Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 14:58   #1441
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII

Kupiłam dziś super sukienkę (mama powiedziała, że mi sfinansują w ramach prezentu urodzinowego ) na komunię mojej chrześnicy no i jeszcze skusiłam się na błękitny lakier z nowej serii Sensique exotic flower

co do małżeństwa to też uważam, ze 2 m-ce to troszkę szybko, ale wszystko zależy od człowieka. no i dobrze byłoby go sprawdzić we wszelkich możliwych sytuacjach, ale po to żeby przekonać się jak się zachowuje w sprawach ważnych (np po alkoholu itp) pierdoły typu rozrzucanie skarpetek można pominąć, takie rzeczy są do ustalenia/ew. zmiany U nas np czekaliśmy i chodziliśmy bardzo długo, ale tylko dlatego, że byłam za młoda. Slub był w zeszłym roku, ale planowaliśmy go żeby się odbył już 4 lata wstecz!czyli jakieś 5-6 lat temu wiedzieliśmy, ze się pobierzemy...

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2011-03-29 o 15:21
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:13   #1442
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Agniesia pokaż co tam włosowego masz.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:41   #1443
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Hosenko, ale szybko Zgadzam się, że wszystko zależy od charakteru, częstości spotkań itd. ale też od wieku. Trzyletni związek nastolatki (która jest pewna że to ten jedyny) to co innego jak kilka miesięcy znajomości w wieku np. 26 lat, kiedy ma się większe doświadczenie w związkach, lepiej zna się życie, można łatwiej ocenić zagrożenia itd.
Kochana mocno trzymam za Was kciuki
Aktogimko mnie na Twoim miejscu by się nie spieszyło do takiego życia Mam pracę, męża, swoje mieszkanie, codzienne obowiązki, brakuje tylko dzidzi Jestem bardzo szczęśliwa, ale tęsknię za czasem dziennych studiów: pełen luz, imprezy, późne wstawanie, mnóstwo spontanicznych akcji itd. Jestem cały czas z tym samym mężczyzną (mieszkałam z nim też na studiach), ale po slubie jest inaczej. I nie chodzi tu o to, że coś się między nami jest inaczej, ale zmieniło się otoczenie. Kiedyś mogłam przeleżeć całe przedpołudnie, a teraz wolne chwile spędzam na obiadkach u rodziców, teściów, dziadków ...

Wklejam mój marzec i uciekam
Chyba nie ma wątpliwości, że zostałam Królową Marca -> zakupową

Zużyte:

1. Peeling enzymatyczny + maseczka kolagenowa Collagenius Duo, Efektima (saszetka)
2. Dipliner do kresek czarny, Golden Rose
3. Maseczka wulkaniczna z ogórkiem, Biochemia Urody
4. Algi do mycia ciała, Bielenda
5. Krem na dzień/noc Karoten, Bielenda
6. Antyperspirant w kulce 'Kwiat lotosu' Jardins du Monde, Yves Rocher (50 ml)
7. Krem do cery trądzikowej Best, Herba Studio (28 g)
8. Dwufazowy płyn do demakijażu oczu i ust Dermo System, Delia (210 ml)
9. Mleczna odżywka kremowa do włosów Crema al Latte Serical, Kallos (1000 ml)
10. Krem ochronny na superwrażliwe miejsca SPF50+ Eva Sun, Pollena-Ewa (25 ml)
11. Mleczko wygładzająco - nawilżające Iso-Urea, La Roche Posay (15 ml)
12. Maseczka do twarzy oczyszczająco - normalizująca do cery mieszanej i tłustej Kuracja Matująca, Soraya (saszetka)
13. Cień do powiek Magic Dust nr 205, My Secret
14. Kredka brązowa do oczu Couleurs Nature, Yves Rocher
15. Błyszczyk Holographic Lip Gloss, Wibo
16. Błyszczyk He'f Favourite Lip Gloss nr 75 Red Manhattan, Playboy Beauty
17. Zestaw do stylizacji brwi, Essence
18. Maseczka przeciwzmarszczkowa na twarz, szyję i dekolt Aktywna Soja, Dax Cosmetics

19. Serum na blizny z rokitnikiem, Biochemia Urody (35 ml)
20. Serum-olejek regulujący Lemon, Biochemia Urody (30 ml)

21. Żel do stóp Lavande Essentielle, Yves Rocher (50 ml)
22. Błyszczyk Diamond 12HR Lip Treatment nr 31 Engaging, Sally Hansen
23. Mleczko do ciała Les Plaisirs Nature Wanilia Bio, Yves Rocher (50 ml)

wymienione

wyrzuciłam przeterminowane końcówki
oddane w giveaway na Manii Zużywania

Kupione:

1. Hydrolat z róży stulistnej, Biochemia Urody
2. Oczyszczająca maska błotna do cery tłustej, Himalaya Herbals
3. Glinka Ghassoul, Organique

4. Kąpiel solankowa jodowo - bromowa o zapachu bzu Z Apteczki Babuni, Joanna 6,45 zł
5. Odżywka do włosów i skóry głowy Jantar, Farmona 8,99 zł
6-7. Kąpiel ziołowa Eukaliptus i cytrus, Dresdner Essenz 2,78 zł

8. Jedwab w płynie Moc Natury Wax Silk, L'Biotica
9. Emulsja dla kobiet w ciąży Babydream fur Mama, Rossmann

10. Krem antyseptyczny dla dzieci i dorosłych z problemami skórnymi Sudocrem, Forest Tosara
11. Intensywnie regenerująca maseczka do włosów blond Biovax, L`Biotica 14,99 zł
12. Szampon ekologiczny dla wszystkich rodzajów włosów Shampooing Brillance I Love My Planet, Yves Rocher 9,90 zł
13. Krem ochronny na zimę Arnica Essentielle, Yves Rocher 12,90 zł
14. Żel pod prysznic Pur Desir de Lilas, Yves Rocher 10,90 zł
15. Płyn do kąpieli Les Plaisirs Nature Wanilia Bio,
Yves Rocher 14,90 zł
16. Mleczko do ciała Les Plaisirs Nature Wanilia Bio, Yves Rocher -> już zużyte
17. Peeling do stóp z pumeksem Lavande Essentielle, Yves Rocher 10,90 zł
18. Dwuwarstwowy płyn do demakijażu oczu z bławatkiem, Yves Rocher 14,90 zł
19. Woda perfumowana So Elixir 30 ml, Yves Rocher
20. Miniatura płynu micelarnego do demakijażu z wyciągiem z 3 herbat, Yves Rocher
21. Maseczka przywracająca świeżość i blask Cure Solutions, Yves Rocher

