|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() a z drugim niekoniecznie musi byc tak jak z pierwszym! Tak czy siak, rodzę 2 i KONIEC! ![]() [QUOTE=karenina19;26008858] Ja chcialam miec na pewno dwojke, wiecej byc moze ![]() ![]() Ale w ciazy moglabym sobie byc...fajnie bylo jak bylam... ![]() w drugiej już nie jest tak różowo ![]() ![]() ![]() fajne buciki, a na jesień na pewno będą dobre! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
hello
![]() No tak, wszyscy chodza na spacery bo powolutku robi się ładnie a my się kisimy w domu od wczoraj bo Blania chora ![]() ![]() ![]() Katekate - dokładnie taki kupiliśmy, tk maxx za 100zł. Mieli kilka podobnych różnych firm do wyboru ![]() ![]() dzis miałam gotowanie z naszą książką kucharską, Brombi ale pyyycha te piersi w sosie śmietanowo-cebulowym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj domyslam sie... ![]() ![]() ![]() Mimo tego ze to druga itp. chcialabym sie nia jednak troche nacieszyc... ![]() ![]() Cytat:
Oby nie rozwinelo sie nic wiekszego ![]() André siedzi na sofie i wcina suszone rodzynki i morele ![]() W ogole musze pochwalic mojego synka - potrafi tak ladnie sie bawic ![]() Coraz czesciej moge sobie poczytac ksiazke, kiedy on sie bawi autkami, miskami itp. A ostatnio bardzo spodobalo mu sie skakanie na skoczku-sloniku i w koncu sam dosiada swojego rumaka na biegunach ![]() No i na autku coraz ladniej sie odpycha i umie sam jezdzic...mysle, ze rowerek biegowy za niedlugo bedzie dobrym pomyslem... ![]() Gdzie podziala sie nam Joa@ska?? ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1234 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a cena super za taki bajer ![]() ![]() u mnie znów makaron ![]() Cytat:
![]() ![]() skoro masz tyle wolnego czasu, to pakuję juz torbę Olki i wysyłam ją do Was ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja jak zwykle przelotem jakos nie mam weny na przesiadywanie przed kompem. Byla u mnie kumpela jeszcze z podstawówki poplotkowaly my za wszystkie czasy ![]() A ja znow zakatarzona ![]() ![]()
#1236 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj pierwszy raz byliśmy 2 razy na spacerku. Ale padam na twarz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zadomowienie
|
Kurde to moja ma nr. buta 22
![]() My byłyśmy dziś tylko raz na spacerku. Lucky mnie tak fryzjerka wycieniowała włosy że masakra. Mam za krótkie z przodu a mam włosy lekko kręcone więc jestem tak zła. Niestety swojego miałam u siebie, a jak tutaj się przeprowadziłam to nie umie znaleść dobrego fryzjera ![]() karenina19 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() Cytat:
![]() ja też zostałam ciocią ale taką przyszywaną - przyjaciółka urodziła w nocy synka - 54 cm długości i 4300 g ciężkości a więc mały krótszy a cięższy ![]() właśnie z Tż zrobiliśmy "likier" czyli zalaliśmy "kukułki" wódką i teraz będą dojrzewac do świąt ![]() ![]() ![]() ~~ Kareninko fajne kalosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Zakorzenienie
|
Simpatica czy to już pewne czy narazie podejrzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zakorzenienie
|
to są moje podejrzenia. W sobotę daliśmy ostro czadu z Tż-tem bo ja już sobie wmówiłam (i jemu) że pewnie jestem więc po co się zabezpieczac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Simpatica no to podgrzałaś atmosfere
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
sama też sie podjarałam
![]() ![]() ~~ A w ogóle to wiecie co, dziś Olka nie spała w południe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Agusia mój tżt na szkoleniu jeszcze nie był bo on od jakiś paru tygodni w pionie kryminalnym jest i teraz z tego pionu pojedzie. Ale to nawet nie wiem do jakiego miasta ale do Legionowa to tylko drogówka jeździ. Ola kurcze niedroga ta zabawka, tylko najgorsze że musiałabym po nią do Bielska jechać a miałam nadzieje że może w Katowicach będzie ten sklep. I zdrówka dla Blani ![]() Simpatica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Zakorzenienie
|
Też Was nie zostawie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję za gratulacje!
