|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
ale to chyba norma u nas![]() 24kasia86 czytałam, ale już nie odpisywałam bo siły nie miałam na dniach kupuję resztę Tz znalazł kobitkę z Łodzi z all żeby można było osobiscie odebrać - te podkłady na łóżko też chce wziasc, ale nie wiem ile w ogóle o tym spotkaniu pamiętam naszym, ale taka do du...się czuje, że nawet mi się nie chce jechać do sklepu a co dopiero do Ciebie nie moge się zebrać bo jak chodzę to już mi coraz gorzej jest poza tym mój Tż też by chciał szpital zwiedzić i teraz nie wiem jak to zrobić tyle, że jak z nim pojade to autem więc nie musze się mpk tłuc
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
halo
![]() jestem, wróciłąm ![]() jestem wykończona... czy ktoś tęsknił?? ![]() wizyta u teściowej spoko. ale nie wyspałam sie bo poszlismy spac o 1 w nocy o 5 sie obudziałam z okropnym bólem pleców. bo łożko było meeega niewygodne. ale na szczesci jestem juz i odpoczywam ![]() ide was gaduły ponadrabiac ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- a tak na marginsie zeby wam smaka narobić to -> właśnie jem przepyszny serniczek wiedeński... ale za mna chodził od kilku dni
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, mnie z tych wszystkich FP najbardziej podoba się TEN beżowo-zielony
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Grazin, no właśnie kogoś mi tu brakowało )) jak samopoczucie?ODDAWAJ SERNIK! CIĘŻARNEJ SIĘ NIE ODMAWIA! |
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Aliczka pochwal się później zakupami.
Kasia chyba każda z nas ma już dosyć ciążowych atrakcji i z utęsknieniem czeka na dzidzię, ale ostatnio znajoma powiedziała mi, że jeszcze za tęsknię za chwilą kiedy Synal siedział sobie w brzuszku mary masz rację, że za miesiąc niektóre będą już na spacer z dzieciątkiem chodziły. Ja wpisując datę następnej wizyty uświadomiłam sobie, że moria będzie tego dnia rodziła...
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez chce sernik!!!!!!!
![]() Mary no wlasnie mowiac ''zoltawy'' wlasnie mialam ten na mysli... z ziapka
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
monika21... Ja mam wrażenie, że niewiele się zmienia. Co najwyżej kształt
A co dziwniejsze - na zdjęciach nic a nic nie widać, ja tyję, Eda rośnie, a mi co raz ciężej ![]() mary A istnieje jakieś życie BEZ BRZUSZKA??
|
|
#3397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak wielki Dziękuję. Dziękuję. Ciekawe ile będzie moja dzidzia ważyła. Na połówkowym była w okolicach 50 centyla. Z niecierpliwością czekam na usg. Cytat:
|
||
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka hoho! Jaki piękny dyplomik
![]() Dla Ciebie i Tżta podwójne ![]() Paulizia jeśli chodzi o leżaczki to wszytskie ładne.. Nie wiem, który doradzić hmm.. Idz tropem funkcjonalności, bajerów, kilogramów.. i tak żeby na dłużej straczył.. fajne są et z których później krzesełko można zrobić ![]() Ja też odkryłam u siebie ostatnio okropny cellulit! I jkaby tak nagle wyskoczył Dziewczynki - znawczynie kometyków ( ) jakie kremy antycellulitowe polecacie?Oczywiście czytałam co dzisiaj o tym "extra" kremach pisałyście.. ale jednak coś musze ze sobą zrobić.. a nie tylko narzekać! Anulka_81 Co do kilogramów.. eh! Ja już przekroczyłam siedem dyszek Nogi mam jak dwa tuczki! Do tej pory najczęście chodziłam w getrach i kozakach.. to jakos tak te moje grubasne nogi nie rzucały się w oczy.. ale teraz, jak czas na czółenka i rajstopki to aaa! Masakra, nie wiem jak się na ulicy pokażę!! Kasiu jaki wózeczek ładny! Śliczny, dziewczeńcy ![]() A co z wózkiem po chłopcach? sprzedaliście? Mango dobra decyzja o zmianie lekarza! Rzeczywiście chyba rozsądniej mieć kogoś na miejscu.. 100 km?! I tak nieźle, że z poczatku na taką odległość się zdecydowaliście!! Najważniejsze, ze ten ginek Ci odpowiada MoniaK ale zakupki łaneee A ja się zastanawiam czy do bodziaków z krótkim rękawem nie powinnam dokupic jeszcze więcej krótkich spodenek Do tej pory wyobrażałam sobie, że w lecie, przy cieple mały będzie w samym bodziaku sobie paradował.. a teraz wydaje mi się, że jednak więcej spodenek na "56" mi sie przyda.. Im bliżej, tym bardziej zaczynam cudowac i panikować cała ja ![]() Catia88 za wizytkęMatall, Weredka brzucholki jak się patrzy ![]() śliczne, duzzzee!! ![]() Aguś87 co za przejścia!! Ehh... Dbaj o siebie i Oleńkę! Dużo zdrówka dla was kochane Aaa i jeszcze o kremach dopytam.. Podpowiedzcie prosze, prosze .. nie tylko o tych na cellulit.. Zdradzcie jeszcze jakie kremy na zmarszczki uzywacie? Jakie firmy polecacie? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-03-29 o 15:34 |
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez chce sernika... moje dziecko dzisiaj malo aktywne tak jak i mama leze i wszystko mnie boli
|
||
|
|
|
#3400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Rano się tylko przywitałam bo Tż okupował komputer
Ale teraz zdążyłam Was nadrobić.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super bodziaki Super Cytat:
![]() agus87 Biedactwo, jeszcze tego świństwa Ci brakowało Oby szybko przeszło, odpoczywaj Cytat:
Udanych zakupów! Catia za wizytkę
|
|||||
|
|
|
#3401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 komoda jest boska!
zazdroszcze takiego tż jakby moj mial taki fach w ręku to bym mu coś co tydzien kazała robić, jakiś mebel![]() Cytat:
![]() principessina Twoje ciasto mnie rozłozyło na lopatki i gdyby nie ten serniczek ktory własnie trawię to pewnie mialabym potrok śliny na klawiaturze;P z przepisu nic nie rozumiem:P chyba u nas nie ma takiego kremu... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję za smska w weekend Cytat:
Cytat:
samopoczucie lepiej, bo nie mam juz bóli. to na pewno było wynikiem przeciązenia, za duzo ruchu za duzo spaceru... moje wielorybie ciało sie od tego odzwyczaiło. dobra a teraz się żalę!!! byłam u teściowej i siostry tż wczoraj, no i siostra tż mnie nie widziała od mojego 3 miesiaca ciąży. i oto co usłyszałam: - że juz sporo0 przytyłam bo 15 kg, ona w całedj ciązy 9 kg ale do 5 miesiaca traciła na wadze wiec to chyba nie dziwne - ze spuchły mi stopy - że mam "bardzo dziwny ten brzuszek" - że mam brzuch nisko (ale ja od poczatku mam taki kształt) także ogolnie miło... jak potem juz prawie mialam łzy w oczach jak takie rzeczy słyszałam, to jednak stwierdziła ze prawie w ogole nie widac ze przytyłam... wiem ze nie wyglądam tak jak wczesniej, źle sie czuje w swoim ciele i w ogole... ale mówienie kobiecie w ciąży "bardzo dziwny masz ten brzuszek" to chyab troche przesada...
|
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin siostra tzeta to jakas malo taktowna osoba jest... pewnie jak ona byla w ciazy to tez jej pewnie ktos tak gadal i czekala na moment az ona bedzie musiala komus dopiec. Nie przejmuj sie. Ja widzialam na zdjeciach, ze wygladasz przeslicznie, a ona pewnie Ci zazdrosci bo pewnie wygladala gorzej w ciazy
Gusiagatko, Lolus Lolcia tez dopinam sie do pytania na temat kremu na celluit jesli moge
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
a ona ma dziwny mózg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:m ur:
|
|
#3404 | |||
|
Wtajemniczenie
|
kurde musze od nowa pisac, jeny co za net!!!!
Cytat:
zawsze mozemy sie spotkac w 4rke tylko pamietaj ze ja niedługo rodzeCytat:
pewnie mała da mi popalic psychicznie jak sie urodzi, ale przynjamniej bede na nogach by do niej przybiec, wyskoczyć szybko na zakupy i się schylić do niej juz niedlugo sie okaze jak to naprawde bedzie wyglądało![]() Cytat:
nie przejmuj sie, nie ma co, a przynajmniej nie pokazuj jej swojej slabosci. A co na to Tż?odezwał sie chociaż? ja swojego często trącam zeby cos powiedział, no i nieraz pomaga, a wtedy szybko wszyscy milkną.
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Mango, no właśnie! Ja 7.04 mam przedostatnią wizytę
![]() Codziennie będziemy się rozdwajać! Pauliziu, no żaba jest spoko, niedawno byliśmy 100% pewni, że ten będzie, ale teraz znowu nie wiadomo No Antosiek będzie się na lwie godnie prezentował ![]() Matall, no podobno tak, słyszałam, że nawet istnieje życie, w którym nie sprawia problemu golenie funi i robienie pedicure'u ![]() Weredko, ja też jestem ciekawa wagi Hanki, jutro się dowiem Lolko, z antycellulitowych, to ja polecam SZCZOTĘ do masażu mój plan na walkę z cellu, to właśnie szczota + serum z Lirene, albo Eveline + picie wody + stop słodyczom i serowi żółtemu No i ruch [w moim przypadku jogging], ale nie wiem, kiedy będę mogła wrócić do ruchu Na mnie rewelacyjnie działał Elancyl Galenica, ale jest dość kosztowny, więc może Hanka mi na Dzień Matki kupi ![]() Do ryja używam na noc serum Active C i na to Nuxe Nirvanesque, a na dzień TBS krem z wit. C i filtrem 30, ale już mi się kończy i będę stosowac Biodermę z filtrem 30 ![]() Grazin, moja odpowiedź na uwagi bratowej: ad1 niech buja żagle ad 2 niech buja żagle ad 3 niech buja żagle ad 4 niech buja żagle W ogóle się nie przejmuj. Cóż, możemy sobie narzekać tu, bo wszystkie przechodzimy przez to, ale kurde, w ciąży to raczej ciężko wyglądać jak Miss Świata z kaloryferem na brzuchu. No poirytowała mnie ta kobita i muszę z tych nerwów zjeść Kinder Bueno
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, jak można ciężarnej takie rzeczy mówić...
|
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
Lolka również uważam, że to była dobra decyzja. Powiem Ci, że odczuwam pewien komfort psychiczny od wczoraj, że w razie czego to mam gina pod ręką. Zdecydowaliśmy się na taką odległość, ze względu na niemiłe doświadczenia kuzynek z lokalnymi gin. Dodatkowo ciąża nie była tak do końca planowana, mieliśmy pewne plany do zrealizowania łącznie z podróżą poślubną, po której lub w trakcie której mieliśmy zacząć się starać o dziecko. Dlatego oboje przez długi czas nie dopuszczaliśmy do siebie myśli, że jestem w ciąży pomimo występujących objawów. W końcu zrobiłam testy a ich wynik spowodował, że wpadliśmy w niesamowitą euforię... Mój stan szybko przerodził się w panikę, bo był to już 8 tydz., bałam się czy nieświadomie nie zrobiłam jakiejś krzywdy dziecku. Z przerażenia nie potrafiłam nawet wyliczyć kiedy mniej więcej mogło dojść do zapłodnienia. Dlatego aby wszystko sprawdzić pojechaliśmy do polecanej przez znajomych prywatnej kliniki i tam już zostaliśmy. No to się rozpisałam:P
|
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
agus87 a moze cie "czyści" przed porodem???
ja dzisiaj cos nie mam apetytu, brzuch mnie boli dziwnie jakos, chce mi sie do toalety, ale raczej wzdecia to sa ![]() nogi juz mam jak balony, czuje sie senna, choc spalam do 10dzisiaj. Zreszta od jakiegos tygodnia muli mnie i dlugo sypiam
|
|
#3409 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki, dzis miala ciezka noc, synek sie tak wiercil, ze 3x wstawalam pochodzic zeby go uspic
no i ranek zlecial, bo pozno wstalam, poszlam po zakupy, na poczte i znowu mnie krzyz boli, czy tez Wam tak kregoslup daje we znaki![]() ![]() Cytat:
![]() ale ten czas leci, Kochaniutkie my niedlugo bedziemy na porodowce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do tego kremu chantilly to faktycznie wczesniej w Pl o nim nie slyszalam, ale mozna kazdy jeden krem do ciasta dac nawet jakis z zapachem waniliowym.... A wiesz co dzis nad ranem moj synek tak pukal rytmicznie ponad 30 min az sie wystraszylam, to to chyba byla czkawka?!
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie wysłałam mężulka do apteki, po wszystko co mi się przyda po porodzie, sama nie wiem ile czego kupić, chyba zadzwonię do swojej położnej, bo nie chcę się tym stresować w szpitalu
|
|
|
|
#3411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ty kremow uzywasz twoja skora musi wygladac pieknietylko jedno mnie zastanawia -o jakim ty ryju piszesz??? ![]() a co do walki z celulitem popieram...ruch najwazniejszy moze moja corcia pozwoli mi chociaz gimnastykowac sie w domu...widze ze prezent na Dzien Mamy juz masz upatrzony
|
|
|
#3412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
KOCHAM WAS !!!
![]() Cytat:
może i tak jest. czasami lubie dowalić moja bratowa... hahah ![]() Cytat:
a tż stanął w mojej obronie jak zawsze. powwiedział, że jego zdaniem wyglądam prześlicznie i on nie widzi zebym ja cos przytyła ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Kasieńko, ilość kremów niestety nie przedkłada się na stan skóry, ale robię co mogę, szukam zestawu idealnego, a teraz w ciąży strasznie mi się przesusza skóra
Grazin, no kobita mnie wnerwiła, no! |
|
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przed ciaza tez nie mialam jakiegos mega celulitu, a teraz to masakra wrecz...no i tak jak ty rozstepy przy pepku i pod nim nic tylko sie cieszyc
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że nadużywam no w wypowiedziach, ale masakra
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
a z czego sie bierze ta czkawka u dzidziusia w brzuszku
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Mary danke, danke, danke
![]() Koduję i dopisuje do listy zakupów kosmetycznych.. A własnie jutro na tako owe się wybieram Paulizia no to już wszystko wiemy Jak dobrze, że nam "wizaż" Poziomeczke zesłał Mi podoba się też bardzo podoba się ten leżaczek, który ma Anulka: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...295353.htmlAle ja zakup bujaczka zostawiam sobie na całkowity koniec, więc jeszcze nie jestem na 100% na nic zdecydowana ![]() Grazin nie przejmuj się takim gadaniem!! Siostrze TŻta pewnie włączyło się głupie gadanie z serii - byłam w ciązy, wszystko wiem, wszystkim radzę nienawidze tego wrrr |
|
|
|
#3418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i: dla Tż- mam takie samo zdanie jak on. A przede wszystkim kobiecie w ciazy nie powinno sie ublizac bo to grzech normalnie!Cytat:
a ja uzywam oliwki z rossmana ktora mam od poczatku ciazy, dopiero mi sie konczy-tak czesto sie smaruje jak widac i zwykly krem do twarzy z Ziai (nie wiem czy tak sie pisze), ktory ladnie pachnie...takze jak widac zasób moich kosmetykow na skore jest zdecydowanie gorszy od twojego...to juz moja corcia bedzie miala wiecej
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-29 o 16:37 |
||
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
agus87 współczuje Ci tej jelitówki i do tego tej diety, ale może jutro już będzie dobrze
![]() grazin ohydne babsko z tej siostry tż, trzeba było jej tez coś "miłego" powiedzieć ![]() lolka ja na cellulit mogę polecić gąbkę "syrenkę" taką bardzo ostrą (w rosmanie płacę za nia około 3,5) i nią szorować, mi pomogła tzn. przed ciążą bo teraz jakoś zginęła mi w łazience muszę ją przeprosić i do niej wrócić , a co do kremików to sie nie znalazłam takiego co by mi pomógł ( muszę spróbować ten co mary poleciła bo nie stosowałam)
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Weredka, brzuszek w koszuli bardzo pokaźny
![]() Aguś, trzymaj się dzielnie ![]() Lolka, ja też mam zamiar zakupić do tych body jeszcze kilka półśpiochów tak aby powstały komplety. Co do cellulitu to tak jak radzi Mary, ja też jestem za porządną szczotką używam Active c a na noc jakiś krem mocno nawilżający z Ziaja med przeciwzmarszczkowy, do tego raz w tygodniu peeling, maseczka z błota, peel off i taki zestaw służy mi rewelacyjnie od kilku tygodni.Grazin, co za wredna baba pewnie ma jakieś kompleksy. Absolutnie się nią nie przejmuj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-29 o 16:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

ale to chyba norma u nas
na dniach kupuję resztę
Tz znalazł kobitkę z Łodzi z all żeby można było osobiscie odebrać - te podkłady na łóżko też chce wziasc, ale nie wiem ile
w ogóle o tym spotkaniu pamiętam naszym, ale taka do du...się czuje, że nawet mi się nie chce jechać do sklepu a co dopiero do Ciebie 

) jakie kremy antycellulitowe polecacie?

mam nadzieję że też pódzie sobie precz !!!
twoja skora musi wygladac pieknie
klask i: dla Tż- mam takie samo zdanie jak on. A przede wszystkim kobiecie w ciazy nie powinno sie ublizac bo to grzech normalnie!