22. Puder rozświetlający Urban Baroque, Catrice 17,99 zł
23. Podwójny cień do powiek
Urban Baroque, Catrice 15,99 zł
24. Olejek myjący - pomarańczowy, Biochemia Urody 11,50 zł
25. Olej tamanu
, Biochemia Urody 9.80 zł
26. Tonik z kwasem BHA 2%
, Biochemia Urody 17.50 zł
27. Skwalan
, Biochemia Urody 9.50 zł
28. Puder perłowy
, Biochemia Urody 12.50 zł
29. Żel hialuronowy odżywczy
, Biochemia Urody 18.80 zł
30. Hydrolat oczarowy
, Biochemia Urody 11.90 zł
31. Hydrolat geraniowy
, Biochemia Urody 11.90 zł
32. Hydrolat z kwiatu kocanki
, Biochemia Urody 19.90 zł
33. Modelujący sylwetkę krem nawilżający Shape Up, Dove ok. 10 zł
Oraz początek mojej perfumowej manii , czyli nowe próbki, odlewki, samplerki :
34. Dolce Vita, Christian Dior
35. Pink Sugar, Aquolina
36. Serpentine, Roberto Cavalli
37. Parisienne, Yves Saint Laurent

przybyło z wymian
kupione potrzebne
kupione niekoniecznie potrzebne
zamówienie z Yves Rocher
limitowane zachciewajki
zamówienie z BU, naprawdę wszystko potrzebne

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2011-03-29 o 15:44
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 15:41   #1444
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś super sukienkę (mama powiedziała, że mi sfinansują w ramach prezentu urodzinowego ) na komunię mojej chrześnicy no i jeszcze skusiłam się na błękitny lakier z nowej serii Sensique exotic flower

co do małżeństwa to też uważam, ze 2 m-ce to troszkę szybko, ale wszystko zależy od człowieka. no i dobrze byłoby go sprawdzić we wszelkich możliwych sytuacjach, ale po to żeby przekonać się jak się zachowuje w sprawach ważnych (np po alkoholu itp) pierdoły typu rozrzucanie skarpetek można pominąć, takie rzeczy są do ustalenia/ew. zmiany U nas np czekaliśmy i chodziliśmy bardzo długo, ale tylko dlatego, że byłam za młoda. Slub był w zeszłym roku, ale planowaliśmy go żeby się odbył już 4 lata wstecz!czyli jakieś 5-6 lat temu wiedzieliśmy, ze się pobierzemy...
U nas to trochę inaczej, bo nie ma co ukrywać, że inaczej wygląda związek prawie 30-latków niż 20 latków. Trudno, żebyśmy patrzyli tylko na to, że fajnie pójść razem do kina czy na pizzę.
Obydwoje wiemy czego chcemy, jest nam ze sobą wspaniale, po alkoholu już wiemy jacy jesteśmy, rozwiązywać nieporozumienia też umiemy (kilka już za nami), potrafimy szczerze rozmawiać o wszystkim. Samo to, że "wprowadzam" go do rodziny (jak chociaż te pogawędki z moimi rodzicami, czy moje z jego siostrą) o czymś świadczy. On u siebie też widzi inne podejście - nawet w takich błahych sprawach, jak to, że dotąd żadnej dziewczyny nie wziął na swój mecz, czy że nigdy nie opuszczał treningów, a piątkowe wieczory były świętością dla niego i jego najlepszego kolegi. To nieliczne przykłady, po których sam widzi, że z jego strony to poważna sprawa.

Poczatkowo tematy ślubu traktowałam pół żartem pół serio, myślałam, że jak mu powiem, ze jest wolny termin na wrzesień, to że też to potraktuje z przymrużeniem oka, a tu reakcja była zupełnie inna. Dzisiaj nawet sam zadzwonił 2 inne miejsca, gdzie są wolne na październik i jedziemy 1 oglądnąć wieczorem (druga odpada z przyczyn finansowych).

Co do długości związku przed ślubem - mój kuzyn oświadczył się na 3 czy 4 spotkaniu, ślub też odbył się szybko, kwestia kilku miesięcy i są do dzisiaj małżeństwem, 3 dzieci. No ale miał 30+ lat, ona też.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:05   #1445
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Aktogimko mnie na Twoim miejscu by się nie spieszyło do takiego życia Mam pracę, męża, swoje mieszkanie, codzienne obowiązki, brakuje tylko dzidzi Jestem bardzo szczęśliwa, ale tęsknię za czasem dziennych studiów: pełen luz, imprezy, późne wstawanie, mnóstwo spontanicznych akcji itd. Jestem cały czas z tym samym mężczyzną (mieszkałam z nim też na studiach), ale po slubie jest inaczej. I nie chodzi tu o to, że coś się między nami jest inaczej, ale zmieniło się otoczenie. Kiedyś mogłam przeleżeć całe przedpołudnie, a teraz wolne chwile spędzam na obiadkach u rodziców, teściów, dziadków ...
Wiesz jak to jest - jak się było w podstawówce, to się chciało mieć już te 18 lat, bo łaaaał to taki super poważny wiek! Jak się było w liceum, to się chciało być już na studiach, bo student to jest coś! Ja teraz przechodzę jakąś fascynację małżeństwem, wspólnym mieszkaniem, planowaniem zakupów, gotowaniem obiadków i budzeniem się w jednym łóżku. Wiem, idealizuję, bo nie tylko na tym polega wspólne życie, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.

