![]() |
#661 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 881
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI
jenny
![]() A princeseczka pochwali³a siê ze dobrze jej pos¿³o kolokwium? dobranoc
#662 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 778
|
mala zmiana, serdecznie dziêkujê za przepis
![]() Ojjj ![]() Piêkna dziewczyna ![]() ![]() Chyba jej tu nie by³o jeszcze ![]() Ja te¿ dzi¶ jezdzi³am, jako¶ ¶wietnie mi nie sz³o, ale i tak lepiej i od razu humorek lepszy ![]() I uczy³am siê tankowaæ ![]() Mo¿e jeszcze bêd± ze mnie ludzie ![]()
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 129
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem z nazwijmy to okolic Katowic ![]() ![]() ![]() Ogólnie jestem ciekawa jak wygl±da teraz egzamin bo kiedy siê uczy³am to losowa³o siê na placu manewrowym dwa manewry i potem 40 minut na mie¶cie. Do tego wtedy siê uczy³am np ³uku na lusterkach - a teraz podobno ju¿ tak nie jest. Do tego wtedy nie trzeba by³o znaæ tego co jest pod mask±.Gdyby Ci siê chcia³o mi napisaæ jak wygl±da³ Twój egzamin to bym by³a bardzo wdziêczna ![]() Chodzi mi o co¶ takie typu: Przyjecha³am,zosta³am wezwana,podesz³am do egzaminatora i...... ![]() Ja siê trochê stresuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja od dwóch dni nie je¼dzi³am moj± Cors±, bo jestem w domku i tutaj wszêdzie poruszam siê pieszo ![]() A co do pogrubionego, to nie mam ¿adnych w±tpliwo¶ci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
A nie ma za co, ja tylko stwierdzam fakt
![]() Cytat:
![]() A w ogóle co to za wagary w ¶rodku semestru ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 376
|
Cytat:
![]() Zapisywa³am siê na egzamin po ca³kowitym ukoñczeniu kursu, ale czêsto szko³y id± kursantom na rêkê i wypisuj± papiery wcze¶niej, potem 'doje¿d¿aj±' te parê godzin i maj± od razu egzamin. Sam egzamin kosztuje 144 z³ bodaj¿e (22 teoria, 122 praktyka, ale mogê siê myliæ minimalnie). P³acisz przy zapisie. Tak jak mówi³am, z tego, co wiem, teraz nie czeka siê tak d³ugo na egzamin. Sama by³am ¶wiadkiem, jak kto¶ zapisywa³ siê w pi±tek i dosta³ termin na poniedzia³ek. Przebieg egzaminu mogê opisaæ tak: 1) Teoria - 18 pytañ testowych, baza jest na stronie WORDu. Trzeba je wy³uskaæ spo¶ród wszystkich kategorii i uwzglêdniæ te, które dosz³y do bazy w styczniu tego roku. Mo¿na zrobiæ dwa b³êdy. Testy s± wielokrotnego wyboru i czas na rozwi±zanie to 25 minut. Je¶li zdasz, czekasz w poczekalni na wywo³anie przez egzaminatora. Je¶li nie, za kolejne podej¶cie p³acisz 78 z³ (i teoria, i praktyka). Potem oczekujesz w³a¶nie na tê swoj± kolej. Obawia³am siê d³ugiego czekania, ale by³o to zaledwie jakie¶... pó³ godziny? Mimo ¿e w poczekalni by³o du¿o ludzi, egzaminatorów te¿ zjawi³o siê ca³kiem sporo i sprawnie to posz³o. Zreszt± du¿o ludzi oblewa³o, ale to raczej nie zale¿y od niczego, co mog³abym opisaæ. 2) Plac manewrowy - kiedy zosta³am wywo³ana, egzaminator posadzi³ mnie po stronie pasa¿era, zawióz³ na placyk i ustawi³ siê w pocz±tkowej kopercie ³uku. Tam nast±pi³y procedury (przedstawienie siê, ¿eby by³o na nagraniu, itp) i dowiedzia³am siê, co mam sprawdziæ w czynno¶ciach kontrolno-obs³ugowych. Ogólnie chodzi o to, ¿e powinna¶ znaæ metody w³±czania ¶wiate³, umieæ wskazaæ ich po³o¿enie w samochodzie i oceniæ, czy dzia³aj±. Ponadto w Twoje kompetencje wchodz± cztery zbiorniki pod mask± - musisz umieæ je wskazaæ, nazwaæ i oceniæ, na czym polega kontrola stanu p³ynów w tych zbiornikach. Na upartego mo¿na siê tego nauczyæ na ostatni± chwilê, plansze ze zdjêciami wisz± w WORDzie. Ja, niezwykle ambitnie, sprawdza³am klakson i ¶wiat³a awaryjne ![]() Potem kolej na ³uk. Podobno nie mo¿na robiæ go na same lusterka. Ja wola³am nie ryzykowaæ, oczy lata³y mi od lusterek do tylnej szyby, po wyprostowaniu auta z zakrêtu patrzy³am ju¿ tylko przez tyln± szybê. Tak by³o mi po prostu ³atwiej oceniæ. (ja, przygotowawszy auto do jazdy, nie odci±gnê³am rêcznego i ruszy³am na nim, co by³o uznane za jedyny b³±d, jaki mogê pope³niæ. Na szczê¶cie zrobi³am ³uk na tyle dobrze, ¿e nie musia³am siê poprawiaæ.) Nastêpnie egzaminator kaza³ mi podjechaæ pod liniê na wzniesieniu przy wyje¼dzie z o¶rodka. Zaci±gnê³am rêczny i ruszy³am z niego. Podjecha³am pod bramê o¶rodka, tam egzaminator wsiad³ i ruszyli¶my do miasta. (kiedy czeka³am, a¿ wsi±dzie, zauwa¿y³am, ¿e potwornie lataj± mi nogi ze stresu, tak siê tym przejê³am, ¿e poluzowa³am nacisk na hamulec i auto delikatnie mi siê stoczy³o, na to egzaminator zza szyby, czy na pewno panujê nad pojazdem. Odpar³am, ze oczywi¶cie, zaci±gnê³am rêczny na w³asny u¿ytek, uspokoi³am nogi, odetchnê³am i ju¿ by³o lepiej. Ale my¶lê, ¿e móg³by mnie oblaæ za tak± rzecz jakby by³ mniej kontaktowy.) 3) Miasto - jest oczywi¶cie dok³adna lista rzeczy, jakie jeste¶ zobowi±zana wykonaæ podczas tej czê¶ci egzaminu. Musia³aby¶ sprawdziæ j± sobie dok³adnie, ja mogê powiedzieæ, co zawiera siê w tym na pewno. Podczas mojego egzaminu poza oczywisto¶ciami typu znaki, regu³y pierwszeñstwa itp sprawdzane by³o te¿ parkowanie prostopad³e (jedno z trzech, jakie mo¿e Ciê spotkaæ), zawracanie z u¿yciem infrastruktury (czyli wjazd ty³em do ulicy prostopad³ej i wyjazd przodem), w³±czanie siê do ruchu, jazda ulicami jednokierunkowymi, oczywi¶cie zatrzymanie przed strza³k± warunkow±, musia³am te¿ rozpêdziæ siê do 50 km/h i zatrzymaæ przy punkcie wskazanym przez egzaminatora. Ocenia³ te¿ p³ynno¶æ jazdy. Nic wiêcej jak na razie nie przychodzi mi do g³owy, ale na pewno niczym Ciê nie zaskoczy. Znam historie o egzaminatorach, którzy podpuszczaj±, ka¿±c skrêciæ w ulicê z zakazem wjazdu czy co¶ takiego. Mnie to na szczê¶cie nie spotka³o, ale wiem, ¿e musisz wtedy wyra¼nie powiedzieæ, ¿e skrêcisz w najbli¿sz± mo¿liw± ulicê, ¿eby by³o to na nagraniu. Ogólnie ze wszystkiego trzeba siê 'spowiadaæ', znam przypadek oblania, kiedy kursant nie poinformowa³, ¿e korzysta z uprzejmo¶ci kogo¶ ustêpuj±cego pierwszeñstwo i tym samym zosta³o to zaliczone jako wymuszenie. Potem wróci³am pod o¶rodek, tam zaparkowa³am. Egzaminator nawet próbowa³ podpuszczaæ mnie, czy na pewno jestem t± osob±, która przedstawi³a siê na pocz±tku, ale widzia³am, ¿e ¿artuje. Pogratulowa³ mi zdania, wyliczy³ b³êdy i omówi³ oraz ¿yczy³ szerokiej drogi. Ogólnie mia³am szczê¶cie. Wiem, ze s± w Bytomiu te¿ niezbyt przyja¼ni egzaminatorzy, ale tak jest raczej wszêdzie. W ka¿dym razie na pewno jest kilku mi³ych. Potem sprawdzi³am dane w dokumentach i dowiedzia³am siê, ¿e za 10 dni mam i¶æ do urzêdu miasta i tam zacz±æ postêpowanie o prawo jazdy (WORD wysy³a dokumenty do poszczególnych urzêdów, najwyra¼niej nie mo¿na ich zabraæ samemu). Chyba ta ca³a biurokracja jest jedn± z najd³u¿szych rzeczy w egzaminie. Nie wiem, co jeszcze mog³abym napisaæ, produkujê siê ju¿ tak d³ugo, ¿e nie mam ju¿ pomys³u. Oczywi¶cie pytaj jakby co. ![]() Ach, i co do zdania za którym¶ razem - ja by³am PEWNA, ¿e jeszcze nieraz odwiedzê Bytom, a tu mia³am po prostu szczê¶cie. Poza umiejêtno¶ciami i pewno¶ci± siebie nic wiêcej nie zrobisz, wiêc nie ma sensu siê ¼le nastawiaæ. ![]()
![]() Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2011-03-28 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, wracam sama w pi±tek. A na wagary sobie pozwoli³am, bo trener da³ tydzieñ wolnego od treningów, bo zakoñczy³y¶my sezon, a na uczelni- wiêkszo¶æ grupy pojecha³a na wycieczkê, nie wszystkie zajêcia siê odbywaj± i m±dra Karolcia korzystaj±c z okazji za³atwi³a sobie zwolnienie lekarskie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 407
|
Cytat:
A zdjêæ nawet widzieæ nie chcê... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty uwa¿aj na siebie!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Cze¶æ dziewczynki, têskni³y¶cie?
![]() Ostatnio jaki¶ taki dó³ mnie z³apa³, ¿e za nic nie mogê siê zabraæ, najchêtniej to przele¿a³abym w ³ó¿ku a¿ do samiusieñkiej matury. Niby nie napisa³y¶cie du¿o, ale nadrobiê dopiero pó¼niej. Widzê na pierwszej stronie, ¿e co¶ siê ruszy³o z tymi egzaminami. Gratulujê mbamboo ![]() Eroll biedna, ale z nas obu sierotki, co? Mnie jeszcze przez kilka dni noga bola³a po bliskim spotkaniu z betonem, a siñca na kolanie mam do tej pory. Ja na zdjêciach ze studniówki tylko na jednym, góra dwóch (z czego na drugim tañczê ty³em do aparatu) wygl±dam w miarê przyzwoicie, reszta to pora¿ka. A za film siê zabraæ nie mogê, bo pewnie to jaka¶ ¿enada i nie chcê siê dra¿niæ niepotrzebnie ![]() Je¼dzi³am troszkê w sobotê, po dwóch tygodniach przerwy. Ogólnie by³o ca³kiem ok prócz momentu, w którym wymusi³am pierwszeñstwo na jakim¶ cholernie drogim audi, które jakby nie patrzeæ by³o ju¿ w rondzie, a ja stwierdzi³am, ¿e przecie¿ zd±¿ê. Ale pan by³ wyrozumia³y i nawet mnie nie str±bi³, chocia¿ pewnie w my¶lach pos³a³ mi piêkn± wi±zankê. A teraz uciekam na autobus, najwy¿sza pora.
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-03-29 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#672 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 272
|
Jakie s± objawy skrêcenia kostki?
![]() 10 km/h ![]() Cytat:
![]() ![]() Ej, ja na zdjêciach ze studniówki mo¿e jestem na 3? Film obejrza³am te¿ pobie¿nie, ale i tak mnie tam prawie nie by³o. Unika³am kamery i aparatu jak ognia. Mama zaczê³a podejrzewaæ, ¿e mnie w ogóle na studniówce nie by³o ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- dziewczyny...a jak ju¿ sie pojawi³o, ¿e przyjêto wniosek, to teraz d³ugo siê bêdzie czekaæ na odbiór PJ? ![]()
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przepis poproszê ![]() Uuu pies siê rz±dzi, musisz zacz±æ ogl±daæ Zaklinacza psów ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U ka¿dego by³o inaczej przecie¿. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Ok, jestem.
Wywo³a³am ma³a wojnê w pracy moim zwolnieniem i cos sie zanosi, ze w czwartek tam nie wrócê. Syliwa - ja równo po tyg mialam plasticzek w ³apce. Co urz±d to inne terminy. Mój mi siê bardzo podoba.
#676 |
Zakorzenienie
|
aha, dzieki jomic za odpowied¼
![]() herbatki?
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Nie, dziêkujê. Wracam do ³ózka
#678 |
Zakorzenienie
|
zdrowiej
![]()
![]() |
#679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mo¿e do³±czysz i zrobimy jaki¶ trójk±cik? ![]() Ja na prawko czeka³am chyba 2 tygodnie. Nawet nie pamiêtam. Ale w miêdzyczasie by³y jeszcze ¶wiêta. W ka¿dym razie jak ju¿ ruszy³o to szybko pójdzie. Najwiêksze opó¼nienia robi± WORDy z wysy³aniem papierów ![]() Ja ju¿ pijê zielon±. Mogê siê podzieliæ ze wszystkimi, bo mam ca³y dzbanek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 129
|
Cytat:
DZIÊKUJÊ BARDZO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze kilka pytañ: 1.A je¶li powiedzmy, ¿e nie zdam teorii to wtedy co z pieni±¿kami? 2.Co do obs³ugi ¶wiate³ i sprawdzania p³ynów w samochodzie to egzaminator sobie sam wybiera co masz sprawdziæ i pokazaæ? Czy musisz pokazaæ wszystko? No i jak to wygl±da? ¯eby sprawdziæ czy ¶wiat³a dzia³aj± co nale¿y zrobiæ? Poprosiæ go ¿eby wyszed³ i zobaczy³? ![]() 3.Przygotowanie samochodu do jazdy - chodzi o poprawienie fotela,zag³ówka itd.? A co z pasami? Kiedy nale¿y je zapi±æ? Jazda po ³uku wygl±da tak, ¿e ruszamy przodem i musimy zatrzymaæ siê w okre¶lonym polu a potem wracamy ty³em patrz±c przez tyln± szybê ale z jedn± rêk± na oparciu fotela czy obiema na kierownicy? Bo jak siê uczy³am na lusterkach to mia³am rêce na kierownicy i dlatego pytam ![]() ![]() ![]() ![]() 4.Sam egzamin jak wyjecha³a¶ na miasto jak wygl±da? Tzn chodzi mi o to co mówi/robi egzaminator. Je¶li chodzi o parkowanie to on sam wybiera w jaki sposób masz zaparkowaæ czy mówi, ¿e masz po prostu znale¼æ miejsce i zaparkowaæ? No i te zatrzymanie po rozpêdzeniu do 50km/h - chodzi o zatrzymanie nag³e? 5.No i co do b³êdów to ile ich mo¿na pope³niæ? I jakie? Przepraszam, ¿e tak szczegó³owo wypytujê ale siê lepiej czujê jak wiem dok³adnie co mnie czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Domi: trójk±cik powiadasz? why not?
![]()
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Przed egzaminem egzaminator losuje dla Ciebie zestaw. Kiedy przyjdziesz na plac i za³atwi wszystkie "formalno¶ci" (zapyta czy znane Ci s± procedury przeprowadzania egzaminu) powie Ci jaki jest Twój zestaw i wyjdziecie z samochodu. Je¿eli masz np. ¶wiat³o przeciwmgielne- w³±czasz je, pokazujesz, mówisz co pokazujesz i ¿e dzia³a. Tak samo przy masce. Pokazujesz (ale nie dotykaj, bo mo¿esz za to oberwaæ, ¿e samochód jest nagrzany i jest to niebezpieczne) i mówisz co to. Dodaj jak siê sprawdza dane p³yny, chocia¿ mnie nie chcia³ s³uchaæ i tylko pokaza³am ![]() 3. Wsiadasz na ³uku (egzaminator tam Ciê zawiezie), zapinasz pasy, ustawiasz fotel, lusterka, zapinasz pasy, w³±czasz ¶wiat³a i kiedy jeste¶ gotowa ruszasz. Rêce na ³uku trzymaj gdzie chcesz. Niektórzy wol± siê "odgi±æ" pomagaj±c sobie fotelem pasa¿era (mi to nie by³o potrzebne, dwie rêce trzyma³am na kierownicy). Ruszanie z rêcznego robisz na górce do tego wyznaczonej. Nie na ³uku ![]() Na mie¶cie ju¿ z niego nie musisz korzystaæ. Zaliczasz ju¿ go na górce i potem ich to nie interesuje ![]() 4. Na mie¶cie egzaminator powie Ci co masz robiæ dok³adnie. Niektórzy wybieraj± sami miejsce do zaparkowania, inni dadz± Ci wybór. Co do rozpêdzania: E. powie, ¿eby¶ siê rozpêdzi³a do 50km/h i poda jaki¶ obiekt na wysoko¶ci, którego musisz siê zatrzymaæ. Pamiêtaj, ¿eby przy ruszaniu spojrzeæ w lusterka, czy co¶ Ciê nie wyprzedza. Je¿eli wtedy ruszysz to Ciê obleje. 5. B³êdy typu ³uk, górka, zapomnienie o kierunkowskazie, przekroczenie minimalnie prêdko¶ci itd. mo¿esz pope³niæ raz. Za drugim Ciê obleje. Od razu egzamin jest przerwany w sytuacjach, gdy zagra¿asz bezpieczeñstwu innych (nieuzasadnione zatrzymanie, przejazd na czerwonym, niestosowanie siê do znaków- wjazd pod pr±d itd). Ufff, koniec ![]() Jak masz jeszcze jakie¶ w±tpliwo¶ci to pytaj ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Do angielskiego te¿ mo¿emy pó¼niej przej¶æ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
1. jesli nie zdasz teorii to jeszcze raz sie umawiasz na egzamin teoretyczny ale za praktyke placisz tylko polowe bo tamta praktyka sie nie odbyla. ale mozesz sie zapisac najpierw np, tylko na teorie, a jak zdasz to wtedy dopiero na praktyke.
2. egzaminator daje cio do losowania dwa zestawy kart, to co wylosujesz musisz pokazac, np. swiatlo cofania, na zaplonie wciskasz sprzeglo, wbijasz wsteczny, wychodzisz i pokazujesz ktore to swiatla sie swieca, czy dzialaja. i np, plyn do spryskiwaczy, otworzyc maske, pokazujesz zbiornik z plynem, mozesz powiedziec ze plyn powiniem byc do wartosci max, wartosc minimalna nie jest okreslona (u mnie bardzo na to zwracaja uwage), .. jesli chodzi o swiatlo stop, to nalezy poprosic egzaminatora o pomoc, u mnie jest tak, ze ja wciskam pedal hamulca, i pytam egzaminatora czy moglby sprawdzic czy sie swieca trzy swiatla z tylu samochodu. 3. przygotowanie do jazdy, czyli poprawa fotela, zaglowka, ustawienie lusterek, zapiecie pasow, wlaczenie silnika, swiatla i jesli egzaminator pozwoli to jazda do przodu. nastepnie zatrzymanie w kopercie, jesli egzaminator pozwala, to jazda do tylu, zatrzymanie w kopercie. wg mnie mozna sie trzymac oparcia fotela podczas cofania, niektorzy egzaminatorzy obserwuja cie czy patrzysz tylko na lusterka, czy rowniez na tylnia szybe, ale z tego co wiem, to nie powinien uwalic za "tylko" patrzenie np, na lusterka. to co spotkalo na egzaminie twojego kolege to dziwna rzecz, nie slyszalam o tym, byc moze byl tam spad na tej kopercie i tylko egzaminator chcial mu pomoc przy ruszaniu, zeby mu sie samochod nie stoczyl, ale nie wiem jak naprawde bylo, zawsze na gorke sie jedzie obok, nie zalatwia sie gorki i luku za jednym razem, bo to sa dwa obrebne zadania egzaminacyjne. jesli chodzi o ruszanie ze wzniesiena , to tak, musiosz korzystac z recznego, jesli tobie jets wygodniej z noznego, to mozesz uzywac po jezdzie na miescie, bo tak ci latwiej, ale muszisz na egzaminie pokazac , ze potrafisz z recznego ruszyc.. ![]() poza tym wszystko egzaminator ci bedzie mowil, gdzie jechac, czy zawrocic, czy zaparkowac, wybierze ci rowniez miejsce... ty masz tylko wykonywac jego polecenia :0 jak wykonasz to zdasz ![]() w kazdym zadaniu mozna raz zrobic bload. np. zle zaparkujesz, to masz korekte, zle zawrocisz to jeszcze raz bedzie ci kazal to wykonac. ale... jesli najedziesz na linie podwojna cialga to juz masz przerwany egzamin, oraz jesli spowodujesz zagrozenie w ruchu drogowym, np. piesi ci wejda na pasy i egzaminator bedzie musial uzyc hamulca , to niestety tez masz przerwany egzamin, 4. zatrzymanie w wyznaczonym miejscu, czyli, E. kaze ci sie rozpedzic do 50 km.h, nastepnie pokaze ci jakies miejsce, np. drzewo, znak , budynek i powie ze przy tym miejscu masz sie zatrzymac, w tym zadaniu nie ztrzymujesz sie nagle, lecz chodzi o to, zebys pokazala ze najpierw uzywasz samego hamulca, a potem dopiero przy zupelnym zatrzymaniu dodajesz sprzeglo. (nie jest to tz. hamowanie gwaltowne ) |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
nie angol nie...hehe moja babka z angola zachorowa³a, wiêc teraz mamy odwo³ane lekcje
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- vioris: co do przypadku Twojego kolegi, to raczej chodzi³o o to, ¿e ³uk w Katowicach jest na lekkiej górce, i ¿eby samochód sie nie cofn±³ i nie uderzy³ w s³upek (czy tylny cz przedni) musisz zaci±gn±æ rêczny...o to chodzi³o ![]() ![]()
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro powiadasz, ¿e tak dobrze Ci posz³o to ja poproszê korepetycje ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() Ale teraz widaæ po naszych wypowiedziach, ¿e niektóre rzeczy s± zale¿ne od miasta w którym siê zdaje (np. Ty losowa³a¶ sama zestaw do pokazania z obs³ugi, a u mnie robi± to egzaminatorzy przy losowaniu osób, które bêd± egzaminowaæ) ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
zgadza sie, niektore rzeczy sie roznia, ale mysle ze zainteresowna i tak wszystkiego najlepiej sie dowie od swojego instruktora, bo i tak godziny przeciez wykupi, to moze go wypytac do bólu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
u mnie juz E. przynosi wylosowan± karteczkê co mam zrobiæ
![]() ![]() Domi: to zapraszam na korki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.