Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-28, 19:45   #481
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez kinga9650 Poka¿ wiadomo¶æ
No to na jutro:

I. owsianka (1/3 szklanki p³atków / 7 ³y¿ek/ 2 gar¶ci, 1/2 szklanki mleka od razu dopisujê, i¿ mleko 2%, bo takie mi najbardziej smakuje i zawsze taki pi³am, a taka ilo¶æ bo tak wychodzi dla mnie zbyt wodnista) z gar¶ci± rodzynek i 2 gar¶ciami orzechów nerkowych (ciekawe kiedy mi siê znudz± te dodatki , bo jak na razie siê nie zanosi ) + owoc kakao?
II. kanapka z 2 kromek chleba z mas³em, serem, sa³at± i pomidorem + homo z bakaliami
III. jogurt pitny waniliowy 400 ml + banan
IV. solidna porcja kaszy z duszonymi pieczarkami i miêsem;
du¿a miska surówki z kiszonej kapusty, marchewki, jab³ka i ogórka kiszonego z olejem
V. 3 kromki chleba z d¿emem / almette o smaku cebulki i sa³at± / miodem / szynk± i pomidorem + mas³o

Lepiej ? Mo¿e byæ?

A no i ponawiam pytanie : Ile razy w tygodniu powinno siê je¶æ miêso?

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

.
Mi siê wydaje, ¿e to bardziej U...
I nie ma podwieczorku!

Wiêcej, wiêcej!!
A miêso tyle ile chcesz! Nie ma ograniczeñ! (no chyba, ¿e pi±tki)

i proszê dziewczêta o ocenê mojego

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-03-28 o 19:47
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 19:46   #482
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieki za odp.

Teraz RRRRRRRRRR na jutro , bardzo prosilabym o ocene

1- cala grahamka z serkiem fit i plastrami poledwicy drobiowej, parówka jedna chuda ( wiem ze z ta parówa niezabardzo ale chodzi za mna od poczatku dniety )
2- 2 nalesniki (jajo+bialko+3lychy kopiaste maki graham+mleko+woda) z serkiem homo i konfitura light
3- wielkaaa micha zupy jarzynowej z kasza gryczana zabielana serkiem naturalnym
4-tu w³asnie nie wiem - poleci mi ktos cos lekkiego?
5-warzywa, jajko

i jak??
moze byc na redukcji??
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 19:50   #483
Nedda
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 003

Cytat:
Napisane przez Nedda Poka¿ wiadomo¶æ
ChoRRa i w depResji

Sn.jajko na miekko,tost pe³noziarnisty, 100g serka wiejskiego plus du¿e mango
Sn2.Serek homo 3% plus kiwi
Ob.Makaron razowy(60g) z chudym twarogiem (150g), 5 orzechów nerkowca
P.Jogurt naturalny Activia do picia bez cukru 300g plus 10 migdalow
K.Piers z kury z warzywkami

Proszê o ocene...

Nedda jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 19:54   #484
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

moglby ktos oceniec moj wczorajszy jadlospis ?? na stronie 16 jest

A oto dzisiejszy, oczywiscie P :

S. bu³ka fiñska (taka z ziarnami s³onecznika 60g) na pó³
jedna z margaryna (rama), plasterkiem serka zó³tego hochland i pomidorem
druga z mas³em i d¿emem niskos³odzonym

Tu drugiego ¶niadania zabrak³o, gdy¿ obiad by³ bardzo wczesnie, bo juz o 12.00 ) Za to zjadlam 2 podwieczorki !

