jest grzeczny, nie ucieka ale jednak chodzenie juz mnie męczy... nerola - bo masz najwiekszy staz dzieciowy, jak sobie radzisz? |
|
|
|
#2038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A nie oszukujmy się wszystko idzie do przodu i mogą wyjść za nie długo jakieś bokserki czy majtki które oczyszczają siusiaka Nie wiem ja to odbieram tak, jakby ktoś mi obciął np sutki, żebym nie mogła w przyszłości karmić, bo dla nie których kobiet karmienie jest ostatnia rzeczą którą by chciały robić bo tak strasznie boją się ich biust będzie obwisły w przyszłości - wiesz to jest anomalia, ale chciałam to jakoś porównać. NO i myślę, że dziecko samo powinno zdecydować w pewnym okresie wieku co chce, bo jak się okaże że jest on obrzezany a znajdzie jakąś chrześcijankę która będzie kochał nad życie a ona będzie się go bała dotknąć, bo nie ma pełnego siusiaka...To jest oczywiście tylko moje zdanie, uważam że jeżeli rodzę zdrowe dziecko z wszystkim na miejscu to nie będę go pozbywała jego wartości![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo byłam zdziwiona, że normalnie mi jest źle a wzięłam Falvit mama i wymiotuje odstawiłam je na 2-3 tyg i kupiłam potem vita-miner 60 tab za 20 złHemoglobinka mi spadła, ale pewnie przez moje przeziębienie i że odstawiłam na jakiś czas witaminy, ale mam ją w normie więc jest ok ![]() ![]() Cytat:
ładny masz kolor ścian Ja myślałam właśnie o takim kolorze do pokoiku dla dziewczynki połączony z białym, tzn większość białego i akcenty takiego fioletu Jeju gratuluje ~~*~~ O Ja pospałam do 10 mąż pojechał na szkolenie do Katowic, wcześniej Ja jeździłam a teraz rolę się odwróciłyZaraziłyście mnie aukcjami na wózki siedzę i patrzę co fajnego chciałabym już coś kupić tak mnie korci, ale kurczę nie będę zaczynała od wózka jak nawet kocyka do łożeczka nie mam ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|||||
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że u mnie w całym domu jest ich....36, a na naszym piętrze 10... w tym 2 balkonowe, a reszta to takie kolosy po 3 kwatery...... na szczęscie uwielbiam myc okna z tym że w ciąży się muszę oszczędzać....a jakby mnie mąż zobaczył że okna myje to masakra a ja normalnie nie mogę patrzeć na świat przez brudne szyby
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

zębole

Zakończone: 2

Toż to zaraz Iza będzie wychodzić
nie mam pojęcia dlaczego.. zastanawiam się właśnie nad jakimiś witaminkami bo ostatnio nie mam zbytnio apetytu na nic... jem na siłę
może nie będzie tak chorował
i tak już mija drugi tydzień a on zdrów
już nie mogę się doczekać
(jedno ponad 3 metrowe) + 8 dachowych
bardzo byłam zdziwiona, że normalnie mi jest źle a wzięłam Falvit mama i wymiotuje
odstawiłam je na 2-3 tyg i kupiłam potem vita-miner 60 tab za 20 zł
chciałabym już coś kupić tak mnie korci, ale kurczę nie będę zaczynała od wózka jak nawet kocyka do łożeczka nie mam