Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 15:03   #3391
Ollliwka
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czesc
u mnie armagedon...

a wiec...
wczoraj kolo 23 zaczelam sie zle czuc-potworne mdlosci..

polozylam sie, nie spalam dlugo
w koncu kolo 2 w nocy mialam potworna biegunke, pozniej ledwo zdazylam dobiec do toalety wymiotujac
i tak po 5 razy z kazdego razu

o 7 rano nadal.. wiec dzwonie do lekarza rodzinnego sie arejestrowac, od 8 przyjmuje wiec mam przyjechac bo o 7.45 rejestruja na mijescu
10 ludzi przede mna, moja kolej, uslyszalam NIE MA MIEJSC, ja mowie jak niue ma, 20 minut temu kazala mi pani przyjechac, no ale juz nie ma miejsc zreszta widziala paniiile ludzi przed pania bylo - ale niikt do dr G.
no okej
maz za mna wola, chodz agnieszka jedziemy do szpitala
a ja do niej - w 9 miesiacu ciazy odmowi pani kobiecie wizytyt u lekarza, dziekuje pieknie i oposzlam
a tamta zaczela wolac, ze mam przyjsc jak bedzie konczyl dyzur
3 godziny, a ja moglam sie odwodnic - w ciazy
co za debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzwonie do poloznej ze SR co robic, a ona na IP bo moj lekarz ma dyzur, zbadal mnie i mowi, ze jelitowka bo wczoraj bylam u moich rodzicow w pilnej sprawie i byla ta siostra z grypa zoladkowa ale nawet do niej nie podchodzilam, gadalam z nia ale na oleglosc 3 m, noi nic trudno

mam nifuroksazyd i gastrolit
wzielam te paskudne leki i wszystko zwymiotowalam
pozniej drugi raz i juz zasnelam
i tak spalam z przerwami do teraz

diete mam bardzo scisla - gotowany ryz na wodzie z marchewka
wsio

do jura powinno przejsc

teraz przyszlam dov salonu, leze pod pierzynka i bede was nadrabiac, bo spac juz nie zamierzam..bo kto w nocy za mnie pospi

aha pytal sie czy dziecko sie normlnie rusza
a ja mowie tak, no to dobrze, nie kladziemy Pani... ufffffffff
współczuje, odpoczywaj teraz bo takie biegunki to sporo z człowieka energii wyciagają tymbardziej teraz w ciążywkurza mnie, że nikt nie przepuścił Cię w tej kolejce ale to chyba norma u nas

24kasia86 czytałam, ale już nie odpisywałam bo siły nie miałamja to mam chusteczki dla Małej, ubranka i podkłady poporodowena dniach kupuję resztę Tz znalazł kobitkę z Łodzi z all żeby można było osobiscie odebrać - te podkłady na łóżko też chce wziasc, ale nie wiem ile w ogóle o tym spotkaniu pamiętam naszym, ale taka do du...się czuje, że nawet mi się nie chce jechać do sklepu a co dopiero do Ciebie nie moge się zebrać bo jak chodzę to już mi coraz gorzej jest poza tym mój Tż też by chciał szpital zwiedzić i teraz nie wiem jak to zrobić tyle, że jak z nim pojade to autem więc nie musze się mpk tłuc
Stary 2011-03-29, 15:06   #3392
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

halo
jestem, wróciłąm
jestem wykończona...
czy ktoś tęsknił??

wizyta u teściowej spoko. ale nie wyspałam sie bo poszlismy spac o 1 w nocy o 5 sie obudziałam z okropnym bólem pleców. bo łożko było meeega niewygodne. ale na szczesci jestem juz i odpoczywam
ide was gaduły ponadrabiac

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

a tak na marginsie zeby wam smaka narobić to ->
właśnie jem przepyszny serniczek wiedeński...
ale za mna chodził od kilku dni
Stary 2011-03-29, 15:11   #3393
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, mnie z tych wszystkich FP najbardziej podoba się TEN beżowo-zielony

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Grazin, no właśnie kogoś mi tu brakowało)) jak samopoczucie?

ODDAWAJ SERNIK! CIĘŻARNEJ SIĘ NIE ODMAWIA!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:20   #3394
Mango08
Rozeznanie

Aliczka pochwal się później zakupami.

Kasia chyba każda z nas ma już dosyć ciążowych atrakcji i z utęsknieniem czeka na dzidzię, ale ostatnio znajoma powiedziała mi, że jeszcze za tęsknię za chwilą kiedy Synal siedział sobie w brzuszku

mary masz rację, że za miesiąc niektóre będą już na spacer z dzieciątkiem chodziły. Ja wpisując datę następnej wizyty uświadomiłam sobie, że moria będzie tego dnia rodziła...Ciekawe ile z nas będzie już rozpakowanych

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:22   #3395
Paulizia
Wtajemniczenie

Ja tez chce sernik!!!!!!!

