|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() no w sumie już najwyższy czas....przeciez to juz 9 miesiąc ![]() Cytat:
|
|
#3662 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() A mały się rozpycha ten na dole, czuję go wyraźnie na wzgórku może się już pcha do wyjścia, a ma siedzieć jeszcze ze 3 tygodnie
|
|
|
|
|
#3663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobrze ze sie skonczyly te skurcze, podoba mi sie to z jakim spokojem do tego podchodzisz, ciaza ci sluzy, bo oprocz tego ze slicznie wygladasz to jeszcze masz sily na wszystko ![]() Cytat:
![]() ide obiad sobie zrobic- mam od wczoraj miesko mielone z sosikiem do spageti i kasze do tego surówka - ogorek zielony, pomidorek, pekinska i papryczka
|
|
|
#3664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za rady co do farb! jestes boska![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dasz rade ![]() mi sie wczoraj sebus strasznie woiercił czuliścm z tż stópkę i paluszki tak ja wysrtawił ze wszystko mozna bylo wyczuc
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa! Bardzo się cieszę, że jest zdrowa, rośnie, rozwija się, ale jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wypluć 4 kg dziecka
![]() No i co jak co, ale temperament to ma po mamusi ![]() Idę się przespać, bo coś czuję, że to ostatni miesiąc mojego spania
|
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powiem ci, że to nie jest głupia teoraia....w nocy jakieś skurcze...teraz to....masz juz wszystko gotowe ?
|
|
#3668 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dziś babka ze spółdzielni przyszła spisywać wodę i jak mnie zobaczyła to się zaczęła rozmowa, weszła do mnieszkania i podłoga była mokra, a babka do mnie to pani sama jeszcze podłogi myje No a kto to za mnie ma zrobić, sama muszę ale jestem wdzięczna bardzo że mogę sama jeszcze wszystko robić, że nie musze się włuczyć po szpitalach że ciążę przechodzę bardzo dobrze, nie tak jak to było za pierwszym razem bo tego się obawiałam.
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
i kurde, ja tu dbam, żeby nie przytyć, 11 kg na plusie i się okazuje, że prawie 3 kg, to Karate Kid
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam dziś wreszcie mój "Język niemowląt" i wezmę się dziś jeszcze za lekturę
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj luzniej w pracy a po pracy na kawke z kolezanka
ale sie ciesze! mam nadzieje, ze sie jakos doturlam...![]() andziot przez ciebie bede teraz kichac kurzem po powrocie do domu... ![]() eweska moja Zosia jedna tylko jest ale etz wali mnie w bronchilde az sie zginam to boli!mary no Hanutka sporawa a ty zamiast sie cieszyc narzekasz ![]() aliczka posciel bomba! dziewczonka to super ze wszystko sie unormowalo co do wypychania moja tez sie mega wypycha i czesto bolesnie, ciasno tam maja![]() matall najwazniejsze ze masz glukoze za soba. a w nocy widze ze wstajesz rownie czesto jak ja ![]() jak mi sie nie chce tu siedziec!!!!!! |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
mary trzy to dziecko a reszta wody płodowe łożysko i powiekszona macica i piersi
pewnie po porodzie bedziesz wygladac jak gwiazda fitnes ![]() ide na zakupy. ps. mam focha
|
#3673 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() W domku mam już prawie wszystko gotowe, brakuje tylko kilku drobnych rzeczy jak pieluchy, krem do pupki i ogólnie kosmetyki dla maluchów, łóżeczko trzeba złożyć no i nie mam jeszcze pościeli, ale to w każdej chwili można dokupić, w razie czego mama mi kupi jakbym ja nie zdążyła. Do szpitala wszystko mam tylko torba jeszcze nie spakowana. Ja się nastawiam że rodzę za 3 tygodnie nie wcześniej :P |
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary ja jestem dumna z Hanulki, ze juz taka duzia jest!!! Bardzo dobrze!!! No i indywidualistka!
Zazdroszcze widokow na usg
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze policzmy sobie łożysko, wody i jeszcze mniej wyjdzie nie jest tak źle ![]() wsadziłam podpachy do torby czyli zaczęłam pakowanie |
|
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
24Kasia, Eweska to zapraszam do Angli! Tutaj w wiekszosci to domki z ogrodkiem. Tylko dzisiaj paskudna pogoda... cieplo, ale pada
|
#3677 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no pojadlam, teraz bede wieszac pranie
i chyba tez sie wezme za mycie podlog i odkurzanie, dobrze ze mam dwa male pokoiki, wiec duzo tego nie jest- gorzej z myciem naczyn-jak ja tego nie trawiemusze sie do Mary przejechac ![]() Cytat:
ja to sobie tlumacze ze organizm zbiera sily na porod i pozniej![]() Cytat:
![]() poki sie dobrze czujesz nic nie stoi na przeszkodzie domowym obowiazkom, tylko trzeba powolutku, bez pospiechu... ja mam pawera czasem, ale szybko padam na twarz-niestety ![]() Cytat:
a dolicz jeszcze wody plodowe, macice itp
|
|
|
#3678 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daisy, dobrze, ze jednak cie przyjeli. I jakie dokladne szkolenie dietkowe mialas, wow. Apopos czekolady 70%, wlasnie wcinam taka z Lindta Mild, pyyyyyszna jest ![]() Cytat:
Milej pracki! Cytat:
Teraz pewnie bedzie ci jeszcze latwiej, juz wiesz co i jak... Cytat:
Cytat:
.Ale jeszcze mam pare tygodni na to ![]() Cytat:
.Ale dobrze, ze skurcze sie zaraz skonczyly. Tez zaczynam pakowanie torby ).Ale fajnie, juz nie moge sie doczekac... Kasia, Ewesko, wy tesknicie za domkiem z ogrodkiem, a ja bym chciala do miasta i do mieszkanka (prawie cale zycie mieszkalam w bloku takim z lat 80tych i TZ tez, mam sentyment do mieszkan), wiec pewnie bedziemy sie przeprowadzac... Ale tak nie od razu, stwierdzilismy z TZ, ze dobrze, zeby mala skorzystala z zieleni i milego otoczenia, wiec moze za2,3 lata... Chociaz ja to bym chciala juz.Lubie tez urzadzac od nowa miejsce zamieszkania, wiec moze tez dlatego...
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-30 o 13:08 |
||||||
|
|
|
#3679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hanutki wyników ![]() nie przejmuj sie moze do porodu juz przystopuje z rośnięciem i wcale taka duża nie będzie
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Kochane, agnieszka_pe, anulka, paulizia, dziekuje Wam, ze o mnie pamietałyscie
![]() ![]() ![]() ![]() Nadrabiałam zaległości ale dokładnei rpzeczytałam wsio Przede wszystkim MIMBI, dobrze ze jest pod monitoringiem !! Jednak jest żywym przykładem na to, że nie mozna zwlekac z zakupami do ostatniej chwili.. dlatego przedwczoraj kupiłam cieniutki szlaforczek, wiec z goła dupką jak coś po szpitalu biegac nie bede Ale koszulek jeszcze nie mam Eve, masz rację co do statusu zycia w PL Jest zle i pewnie bedzie coraz gorzej, u mnie np ostatnia podwyzka była w lipcu i to i tak dostałam najwyższa z mozliwych w moim departamencie bo aż 200zł brutto (dawali po 100, 150 i 200max) mazianka81 za brzuszek ![]() andziot; oj jak zazdroszczę odczucia ssania! Nawet sobie nie umiem wyobrazic jak to jest Tak, a za obsługę w klinice faktycznie 5 z plusem. Wytłumaczono jak krowie na ruskiej granicy.anulko , ja z TŻ zyłam na odległość przed slubem całe 4 lata ! Z rodzicami z kolei 32 non stop bez żadnej rozłąki (np studia) wiec chyba jeszcze jestem na takim etapie ze bardziej za nimi tesknie niz za mezem wiem,, ze dla Wielu z Was pewnie to nieprawdopodobne ale tak czuję. Małz i tak wraca co dzien ok 20 do domu... wiec siedziałabym sama jak palec. zosiaaa; ja tez o acetonie pojęcia nie mialam. Na pewno jak coś pozniej zjesz, to nie zaszkodzi to Tobie ![]() antropia; moze kiedyś tez poczujemy ssanie Andziotka jest w starszej ciąży niz my, więc musimy sie pocieszac ze i kiedys nas spotka to wielkie szczęście.Ojej siama cały dzien Biedulko moja Kochana ![]() ![]() ![]() Gołąbki mniaaaaaami mary poziomkowa; hahaha ale Ci Hania rosnie no no.. chyba blisko czwóreczki będzie Maleństwo Popatrz ile kilo szczęścia od razu Ci przypadnie do noszenia anulinka to nie chodz głodna spac Widzisz, mary pewnie nie chodzi i zobacz jak jej Hanutka śmigneła Smacznego ![]() ![]() Moge zjeśc 100g na dzien truskawek matallewar, jaa jaki szczpiczasty brzusio ! Przez bluzeczke jeszcze bardziej sie to rzaca w oczy aniżeli na gołym ciałku A ta Twoja ciezarna kolezanka zgubiła potem te wszystki nadprogramowe kg ?? Camomile, to smacznego Prosze jeden kawałeczek za wizazowa kolezanke zjesc Ja musze iść dietetyczna ogórkowa sobie gotowac :P zabielaną mlekiem ![]() A gdzie Listopadowa, Moniqac.. ? Własciwie co dzień tu były Dziewczyny
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-30 o 13:07 |
|
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
chyba nie na nas???
![]() a gwiazda fitness to kazda z nas bedzie Cytat:
anulka_81 jeszcze troche ![]() zapomnialam sie pochwalic-najprawdopodobniej juz w piatek odbierzemy lozeczko i reszte gadzetow ![]() no i mezulek zaproponowal mi fryziera w przyszlym tygodniu ![]() mam juz duze odrosty, farbnelabym sobie na jasny blond i pocieniowala troche, oczywiscie nie skracajac moich klaczkow. Co o tym myslicie????????????????? ???
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-30 o 13:12 |
|
|
|
|
#3682 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Camomile;26053289 Tez zaczynam pakowanie torby ).Ale fajnie, juz nie moge sie doczekac... [/QUOTE] a ja sie własnie zaczęłam zastanawiac czy nie powiennam tez juz sie za pakowanie wziąc...w sumie mam tylko klapki, dwie koszule i pare kosmetyków.... chyba nie mam czego jeszcze pakować
|
|
#3683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nalezy ci sie ![]() Fajnie, ze lozeczko bedzie w piatek. U nas tez piatek dzien sadny , zamowilismy panow, ktorzy beda zmieniac wykladzine w pokoiku niuni, a do tego czasu TZ musi jeszcze skonczyc malowanie, hmmmmm....antropia, jak jestes teraz dopiero w 30. tygodniu to jeszcze masz czas
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-30 o 13:16 |
||
|
|
|
#3684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zrób się na bóstwo by olśnić wszystkich na porodówce ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- ogłaszma wszem i wobec, że gołębie GOTOWE ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
#3685 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś mi tutaj narobił ochoty na gołąbki
![]() |
|
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Oks, to ponadrabiam
![]() Mimbi pisała, że całą noc słyszała przytłumione krzyki rodzących i miała dwie opcje, przyzwyczaić się, albo uciekać Gusiagatko, wyglądasz uroczo! Śliczny brzuszek, a Ty zgrabiacha, że mogłabyś w tych katalogach z ubraniami dla ciężarnych być modelką Ewesko, Twoja ciąża, to chyba najbardziej emocjonująca, a Twój poród, to pewnie będziemy przeżywać wszystkie i będziemy obstawiać, ile masz penisów w brzuchu szacun dla Ciebie, że jesteś taka dzielna, pracowita i obyś do końca ciąży tak bezproblemowo szła Pauliziu, albo mi się coś monitor popsuł, albo wzrok, albo w ogóle nie wiem, skąd Twoje gadki o wielorybach?! Wyglądasz pięknie, brzuch ciążowy, ale to chyba normalne w ciąży? Nigdzie indziej nie widzę nadprogramowych kg ![]() Moria, dzięki za info! Czekam na ten cudowny moment wpłynięcia kasy na konto i trochę zainwestuję. W planie mam Mustele żel poporodowy, pas poporodowy i chcę jeszcze kupić coś przeciwko rozstępom. Albo Mustelke, albo Palmer's, albo oba, to akurat starczy na jakiś czas. Matall, 45 kg koleżanka przytyła?! Wiecie co, to już nie chodzi o wygląd, samoocenę, ale jak dźwigać dodatkowe 45 kg?! Anula, dobrze, że wczoraj nie wpadłam na Ciebie, bo niezły opiernicz zebrałabym! Przepraszam, zupełnie wypadło mi z głowy, że zosiny leżaczek ma wibrę! I wiesz co... to oznacza, że mam jeszcze większy mętlik w sprawie zakupu leżaczka, oczywiście z korzyścią dla tego, który Wy macie ![]() Dziewczonka, Ty się nam tu melduj co jakiś czas. Jak się czujesz? Odpoczywasz? ![]() Aliczko, super zakupy! Wklejaj wszystko No i kciuki za wizytę! Ciekawe, jak tam Miś Wasz ![]() Ddaaiissyy, Twoja historia z kliniką, to Zbudynienie Tygodnia poprawianie L4 na Statoil, to też niezła akcja ******Mazianko, ekstra brzuszek, widać, że dziecko się szykuje do wylotu
|
|
|
|
#3688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() np. ja mam taka dziwna sasiadke z drugiego bloku bo co przechodze to ona woła do mnie "prosze pani, kupi mi pani etopiryne" i nie tylko do mnie woła w ten sposob...ja cenie sobie spokoj i swobode, ktorej niestety brak w wielkim miescie... planujemy z mezem wziac kretyt hipoteczny za jakiś rok i wlasnie myslimy nad domkiem malym parterowym, gdzies na przedmiesciach Lodzi- zobaczymy jak to wyjdzie ![]() Cytat:
nie chce nawet myslec o tym co bedzie jak odejdzie moja wyplata.................. . ehhh nie mowiac juz o moim tacie co prace stracil ostatnio, a tesciowie w ogole nie pracuja siostry Tż na szczescie tak i jakos daja rade, a ta najmlodsza 8lat ma i mieszka z rodzicami, nawet nie maja zeby dac jej na wycieczke, chyba ze my cos damy albo dziewczyny...moja siostra jedna pracuje i studiuje jakos jej sie trafilo znalezc prace w tej malej miescinie...a druga czeka na tel i jedzie do francji na pol roku truskawki zbierac trzecia ma 18lat i sie uczy, a raczej rozrabia w internacie i jest zagrozona- tak bym ja trzasnęłano to sie wyżaliłam. dobra ide po to pranko
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
24Kasia no pewnie, ze idz!!! Lepiej sie poczujesz sama ze soba
|
#3690 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mango08
anula_81 andziot gusiagatko 24kasia86 antropia dziekuje kochane (mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam) tez sie ciesze ze malutka obrocona i ze juz tak slicznie wazy Cytat:
![]() Cytat:
moim zdaniemCytat:
moja mala wczoraj jak bylam u gina to skopala mnie w poczekalni przez poltora godziny,az babka obok mnie mowila ze chyab ruchliwa bo brzusio caly pelzal heheh![]() Cytat:
![]() a ja dzis robie koktajl truskawkowyyy trzeba sie najesc teraz bo potem to chyba truskawki niewskazane nie??i doszlam do wniosku ze tak mi wmawiali ta cc ze teraz sie zaczelam zastanawiac czy ja sie skapuje kiedy do szpitala jechac,albo czy nie spanikuje i nie bede tam za szybko
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

)

co do wypychania moja tez sie mega wypycha i czesto bolesnie, ciasno tam maja

.
mniaaaaaami 

Za 5cz z ochraniaczem + rożek 300zł