|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Kupiłam dziś super sukienkę (mama powiedziała, że mi sfinansują w ramach prezentu urodzinowego
) na komunię mojej chrześnicy no i jeszcze skusiłam się na błękitny lakier z nowej serii Sensique exotic flower ![]() co do małżeństwa to też uważam, ze 2 m-ce to troszkę szybko, ale wszystko zależy od człowieka. no i dobrze byłoby go sprawdzić we wszelkich możliwych sytuacjach, ale po to żeby przekonać się jak się zachowuje w sprawach ważnych (np po alkoholu itp) pierdoły typu rozrzucanie skarpetek można pominąć, takie rzeczy są do ustalenia/ew. zmiany U nas np czekaliśmy i chodziliśmy bardzo długo, ale tylko dlatego, że byłam za młoda. Slub był w zeszłym roku, ale planowaliśmy go żeby się odbył już 4 lata wstecz!czyli jakieś 5-6 lat temu wiedzieliśmy, ze się pobierzemy...
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2011-03-29 o 15:21 |
|
|
|
#1442 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Agniesia pokaż co tam włosowego masz.
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, ale szybko
Zgadzam się, że wszystko zależy od charakteru, częstości spotkań itd. ale też od wieku. Trzyletni związek nastolatki (która jest pewna że to ten jedyny) to co innego jak kilka miesięcy znajomości w wieku np. 26 lat, kiedy ma się większe doświadczenie w związkach, lepiej zna się życie, można łatwiej ocenić zagrożenia itd. Kochana mocno trzymam za Was kciuki Aktogimko mnie na Twoim miejscu by się nie spieszyło do takiego życia Jestem bardzo szczęśliwa, ale tęsknię za czasem dziennych studiów: pełen luz, imprezy, późne wstawanie, mnóstwo spontanicznych akcji itd. Jestem cały czas z tym samym mężczyzną (mieszkałam z nim też na studiach), ale po slubie jest inaczej. I nie chodzi tu o to, że coś się między nami jest inaczej, ale zmieniło się otoczenie. Kiedyś mogłam przeleżeć całe przedpołudnie, a teraz wolne chwile spędzam na obiadkach u rodziców, teściów, dziadków ... Wklejam mój marzec i uciekam ![]() Chyba nie ma wątpliwości, że zostałam Królową Marca -> zakupową ![]() Zużyte: 1. Peeling enzymatyczny + maseczka kolagenowa Collagenius Duo, Efektima (saszetka) ![]() 2. Dipliner do kresek czarny, Golden Rose 3. Maseczka wulkaniczna z ogórkiem, Biochemia Urody 4. Algi do mycia ciała, Bielenda 5. Krem na dzień/noc Karoten, Bielenda 6. Antyperspirant w kulce 'Kwiat lotosu' Jardins du Monde, Yves Rocher (50 ml) 7. Krem do cery trądzikowej Best, Herba Studio (28 g) 8. Dwufazowy płyn do demakijażu oczu i ust Dermo System, Delia (210 ml) 9. Mleczna odżywka kremowa do włosów Crema al Latte Serical, Kallos (1000 ml) ![]() 10. Krem ochronny na superwrażliwe miejsca SPF50+ Eva Sun, Pollena-Ewa (25 ml) 11. Mleczko wygładzająco - nawilżające Iso-Urea, La Roche Posay (15 ml) 12. Maseczka do twarzy oczyszczająco - normalizująca do cery mieszanej i tłustej Kuracja Matująca, Soraya (saszetka) 13. Cień do powiek Magic Dust nr 205, My Secret 14. Kredka brązowa do oczu Couleurs Nature, Yves Rocher 15. Błyszczyk Holographic Lip Gloss, Wibo 16. Błyszczyk He'f Favourite Lip Gloss nr 75 Red Manhattan, Playboy Beauty 17. Zestaw do stylizacji brwi, Essence 18. Maseczka przeciwzmarszczkowa na twarz, szyję i dekolt Aktywna Soja, Dax Cosmetics 19. Serum na blizny z rokitnikiem, Biochemia Urody (35 ml) 20. Serum-olejek regulujący Lemon, Biochemia Urody (30 ml) 21. Żel do stóp Lavande Essentielle, Yves Rocher (50 ml) 22. Błyszczyk Diamond 12HR Lip Treatment nr 31 Engaging, Sally Hansen 23. Mleczko do ciała Les Plaisirs Nature Wanilia Bio, Yves Rocher (50 ml) wymienione wyrzuciłam przeterminowane końcówki oddane w giveaway na Manii Zużywania Kupione: 1. Hydrolat z róży stulistnej, Biochemia Urody 2. Oczyszczająca maska błotna do cery tłustej, Himalaya Herbals 3. Glinka Ghassoul, Organique 4. Kąpiel solankowa jodowo - bromowa o zapachu bzu Z Apteczki Babuni, Joanna 6,45 zł 5. Odżywka do włosów i skóry głowy Jantar, Farmona 8,99 zł 6-7. Kąpiel ziołowa Eukaliptus i cytrus, Dresdner Essenz 2,78 zł 8. Jedwab w płynie Moc Natury Wax Silk, L'Biotica 9. Emulsja dla kobiet w ciąży Babydream fur Mama, Rossmann 10. Krem antyseptyczny dla dzieci i dorosłych z problemami skórnymi Sudocrem, Forest Tosara 11. Intensywnie regenerująca maseczka do włosów blond Biovax, L`Biotica 14,99 zł 12. Szampon ekologiczny dla wszystkich rodzajów włosów Shampooing Brillance I Love My Planet, Yves Rocher 9,90 zł 13. Krem ochronny na zimę Arnica Essentielle, Yves Rocher 12,90 zł 14. Żel pod prysznic Pur Desir de Lilas, Yves Rocher 10,90 zł 15. Płyn do kąpieli Les Plaisirs Nature Wanilia Bio, Yves Rocher 14,90 zł 16. Mleczko do ciała Les Plaisirs Nature Wanilia Bio, Yves Rocher -> już zużyte 17. Peeling do stóp z pumeksem Lavande Essentielle, Yves Rocher 10,90 zł 18. Dwuwarstwowy płyn do demakijażu oczu z bławatkiem, Yves Rocher 14,90 zł 19. Woda perfumowana So Elixir 30 ml, Yves Rocher 20. Miniatura płynu micelarnego do demakijażu z wyciągiem z 3 herbat, Yves Rocher 21. Maseczka przywracająca świeżość i blask Cure Solutions, Yves Rocher 22. Puder rozświetlający Urban Baroque, Catrice 17,99 zł 23. Podwójny cień do powiek Urban Baroque, Catrice 15,99 zł 24. Olejek myjący - pomarańczowy, Biochemia Urody 11,50 zł 25. Olej tamanu, Biochemia Urody 9.80 zł 26. Tonik z kwasem BHA 2%, Biochemia Urody 17.50 zł 27. Skwalan, Biochemia Urody 9.50 zł 28. Puder perłowy, Biochemia Urody 12.50 zł 29. Żel hialuronowy odżywczy, Biochemia Urody 18.80 zł 30. Hydrolat oczarowy, Biochemia Urody 11.90 zł 31. Hydrolat geraniowy, Biochemia Urody 11.90 zł 32. Hydrolat z kwiatu kocanki, Biochemia Urody 19.90 zł 33. Modelujący sylwetkę krem nawilżający Shape Up, Dove ok. 10 zł Oraz początek mojej perfumowej manii 34. Dolce Vita, Christian Dior 35. Pink Sugar, Aquolina 36. Serpentine, Roberto Cavalli 37. Parisienne, Yves Saint Laurent przybyło z wymian kupione potrzebne kupione niekoniecznie potrzebne ![]() zamówienie z Yves Rocher limitowane zachciewajki ![]() zamówienie z BU, naprawdę wszystko potrzebne
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2011-03-29 o 15:44 |
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obydwoje wiemy czego chcemy, jest nam ze sobą wspaniale, po alkoholu już wiemy jacy jesteśmy, rozwiązywać nieporozumienia też umiemy (kilka już za nami), potrafimy szczerze rozmawiać o wszystkim. Samo to, że "wprowadzam" go do rodziny (jak chociaż te pogawędki z moimi rodzicami, czy moje z jego siostrą) o czymś świadczy. On u siebie też widzi inne podejście - nawet w takich błahych sprawach, jak to, że dotąd żadnej dziewczyny nie wziął na swój mecz, czy że nigdy nie opuszczał treningów, a piątkowe wieczory były świętością dla niego i jego najlepszego kolegi. To nieliczne przykłady, po których sam widzi, że z jego strony to poważna sprawa. Poczatkowo tematy ślubu traktowałam pół żartem pół serio, myślałam, że jak mu powiem, ze jest wolny termin na wrzesień, to że też to potraktuje z przymrużeniem oka, a tu reakcja była zupełnie inna. Dzisiaj nawet sam zadzwonił 2 inne miejsca, gdzie są wolne na październik i jedziemy 1 oglądnąć wieczorem (druga odpada z przyczyn finansowych). Co do długości związku przed ślubem - mój kuzyn oświadczył się na 3 czy 4 spotkaniu, ślub też odbył się szybko, kwestia kilku miesięcy i są do dzisiaj małżeństwem, 3 dzieci. No ale miał 30+ lat, ona też.
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz przechodzę jakąś fascynację małżeństwem, wspólnym mieszkaniem, planowaniem zakupów, gotowaniem obiadków i budzeniem się w jednym łóżku. A z zakupami w marcu to poszalałaś. Nie dość, że YR, to jeszcze BU zdążyło przyjść w tym miesiącu. Ale za to kwiecień zaczniesz z czystym kontem. ![]() I w pełni zgadzam się z tym, że inaczej wygląda związek nastolatków, a inaczej ludzi w okolicy 30-stki. Daj znać, jak tam z tymi salami się sprawa rozwija.
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz myślę o dziecku, a pewnie gdy się pojawi to często będę tęsknić do spokoju i ciszy w domu jaką mam teraz, chociaż na pewno będę bardzo mocno swoją dzidzię kochać Rozpędziłam się zakupowo, ale już naprawdę nie mam wielu zapasów. W nadmiarze zostały mi tylko smarowidła do ciała, bo mam jakieś 8-9, a tak wszystko jest w normie. A w biochemii już były pustki. ![]() Gdzie się podziewa Maliniarka?
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś nie spieszno do własnego mieszkania, gotowania obiadków itd.
A do TŻ zawsze mogę wpaść na kilka dni jako gość i wtedy on wszystko robi.
|
#1448 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
chyba nie wiesz o co prosisz
![]() szampony: Cattier, Szampon z ekstraktem z bambusa do włosów suchych 250ml Joanna, Naturia, Szampon z miodem i cytryną Joanna, Z Apteczki Babuni, Szampon jajeczny John Frieda, Sheer Blonde, Go Blonder Lightening Shampoo (Szampon rozjaśniający do włosów blond) Lush, Big (Szampon do włosów nabłyszczający i zwiększający objętość) Lush, Karma Comba (Szampon w kostce przeciwłupieżowy) Lush, Seanik Solid Shampoo (Szampon z solą morską w kostce - zmiękcza, dodaje objętości i nabłyszcza) Lush, Ultimate Shine (Szampon w kostce nabłyszczający) Rossmann, Babydream, Szampon dla dzieci Schwarzkopf, Schauma, Olejek Intensywnie Pielęgnujący, Szampon z olejkiem z orzechów makadamia 250ml maski, odżywki do spłukiwania: Babyliss, Pro Relax, Beurre De Karite (Krem intensywnie regenerujący włosy z masłem shea) 250ml Joanna, Naturia, Maseczka regenerująca 'Len i Rumianek' Joanna, Naturia, Odżywka z makiem i bawełną do włosów farbowanych Joanna, Professional, Kuracja do włosów z proteinami mlecznymi `Kokos` (odlewka) Malwa, Studio Gloria, Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych 240ml Procter & Gamble, Pantene Pro-V Restoratives, Pełna Kontrola, Odżywka 200ml Sther, Lorys, Snake Oil (Odżywka do włosów zniszczonych i farbowanych z olejkiem z węża) 1000ml Venita, Naturel, Venita Mask (Maska regenerująca do włosów) 250ml olejki: Kosmed, Nafta kosmetyczna z olejem rycynowym 150ml Himalaya Herbals, Revitalizing Hair Oil (Rewitalizujący olejek do włosów) 200ml odżywki bez spłukiwania: Alfaparf, Semi Di Lino Diamante, Revitalizing lotion 4x 13ml Avon, Advance Techniques Summer Rescue, Sun Dimension Highlight Builder (Krem nadający włosom