![]() |
#481 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
I nie ma podwieczorku! ![]() Wiêcej, wiêcej!! A miêso tyle ile chcesz! Nie ma ograniczeñ! (no chyba, ¿e pi±tki ![]() i proszê dziewczêta o ocenê mojego ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-03-28 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 003
|
Cytat:
![]()
![]() |
#484 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
moglby ktos oceniec moj wczorajszy jadlospis ?? na stronie 16 jest
A oto dzisiejszy, oczywiscie P : S. bu³ka fiñska (taka z ziarnami s³onecznika 60g) na pó³ jedna z margaryna (rama), plasterkiem serka zó³tego hochland i pomidorem druga z mas³em i d¿emem niskos³odzonym Tu drugiego ¶niadania zabrak³o, gdy¿ obiad by³ bardzo wczesnie, bo juz o 12.00 ![]() O. kotlet z piersi kurczaka (w panierce, sma¿ony na oleju) <- du¿y by³, 2 ziemniaczki z sosem i koperkiem, troche fasolki szparagowej, zielonej na mase³ku, i porcja broku³u P. serek ziarnisty (ca³y 200g - 200kcal) z wkrojonym bananem i szczypta cynamonu I tu odbijamy za 2 sniadanko: P2. serek homo waniliowy tutti z biedronki (150g - 180kcal) i pomarañczko K. bu³ka (z ziarnami 60g) na pó³ obie polówki z mas³em i cienkim plastrem poledwicy z kurczaka (2x10g), jajko gotowane na miekko i 100g brokulu... bo zosta³ z obiadku Po wpadnie moze jogurcik pitny jak siostra kupi... albo kubas mleczka... albo jakis owoc ![]() Jak dzisiaj ???????
#485 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
UTRZYMANIE:
1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 150g wymieszany z cynamonem, wkrojony banan, ³ycha wiórek kokosowych, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu) pycha! ![]() 2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane grubo Turkiem ¶mietankowym z plastrem sera topionego Gouda, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym; jab³ko 3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gotowana pier¶ z kurczaka, duszone pieczarki- wysz³a porz±dna porcja; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% 4. Du¿e jab³ko pieczone z mas³em orzechowym, miodem i suszon± ¿urawin± (wiem, ¿e ci±gle ta sama kompozycja, ale ja tak uwielbiam to po³±czenie, ¿e nie mog³am siê oprzeæ ![]() 5. 1/2 wêdzonej makreli; kromka chleba graham posmarowana grubo Turkiem ¶mietankowym z ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk±, rze¿uch± i szczypiorkiem Wklejam jeszcze raz, bo zosta³o na poprzedniej stronie. ![]() ![]()
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewa¿ne, jak jesz, zaburzenia od¿ywiania siê leczy, nie 'zajada'.
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 360
|
Poproszono mnie o wstawienie swojego jad³a od czasu do czasu, a wiêc dzisiaj moje U (dalej nie mam okresu
![]() I jogurt naturalny wymieszany z pokruszonym twarogiem z domowej roboty granol± (5 ³y¿ek), pra¿onym jab³kiem, miodem i cynamonem II-III makaron pe³noziarnisty z warzywami (cebula, papryka ¿ó³ta i czerwona, pieczarka, marchewka) na oliwie, posypany serem i rze¿uch± IV curry z bananem, ¿ó³t± i zielon± fasolk± szparagow±, rodzynkami i migda³ami, br±zowy ry¿ micha owoców: czerwone winogrona i kawa³ki ananasa V 2 kromki chleba s³onecznikowego z ram±, jajecznica z dwóch jajek z kukurydz±, sa³ata lodowa i ogórek po wpad³o jeszcze trochê winogron i zielona herbata o smaku opuncji Mo¿e kto¶ oceni? ![]()
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co wiecej jesli uwielbiasz taki podwieczorek to nie zmieniaj go! <jak tylko wroce kiedystam na swieta do domu to zrobie, juz skopiowalam coby mi nie zgine³o> ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Raczkowanie
|
wed³ug mnie za ma³o warzyw, powinna¶ dorzuciæ jakie¶, przynajmniej do ¶niadania
warzywa masz tylko na kolacjê, daj wiêcej ! bardzo ³adnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#491 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Cytat:
Cytat:
![]() Muszê siê nad tym jeszcze zastanowiæ, niestety nie mogê obiecaæ, ¿e pójdê (chodzi tu te¿ o moj± rodzinê i inne sprawy). No ale koniec OT i je¶li jednak która¶ by mia³a czas to proszê o ocenianie moich jad³ospisów ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
podbijam i z cierpliwo¶ci± czekam na jak±¶ ocenê.. ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-03-28 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() ![]() Twój jad³ospis bardzo mi siê podoba. Widzia³am zdjêcie ¶niadania na blogu- smakowite, uwielbiam pra¿one jab³ka. ^^ Obiad jak dla mnie trochê nietypowy. Smaczne takie po³±czenie? Ale ogólnie bardzo fajnie i s± te¿ NNKT, wa¿ne w Twoim przypadku. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#494 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Witam witam
![]() ![]() ![]() ¦niadanie: 2 cienkie parówki drobiowe na ciep³o z keczupem, rze¿ucha, ogórek zielony, kromka razowca, kawa³ek sera Brie, kubek zielonej herbaty. 2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka z szynk±, pomidorem i ogórkiem, bez mas³a (nie lubiê), jab³ko, Kinder Country Przed treningiem(czyli 1 czê¶æ obiadu): 300 ml zupy kalafiorowej, plaster wêdliny. 2h jazdy na rowerze Obiad cz.2: Porcja miêsa z indyka duszonego z warzywami, 1/2 torebki bia³ego ry¿u gotowanego w zaprawie z oliwy z oliwek i bazylii, rze¿ucha i szczypior. Podwieczorek(czyli co tylko siê nawinê³o...): 2 ³y¿eczki miodu, garstka rodzynek, garstka cukierków pudrowych Kolacja: 1/2 tuñczyka wsw z ogórkiem i rze¿uch±, 1 jajko, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego z zio³ami prowansalskimi, bazyli± i czosnkiem granulowanym ![]() I jak to siê prezentuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
eR;
woda z cytryn± i miodem (po³owa szklanki) 3suszone ¶liwki I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b,mleko)->kocham tak± tradycyjn±, oraz osobno jab³ko, II.kefir 400g, jab³ko (nie mogê razowca) III., ok 60g makaronu pe³ne ziorno z lubelli, z sokiem pomidorowym,czosnkiem oraz udkiem z kurczaka, 1,5 godziny na si³owni (stepper,rowerek,brzuszki ,unoszenie nogami mojej wagi ![]() IV.i niewiem co mam zje¶æ. Nie mam br±zowego ry¿u, razowca narazie nie mogê, niemam ju¿ nawet piersi z kurczaka. mam jaja,wie¶niaka,tuñczyka w wodzie i kasze gryczn±/jêcznienn±...m±kê ¿ytni± te¿ mam ![]() Co zje¶æ po si³owni? To bêdzie ju¿ grubo po 20... Proszêê o radê ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-03-28 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Ondine_16 Czas edycji: 2011-03-28 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
utrzymanie (+odzyskiwanie okresu)
1. miska p³atków fitella diet (sporo) z serkiem wiejskim, fitell± cynamonow±, zdrowym b³onnikiem jab³kowym, startym jab³kiem i pestkami dyni. parê kostek czekolady mlecznej z orzechami. 2. activia do picia brzoskwiniowa + bu³ka ¿ytnia z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem, ogórkiem. 3. danie na patelniê - makaron pestro rosso z warzywami (frosta, ca³e opakowanie) i majonezem, jajko sadzone. deser: pó³ tabliczki gorzkiej czekolady 90% 4. sporo p³atków migda³owych + reszta fitelli cynamonowej + jogurt naturalny, znów parê kostek mlecznej czekolady z orzechami. 5. turek z tuñczykiem i s³onecznikiem, kromka razowca z mas³em, serkiem kiri i pomidorem, dwie gar¶cie nerkowców. jak to wygl±da? staram siê je¶æ w miare na luzie..
#499 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
witajcie.
wstawiam dzisiejszy jad³ospis z pro¶b± o ocenkê: 1. grahamka z mas³em orzechowym/mas³em twaro¿kiem i konfitur± wi¶niow±, miska p³atków kukurydzianych na szkl. mleka, kiwi, kawka z mlekiem 2. 2 tosty pe³noziarniste z szynk±,serem,pomidorem i kukurydz±, homo waniliowy+granola 3. spora fili¿anka gêstego krupniku z suszonymi grzybkami i miêskiem i kasz± pêczak, talerz kopytek + gulasz(miêso,warzywa itp.), buraczki na zimno d. kawa³ seromakowca i kawka z mlekiem, ki¶æ! winogrona 4. cha³wa sezamowa(100g) ![]() 5. jajecznica z trzech jajek na kie³basce wiejskiej i cebulce zeszklonej, posypana szczypiorkiem, 2 kromki razowego z mas³em/ mas³em,pomidorem i szczypiorkiem,jab³ko moje utrzymanie.tak przedokresowo. s³odko. proszê o oceny? ![]() po. wpad³o pó³ gorzkiej czekolady i pó³ litra lodów orzechowych algidy;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
Moje dzisiejsze R, prosze ladnie o ocenke:
Sniadanie: owsianka z szklanki mleka, 4 lyzek platkow owsianych, startego jablka, lyzki otrebow owsianych, lyzeczki miodu i garsci roznych orzechow posiekanych, zielona herbata a potem kawa z mlekiem i lyzeczka cukru II sniadanie: serek homo i jablko lunch w pracy: salatka z: rzodkiewek, polowki ogorka zielonego, 100 gram lososia, jedno jajko na twardo, posiekany plasterek zoltego sera odtluszczonego, oliwa z oliwek i obiad w domku: zupa pomidorowa (wywar z warzyw i pomidory pelatti z puszki) z kilkoma pulpecikami drobiowymi (mielony kurak, otreby, jajko i przyprawy) i brazowym ryzem kolacja: omlecik z dwoch jajek ... amoze cos innego? nie mam pomyslu. |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26021909]Witam witam
![]() ![]() ![]() ¦niadanie: 2 cienkie parówki drobiowe na ciep³o z keczupem, rze¿ucha, ogórek zielony, kromka razowca, kawa³ek sera Brie, kubek zielonej herbaty. 2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka z szynk±, pomidorem i ogórkiem, bez mas³a (nie lubiê), jab³ko, Kinder Country Przed treningiem(czyli 1 czê¶æ obiadu): 300 ml zupy kalafiorowej, plaster wêdliny. 2h jazdy na rowerze Obiad cz.2: Porcja miêsa z indyka duszonego z warzywami, 1/2 torebki bia³ego ry¿u gotowanego w zaprawie z oliwy z oliwek i bazylii, rze¿ucha i szczypior. Podwieczorek(czyli co tylko siê nawinê³o...): 2 ³y¿eczki miodu, garstka rodzynek, garstka cukierków pudrowych Kolacja: 1/2 tuñczyka wsw z ogórkiem i rze¿uch±, 1 jajko, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego z zio³ami prowansalskimi, bazyli± i czosnkiem granulowanym ![]() I jak to siê prezentuje? ![]() [/QUOTE] up up ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Utrzymanie
![]() 1. owsianka (3-4 ³y¿ki p³atków) z wie¶niakiem wymieszanym z serkiem Danio straciatella, herbata czarna z sokiem wi¶niowym z Krokusa 2. bu³ka z mas³em, serem, szynk± i pomidorem 3. banan polany ³y¿eczk± miodu, kilka karmelków lodowych, herbata zielona 4. dwa de volaille, kasza gryczana, konserwowe mini kolby kukurydzy pomiêdzy lody o smaku sorbetu wi¶niowego (nie wiem, ile ![]() 5. bu³ka z mas³em, serem, pieczarkami i szynk± zapieczona w opiekaczu, herbata zielona 6. tuñczyk wsw z kapust± pekiñsk±, papryk± i pomidorem
#505 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Utrzymanie
¶niadanie: owsianka na mleku 2% z dodatkami [6 ³y¿ek p³atków owsianych b³yskawicznych, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka laskowych, ³y¿ka rodzynek, szczypta cynamonu, pó³ wkrojonego banana], spore jab³ko i kubek zbo¿ówki z mlekiem 2% i miodem drugie ¶niadanie: dro¿d¿ówka z jab³kiem, jogurt naturalny pitny, banan obiad: zapiekanka [broku³, ziemniaczki, szynka i makaron zapiekane pod goud±], krokiet z kapust± i grzybami, sa³atka z ogórka, rzodkiewki, pekinki i innych warzyw z ³y¿k± jogurtu typu greckiego podwieczorek: danio z ³y¿k± migda³ów, ³y¿k± laskowych, ³y¿k± rodzynek, ³y¿k± pestek s³onecznika i ³y¿eczk± miodu, zbo¿ówka z mlekiem 2% kolacja: wie¶niak z otrêbami, cynamonem i suszon± ¿urawin± + 300 brzuszków (dwie serie po150) i 30 minut biegania i jak? nie za bardzo "przytyciowo"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Redukcja / Utrzymanie
I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka miodu, ok. 100g serka wiejskiego, jab³ko; Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika; II. 3 cienkie kromki chleba orkiszowego z szynk± wieprzow± (bez mas³a, bo zapomnia³am wyci±gn±c z lodówki ![]() III. 2 kromki chleba: - z szynk± wieprzow± - z jajecznic± z jednego jajka, po - jab³ko IV. Zupa wielowarzywna, 2 jajka sma¿one na ³y¿eczce mas³a, ziemniaki Chyba bêdzie przynajmniej godzina roweru ![]() V. Serek wiejski / serek homo, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y) Jako¶ tak dzisiaj wyszlo z tymi jajkami. Trochê du¿o ich na jeden dzieñ, ale zdarza siê przecie¿ ![]()
"Porównywanie kogo¶ do chor±giewki na dachu zdradza brak wyobra¼ni: widzi siê tylko obroty, nie za¶ intencje: koniec strza³ki, który chce zatrzymaæ siê i pozostaæ w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-03-29 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 003
|
Moj dzisiejszy Resztkowy jad³ospis-
Bojê siê, ¿e jem zbyt du¿o jak na redukcjê ![]() S.1 ly¿.p³atków owsianych,4 orzechy nerkowca plus pól szkl.mleka ( zosta³a mi tylko ³y¿ka p³atków dlatego taka mini owsianka), 80 g serka wiejskiego plus mala kromka ¿ytniego chleba,porcja ciasta fasolowego S2.Rucola plus 2 pomidory suszone plus odrobina fety,1 plaster pieczonego schabu,150g serka homo Ob.Makaron razowy ze szpinakiem i serem feta K.Cos lekkiego bo jako¶ nie za bardzo mi siê podoba mój jad³ospis... Proszê o ocenê czy mam ograniczyæ nieco posi³ki.
![]() |
#508 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
zielona_zabcia-dziêkuje
![]() owoce!wiedzia³am , ¿e o czym¶ zapomnia³am ![]() a jab³uszka równie¿ kocham najlepiej takie twarde ![]() moje Err 1.Placuszki owsiane z musem jab³kowym (jab³ka starte z cynamonem)+trochê homo 2.kroma razowca x2 jedna z jajeczkiem druga z pomidorkiem i ogórkiem kiszonym(ka¿da lekko mas³em) 3.Br±zowy ry¿+pier¶ kurczaka na parze z warzywkami 4.Serek homo+orzechy w³oskie 5.jajecznica z papryk± +kromka razowca w ci±gu dnia oczywi¶cie woda i herbata ![]() proszê o ocenki ![]() i jeszcze jedno pytanie:jakie polecacie æwiczenia na redukcji, które mogê wykonywaæ w domu(nie mam funduszy jak na razie na karnety na basen czy fitnes ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() a co do æwiczeñ - jazda na rowerze, bieganie, rolki, szybki marsz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aha gdzie kupujesz homo nat? jak± ma ilo¶æ t³uszczu? Bo jak ja ju¿ po d³ugich poszukiwaniach znajdê to ma 7,5->8% t³uszczu.. I to jednak troszkê du¿o....
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.