Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 09:40   #4561
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

NightButterfly ja na pewno będę miała welon ale to już myślę indywidualna sprawa. Widziałam PM która miała i woalke i welon nie wyglądało to źle. Tak średnio ja ogólnie nie jestem fanką woalek.

U mnie poprawiny będą w tym samym lokalu. Nie wiem jak będzie z ilością osób ale zaproszeni są wszyscy co pierwszego dnia.

Oprócz wódki kupimy białe wino i piwo na drugi dzień. A co do wina to też trzeba trochę wziac bo np ja byłam na weselu gdzie mój tata był starosta tzn tym co roznosi alkohol i mówił że wina było z 10butelek i do 22zabrakło bo kobiety wolały wino i szybko poszło.

Piosenka której nie chce na weselu to Za miłość mą czy coś w tym stylu kancelari. Jak słyszę tą piosenkę to coś mi się robi. Sam tekst jest ok ale melodia i wykonanie. A i nie wiem czemu niektóre zespoły spotkałam się z dwoma takimi grają To bo daj mam świat Krawczyka. Przecież to taka smutna piosenka totalnie nie pasująca do wesela.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:46   #4562
monikazmc
Raczkowanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Superaśnie!! Czy ta dziewczyna z zespołu juz urodziła?? Mam nadzieję, że będziemy zadowolone z tego zespołu, bo przyznam, że ja ich trochę w ciemno brałam, przeczytałam tylko trochę opinii z neta i posłuchałam krótkiego dema na stronce. nie byłam natomiast na żadnym weselu z nimi

Cześć urodziła już my podpisywaliśmy umowę u niej w domu bo nie miała z kim dzidzi zostawić ma śliczną cureczkę pozdrawiam

Zaręczyny I ... .08.2008

Zaręczyny II 5.12.2010

Ślubujemy 28.04.2012
monikazmc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:52   #4563
(kicia)
Zakorzenienie

A tak w ogóle dzień dobry. Jakie plany na dziś?
Ja oficjalnie dziś potwierdziłam jak leniwą osoba jestem. O 5rano obudził mnie budzik i po 5minutowej bitwie z myślami poszłam spać dalej rezygnując z czystej przyjemności przebywania na ćwiczeniach z mikrobiologi

Stary 2011-03-30, 09:52   #4564
monikazmc
Raczkowanie

nena ja również wybieram się na te targi ślubne już na sobotę wzięłam sobie wolne w pracy mam nadzieję, że coś ciekawego tam podpatrze

Zaręczyny I ... .08.2008

Zaręczyny II 5.12.2010

Ślubujemy 28.04.2012
monikazmc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 09:59   #4565
Madziuniusia
Zakorzenienie

A ja się przeziębiłam przedwczoraj i zdycham. A dokładnie to słuchajcie. Moja chora siostrzenica dykrowała mi takie coś. I siedziała obok mnie. I z czasem czułam, że coraz gorzej się czuję. No i tak oto mam ból gardła i katar
Stary 2011-03-30, 10:04   #4566
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
moje plany na dziś to praca, a później leniuchowanie w domu ale ten plan z leniuchowaniem może się niestety jeszcze zmienić
Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
A...dziewczyny....każda robi poprawiny drugiego dnia? I jeśli tak...to gdzie? I jak??? Byłam na jednych tylko poprawinach w życiu, odbywały się już tylko dla nielicznych(może z 20 os. max było) i pod namiotem ogrodowym w ogrodzie młodych....Był maj- piękna pogoda, pamiętam

A chciałam jeszcze zapytać, czy welon trzeba mieć??? Wy zamierzacie? Bo myślę nad woalką.....i nie bardzo wyobrażam sobie wtedy welon do tego......
u nas poprawiny będą w tej samej sali, co wesele. zaproszeni będą wszyscy Ci, którzy byli pierwszego dnia. nie wiem jeszcze jak z kolegami z pracy Tz, bo u nas jest taki zwyczaj, że zaprasza się ich na ślub i poprawiny. w sumie byłoby to 10 osób, ale on sam jeszcze nie zdecydował co i jak.
chcę miec welon- w stylu hiszpańskim

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Oprócz wódki kupimy białe wino i piwo na drugi dzień.
ja też w moich stronach zimne piwko na poprawinach to już niemal rzecz bardziej pożądana niż jedzenie
Stary 2011-03-30, 10:08   #4567
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
A ja się przeziębiłam przedwczoraj i zdycham. A dokładnie to słuchajcie. Moja chora siostrzenica dykrowała mi takie coś. I siedziała obok mnie. I z czasem czułam, że coraz gorzej się czuję. No i tak oto mam ból gardła i katar
Też to właśnie przeżywam. Tydzień temu byłam z koleżanką u dzieci którymi się ona opiekuje. I one miały ospę wietrzną. I chyba coś się przytuliło do nas bo teraz obie kichamy i kaszlemy. Choć to i tak lepsze niż ospa. Nie swędzi

Stary 2011-03-30, 10:11   #4568
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
A...dziewczyny....każda robi poprawiny drugiego dnia? I jeśli tak...to gdzie? I jak??? Byłam na jednych tylko poprawinach w życiu, odbywały się już tylko dla nielicznych(może z 20 os. max było) i pod namiotem ogrodowym w ogrodzie młodych....Był maj- piękna pogoda, pamiętam

A chciałam jeszcze zapytać, czy welon trzeba mieć??? Wy zamierzacie? Bo myślę nad woalką.....i nie bardzo wyobrażam sobie wtedy welon do tego......
poprawiny: my robimy w tym samym lokalu, a z gośćmi to jeszcze nie wiemy jak to będzie czy wszyscy czy niektórzy

welon: na dzień dzisiejszy mówię stanowcze NIEEEEEE
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 10:36   #4569
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Też to właśnie przeżywam. Tydzień temu byłam z koleżanką u dzieci którymi się ona opiekuje. I one miały ospę wietrzną. I chyba coś się przytuliło do nas bo teraz obie kichamy i kaszlemy. Choć to i tak lepsze niż ospa. Nie swędzi
łoooj ja ospę przechodziłam, jak byłam mała. No i teraz mam piękne pamiątki:P Na szczęście tylko 2, ale na twarzy... Może gdybym teraz przechodziła, to bym bardziej patrzyła na to, że nie będę zdrapywać, bo będą dziurki:P
Stary 2011-03-30, 10:41   #4570
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Macie tak, że niektórych popularno-weselnych piosenek nie życzycie sobie na waszej zabawie??? Ja już zaznaczyłam, że u mnie jest stanowczy zakaz grania "Żono moja, serce moje"!!!!!!!!!! Po prostu moje uszy i mój mózg tego nie znoszą...
No na pewno nie chcę Złotego krążka - to chyba najgłupsza pseudoweselna piosenka, jaka istnieje Najbardziej śmieszą mnie pary, które biorą to na pierwszy taniec Poza tym mateczki w kropeczki odpadają, chociaż Jesteś szalona na pewno nie zabraknie Ale ogólnie nastawimy DJa na starsze i nowsze przeboje, a takie typowo weselne kawałki niech wplata co jakiś czas
"Żono moja" mi właściwie nie wadzi, mój Przyjaciel miał ją na pierwszym tańcu

Cytat:
Chatko zapomniałam całkiem Ci wcześniej napisać. Oprócz fotek fryzury tej mojej koleżanki mogę także wypytać ją dokładnie o Twój lokal bo ona akurat też tam robi wesele co Ty
Oooooo, to będę bardzo niecierpliwie wyczekiwać jej wesela A Ty będziesz na tym weselu, czy to jakaś dalsza koleżanka? Ale chętnie dowiem się wszystkiego, czego uda Ci się od niej dowiedzieć
Ja też miałam mieć we wrześniu wesele w Twojej sali, ale niestety okazało się, że ze względów finansowych muszą zrobić w remizie... A tak się cieszyłam, że zobaczę, jak w tym Leśnym robi się teraz wesela i jeszcze będę mogła się tym z Tobą i Niką podzielić.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
sluchajcie.... mam taki pewnien pomysl (nie dotyczy on wesela tylko pracy) ale nie wiem czy ma jakikolwiek sens, wiec prosze o szczere opinie Jak wiece mieszkam w Norwegi i łapię sie kazdej pracy jaka sie tutaj nadazy. Oczywiscie njawiecej sprzątam, w domkach prywatnych ludzi. I mam juz ich naprawede sporo, i co chwile mi ktos dzwoni czy bym u niego tez nie chciala sie zatrudnic... no i tak pomyslelismy z TZ zeby sprowadzic tutaj jakąś dziewczynę, najlepiej jakąś mlodą, zeby sprzątała te domki, co ja juz nie mam na nie czasu i placilabym jej kase, ale swoj procent tez bym z tego miala, tylko, ze ja nie znam zadnej osoby ktora moglaby tutaj przyjechac, bo alb ktos sie uczzy i rzecz jasna nie rzuci szkoly, albo rodzina itp... a nie wiem czy odwazylabym sie wziąc osobe ktorej nie znam, bo nie wiem czy uczciwa by byla, a na tyl tylko mi zalezy... TZ namawia mnie caly czas na to, a ja sie troche boję... co Wy o tym sądzicie?
Pomysł jest super, pewnie, że lepiej mieć do takiej pracy kogoś znajomego. Ale gdyby nie udało się kogoś takiego znaleźć, to może pogrzeb trochę na forach Norwegii (jest ich kilka, z tego, co widzę), moze tam znajdziesz jakieś osoby, które marzą od jakiegoś czasu o takim wyjeździe, ale np. boją się jechać tak bez niczego... Czytając wcześniejsze wypowiedzi takich osób możesz sporo się o nich dowiedzieć, możesz też w ten sposób nawiązać kontakty, jakoś wybadać (nawet pod innym nickiem, że np. też planujesz taki wyjazd i co o tym sądzi ta osoba, jakie ma zamiary. A potem pod już swoim nickiem, jak Ci się spodoba, możesz propozycję złożyć).

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
ja też tym bardziej, że TŻ od czasu do czasu mi ją podśpiewuje Ostatnio nawet ustawił sobie tę piosenkę na granie na czekanie jak do niego dzwonię Stwierdził, że słowa piosenki za każdym dzwonieniem będą mówiły mi to, co on czuje "żono moja, serce moje.... bo ja kocham oczy Twoje do szaleństwa..." itd
Twój TŻ jest autentycznie przeuroczy, możesz Mu to powiedzieć

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
A tu coś dla Was, może Was zainspiruje, dekoracje stołów: http://www.slubnezakupy.pl/files/cms...talog-2011.pdf
Zdajecie się na dekorację sali przez Właściciela ? Kogoś zatrudniacie, czy dekorujecie same ?
Jak zapytaliśmy o własne dekoracje nasza Właścicielka lokalu stwierdziła: a co tu jeszcze dekorować? I faktycznie, sala ma swój klimat, niewiele można tu zmienić. Ale mimo wszystko planujemy dodać swoje drobiazgi, żeby to współgrało z naszą wizją. Jeszcze nie rozmawialiśmy, jak to wygląda od ich strony, ale chyba mają neutralne kolorystycznie dekoracje. Ale może mają i kilka kolorów, muszę się dowiedzieć. My i tak planujemy nietypową, ale może chociaż część by mieli tego, co nam potrzeba, a resztę weźmiemy sami Na pewno dekoracja za nami będzie wyłącznie naszego projektu i wykonania, no i kwiaty pewnie też od nas, bo chcemy mieć nasturcje w malutkich wazonikach, a u nas w ogrodzie zawsze rośnie ich mnóstwo w lipcu

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
magdziaS - fajny link, bardzo podoba mi się kryształowa dekoracja. Moja sala nie wymaga dekoracji jest tam dużo mebli stylizowanych na antyki, obrazy w złotych ramach, starodawny zegar, kominek itp itd, jedynie świeże kwiaty, resztę zapewnia właściciel. A przy tym opowiedział nam zabawną historię...Kiedyś pewna para przy podpisywaniu umowy zapytała o dekorację sali, w sensie o to czy będą balony. Właściciel na to pełna konsternacja...pyta po co te balony do takiej sali??. A tu parka na to, że te stare meble przecież trzeba przykryć .
Zdechłam

Cytat:
http://inspiracje_slubne.mblog.pl/20...yjan&czekolada
fajny blog znalazlam dużo ciekawych rzeczy jest
Fajna stronka, już kilka rzeczy sobie zapisałam na kompie

Cytat:

Nic nie trzeba W dzisiejszych czasach nikogo już nie dziwi brak welonu PMki, a nawet gdyby... co to kogo obchodzi Ważne jest, jak nam się podoba i tak ma być. Chcesz wolalkę - miej woalkę, na pewno będziesz super wyglądać
Ja zamierzam mieć welon, bo jakoś tak nie wyobrażam sobie bez. Wobec tego mieć będę

Poprawin typowych nie robimy - nie lubię poprawin. Zresztą mamy dużo gości z daleka, więc robienie poprawin, gdzie zostałoby parę osób, bo reszta by się ulotniła zaraz po obiedzie jest dla mnie bez sensu. Wobec czego robimy tylko i wyłącznie obiad dla przyjezdnych z dalekich stron w lokalu Posiedzimy, zjemy, pogadamy, odpoczniemy, co poniektórzy wytrzeźwieją I wio każdy do siebie

Dobre Bardzo lubię Zamachowskiego i Grupę MoCarta, a razem są świetni

Cytat:

Co do tej wody w butelce, to my też się tak nie zamierzamy wygłupiać, nasza Rodzina i Przyjaciele już się nauczyli, że jak nie mamy ochoty na picie, to po prostu nie pijemy - więc na weselu będzie to już chyba zupełnie jasne Natomiast na pewno będę potrzebowała bardzo dużo soków, bo zawsze na weselach potrzebuję dużo płynów do uzupełnienia - a co dopiero na takim, gdzie będę ciągle tańczyć - zdecydowanie załatwię sobie dobre, skutecznie gaszące pragnienie napoje niegazowane i mogę nimi spokojnie wznosić toasty

U mnie w mieszkaniu Sodoma się skończyła, jeszcze mam trochę Gomory, jako, że wszystko, co z szafek zostało wyjęte, teraz musi być z powrotem włożone Co oznacza mycie wszystkiego, układanie, przemyślenie, słowem reorganizację, na którą jakoś chwilowo nie mam ochoty... Ale poczekam, może przyjdzie

Natomiast wiercenie w bloku jest dalej - chociaż teraz pewnie z każdym dniem będzie już ciszej, bo coraz niższe piętra będą robić. Ale dziś od 8 rano koncert miałam jeszcze na swoim piętrze

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-30 o 10:51
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 10:42   #4571
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ja też w moich stronach zimne piwko na poprawinach to już niemal rzecz bardziej pożądana niż jedzenie
Piwo tak zaraz po obiadku, albo i nawet przed gdy się długo czeka Ja sama chodząc na poprawiny zawsze oczekuję na to piwo
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 10:50   #4572
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
łoooj ja ospę przechodziłam, jak byłam mała. No i teraz mam piękne pamiątki:P Na szczęście tylko 2, ale na twarzy... Może gdybym teraz przechodziła, to bym bardziej patrzyła na to, że nie będę zdrapywać, bo będą dziurki:P
Ja nawet nie pamiętam jak przechodziłam i nie mam pamiątek. Co dziwne bo ja to znając siebie powinnam mieć ich całą masę. widać będąc małym dzieckiem byłam bardziej grzeczna

Stary 2011-03-30, 11:13   #4573
Seagirl
Zadomowienie

Hej, dziewczyny,
a ja dziś po pracy lecę na dopieszczanie włosów z Groupona;-)))

I chciałam jeszcze coś dodać odnosnie welonów, ja w salonie przymierzałam taki bardzo długaśny z tyłu, a przód krótszy zakrywa Cię i kurcze nawet fajnie to wyglądało.
Podobno kiedyś tak się chodziło do ślubu, moja mama była zachwycona;-)
Ale jeszcze nei wiem jak zrobię.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 11:20   #4574
(kicia)
Zakorzenienie

Chatkadziś będę w tym salonie Vip zorientuje się jak tam jest cenowo. Grago już u mnie jest skreślone. Była moja mama dziś podciąć włosy to powiedziała że nie ma fryzjerki damskiej teraz i może ją zapisać na za miesiąc. A ja w sierpniu miałam identyczna sytuację. To gdzież ta fryzjerka jest żeby dosłownie 5cm włosów obciąć nie miała czasu. I wkońcu idzie do Vip więc pójdę z nią i zapytam co i jak. Ja się o lokal nie martwię ostatnio kolejna osoba mojej mamy lekarka potwierdziła że wesela tam wychodzą super

Stary 2011-03-30, 11:21   #4575
Madziuniusia
Zakorzenienie

właśnie zrobiłam liste wydatków na kwiecień i jestem załamana Nie licząc żadnych zakupów zostanie mi uwaga uwaga... 327 zł 400 zł czynsz, 40 zł doładowanie telefonu, 33 rata za laptopa, 40 tabsy, 350 na szkołę, 180 za prąd, 70 zł za fitness i 110 za telewizję, internet i telefon. Kurde może by rozbić na pół ten rachunek za prąd...
Stary 2011-03-30, 11:50   #4576
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
j
sluchajcie.... mam taki pewnien pomysl (nie dotyczy on wesela tylko pracy) ale nie wiem czy ma jakikolwiek sens, wiec prosze o szczere opinie Jak wiece mieszkam w Norwegi i łapię sie kazdej pracy jaka sie tutaj nadazy. Oczywiscie njawiecej sprzątam, w domkach prywatnych ludzi. I mam juz ich naprawede sporo, i co chwile mi ktos dzwoni czy bym u niego tez nie chciala sie zatrudnic... no i tak pomyslelismy z TZ zeby sprowadzic tutaj jakąś dziewczynę, najlepiej jakąś mlodą, zeby sprzątała te domki, co ja juz nie mam na nie czasu i placilabym jej kase, ale swoj procent tez bym z tego miala, tylko, ze ja nie znam zadnej osoby ktora moglaby tutaj przyjechac, bo alb ktos sie uczzy i rzecz jasna nie rzuci szkoly, albo rodzina itp... a nie wiem czy odwazylabym sie wziąc osobe ktorej nie znam, bo nie wiem czy uczciwa by byla, a na tyl tylko mi zalezy... TZ namawia mnie caly czas na to, a ja sie troche boję... co Wy o tym sądzicie?
Pomysł bardzo dobry!!! Może za jakiś czas swoją firmę sprzątającą założysz, dochody będą inne, ludzi zatrudnisz, no no no Chociaż wiem, że to wcale nie tak łatwo!
Obyś szybko znalazła zaufana osobę, bo przecież jej umiejętności musisz znać, i uczciwość, i pracowitość. Nie ma co się rzucać na kogos nieznajomego, a później Norwedzy Ci zarzucą, że zatrudniasz kogoś do pędzlowania ich domów

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość

A tu coś dla Was, może Was zainspiruje, dekoracje stołów: http://www.slubnezakupy.pl/files/cms...talog-2011.pdf
Zdajecie się na dekorację sali przez Właściciela ? Kogoś zatrudniacie, czy dekorujecie same ?
Ja tylko żywe, świeże kwiaty dam na stoły i tyle. Reszta bedzie zbędna, bo sala w sobie klimatyczna, ładne obrusy i dodatki na stołach będą.

Cytat:

Poprawiny będą z obiadem, kawą ciastkiem, zimną płytą i ciepłą kolacją. Do tego zespół od godz. 14.00 do 22.00. I wszystko na tej samej sali z dnia pierwszego. I zabawa będzie jeszcze lepsza

Woalka 100% odpada. Nie widzę siebie w czyms takim. Welonu tez nie miało być, bo raczej ani do sukni ani do fryzury nie będzie pasował, chyba że matka zdąży mnie przekabacić na swoją stronę...

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej kobitki
Pokarze wam z rana pewien urywek spektaklu który TŻ wczoraj mi pokazał
Na prawde życiowy i mi się aż żal trochę tych mężczyzn zrobiło :P
tacy biedni.... starają sie, starają

I oby poi ślubie tak nie było
Mykam ubierać się bo w końcu ruszę do miasta

http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S...layer_embedded
Uwielbiam ich, razem i osobno. Kiedyś byłam na grupie MoCarta, na lajfie są jeszcze lepsi!!!
A i jeszcze chciałam się pochwalić- 9 kwietnia idę na Łowców.B uwielbiam ten sweterkowy humor!!!

Cytat:
a ja zastanawiam się nad dowcipem na prima aprilis
Każ kupić TŻ test ciążowy...

Cytat:
właśnie zrobiłam liste wydatków na kwiecień i jestem załamana Nie licząc żadnych zakupów zostanie mi uwaga uwaga... 327 zł 400 zł czynsz, 40 zł doładowanie telefonu, 33 rata za laptopa, 40 tabsy, 350 na szkołę, 180 za prąd, 70 zł za fitness i 110 za telewizję, internet i telefon. Kurde może by rozbić na pół ten rachunek za prąd...
Kochana nie martw się, jutro będzie lepiej

Kurka po południu muszę jechać na kontrolę do lekarza... tak mi się nie chce w tym słonku samochodem zapieprzać... Chętnie wzięłabym rowerek, ale co 15 km pod góre będę pedałować i na kontrolę taka spocona, bleee.... I znowu pół dnia w tyłku

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 12:04   #4577
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
180 za prąd, 70 zł za fitness i 110 za telewizję, internet i telefon. Kurde może by rozbić na pół ten rachunek za prąd...
strasznie dużo za ten prąd wychodzi, czy mi sie tylko wydaje?

Cytat:
dobre
Stary 2011-03-30, 12:12   #4578
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana nie martw się, jutro będzie lepiej
test ciążowy odpada bo, gdzie tam do miesiączki a poprzednia już była;P zresztą my się za dobrze zabezpieczamy hahaha a powiem wam, że kiedys takimi głupimi żartami zniechęciłam TŻ do seksu...

Cytat:
czy ja wiem czy tak dużo...? w sumie to się nie znam, to nie powiem.
Stary 2011-03-30, 12:46   #4579
(kicia)
Zakorzenienie

Zapłać połowę. A kwota duża choć zależy od mieszkania ilości osób i tego jakie masz sprzęty. Np u mnie w domu dużo pochłania pralka a w 4osobowej rodzinie duż się pierze. U TŻ znowu kuchenka tzn dokładnie piekarnik bo ma elektryczny. Ale chcemy zmienić na gazowy o ile można jeszcze nową dostać z piekarnikiem bo u nas za gaz płaci się za osobę a nie za ilość zużytą co jest dużym plusem.

Chatkabyłam w tym vip i tak:
-fryzura ślubna od 80do 120zł
-próbna 30zł
-zapisywać na lipiec trzeba się na początku roku
-przejżałam kilka albumów z ich zdjęciami no możliwości mają duże jak wrócę do domu to znajdę w necie fryzury z pokazu i tam też obejrzysz sobie makijaże które proponuje dziewczyna zaprzyjaźniona z tym zakładem. Jednem bardzo mi się spodobał. Swoją droga znam ta dziewczynę bo chodziła do mnie do LO.
- upięcie na wesle jet od 50do 80zł
-koki 60-90zł
Więc cenowo nie jet źle

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-30 o 13:23
Stary 2011-03-30, 13:07   #4580
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
-próbna 30zł
-przejżałam kilka albumów z ich zdjęciami no możliwości mają duże jak wrócę do domu to znajdę w necie fryzury z pokazu i tam też obejrzysz sobie makijarze które proponuje dziewczyna zaprzyjaźniona z tym zakładem. Jednem bardzo mi się spodobał. Swoją droga znam ta dziewczynę bo chodziła do mnie do LO.
-koki 60-90zł
Więc cenowo nie jet źle
nono, powiem Ci, że cenowo wcale źle nie jest. A jakbym miała na miejscu jeszcze makijaż, to w ogóle było by fajnie Chętnie pooglądam te fotki z pokazu. A widziałaś tam w tych katalogach może jakieś fryzy z warkoczem francuskim? Na tym najbardziej mi zależy.
Skoro zapisywać się trzeba na początku roku, to spokojnie zdążę przetestować fryzjerów Heh, będę jeszcze musiała znaleźć kogoś, kto by zrobił coś z moimi marnymi paznokietkami. Chyba, że gdzieś w Wawie wcześniej zrobię. Sama nie wiem, jak to będzie wyglądać, czy przyjedziemy np. z 2 dni wcześniej, czy tydzień... Pewnie wszystko będzie od urlopów zależeć.

Wiecie w ogóle, kiedy najlepiej przed ślubem zrobić paznokcie? Dzień, 2, wcześniej? Ja się nie znam, może Wy macie jakieś pojęcie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 13:24   #4581
ibyza
Wtajemniczenie

zalezy jakie paznokcie, ale chyba wszystki najlepiej zrobić w piątek po południu
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 13:33   #4582
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Wiecie w ogóle, kiedy najlepiej przed ślubem zrobić paznokcie? Dzień, 2, wcześniej? Ja się nie znam, może Wy macie jakieś pojęcie
Ja paznokcie będę robiła w piątek wieczorem .
Stary 2011-03-30, 13:34   #4583
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień przed żeby się nie miały okazji uszkodzić.
oczywiscie robię tipsy. A sporo jest tu w okolicy dziewczyn zajmujących się tym.

Naprawdę ten Vip jest ok. Moja mama poszła na zwykłe obcięcie. Umyła jej włosy obciela ułożyła utrwaliła i to wszystko za 30zł. A ja ostatnio za samo obcięcie z umyciem zapłaciłam 40zł.

Tak były tam i z warkoczem lub np z kilkoma cienkimi.

Teraz idę do TŻ tak koło 20wrócę to wstawie te fotki

Stary 2011-03-30, 13:40   #4584
czwartkowa
Raczkowanie

hej Dziewczny
jestem załamana jutro mija tydzień jak nie rozmawiam z TŻ tzn. jestem zła na niego on zaczął to wszytko myślałam że zrozumie ale do niego jak do ściany się mówi wiec się wk******m i teraz to ja focha strzelam ale mam powody, on ma daleko w dupie to co do niego mówię i jeszcze nie czuje się winny i wogóle to on problemu nie widzi i najlepiej żeby ja go przeprosiła bo przecież to ze K**** się widzimy raz na ruski rok to wcale to nie jest problem, oczywiście nie z mojej winy się tak widzimy, na wszytko ma K**** czas ale nie dla mnie

nie mam już siły tak strasznie mnie on wkurza dodam ze mielismy rocznice poznania a on nawet nie przyjechal nie zadzwonil bo przeciez wyszedl zalozenia ze ja to moge zrobic, ja nie wiem co mu od******la ostatnio
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 13:56   #4585
evoonia86
Zakorzenienie

większość znanych mi PM-ek robiło w piątek. ja tez zrobię w piątek.
podejrzewam, ze wcześniej to będę jeszcze trochę zaganiana. no i boje się, że może coś im się jeszcze stać chociaż jak mi nie raz teściowa robiła akryl na moich to trzymały sie koło miesiąca albo i dłużej, a robię nimi praktycznie wszystko.

czwartkowa bardzo przykra sytuacja. nie wiem kochana co Ci doradzić, bo nie miałam nigdy takiej "ciszy" z Tż.
Stary 2011-03-30, 13:58   #4586
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
hej Dziewczny

jestem załamana jutro mija tydzień jak nie rozmawiam z TŻ tzn. jestem zła na niego on zaczął to wszytko myślałam że zrozumie ale do niego jak do ściany się mówi wiec się wk******m i teraz to ja focha strzelam ale mam powody, on ma daleko w dupie to co do niego mówię i jeszcze nie czuje się winny i wogóle to on problemu nie widzi i najlepiej żeby ja go przeprosiła bo przecież to ze K**** się widzimy raz na ruski rok to wcale to nie jest problem, oczywiście nie z mojej winy się tak widzimy, na wszytko ma K**** czas ale nie dla mnie

nie mam już siły tak strasznie mnie on wkurza dodam ze mielismy rocznice poznania a on nawet nie przyjechal nie zadzwonil bo przeciez wyszedl zalozenia ze ja to moge zrobic, ja nie wiem co mu od******la ostatnio
wiem co czujesz!! jestem z Tobą rękami i nogami przechodze to samo ze swoim TŻ i też nie odpuszcze w odróżnieniu od Ciebie zapuściłam zamiast focha - DĄSA nie odzywam się nie dzwonie nie piszę jak zatęskni to przyjdzie do moich drzwi jak zbity pies i tak samo jak ty ze swoim TŻ widzę się rzadko tj. co drugi weekend

odnośnie alkoholu będę sobie załatwiać od siebie z firmy od handlowców także ceny będą hurtowe ja pierdziele nawet alkohol mam na głowie co za jełop
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-03-30 o 14:02
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 13:59   #4587
Liama
Zadomowienie

Hejka PMki, mogę przyłączyć?
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:01   #4588
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
Hejka PMki, mogę przyłączyć?
Jasne, że możesz Witaj i opowiadaj o Waszych ślubnych planach
Stary 2011-03-30, 14:07   #4589
magdziaS
Podróżniczka

Witam dziewczyny, znowu dzisiaj piękny dzionek

Muszę Was prosić o kciuki Jutro o 13 mam rozmowę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że będzie dobrze, także proszę o wsparcie kochane

Cytat:

-próbna 30zł
-przejżałam kilka albumów z ich zdjęciami no możliwości mają duże jak wrócę do domu to znajdę w necie fryzury z pokazu i tam też obejrzysz sobie makijaże które proponuje dziewczyna zaprzyjaźniona z tym zakładem. Jednem bardzo mi się spodobał. Swoją droga znam ta dziewczynę bo chodziła do mnie do LO.
-koki 60-90zł
Więc cenowo nie jet źle
Strasznie wcześnie, toż to pół roku

Cytat:
ja za prąd mam prognozy co pół roku na pół roku i płacę co miesiąc 250 zł. (wyliczone za letnie miesiace) Ale nie mam w domu gazu i ogrzewanie mam na prąd, więc dlatego. Mimo wszystko Madziuniusia nie płaci tak dużo. Za miesiące zimowe w lato będę płacić pewnie koło 400 zł Ale już z TŻtem przywykliśmy

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
hej Dziewczny

Nie martw się, przejdzie mu, a potem się już dogadacie - głowa do góry. Uzbrój się w cierpliwość i na pewno będzie dobrze Zachowanie TŻta jest po prostu dziecinne. A może ma taki okres w życiu. Faceci czasem zachowują się jak dupki, ale zrozumie swoje zachowanie i zatęskni. Wiem, że to może zabrzmi źle ( tym bardziej, że nie znamy dokładnie okoliczności kłótni), ale musisz być twarda i trwać w swoich przekonaniach, bo inaczej nauczy się, że może z Tobą tak pogrywać i to Ty zawsze pierwsza będziesz wyciągać rękę.

Kicia, niut0 - dziękuję za uznanie w sprawie bloga

Witam nową PMkę - Liama

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-03-30 o 14:13
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:07   #4590
(kicia)
Zakorzenienie

ale gafa

dziś mija 6 lat odkąd poznałam TŻ dokładnie o 21.06

a ja cały czas przekonana byłam że to 31.03 a on wiedział lepiej niż ja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości