Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-29, 16:33   #691
vioris
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 129
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI

Dziêki dziewczyny ! Jeste¶cie super
Jednak najlepiej siê dowiedzieæ wszystkiego od osób, ¿e tak to nazwê "po mojej stronie" bo instruktor owszem wyt³umaczy, ale dla niego to jest tak oczywiste, ¿e pewnie inaczej mo¿e patrzeæ na niektóre sprawy Ciekawi mnie tylko najbardziej to co napisa³a blondi o tych ¶wiat³ach. Tzn np ¶wiat³a cofania: wciskam sprzêg³o,wbijam wsteczny i wychodzê pokazaæ które ¶wiat³a siê ¶wiec±? Mo¿e ¼le zrozumia³am? Bo tak siê raczej nie da bo samochód przecie¿ ruszy jak puszczê sprzêg³o?

I co do hamowania w okre¶lonym miejscu to przy zwyk³ym hamowaniu zawsze siê u¿ywa sprzêg³a a jedynie przy gwa³townym od razu hamulca - no chyba, ¿e mi siê co¶ myli
vioris jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:39   #692
mala zmiana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 829

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿esz mi powiedzieæ o co chodzi z ta wod±? . Sk±d ta woda?
No z pieczarek, jak sie pieczarki podsmaza w garnku to puszczaja wode i wszystko z tego garnka trzeba wlas do miski, wtedy ciasto jest takie wodniste, ale jak sie upiecze to jest zwarte. pieczarki trzeba ostudzic po podduszeniu bo sie jajka zetna. i keks po upieczeniu musi ostygnac.
Wiecie jaki to jest plus mieszkac na wsi, wlasnie kupilismy sobie ( i juz zjedlismy) wiejski ser bialy
Stary 2011-03-29, 16:41   #693
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 407

Cytat:
Napisane przez vioris Poka¿ wiadomo¶æ
Jednak najlepiej siê dowiedzieæ wszystkiego od osób, ¿e tak to nazwê "po mojej stronie" bo instruktor owszem wyt³umaczy, ale dla niego to jest tak oczywiste, ¿e pewnie inaczej mo¿e patrzeæ na niektóre sprawy Ciekawi mnie tylko najbardziej to co napisa³a blondi o tych ¶wiat³ach. Tzn np ¶wiat³a cofania: wciskam sprzêg³o,wbijam wsteczny i wychodzê pokazaæ które ¶wiat³a siê ¶wiec±? Mo¿e ¼le zrozumia³am? Bo tak siê raczej nie da bo samochód przecie¿ ruszy jak puszczê sprzêg³o?

I co do hamowania w okre¶lonym miejscu to przy zwyk³ym hamowaniu zawsze siê u¿ywa sprzêg³a a jedynie przy gwa³townym od razu hamulca - no chyba, ¿e mi siê co¶ myli
Ja my¶lê, ¿e jednak lepiej bêdzie jak wyt³umaczy Ci to instruktor. On bêdzie dobrze wiedzia³ jak jest u Ciebie w mie¶cie (gdzie zdajesz?) i wcale nie za³o¿y z góry, ¿e dla Ciebie to jest oczywiste. Jeste¶ kursantk±, nie by³a¶ nigdy na takim egzaminie, wiêc wszystko Ci powinnien wyja¶niæ.

Co do ¶wiate³, blondi dobrze napisa³a. Na zap³onie auto po puszczeniu sprzêg³a nie zga¶nie. A tym bardziej nie ruszy. Wbijasz wsteczny i wysiadasz pokazaæ .

Przy zwyk³ym hamowaniu u¿ywa siê sprzêg³a, ale gdy ju¿ jedziesz wolno (na tyle ¿e samochód bez sprzêg³a móg³by zgasn±æ). Przecie¿ nie wciskasz ju¿ sprzêg³a maj±c na liczniku 60km

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mala zmiana Poka¿ wiadomo¶æ
No z pieczarek, jak sie pieczarki podsmaza w garnku to puszczaja wode i wszystko z tego garnka trzeba wlas do miski, wtedy ciasto jest takie wodniste, ale jak sie upiecze to jest zwarte. pieczarki trzeba ostudzic po podduszeniu bo sie jajka zetna. i keks po upieczeniu musi ostygnac.
Wiecie jaki to jest plus mieszkac na wsi, wlasnie kupilismy sobie ( i juz zjedlismy) wiejski ser bialy
A to o to chodzi³o. To ju¿ rozumiem i dziêkujê bardzo