A z zakupami w marcu to poszalałaś. Nie dość, że YR, to jeszcze BU zdążyło przyjść w tym miesiącu. Ale za to kwiecień zaczniesz z czystym kontem.

I w pełni zgadzam się z tym, że inaczej wygląda związek nastolatków, a inaczej ludzi w okolicy 30-stki. Hosenko, trzymam mocno za Was kciuki. Daj znać, jak tam z tymi salami się sprawa rozwija.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:20   #1446
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Wiesz jak to jest - jak się było w podstawówce, to się chciało mieć już te 18 lat, bo łaaaał to taki super poważny wiek! Jak się było w liceum, to się chciało być już na studiach, bo student to jest coś! Ja teraz przechodzę jakąś fascynację małżeństwem, wspólnym mieszkaniem, planowaniem zakupów, gotowaniem obiadków i budzeniem się w jednym łóżku. Wiem, idealizuję, bo nie tylko na tym polega wspólne życie, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.

A z zakupami w marcu to poszalałaś. Nie dość, że YR, to jeszcze BU zdążyło przyjść w tym miesiącu. Ale za to kwiecień zaczniesz z czystym kontem.

I w pełni zgadzam się z tym, że inaczej wygląda związek nastolatków, a inaczej ludzi w okolicy 30-stki. Hosenko, trzymam mocno za Was kciuki. Daj znać, jak tam z tymi salami się sprawa rozwija.
Rozumiem Cię, też zawsze chciałam mieć o kilka lat do przodu. Teraz myślę o dziecku, a pewnie gdy się pojawi to często będę tęsknić do spokoju i ciszy w domu jaką mam teraz, chociaż na pewno będę bardzo mocno swoją dzidzię kochać
Rozpędziłam się zakupowo, ale już naprawdę nie mam wielu zapasów. W nadmiarze zostały mi tylko smarowidła do ciała, bo mam jakieś 8-9, a tak wszystko jest w normie. A w biochemii już były pustki.

Gdzie się podziewa Maliniarka?
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:39   #1447
Koshatka
Zakorzenienie

Mnie jakoś nie spieszno do własnego mieszkania, gotowania obiadków itd. Przerabiałam to już i na razie wygodniej mi u rodziców. A do TŻ zawsze mogę wpaść na kilka dni jako gość i wtedy on wszystko robi.
Stary 2011-03-29, 18:20   #1448
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Agniesia pokaż co tam włosowego masz.
chyba nie wiesz o co prosisz

szampony:
Cattier, Szampon z ekstraktem z bambusa do włosów suchych 250ml
Joanna, Naturia, Szampon z miodem i cytryną
Joanna, Z Apteczki Babuni, Szampon jajeczny
John Frieda, Sheer Blonde, Go Blonder Lightening Shampoo (Szampon rozjaśniający do włosów blond)
Lush, Big (Szampon do włosów nabłyszczający i zwiększający objętość)
Lush, Karma Comba (Szampon w kostce przeciwłupieżowy)
Lush, Seanik Solid Shampoo (Szampon z solą morską w kostce - zmiękcza, dodaje objętości i nabłyszcza)
Lush, Ultimate Shine (Szampon w kostce nabłyszczający)
Rossmann, Babydream, Szampon dla dzieci
Schwarzkopf, Schauma, Olejek Intensywnie Pielęgnujący, Szampon z olejkiem z orzechów makadamia 250ml

maski, odżywki do spłukiwania:
Babyliss, Pro Relax, Beurre De Karite (Krem intensywnie regenerujący włosy z masłem shea) 250ml
Joanna, Naturia, Maseczka regenerująca 'Len i Rumianek'
Joanna, Naturia, Odżywka z makiem i bawełną do włosów farbowanych
Joanna, Professional, Kuracja do włosów z proteinami mlecznymi `Kokos` (odlewka)
Malwa, Studio Gloria, Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych 240ml
Procter & Gamble, Pantene Pro-V Restoratives, Pełna Kontrola, Odżywka 200ml
Sther, Lorys, Snake Oil (Odżywka do włosów zniszczonych i farbowanych z olejkiem z węża) 1000ml
Venita, Naturel, Venita Mask (Maska regenerująca do włosów) 250ml

olejki:
Kosmed, Nafta kosmetyczna z olejem rycynowym 150ml
Himalaya Herbals, Revitalizing Hair Oil (Rewitalizujący olejek do włosów) 200ml

odżywki bez spłukiwania:
Alfaparf, Semi Di Lino Diamante, Revitalizing lotion 4x 13ml
Avon, Advance Techniques Summer Rescue, Sun Dimension Highlight Builder (Krem nadający włosom słoneczne refleksy) x2
Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy
Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów
Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący bez spłukiwania 200g
Farouk, Biosilk, Silk Therapy Treatment (Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania)
Schwarzkopf, Gliss Kur Płynny Jedwab, Ekspresowa odżywka regeneracyjna dwufazowa do włosów matowych i trudnych do ułożenia

ochronne:
Alfaparf Couture Milano Crown Lifter 50ml
Avon, Advance Techniques, Daily Shine Dry End Serum (Serum na zniszczone końcówki)
L`Biotica, Biovax Silk, Jedwab w płynie
Oriflame, HairX, Summer Care, Odżywka w sprayu na lato 150ml 01.2012
Oriflame, Summer Solutions, Leave - in Spray (Odżywka na lato w sprayu) 150ml 06.2011

stylizacja:
L'Oreal, Studio Hot Curl, Spray do lokow 150ml
Joanna Professional Spray nabłyszczający
L'oreal Paris Studio Line, Utrwalenie i Blask Supermocny, Lakier do włosów, 250ml a
Tigi, Catwalk, Catfight Pliable Pudding 42g
Stary 2011-03-29, 19:54   #1449
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myślałam, że to u mnie będzie najgorzej

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U nas to trochę inaczej, bo nie ma co ukrywać, że inaczej wygląda związek prawie 30-latków niż 20 latków. Trudno, żebyśmy patrzyli tylko na to, że fajnie pójść razem do kina czy na pizzę.
Obydwoje wiemy czego chcemy, jest nam ze sobą wspaniale, po alkoholu już wiemy jacy jesteśmy, rozwiązywać nieporozumienia też umiemy (kilka już za nami), potrafimy szczerze rozmawiać o wszystkim. Samo to, że "wprowadzam" go do rodziny (jak chociaż te pogawędki z moimi rodzicami, czy moje z jego siostrą) o czymś świadczy. On u siebie też widzi inne podejście - nawet w takich błahych sprawach, jak to, że dotąd żadnej dziewczyny nie wziął na swój mecz, czy że nigdy nie opuszczał treningów, a piątkowe wieczory były świętością dla niego i jego najlepszego kolegi. To nieliczne przykłady, po których sam widzi, że z jego strony to poważna sprawa.
Oczywiście, że wiek ma tu duże znaczenie. I po tym poście widać, że jednak Wy jesteście gotowi na tak szybki ślub

Cytat:
Wiesz jak to jest - jak się było w podstawówce, to się chciało mieć już te 18 lat, bo łaaaał to taki super poważny wiek! Jak się było w liceum, to się chciało być już na studiach, bo student to jest coś!
Zawsze chce się to, czego się nie ma

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
OMG

Ok, to teraz ja wrzucam bilans, bo już nic się nie zmieni.

MARZEC

Wyszło:
1-2) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
3) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała czekoladowo-kokosowy, 225 ml
4) Avon, Advance Techniques, Intense Repair, Kuracja odbudowująco-wzmacniająca do zniszczonych, słabych i łamliwych włosów, 150 ml – oddane mamie
5) Schwarzkopf, Taft, Supermocny lakier do włosów, 250 ml
6) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Migdał z Kalifornii, 200 ml
7) Mineral Flowers, For Dry Skin, Krem nawilżający na dzień, 40 ml
8) Avon, Senses, Imagine, Kremowy płyn do kąpieli, 750 ml
9) Kamill, Hand & Nail, Krem do rąk z ekstraktem z rumianku, 100 ml
10) Rossmann, Vitamin E, Scrub do ciała, 100 ml
11) Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą, 7 ml
12) Avon, Planet Spa, Relaksujący olejek do kąpieli i masażu ciała Tajski Kwiat Lotosu, 150 ml – oddany mamie
13) Bielenda, Awokado, Łagodny 2-fazowy płyn do demakijażu oczu, 125 ml
14) L’Oreal, Elseve, Nutri-Blask, Szampon upiększający, 200 ml
15) Oriflame, Silk Satin Radiance, Balsam stopniowo opalający, 200 ml
16) Ziaja, Kozie mleko, Mleczko do ciała, 400 ml
17) Bioderma, Sebium H2O, Antybakteryjny płyn micelarny do oczyszczania twarzy, 250 ml
18) Pierre Fabre, Elgydium, Pasta wybielająca, 75 ml

Przyszło:
1) Schwarzkopf, Got2b Megalomania, Lakier do włosów, 300 ml
2) Mineral Care, Elements, Sól do kąpieli z Morza Martwego, 300 g
3) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Pedicure pielęgnacyjny, Wulkaniczny peeling do stóp + zmiękczająca maska-serum do stóp, 2 x 6 ml
4-6) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml
7) Ziaja, Maska nawilżająca z glinką zieloną, 7 ml
8) Essence, Nail & Cuticle Oil, Oliwka do paznokci, 3,5 ml
9) Oriflame, Nature, Pink Grapefruit & Ginkgo, Scrub do ciała, 150 ml (tego zakupu akurat żałuję, bo niestety ten tzw. scrub, to w rzeczywistości peelingujący żel pod prysznic... Dlatego też kupiłam jeszcze peeling Joanny)
10) Bioderma, Sebium Hydra, Nawilżający krem do skóry tłustej i ze skłonnością do trądziku, 40 ml
11) Biosilk, Volumizing Shampoo, Szampon zwiększający objętość włosów, 350 ml
12) Joanna, Fruit Fantasy, Gruboziarnisty peeling do ciała Rajskie jabłuszko, 200 ml
13-14) Ziaja, Maska oczyszczająca z glinką szarą, 7 ml
15) Manhattan, Go 4 Big, Tusz do rzęs, 8 ml
16) Rossmann, Isana Hair, Woda brzozowa, 500 ml
17) SI Świt, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml
18) Lip Smacker, Coca-Cola Vanilla, Pomadka do ust, 4 g
19) Procter & Gamble, Blend-a-med, 3D White Fresh, Extreme Mint Kiss, Pasta do zębów, 125 ml
20) Bielenda, Karoten, Masło do ciała, 200 ml
21) Dove, Shape Up, Modelujący sylwetkę krem nawilżający, 250 ml
22) Avon, Anew Rejuvenate, Kuracja mineralna do twarzy, 50 ml
23) Avon, Planet Spa, Odżywcze masło do ciała z minerałami z Morza Martwego, 50 ml
24) Avon, True Colour, Róż do policzków (Russet), 6 g
25) Iwostin, Purritin, Peeling przeciwtrądzikowy, 50 ml
- prezent / gratis:
1) Adidas for Women, Daily Scrub, Peelingujący żel pod prysznic, 250 ml
2) Adidas for Women, Full Vitality, Rewitalizujący żel pod prysznic, 250 ml

Wydane: 184,10 zł

Na zielono - potrzebne, czyli takie kosmetyki, których poprzednie opakowanie mi się skończy/skończyło lub jeszcze nie miałam czegoś takiego w swoim zbiorze (14)
Na czerwono - zachcianki lub takie, których zakup mogłam sobie odpuścić, ale była dobra cena/promocja. (11)

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2011-03-29 o 19:56
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:11   #1450
carrola
Zadomowienie

Cytat:
/tak mówiliśmy TŻ pół żartem pół serio o ślubie we wrześniu 2011, wczoraj zaczęliśmy się rozglądać za salą no i są wolne terminy, 1 salę już oglądnęliśmy /
Życzę szczęścia. Wasza znajomość postępuje bardzo szybko, ja bym się bała po tak krótkim czasie planować ślub, ale wierzę że może się udać. Z tego co piszesz wygląda na to, że wiecie co robicie.

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Wiecie co....nic mi sie nie chceee, jestem leniem przebrzydłym
To tak jak ja.

Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
a gdzie się podziała Maliniarka?
Też się nad tym zastanawiam.

Cytat:
Zrobiłam też marcowy bilans, oto efekty:

zużyte/wyrzucone - 3/1
kupione - 6, wydane 42,80 zł
dostałam - 5
Sporo więcej przybyło niż ubyło, ale w nowym miesiącu na pewno będzie lepiej.

Cytat:
Wklejam mój marzec i uciekam
Jedyny plus jest taki, że masz sporo zużyć, w tym kolorówki. Ale zakupy powalają.

Cytat:
Naprawdę mania włosowa.

Nusia dużo zachcianek było w marcu.

Tak walczyłyśmy o tytuł królowej marca, że chyba nikt nie wstrzymał się od zakupów.

Edytowane przez carrola
Czas edycji: 2011-03-29 o 20:13
carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 20:46   #1451
noseknosek

Agniesia nie jest tak źle, tylko szamponów duuużo jesteś zadowolona z Jantara?

biegam
Stary 2011-03-29, 22:34   #1452
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc dziewczyny! Bylismy dzisiaj z Tz-tem w ciuchowym outlecie..Tz sie obkupil, ja kupilam tylko jeansy doczytam Was jutro bo widze ze 2 ciekawe stronki naskrobalyscie

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 23:32   #1453
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Agniesia nie jest tak źle, tylko szamponów duuużo jesteś zadowolona z Jantara?
nie uzywalam jeszcze teraz wcieram mgielke radical, ale widze na razie tylko ze jest szalenie niewydajna i sprawia, ze wlosy sa dluzej swieze. nie wypadaja mi po niej wlosy, ale ja nie mam z tym problemow. porostu nie mierze regularnie, wiec nie wiem jak dziala
Stary 2011-03-29, 23:54   #1454
noseknosek

Mój bilans. Szkoda gadać.
Przyszło:
  1. krem pod oczy Flos Lek aloes
  2. serum do twarzy Auriga Flavo C
  3. żel pod prysznic Nivea Harmony Time
  4. maska Elseve Total Repair 5
  5. żel aloesowy Flos Lek
  6. maska Gloria
  7. żel aloesowy Gorvita
  8. szampon Farmona brzozowy
  9. szampon Alterra papaja&bambus
  10. żel aloesowy Cien Lidl
  11. żel aloesowy Cien Lidl
  12. żel pod prysznic Lirene winogronowy
  13. maska Schwarzkopf Repair Rescue
  14. krem Bioderma Hydra
  15. mus do ciała Bielenda Beauty Milky
Wyszło:
  1. krem do stóp YR lawenda
  2. maska Elseve Re-Nutrition
  3. masło Bielenda kasztan
  4. reduktor cellulitu Ziaja Rebuild
  5. serum do biustu Eveline push-up
  6. szampon Schauma shea&kokos
  7. szampon Ziaja mięta
  8. masło Bielenda soja
  9. żel pod prysznic Avon Garden of Eden
  10. krem do twarzy SVR Lysanel Active
  11. krem do twarzy MF migdał na dzień
  12. krem do twarzy MF migdał na noc
  13. szampon Schauma granat&jagody
  14. żel do golenia Joanna melonowy

biegam
Stary 2011-03-29, 23:58   #1455
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie wyszłaś na zero Brawo za zużycie aż trzech kremów A ile wydałaś kaski?
Stary 2011-03-30, 00:27   #1456
noseknosek

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Prawie wyszłaś na zero Brawo za zużycie aż trzech kremów A ile wydałaś kaski?
Nie podliczam nigdy ile wydałam. Ale teraz, na szybko wyszło mi około 140 zł. Dobrze, że Flavo C to prezent. Z wykończonych kremów bardzo się cieszę, ale po Lysanelu będę płakać, bo to fantastyczny krem, a już nigdzie go nie można kupić.

biegam
Stary 2011-03-30, 00:28   #1457
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

aktogimko brawo za bilans. Choc malo zuzyc ale wazne ze sie starasz

Odnosnie slubu, jakbym miala finanse zeby wyniesc sie do wlasnego mieszkania i miec jeszcze na zycie to bym sie nie zastanawiala (oczywiscie trzeba miec poczucie ze to ten wlasciwy)
Wiec Hosenko trzymam kciuki zeby dalej wam sie dobrze ukladalo i zeby to byla milosc twojego zycia! Super ze podchodzicie do siebie tak na serio.
To prawda ze doswiadczeni ludzie juz calkiem inaczej patrza na siebie. Ja poznalam Tz-ta w wieku 15 lat, praktycznie dorastalam juz z nim.
Odnosnie marzen to chcialabym zeby Tz jak najszybciej dostal pewna prace i zebym skonczyla studia. Wtedy bedziemy mogli pomyslec o naszym mieszkaniu. Do dziecka jeszcze nie dojrzalam

ksiezniczko zuzycia piekne ale zakupowo przeholowalas!

Nusia zuzycia ladne a zakupy pol na pol potrzebne.

Wychodzi na to ze chyba najmniej z Was kupilam Wogole dzisiaj znow weszlam do ulubionego sklepu kolorowkowego i byly same ceny outlet bo stare kolekcje...i nic nie kupilam!
Ja juz jestem calkowicie wyleczona! albo nawet i zbyt wyleczona!

nosku bilans rownowaga

jeszcze poczekam z bilansem bo jutro jeszcze pojdzie szampon i jakies probki

Stary 2011-03-30, 00:52   #1458
noseknosek

cuciola ja też do dziecka nie dojrzałam... nawet, szczerze mówiąc, nie przepadam za dziećmi i nie wiem czy chciałabym mieć swoje na chwilę obecną wydaje mi się, że nie uwielbiam tylko mojego siostrzeńca, ale on jest nieprzeciętnym dzieckiem

dobranoc

biegam
Stary 2011-03-30, 08:41   #1459
Hosenka*
Zakorzenienie

Mnie jakoś włosy nie kręcą
Kupiłam ostatnio wodę brzozową, użyłam parę razy i leży (właściwie stoi)

Instagram

Stary 2011-03-30, 11:07   #1460
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Z wykończonych kremów bardzo się cieszę, ale po Lysanelu będę płakać, bo to fantastyczny krem, a już nigdzie go nie można kupić.
Mi się wydaje, że w SP jest normalnie w sprzedaży... A jeśli nie ma nigdzie u Ciebie, to na pewno dorwiesz w necie.

Cytat:
cuciola ja też do dziecka nie dojrzałam... nawet, szczerze mówiąc, nie przepadam za dziećmi i nie wiem czy chciałabym mieć swoje na chwilę obecną wydaje mi się, że nie uwielbiam tylko mojego siostrzeńca, ale on jest nieprzeciętnym dzieckiem
A ja kiedyś nie chciałam mieć dzieci i miałam z exTŻ-em plany na przyszłość tylko we dwoje (on miał takie samo zdanie o posiadaniu dzieci). A teraz mi się zupełnie zmieniło, obecny TŻ sprawił (mimowolnie ), że chcę mieć dzieci. Chcę, żeby on był ojcem moich dzieci Także w życiu nigdy nic nie wiadomo. Psychicznie nie jestem jeszcze gotowa na dzieci. Ale jak patrzę na maleństwa, to się rozczulam i ostatnio nawet żartowaliśmy z TŻ-em, że sobie zrobimy dzidziusia Ale to i tak nastąpi za jakieś min. 5 lat

Cytat:
Mnie jakoś włosy nie kręcą
Kupiłam ostatnio wodę brzozową, użyłam parę razy i leży (właściwie stoi)
Ja też niedawno ją kupiłam i użyłam kilka, ale wkurza mnie dozownik. Czekam, aż mi się skończy odżywka w spray'u Gliss Kura, wtedy przeleję do opakowania wodę brzozową i będę regularnie stosować.

Znowu mam ambitne plany, żeby kwiecień był rewelacyjnym miesiącem...
Stary 2011-03-30, 11:40   #1461
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam brazowy tusz do rzes Endless Ori

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 13:06   #1462
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Hosenko, ale szybko Zgadzam się, że wszystko zależy od charakteru, częstości spotkań itd. ale też od wieku. Trzyletni związek nastolatki (która jest pewna że to ten jedyny) to co innego jak kilka miesięcy znajomości w wieku np. 26 lat, kiedy ma się większe doświadczenie w związkach, lepiej zna się życie, można łatwiej ocenić zagrożenia itd.

Zgadzam się w 100% z pogrubionym i z tym na dole też, bo u mnie jest tak samo! Jestem szczęśliwa, ale tęsknię do czasów, kiedy miałam taki luz i myślałam tylko jak uprzyjemnić sobie czas... np. oglądałam całe sezony seriali, czy siedziałam pół dnia na kompie. Teraz są inne zajęcia, obowiązki i co innego mam na głowie. Np teraz poraziły mnie ceny okien i drzwi do naszego domu! rozglądamy się i okna i drzwi wyniosą ponad 40 tysięcy! A patrzymy na takie dość tanie!
Ale nakupowałaś!
Cytat:

Poczatkowo tematy ślubu traktowałam pół żartem pół serio, myślałam, że jak mu powiem, ze jest wolny termin na wrzesień, to że też to potraktuje z przymrużeniem oka, a tu reakcja była zupełnie inna. Dzisiaj nawet sam zadzwonił 2 inne miejsca, gdzie są wolne na październik i jedziemy 1 oglądnąć wieczorem (druga odpada z przyczyn finansowych).

Co do długości związku przed ślubem - mój kuzyn oświadczył się na 3 czy 4 spotkaniu, ślub też odbył się szybko, kwestia kilku miesięcy i są do dzisiaj małżeństwem, 3 dzieci. No ale miał 30+ lat, ona też.
Zgadzam się Wszystko jak widać jest świetnie i to nie jest zwykłe zauroczenie! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żebyś wreszcie była szczęśliwa, bo zasługujesz na to!
Moja babcia wyszła za mąż po 3 tygodniach znajomości, spotkali się 3 razy i byli bardzo szczęśliwi. No ale to były inne czasy. Chodzi o to, że nieważna jest długość "chodzenia" (nie lubię tego określenia)
Cytat:

Doskonale Cię rozumiem, czuję tak samo!
Cytat:
Rozumiem Cię, też zawsze chciałam mieć o kilka lat do przodu. Teraz myślę o dziecku, a pewnie gdy się pojawi to często będę tęsknić do spokoju i ciszy w domu jaką mam teraz, chociaż na pewno będę bardzo mocno swoją dzidzię kochać
My też chcemy mieć już dziecko, ale mamy teraz w domu taką 3-latkę i jest niezły sajgon, więc jeszcze chwilkę się wstrzymamy. Ale chciałabym w tym roku być w ciąży.
Cytat:
Ja też niedawno ją kupiłam i użyłam kilka, ale wkurza mnie dozownik. Czekam, aż mi się skończy odżywka w spray'u Gliss Kura, wtedy przeleję do opakowania wodę brzozową i będę regularnie stosować.

Ja też mam wodę brzozową, dozownik faktycznie kiepski, leje się po butelce, ale przelałam w atomizer taki z 50ml i jest super!

Nieźle wszystkie nakupowałyście w tym miesiącu! Ja też trochę, ale nie wydałam nawet 80zł więc jestem zadowolona! Jeszcze dojdzie mi żel senses Lagoon
Stary 2011-03-30, 13:13   #1463
Hosenka*
Zakorzenienie

Księżniczka, Luskap: macie razem z tym innym życiem, ale decydując się na ślub powinno sie mieć tego świadomość i my ją mamy. Tak samo, jak obydwoje jesteśmy na etapie, kiedy jesteśmy gotowi zrezygnować z wygody mieszkania u rodziców (gotowe obiadki, zakupy, pranie itp), swoje pieniądze przeznaczać na "życie" (do tej pory obydwoje wypłaty mieliśmy na swoje zachcianki, choć TŻ coś dokładał rodzicom, bo nie mają zbyt dobrej sytuacji finansowej), bo jednak ważniejsze jest, żeby być razem i rozpocząć życie na własny rachunek.
Zdajemy sobie też sprawę, że nie będzie łatwo na początku - on spłaca 2 kredyty, więc niewiele wypłaty mu zostaje, żadne z nas nie ma mieszkania, ale to wszystko jest mniej ważne w tej chwili. Jesteśmy świadomi a zarazem gotowi na starcie z tymi problemami.

Instagram

Stary 2011-03-30, 13:36   #1464
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Hos, masz rację. My też mieliśmy tą świadomość, ale jak już tak wszystko się zmieniło, to tęskni się do tego co było. Wcześniej tęskniłam do tego co mam teraz Echh człowiek to taka głupia istota!

Wkleję swój bilans:
Zużyte w marcu:próbka serum minimalizującego pory E.Lauder
próbka kremu do twarzy LRP Effaclar A.I. 2ml
antyperspirant Rexona sexy 150ml
próbka jedwabiu do włosów WAX 1,5ml
żel pod prysznic Sephora czekoladowy 150ml
żel do mycia twarzy Avene Cleanance 200ml
Nawilżające mleczko LRP Iso-Urea 15ml
odlewka Adidas Pure Lightness 5ml
Wymienione:
Halle Berry Halle natural spray 75ml
próbka Naomi Campbell Cat deluxe with kisses 1,2ml
Guerlain Meteorites puder prasowany 03 Beige luminelle

Oddane:
Avon dezodorant Outspoken by Fergie 75ml
Mypa Aloe Vera balsam z aloesem 300ml

Kupione:
  1. Avon Eternal Magic edt 50ml 31,90
  2. Avon Eternal Magic body spray 0,50
  3. Avon Eternal Magic roletka 0,50
  4. Isana woda brzozowa do włosów 6,19zł
  5. GOSH velvet touch szminka 29,90
  6. Ados lakier do paznokci 545 pastelowa zieleń 5,00
  7. Sensique exotic flower lakier do paznokci błękitny 5,49
  8. Avon Senses żel pod prysznic Lagoon 250ml 4,43
Wydane: 83,91

Z wymiany:

1. nina Ricci Nina 12/30ml
  2. Guerlain Meteorites Imperiales 1/3 w oryg.opak.
  3. Clinique podwójne cienie strawberry fudge
  4. Clinique podwójne cienie pink chocolate
  5. odlewka kenzo Jungle elephant 10ml
Stary 2011-03-30, 13:56   #1465
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kolekcja! Gdzie Ty to wszystko trzymasz?

Cytat:
Ok, to teraz ja wrzucam bilans, bo już nic się nie zmieni.

Wyszło:
3) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała czekoladowo-kokosowy, 225 ml
Widzę, że naprawdę szaleńcze bilanse mamy w tym miesiącu. Też wyszłaś na plus.
Jak oceniasz peeling Dax? Zdzierak czy raczej delikates? Ciągle używam peelingów Joanny - Naturia albo Fruit Fantasy, a teraz naszła mnie chęć na coś innego. Kusi peeling z Alterry i właśnie coś z Daxa albo Farmony.
Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Tak walczyłyśmy o tytuł królowej marca, że chyba nikt nie wstrzymał się od zakupów.
Teraz będzie walka o tytuł Królowej Kwietnia. Oby z mniejszą ilością zakupów.
Cytat:
nie uzywalam jeszcze teraz wcieram mgielke radical, ale widze na razie tylko ze jest szalenie niewydajna i sprawia, ze wlosy sa dluzej swieze. nie wypadaja mi po niej wlosy, ale ja nie mam z tym problemow. porostu nie mierze regularnie, wiec nie wiem jak dziala
Mam tę mgiełkę, ale używam jej strasznie nieregularnie. Muszę to zmienić. W końcu i tak codziennie rano myję włosy, więc mogę jej używać wieczorem przed snem. A jakby przedłużyła świeżość włosów, to byłabym wniebowzięta.
Cytat:
Wyszłaś praktycznie na zero.

Gdzieś nam zaginęła Mali i gani.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Wkleję swój bilans:
Wymienione:
Halle Berry Halle natural spray 75ml

Kupione:
  1. Sensique exotic flower lakier do paznokci błękitny 5,49
Ależ za mną chodzi ten zapach Halle Berry. Kupiłabym, ale najpierw muszę coś zużyć.
Pokaż lakier! Jeszcze tej nowej edycji wiosennej nie widziałam w moich Naturach.

I nie będę się powtarzać, tylko powiem, że wszystkie dobrze gadacie - ślub powoduje zmiany i trzeba być gotowym na życie na własny rachunek. Hosenko, trzymam mocno kciuki. Trafił Ci się konkretny facet.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:00   #1466
noseknosek

Cytat:
Mi się wydaje, że w SP jest normalnie w sprzedaży... A jeśli nie ma nigdzie u Ciebie, to na pewno dorwiesz w necie.
Ta seria jest już wycofana, zamiast tego weszła Lysalpha a to już niestety co innego składowo.
Cytat:
Napisane przez Nusia7
A ja kiedyś nie chciałam mieć dzieci i miałam z exTŻ-em plany na przyszłość tylko we dwoje (on miał takie samo zdanie o posiadaniu dzieci). A teraz mi się zupełnie zmieniło, obecny TŻ sprawił (mimowolnie ), że chcę mieć dzieci. Chcę, żeby on był ojcem moich dzieci Także w życiu nigdy nic nie wiadomo. Psychicznie nie jestem jeszcze gotowa na dzieci. Ale jak patrzę na maleństwa, to się rozczulam i ostatnio nawet żartowaliśmy z TŻ-em, że sobie zrobimy dzidziusia Ale to i tak nastąpi za jakieś min. 5 lat
Sugerujesz, że to nie ten facet?
Też mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni, bo czuję się dziwolągiem trochę. Dzieciaki na ulicy ani trochę mnie nie wzruszają, zero instynktu - nic! Gadałam o tym z mamą (urodziła mojego brata mając 25 lat), powiedziała mi, że ona od zawsze chciała mieć dzieci i że to po prostu się wie. Hmm no to ja nie wiem. Może to wina tego, że w dzieciństwie w wózku dla lalek zamiast lalek woziłam psa?
Cytat:
Napisane przez Nusia7
wiara czyni cuda

Uczyłam się do 3, wstałam o 5.50 bo o 8 miałam egzamin. Trochę mi się chce spać.

biegam
Stary 2011-03-30, 14:00   #1467
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
też mieliśmy tą świadomość, ale jak już tak wszystko się zmieniło, to tęskni się do tego co było. Wcześniej tęskniłam do tego co mam teraz Echh człowiek to taka głupia istota!
zawsze teskni ie do tego czego sie nie ma!
Jak jestem tutaj we Wloszech to tesknie okropnie za rodzinka, a jak jestem dluzej w Pl to brakuje mi na nowo tej mojej "wolnosci" od rodziny Faktycznie czlowiek glupia istota.

Zrobilam pyszny obiadek kus kus z kurczakiem w kosteczki w panierce, sosem pomidorowym i ozdobione papryka

Stary 2011-03-30, 14:39   #1468
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Ależ za mną chodzi ten zapach Halle Berry. Kupiłabym, ale najpierw muszę coś zużyć.
Pokaż lakier! Jeszcze tej nowej edycji wiosennej nie widziałam w moich Naturach.
No Halle jest ładny, słodziutki, ale jakoś nie powala
u mnie są tylko lakiery. Postaram się wrzucić lakier.
Stary 2011-03-30, 14:50   #1469
Hosenka*
Zakorzenienie

Wrzucałyście swoje bilanse, więc ja tylko napiszę, że marzec zupełnie mi nie poszedł Zużyć co prawda kilka było, ale zdecydowanie za dużo mi przybyło - większość to jednak kosmetyki otrzymane do testów.

Instagram

Stary 2011-03-30, 14:58   #1470
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
ja ze swoim też tak a on ostatnio na to: "jak mam Ci zrobić dzidziusia skoro Ty bierzesz te cholerne tabletki? może byś w końcu przestała? bo jak nie to Ci je zabiorę
Cytat:
Zgadzam się w 100% z pogrubionym i z tym na dole też, bo u mnie jest tak samo! Jestem szczęśliwa, ale tęsknię do czasów, kiedy miałam taki luz i myślałam tylko jak uprzyjemnić sobie czas... np. oglądałam całe sezony seriali, czy siedziałam pół dnia na kompie. Teraz są inne zajęcia, obowiązki i co innego mam na głowie. Np teraz poraziły mnie ceny okien i drzwi do naszego domu! rozglądamy się i okna i drzwi wyniosą ponad 40 tysięcy! A patrzymy na takie dość tanie!

Zgadzam się Wszystko jak widać jest świetnie i to nie jest zwykłe zauroczenie! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki, żebyś wreszcie była szczęśliwa, bo zasługujesz na to!
Moja babcia wyszła za mąż po 3 tygodniach znajomości, spotkali się 3 razy i byli bardzo szczęśliwi. No ale to były inne czasy. Chodzi o to, że nieważna jest długość "chodzenia" (nie lubię tego określenia)

My też chcemy mieć już dziecko, ale mamy teraz w domu taką 3-latkę i jest niezły sajgon, więc jeszcze chwilkę się wstrzymamy. Ale chciałabym w tym roku być w ciąży.
mój TŻ teraz też kupuje sporo rzeczy do domu i ceny to są masakra czemu to wszystko musi być takie drogie dobrze że chociaż domu nie budujemy tylko odnawiamy ten co jest

ja ostatnio też myślałam o tym żeby jeszcze w tym roku zajść w ciążę, kiedy powiedziałam to TŻowi to zdziwiony stwierdził że dla niego to przecież oczywiste
Cytat:
Księżniczka, Luskap: macie razem z tym innym życiem, ale decydując się na ślub powinno sie mieć tego świadomość i my ją mamy. Tak samo, jak obydwoje jesteśmy na etapie, kiedy jesteśmy gotowi zrezygnować z wygody mieszkania u rodziców (gotowe obiadki, zakupy, pranie itp), swoje pieniądze przeznaczać na "życie" (do tej pory obydwoje wypłaty mieliśmy na swoje zachcianki, choć TŻ coś dokładał rodzicom, bo nie mają zbyt dobrej sytuacji finansowej), bo jednak ważniejsze jest, żeby być razem i rozpocząć życie na własny rachunek.
Zdajemy sobie też sprawę, że nie będzie łatwo na początku - on spłaca 2 kredyty, więc niewiele wypłaty mu zostaje, żadne z nas nie ma mieszkania, ale to wszystko jest mniej ważne w tej chwili. Jesteśmy świadomi a zarazem gotowi na starcie z tymi problemami.
bardzo mądre i dojrzałe podejście, trzeba się wspierać a jakoś to będzie trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości