|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
matall, ale jest wielki
czubaty
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Matallewar
moj Olek mial 52cm i 3980g i nie wygladal jak pulpet, wiec nie przesadzaj z tym grubaskiem ![]() Ja mialam 2870, a tz cos kolo 5kg ![]() |
|
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tyle ze mam obecnie 22 lata,a maz 25 ![]() Cytat:
hihihi pozdrowienia dla Edzika
|
||
|
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
Cytat:
więc kupiłam 2 op. podkładów. A ja w sobote zaczęłam 34tc. Dziś mam wizyte u gin. Ciekawa jestem czy zrobi mi USG i czy już zacznie wysylać na ktg ![]() Aha, MAtall- masz śliczny brzuszek
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dr wypisuje w karcie skończone tygodnie
ale jeśli ktoś mnie pyta w którym jestem to zgodnie z prawdą mówię w którym czyli np. jak mam 32t i 3d to jestem w 33 tygodniu
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Catia, dlugo Cie nie bylo, trzymam kciuki za wizyte
u mnie w szpitalu wszystko trzeba, podklady, pampersy, nawet koszule do porodu, szpital nie daje nic,takze z wieksza czescia wyprawki musze jechac.
|
#3368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale podczytywałam Was czasem ![]() Kurcze, dosyć dużą torbę musisz mieć to niech się wypowiedzą dziewczyny, które też biorą wszystko do szpitala,czego ile :/
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Catia, no napewno tej torby sama nie udzwignelabym, troche to nie fajnie,ze szpital nic nie zapewnia, ale co na to poradzic? Trzeba sie dopasowac. A co sie stalo, ze tak dlugo Cie nie bylo? Pewnie zle sie czulas?
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam swój brzuszek. Przepraszam, że takie zdjęcie, ale nikt mi nie chce zrobić innego
![]() 31 tydzień Mnie się wydaje dość sporawy... Tak dla porównania zdjęcie z końca mojej pierwszej ciąży
|
|
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
matall mnie się wydaje, że jest niżej...
Na pewno jest bardziej spiczasty!
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam wrażenie, że się nie zmienia... Edzik dziękuje za pozdrowienia ![]() No i dziękujemy wszystkim wizażowym ciociom. Edzik czuje się doceniony ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() Mango08 Możliwe Edzik się pewnie wypina
|
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Paulizia sprawdź sobie jeszcze do jakiej wagi one są ja sobie zażyczyłam taki, bo mężu chciał tez huśtawkę
http://allegro.pl/fisher-price-kolys...515809287.html matallewar brzuch fenomenalny, tak sterczy fajnie ![]() za następny tydzień, ja tez dziś zaczęłamkasia136 nie wiem jak to policzyłaś ale mi wychodzi u ciebie średnia 4100 ![]() Cytat:
kupiłam stos warzyw i owoców ale po zakupach nie podarowałam sobie lodów - dwie gałki jogurtowa i truskawkowa, mniam mniam dziś robię risotto z cykorią czerwoną i co mi tam jeszcze wpadnie w ręce
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u mnie armagedon... ![]() ![]() a wiec... wczoraj kolo 23 zaczelam sie zle czuc-potworne mdlosci.. polozylam sie, nie spalam dlugo w koncu kolo 2 w nocy mialam potworna biegunke, pozniej ledwo zdazylam dobiec do toalety wymiotujac i tak po 5 razy z kazdego razu ![]() o 7 rano nadal.. wiec dzwonie do lekarza rodzinnego sie arejestrowac, od 8 przyjmuje wiec mam przyjechac bo o 7.45 rejestruja na mijescu 10 ludzi przede mna, moja kolej, uslyszalam NIE MA MIEJSC, ja mowie jak niue ma, 20 minut temu kazala mi pani przyjechac, no ale juz nie ma miejsc zreszta widziala paniiile ludzi przed pania bylo - ale niikt do dr G. no okej maz za mna wola, chodz agnieszka jedziemy do szpitala a ja do niej - w 9 miesiacu ciazy odmowi pani kobiecie wizytyt u lekarza, dziekuje pieknie i oposzlam a tamta zaczela wolac, ze mam przyjsc jak bedzie konczyl dyzur 3 godziny, a ja moglam sie odwodnic - w ciazy co za debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzwonie do poloznej ze SR co robic, a ona na IP bo moj lekarz ma dyzur, zbadal mnie i mowi, ze jelitowka bo wczoraj bylam u moich rodzicow w pilnej sprawie i byla ta siostra z grypa zoladkowa ale nawet do niej nie podchodzilam, gadalam z nia ale na oleglosc 3 m, noi nic trudno mam nifuroksazyd i gastrolit wzielam te paskudne leki i wszystko zwymiotowalam pozniej drugi raz i juz zasnelam i tak spalam z przerwami do teraz diete mam bardzo scisla - gotowany ryz na wodzie z marchewka wsio do jura powinno przejsc teraz przyszlam dov salonu, leze pod pierzynka i bede was nadrabiac, bo spac juz nie zamierzam..bo kto w nocy za mnie pospi ![]() aha pytal sie czy dziecko sie normlnie rusza a ja mowie tak, no to dobrze, nie kladziemy Pani... ufffffffff |
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też się wydaje, że mam duży brzuch, a to jeszcze dwa miesiące...
![]() Dużo nie przytyłam, bo 4,5 kilo od początku ciąży, a mam 2 kilo więcej niż przed ciążą. We wrześniu ważyłam 65 kilo, teraz 67. Ale dużo kilogramów straciłam na początku przez stres i wymioty... Coś czuję, że kolejna dzidzia będzie tak samo duża, jak Anulka. |
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
Weredka brzuszek ładniutki i pokaźny, ale przy tym drugim zdjęciu to się malutki zdaje
chyba, że sukienka daje taki efekt...aguś87 współczuję jelitówki, sama w sobie to nic przyjemnego, a w trakcie ciąży to już w ogóle, jesteś całkowicie wycieńczona, a do tego martwisz się, aby dzidziusiowi nic się nie stało... wracaj szybko do zdrowia! Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-29 o 13:52 |
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Weredka, ale balonik wieeeeeeeeeeeeeelki
![]() Agus biedna moja kochana trzymaj sie
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
matall mi sie wydaje ,ze twoj brzuch sie nie zmienia od 29 tyg,zdjecia wygladaja jak by były robione jednego dnia
![]() agus wspólczuje biedactwo
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
ide prasowac pieluszki i reszte ciuszkow dla Alanka...
|
#3380 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sliczny szpiczasty bez tluszczykowy brzszek Cytat:
slonce jakze mi milo z okazji nowego tygodnia![]() Cytat:
sliczny i duuzutki![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a wyobrazcie sobie, ze po lekarzu maz poszedl zanies ten wymaz na gbs do laboratorium i przed nim weszla kobietka, ktora siedziala ponad 20 minut tz sie wkurzyl, wchodzi a one na stole pierscionki porozkladane i przymierzaja w 5
|
|||||||
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
agus87
paranoja ! W takich momentach doceniam to że mam pakiet opieki medycznej w prywatnym centrum, rejestruje się przez neta, zawsze mnie przyjmą, nie móiąc o tym że pracuje w tym centrum więc tym bardziej. Polska służba zdrowia to jakas paranoja, w✂✂✂✂.... się za każdym razem jak słysze takie historie. Uważaj na siebie, pij dużo, gastrolit daje rady, przechodziłam to na początku ciąży teraz sobie nie wyobrażam z takim brzuchem zdychać na kibelku. Trzymam kciuki, odpoczywaj dużo...
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
moja mama ma urlop i dogadza mi i tacie (my na zwolnieniach) tylko moj tz biedny pracuje,ale ktos musi
![]() i dzis zrobiła nam ogorkowa i placki ziemnaiaczane ![]() własnie wciagnełam miseczke zupy i 4 placuchy ,masakra jakas zaraz pekne,ale dzidzi spakowało bo kopie mame w zeberko
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
DOSTAŁAM
![]() ![]() ![]() DOSTAŁAM 1,700zł chorobowego ![]() ![]() Ide buszować po allegro... Wanienki, pościel, body, koszula w krate, trampki...
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja dzisiaj jadlam tylko 2 lyzki ryzu i garsc marchewki
|
||
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
atiz tak na oko i na szybko liczyłam tą średnią.
Ja na spokojnie policzyłam to coś tak wyszło,patrzę na poprzednie ciąże i wydaje mi się że gdzieś tyle jest ok(3700-3800).Chociaż reguły nie ma ,każde dziecko ma swój wzrost i wagę ,pozostaje nam czekać do narodzin. Oj Aguś trzymaj się i kuruj.Masakra jakaś z tymi lekarzami,jak nie ma miejsc i nie przyjmą tym bardziej ciężarnej.Toż to szoooook zdrówka życzę
|
#3386 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polska to kraj ludzi biednych i bogatych-nie ma tu miejsca na przecietnosc. a po du.pie zawsze dostaja ci co nie maja....takze ciesz sie tym ze w Irlandii mieszkasz skarbie ![]() Cytat:
anulinka2009 gratuluje certyfikatu ![]() anula_81 tak jak napisalam violisi, wiem co czujesz ![]() Mango08 fajnie, ze wizytka sie udala i nowy lekarz sie sprawdzil Cytat:
![]() gratuluje 37tc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymaj sie ![]() mnie boli brzuszek znowu jak na biegunke, bylam juz 2x w toalecie, do tego rowniez mnie mdli. Od rana zakupy, poczta i juz plackiem leze bo nie mam wiecej sily Ollliwka napisalam ci na forum co mam do szpitala, widzialas a ty co masz?
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-29 o 14:37 |
||||||
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
![]() lecę po kolei ![]() Pauliziu, my rozważaliśmy podobny do tego zielono-niebieskiego, ale ciągle nie możemy się zdecydować. Zresztą i tak sami chyba nie kupimy, bo mamy 2 chętnych na kupno leżaczka Ale przydałoby się zdecydować MoniaK, urocze bodziaczki Agnieszko_pe, dlatego rozważam Fundusz Botoksowy, odkładanie kasy, żeby za kilka lat pozbyć się zmarszczek Matall, niezła piła! Eda ma super chatę! A wyobrażasz sobie, że niedługo już będziemy bez brzuszków? Catia88, a czemu nas opuściłaś na tak długo? ![]() Weredko, spory brzuszek! ![]() Aguś, biedactwo! Bardzo współczuję! Ale wiesz co... masakra, że nie przyjęli Cię bez kolejki w przychodni. Ja nie wiem, czy oni nie mają obowiązku Cię przyjąć w ciąży i w takim stanie?! Aliczko, jak już pobuszujesz, to pochwal się ![]() Tak mi przyszło na myśl, że za miesiąc niektóre z nas będą już lecieć na pierwszy spacer |
|
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie ze tak
![]() szkoda tylko ze musi calymi dniami w pracy siedziec.... ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- ide obiad zrobic, bo czytam was od 13
|
|
#3389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve dziekuje za opinie
mimo wszytsko ja wlasnie chce na biegunach, bo taki maluszek sam sie nie rozbuja az tak, a ja potrzebuje cos do bujania Atiz ten ''moj'' jest do 18 kg czyli starcza na dosc dlugo. Ja nad hustawka tez sie zastanawialam, ale zajmuje zbyt duzo miejsca. Mary no ja sie nie moge tez zdecydowac. Jest jeszcze w zoltawych kolorach zblizony do tego z lewkiem. W niebieksim jest wiecej zabawek... w zielonym jest daszek... nie wiem po co, ale jest ![]() poza tym ja nie chce tych metalowych co drza. Chce bujaka do bujania, bo nie mam ani kolyski ani nic takiego. MNie sie wizualnie najbardziej podoba ten z lewkiem, ale niebieksi ma wiecej zabawek i chyba ma lepsza blokade Weredko brzuszek naprawde duzy!!! ![]() Agus zdrowia zycze!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

czubaty

Ale podczytywałam Was czasem 

biedna moja kochana
trzymaj sie
slonce jakze mi milo
zaraz pekne,ale dzidzi spakowało bo kopie mame w zeberko

a ty co masz?