|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
kurcze mi wychodzi, ze synek wazy juz 2400 to tez sporo, strach sie bac
![]()
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz na myśli? hmm?? CZARA? ![]() ide robic te pomidory tez mam czesto ochote na ogorka (kurde jakoś dwuznacznie to zabrzniało:P ) a dzuis zjadłam czesc swoich pierogów ze szpinakiem ktore mialy byc zapasem na poćiąży ale chyba ich do przyszłego tyg nie bedzie juz:P
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
Echantres super że wizyta udana,teraz możesz odetchnąć spokojnie.
Mimbi nie wiem o co chodzi i dlaczego zostałaś w szpitalu,jednak trzymam kciuki aby wszystko było ok.Szybkiego powrotu do domku życzę. A ja po wizycie,mała obróciła sie głową w dół.Wierciła się i prężyła co bardzo podobało się ginowi,mówił że ma jeszcze troszkę miejsca do fikania.Pessar dobrze się dopasował i ułożył,podtrzymuje prawidłowo z szyjką nic się nie dzieje.Następna wizyta 14 kwietnia. Zmykam teraz bom wypompowana jak koń po westernie. Dobranoc brzuchatki słodkich snów
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdziee sliczny, duzy 8 miesieczny brzunio ![]() zjadlam bulke z szynka i moje dziecko zaczelo sie wiecej ruszac ufff no nie dziwne, ze sie wczesniej nie ruszala po suchej bulce i 2 lyzkach ryzu z lyzka machewki... |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 współczuje choróbska, mam nadzieję ze szybko przejdzie
Aliczka88 gratuluję pieniążków ![]() mimbi ogromniaste Grazin te matki jakieś chore są ![]() anula_81 moja przesyłam gusiagatko piękny brzuszek matall twój brzuch jest rewelacyjny, taki szpiczasty ![]() enchantresss brawo za wizytę !! Paulizia Catia88 gratuluje dużego synusia ! kasia1361 dla Martynki przepraszam, że tak skromnie piszę ale prawie cały dzień poza domem spędziłam i padam na twarz ![]() ale przynajmniej się nie nudziłam .... |
|
|
|
#3546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam wypukły od...chyba połowy ciąży i też nie lubię jak mnie Tż po nim dotyka Cytat:
![]() Razem z Synciem dziękujemy za wszystkie brawa |
||
|
|
|
#3547 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/mustela-9-krem-pie...522359006.html Yes Cytat:
Jestem pewna, że nic się złego nie dzieje ale lepiej sprawdzić Cytat:
Ja myślę, że to przez pracę w dużej mierze, my tu w większości relaksujemy się w domu i skupiamy tylko na sobie a Ty ciągle do pracy jeździsz, stresujesz się, przejmujesz no i później masz cięższe dni Jaki gruuuby?? Piękny, ciążowy! ![]() gusia Ty też pięknie wyglądasz, zazdroszczę Ci tych szczupłych giczałek, ja to mam nogi mamuta
|
|
#3548 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3549 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też robiliśmy z Tżtem ostatnio pierogi ale ruskie i dzisiaj na szybko wskoczyły do garnka.Cytat:
dla małej, chociaż i tak będzie cc.No i dobrze, że ta szyjka trzyma. Cytat:
Może jutro już całkiem przejdzie. Pamięta któraś z Was jak się nazywa ta forma co Aliczka kiedyś pokazywała, że robi w niej torcik z galaretek? szukam i znaleźć nie mogę.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-29 o 21:26 |
|||
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
moim skromnym zdaniem to tak
![]() na szczescie moj tz mimo iż jest ich bratem ma inne podejscie do wychowania dzieci. andziotku własnie robiąc pomidorki zastanawiałam sie co Cie tak nie ma
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
gołąbki pozawijane...a ja padam na twarz
![]() jutro będę gotować ![]() dobranoc brzuchatki
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam w planach zrobienie pierogów z miesem z udek kurczaka i kus kusem jeszcze takich nie robiałam ale urzekł mnie przepis i musze spróbowac![]() ruskie to jedno z ukochanych dań mojego tż:P on moglby przezyc rok jedzac pierś z kurczaka i ruskie
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi
Jejciu jak to cudownie uslyszec takie komplementy... az tz sie pyta czemu tak sie ciesze do ekranu jak glupi do sera... ale co on tam wie Ta Mimbuchna to mnie tak wystraszyla, ze szok... z ta porodowka oczywiscie ![]() Andziot coz takiego robilas? Pochwal sie ![]() Catia88 no malenstwo staje sie coras ciezsze Super, ze wizyta sie udala!!!Kupilam sobie kaszke bananowa i zaraz bede spozywac
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-03-29 o 21:28 |
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jezuuu wy tak o tym jedzeniu a ja nadl zyje bez kuchni ale juz wiem ze pt bedzie![]() dzisiaj wlasnie sobie zdalam sprawe ze za 2 tyg i troche poznam termin cc. wolalabym z zaskoczenia, bo jak mi przyjdzie siedziec i dumac caly dluugi weekend majowy nad tym jak to bedzie to bede klebkiem nerwow |
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
ogladacie usta usta??
ja ogladam jeden odcinek do przodu na onet vod i juz tez co leci widziałam, ale tam sie porobiło![]() mam nadzieje ze nie zeświruje po porodzie tak jak ta julka:P
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
i tż też nie ogladam inncyh seriali ale tego nie moge opuśccić i juz jestem w czarnej rozpaczy, że to ostatni sezon. oczywiscie jak julka dostała bóli porodowych to ryczelismy razem z tż
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
a nic takiego ciekawego,
byłam z Zosią u tej koleżanki ciężarnej co cały dzień wymiotuje dziś miała lepszy dzień to zawiozłam jej mój gulasz i nawet obiadu nie oddała potem to już zabawy z Zosią i ciocią i wujkiem ![]() chyba ciut mnie brzuszek pobolewa, więc leżę i niewygodnie mi się pisze .... mężul o 3 w nocy wyjechał, cały dzień pracuje do teraz ... i jeszcze chce w nocy wracać do nas 5h boję się o niego
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
andziot kurcze szkzoda mi tej koleżanki
a ktory to tydzien??niezmordowany ten Twoj małż
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Mnie dziś koleżanka z roku straszyła, że jeśli się przewróciłam w ciąży (a tak było
) albo mocno czegoś przestraszyłam, to dziecko owinie się pępowiną Rajuuu... Ona w te wszystkie bzdurki wierzy ![]() I już mi dziewczyny zapowiedziały, że chociażby na siłę zawiążą małemu czerwoną kokardkę na wózku... Czy tylko ja tu myślę zdroworozsądkowo?? Paulizia Super brzuch Wcale nie gruby ![]() Catia Wow, to faktycznie spory andziot Na pewno dojedzie cały i zdrowy przecież wie, że musi jechać ostrożnie... Trzy wspaniałe kobiety na niego czekają ![]() A ja siedzę sama i pusto jakoś ![]() Tż napisał smsa, że kładzie się spać. A ja muszę sama w tym wielkim łóżku ![]() A jeszcze jutro tą glukozę przeżyć ![]() Ja nie wiem, jak dam radę z tą mega zgagą ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Ach i proszę o kciuki i prośby do Edzika: Drogi Edziku, proszę zostać u mamy w brzuszku do 27 kwietnia włącznie! (mam wtedy ostatnie zaliczenie )
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
gusiagatko wyglądasz super! Brzuszek zgrabniutki, Ty tak samo, po prostu ekstra!
Paulizia brzuszek śliczny, no i ta słodka maskotka ![]() Catia88 świetnie, że wizyta udana, a synek rzeczywiście duży. antropia współczuję pracy przy gołąbkach, chociaż chętnie bym je zjadła
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall
i jak sie o cos uderze lub mnie gdzies zaboli to mam sie nie lapac w to miejsce, bo moje dziecko moze miec ''cos'' w tym samym miejscu lub w ogole nie miec
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jej mama była w ciąży 4 razy i mówi że za każdym razem tak miała, do tego prawie całą ciąże wymiotowała tylko później już nie tak często ... ona do południa to z domu się boi wychodzić ... Cytat:
|
||
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
Mangoo
Eduardo prosze siedziec w brzuchu i sie nigdzie nie wybierac do 27 kwietnia wlacznie! ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Andziot, a Twoj maz nie moze sie gdzies zatrzymac? To troszke niebezpieczne wracac jak sie jest zmeczonym i to jeszcze w nocy...
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko te przesądy są straszne. wczoraj zszywałam sobie spodnie (ktore notabene rozeszy sie na mojej wielkiej dupie) i tż mowi ze kobieta w ciązy nie powinna szyć igła i nitką. nie wiem o co mu z tą bzdurką chodziło ale jak zobaczył moj wzrok to zwątpił i mi nie tłumaczył ![]() ps. EDWARDZIE proszę być grzecznym chłopcem i siedzieć w brzuchu świat jest okropny i nie ma sie do czego śpieszyc![]() andziotku ja sobie nie wyobrazam takich przejsc w ciazy, ja ani razu nie wymiotowałam ale mdłosci są wykańczające, takze łączę się z nią w bólu...
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulizia, andziot, Grazin Dzię-ku-ję! ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Olu o to się będziemy później martwić:P i z nim negocjowac wiec sie nie martw
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
A ta koleżanka od przesądów to ta, o której pisałam, że prawie 40 kg przytyła w czasie ciąży...
Zdementowała to dziś. Ona przytyła 45kg od początku ciąży do porodu ![]() Pokazała mi zdjęcia... Dziewczyny - ŻADNA Z WAS NIE JEST WIELORYBEM, WIERZCIE MI!
|
|
#3569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiedział że chce wrócić ... i że jak będzie zmęczony to się zatrzyma i zdrzemnie ... z jednej strony chcę by jak najszybciej wrócił, z drugiej wiem że powinien odpocząć ... tyle że nie ma gdzie w sumie ...... Cytat:
ona nawet po wypiciu wody mineralnej potrafi lecieć do wc
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-29 o 22:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

ogromniaste 
ja posiew z pochwy mialam tydzien temu, sprawdzaja czy jest opryszczka i streptococco, u mnie wszystko ok

). jutro chyba będę dzwonić do położnej,żeby się z nią umówić i dogadać.

i zaraz bede spozywac
a ktory to tydzien??
) albo mocno czegoś przestraszyłam, to dziecko owinie się pępowiną
Trzy wspaniałe kobiety na niego czekają