słoneczne refleksy) x2 Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący bez spłukiwania 200g Farouk, Biosilk, Silk Therapy Treatment (Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania) Schwarzkopf, Gliss Kur Płynny Jedwab, Ekspresowa odżywka regeneracyjna dwufazowa do włosów matowych i trudnych do ułożenia ochronne: Alfaparf Couture Milano Crown Lifter 50ml Avon, Advance Techniques, Daily Shine Dry End Serum (Serum na zniszczone końcówki) L`Biotica, Biovax Silk, Jedwab w płynie Oriflame, HairX, Summer Care, Odżywka w sprayu na lato 150ml 01.2012 Oriflame, Summer Solutions, Leave - in Spray (Odżywka na lato w sprayu) 150ml 06.2011 stylizacja: L'Oreal, Studio Hot Curl, Spray do lokow 150ml Joanna Professional Spray nabłyszczający L'oreal Paris Studio Line, Utrwalenie i Blask Supermocny, Lakier do włosów, 250ml a Tigi, Catwalk, Catfight Pliable Pudding 42g
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
OMG ![]() Ok, to teraz ja wrzucam bilans, bo już nic się nie zmieni. MARZEC Wyszło: 1-2) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 3) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała czekoladowo-kokosowy, 225 ml 4) Avon, Advance Techniques, Intense Repair, Kuracja odbudowująco-wzmacniająca do zniszczonych, słabych i łamliwych włosów, 150 ml – oddane mamie 5) Schwarzkopf, Taft, Supermocny lakier do włosów, 250 ml 6) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Migdał z Kalifornii, 200 ml 7) Mineral Flowers, For Dry Skin, Krem nawilżający na dzień, 40 ml 8) Avon, Senses, Imagine, Kremowy płyn do kąpieli, 750 ml 9) Kamill, Hand & Nail, Krem do rąk z ekstraktem z rumianku, 100 ml 10) Rossmann, Vitamin E, Scrub do ciała, 100 ml 11) Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą, 7 ml 12) Avon, Planet Spa, Relaksujący olejek do kąpieli i masażu ciała Tajski Kwiat Lotosu, 150 ml – oddany mamie 13) Bielenda, Awokado, Łagodny 2-fazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml 14) L’Oreal, Elseve, Nutri-Blask, Szampon upiększający, 200 ml 15) Oriflame, Silk Satin Radiance, Balsam stopniowo opalający, 200 ml 16) Ziaja, Kozie mleko, Mleczko do ciała, 400 ml 17) Bioderma, Sebium H2O, Antybakteryjny płyn micelarny do oczyszczania twarzy, 250 ml 18) Pierre Fabre, Elgydium, Pasta wybielająca, 75 ml Przyszło: 1) Schwarzkopf, Got2b Megalomania, Lakier do włosów, 300 ml 2) Mineral Care, Elements, Sól do kąpieli z Morza Martwego, 300 g 3) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Pedicure pielęgnacyjny, Wulkaniczny peeling do stóp + zmiękczająca maska-serum do stóp, 2 x 6 ml 4-6) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 7) Ziaja, Maska nawilżająca z glinką zieloną, 7 ml 8) Essence, Nail & Cuticle Oil, Oliwka do paznokci, 3,5 ml 9) Oriflame, Nature, Pink Grapefruit & Ginkgo, Scrub do ciała, 150 ml (tego zakupu akurat żałuję, bo niestety ten tzw. scrub, to w rzeczywistości peelingujący żel pod prysznic... Dlatego też kupiłam jeszcze peeling Joanny) 10) Bioderma, Sebium Hydra, Nawilżający krem do skóry tłustej i ze skłonnością do trądziku, 40 ml 11) Biosilk, Volumizing Shampoo, Szampon zwiększający objętość włosów, 350 ml 12) Joanna, Fruit Fantasy, Gruboziarnisty peeling do ciała Rajskie jabłuszko, 200 ml 13-14) Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą, 7 ml 15) Manhattan, Go 4 Big, Tusz do rzęs, 8 ml 16) Rossmann, Isana Hair, Woda brzozowa, 500 ml 17) SI Świt, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml 18) Lip Smacker, Coca-Cola Vanilla, Pomadka do ust, 4 g 19) Procter & Gamble, Blend-a-med, 3D White Fresh, Extreme Mint Kiss, Pasta do zębów, 125 ml 20) Bielenda, Karoten, Masło do ciała, 200 ml 21) Dove, Shape Up, Modelujący sylwetkę krem nawilżający, 250 ml 22) Avon, Anew Rejuvenate, Kuracja mineralna do twarzy, 50 ml 23) Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 50 ml 24) Avon, True Colour, Róż do policzków (Russet), 6 g 25) Iwostin, Purritin, Peeling przeciwtrądzikowy, 50 ml - prezent / gratis: 1) Adidas for Women, Daily Scrub, Peelingujący żel pod prysznic, 250 ml 2) Adidas for Women, Full Vitality, Rewitalizujący żel pod prysznic, 250 ml Wydane: 184,10 zł Na zielono - potrzebne, czyli takie kosmetyki, których poprzednie opakowanie mi się skończy/skończyło lub jeszcze nie miałam czegoś takiego w swoim zbiorze (14)Na czerwono - zachcianki lub takie, których zakup mogłam sobie odpuścić, ale była dobra cena/promocja. (11) Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-03-29 o 19:56 |
|||
|
|
|
#1450 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz wygląda na to, że wiecie co robicie. To tak jak ja. ![]() Też się nad tym zastanawiam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedyny plus jest taki, że masz sporo zużyć, w tym kolorówki. Ale zakupy powalają. Naprawdę mania włosowa. ![]() Nusia dużo zachcianek było w marcu. Tak walczyłyśmy o tytuł królowej marca, że chyba nikt nie wstrzymał się od zakupów.
Edytowane przez carrola Czas edycji: 2011-03-29 o 20:13 |
|||
|
|
|
#1451 |
|
|
Agniesia nie jest tak źle, tylko szamponów duuużo
jesteś zadowolona z Jantara?
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny! Bylismy dzisiaj z Tz-tem w ciuchowym outlecie..Tz sie obkupil, ja kupilam tylko jeansy
doczytam Was jutro bo widze ze 2 ciekawe stronki naskrobalyscie
|
|
|
|
#1453 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
teraz wcieram mgielke radical, ale widze na razie tylko ze jest szalenie niewydajna i sprawia, ze wlosy sa dluzej swieze. nie wypadaja mi po niej wlosy, ale ja nie mam z tym problemow. porostu nie mierze regularnie, wiec nie wiem jak dziala
|
|
#1454 |
|
|
Mój bilans.
Szkoda gadać. Przyszło:
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
|
Cytat:
Ale teraz, na szybko wyszło mi około 140 zł. Dobrze, że Flavo C to prezent.
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
aktogimko brawo za bilans. Choc malo zuzyc ale wazne ze sie starasz
![]() Odnosnie slubu, jakbym miala finanse zeby wyniesc sie do wlasnego mieszkania i miec jeszcze na zycie to bym sie nie zastanawiala (oczywiscie trzeba miec poczucie ze to ten wlasciwy Wiec Hosenko trzymam kciuki zeby dalej wam sie dobrze ukladalo i zeby to byla milosc twojego zycia! Super ze podchodzicie do siebie tak na serio. To prawda ze doswiadczeni ludzie juz calkiem inaczej patrza na siebie. Ja poznalam Tz-ta w wieku 15 lat, praktycznie dorastalam juz z nim. Odnosnie marzen to chcialabym zeby Tz jak najszybciej dostal pewna prace i zebym skonczyla studia. Wtedy bedziemy mogli pomyslec o naszym mieszkaniu. Do dziecka jeszcze nie dojrzalam ksiezniczko zuzycia piekne ale zakupowo przeholowalas! Nusia zuzycia ladne a zakupy pol na pol potrzebne. Wychodzi na to ze chyba najmniej z Was kupilam Wogole dzisiaj znow weszlam do ulubionego sklepu kolorowkowego i byly same ceny outlet bo stare kolekcje...i nic nie kupilam! Ja juz jestem calkowicie wyleczona! albo nawet i zbyt wyleczona! nosku bilans rownowaga ![]() jeszcze poczekam z bilansem bo jutro jeszcze pojdzie szampon i jakies probki |
|
|
|
#1458 |
|
|
cuciola ja też do dziecka nie dojrzałam... nawet, szczerze mówiąc, nie przepadam za dziećmi i nie wiem czy chciałabym mieć swoje
na chwilę obecną wydaje mi się, że nie uwielbiam tylko mojego siostrzeńca, ale on jest nieprzeciętnym dzieckiem dobranoc
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś włosy nie kręcą
![]() Kupiłam ostatnio wodę brzozową, użyłam parę razy i leży (właściwie stoi)
|
#1460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), że chcę mieć dzieci. Chcę, żeby on był ojcem moich dzieci Także w życiu nigdy nic nie wiadomo. Psychicznie nie jestem jeszcze gotowa na dzieci. Ale jak patrzę na maleństwa, to się rozczulam i ostatnio nawet żartowaliśmy z TŻ-em, że sobie zrobimy dzidziusia Ale to i tak nastąpi za jakieś min. 5 lat Cytat:
Znowu mam ambitne plany, żeby kwiecień był rewelacyjnym miesiącem... |
|||
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam brazowy tusz do rzes Endless Ori
|
|
#1462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nakupowałaś! Cytat:
Moja babcia wyszła za mąż po 3 tygodniach znajomości, spotkali się 3 razy i byli bardzo szczęśliwi. No ale to były inne czasy. Chodzi o to, że nieważna jest długość "chodzenia" (nie lubię tego określenia )Cytat:
![]() Doskonale Cię rozumiem, czuję tak samo! Cytat:
Cytat:
Nieźle wszystkie nakupowałyście w tym miesiącu! Ja też trochę, ale nie wydałam nawet 80zł więc jestem zadowolona! Jeszcze dojdzie mi żel senses Lagoon
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Księżniczka, Luskap: macie razem z tym innym życiem, ale decydując się na ślub powinno sie mieć tego świadomość i my ją mamy. Tak samo, jak obydwoje jesteśmy na etapie, kiedy jesteśmy gotowi zrezygnować z wygody mieszkania u rodziców (gotowe obiadki, zakupy, pranie itp), swoje pieniądze przeznaczać na "życie" (do tej pory obydwoje wypłaty mieliśmy na swoje zachcianki, choć TŻ coś dokładał rodzicom, bo nie mają zbyt dobrej sytuacji finansowej), bo jednak ważniejsze jest, żeby być razem i rozpocząć życie na własny rachunek.
Zdajemy sobie też sprawę, że nie będzie łatwo na początku - on spłaca 2 kredyty, więc niewiele wypłaty mu zostaje, żadne z nas nie ma mieszkania, ale to wszystko jest mniej ważne w tej chwili. Jesteśmy świadomi a zarazem gotowi na starcie z tymi problemami.
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Hos, masz rację. My też mieliśmy tą świadomość, ale jak już tak wszystko się zmieniło, to tęskni się do tego co było. Wcześniej tęskniłam do tego co mam teraz
Echh człowiek to taka głupia istota!Wkleję swój bilans: Zużyte w marcu:próbka serum minimalizującego pory E.Lauder próbka kremu do twarzy LRP Effaclar A.I. 2ml antyperspirant Rexona sexy 150ml próbka jedwabiu do włosów WAX 1,5ml żel pod prysznic Sephora czekoladowy 150ml żel do mycia twarzy Avene Cleanance 200ml Nawilżające mleczko LRP Iso-Urea 15ml odlewka Adidas Pure Lightness 5ml Wymienione: Halle Berry Halle natural spray 75ml próbka Naomi Campbell Cat deluxe with kisses 1,2ml Guerlain Meteorites puder prasowany 03 Beige luminelle Oddane: Avon dezodorant Outspoken by Fergie 75ml Mypa Aloe Vera balsam z aloesem 300ml Kupione:
Z wymiany:
|
#1465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale kolekcja! Gdzie Ty to wszystko trzymasz? ![]() Cytat:
Jak oceniasz peeling Dax? Zdzierak czy raczej delikates? Ciągle używam peelingów Joanny - Naturia albo Fruit Fantasy, a teraz naszła mnie chęć na coś innego. Kusi peeling z Alterry i właśnie coś z Daxa albo Farmony. ![]() Cytat:
Cytat:
Wyszłaś praktycznie na zero. ![]() Gdzieś nam zaginęła Mali i gani. ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() Pokaż lakier! Jeszcze tej nowej edycji wiosennej nie widziałam w moich Naturach. ![]() I nie będę się powtarzać, tylko powiem, że wszystkie dobrze gadacie - ślub powoduje zmiany i trzeba być gotowym na życie na własny rachunek. Trafił Ci się konkretny facet.
|
|
#1466 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni, bo czuję się dziwolągiem trochę. Gadałam o tym z mamą (urodziła mojego brata mając 25 lat), powiedziała mi, że ona od zawsze chciała mieć dzieci i że to po prostu się wie. Hmm no to ja nie wiem. Cytat:
Uczyłam się do 3, wstałam o 5.50 bo o 8 miałam egzamin. Trochę mi się chce spać.
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jestem tutaj we Wloszech to tesknie okropnie za rodzinka, a jak jestem dluzej w Pl to brakuje mi na nowo tej mojej "wolnosci" od rodziny ![]() Zrobilam pyszny obiadek kus kus z kurczakiem w kosteczki w panierce, sosem pomidorowym i ozdobione papryka
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie są tylko lakiery. Postaram się wrzucić lakier.
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucałyście swoje bilanse, więc ja tylko napiszę, że marzec zupełnie mi nie poszedł
Zużyć co prawda kilka było, ale zdecydowanie za dużo mi przybyło - większość to jednak kosmetyki otrzymane do testów.
|
#1470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że chociaż domu nie budujemy tylko odnawiamy ten co jest ![]() ja ostatnio też myślałam o tym żeby jeszcze w tym roku zajść w ciążę, kiedy powiedziałam to TŻowi to zdziwiony stwierdził że dla niego to przecież oczywiste Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

) na komunię mojej chrześnicy
no i jeszcze skusiłam się na błękitny lakier z nowej serii Sensique exotic flower 
Zgadzam się, że wszystko zależy od charakteru, częstości spotkań itd. ale też od wieku. Trzyletni związek nastolatki (która jest pewna że to ten jedyny) to co innego jak kilka miesięcy znajomości w wieku np. 26 lat, kiedy ma się większe doświadczenie w związkach, lepiej zna się życie, można łatwiej ocenić zagrożenia itd.
Jestem bardzo szczęśliwa, ale tęsknię za czasem dziennych studiów: pełen luz, imprezy, późne wstawanie, mnóstwo spontanicznych akcji itd. Jestem cały czas z tym samym mężczyzną (mieszkałam z nim też na studiach), ale po slubie jest inaczej. I nie chodzi tu o to, że coś się między nami jest inaczej, ale zmieniło się otoczenie. Kiedyś mogłam przeleżeć całe przedpołudnie, a teraz wolne chwile spędzam na obiadkach u rodziców, teściów, dziadków ...

Daj znać, jak tam z tymi salami się sprawa rozwija.

A ile wydałaś kaski?
Ale teraz, na szybko wyszło mi około 140 zł.
Echh człowiek to taka głupia istota!
Zużyć co prawda kilka było, ale zdecydowanie za dużo mi przybyło - większość to jednak kosmetyki otrzymane do testów.