O. kotlet z piersi kurczaka (w panierce, sma¿ony na oleju) <- du¿y by³, 2 ziemniaczki z sosem i koperkiem, troche fasolki szparagowej, zielonej na mase³ku, i porcja broku³u

P. serek ziarnisty (ca³y 200g - 200kcal) z wkrojonym bananem i szczypta cynamonu

I tu odbijamy za 2 sniadanko:

P2. serek homo waniliowy tutti z biedronki (150g - 180kcal) i pomarañczko

K. bu³ka (z ziarnami 60g) na pó³
obie polówki z mas³em i cienkim plastrem poledwicy z kurczaka (2x10g), jajko gotowane na miekko i 100g brokulu... bo zosta³ z obiadku

Po wpadnie moze jogurcik pitny jak siostra kupi... albo kubas mleczka... albo jakis owoc )

Jak dzisiaj ???????
Stary 2011-03-28, 19:58   #485
viki_123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 36

Cytat:
Napisane przez viki_123 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje eRRRka na jutro. Nie¶mia³o proszê o ocenkê

I ¶niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, serek wiejski lekki 150 g, 2 mandarynki)
II ¶niadanie: chleb pe³norazowy ¿ytni z odrobin± mas³a + chuda polêdwica + ogórek, pomidor, sa³ata
Obiad: pier¶ z kurczaka, ok. 1/3 paczki br±zowego ry¿u, wa¿ywa na patelniê z Hortexu (kalafior, broku³y, marchew)
*trening si³owy
Podwieczorek: od¿ywka bia³kowa, 2 wafle ry¿owe
Kolacja: tuñczyk wsw 180g, wa¿ywa, herbata zielona

I jak to wygl±da?
Podbijam. Móg³by kto¶ zerkn±æ?
viki_123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:00   #486
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 150g wymieszany z cynamonem, wkrojony banan, ³ycha wiórek kokosowych, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu) pycha!

2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane grubo Turkiem ¶mietankowym z plastrem sera topionego Gouda, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym; jab³ko

3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gotowana pier¶ z kurczaka, duszone pieczarki- wysz³a porz±dna porcja; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%

4. Du¿e jab³ko pieczone z mas³em orzechowym, miodem i suszon± ¿urawin± (wiem, ¿e ci±gle ta sama kompozycja, ale ja tak uwielbiam to po³±czenie, ¿e nie mog³am siê oprzeæ ); 2 mandarynki

5. 1/2 wêdzonej makreli; kromka chleba graham posmarowana grubo Turkiem ¶mietankowym z ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk±, rze¿uch± i szczypiorkiem

Wklejam jeszcze raz, bo zosta³o na poprzedniej stronie. I proszê o ocenkê.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:01   #487
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:

Jest a¿ tak ¼le? My¶licie, ¿e nie dam rady bez tego?
My¶la³am jaki¶ czas temu o zwróceniu siê do lekarza, ale potem zaczê³o mi siê udawaæ prze³amywaæ i wydaje mi siê, ¿e jest coraz lepiej.
Mam wsparcie i my¶la³am, ¿e to mi wystarczy. A Wam/Ci wydaje siê ¿e nie?
tak, wydaje nam siê, ¿e nie, poniewa¿ wszystko, co robisz z jedzeniem jest jedynie objawem tego, co dzieje siê w Tobie. ED to efekt Twoich problemów,a wyeliminowanie niejedzenia i niskiej wagi ich nie rozwi±¿e.

niewa¿ne, jak jesz, zaburzenia od¿ywiania siê leczy, nie 'zajada'.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 20:03   #488
slyvvia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 360

Poproszono mnie o wstawienie swojego jad³a od czasu do czasu, a wiêc dzisiaj moje U (dalej nie mam okresu )
I jogurt naturalny wymieszany z pokruszonym twarogiem z domowej roboty granol± (5 ³y¿ek), pra¿onym jab³kiem, miodem i cynamonem
II-III makaron pe³noziarnisty z warzywami (cebula, papryka ¿ó³ta i czerwona, pieczarka, marchewka) na oliwie, posypany serem i rze¿uch±
IV curry z bananem, ¿ó³t± i zielon± fasolk± szparagow±, rodzynkami i migda³ami, br±zowy ry¿
micha owoców: czerwone winogrona i kawa³ki ananasa
V 2 kromki chleba s³onecznikowego z ram±, jajecznica z dwóch jajek z kukurydz±, sa³ata lodowa i ogórek
po wpad³o jeszcze trochê winogron i zielona herbata o smaku opuncji

Mo¿e kto¶ oceni?
Stary 2011-03-28, 20:08   #489
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 150g wymieszany z cynamonem, wkrojony banan, ³ycha wiórek kokosowych, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu) pycha!