Mary no wlasnie mowiac ''zoltawy'' wlasnie mialam ten na mysli... z ziapka dla Hanusi w sam raz. Dla mojego mezczyzny wybiore lwa
Stary 2011-03-29, 15:25   #3396
matallewar
Zakorzenienie

monika21... Ja mam wrażenie, że niewiele się zmienia. Co najwyżej kształt
A co dziwniejsze - na zdjęciach nic a nic nie widać, ja tyję, Eda rośnie, a mi co raz ciężej

mary A istnieje jakieś życie BEZ BRZUSZKA??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:30   #3397
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Weredka brzuszek ładniutki i pokaźny, ale przy tym drugim zdjęciu to się malutki zdaje chyba, że sukienka daje taki efekt...
Sukienka faktycznie może dawać efekt, ale naprawdę miałam ogromny brzuch pod koniec ciąży. Moja położna, któa mnie nie widziała 6 tygodni, była bardzo zdziwiona...

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Weredka, ale balonik wieeeeeeeeeeeeeelki
Czyli jednak wielki
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

sliczny i duuzutki
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
t

fajniutki
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Weredko, spory brzuszek!
Ciekawe ile będzie moja dzidzia ważyła. Na połówkowym była w okolicach 50 centyla. Z niecierpliwością czekam na usg.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Weredko brzuszek naprawde duzy!!! Mysle, ze w tej koszulinie wyglada na jeszcze wiekszy niz jest w rzeczywistosci. Super wygladasz
Dziękuję za wszystkie komplementy i potwierdzenie, że duży jest. Ech, idę na podwórko, bo mama mnie wyciąga. Nie cierpię nic nie robić kiedy inni pracują a nie zamierzam zdychać przez całe popołudnie. Wcześniej połaziłam przez chwilę z dzieckiem w rowerku i była masakra... Ale trzeba dotlenić dzieciątko, a dziś tak ślicznie. Wrzucić wam zdjęcia mojego wiosennego ogródka??
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:31   #3398
Lolka1212
Zadomowienie

Anulinka hoho! Jaki piękny dyplomik Dla Ciebie i Tżta podwójne

Paulizia
jeśli chodzi o leżaczki to wszytskie ładne.. Nie wiem, który doradzić hmm.. Idz tropem funkcjonalności, bajerów, kilogramów.. i tak żeby na dłużej straczył.. fajne są et z których później krzesełko można zrobić

Ja też odkryłam u siebie ostatnio okropny cellulit! I jkaby tak nagle wyskoczył Byłam w szoku i nadal jestem.. chociaż pocieszające jest to co MoniaK piszę

Dziewczynki - znawczynie kometyków () jakie kremy antycellulitowe polecacie?

Oczywiście czytałam co dzisiaj o tym "extra" kremach pisałyście.. ale jednak coś musze ze sobą zrobić.. a nie tylko narzekać!

Anulka_81 Dużo zdrówka i pozytywnej enegrii Ci wysyłałam..
Co do kilogramów.. eh! Ja już przekroczyłam siedem dyszek A mam 168 cm wzrostu

Nogi mam jak dwa tuczki! Do tej pory najczęście chodziłam w getrach i kozakach.. to jakos tak te moje grubasne nogi nie rzucały się w oczy.. ale teraz, jak czas na czółenka i rajstopki to aaa! Masakra, nie wiem jak się na ulicy pokażę!!

Kasiu jaki wózeczek ładny! Śliczny, dziewczeńcy
A co z wózkiem po chłopcach? sprzedaliście?

Mango dobra decyzja o zmianie lekarza! Rzeczywiście chyba rozsądniej mieć kogoś na miejscu.. 100 km?! I tak nieźle, że z poczatku na taką odległość się zdecydowaliście!! Najważniejsze, ze ten ginek Ci odpowiada

MoniaK
ale zakupki łaneee

A ja się zastanawiam czy do bodziaków z krótkim rękawem nie powinnam dokupic jeszcze więcej krótkich spodenek Do tej pory wyobrażałam sobie, że w lecie, przy cieple mały będzie w samym bodziaku sobie paradował.. a teraz wydaje mi się, że jednak więcej spodenek na "56" mi sie przyda.. Im bliżej, tym bardziej zaczynam cudowac i panikować cała ja

Catia88
za wizytkę

Matall, Weredka
brzucholki jak się patrzy śliczne, duzzzee!!

Aguś87
co za przejścia!! Ehh...
Dbaj o siebie i Oleńkę! Dużo zdrówka dla was kochane

Aaa i jeszcze o kremach dopytam.. Podpowiedzcie prosze, prosze .. nie tylko o tych na cellulit.. Zdradzcie jeszcze jakie kremy na zmarszczki uzywacie? Jakie firmy polecacie?

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-29 o 15:34
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:32   #3399
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Eve dziekuje za opinie mimo wszytsko ja wlasnie chce na biegunach, bo taki maluszek sam sie nie rozbuja az tak, a ja potrzebuje cos do bujania

Atiz ten ''moj'' jest do 18 kg czyli starcza na dosc dlugo. Ja nad hustawka tez sie zastanawialam, ale zajmuje zbyt duzo miejsca.

Mary no ja sie nie moge tez zdecydowac. Jest jeszcze w zoltawych kolorach zblizony do tego z lewkiem. W niebieksim jest wiecej zabawek... w zielonym jest daszek... nie wiem po co, ale jest poza tym ja nie chce tych metalowych co drza. Chce bujaka do bujania, bo nie mam ani kolyski ani nic takiego. MNie sie wizualnie najbardziej podoba ten z lewkiem, ale niebieksi ma wiecej zabawek i chyba ma lepsza blokade

Weredko brzuszek naprawde duzy!!! Mysle, ze w tej koszulinie wyglada na jeszcze wiekszy niz jest w rzeczywistosci. Super wygladasz

Agus zdrowia zycze!

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
współczuje, odpoczywaj teraz bo takie biegunki to sporo z człowieka energii wyciagają tymbardziej teraz w ciążywkurza mnie, że nikt nie przepuścił Cię w tej kolejce ale to chyba norma u nas

24kasia86 czytałam, ale już nie odpisywałam bo siły nie miałamja to mam chusteczki dla Małej, ubranka i podkłady poporodowena dniach kupuję resztę Tz znalazł kobitkę z Łodzi z all żeby można było osobiscie odebrać - te podkłady na łóżko też chce wziasc, ale nie wiem ile w ogóle o tym spotkaniu pamiętam naszym, ale taka do du...się czuje, że nawet mi się nie chce jechać do sklepu a co dopiero do Ciebie nie moge się zebrać bo jak chodzę to już mi coraz gorzej jest poza tym mój Tż też by chciał szpital zwiedzić i teraz nie wiem jak to zrobić tyle, że jak z nim pojade to autem więc nie musze się mpk tłuc

ja tez chce sernika...

moje dziecko dzisiaj malo aktywne tak jak i mama
leze i wszystko mnie boli
Stary 2011-03-29, 15:40   #3400
gusiagatko
Zakorzenienie

Rano się tylko przywitałam bo Tż okupował komputer Ale teraz zdążyłam Was nadrobić.

Cytat:
Co do samej wizyty...

W 27 tygodniu ciąży postanowiłam zmienić lekarza, niestety ten na którego się zdecydowałam mógł nas przyjąć dopiero wczoraj, czyli w 30t (!!). Zmiana wynikała z faktu, że do poprzedniego jeździliśmy ponad 100 km i im bliżej do porodu tym bardziej bałam się, czy nie przedobrzymy i czy zdążymy dojechać na czas. Gin był przeciwny wywoływaniu.
Wczoraj przed wizytą strasznie się denerwowałam, co "nowy" powie na to, że przyszliśmy dopiero teraz, że wcześniej wybraliśmy inne miasto, no i ogólnie samą wizytą. Jednak czekało mnie miłe zaskoczenie, dr niesamowicie spokojny, rzeczowy wszystko nam wyjaśnił i uspokoił.
W wielu kwestiach postępuje tak samo jak poprzedni lekarz (np. przeciwny usg co wizyta i wywoływaniu porodu bez wskazań medycznych) co daje mi poczucie pewnej ciągłości i stabilności.
Badał mnie tylko na fotelu, powiedział, że wszystko super, szyjka prawidłowej długości i zamknięta, Synek najprawdopodobniej nadal leży główkowo, puls miał 153.
Zdziwiło mnie, że jak leżałam zmierzył mi brzuch pionowo, nie mam pojęcia dlaczego, a nie dopytałam Co do wagi to zapytał gdzie ja to upchnęłam, bo pokazała ponad 70kg (jedyny niemiły akcent wizyty). Chociaż dodał, że wie, że ona zawyża troszkę no i że pomiar wieczorny różni się od rannego, ale dla niego najważniejsza jest przyrost masy w trakcie ciąży, a nie sam wynik 70 czy 90. Niemniej jednak radził abym bardziej zwróciła uwagę na to co jem i ograniczyła słodycze. Stwierdził, że przy tak prawidłowej ciąży nie ma powodu widzieć się wcześniej niż za 4 tyg. Jednak zaproponował KTG, które wykonuje u niego położna od 30 do 35 tyg. co 2 tyg., a później co tydzień aż do porodu, oczywiście się zgodziłam i najbliższe mam za tydz.

Cytat:
Dziewczyny pomozcie mi sie zdecydowac, ktory bujaczek wybrac? Moze ktoras juz ma i moze powiedziec cos wiecej? Mama chce sprezentowac, a ja mam wybrac no i mam dwa typy.

Zielony czy niebieski?

Załącznik 3855660 Załącznik 3855661

z gory dziekuje
Ja stawiam na zielony

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze zakupy ubrankowe:
http://allegro.pl/mothercare-body-7p...518359945.html
http://allegro.pl/ladybird-body-3-pa...518703782.html
Muszę jeszcze znaleźć jakąś dobrą i niedrogą ofertę na pajace, bo mam w nich braki

Super bodziaki Ja chce jeszcze dokupić parę bodziaków, ze 2 dresiki i pajace. Ale to może po kwietniowej wizycie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
I wstawiam zdjęcia brzuszka
Super Duży i ślicznie szpiczasty!

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Wklejam swój brzuszek. Przepraszam, że takie zdjęcie, ale nikt mi nie chce zrobić innego
31 tydzień
Mnie się wydaje dość sporawy...
Pokaźny brzusio

agus87 Biedactwo, jeszcze tego świństwa Ci brakowało Oby szybko przeszło, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
DOSTAŁAM DOSTAŁAM

1,700zł chorobowego

Ide buszować po allegro...

Wanienki, pościel, body, koszula w krate, trampki...

Udanych zakupów!

Catia za wizytkę

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:44   #3401
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

24kasia86 komoda jest boska! zazdroszcze takiego tż jakby moj mial taki fach w ręku to bym mu coś co tydzien kazała robić, jakiś mebel
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Mango08 ja mam czasem tak, ze w dole tuz nad bronchilda czuje takie szybkie pukanie, tez sie zastanawiam czasem co to

ale mi sie koszmarnie spac chce
chyba czkawka? ja tak ją odczuwam
principessina

Twoje ciasto mnie rozłozyło na lopatki i gdyby nie ten serniczek ktory własnie trawię to pewnie mialabym potrok śliny na klawiaturze;P
z przepisu nic nie rozumiem:P chyba u nas nie ma takiego kremu...
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mój mężul wczoraj do mnie :
- będziesz rodzić dziś ???
- nie ! to dobrze, winka się napiję

to miło
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam się z Wami wieczorkiem
trochę mnie nie było ale i tak pewnie nikt nie tęsknił
Tż nalewa mi kolki i spróbuje przelecieć co tam u Was, no chyba że któraś mi streści?
Wiem, że Andzotkowa dzidzia nieźle rośnie
Kasia dzisiaj też dobrze na wizycie
a raszte chyba doczytam...
ja tęskniłam!!
dziękuję za smska w weekend

Cytat:
wku.... się na moje dziecko
wrzasnęłam,
trzasnęłam drzwiami

i teraz ryczę ....
przytyulam kochana
Cytat:
Pauliziu, mnie z tych wszystkich FP najbardziej podoba się TEN beżowo-zielony

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Grazin, no właśnie kogoś mi tu brakowało)) jak samopoczucie?

ODDAWAJ SERNIK! CIĘŻARNEJ SIĘ NIE ODMAWIA!
juz go nie ma moja droga
samopoczucie lepiej, bo nie mam juz bóli. to na pewno było wynikiem przeciązenia, za duzo ruchu za duzo spaceru... moje wielorybie ciało sie od tego odzwyczaiło.

dobra a teraz się żalę!!!

byłam u teściowej i siostry tż wczoraj, no i siostra tż mnie nie widziała od mojego 3 miesiaca ciąży. i oto co usłyszałam:
- że juz sporo0 przytyłam bo 15 kg, ona w całedj ciązy 9 kg ale do 5 miesiaca traciła na wadze wiec to chyba nie dziwne
- ze spuchły mi stopy
- że mam "bardzo dziwny ten brzuszek"
- że mam brzuch nisko (ale ja od poczatku mam taki kształt)

także ogolnie miło... jak potem juz prawie mialam łzy w oczach jak takie rzeczy słyszałam, to jednak stwierdziła ze prawie w ogole nie widac ze przytyłam...
wiem ze nie wyglądam tak jak wczesniej, źle sie czuje w swoim ciele i w ogole...
ale mówienie kobiecie w ciąży "bardzo dziwny masz ten brzuszek" to chyab troche przesada...
Stary 2011-03-29, 15:59   #3402
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin siostra tzeta to jakas malo taktowna osoba jest... pewnie jak ona byla w ciazy to tez jej pewnie ktos tak gadal i czekala na moment az ona bedzie musiala komus dopiec. Nie przejmuj sie. Ja widzialam na zdjeciach, ze wygladasz przeslicznie, a ona pewnie Ci zazdrosci bo pewnie wygladala gorzej w ciazy

Gusiagatko, Lolus

Lolcia tez dopinam sie do pytania na temat kremu na celluit jesli moge
Stary 2011-03-29, 16:00   #3403
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

a ona ma dziwny mózg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:m ur:
Stary 2011-03-29, 16:03   #3404
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

kurde musze od nowa pisac, jeny co za net!!!!:mu r:

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

rozumiem cie, mi tez by sie nie chcialo jechac mpk. Tyle ze ja mam ten plus ze mieszkam kolo szpitala. Tez bym chciala z Tż isc, ale on do 20-21 w pracy
zawsze mozemy sie spotkac w 4rke tylko pamietaj ze ja niedługo rodze

Cytat:
Kasia chyba każda z nas ma już dosyć ciążowych atrakcji i z utęsknieniem czeka na dzidzię, ale ostatnio znajoma powiedziała mi, że jeszcze za tęsknię za chwilą kiedy Synal siedział sobie w brzuszku
ale ja nie mowie, ze tesknic za brzuchem nie bede. Jednak mam juz dosyć tego "dzwigania" mojego bejbika pewnie mała da mi popalic psychicznie jak sie urodzi, ale przynjamniej bede na nogach by do niej przybiec, wyskoczyć szybko na zakupy i się schylić do niej juz niedlugo sie okaze jak to naprawde bedzie wyglądało

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
24kasia86 komoda jest boska! zazdroszcze takiego tż jakby moj mial taki fach w ręku to bym mu coś co tydzien kazała robić, jakiś mebel

byłam u teściowej i siostry tż wczoraj, no i siostra tż mnie nie widziała od mojego 3 miesiaca ciąży. i oto co usłyszałam:
- że juz sporo0 przytyłam bo 15 kg, ona w całedj ciązy 9 kg ale do 5 miesiaca traciła na wadze wiec to chyba nie dziwne
- ze spuchły mi stopy

także ogolnie miło... jak potem juz prawie mialam łzy w oczach jak takie rzeczy słyszałam, to jednak stwierdziła ze prawie w ogole nie widac ze przytyłam...
wiem ze nie wyglądam tak jak wczesniej, źle sie czuje w swoim ciele i w ogole...
ale mówienie kobiecie w ciąży "bardzo dziwny masz ten brzuszek" to chyab troche przesada...
Masakra co za kobieta! te siostry Tż wszystkie takie sa...u mnie podobnie, swieca oczami jak czegos chca, a tak to mi stale dogaduja. Jedna to juz od 5miesiaca mi trula ze mam malo ciuchow i nic sie nie biore. Kurde niech sie soba zajmie, zobaczymy jak bedzie ona w ciazy i jak będzie sobie gospodarować wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nie przejmuj sie, nie ma co, a przynajmniej nie pokazuj jej swojej slabosci. A co na to Tż?odezwał sie chociaż? ja swojego często trącam zeby cos powiedział, no i nieraz pomaga, a wtedy szybko wszyscy milkną.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:05   #3405
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mango, no właśnie! Ja 7.04 mam przedostatnią wizytę Nie no za miesiąc, to wszystkie tu będziemy, jak na szpilkach

Codziennie będziemy się rozdwajać!

Pauliziu, no żaba jest spoko, niedawno byliśmy 100% pewni, że ten będzie, ale teraz znowu nie wiadomo No Antosiek będzie się na lwie godnie prezentował

Matall, no podobno tak, słyszałam, że nawet istnieje życie, w którym nie sprawia problemu golenie funi i robienie pedicure'u

Weredko, ja też jestem ciekawa wagi Hanki, jutro się dowiem

Lolko, z antycellulitowych, to ja polecam SZCZOTĘ do masażu mój plan na walkę z cellu, to właśnie szczota + serum z Lirene, albo Eveline + picie wody + stop słodyczom i serowi żółtemu No i ruch [w moim przypadku jogging], ale nie wiem, kiedy będę mogła wrócić do ruchu

Na mnie rewelacyjnie działał Elancyl Galenica, ale jest dość kosztowny, więc może Hanka mi na Dzień Matki kupi

Do ryja używam na noc serum Active C i na to Nuxe Nirvanesque, a na dzień TBS krem z wit. C i filtrem 30, ale już mi się kończy i będę stosowac Biodermę z filtrem 30

Grazin, moja odpowiedź na uwagi bratowej:
ad1 niech buja żagle
ad 2 niech buja żagle
ad 3 niech buja żagle
ad 4 niech buja żagle

W ogóle się nie przejmuj. Cóż, możemy sobie narzekać tu, bo wszystkie przechodzimy przez to, ale kurde, w ciąży to raczej ciężko wyglądać jak Miss Świata z kaloryferem na brzuchu.

No poirytowała mnie ta kobita i muszę z tych nerwów zjeść Kinder Bueno

vege!
Stary 2011-03-29, 16:06   #3406
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

principessina

Twoje ciasto mnie rozłozyło na lopatki i gdyby nie ten serniczek ktory własnie trawię to pewnie mialabym potrok śliny na klawiaturze;P

to miło

ja tęskniłam!!

przytyulam kochana

juz go nie ma moja droga
samopoczucie lepiej, bo nie mam juz bóli. to na pewno było wynikiem przeciązenia, za duzo ruchu za duzo spaceru... moje wielorybie ciało sie od tego odzwyczaiło.

- ze spuchły mi stopy

Ty się nie przejmuj, a jej

Ja nie wiem, jak można ciężarnej takie rzeczy mówić...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:07   #3407
Mango08
Rozeznanie

Lolka również uważam, że to była dobra decyzja. Powiem Ci, że odczuwam pewien komfort psychiczny od wczoraj, że w razie czego to mam gina pod ręką. Zdecydowaliśmy się na taką odległość, ze względu na niemiłe doświadczenia kuzynek z lokalnymi gin. Dodatkowo ciąża nie była tak do końca planowana, mieliśmy pewne plany do zrealizowania łącznie z podróżą poślubną, po której lub w trakcie której mieliśmy zacząć się starać o dziecko. Dlatego oboje przez długi czas nie dopuszczaliśmy do siebie myśli, że jestem w ciąży pomimo występujących objawów. W końcu zrobiłam testy a ich wynik spowodował, że wpadliśmy w niesamowitą euforię... Mój stan szybko przerodził się w panikę, bo był to już 8 tydz., bałam się czy nieświadomie nie zrobiłam jakiejś krzywdy dziecku. Z przerażenia nie potrafiłam nawet wyliczyć kiedy mniej więcej mogło dojść do zapłodnienia. Dlatego aby wszystko sprawdzić pojechaliśmy do polecanej przez znajomych prywatnej kliniki i tam już zostaliśmy. No to się rozpisałam:P

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:07   #3408
24kasia86
Wtajemniczenie

agus87 a moze cie "czyści" przed porodem???

ja dzisiaj cos nie mam apetytu, brzuch mnie boli dziwnie jakos, chce mi sie do toalety, ale raczej wzdecia to sa

nogi juz mam jak balony, czuje sie senna, choc spalam do 10dzisiaj. Zreszta od jakiegos tygodnia muli mnie i dlugo sypiam
Nikosia

Stary 2011-03-29, 16:13   #3409
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki, dzis miala ciezka noc, synek sie tak wiercil, ze 3x wstawalam pochodzic zeby go uspic no i ranek zlecial, bo pozno wstalam, poszlam po zakupy, na poczte i znowu mnie krzyz boli, czy tez Wam tak kregoslup daje we znaki

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Ja już od godziny na nogach. TŻ na 8 do pracy, więc trzeba było jakieś śniadanko zrobić. Włączyłam też pralkę, przy takiej pogodzie pranie powinno szybko schnąć.
Wczoraj wieczorem mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Na koniec nasza położna robiła nam KTG ( Pepe miał plus 134-144 ) oraz "macała" brzuszki. Wg niej synuś dalej jest pośladkowo odwrócony.
Za tydzień mam wizytę, to się przekonamy.
Na zakończenie szkoły dostaliśmy certyfikaty

Miłego dnia dziewczyny.
fajny pomysl z tym certyfikatem

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
O zapomniałam ja dziś zaczynam 36 t.c. !!!! JUPI !!!!
ale ten czas leci, Kochaniutkie my niedlugo bedziemy na porodowce

Cytat:
Cześć,

princi słodkość wygląda przepysznie

princi wielkość brzucha nie ma za wiele wspólnego z wielkością dziecka. Wspominałam o znajomej, która jest w 5 miesiącu i nic po niej nie widać. W pierwszej ciąży brzuch też miała malutki, łącznie przytyła 12 kg a dziecko ważyło 3800-4000g (nie pamiętam dokładnie) i urodziło się bez wywoływania w 38 tygodniu ciąży.
Ty mnie nie strasz, bo nie pojde rodzic ale niestety kazdy mi mowi, ze dzidzius chyba bedzie duzy, bo brzuszek mam taki b.wystajacy i b.zbity

Cytat:

Paulizia też mam cellulit ogromniasty po pierwszej ciąży jakoś zniknął choć nie do końca, a teraz nie wiem mam nadzieję że też pódzie sobie precz !!!
mojego męża ciocia ma za to 4 córki

.
Odnosnie cellulitu to moze nie mam jakiegos duzego, przed ciaza w ogole nie mialam, teraz woda mi sie chyba zaczela zatrzymywac i to dlatego...ale przedwczoraj zauwazylam gorsza rzecz, mianowice wkolo pepka skora mi troche popelkala i mam rozstepy

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam późnym porankiem
Nockę miałam super wyspałam się i czuję się świetnie.
Pogoda u mnie dziś piękna aż chce się żyć
Obiecałam fotki bryki Martynki,ale nie mogłam zrzucic z telefonu,mam jakiegoś wirusa chyba.Za każdym razem kiedy podłączałam tel to komp mi się resetował
Więc wyciągnełam wózek i cyknełam aparatem
sliczna bryczka i kolorek bezowy b.mi sie podoba

Cytat:

Dziewczyny pomozcie mi sie zdecydowac, ktory bujaczek wybrac? Moze ktoras juz ma i moze powiedziec cos wiecej? Mama chce sprezentowac, a ja mam wybrac no i mam dwa typy.

Zielony czy niebieski?

Załącznik 3855660 Załącznik 3855661

z gory dziekuje
Paulizia tez chcielismy ten bujeczek/fotelik zielony fisher price, znalazlas go u siebie??

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mam czasu Was teraz nadrabiać, więc ogłaszam tylko, że zaczynamy dziś 34 tydzień

I wstawiam zdjęcia brzuszka

Wpadnę potem na forum na uczelni
ale piekny brzunio

Cytat:

principessina

to miło

ja tęskniłam!!

przytyulam kochana

juz go nie ma moja droga

- ze spuchły mi stopy

Grazin nie przejmuj sie glupimi komentarzami, ludzie to tez sa dziwni...
co do tego kremu chantilly to faktycznie wczesniej w Pl o nim nie slyszalam, ale mozna kazdy jeden krem do ciasta dac nawet jakis z zapachem waniliowym....
A wiesz co dzis nad ranem moj synek tak pukal rytmicznie ponad 30 min az sie wystraszylam, to to chyba byla czkawka?!
Stary 2011-03-29, 16:18   #3410
Anuu91
Raczkowanie

Ja właśnie wysłałam mężulka do apteki, po wszystko co mi się przyda po porodzie, sama nie wiem ile czego kupić, chyba zadzwonię do swojej położnej, bo nie chcę się tym stresować w szpitalu
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:24   #3411
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Mango, no właśnie! Ja 7.04 mam przedostatnią wizytę Nie no za miesiąc, to wszystkie tu będziemy, jak na szpilkach

Codziennie będziemy się rozdwajać!

Pauliziu, no żaba jest spoko, niedawno byliśmy 100% pewni, że ten będzie, ale teraz znowu nie wiadomo No Antosiek będzie się na lwie godnie prezentował

Matall, no podobno tak, słyszałam, że nawet istnieje życie, w którym nie sprawia problemu golenie funi i robienie pedicure'u

Weredko, ja też jestem ciekawa wagi Hanki, jutro się dowiem

Lolko, z antycellulitowych, to ja polecam SZCZOTĘ do masażu mój plan na walkę z cellu, to właśnie szczota + serum z Lirene, albo Eveline + picie wody + stop słodyczom i serowi żółtemu No i ruch [w moim przypadku jogging], ale nie wiem, kiedy będę mogła wrócić do ruchu

Na mnie rewelacyjnie działał Elancyl Galenica, ale jest dość kosztowny, więc może Hanka mi na Dzień Matki kupi

Do ryja używam na noc serum Active C i na to Nuxe Nirvanesque, a na dzień TBS krem z wit. C i filtrem 30, ale już mi się kończy i będę stosowac Biodermę z filtrem 30

ad1 niech buja żagle
ad 2 niech buja żagle
ad 3 niech buja żagle
ad 4 niech buja żagle

W ogóle się nie przejmuj. Cóż, możemy sobie narzekać tu, bo wszystkie przechodzimy przez to, ale kurde, w ciąży to raczej ciężko wyglądać jak Miss Świata z kaloryferem na brzuchu.

fajnie sie czyta twoje posty
ale ty kremow uzywasz twoja skora musi wygladac pieknie
tylko jedno mnie zastanawia -o jakim ty ryju piszesz???

a co do walki z celulitem popieram...ruch najwazniejszy tylko, ze ja tez nie wiem kiedy moze moja corcia pozwoli mi chociaz gimnastykowac sie w domu...
widze ze prezent na Dzien Mamy juz masz upatrzony
Nikosia

Stary 2011-03-29, 16:24   #3412
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

KOCHAM WAS !!!

Cytat:
Grazin siostra tzeta to jakas malo taktowna osoba jest... pewnie jak ona byla w ciazy to tez jej pewnie ktos tak gadal i czekala na moment az ona bedzie musiala komus dopiec. Nie przejmuj sie. Ja widzialam na zdjeciach, ze wygladasz przeslicznie, a ona pewnie Ci zazdrosci bo pewnie wygladala gorzej w ciazy

Gusiagatko, Lolus

Lolcia tez dopinam sie do pytania na temat kremu na celluit jesli moge
może i tak jest. czasami lubie dowalić moja bratowa...

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
a ona ma dziwny mózg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:m ur:
hahah
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

Masakra co za kobieta! te siostry Tż wszystkie takie sa...u mnie podobnie, swieca oczami jak czegos chca, a tak to mi stale dogaduja. Jedna to juz od 5miesiaca mi trula ze mam malo ciuchow i nic sie nie biore. Kurde niech sie soba zajmie, zobaczymy jak bedzie ona w ciazy i jak będzie sobie gospodarować wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nie przejmuj sie, nie ma co, a przynajmniej nie pokazuj jej swojej slabosci. A co na to Tż?odezwał sie chociaż? ja swojego często trącam zeby cos powiedział, no i nieraz pomaga, a wtedy szybko wszyscy milkną.
no dramat z niektorymi ludźmi...
a tż stanął w mojej obronie jak zawsze.
powwiedział, że jego zdaniem wyglądam prześlicznie i on nie widzi zebym ja cos przytyła

Cytat:

ad1 niech buja żagle
ad 2 niech buja żagle
ad 3 niech buja żagle
ad 4 niech buja żagle

no zdecydowanie sytuacja wręcz WYMAGA zjedzenia kinderka
Cytat:

Grazin nie przejmuj sie glupimi komentarzami, ludzie to tez sa dziwni...
co do tego kremu chantilly to faktycznie wczesniej w Pl o nim nie slyszalam, ale mozna kazdy jeden krem do ciasta dac nawet jakis z zapachem waniliowym....
A wiesz co dzis nad ranem moj synek tak pukal rytmicznie ponad 30 min az sie wystraszylam, to to chyba byla czkawka?!
myśle ze czkawka, moj tak czesto ma i bardzo długo czasem to trwa. albo czka 15 min przerwa na 5 min i znowu kwadrans czkania
Stary 2011-03-29, 16:30   #3413
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kasieńko, ilość kremów niestety nie przedkłada się na stan skóry, ale robię co mogę, szukam zestawu idealnego, a teraz w ciąży strasznie mi się przesusza skóra

Grazin, no kobita mnie wnerwiła, no!

vege!
Stary 2011-03-29, 16:30   #3414
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewuszki, dzis miala ciezka noc, synek sie tak wiercil, ze 3x wstawalam pochodzic zeby go uspic no i ranek zlecial, bo pozno wstalam, poszlam po zakupy, na poczte i znowu mnie krzyz boli, czy tez Wam tak kregoslup daje we znaki

Odnosnie cellulitu to moze nie mam jakiegos duzego, przed ciaza w ogole nie mialam, teraz woda mi sie chyba zaczela zatrzymywac i to dlatego...ale przedwczoraj zauwazylam gorsza rzecz, mianowice wkolo pepka skora mi troche popelkala i mam rozstepy
oj tak daje sie we znaki, szczegolnie gdy dlugo na nogach jestem.
ja przed ciaza tez nie mialam jakiegos mega celulitu, a teraz to masakra wrecz...no i tak jak ty rozstepy przy pepku i pod nim

nic tylko sie cieszyc
Nikosia

Stary 2011-03-29, 16:31   #3415
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zauważyłam, że nadużywam no w wypowiedziach, ale masakra

vege!
Stary 2011-03-29, 16:31   #3416
principessina
Zakorzenienie

a z czego sie bierze ta czkawka u dzidziusia w brzuszku
Stary 2011-03-29, 16:35   #3417
Lolka1212
Zadomowienie

Mary danke, danke, danke Super precyzyjna i nieoceniona odpowiedz specjalistki

Koduję i dopisuje do listy zakupów kosmetycznych.. A własnie jutro na tako owe się wybieram

Paulizia
no to już wszystko wiemy Jak dobrze, że nam "wizaż" Poziomeczke zesłał

Mi podoba się też bardzo podoba się ten leżaczek, który ma Anulka:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...295353.htmlAle ja zakup bujaczka zostawiam sobie na całkowity koniec, więc jeszcze nie jestem na 100% na nic zdecydowana

Grazin nie przejmuj się takim gadaniem!! Siostrze TŻta pewnie włączyło się głupie gadanie z serii - byłam w ciązy, wszystko wiem, wszystkim radzę nienawidze tego wrrr Olejjjjj..
Stary 2011-03-29, 16:36   #3418
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
KOCHAM WAS !!!

no dramat z niektorymi ludźmi...
a tż stanął w mojej obronie jak zawsze.
powwiedział, że jego zdaniem wyglądam prześlicznie i on nie widzi zebym ja cos przytyła
tez mam ochote nieraz tak powiedziec!!!!!

klask i: dla Tż- mam takie samo zdanie jak on. A przede wszystkim kobiecie w ciazy nie powinno sie ublizac bo to grzech normalnie!

Cytat:
Kasieńko, ilość kremów niestety nie przedkłada się na stan skóry, ale robię co mogę, szukam zestawu idealnego, a teraz w ciąży strasznie mi się przesusza skóra

Grazin, no kobita mnie wnerwiła, no!
moja tez sucha...
a ja uzywam oliwki z rossmana ktora mam od poczatku ciazy, dopiero mi sie konczy-tak czesto sie smaruje jak widac i zwykly krem do twarzy z Ziai (nie wiem czy tak sie pisze), ktory ladnie pachnie...
takze jak widac zasób moich kosmetykow na skore jest zdecydowanie gorszy od twojego...to juz moja corcia bedzie miala wiecej
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-29 o 16:37
Stary 2011-03-29, 16:37   #3419
zosiaaa
Zadomowienie

agus87 współczuje Ci tej jelitówki i do tego tej diety, ale może jutro już będzie dobrze

grazin ohydne babsko z tej siostry tż, trzeba było jej tez coś "miłego" powiedzieć

lolka ja na cellulit mogę polecić gąbkę "syrenkę" taką bardzo ostrą (w rosmanie płacę za nia około 3,5) i nią szorować, mi pomogła tzn. przed ciążą bo teraz jakoś zginęła mi w łazience muszę ją przeprosić i do niej wrócić, a co do kremików to sie nie znalazłam takiego co by mi pomógł ( muszę spróbować ten co mary poleciła bo nie stosowałam)

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:38   #3420
MoniaK
Zakorzenienie

Weredka, brzuszek w koszuli bardzo pokaźny

Aguś, trzymaj się dzielnie

Lolka, ja też mam zamiar zakupić do tych body jeszcze kilka półśpiochów tak aby powstały komplety. Co do cellulitu to tak jak radzi Mary, ja też jestem za porządną szczotką Krem na cellulit to drugorzędna sprawa, ważne aby systematycznie się masować i coś wcierać + oczywiście dieta i dużo wody. Co do paszczy i zmarszczek to również jak Mary używam Active c a na noc jakiś krem mocno nawilżający z Ziaja med przeciwzmarszczkowy, do tego raz w tygodniu peeling, maseczka z błota, peel off i taki zestaw służy mi rewelacyjnie od kilku tygodni.

Grazin, co za wredna baba pewnie ma jakieś kompleksy. Absolutnie się nią nie przejmuj

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-29 o 16:39
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości