|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
przecież jakby nie było nie tylko Twój TŻ zarabia Poza tym faceci tak mają, że nie zauważają nowych nabytków i to chyba lepiej ![]() Cytat:
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia wiem, że Ty i Daisy (coś ją wcięło dzisiaj) poleciałyście, ale my ze względów zawodowych mieliśmy lecieć dopiero wiosną, także podróż poślubna się nie odbyła, ale nie narzekamy z tego powodu.
Zazdroszczę Meksyku, od znajomych słyszeliśmy, że świetne miejsce warte zobaczenia!
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
mam do was pytanie z serii DEKOROWANIE DOMU:d
Mam w pokoju meble w kolorze olchy ściany będę mieć w kolorze cafe late w jednym miejscu chce przykleić tapetę ze dwa lub trzy paski w kolorze fioletu, chodzi mi mniej wiecej o TAKI efekt. reszte dodatków bede miec w kolorze beżu kremu fioletu... i moje pytanie dotyczyt koloru kaloryfera mam stary brzydki NIEBIESKI KALOROYFER. I nie wiem jaki kolor teraz mu nadac. podoba mi sie grafitowy matowy ale nie wiem czy nie bedzie to dziwnie wyglądac. ewentualnie odcień szarego. jak myślicie?? doradzcie plisss
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
cos nie wszystkie stronki w klubie mi dziłają
![]() biedna mimbi, mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie gdzie jest Daisy??? I Anulka juz powinna z pracy wrocic
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
odebralam wyniki więc tak: mam pojedyncze nablonki plaskie oraz leukocyty w moczu. glukoze na czczo mialam 90, hemoglobine mam 10.6, hematokryt mam sporo obnizony bo mam 30,2 a norma 35,0 i leukocyty mam lekko podwyższone bo 10.1
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem, ale bylam dzisiaj tak nie w sosie caly dzien ze myslalam, ze kogos rozniose, wylam w kibelku firmowym i jak jeszcze sie okazalo, ze TZ znowu musi siedziec w pracy to juz sie rozbeczalam totalnie, zrobilam sobie placki z jajka maki i wody i walnelam do lozka, probujac was doczytac.
dalej patrzec na siebie nie moge, masakra jakas. Paulizia jestem jestem kochana Jak milo ze pamietasz o mnie a Daisyy faktycznie cos nie widac...Mary a pewka ze moj lezaczek najladniejszy i wypraszam sobie ma wibre i zabawke taka na dole![]() KCIUKI ZA MIMBIIIIIIII!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Lolunia ja mam 171 wiec niewiele wiecej i tez mi wszystko wlazlo w nogi a wlasciwie w uda i kolana, dzisiaj wszysccy nagle sie tym zainteresowali ze mam opuchniete kolana i ze to z pewnoscia woda. co z tego ze woda, jak gruba jestem i jak zaloze polbuty(na szczescie u nas jeszcze zima) to bede wygladac jak baleron ![]() a co do panikowania, nie jestes sama, mnie sie niby wydaje ze mam wszystko, ale jak tylko zaczynam o tym myslec to wpadam w panike, wiec stwierdzilam, ze juz nic nie dokupuje, jak cos bedzie potrzebne to sie dokupi i tyle. grazin tez mam taka kolezanke niestety, ktora wiem ze chce dobrze, ale po prostu witki mi opadaja, jak mi takie wlasnie komplementy wali. powiedzialanbym jej zeby spojrzala najpierw na siebie w lustrze. Ja dzisiaj jak narzekalam, ze mam grube te kolana to sie dowiedzialam od jednej kumpeli ze albo ciaza albo figura. no i wylam w kibelku ![]() doczytuje was dalej. ale jak bede niemila to nie krzyczcie na mnie, po prostu jestem dzisiaj bomba zegarowa, tylko czekac az wybuchne..bueeeeeeeeeeeeu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbuję Was doczytywać, ale mi co chwila sieć na uczelni pada
![]() Edzik ćwiczy karate - nie daje mi wysiedzieć na zajęciach
|
|
#3460 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ja zawsze wiem kiedy moge sobie pozwolic i wtedy nie musze sie mu spowiadac Cytat:
Cytat:
ja tez pamietam niejedna klotnie rodzicow i pamietam swoj placz, a najlepsze jest to ze akurat takie rzeczy najbardziej sie pamieta...ja mialam wtedy okolo 4-5lat bo jeszcze bylam z nimi. Cytat:
hemoglobinka niska, a leukocyty pewnie z przeziebienia co? kiedy masz wizyte?
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
komletnie nie wiem co u was od wczoraj,mam 5 stron do nadrobienia ![]() byłam dzisiaj u mamuski od rana a zaraz zabieram sie za gołąbki... wczoraj w połowie dnia padł mi net i nie miałam nawet szansy tu zajrzec a co dopiero życzyć wam dobrej nocy, wybaczcie ![]() ale dzisiaj juz jestem online tylko musze to wszystko nadrobic ![]() pogoda u mnie dzisiaj piękna, aż żyć się chce szkoda tylko,że mężulek musi 12 godzin w pracy siedzieć... ![]() będę was powoli podczytywać
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc moja opinia może być nic nie warta Anula, to ja Ci się usuwam z drogi dzisiaj
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
TRZYMAM KCIUKI ZA MIMBI
takich wieści się nie spodziewałam, ale dobrze, że pojechała to sprawdzić, będzie na pewno dobrze
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły pomysł, tylko nie wiem czy dostane farbe matowa do kaloryferów w takim kolorze... ale poszukam ktoś jeszcze się wypowie na bardzo ciążowy temat, mianowicie kolor mojego kaloryfera?:P
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze was podczytywalam w pracy bo inaczej ciezko to widze
![]() Weredka sliczny masz brzuszek, moze i sporawy ale za to sliczniutki, jak to mowia, nie dogodzisz mnie wszyscy mowia, ze mam maly a chcialabym wiekszy![]() Agus wspolczuje jelitowki! nie wierze ze cie tak potrfaktowali, jelitowka jest niebezpieczna na dluzsza mete w ciazy, mozna sie odwodnic! poza tym jelitowka to nei przelewki, ja w powiklaniu jelitowki mialam zapalenie trzustki ostre i omal sie nie przekrecilam. Zycze zdrowka kochana ![]() aliczka ale ci dobrze , pochwal sie potem co kupilas ![]() Kasiulka widze ze wszystkie mamy dola z tego samego powodu, najgorsze ze nikt mnie nie rozumie i ludzie jakos denerwuje to ze nie mam nagle energii i narzekam...a ja mam ochote ponarzekac i nie mam sily sie do nich w pracy usmiechac i mowic ze mi dobrze jak mi zle... gratuluje certyfikatu ![]() matall sliczny masz brzuszek, ja mam tez taki szpiczasty i tez tak nisko ale chudzielec z ciebie sliczniusi! az zebra wystaja i brzusio![]() Moria ty widze aktywnie, ja mialam aktywniejszy tydzien z mama, a teraz sily odeszly mi calkiem.co do dola, staram sie olac jak moge, ale od wczoraj tak mnei dopadl, czuje sie taka samotna tutaj wiesz.... jakos jakby caly swiat mnei nei rozumial., ludzie ktorych lubilam i przyjaznilam sie w prazy odchodza i nie bede miala do kogo wracac i w ogole po prostu zle, chyba potrzebuje zeby ktos przytulil i powiedzial, ze kocha a TZ musi biedny w pracy siedziec, a mnie dodatkowo mecza wyrzuty sumienia ze nie mam sily mu obiadu zrobic ![]() milej wizyty gosci zycze ![]() i nie moge sie mojej Zosienki doczekac juz, naprawde, mojej gimnastyczki brzuszkowej ![]() co do rozstepow,ja mam jak pisalam z okresu dojrzewania, lekarze przepisywali masci z apteki na recepte nawet i neistety na to nic nie pomaga, jasnieja, ale sa dalej, a ja ich nienawidze...a teraz mam nowe fioletowe na bokach i juz nawet lustra nie chce ogladac ![]() Paulizia! lezaczek wybieramy ten co mam ja i koniec )Violisia ![]() Mazianka ide za Toba zrobic sobie kawke i ciasteczko zjem, zgaga mnei pewnie zje tak jak wczoraj po truskawkach, ale mam gdziec...musze sobie humor poprawiac..buuuuuu ale jestem marudnaaa |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
anula wspułczuje i przytulam mocno.
też sądze ze powinnas juz udac sie na zasłuzowny odpoczynek ![]() nikt nie wytrzyma takiego obciazenia w ciazy. trzeba odpocząć... czasem są takie dni ze wszystko wydaje sie beznadziejne ale mam nadzieje ze jutro wstaniesz spojrzysz na słoneczko za oknem i swiat wyda sie weselszy
|
#3468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no przelecialam odkurzczem, zostalo mi tylko prasowanko, ale juz jestem zmachana
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiulko 15 kwietnia ostatni dzien w pracy, ale na szczescie pracuje na pol etatu, wiec jutro jeszcze ,potem 3 dni w nastepnym tyg i moze 2 w ostatnim bo mam troche nadgodzin, ale wiesz dobija mnie fakt ze wszyscy fajni ludzie i tacy ktorzy sa dobrzy w tym co robia, sie zwalniaja i nie chce mi sie wkladac juz serca w ta prace ktora niegdys uwielbialam
![]() moniaK jutro bede lepsiejsza, obiecuje ![]() matall biedaku a ty na uczelni tez... przytulam ![]() ide na ta kawke ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Grazinku kochane **buziale sleeeee ![]() i zaraz zerkne na twoj kaloryfer tylko odpoczne chwilke.
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O-D-P-O-C-Z-Y-W-A-J ![]() a może po prostu otworz szeroko okno i sobie pokrzycz?
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi http://allegro.pl/fisher-price-lezac...512904564.html
200 euro??? wspolczuje cen...
|
#3472 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulko jeszcze troche i ten dzien sie skonczy i przyjdzie nastepny... i napewno bedzie lepiej
![]() Znalazlam Twoj bujaczek. Jest sliczny, ale chyba wybiore ten zielony...
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mi prawa dlon spuchla, jest dwa razy wieksza od lewej
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Paulizia, ciekawe ile wysylka by kosztowala zagranice....
|
#3476 | |
|
Rozeznanie
|
no
![]() chyba z połykania wód Cytat:
![]() ![]() Grazin użyj tej samej farby co na ścianę, jeśłi martwisz sie że nie znajdziesz takiego samego koloru to użyj tej samej farby co na ścianę, wazne tylko żebyś kupiła farbę podkłądowa dobra ja kupuje farby w Flugerze, jesli nie ma u Ciebie takiego sklepu to kup jakiś podkłąd do takich powierzchni w Tukurili może.
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na kaloryferze mam chyba 5 warstw farby olejnej, najpierw trzeba tonbedzie oczyscic moze tż zrobi to opalarką. no ale potem co? są takie podkłady ktore beda sie na metlu trzyma i bede mogla na to pomalowac farbą do ścian?? nie ma u mnie tych sklepów
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka2009 i kasiu dzieki
|
|
|
|
#3479 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to jak moja szwagierka,ktora niedawno syna ur ( a ja mam Julke i czułam,ze synus teraz bedzie) i jak jej mowie,ze chłopak to ona,ze mam brzuch na dziewcznke i wez tu kłóć sie,takie to tylko odstrzelic ![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze,to chwilowe zobaczysz. Ja juz ledwo siedze,byłam na spacerze,zrobilam obiadek,umyłam dwa okna,poprasowalam i powiesiłam zasłony i siedze uff. i mysle teraz jak tu namowic tz na przemalowanie salonu( to nic,ze we wrzesniu sie wprowadziilismy na nowopomalowane) wzieło mnie na limonke ![]() ![]()
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia zielony wybierasz...? chyba strzele focha
ja juz chce zeby ten dzien sie skonczyl, zaraz bedzie do mnie psiapsiola na skype dzwonic, ale potem do was wracam oczywiscie ![]() a jak u ciebie pogoda? tez pewnie wiosna co? tylko u mnei snieg padal w nocy!?!? kasiulka moze tak nam samotnie bez TZtow bo sie boimy ze porod tuz tuz....i nie chcemy byc same jak cos sie zacznie ? z pracy ludzie sami odchodza, kryzys byl caly zeszly rok, ludzie byli na przymusowych zwolnieniach ale powracali, ale organizacja kulala, ludzie stracili zapal do pracym, rynek sie ruszyl w architekturze i powoli kazdy szukal nowehj pracy, ja nie szukalam bo jednak wiadomo ciaza, a teraz bede tam sama siedziala? z ludzmi ktorych nie lubie, bo wszyscy inni odeszli... grazin nie pokrzyczalam, ale potlukl m sie talerz i sie tak wkurzylam ze rzucilam go jeszce raz o ziemie i neistety roztlukl sie na takie drobne kawaleczki ze mam nadzieje, ze w nic nie wdepnelam ![]() jeju u mnie znowu chmury sniegowe. ja sie zastrzele
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

potrafi nieraz powiedziec :"lepiej dzidzi cos kupic, przeciez tobie nic nie trzeba, dobrze wygladasz" ehhhhh i na tym sie konczy. Dlatego zbieram sobie pocichaczu jakies zaskorniaczki ktore w przyszlosci mam zamiar przeznaczyc na cos dla siebie- wlasnie z kosmetykow. 
przecież jakby nie było nie tylko Twój TŻ zarabia
Poza tym faceci tak mają, że nie zauważają nowych nabytków i to chyba lepiej
wychowywanie dzieci to powinno sie zgłosic do super niani

Jak milo ze pamietasz o mnie a Daisyy faktycznie cos nie widac...
i wypraszam sobie ma wibre i zabawke taka na dole