![]() |
#691 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 129
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI
Dziêki dziewczyny ! Jeste¶cie super
![]() Jednak najlepiej siê dowiedzieæ wszystkiego od osób, ¿e tak to nazwê "po mojej stronie" bo instruktor owszem wyt³umaczy, ale dla niego to jest tak oczywiste, ¿e pewnie inaczej mo¿e patrzeæ na niektóre sprawy ![]() I co do hamowania w okre¶lonym miejscu to przy zwyk³ym hamowaniu zawsze siê u¿ywa sprzêg³a a jedynie przy gwa³townym od razu hamulca - no chyba, ¿e mi siê co¶ myli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
No z pieczarek, jak sie pieczarki podsmaza w garnku to puszczaja wode i wszystko z tego garnka trzeba wlas do miski, wtedy ciasto jest takie wodniste, ale jak sie upiecze to jest zwarte. pieczarki trzeba ostudzic po podduszeniu bo sie jajka zetna. i keks po upieczeniu musi ostygnac.
Wiecie jaki to jest plus mieszkac na wsi, wlasnie kupilismy sobie ( i juz zjedlismy) wiejski ser bialy ![]() ![]()
#693 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 407
|
Cytat:
Co do ¶wiate³, blondi dobrze napisa³a. Na zap³onie auto po puszczeniu sprzêg³a nie zga¶nie. A tym bardziej nie ruszy. Wbijasz wsteczny i wysiadasz pokazaæ ![]() Przy zwyk³ym hamowaniu u¿ywa siê sprzêg³a, ale gdy ju¿ jedziesz wolno (na tyle ¿e samochód bez sprzêg³a móg³by zgasn±æ). Przecie¿ nie wciskasz ju¿ sprzêg³a maj±c na liczniku 60km ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najprawdopodobniej bêdê zdawaæ w Bytomiu bo Katowic siê bojê a do DG za daleko mi jest ![]() Co do ¶wiate³ to zrozumia³am, ¿e mamy w³±czony silnik i wtedy wciskamy sprzêg³o i wbijamy wsteczny i wysiadamy ![]() ![]() ![]() ![]() A hamowanie to chyba czarna magia albo dalej nie rozumiem jednej rzeczy. Jak dla mnie to zawsze do hamowania u¿ywa siê sprzêg³a ![]() Tak to jest jak siê je¼dzi autem z automatyczn± skrzyni± ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przy hamowaniu, jak jedziesz szybko, hamujesz tylko hamulcem, dopiero przy ma³ych prêdko¶ciach dociskasz sprzêg³o. Inaczej mo¿esz je spaliæ ![]() Edytowane przez LunatyczkaBB Czas edycji: 2011-03-29 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#698 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
to troche zle cie nauuczyl instruktor ze zawsze z esprzeglem hamowlas , mnie tez tak uczyl moj, potem sie dowiedzialam, ze tak jest zle, i mozesz przez to nie zaliczyc tego zadania z zatrzymaniem we wskazanym miejscu.. ale moze cie tez ominac to zadanie (nie zawsze ono jest na egzaminie ).
na jednym z egzaminow mialam wlasnie sie zatrzymac przy drzewie i juz chcialam wciskac sprzeglo, jak sobie przypomnialam co mowil moj ostatni instruktor, ze bez sprzegla !! nic sie nie stanie, a tylko zwolnisz, po co sprzeglo ?? i egzaminator zauwazyl, ze mam noge nad sprzegle,, ale nie uzylam go i text do mnie "pani kasiu, ciagle pani pani trzyma noge nad sprzeglem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja hamowanie w wyznaczonym miejscu mia³a w pewnym sensie "gwa³towne". E. kaza³ zatrzymaæ mi siê przy s³upie. Zanim go dostrzeg³am (by³ miêdzy drzewami) by³am ju¿ prawie przy nim. No to sprzêg³o i hamulec prawie jednocze¶nie posz³y w ruch. Zatrzyma³am siê tak, ¿e s³up by³ na wysoko¶ci lusterka mniej, wiêcej i zaliczy³ mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
no ujawnila, dzien dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
vioris: nie bój siê Katowic
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 834
|
Ja na przyk³ad z hamowaniem mia³am taki problem, ¿e ubzdura³am sobie przy doje¿d¿aniu do skrzy¿owania najpierw wciskaæ sprzêg³o
a potem hamulec i nie mog³am sie tego wyzbyæ. Na pró¿no by³o gadanie instruktora. Na jednym z egzaminów egzaminator zwróci³ mi uwagê, ¿eby tego nie robiæ. I tak prze¿ywa³am ten fakt, ¿e na tym egzaminie, na którym zda³am to robi³am ju¿ dobrze. Nawet nie wiem jak mi to nagle wesz³o w krew. To z tego strachu chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 709
|
Cytat:
najgorsze, ¿e tata ma kombi i T¿ te¿... nie mam czym je¼dziæ co by³oby ciut mniejsze... i jak nie bêdê je¼dziæ to wyjdê z wprawy a teraz po zdanym egzaminie powinnam uczyæ siê prawdziwej jazdy... tylko, ¿e te kombijki mnie przera¿aj± i bojê siê, ¿e moje prawko bêdzie bezu¿yteczne... tata mówi, ¿e nie da mi ma³ego samochodu bym sama je¼dzi³a bo muszê siê dobrze pooswajaæ... tylko gdzie ja mam sie oswajaæ w tej wielkiej kobyle... wola³abym stopniowo wsiadaæ do coraz wiêkszych aut a nie tak od razu ;/;/ ehhh mam do³a wiecie
Ma³¿eñstwo to diament szlifowany ca³e ¿ycie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Ciê noszê, Ja o Twe zdrowie najgorêcej proszê, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Ty¶ moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam ten nawyk
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- jenny wiem co czujesz...ja mam do wyboru 2 giganty...i nie wiem jak ja sobie poradze sama ![]()
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Ok dziêki to ju¿ prawie wszystko wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mo¿ecie poleciæ mi jakiego¶ dobrego i mi³ego instruktora z okolic Katowic,Bytomia,Siemianow ic ¦l.? edit:Rozmawia³am z T¿-tem w³±¶nie przez tel. i On mówi ¿e siê hamuje hamulcem i jak siê czuje, ¿e auto zaczyna "szarpaæ" to wtedy siê dodaje sprzêg³o. I teraz czytam co piszecie - kurczê dla mnie logiczne by³o, ¿e trzeba wciskaæ sprzêg³o ZAWSZE gdy siê chce hamowaæ... Jak widzia³am, ¿e doje¿d¿am do skrzy¿owania i muszê zahamowaæ to zawsze wciska³am sprzêg³o najpierw a potem hamowa³am. Albo uczy³ mnie te¿ hamowaæ silnikiem i wtedy jak ju¿ zwolni³am to wciska³am sprzêg³o i hamulec. Zreszt± np jak sobie przypomnê jak mnie uczy³ na placu manewrowym parkowaæ to mi siê odechciewa :/ Pokazywa³ mi jakie¶ tam s³upki i mówi³, ¿e jak ten s³upek siê schowa za czym¶ tam,albo jak przestanê go widzieæ w lusterku to wtedy mam krêciæ do oporu w prawo czy w lewo i potem jak znowu zobaczê gdzie¶ tam s³upek to znowu mam zacz±æ krêciæ :/ ehh Robi³am to wtedy doskonale ale w ten sposób. Nie wiem nawet czy wtedy bym potrafi³a to zrobiæ na mie¶cie tyle, ¿e wtedy na mie¶cie czego¶ takiego nie by³o... Potem dopiero jak zaczê³am je¼dziæ sama naszym samochodem to siê jako¶ na wyczucie nauczy³am parkowaæ i ju¿. A dodam, ¿e je¿d¿ê du¿ym kombi a ma³ym autem jeszcze nie je¼dzi³am - jedynie 6 lat temu na jazdach w³±¶nie je¼dzi³am punto 2 ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2011-03-29 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
mój I. niestety ju¿ nie uczy na osobówki, bo z przyjemno¶ci± bym Go poleci³a
![]()
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 881
|
Cytat:
2. u mnie egz przychodzi z karteczk± gdziê s± moje dane i rzeczy z obslugi. Swiat³a w³aczasz sama i spr sama. Przy STOPie prosisz o pomoc egzaminatora. P³yny te¿ spr sama (najczesciej wystarczy pokazaæ gdzie jest zbiornik, ewentualnie powiedziec ile powinno go byæ, chyba jeszcze nikt siê tu nie chwali³, ze musia³ np poziom oleju spr). 4. masz siê zatrzymaæ w miejscu wskazanym przez egz. O psrzêgle bêdzie na koñcu 5. Masz b³êdy, które mozesz pprawiaæ (np z³e parkowanie, brak kierunkowskazu itp) i takie które skutkuj± przerwaniem egz (wymuszenie, wjechanie pod zakaz itp). Cytat:
Cytat:
Do hamowania sam hamulec. Bo jak Ci piesek wyskoczy na drogê to nikt nie bêdzie walczy³ ze sprzêg³em tylko hamulec i ju¿. Do zatrzymania u¿ywasz sprzêg³a, np przed przejsciem, czerwonym ¶wiat³am itd. Widzia³am dzisiejsze rozmowy w toku i pad³am. A jak zobaczy³am tê ostatni± to normalnie ![]()
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Witajcie!
