|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Raczej każą im się tak ubrać.Studenciakowa widownia przecież nie robi z siebie głupków za darmo.
![]() Mnie rozwaliła ostatnio dziewczyna z centrum handlowego, skórzana kurtka, szpilki, skórzana mini z zamkami i te rajstopy tak jakby razem z pończochą http://allegro.pl/atmosphere-rajstop...518558294.html o takie.Wyglądała jakby źle do pracy skręciła. Jeszcze ok, na impreze, ale na zakupy, no niesmacznie, chociaż do mocherów nie należe.
|
|
|
|
#2284 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież to zwykle rajstopy udające ponczochy z podwiązką, coś jak zakolanówki. dziewczyna widocznie ubiera się inaczej od przyjętego schematu, który siedzi gdzieś tam w głowie.
|
|
#2286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
W sumie to uważam, ze ten temat jest trochę bez sensu. Owszem może mnie cos w modzie szokować i mogę to tutaj opisać. Nie ma osoby do której nie moglibyśmy się ,,doczepić,, - komuś podoba się jedno innemu nie. Tymbardziej, że teraz jest taka DOWOLNOŚĆ w ubieraniu się (co widać na blogach) i gdzie jest punkt odniesienia ?
Razić mnie może brudne ubranie lub chęć pójścia w dresie na wesele ... Ważne, żeby strój był w miarę dopasowany do okazji. Na ulicy może istnieć dowolność i to chyba dobrze ? Edytowane przez joaa12 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:19 |
|
|
|
#2288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A zawsze się dziwiłam czemu ci ludzie tak się kompromitują szaleńczo tańcząc przy hitach Danzela (w dodatku w tych cudnych. kolorowych, bazarowych ciuchach )
Edytowane przez olciiiaa Czas edycji: 2011-03-28 o 16:43 |
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz jak do niej zajrzalam to tez mnie zgielo i pojawil sie usmieszek na buzi, teraz juz tak nie reaguje. Widac,ze zyje skromnie. Co do lumpow...w moim miescie tez sa same szmaty, nie wszedzie mozna dorwac za 2zl bluzke z TopShopu
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Publiczność musi być kolorowa, a dziewczyny w spódniczkach. Mile widziane są cekiny i wszelkie inne błyskotki. Takie są reguły tego programu. Ale stwierdzenie, że ciuchy są z najgorszych bazarów, to trochę przesada ![]() Po prostu w niektórych przypadkach ciuchy są źle zestawione, co może dawać takie wrażenie, jednak nie wszyscy ubierają się tam, tak samo
Edytowane przez Irja Czas edycji: 2011-03-28 o 17:16 |
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
No to widać jestem mocher xd , ja ogólnie nie zwracam większej uwagi na ludzi, na to w co są ubrani, jedynie zwracam uwagę czy mi nie śmierdzą w autobusie.
(Ale ta dziewczyna szła wtedy przede mną i mi się rzuciła w oczy, to se tu napisałam ).
|
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Moje gusta porażają młode, dość ładne dziewczyny w kaloszach i spodniach jak na konia. I to w centrum miasta, w południe.
Kalosze są paskudne! To obuwie robocze! Ew. małe różowe kaloszki mogą być dla dzieci do zabawy w kałuży. A co do 'A small world...' - na początku ze śmiechem przeglądałam ten blog, a potem doszłam do wniosku, że ta dziewczyna za pomoca bloga chce się oderwać od biednej, małomiasteczkowej codzienności. Robi to tak, jak potrafi. Przemyślałam to całe zjawisko i spuściłam łeb - sama kiedyś żyłam bardzo skromnie, trudno mi było w ówczesnych warunkach kupić jakiekolwiek ubraniew sklepie i kształtować dobry gust. Zaglądam tam czasem i już się przyzwyczaiłam do standardu bloga. Jednak osobiście wolę inspirować się np. The Blonde Salad.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma być wesoło, kolorowo i tanecznie. Niestety za to, jak ludzie dobierają stroje, już nie odpowiada... Najważniejsze jest to, że na ekranie widać, że publiczność jest kolorowa. Prawdę mówiąc przyszykowanie odpowiedniego stroju do tego programu wcale nie jest takie łatwe, bo jak nie wyglądasz tak, jak producent sobie zażyczył, to możesz nie wejść na nagranie, albo musisz wysłuchać wykładu na ten temat
|
|
#2295 |
|
Konto usunięte
|
statysci maja tak gowniane zarobki, ze sa to ludzie z lapanki...
100zl dzien mniej wiecej |
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten jej styl ,,boho" ło matko ale mi się wydaje tez , że ona na serio taka jest.... nie chodzi, że jest biedna, czy coś takiego, i dlatego tak się ubiera, ale najzwyczajniej w świecie nie wie o co chodzi w modzie....
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
a w wielu przypadkach (np. statystowanie w tv) znacznie mniej
|
#2298 |
|
Konto usunięte
|
statystowanie do filmow i reklam to wlasnie 100-150zl
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, na filmach można trochę więcej wyciągnąć
![]() na melodii za cały dzień jest 60zł, a na kilku innych to nawet 30-40zł płacą
|
#2300 |
|
lokalna gwiazda
|
A ja wrócę do kolorowych kaloszy, które powstały chyba po to, by w czasie roztopów nie niszczyć butów. To miejska wersja "gumaków"służących chłopu w oborze. To obuwie do zadań specjalnych, nie do chodzenia na co dzień. Do ofiar mody ta prosta prawda nie dociera.
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co rozumiesz przez 'zadania specjalne' ? Bo dla mnie odpowiednia okazja żeby ubrać kalosze to deszcz i jeśli będzie padał przez tydzień to będę je nosić na co dzień. I nie jestem ofiarą mody.
|
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mam kaloszy ale chyba sobie kupię. Wcale mi się strasznie nie podobają, ale szkoda mi buty niszczyć jak ulewy są.
|
|
|
|
#2303 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co za wyzysk :/ Cytat:
juz wole kalosze do spodenek niz szpileczki do spodenek ...(i wio na trase )uwazam, ze to ciekawy trnd, byle byly dobrze zestawione Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-29 o 18:36 |
||
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2305 |
|
BAN stały
|
Ja może się nie znam, ale nie wyobrażam sobie chodzić w kaloszach, tzn gdy nie ma ku temu przesłanek, mi w kaloszach jest strasznie gorąco, jak bym miała nogi w reklamówce, przecież to nie przepuszcza wcale powietrza.
|
|
|
|
#2306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio zakupiłam kolorowe kaloszki, bardzo lekkie, wygodne i (o zgrozo!) zdarzyło mi się założyć je w słoneczny dzień. Nie wiedziałam, że służą tylko do przewalania gnoju w oborze
Ehhh...ale ze mnie ofiara mody.
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem to jest jedna wielka pomyłka :/
http:// www.groszki.pl /groszki/1,80237,9312570, Gatta___skarpetki_do_szpi lek. html (usuńcie spacje) |
|
|
|
#2309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jakby sama Rubik, Poly czy Freja zachęcały do noszenia skarpetek i szpilek to nadal uważam, że takie zestawienie jest okropne
Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2011-03-29 o 23:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Mnie rozwala jaka to melodia, a konkretnie ubiór osób siedzących na widowni.
Taka wiejska dyskoteka dla mnie
Jeszcze ok, na impreze, ale na zakupy, no niesmacznie, chociaż do mocherów nie należe.