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 16:43   #694
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:

Przed wcisnieciem sprzegla trzeba przekrecic kluczyk na druga pozycje, wtedy zapalaja sie kontrolki
Stary 2011-03-29, 16:50   #695
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala zmiana Poka¿ wiadomo¶æ
Przed wcisnieciem sprzegla trzeba przekrecic kluczyk na druga pozycje, wtedy zapalaja sie kontrolki
I wtedy samochód jest na tzw. zap³onie

Stary 2011-03-29, 16:55   #696
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Poka¿ wiadomo¶æ
Ja my¶lê, ¿e jednak lepiej bêdzie jak wyt³umaczy Ci to instruktor. On bêdzie dobrze wiedzia³ jak jest u Ciebie w mie¶cie (gdzie zdajesz?) i wcale nie za³o¿y z góry, ¿e dla Ciebie to jest oczywiste. Jeste¶ kursantk±, nie by³a¶ nigdy na takim egzaminie, wiêc wszystko Ci powinnien wyja¶niæ.

Co do ¶wiate³, blondi dobrze napisa³a. Na zap³onie auto po puszczeniu sprzêg³a nie zga¶nie. A tym bardziej nie ruszy. Wbijasz wsteczny i wysiadasz pokazaæ .

Przy zwyk³ym hamowaniu u¿ywa siê sprzêg³a, ale gdy ju¿ jedziesz wolno (na tyle ¿e samochód bez sprzêg³a móg³by zgasn±æ). Przecie¿ nie wciskasz ju¿ sprzêg³a maj±c na liczniku 60km
Ja wiem, ¿e mi wyt³umaczy ale ju¿ ten poprzedni mi t³umaczy³ wiele rzeczy te parê lat temu i on to robi³ w taki sposób "ze swojej strony" - nie wiem jak to okre¶liæ Po prostu osoby które s± te¿ tymi zdaj±cymi czasem inaczej patrz± na te sprawy ni¿ taki instruktor
Najprawdopodobniej bêdê zdawaæ w Bytomiu bo Katowic siê bojê a do DG za daleko mi jest

Co do ¶wiate³ to zrozumia³am, ¿e mamy w³±czony silnik i wtedy wciskamy sprzêg³o i wbijamy wsteczny i wysiadamy W takim wypadku auto musi ruszyæ na biegu Chodzi o kluczyk w pierwszej pozycji i wtedy siê te¿ te ¶wiat³a zapalaj± Ju¿ kapujê

A hamowanie to chyba czarna magia albo dalej nie rozumiem jednej rzeczy. Jak dla mnie to zawsze do hamowania u¿ywa siê sprzêg³a Nie wiem ale jak siê uczy³am je¼dziæ to zawsze wciska³am sprzêg³o przy hamowaniu - czy to przy je¼dzie 60 km/h czy przy 10km/h... Nikt mi nigdy nie mówi³ nic na ten temat... Jedyne o czym s³ysza³am to, ¿e bez sprzêg³a hamuje siê gwa³townie i tyle...

Tak to jest jak siê je¼dzi autem z automatyczn± skrzyni± Sprzêg³a tam nie ma heh
Stary 2011-03-29, 17:02   #697
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, ¿e mi wyt³umaczy ale ju¿ ten poprzedni mi t³umaczy³ wiele rzeczy te parê lat temu i on to robi³ w taki sposób "ze swojej strony" - nie wiem jak to okre¶liæ Po prostu osoby które s± te¿ tymi zdaj±cymi czasem inaczej patrz± na te sprawy ni¿ taki instruktor
Najprawdopodobniej bêdê zdawaæ w Bytomiu bo Katowic siê bojê a do DG za daleko mi jest

A hamowanie to chyba czarna magia albo dalej nie rozumiem jednej rzeczy. Jak dla mnie to zawsze do hamowania u¿ywa siê sprzêg³a Nie wiem ale jak siê uczy³am je¼dziæ to zawsze wciska³am sprzêg³o przy hamowaniu - czy to przy je¼dzie 60 km/h czy przy 10km/h... Nikt mi nigdy nie mówi³ nic na ten temat... Jedyne o czym s³ysza³am to, ¿e bez sprzêg³a hamuje siê gwa³townie i tyle...

Tak to jest jak siê je¼dzi autem z automatyczn± skrzyni± Sprzêg³a tam nie ma heh
My¶lê, ¿e po prostu musisz znale¼æ dobrego instruktora, który Ci to wyt³umaczy. Mój czêsto mówi³ o egzaminie i nie ba³am siê, ¿e co¶ mo¿e mnie zaskoczyæ . Wszystko wiedzia³am

Przy hamowaniu, jak jedziesz szybko, hamujesz tylko hamulcem, dopiero przy ma³ych prêdko¶ciach dociskasz sprzêg³o. Inaczej mo¿esz je spaliæ

Edytowane przez LunatyczkaBB
Czas edycji: 2011-03-29 o 17:04

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 17:10   #698
blondi1041
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678

to troche zle cie nauuczyl instruktor ze zawsze z esprzeglem hamowlas , mnie tez tak uczyl moj, potem sie dowiedzialam, ze tak jest zle, i mozesz przez to nie zaliczyc tego zadania z zatrzymaniem we wskazanym miejscu.. ale moze cie tez ominac to zadanie (nie zawsze ono jest na egzaminie ).
na jednym z egzaminow mialam wlasnie sie zatrzymac przy drzewie i juz chcialam wciskac sprzeglo, jak sobie przypomnialam co mowil moj ostatni instruktor, ze bez sprzegla !! nic sie nie stanie, a tylko zwolnisz, po co sprzeglo ?? i egzaminator zauwazyl, ze mam noge nad sprzegle,, ale nie uzylam go i text do mnie "pani kasiu, ciagle pani pani trzyma noge nad sprzeglem " no i dopiero przed zupelnym zatzrymaniem samochodu wcisnelam to sprzeglo i bylo ok, ale musial powiedziec swoje

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
tez mam automat na podworku, ale jednak wole tradycyjne wajchowanie
blondi1041 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 17:10   #699
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondi1041 Poka¿ wiadomo¶æ
to troche zle cie nauuczyl instruktor ze zawsze z esprzeglem hamowlas , mnie tez tak uczyl moj, potem sie dowiedzialam, ze tak jest zle, i mozesz przez to nie zaliczyc tego zadania z zatrzymaniem we wskazanym miejscu.. ale moze cie tez ominac to zadanie (nie zawsze ono jest na egzaminie ).
na jednym z egzaminow mialam wlasnie sie zatrzymac przy drzewie i juz chcialam wciskac sprzeglo, jak sobie przypomnialam co mowil moj ostatni instruktor, ze bez sprzegla !! nic sie nie stanie, a tylko zwolnisz, po co sprzeglo ?? i egzaminator zauwazyl, ze mam noge nad sprzegle,, ale nie uzylam go i text do mnie "pani kasiu, ciagle pani pani trzyma noge nad sprzeglem " no i dopiero przed zupelnym zatzrymaniem samochodu wcisnelam to sprzeglo i bylo ok, ale musial powiedziec swoje
Pani Kasia siê nam ujawni³a .
Ja hamowanie w wyznaczonym miejscu mia³a w pewnym sensie "gwa³towne". E. kaza³ zatrzymaæ mi siê przy s³upie. Zanim go dostrzeg³am (by³ miêdzy drzewami) by³am ju¿ prawie przy nim. No to sprzêg³o i hamulec prawie jednocze¶nie posz³y w ruch. Zatrzyma³am siê tak, ¿e s³up by³ na wysoko¶ci lusterka mniej, wiêcej i zaliczy³ mi

Stary 2011-03-29, 17:14   #700
blondi1041
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678

no ujawnila, dzien dobry milo mi, egzaminator powiedzial p. Katarzyno, ale nie lubie jak ktos tak mowi
blondi1041 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 17:15   #701
sylwiszon757
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 494
GG do sylwiszon757

vioris: nie bój siê Katowic ja tam zda³am, fakt, ¿e za 4 razem, no ale bywa
Stary 2011-03-29, 17:36   #702
nadzwyczajna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 834

Ja na przyk³ad z hamowaniem mia³am taki problem, ¿e ubzdura³am sobie przy doje¿d¿aniu do skrzy¿owania najpierw wciskaæ sprzêg³o
a potem hamulec i nie mog³am sie tego wyzbyæ. Na pró¿no by³o gadanie instruktora. Na jednym z egzaminów egzaminator zwróci³ mi uwagê, ¿eby tego nie robiæ. I tak prze¿ywa³am ten fakt, ¿e na tym egzaminie, na którym zda³am to robi³am ju¿ dobrze. Nawet nie wiem jak mi to nagle wesz³o w krew. To z tego strachu chyba
nadzwyczajna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 17:43   #703
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Poka¿ wiadomo¶æ
Ja na przyk³ad z hamowaniem mia³am taki problem, ¿e ubzdura³am sobie przy doje¿d¿aniu do skrzy¿owania najpierw wciskaæ sprzêg³o
a potem hamulec i nie mog³am sie tego wyzbyæ. Na pró¿no by³o gadanie instruktora. Na jednym z egzaminów egzaminator zwróci³ mi uwagê, ¿eby tego nie robiæ. I tak prze¿ywa³am ten fakt, ¿e na tym egzaminie, na którym zda³am to robi³am ju¿ dobrze. Nawet nie wiem jak mi to nagle wesz³o w krew. To z tego strachu chyba
Co ten strach robi z cz³owiekiem . Ale mi te¿ by siê przyda³. Jak jadê szybko, to hamuje najpierw hamulcem, a potem dociskam sprzêg³o. A jak doje¿d¿am powoli do skrzy¿owania to te¿ mam nawyk wciskania najpierw sprzêg³a

Stary 2011-03-29, 17:44   #704
jenny1234
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 709

Cytat:
opowiadaj, co bylo nie tak i czym cie zdenerwowal kombiak ? ja tez nie cierpie tych.. karawanow ;/ tz ma tez ale narazie ciesze sie ze jezdze swoja fiesta i nie musze zadnym tramwajem jezdzic
wszystko by³o nie tak... zakrêt za wielki, ¿e na drugi pas wjecha³am... raz mi zgas³ i 1 ¼le mi wchodzi³a...
najgorsze, ¿e tata ma kombi i T¿ te¿... nie mam czym je¼dziæ co by³oby ciut mniejsze...
i jak nie bêdê je¼dziæ to wyjdê z wprawy a teraz po zdanym egzaminie powinnam uczyæ siê prawdziwej jazdy... tylko, ¿e te kombijki mnie przera¿aj± i bojê siê, ¿e moje prawko bêdzie bezu¿yteczne...
tata mówi, ¿e nie da mi ma³ego samochodu bym sama je¼dzi³a bo muszê siê dobrze pooswajaæ... tylko gdzie ja mam sie oswajaæ w tej wielkiej kobyle... wola³abym stopniowo wsiadaæ do coraz wiêkszych aut a nie tak od razu ;/;/ ehhh mam do³a wiecie

Ja jako pierwsza pod sercem Ciê noszê,
Ja o Twe zdrowie najgorêcej proszê,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Ty¶ moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 17:46   #705
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

ja tez mam ten nawyk chocia¿ ¿aden I. nie narzeka³

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

jenny wiem co czujesz...ja mam do wyboru 2 giganty...i nie wiem jak ja sobie poradze sama
Stary 2011-03-29, 17:46   #706
vioris
Zakorzenienie

Ok dziêki to ju¿ prawie wszystko wiem Ale zaskoczy³y¶cie mnie bardzo z tym sprzêg³em i hamowaniem Normalnie a¿ zapytam T¿-a jak wróci z pracy jak on hamuje heh Albo raczej jak hamowa³ bo teraz to automatem te¿ je¼dzi My¶la³am, ¿e skoro mnie tak instruktor uczy to jest dobrze :/ No z tym, ¿e ten instruktor to by³ taki nieciekawy trochê bo pamiêtam jak jechali¶my po trasie egzaminacyjnej w DG to rozmawiali¶my co¶ tam o egzaminie i on mi mówi: cyt:"E tam,nie ma siê czego baæ - podjedziesz najwy¿ej z egzaminatorem na kawê i zdasz." To mu odpowiedzia³am, ¿e zdam bo potrafiê je¼dziæ a nie okrê¿n± drog± Potem nie raz takie insynuacje praktykowa³

Mo¿ecie poleciæ mi jakiego¶ dobrego i mi³ego instruktora z okolic Katowic,Bytomia,Siemianow ic ¦l.?

edit:Rozmawia³am z T¿-tem w³±¶nie przez tel. i On mówi ¿e siê hamuje hamulcem i jak siê czuje, ¿e auto zaczyna "szarpaæ" to wtedy siê dodaje sprzêg³o.
I teraz czytam co piszecie - kurczê dla mnie logiczne by³o, ¿e trzeba wciskaæ sprzêg³o ZAWSZE gdy siê chce hamowaæ... Jak widzia³am, ¿e doje¿d¿am do skrzy¿owania i muszê zahamowaæ to zawsze wciska³am sprzêg³o najpierw a potem hamowa³am. Albo uczy³ mnie te¿ hamowaæ silnikiem i wtedy jak ju¿ zwolni³am to wciska³am sprzêg³o i hamulec. Zreszt± np jak sobie przypomnê jak mnie uczy³ na placu manewrowym parkowaæ to mi siê odechciewa :/
Pokazywa³ mi jakie¶ tam s³upki i mówi³, ¿e jak ten s³upek siê schowa za czym¶ tam,albo jak przestanê go widzieæ w lusterku to wtedy mam krêciæ do oporu w prawo czy w lewo i potem jak znowu zobaczê gdzie¶ tam s³upek to znowu mam zacz±æ krêciæ :/ ehh Robi³am to wtedy doskonale ale w ten sposób. Nie wiem nawet czy wtedy bym potrafi³a to zrobiæ na mie¶cie tyle, ¿e wtedy na mie¶cie czego¶ takiego nie by³o... Potem dopiero jak zaczê³am je¼dziæ sama naszym samochodem to siê jako¶ na wyczucie nauczy³am parkowaæ i ju¿. A dodam, ¿e je¿d¿ê du¿ym kombi a ma³ym autem jeszcze nie je¼dzi³am - jedynie 6 lat temu na jazdach w³±¶nie je¼dzi³am punto 2

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2011-03-29 o 17:55
Stary 2011-03-29, 17:47   #707
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

mój I. niestety ju¿ nie uczy na osobówki, bo z przyjemno¶ci± bym Go poleci³a
Stary 2011-03-29, 17:53   #708
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Ok dziêki to ju¿ prawie wszystko wiem Ale zaskoczy³y¶cie mnie bardzo z tym sprzêg³em i hamowaniem Normalnie a¿ zapytam T¿-a jak wróci z pracy jak on hamuje heh Albo raczej jak hamowa³ bo teraz to automatem te¿ je¼dzi My¶la³am, ¿e skoro mnie tak instruktor uczy to jest dobrze :/ No z tym, ¿e ten instruktor to by³ taki nieciekawy trochê bo pamiêtam jak jechali¶my po trasie egzaminacyjnej w DG to rozmawiali¶my co¶ tam o egzaminie i on mi mówi: cyt:"E tam,nie ma siê czego baæ - podjedziesz najwy¿ej z egzaminatorem na kawê i zdasz." To mu odpowiedzia³am, ¿e zdam bo potrafiê je¼dziæ a nie okrê¿n± drog± Potem nie raz takie insynuacje praktykowa³

Mo¿ecie poleciæ mi jakiego¶ dobrego i mi³ego instruktora z okolic Katowic,Bytomia,Siemianow ic ¦l.?
Ja mogê poleciæ z Bielska-Bia³ej, je¶li jeste¶ zainteresowana .

Stary 2011-03-29, 18:13   #709
jomic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 881

Cytat:
Mam jeszcze kilka pytañ:
1.A je¶li powiedzmy, ¿e nie zdam teorii to wtedy co z pieni±¿kami?
2.Co do obs³ugi ¶wiate³ i sprawdzania p³ynów w samochodzie
4. No i te zatrzymanie po rozpêdzeniu do 50km/h - chodzi o zatrzymanie nag³e?
5.No i co do b³êdów to ile ich mo¿na pope³niæ? I jakie?

Przepraszam, ¿e tak szczegó³owo wypytujê ale siê lepiej czujê jak wiem dok³adnie co mnie czeka
1. mozesz najpierw zap³acic i umówiæ siê na sam± teoriê. Zdasz rteroiê op³acasz i umawiasz siê na praktykê. Zabiera wiêcej czasu, ale pozwala zaoszczêdziæ jak kto¶ siê nie czuje w teorii.
2. u mnie egz przychodzi z karteczk± gdziê s± moje dane i rzeczy z obslugi. Swiat³a w³aczasz sama i spr sama. Przy STOPie prosisz o pomoc egzaminatora. P³yny te¿ spr sama (najczesciej wystarczy pokazaæ gdzie jest zbiornik, ewentualnie powiedziec ile powinno go byæ, chyba jeszcze nikt siê tu nie chwali³, ze musia³ np poziom oleju spr).
4. masz siê zatrzymaæ w miejscu wskazanym przez egz. O psrzêgle bêdzie na koñcu
5. Masz b³êdy, które mozesz pprawiaæ (np z³e parkowanie, brak kierunkowskazu itp) i takie które skutkuj± przerwaniem egz (wymuszenie, wjechanie pod zakaz itp).
Cytat:
zadania z zatrzymaniem we wskazanym miejscu.. ale moze cie tez ominac to zadanie (nie zawsze ono jest na egzaminie ).
Mo¿e je¶li np jedziesz z prêdkosci± 50km, doje¿dzasz do sygnalizatora z czerwonym ¶wiat³em, przejsica dla pieszych, STOPu i wiadomo ze musisz siê tam zatrzymaæ. Wykonujesz to zadanie w takich normalnych drogowych warunkach. A miejsce okre¶la "samo ¿ycie".
Cytat:
Ok dziêki to ju¿ prawie wszystko wiem Ale zaskoczy³y¶cie mnie bardzo z tym sprzêg³em i hamowaniem . Nie wiem nawet czy wtedy bym potrafi³a to zrobiæ na mie¶cie tyle, ¿e
Trzeba rozró¿niæ dwie rzeczy - hamowanie i zatrzymanie.
Do hamowania sam hamulec. Bo jak Ci piesek wyskoczy na drogê to nikt nie bêdzie walczy³ ze sprzêg³em tylko hamulec i ju¿.
Do zatrzymania u¿ywasz sprzêg³a, np przed przejsciem, czerwonym ¶wiat³am itd.

Widzia³am dzisiejsze rozmowy w toku i pad³am. A jak zobaczy³am tê ostatni± to normalnie Znacie moje zdanie na temat je¿d¿enia bez prawka a ta pokona³a wszystko. Jeszcze dziecko wozi. Ludzie chyba wyobra¼ni nie maj±. I fotelik z dzieckiem jej siê odpi±³ a teraz t³umaczy, ze dziecko jest za jej siedzeniem i nic mu nie bêdzie. To co sobie o niej pomy¶la³am zas³uguje na zast±pienie *******

jomic jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 18:46   #710
princeseczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 733

Witajcie!
nie wiem co siê ze mn± wczoraj dzia³o by³am kompletnie przemêczona, po powrocie z uczelni zasnê³am jak niemowlê kolokwium jako¶ posz³o i nie wywali³a mnie z æwiczeñ
dzisiaj znowu wróci³am przemêczona, obejrza³am blondynkê z Rozmów i ju¿ oczy mi siê zamyka³y..ale siê zmotywowa³am i posz³am umyæ szyby w graciku dziêki temu jeszcze nie ¶piê

mbamboo gratulujê!
liwiusz co to za smut? przegoñ go ale to ju¿

Pobrali¶my siê
princeseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 18:46   #711
mala zmiana
Rozeznanie

To ja mowie dobranoc, wiecie ze jutro jade na rozmowe, wiecie i co macie robic tez wiecie. DOBRANOC
Stary 2011-03-29, 18:51   #712
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

Gosiu, oczywi¶cie

a ja proszê o trzymanie kciuków za moj± przyjació³kê, która zdajê jutro egzamin
Stary 2011-03-29, 18:54   #713
princeseczka
Zakorzenienie

ja siê dzisiaj dowiedzia³am, ¿e pani która opowiada³a mi o zaci±ganiu rêcznego na ¶wiat³ach podczas egzaminu obla³a niedawno swój 5 egzamin

Pobrali¶my siê
Stary 2011-03-29, 18:56   #714
vioris
Zakorzenienie

Dziêkujê ale Bielsko Bia³a to trochê za daleko dla mnie Jednak wola³abym kogo¶ z Katowic,Chorzowa,Siemiano wic itp
Stary 2011-03-29, 19:00   #715
nadzwyczajna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 834

Cytat:
Zreszt± np jak sobie przypomnê jak mnie uczy³ na placu manewrowym parkowaæ to mi siê odechciewa :/
Pokazywa³ mi jakie¶ tam s³upki i mówi³, ¿e jak ten s³upek siê schowa za czym¶ tam,albo jak przestanê go widzieæ w lusterku to wtedy mam krêciæ do oporu w prawo czy w lewo i potem jak znowu zobaczê gdzie¶ tam s³upek to znowu mam zacz±æ krêciæ :/ ehh Robi³am to wtedy doskonale ale w ten sposób. Nie wiem nawet czy wtedy bym potrafi³a to zrobiæ na mie¶cie tyle, ¿e wtedy na mie¶cie czego¶ takiego nie by³o... Potem dopiero jak zaczê³am je¼dziæ sama naszym samochodem to siê jako¶ na wyczucie nauczy³am parkowaæ i ju¿.
Mój instruktor nauczy³ mnie jazdy po ³uku bez ¿adnych tam s³upków, przekrêcania w tê czy w tamtê. I super mi sz³o. Wiêc jak obla³am na ³uku to by³am w kompletnym szoku
Okaza³o siê, ¿e te ³uki s± z górki( chyba specjalnie ) i trzeba naprawdê wolniutko jechaæ, ¿eby na zakrêcie nie wyrzuci³o. I ostro æwiczy³am spokojn± jazdê po ³uku.
Mój instruktor mowi³, ¿e ja jestem ¿ywio³ i pirat drogowy. Jak je¼dzili¶my w dlug± trasê do miasta w którym zdawa³am to czêsto mówi³, ¿ebym zwolni³a, bo to wstyd, ¿eby Lk± tak szybko jechaæ Ale 100 na godzinê te¿ sie zda¿y³o raz czy dwa.
D³ugo zdawa³am, ale mój instruktor by³ super. On najbardziej we mnie wierzy³. Kiedy¶ przegada³ ze mn± pó³ godziny przez telefon na temat stresu, po którym¶ z egzaminów. Super osoba. Ci±gle mnie zapewnia³, ¿e dobrze je¿d¿ê. I jak zda³am to powiedzia³, ¿e jest bardzo dumny i bêdê super kierowc±.
nadzwyczajna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:02   #716
princeseczka
Zakorzenienie

co do objawów skrêcenia kostki to nie znam, ale znam objawy zerwanych ¶ciêgien: opuchlizna, niesamowity ból, trudno¶ci z przerzucaniem ciê¿aru na te nogê podczas chodzenia..wszystko utrzymywa³o siê u mnie ok. 2 tygodni, po czym schodzi opuchlizna, pojawia siê wylew ( takie ogromne zasinienie jakby kto¶ tonê na to miejsce zrzuci³)i zanika ból.

Pobrali¶my siê
Stary 2011-03-29, 19:04   #717
vioris
Zakorzenienie

http://www.word.katowice.pl/index.ph...11557224961670 znalza³am co¶ takiego na stronie WORD-u Czy to jest dok³adnie taka trasa egzaminacyjna w Bytomiu?
Stary 2011-03-29, 19:05   #718
abiblabla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 110

hej hej, chêtnie siê do was przy³±czê je¶li mo¿na jestem w³a¶nie w po³owie moich jazd. na ten kurs czeka³am juz z 5 lat i wreszcie uzbiera³am na niego tak¿e jestem przeszczêsliwa! ale robiê masê durnych b³êdów, przy parkowaniu, na rondzie... nie chce powielac stereotypu kobiety za kierownic±, zw³aszcza ze te w moim otoczeniu je¿d¿± ¶wietnie. dlatego domyslam siê ze bede potrzebowac jazd dodatkowych...

dziewczyny tak was spytam, macie jazdy tylko z 1 I? bo ja mam jazdy z trzeba ró¿nymi osobami i tak siê zastanawiam czy to dobrze czy tak powinno wlasnie byc (w³asciwie dobrze je¼dzi mi siê tylko z jednym z nich).
Stary 2011-03-29, 19:08   #719
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

pewnie, ¿e mo¿na ja ca³y kurs mia³am 1 I., a jazdy dodatkowe z innym i lepiej jest mieæ kilku (wg mnie) bo ka¿dy zwróci uwagê na co¶ innego, nad czym trzeba popracowaæ
Stary 2011-03-29, 19:11   #720
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 752

abiblabla ja mia³am 3 I. i uwa¿am, ¿e jest to dobre z kilku wzglêdów:
1) je¶li 1 o czym¶ zapomni to 2 to dopowie
2) na egzaminia nowa osoba (czyt. E.) nie bêdzie a¿ takim stresem
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.