nie wiem co siê ze mn± wczoraj dzia³o by³am kompletnie przemêczona, po powrocie z uczelni zasnê³am jak niemowlê ![]() ![]() dzisiaj znowu wróci³am przemêczona, obejrza³am blondynkê z Rozmów i ju¿ oczy mi siê zamyka³y..ale siê zmotywowa³am i posz³am umyæ szyby w graciku ![]() ![]() mbamboo gratulujê! ![]() liwiusz co to za smut? przegoñ go ale to ju¿ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
To ja mowie dobranoc, wiecie ze jutro jade na rozmowe, wiecie i co macie robic tez wiecie. DOBRANOC
#712 |
Zakorzenienie
|
Gosiu, oczywi¶cie
![]() a ja proszê o trzymanie kciuków za moj± przyjació³kê, która zdajê jutro egzamin ![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
ja siê dzisiaj dowiedzia³am, ¿e pani która opowiada³a mi o zaci±ganiu rêcznego na ¶wiat³ach podczas egzaminu obla³a niedawno swój 5 egzamin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dziêkujê ale Bielsko Bia³a to trochê za daleko dla mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 834
|
Cytat:
![]() Okaza³o siê, ¿e te ³uki s± z górki( chyba specjalnie ) i trzeba naprawdê wolniutko jechaæ, ¿eby na zakrêcie nie wyrzuci³o. I ostro æwiczy³am spokojn± jazdê po ³uku. Mój instruktor mowi³, ¿e ja jestem ¿ywio³ i pirat drogowy. Jak je¼dzili¶my w dlug± trasê do miasta w którym zdawa³am to czêsto mówi³, ¿ebym zwolni³a, bo to wstyd, ¿eby Lk± tak szybko jechaæ ![]() D³ugo zdawa³am, ale mój instruktor by³ super. On najbardziej we mnie wierzy³. Kiedy¶ przegada³ ze mn± pó³ godziny przez telefon na temat stresu, po którym¶ z egzaminów. Super osoba. Ci±gle mnie zapewnia³, ¿e dobrze je¿d¿ê. I jak zda³am to powiedzia³, ¿e jest bardzo dumny i bêdê super kierowc±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
co do objawów skrêcenia kostki to nie znam, ale znam objawy zerwanych ¶ciêgien: opuchlizna, niesamowity ból, trudno¶ci z przerzucaniem ciê¿aru na te nogê podczas chodzenia..wszystko utrzymywa³o siê u mnie ok. 2 tygodni, po czym schodzi opuchlizna, pojawia siê wylew ( takie ogromne zasinienie jakby kto¶ tonê na to miejsce zrzuci³)i zanika ból.
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
http://www.word.katowice.pl/index.ph...11557224961670 znalza³am co¶ takiego na stronie WORD-u
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 110
|
hej hej, chêtnie siê do was przy³±czê je¶li mo¿na
![]() dziewczyny tak was spytam, macie jazdy tylko z 1 I? bo ja mam jazdy z trzeba ró¿nymi osobami i tak siê zastanawiam czy to dobrze czy tak powinno wlasnie byc (w³asciwie dobrze je¼dzi mi siê tylko z jednym z nich).
#719 |
Zakorzenienie
|
pewnie, ¿e mo¿na
![]() ![]() ![]()
![]() |
#720 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 25 752
|
abiblabla ja mia³am 3 I. i uwa¿am, ¿e jest to dobre z kilku wzglêdów:
1) je¶li 1 o czym¶ zapomni to 2 to dopowie 2) na egzaminia nowa osoba (czyt. E.) nie bêdzie a¿ takim stresem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.