2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane grubo Turkiem ¶mietankowym z plastrem sera topionego Gouda, plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym; jab³ko

3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, gotowana pier¶ z kurczaka, duszone pieczarki- wysz³a porz±dna porcja; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%

4. Du¿e jab³ko pieczone z mas³em orzechowym, miodem i suszon± ¿urawin± (wiem, ¿e ci±gle ta sama kompozycja, ale ja tak uwielbiam to po³±czenie, ¿e nie mog³am siê oprzeæ ); 2 mandarynki

5. 1/2 wêdzonej makreli; kromka chleba graham posmarowana grubo Turkiem ¶mietankowym z ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk±, rze¿uch± i szczypiorkiem

mnie siê bardzo podoba
co wiecej jesli uwielbiasz taki podwieczorek to nie zmieniaj go!

<jak tylko wroce kiedystam na swieta do domu to zrobie, juz skopiowalam coby mi nie zgine³o>
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:10   #490
slyvvia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
wed³ug mnie za ma³o warzyw, powinna¶ dorzuciæ jakie¶, przynajmniej do ¶niadania

Cytat:
Napisane przez Nedda Poka¿ wiadomo¶æ
warzywa masz tylko na kolacjê, daj wiêcej !

Cytat:
Napisane przez viki_123 Poka¿ wiadomo¶æ
Podbijam. Móg³by kto¶ zerkn±æ?
bardzo ³adnie a serek wiejski mo¿e byæ spokojnie normalny

Cytat:
UTRZYMANIE:

pysznie jem podobnie
Stary 2011-03-28, 20:13   #491
kinga9650
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
ED to choroba. Sama z tego nie wyjdziesz. Mo¿esz przytyæ, mo¿esz je¶æ normalnie, ale jest du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e z psychik± bêdziesz mieæ problem, którego sama nie rozwi±¿esz.
Ale to ju¿ nie w±tek na takie dyskusje O ED rozmawiamy na KZ.
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
tak, wydaje nam siê, ¿e nie, poniewa¿ wszystko, co robisz z jedzeniem jest jedynie objawem tego, co dzieje siê w Tobie. ED to efekt Twoich problemów,a wyeliminowanie niejedzenia i niskiej wagi ich nie rozwi±¿e.

niewa¿ne, jak jesz, zaburzenia od¿ywiania siê leczy, nie 'zajada'.
Dziêkuje za chêæ pomocy
Muszê siê nad tym jeszcze zastanowiæ, niestety nie mogê obiecaæ, ¿e pójdê (chodzi tu te¿ o moj± rodzinê i inne sprawy).
No ale koniec OT i je¶li jednak która¶ by mia³a czas to proszê o ocenianie moich jad³ospisów .
kinga9650 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:17   #492
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Do deserów mo¿e siê przekonam... Studenckiej nie ¿a³ujê.

I dzisiejsze Pe (chyba, bo nie mam pojêcia jak z wag±.)

¦: Bu³a ze s³onecznikiem z mas³em na pó³: z bia³ym serem, pomidorem, sa³at±, szczypiorem, bazyli±, z gotowan± szyn± i warzywkami jw.; p³atki (4³ychy musli crunchy orzechowego, 2 ³ychy ciniminis,) ze szklank± mleka; kiwi.

II¦: Bu³a jw. z mas³em, serem bia³ym i truskawkowym d¿emem, jogurt pitny truskawkowy, jab³ko, jaka¶ pastylka od kole¿anki.

Ob: Talerz gêsteego ¿urku z du¿± ilo¶ci± ziemniaczków i kie³baski.

P: 3/4 budyniu czekoladowego z orzechami z dosypan± mieszank± studenck± (orzechy i mieszankê wyjad³am do koñca, ale budyñ mi siê zrobi³ wodnisty... no có¿, uroki deserów z paczki...) czekoladowe danio XL, jab³ko.

K: Bu³ka z ziarnami z mase³kiem: z serem z zio³ami i 2plastrami krakowskiej/salcesonem z pomidorkiem i szczypiorem i bazyli± ofc ; i duuu¿o sa³atki tradycyjnej (jajo, marchew, seler, ogóras, kukurydza, pietruszka, majonez, musztarda), któr± idê kroiæ. <- bêdzie.

po: kisiel z guaran±.

I jak to dzi¶ wygl±da...?

podbijam i z cierpliwo¶ci± czekam na jak±¶ ocenê..

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-03-28 o 21:17
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:25   #493
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez slyvvia Poka¿ wiadomo¶æ

pysznie jem podobnie
Cytat:
Poproszono mnie o wstawienie swojego jad³a od czasu do czasu, a wiêc dzisiaj moje U (dalej nie mam okresu )
I jogurt naturalny wymieszany z pokruszonym twarogiem z domowej roboty granol± (5 ³y¿ek), pra¿onym jab³kiem, miodem i cynamonem
II-III makaron pe³noziarnisty z warzywami (cebula, papryka ¿ó³ta i czerwona, pieczarka, marchewka) na oliwie, posypany serem i rze¿uch±
IV curry z bananem, ¿ó³t± i zielon± fasolk± szparagow±, rodzynkami i migda³ami, br±zowy ry¿
V 2 kromki chleba s³onecznikowego z ram±, jajecznica z dwóch jajek z kukurydz±, sa³ata lodowa i ogórek

Mo¿e kto¶ oceni?
Dziêkujê.
Twój jad³ospis bardzo mi siê podoba. Widzia³am zdjêcie ¶niadania na blogu- smakowite, uwielbiam pra¿one jab³ka. ^^ Obiad jak dla mnie trochê nietypowy. Smaczne takie po³±czenie? Ale ogólnie bardzo fajnie i s± te¿ NNKT, wa¿ne w Twoim przypadku.

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
mnie siê bardzo podoba
co wiecej jesli uwielbiasz taki podwieczorek to nie zmieniaj go!

<jak tylko wroce kiedystam na swieta do domu to zrobie, juz skopiowalam coby mi nie zgine³o>
Dziêkujê. I masz racjê- co sobie bêdê odmawiaæ. Ale jednak pasowa³oby trochê urozmaiciæ. Mo¿e nastêpnym razem wymy¶lê co¶ nowego, równie smacznego. Bo ta wersja jest jak dla mnie ob³êdna. Spróbuj koniecznie.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:26   #494
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Witam witam Teraz moje U z dzisiaj Wiem, ¿e zawali³am sprawê z podwieczorkiem, ale to siê wytnie

¦niadanie: 2 cienkie parówki drobiowe na ciep³o z keczupem, rze¿ucha, ogórek zielony, kromka razowca, kawa³ek sera Brie, kubek zielonej herbaty.

2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka z szynk±, pomidorem i ogórkiem, bez mas³a (nie lubiê), jab³ko, Kinder Country

Przed treningiem(czyli 1 czê¶æ obiadu): 300 ml zupy kalafiorowej, plaster wêdliny.

2h jazdy na rowerze

Obiad cz.2:
Porcja miêsa z indyka duszonego z warzywami, 1/2 torebki bia³ego ry¿u gotowanego w zaprawie z oliwy z oliwek i bazylii, rze¿ucha i szczypior.

Podwieczorek(czyli co tylko siê nawinê³o...): 2 ³y¿eczki miodu, garstka rodzynek, garstka cukierków pudrowych

Kolacja: 1/2 tuñczyka wsw z ogórkiem i rze¿uch±, 1 jajko, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego z zio³ami prowansalskimi, bazyli± i czosnkiem granulowanym

I jak to siê prezentuje?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:41   #495
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

eR;

woda z cytryn± i miodem (po³owa szklanki)
3suszone ¶liwki
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b,mleko)->kocham tak± tradycyjn±, oraz osobno jab³ko,
II.kefir 400g, jab³ko (nie mogê razowca)
III., ok 60g makaronu pe³ne ziorno z lubelli, z sokiem pomidorowym,czosnkiem oraz udkiem z kurczaka,
1,5 godziny na si³owni (stepper,rowerek,brzuszki ,unoszenie nogami mojej wagi, i unoszenie ciê¿arów rêkami..chyba tyle?)
IV.i niewiem co mam zje¶æ.
Nie mam br±zowego ry¿u, razowca narazie nie mogê, niemam ju¿ nawet piersi z kurczaka.
mam jaja,wie¶niaka,tuñczyka w wodzie i kasze gryczn±/jêcznienn±...m±kê ¿ytni± te¿ mam

Co zje¶æ po si³owni? To bêdzie ju¿ grubo po 20...
Proszêê o radê

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-03-28 o 20:43
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:43   #496
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Mo¿e kto¶ oceni?
fajnie, zdrowo & warto¶ciowo w³a¶nie wyci±gnê³am granolê z piekarnika i bêdzie jutro na ¶niadanie
Stary 2011-03-28, 20:51   #497
Ondine_16
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Cytat:
Napisane przez Ondine_16 Poka¿ wiadomo¶æ

moje dzisiejsze U
¶niadanie: owsianka na mleku 2% z dodatkami [6 ³y¿ek p³atków owsianych b³yskawicznych, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka orzechów laskowych, ³y¿ka rodzynek, pokruszony herbatnik, szczypta cynamonu], spore jab³ko, zbo¿ówka z mlekiem 2%
drugie ¶niadanie: kajzerka z serkiem topionym zio³owym, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem , banan, gar¶æ orzeszków ziemnych
obiad: warzywa na patelniê z przypraw± prowansalsk±, filet z pstr±ga wêdzonego z pomidorem, rzodkiewk±, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i ³y¿k± jogurtu typu greckiego
podwieczorek: jogobella pieczone jab³ko z ³y¿k± migda³ów, ³y¿k± laskowych, ³y¿k± otr±b granulowanych, ³y¿k± rodzynek, szczypt± cynamonu i wkrojon± mandarynk±, zbo¿ówka z mlekiem 2%
kolacja: serek homo z pomidorem, rzodkiewk± i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryn± i miodem

proszê o ocenkê.

up.

Edytowane przez Ondine_16
Czas edycji: 2011-03-28 o 20:52
Ondine_16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:09   #498
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

utrzymanie (+odzyskiwanie okresu)

1. miska p³atków fitella diet (sporo) z serkiem wiejskim, fitell± cynamonow±, zdrowym b³onnikiem jab³kowym, startym jab³kiem i pestkami dyni. parê kostek czekolady mlecznej z orzechami.

2. activia do picia brzoskwiniowa + bu³ka ¿ytnia z mas³em, serem ¿ó³tym, sa³at±, pomidorem, ogórkiem.

3. danie na patelniê - makaron pestro rosso z warzywami (frosta, ca³e opakowanie) i majonezem, jajko sadzone.
deser: pó³ tabliczki gorzkiej czekolady 90%

4. sporo p³atków migda³owych + reszta fitelli cynamonowej + jogurt naturalny, znów parê kostek mlecznej czekolady z orzechami.

5. turek z tuñczykiem i s³onecznikiem, kromka razowca z mas³em, serkiem kiri i pomidorem, dwie gar¶cie nerkowców.

jak to wygl±da? staram siê je¶æ w miare na luzie..

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 21:19   #499
kinga9650
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Cytat:
No to na jutro:

I. owsianka (1/3 szklanki p³atków / 7 ³y¿ek/ 2 gar¶ci, 1/2 szklanki mleka od razu dopisujê, i¿ mleko 2%, bo takie mi najbardziej smakuje i zawsze taki pi³am, a taka ilo¶æ bo tak wychodzi dla mnie zbyt wodnista) z gar¶ci± rodzynek i 2 gar¶ciami orzechów nerkowych (ciekawe kiedy mi siê znudz± te dodatki , bo jak na razie siê nie zanosi )
II. kanapka z 2 kromek chleba z mas³em, serem, sa³at± i pomidorem
III. jogurt pitny waniliowy 400 ml
IV. solidna porcja kaszy z duszonymi pieczarkami i miêsem;
du¿a miska surówki z kiszonej kapusty, marchewki, jab³ka i ogórka kiszonego z olejem
V. 3 kromki chleba z mas³em i d¿emem / almette o smaku cebulki i sa³at± / miodem / szynk± i pomidorem

.
Mo¿e jednak kto¶ oceni? Proszê.
kinga9650 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 21:42   #500
slyvvia
Raczkowanie

Cytat:
Dziêkujê.
Twój jad³ospis bardzo mi siê podoba. Widzia³am zdjêcie ¶niadania na blogu- smakowite, uwielbiam pra¿one jab³ka. ^^ Obiad jak dla mnie trochê nietypowy. Smaczne takie po³±czenie? Ale ogólnie bardzo fajnie i s± te¿ NNKT, wa¿ne w Twoim przypadku. :-
Dziekuje. Obiad byl naprawde pyszny, goroco polecam takie polaczenie.

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
fajnie, zdrowo & warto¶ciowo w³a¶nie wyci±gnê³am granolê z piekarnika i bêdzie jutro na ¶niadanie
Dziêkujê. Domowa granola jest najlepsza
Stary 2011-03-28, 22:34   #501
aTusiaaXx
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41
GG do aTusiaaXx

witajcie.
wstawiam dzisiejszy jad³ospis z pro¶b± o ocenkê:

1. grahamka z mas³em orzechowym/mas³em twaro¿kiem i konfitur± wi¶niow±, miska p³atków kukurydzianych na szkl. mleka, kiwi, kawka z mlekiem

2. 2 tosty pe³noziarniste z szynk±,serem,pomidorem i kukurydz±, homo waniliowy+granola

3. spora fili¿anka gêstego krupniku z suszonymi grzybkami i miêskiem i kasz± pêczak, talerz kopytek + gulasz(miêso,warzywa itp.), buraczki na zimno
d. kawa³ seromakowca i kawka z mlekiem, ki¶æ! winogrona

4. cha³wa sezamowa(100g) i kubek gor±cego mleka z cynamonem

5. jajecznica z trzech jajek na kie³basce wiejskiej i cebulce zeszklonej, posypana szczypiorkiem, 2 kromki razowego z mas³em/ mas³em,pomidorem i szczypiorkiem,jab³ko

moje utrzymanie.tak przedokresowo. s³odko.

proszê o oceny?

po. wpad³o pó³ gorzkiej czekolady i pó³ litra lodów orzechowych algidy;/
aTusiaaXx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 08:23   #502
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

Moje dzisiejsze R, prosze ladnie o ocenke:

Sniadanie: owsianka z szklanki mleka, 4 lyzek platkow owsianych, startego jablka, lyzki otrebow owsianych, lyzeczki miodu i garsci roznych orzechow posiekanych, zielona herbata a potem kawa z mlekiem i lyzeczka cukru

II sniadanie: serek homo i jablko

lunch w pracy: salatka z: rzodkiewek, polowki ogorka zielonego, 100 gram lososia, jedno jajko na twardo, posiekany plasterek zoltego sera odtluszczonego, oliwa z oliwek i

obiad w domku: zupa pomidorowa (wywar z warzyw i pomidory pelatti z puszki) z kilkoma pulpecikami drobiowymi (mielony kurak, otreby, jajko i przyprawy) i brazowym ryzem

kolacja: omlecik z dwoch jajek ... amoze cos innego? nie mam pomyslu.
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 09:39   #503
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26021909]Witam witam Teraz moje U z dzisiaj Wiem, ¿e zawali³am sprawê z podwieczorkiem, ale to siê wytnie

¦niadanie: 2 cienkie parówki drobiowe na ciep³o z keczupem, rze¿ucha, ogórek zielony, kromka razowca, kawa³ek sera Brie, kubek zielonej herbaty.

2 ¦niadanie: Dwustronna kanapka z szynk±, pomidorem i ogórkiem, bez mas³a (nie lubiê), jab³ko, Kinder Country

Przed treningiem(czyli 1 czê¶æ obiadu): 300 ml zupy kalafiorowej, plaster wêdliny.

2h jazdy na rowerze

Obiad cz.2:
Porcja miêsa z indyka duszonego z warzywami, 1/2 torebki bia³ego ry¿u gotowanego w zaprawie z oliwy z oliwek i bazylii, rze¿ucha i szczypior.

Podwieczorek(czyli co tylko siê nawinê³o...): 2 ³y¿eczki miodu, garstka rodzynek, garstka cukierków pudrowych

Kolacja: 1/2 tuñczyka wsw z ogórkiem i rze¿uch±, 1 jajko, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego z zio³ami prowansalskimi, bazyli± i czosnkiem granulowanym

I jak to siê prezentuje?
[/QUOTE]
up up bylabym wdzieczna gdyby ktos rzucil okiem
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 12:41   #504
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 680

Utrzymanie

1. owsianka (3-4 ³y¿ki p³atków) z wie¶niakiem wymieszanym z serkiem Danio straciatella, herbata czarna z sokiem wi¶niowym z Krokusa

2. bu³ka z mas³em, serem, szynk± i pomidorem

3. banan polany ³y¿eczk± miodu, kilka karmelków lodowych, herbata zielona

4. dwa de volaille, kasza gryczana, konserwowe mini kolby kukurydzy

pomiêdzy lody o smaku sorbetu wi¶niowego (nie wiem, ile )

5. bu³ka z mas³em, serem, pieczarkami i szynk± zapieczona w opiekaczu, herbata zielona

6. tuñczyk wsw z kapust± pekiñsk±, papryk± i pomidorem

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 14:18   #505
Ondine_16
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Utrzymanie
¶niadanie: owsianka na mleku 2% z dodatkami [6 ³y¿ek p³atków owsianych b³yskawicznych, ³y¿ka migda³ów, ³y¿ka laskowych, ³y¿ka rodzynek, szczypta cynamonu, pó³ wkrojonego banana], spore jab³ko i kubek zbo¿ówki z mlekiem 2% i miodem
drugie ¶niadanie: dro¿d¿ówka z jab³kiem, jogurt naturalny pitny, banan
obiad: zapiekanka [broku³, ziemniaczki, szynka i makaron zapiekane pod goud±], krokiet z kapust± i grzybami, sa³atka z ogórka, rzodkiewki, pekinki i innych warzyw z ³y¿k± jogurtu typu greckiego
podwieczorek: danio z ³y¿k± migda³ów, ³y¿k± laskowych, ³y¿k± rodzynek, ³y¿k± pestek s³onecznika i ³y¿eczk± miodu, zbo¿ówka z mlekiem 2%
kolacja: wie¶niak z otrêbami, cynamonem i suszon± ¿urawin±

+ 300 brzuszków (dwie serie po150) i 30 minut biegania

i jak? nie za bardzo "przytyciowo"?
Ondine_16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 14:22   #506
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 592

Redukcja / Utrzymanie

I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka miodu, ok. 100g serka wiejskiego, jab³ko;
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 cienkie kromki chleba orkiszowego z szynk± wieprzow± (bez mas³a, bo zapomnia³am wyci±gn±c z lodówki)
III. 2 kromki chleba:
- z szynk± wieprzow±
- z jajecznic± z jednego jajka,
po - jab³ko
IV. Zupa wielowarzywna, 2 jajka sma¿one na ³y¿eczce mas³a, ziemniaki
Chyba bêdzie przynajmniej godzina roweru
V. Serek wiejski / serek homo, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y)

Jako¶ tak dzisiaj wyszlo z tymi jajkami. Trochê du¿o ich na jeden dzieñ, ale zdarza siê przecie¿ .

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-03-29 o 14:24
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 14:32   #507
Nedda
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 003

Moj dzisiejszy Resztkowy jad³ospis-

Bojê siê, ¿e jem zbyt du¿o jak na redukcjê Ale do¶æ du¿o æwiczy³am i dosta³am radê ¿eby je¶æ wiêcej.Tylko,¿e teraz jestem chora i mam przerwê w treningu.

S.1 ly¿.p³atków owsianych,4 orzechy nerkowca plus pól szkl.mleka ( zosta³a mi tylko ³y¿ka p³atków dlatego taka mini owsianka), 80 g serka wiejskiego plus mala kromka ¿ytniego chleba,porcja ciasta fasolowego
S2.Rucola plus 2 pomidory suszone plus odrobina fety,1 plaster pieczonego schabu,150g serka homo
Ob.Makaron razowy ze szpinakiem i serem feta
K.Cos lekkiego bo jako¶ nie za bardzo mi siê podoba mój jad³ospis...

Proszê o ocenê czy mam ograniczyæ nieco posi³ki.

Nedda jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 14:52   #508
PannaXXL
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

zielona_zabcia-dziêkuje
owoce!wiedzia³am , ¿e o czym¶ zapomnia³am
a jab³uszka równie¿ kocham najlepiej takie twarde

moje Err

1.Placuszki owsiane z musem jab³kowym (jab³ka starte z cynamonem)+trochê homo
2.kroma razowca x2 jedna z jajeczkiem druga z pomidorkiem i ogórkiem kiszonym(ka¿da lekko mas³em)
3.Br±zowy ry¿+pier¶ kurczaka na parze z warzywkami
4.Serek homo+orzechy w³oskie
5.jajecznica z papryk± +kromka razowca

w ci±gu dnia oczywi¶cie woda i herbata

proszê o ocenki

i jeszcze jedno pytanie:jakie polecacie æwiczenia na redukcji, które mogê wykonywaæ w domu(nie mam funduszy jak na razie na karnety na basen czy fitnes )
PannaXXL jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:04   #509
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez PannaXXL Poka¿ wiadomo¶æ
zielona_zabcia-dziêkuje

moje Err

2.kroma razowca x2 jedna z jajeczkiem druga z pomidorkiem i ogórkiem kiszonym(ka¿da lekko mas³em)

proszê o ocenki

i jeszcze jedno pytanie:jakie polecacie æwiczenia na redukcji, które mogê wykonywaæ w domu(nie mam funduszy jak na razie na karnety na basen czy fitnes )
jad³ospis fajny

a co do æwiczeñ - jazda na rowerze, bieganie, rolki, szybki marsz w ogóle zajrzyj do dzia³u fitness, znajdziesz tam trochê dobrych rad
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:15   #510
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez PannaXXL Poka¿ wiadomo¶æ
zielona_zabcia-dziêkuje

moje Err

proszê o ocenki

piêêkny jad³ospis! i owoc i mas³o! Cieszê siê ¿e s³uchasz rad Niestety ja Ci nie pomogê ju¿.. chocia¿ bym bardzo chcia³a, bo sama do niedawna æwiczy³am be sensu, dopiero mnie Winky i pozytywna o¶wieci³y, wiêc najlepiej w³a¶nie zajrzyj na fitness

aha gdzie kupujesz homo nat? jak± ma ilo¶æ t³uszczu?
Bo jak ja ju¿ po d³ugich poszukiwaniach znajdê to ma 7,5->8% t³uszczu..
I to jednak troszkê du¿o....

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.