![]() ![]() Ela siostra mówiła, że poród byłby ok gdyby nie bóle krzyżowe. Rodziła na Raszei i bardzo zadowolona jest ![]() ![]() ![]() A w ogóle to moje dziecko nauczyło się otwierać drzwi i wchodzić na krzesła i na taki mały stolik w salonie i ani na chwilę nie można go spuścić z oka. A jak mówię"nie wolno" to się cieszy i jeszcze bardziej psoci łobuz mały ![]() Simpatica czyżbyś była następna? Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli ![]() Cytat:
A co do butów to też uważam, że z bartka są super, bo mieliśmy takie zimowe i noga zawsze była sucha i ciepła i nie przepocona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oooooo..... ![]() Cytat:
Kate ty to faktycznie tylko nas przelatujesz... ![]() ![]() Dzien doberek ![]() André je sniadanko, ja dopijam kawke i w droge ![]() Moj syn opracowal nowa technike jedzenia kanapek - nie bierze chlebka do reki tylko nabija sobie na paluszek i tak gryzie... ![]() ![]() Ja caly czas smarkam dalej niz widze, kaszel tez jakos nie chce sobie pojsc... ![]() ![]() Mam pytanko - czy ktores maluszki pija z kubeczeka ze slomka? Jakie macie?? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-29 o 07:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do słomki to Olcia pije przez słomkę już ponad pół roku...i najwięcej wypija właśnie przes słomkę ale ze zwykłek szklanki; oczywiście nie daję jej samej do rączki bo by się cała zalała i potłukła.. ![]() niby śpię po 8h a jakaś okrutnie panięta jestem... Wy też tak macie..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i trzymam kciukasy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- młody pije przez słomkę ale bezpośrednio soczki z kartonika albo ze szklanki. Ma taki "bidon" ze słomką ale za duży jeszcze dla niego (za szeroki) i nie da rady sam go w rączce trzymać. Też sie zaczełam rozglądać i chce jakiś kubeczek ze słomką kupić
![]() |
#1251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ~~ Oleńka jednak nockę przespała ładnie - obudziła się o 6 ![]() u mnie bez zmian ![]() właśnie sobie kawkę popijam a Oleńka bawi się klockami. Za jakieś 15 min mam zamiar ją uśpic i mam nadzieję że dziś zaśnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Rozeznanie
|
Witam
karenina - jestem, jestem, tylko ma w domu też Leona, bo ostatnio przez jeden dzień miał ponad 39 gorączki i został na kilka dni w domu. W sumie to nic poza tym mu nie jest. Nie wiem czy to możliwe, żeby ta temperatura była tak wysoka od np. ruszającego się zęba jedynki??? ![]() Kupiłam ostatnio po raz drugi Millce kubek z rurką silikonową z canpola, tylko mniejszy niż poprzednio i jest super, bo Millka bez trudu może go trzymać. Słomka mięciutka, wąska. Cena kubeczka śmieszna, więc się nie zastanawiałam. Nie mogę go znaleźć na allegro, ale jest podobny do tego http://allegro.pl/nuby-bidon-pstrycz...488033641.html z tym że ja mam na 100% z canpola. Generalnie Millka pije nadal z doidy - właśnie, zamawiałyście, a żadna się nie pochwaliła jak Wam idzie z tymi kubeczkami. Buciki? To dla mnie ostatnio drażliwy temat. Z tańszych są śliczne i do wyboru: półbuty, balerinki itp ale jak zginałam, to albo zginały się w połowie, a nie w 1/3, albo wcale! Takie buty wogóle nie powinny trafiać na sklepowe półki. Natomiast z Bartka też nie są genialne, za to cena straszna, poza tym jakoś średnio mi się podobają. No i już widzę, że dla synka miałam jedną, dwie pary butów i starczyło, a dla córki, to przydałoby się więcej, żeby fajnie pasowały do różnych ubrań - no ale to już raczej mój wymysł niż konieczność. Póki co moja mama kupiła dwie pary bucików na ciucholandzie - nie lubię tam kupować akurat butów i to dla dziecka, ale te które mamy wyglądają na nowe lub mało chodzone, nie są wogóle pościerane i są proste. Podeszwa wygina się bardzo łatwo. Są naprawdę o wiele lepsze niż nawet Bartki (które kiedyś sobie ceniłam bardzo). No, to tyle ode mnie w sprawie bucików. Może się zmobilizuję i zrobię wreszcie zdjęcia reszty ciucholandowych zdobyczy i wstawię jak Mi zaśnie. Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-03-29 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie pytaj...co prawda moj sen jest jak na razie przerywany piciem mleka przez André ![]() ![]() Powiem wam, ze na ta Majorke nie ciesze sie tak bardzo jak na wyjazd do mojej mamy...bo wiem, ze tam troche ona zajmie sie malym i bede miala troche czasu dla siebie i malza... ![]() Cytat:
No w koncu ![]() ![]() Mam nadzieje, ze Leonowi szybko spadnie temp. ![]() Kurcze, tego Nuby'ego widzialam u nas, ale Canpola nie...moza taki macie? canpol.jpg Najbardziej podoba mi sie ten, ale slomka jakas krotka sie wydaje ![]() Te mniej, ale jeszcze ok mamma kubek.jpgcars kubek.jpg A poza tym takie cos jeszcze... ![]() Co do butkow to nie jest latwo znalezc ladne i porzadne, ale mysle, ze Bartki sa naprawde ok ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-29 o 11:59 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Rozeznanie
|
karenina - wklejam zdjęcie, jest to na pewno canpol, bo ma wytłoczony napis z boku. Kupiłam go u mnie w miasteczku w zabawkowym, a pierwszy (taki, tylko większy, który zgubiliśmy) kupowałam w auchan.
Millka śpi, Leon się bawi a ja wcinam zupę ogórkową z kostką grysikową - uwielbiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ela, jak Ty robisz tą zupę porową? Na serkach topionych, czy tylko z warzyw + śmietanka? No to trzymam kciuki żeby tak zostało ![]() Cytat:
Co to jest kostka grysikowa? Ja dziś robię zapiekankę z kaszy jaglanej. Jak wyjdzie smacznie to wkleję przepis ![]() Dziewczyny, czy jak jesteście na placu zabaw to maluchy chętnie łażą po tych różnych urządzeniach i bawią sie w piaskownicy? Bo mój szkrab to najczęściej chce chodzić własnymi drogami, ja go w lewo, on w prawo, tam gdzie najbardziej ma co zbierać. A wiec nadal!!! era zbieracza ![]() ![]() Ciekawe jak tam Malince na tym wyjeździe?
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-29 o 13:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Zadomowienie
|
Dziś zrobiłam zupe porową ale hmm.. taka sobie jak macie przepis to wklejcie może będzie smaczniejsza
![]() joasia my mamy doide ale niechce mi ztego pić moja uwielbia swoją butle ze smoczkiem ![]() Chciałam jej kupić ze słomką, ale bratowa mówiła mi żebym nie kupowała narazie jak mała mi niechce pić z niekapka bo możliwe że i z tego też nie będzie chciała. Znalazłam coś takiego http://allegro.pl/bidon-sportowy-nie...517304932.html karenina te nie które też fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |||
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Cytat:
![]() i kolejnemu chorowitkowi zdrówka życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja byłam dziś u lekarza i tym razem nie mam cukrzycy ![]() ![]() ale niestety robi mi się rozwarcie szyjki wewnętrznej, bo jest zewnętrzna część i wewnętrzna część. i doktorka mi pokazała to na usg gdzie ta szyjka się wewnątrz rozchodzi ![]() ![]() kurde jak nie urok to sraczka jak sie to mówi, zawsze coś ![]() a pogoda świetna, Agusia narazie śpi ale jak sie obudzi to musimy do lekarza na kontrole jechać a potem chwile polatać po dworze, bo ostatnio ciągle butki wyciąga i chce na spacer iść ![]() moja stwora nie chce jakoś pić z butelek ze słomkami, przykleiła sie do tej swojej z herbatką i mogą być inne ale i tak łapie za tą swoją butle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Rozeznanie
|
Co do drugiej ciąży, to ja byłam jak księżniczka - chłopcy: TŻ i syn bardzo mi pomagali, opiekowali się mną. To jest zaleta większej różnicy wieku między dziećmi. U mnie to ponad pięć lat. Zawsze chciałam mieć 2-3lata różnicy, ale tak jak wyszło jest super. Widocznie tak miało być, bo to, że Leon był już samodzielny, dało mi bardzo dużo. Ale pewnie gdybym miała mniejszą różnicę też byłoby fajniej, choć może troszkę trudniej, ale dziewczyny dacie radę!!!
konspiracja - my ten ze słomką głównie na wyjścia mamy. Kostka grysikowa to... kostka grysikowa ![]() KOSTKA GRYSIKOWA D ZUPY OGÓRKOWEJ: szklanka grysiku jajo sól woda Składniki mieszamy tak, by miały konsystencję gęstej śmietany. Wylewamy na patelnię i smażymy. Później kroimy w kosteczkę i dodajemy do gotującej się zupy. Oczywiście zupę robię normalnie: ogórek kiszony (i woda z ogórków, bo kwaśną lubię), warzywa czyli pietrucha, marchewka, ziemniaki, zabielam śmietaną. Kostka to taki dodatek. Pyszny jak dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no nawet 16,5 m ![]() ![]() przepis na taką zapiekankę to ja poproszę ![]() Olka na placu biega i raczej uznaje tylko zjeżdżalnie i huśtawkę, ale na krótko, Też woli grzebać w piachu i kamienie zbierać ![]() Cytat:
![]() ale ja się nigdy z czymś takim nie spotkałam ![]() ![]() damy radę, no pewnie! ![]() Byłam dziś u lekarza sądowego, żeby mi wystawił zwolnienie żebym nie musiała stawiać się na rozprawie sądowej, i mi dała taki wywód, że myślałam, ze wyjdę trzaskając drzwiami! Że za dobrze wyglądam jak na kogoś kto nie może się stawić na rozprawę, że pielęgniarki pracujące w tym szpitalu to do 9 miesiąca pracują i nie narzekają, i nie rozumie dlaczego ja nie mogę iść na rozprawę!!! itp itd Zrzędziła 15 minut wypisując to zwolnienie. Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-29 o 14:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.