|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
dzieki
![]() Cytat:
![]() kochana po takiej diecie to ty bedziesz miss polonia kobiet cieżarnych 2011 ![]() ale tak na powaznie, chyba nie jestes juz tak tym wszystkim zalamana? przynajmniej nie przytyjesz tyle... ja jem najpozniej okolo 20....budze sie okolo 9 i strasznie mnie ssie ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
fajniutkiide na zakupy jedzieniowe i bede robic pranko skarpet mojego mężula
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam mężula na spacer z ZOsią
jest MEGA ciepło, w samym swetrze można chodzić ja u Gabrysi też czuję już ssanie paluszka od jakiegoś czasu daisyfajnie ze przyjeli cie jednak do tego lekarza przeszkolenie porządne, ja takiego poprzednio nie miałam przynajmniej wiesz na czym stoisz idę zetrzeć kurze i powiesić pranie |
|
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Pokazałam Tż i on też stwierdził, że to musi byc to
|
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Ale ze mnie spioch kurcze, ale ja moglabym spac i spac... znowu sie o 10 obudzilam, a tak naprawde zmusilam sie dow stania, bo mi skzoda dnia... moglabym spac dalej ![]() Ide zaraz cos zjesc, wykapac sie i potem do tesco po zakupki Wlasnie dostalam smsa od tesciowej, ze wysle mi paczke przygotowana przez polozna dla mnie i dla malego ![]() Atiz dziekuje ![]() Anulko Cytat:
![]() To Wy tam ladnie macie w tej Irlandii... ja to nie wiem czy mi becikowe dadza, bo lubia powiedziec, ze mamy za duzo zysku fakt maz duzo zarabia plus moje maternity, ktore i tak sie za jakis czas skonczy... na inne zasilki chyba raczej liczyc nie moge wlasnie ze wzgledu na duze zarobki. A chcialabym tylko working tax credit, ale tylko z powodu dentysty i okulisty za darmo ![]() Ddaisy nareszcie... martwilysmy sie o nasza gadulke Faktycznie mialas dzien wczoraj, ale dobrze ze udalo sie szybko wszystko zalatwic! Przykro mi z powodu tej cukrzycy i tego klucia jednak glowka do gory... to tylko 2 miesiace Mazianko, ale brzuszek niziutko schodzi! zbliza sie godzina ZERO Andziot mam nadzieje, ze mezul juz w domu. Super, ze robil sobie przystanki!!! Pewnie sam czul ogromne zmeczenie! ![]() Dziewczonka o wyczuciu ssania paluszka to ja moge tylko pomazyc... za duza tkanka tluszczowa... ale wczoraj poczulam czkawke tak, ze calym cialkiem sie rzucal, a najbardziej dupka
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot a wytrzesz kurze i u mnie?
![]() a jak czuc to ssanie paluszka przez dzidzie? bo moze i czuje ale nie wiem jak? ![]() Aliczka jaki rozek zamowilas?pochwal sie noo! dziewczonka ja nie mam tego problemu, bo u nas niby cieplej ale ciagle zima, wiec na wiosne to akurat zdaze Zosie urodzic a jak sie czujesz? poza skurczami chyba wszystko ok?daisyyy jak dobrze, ze jestes tesknilysmy dobrze, ze Pani sie przyjela i wszystko sie udalo, dasz rade kochana, znam mnostwo kobiet z cukrzyca ciazowa i daly rade ciesze sie, ze juz jestes z nami![]() znowu w czewie co? a za TZtem ci sie nie teskni... ?mazianka jaki slodki brzuchol i nisko juz rzeczywiscie! ide na lunch ![]() bede pozniej |
|
|
|
#3636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, śniadanie koło 9 i czasem mnie ssie w nocy ale nie chce mi się wstać żeby sobie coś naszykować ![]() ja dzisiaj juz posprzątałam zrobiłam pranie, wywiesiłam na świeże powietrze ![]() wyprałam śpiworek i ochraniacz dla dzidziolka i też się suszą został mi jeszcze obiad będą pierogi kupne
|
|
#3637 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
świtnie, że na wizycie wszystko ok
dzidzia rośnie aż miło no i główką w dół !! zaciśnięte ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hej mamuśki ja dziś znowu sama.... mężulek poszedł do pracy o 8 a w wróci o 22 a jeszcze tyle czasu do piątku... ![]() w poniedziałek mam USG juz sie doczekać nie mogę gołąbki się gotują a mój Piotruś strasznie leniwy od wczoraj ;/
|
|
#3638 |
|
Moderatoreska
|
Mazianka cudowny brzuszek
![]() Ja dziś sobie już wysprzątałam pięknie, słoneczko świeci, cieplutko bardzo na dworze byłam na zakupkach spożywczych aż miło ![]() Teraz gotuje obiadek, dziś będzie barszczyk czerwony z uszkami :d Około 13 ma wpaść do mnie kuzynka z córą
|
|
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale pieknie na dworze
szkoda,ze jak wyjde z domu widze same bloki, a zaraz obok tramwaje jezdza ![]() tak bym chciala miec domek z wlasnym ogrodkiem-to moje marzenie kupilam pomarancza i wlasnie sie zajadam- ale pyszny ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() gołabki bym zjadła moja mała tez juz tak sie uspokaja, moze ma malo miejsca ![]() ogolnie czuje ja czesto, ale jej ruchy sa powolniejsze fajnie mi brzuch krzywi heh
|
|
|
#3640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tez mi tak wisi nad wzgorkiem hehe ![]() Cytat:
![]() ale moja niunia to ma leniwy ten odruch ssania bo bardzo rzadko to robi ![]() Cytat:
w dalszym ciagu bardzo duzo pije, a malo sikam ale przynajmniej czuje burczenie w brzuchu, a nie to co wczoraj.. |
||||
|
|
|
#3641 |
|
Moderatoreska
|
Oj mam to samo, chciałabym teraz wyjść sobie na ogródek przed dom, posiedzieć na słoneczku,a nie wokoło bloki, ulice.
|
|
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) zdarzają się rzadko, ogólnie czuję się dobrze, nadbrzusze pobolewa non stop, ale to raczej normalne. No i mała masakrycznie się rozpycha, widac, że biedactwo nie ma już miejsca
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka
za wizytęGratuluję dziewczyny 36 tygodnia ![]() Glukoza PASKUDNA. Jeszcze gorsza niż ostatnio ![]() Ale przeżyłam. W piątek wyniki i wizyta ![]() Muszę się ogarnąć - mam pranie, kuchnię do sprzątnięcia, pracę... A tak chce mi się spać, że mi się oczy zamykają. Mam wrażenie, że w nocy głównie się budziłam i nie mogłam zasnąć. Poszłam spać koło 0:30, a na pewno zarejestrowałam 2, 2:30, 3, 3:45, 4, 5, a o 5:30 wstawałam
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Pościel zamówiłam tą: http://www.mona203.pl/allegro/Ferett...ddy_orange.jpg
A rożek pierwszy po lewej http://www.mamokupmi.pl/izabela/rozki2.jpg Właśnie kurier dzwonił że zostawił moją paczkę z kosmetykami eko u teściowej ![]()
|
|
#3645 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapraszam na gołebia Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
a czemu u teściowej?? skąd adres miał?
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() na dzień dzisiejszy oflagowałam się, protestuję, nie zamierzam rodzić wcale! Czemu?! Bo się dziś okazało, że Nutka-Hanutka PYZA Karate Kid waży..... prawie 2700 ![]() a ja jeszcze 35 tyg. nie zaczęłam! W ogóle jest pyzata, niegrzeczna, bo ciągle czymś wierzgała i ciężko było pomierzyć, okazywała swoją ignorancję ziewając, a na koniec zasuwała kopniaki pod żebra
|
|
|
|
#3647 |
|
Moderatoreska
|
Antropia zamorduję dosłownie, smaku mi tylko na gołębie narobiłaś, jak synal przyjdzie ze szkoły wyślę go do sklepu po kapustę i miesko mielone i dziś popołudniu będę robić gołębie, będą na jutro
|
|
|
|
#3648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo daisy! dobrze ze cie przyjeli, ze nie jechalas po nic mnie sie juz 2x zdarzyly identyczne wpadki super ze cie tak poinformowali dokladnie co i jak Cytat:
wlasnie mam przerwe w sprzataniu, ehh, zaraz trzeba sie wziasc dalej |
||
|
|
|
#3649 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Niech sobie rośnie ładnie panna, a ty dasz radę urodzić |
|
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mary, super ze wszystko ok, piekna waga, masz poprostu aktywne dziecko widzisz, juz cie przyzwyczaja do tego co cie czeka po urodzeniu
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to łobuziara mała ![]()
|
|
|
#3652 |
|
Moderatoreska
|
Moje chłopaki właśnie buszują, jak mnie jeden z nich dwa razy kopniaka zasadził, nie wiem dokładnie w co (gdzieś w okolice bronchildy) poczułam ból aż się zgięłam w pół i tak dwa razy.
Co te chłopaki tam wyprawiają to ja nie wiem :P Aaaa zapomniałam, dziś rano jak leżałam w łóżku to chyba poczułam pierwsze skurcze, było ich kilka takich nie za mocnych i dość krótko trwały. Ale nie panikowałam bo zaraz się skończyły :P Ale dziś pierwszy raz je poczułam . Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-30 o 12:38 |
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
mary hehe nie będziesz sama co wielkoluda będzie rodzić
![]() gratulacje dla Hanutki, to tylko świadczy o tym że dobrze się odżywiamy przyszła paczka od kuriera zaraz rozpakuje te wieeeeeeelgachne podpachy Aliczka88 śliczna ta pościel, ale o cenę nie pytam nawet ![]() powiesiłam pranie, ostatnia pralka Gabrysinych mi została wytarłam kurze (anula - nie chce mi sie u Ciebie już )zjadłam jabłuszko
|
|
|
|
#3654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaka duża dzidzia może juz nie będzie tak intensywnie rosła Cytat:
mi wczoraj mam narobiła smaka, do tego stopnia, że wiozła mi kapustę, z mojej rodzinnej miejscowości żebym nie musiała dźwigać i tylko się pytała, czy na pewno muszę dzisiaj te gołębie robić już wczoraj miałam naszykowane, dzisiaj tylko wstawiłam i się robią
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Teściowa mieszka pare domów wcześniej i ten błądził i błądził i w końcu trafił tam i zostawił.... Co za ludzie...
|
|
#3656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do płukania dałam silan sensitive. Cytat:
Dasz radę, jak każda z nasDaaiissyy, fajnie, że Cię uświadomili. Ja muszę później jeść kolację, bo wczoraj poszłam spać lekko głodna ![]() Jak wracałam z pracy wstąpiłam do biedronki i kupiłam sobie truskawki Będzie obżarstwo.
|
||
|
|
|
#3657 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciszy i spokoju, nawet sobie grilla odpalić i kielbaske zjescCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to mala kluseczka z niej![]() heh jak jest taka aktywna to po porodzie bedzie ci dawać w kość- moja też tak ma, nie jestes sama
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
mazianka fajniutki brzusio,na dniach wrzuce foty mojego.
czkawkę czuje wyraźnie,heh trzepie Martynką jak nic wtedy a co do ssania paluszka to chyba nie wyczuwam.Musiałabym dobrze się wsłuchać i przyjrzec brzuchowi. Zmykam kochane po chłopaków a później idę z nimi na plac zabaw,pogoda taka piękna.Dotlenimy sie troszkę ![]() Miłego dnia
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, może się jeszcze okazać, że przy porodzie wcale nie będzie taka duża
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Za 5cz z ochraniaczem + rożek 300zł Ale ja już rok temu się na nią napaliłam - a jak ja sie na coś upre to.... Nie ma mocnych A ja robie naleśniki z serem i truskawkami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

Ale za to lepiej zjeść kisiel bez cukru
I naleśniki ze 2-3 tez mi wolno ale na mące razowej.
a ja badałam 1h od momentu zakończenia posiłku

Czekamy na Ciebie fasolko
kurcze, ale ja moglabym spac i spac... znowu sie o 10 obudzilam, a tak naprawde zmusilam sie dow stania, bo mi skzoda dnia... moglabym spac dalej 

jednak glowka do gory... to tylko 2 miesiace
zbliza sie godzina ZERO 

Za 5cz z ochraniaczem + rożek 300zł