Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 17:10   #3811
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

agus87; enchantresss, antropia, zosiaaa; Dziewczynki, mysle, ze wszystkie jesteśmy troskliwe Ale dziękuje, miło to słyszec.
Tak po prostu mam charakter..... choc z uwagi na fakt, ze prawie najstarsza tu jestem to widocznie zachowuję sie jak kwoka dbająca o swoje kurczęta
n oto jak mowa o troskliwości to spytam jeszcze jak mąż Sani i babcia Dziewczonki ?? bo nic dawno dziewczyny nie pisały, ale to chyba dobrze, bo znaczy ze wszystko oki

zosiaaa; no to ja ze sląskiego ale u góry - zdecydowanie bliżej łódzkiego dzieli mnie od niego ok 30 km szkdoa, ze nie spojrzałam jak temp była

Własnie jem kisiel z owoców lesnych - bez cukru i słodzika - to jako podwieczorek udaje sama przed soba, ze jest to pyyyyyszne

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:12   #3812
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
oooosz Ty masz radar jak się ktoś nowy pojawia? chciałam Was ponadrabiać i wrzucić kilka fotek - dajcie mi szanse . w pokoju mijego synusia .

zaraz dorzuce z buźką moją do albumu - 34t i 3dc.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ciasnawy ciasnawy ... jak kupowałam bluzkę było tyyyyyle miejsca .
jeszcze 3tyg Kochana

super targi!

własnie - tak myślałam że kupie z tommee tippee - ale drogi koszmarnie wiesz - ja mam mieć cesarkę, boje się że mogę nie mieć pokarmu
ale może poczekam - zawsze TZ może podjechać do sklepu. nie wiem sama.

albo termos z gorącą wodą też to słyszałam .

super w domciu :jui: możemy się umówić jestem za.

a wiecie co u mnie otwierają? EWESKA CZYTAJ , byłam w aptece w plejadzie i zaczepiła mnie pani dermokonsultantka - powiedziała że za 3-4 tyg rusza prywatna szkoła rodzenia i kawiarnia dla mam z dziećmi gdzie będą dostępne położna, ona jako konsultantka dermatologiczna dla dzieci, psycholog itp. - eweska koło urzędu paszportowego.
Może będziemy miały gdzie się zbierac na kawuche i po poradę.
fajne nie? nie zapytałam tylko czy te wszystkie "porady" odpłatne czy nie... ale pewnie tak.
Przeczytałam i przyjełam do wiadomości, ciekawa spraw nie powiem

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
migotko ja robie z gellwe to jest taki proszek tam sie serek homogenizowany np danio dodaje miesza i chyba mleko. biszkopty na spód potem sie tą serkową mase wylewa na to truskawy i galaretka
przepis jest na opakowaniu.

nikt nie raczył mi doradzić czy mam robic juz dzieciowe pranie! wiec z fochem na was stwierdzam iż sobie juz czesc prania zrobię
Ja już wszystko poprałam i poprasowałam, ale tak jak Moniqac czekałam na koniec remontu.
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ide szorować dupencje i na 18 jedziemy podglądnąć Miśka , ciekawe czy coś wymodził i zmienił pozycje....
Si Ja!!!!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, ale ostatnio to jakoś czasu nie było pisać (i nadrabiać - ale mam zaległości) a i humor jakiś taki depresyjny mnie dopadł

Więc zanim zacznę czytać co u Was napiszę tylko, że dzisiaj byłam na pobraniu krwi - morfologia, WR (czy też miałyście zalecenie, aby pod koniec ciąży powtórzyć? - pani w laboratorium była zdziwiona), Hbs-ag + bad. ogólne moczu.

Potem miałam usg genetyczne znowu, zalecenie dr w związku z nietoler. glukozy. Wszystko byłoby ok. (przepływy, budowa narządów) gdyby nie trochę za dużo wód płodowych (AFI= 23). Prawdopodobnie związane z nietolerancją. Dr kazał się nie niepokoić, aczkolwiek co wizyta objętość tych wód będzie sprawdzana i też jeśli nie urodzę do terminu to od razu mam się zgłosić do szpitala, bo w takiej sytuacji nie wolno przeciągnąć ciąży...
W poniedziałek wieczorem mam wizytę u mojego gina prowadzącego. Ciekawe co powie

Łożysko 2 st, bez cech odwarstwienia.
Położenie dzidzi podłużne, główkowe. Dziewczynka pozostała dziewczynką i waży 2653 g. No i kość udowa się ładnie wydłużyła - rośnie modelka

To tyle u mnie.
Teraz postaram się co nieco nadrobić.
Też miałam powtarzane te badania, robiłam je w zeszłym tygodniu na wizytę, ilość wód sprawdza mój lekarz na wizycie i ostatnio mówił że ok.

Była kuzynka pogadałyśmy troszkę, cudowną ma tą córcie ma 1,5 roczku, aniołek dosłownie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:14   #3813
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Pospałam, ależ super regenerująca drzemka! Śniło mi się, że TŻ ukradł jakiś świecznik

Enchantresss, jesteś bardzo dzielna! A potem będziemy trzymać kciuki za maturę normalnie Twoja postawa motywuje mnie, starą ciotkę, do skonczenia pisania dyplomowej
ciotko a teraz Ty zmotywuj mnie do robienia zadań z matmy
a co do snów.. zauważyłam, że większość ma jakieś dziwaczne w ciąży Ja dziś np. miałam taki megaaaa reeealnyyy sen, że byłam na jakiejś imprezie (bez brzucha), stałam na balkonie z jakimś facetem, pijaniutka jak nie wiem co i mu mówię 'ciekawe jakby to było spaść z takiej wysokości' czy coś w tym stylu.. i on mi mówi 'no to patrz' i mnie podniósł tak wysoko i wystawił za balkon i trzymał pod pachami i ja tak wisiałam z nogami w dole i czułam , no dosłownie czułam to, że zaraz spadnę i umrę taka adrenalina Jezu święty ! i potem nagle mnie odstawił z powrotem na podłogę i mówi 'ale Cię nastraszyłem,nie?' aaaa ja taka cała rozstrzęsiona mattktoooo a jak poczułam podłogę pod stopami to taka ulga CO ZA SNY...

daisy, Ty kwoczko nasza

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-03-30 o 17:15
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:17   #3814
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nie no zdecydowanie Dejzi jest najtroskliwsza! Jeszcze Lolka mi się tak kojarzy, troskliwa misia

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Enchantresss, WYNOCHA DO ZADAŃ! ale sen, zeszłabym na zawał faktycznie, sny teraz to jak filmy SF, emocje zupełnie inne

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:18   #3815
principessina
Zakorzenienie

Witam Was Mamusie! Ja dzis sie czuje jak po dobrej imprezce calonocnej moj dzidzius w ogole nie chce spac! ciekawe czy po porodzie tez taki ruchliwy bedzie
Wazylam sie dzisiaj i przytylam juz 11 kg, no ale jakby moglo byc inaczej skoro wpierniczam tyle slodyczy, ze niedlugo wszystkie zeby mi wypadna...A widze, ze w klubie juz nie sledzicie watku kulinarnego, a ja dzisiaj taki dobry obiadek zrobilam, ze sie chcialam z Wami podzielic przepisem, ale Wy chyba na diecie jestescie i tam nie zagladacie

Kochane mam takie pytanko do "juz" mamus, po jakim czasie pojawia sie @ po porodzie i kiedy zglosic sie do ginka po ew. anty, bo nie chcielibysmy odrazu nast. bejbika

a i znalazlam fajny artykul, pocieszylam sie, ze Flawcio bedzie mial wzrost po mamuni, tylko waga urodzeniowa mnie niepokoi, bedzie klockiem jak nic...
https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie...2.html?print=1

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzien dobry :
Moria, Camomile dziewczyny zaczynamy dziś 36 tydzień :roz a:
Kochane gratki dla Was, ja jutro zaczynam 34ty!!! Wy to juz niedlugo na porodowce bedziecie aaaaaaaaaaa
Stary 2011-03-30, 17:21   #3816
Paulizia
Wtajemniczenie

Moniaqc o TAKI FOTEL tylko jest strasznie drogi...w Angli kupisz nowy za okolo 100 funtow lub taniej no i z tego co patrzylam to ciezko go znalezc w Polsce... dziwne

Listopadowa dla Modelki i a kysz depresjo!!!! Z reszta... ja tez mam depreche wiec witaj w klubie

Mary... no wlasnie w glowie co innego Jak mi ktos tak gada to mysle, ze klamie zeby mi milo bylo

Ja tez sie czuje niekochana... aaaa niech mnie ktos przytuli!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-03-30, 17:21   #3817
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
właśnie też nie wiem jak z tymi rozmiarami.. ale wydaje mi się, że lepsze majtyy luźniejsze, żeby ewentualnej rany nic nie uciskało.. więc może jednak L ? może nie spadną z pupci
osłonek na sutki narazie nie kupuję i tez nie mam pojęcia,
a smoczki mam dwa z aventu silikonowe

nie przejmuj się, że wszyscy mówią, że broszka niewyraźna, lekarz raczej jak uwidocznił na zdjęciu wargi sromowe to się nie powinien mylić gorzej jakby powiedział 'dziewczynka raczej, bo siusiaka nie widać' .. ale jeśli widać pipkę to już nie powinien się mylić, tak mi się wydaje .......... a i jeszcze co do 'niewyraźnych zdjęć' to ja pokazałam mamie zdjęcia z wczorajszego usg i pokazuję jej nosek i usta, a ona się pyta czy to noga, bo nic nie widać zero wyobraźni normalnie
heh wstawie zdjecie narzadow na swoj profil i wysle ci zaproszonko to luknij

tez bys mogla sie zdjatkami pochwalić masz na plycie?

tak tak zgadzam sie ddaaiissyy nie po łebkach odpisuje, zawsze sie martwi i rowniez duzo sie udziela
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-30 o 17:24
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:26   #3818
matallewar
Zakorzenienie

antropia W moim brzuchu. Migdały się poddały niemalże bez walki przy tej zgadze! Ja nie wiem, co opętało mój żołądek

listopadowa Ja WR robiłam tylko na początku

Grazin I tak się zdarza Ale jednak miałabym ZONKa, jakby się urodziła Elenka
Mi też tylko jeden lekarz i tylko raz powiedział, że chłopiec

Zytus Ja mam L siatkowe z all i wydają mi się małe... Tzn. jak się naciągną, to będą OK, ale M były by za małe Wszystko zależy o d rozmiarówki
Osłonki sama nie wiem, jakie ani gdzie kupić...
A smoczek mam taki:
http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...515380635.html

Spałam i jestem rozbita
Jakoś mi tak niewyraźnie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:26   #3819
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Enchantresss, WYNOCHA DO ZADAŃ! ale sen, zeszłabym na zawał faktycznie, sny teraz to jak filmy SF, emocje zupełnie inne
ok,czuję się wygoniona zaraz spadam

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Ja tez sie czuje niekochana... aaaa niech mnie ktos przytuli!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
heh wstawie zdjecie narzadow na swoj profil i wysle ci zaproszonko to luknij

tez bys mogla sie zdjatkami pochwalić masz na plycie?
ok niestety nie mam na płytce tylko wydrukowane i nawet nie mam jak tego na kompa wrzucić ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:27   #3820
the_sania
Wtajemniczenie

Daisy nasza kochana mamo-kwoczko mężul dobrze, tylko ode mnie udzieliło mu się chyba trochę, bo coś ostatnio na kręgosłup zaczął narzekać ale to chyba od nicnierobienia

Andziot, Mary dziękuję za rady. za bardzo rozkminiam te zakupy na allegro.

Ewesko, Moria, Camomile ale zleciało. gratuluję 36tygodnia ! łojeny niedługo będziemy podziwiać wasze maluchy na wątku

któraś pytała o podkłady (podpachy), chyba Kwiatecek to ja kupuję 2 opakowania. majtki wielorazowe 3sztuki rozm. L. są uciągliwe i nawet mniejszych nie widziałam. a wolę te wielorazówki, bo mają lepsze opinie (siateczkowe są), a dla mnie nie będzie CHYBA problemu przeprać je

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:28   #3821
24kasia86
Wtajemniczenie

chce wrzucic fote na profil i wizaz mi napisal: This is not a valid image file.- dawno nie uczylam sie ang moze mi ktos przetlumaczyc
Nikosia

Stary 2011-03-30, 17:29   #3822
the_sania
Wtajemniczenie

no i mam dylemat...........
jaki rozmiar pampków na początek ?

2-5kg, czy 3-6kg?
one tak bardzo się różnią ?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-03-30, 17:29   #3823
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Czesc brzuchatki
Zamierzam w koncu zamowic pare brakujacych rzeczy i mam takie pytanka (mam nadzieje ze dzis nie padly po nie nadrobilam jeszcze dzisiejszego dnia)
-Jakiego rozmiaru kupujecie majty poporodowe?? Bo ja ogolnie nosze M-L, i myslalam zeby L kupic, ale jak ostatnio w Auchan niechcacy rozpakowalam to takie wielkie sie wydawaly, a nie bylo mniejszych dla porownania.Czy one maja byc luzniejsze??
-Drugie pytanie to o oslonki na sutki, tez sa roznych rozmiarow, skad mam wiedziec jaki rozmiar maja moje sutki??
-a trzecie pytanie to o smoczki, kupujecie teraz czy pozniej, no i jakie??
bo ja zaczelam tak kukac i oglupialam.Bo sa jakies silikonowe i kauczukowe i w dotaku jakies anatomiczne, symetryczne, okragle..
Glupia juz jestem co wybrac.

Alez sie naprodukowalam, teraz biore sie za czytanie i jedzenie fryteczek ktore wlasnie zrobilam
majty lepiej luźne bo nas będzie funia boleć to lepiej zeby nas nie uwierały
co do rozmiarów sutków to nie wiem;P
a smoczek kupiałam jeden z TT
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Grazin i Tobie nie odpisałam Te siostry Twojego TŻ............. nie bede nawet komentowac.
One chyba mówiły tak złośliwie ??
Czy to któraś z nich ma tego synka, który z brzuszka Twojego chciał sobie zrobić worek treningowy ??
tak dokłądnie daisy to jedna z siostr tż ma tego potworka co mi trenował boks na brzuchu...
ogolnie fajni są ... ale nie na dłuższą metę
im się wydaje ze są bardzo mądre i wszystko wiedzą. no ale dobra niech im będzie. nie bede sie kłucic z nimi po potem bedzie ze ja jestem najgorsza w rodzinie i sie wymądrzam. choć uwierzcie mi że cczasem to sie we mnie wszystko gotuje jak słysze ich opowieści i herezje które wygadują. nawet nie na temat ciąży. ... czasem musze powiedziec swoje zdanie bo bym mogła pęc
no chociazby jak mozna nie zapłacic rachunku za prąd czy raty za kredyt bo dziciom sie SŁODYCZE kupi!!! ja rozumiem jakbym miala ostatnie 200zł w portfelu i miala do wybrania kupić dziecku leki zbey wyzdrowiało albo zapłacić prąd to oczywiscie wybrałabym dziecko... ale bez przesady. poza tym uwazam ze jak kogos stać do palenia dwóch paczek papierosów dziennie to na rachunki tez powinno byc stać...
zaczynam sie gotrować
ochłoń ... ochłoń.... jesteś kwiatem lotosu ....

daisy to jest taka mama muminka zawsze pamięta kto ma wizyte komu co sie działo i jakie kto ma bolączki kochana nasza daisy
Cytat:
Pospałam, ależ super regenerująca drzemka! Śniło mi się, że TŻ ukradł jakiś świecznik

Grazin, ja Cię zawsze czytam, a wierz mi, że często też śmieję się do monitora, jak debilek, uwielbiam Twoje poczucie humoru, nawet Twoje foszki są super Ciuchy pierz! Najwyżej potem jeszcze raz upierzesz. Wiesz jaka to przyjemność rozwieszać takie maciupeńkie ciuszki?
hihi ja też uwielbiam Twoje poczucie humoru i myśle ze w realu ( w sensie nie w sklepie a w rzeczywistym życiu ) byśmy się skumały

juz za chwile sie przekonam jak fajnie wieszać maciupkie ciuszki bo 5 min i skonczy mi pierwsza pralke prac

Cytat:

Własnie jem kisiel z owoców lesnych - bez cukru i słodzika - to jako podwieczorek udaje sama przed soba, ze jest to pyyyyyszne
bidulko Ty... chetnie bynm Cie poczęstowała moim serniczkiem.
teraz daisy nie czytaj!

zrobiłam wersje sernika na zgagę z kawałkami migdałów w ,srodku na górze truskawy i winogron

co do ciuszków postanowiłąm prać
i przed remontem je do mamy wywioze. bo jakbym sie zaczeła po remoncie brac za nie to bede w 38 tyg a kto wie czy nie urodze juz wtedy
Stary 2011-03-30, 17:32   #3824
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
juz za chwile sie przekonam jak fajnie wieszać maciupkie ciuszki bo 5 min i skonczy mi pierwsza pralke prac
a zobaczysz jak fajnie się je prasuje
hihi ja po jednej partii padałam na ryj

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-03-30, 17:34   #3825
24kasia86
Wtajemniczenie

dobra udało sie wstawilam
Nikosia

Stary 2011-03-30, 17:35   #3826
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
antropia W moim brzuchu. Migdały się poddały niemalże bez walki przy tej zgadze! Ja nie wiem, co opętało mój żołądek
S
no to nieciekawie...
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

2-5kg, czy 3-6kg?
któras z dziewczyn pisała, że te 2-5 kg są takie bardzo malusie....
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Witam Was Mamusie! Ja dzis sie czuje jak po dobrej imprezce calonocnej moj dzidzius w ogole nie chce spac! ciekawe czy po porodzie tez taki ruchliwy bedzie
Wazylam sie dzisiaj i przytylam juz 11 kg, no ale jakby moglo byc inaczej skoro wpierniczam tyle slodyczy, ze niedlugo wszystkie zeby mi wypadna...A widze, ze w klubie juz nie sledzicie watku kulinarnego, a ja dzisiaj taki dobry obiadek zrobilam, ze sie chcialam z Wami podzielic przepisem, ale Wy chyba na diecie jestescie i tam nie zagladacie
ja nie wchodzę na ten kulinarny, bo mnie denerwuje....tylko bym jadła i jadła...
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
ciotko a teraz Ty zmotywuj mnie do robienia zadań z matmy
a co do snów.. zauważyłam, że większość ma jakieś dziwaczne w ciąży Ja dziś np. miałam taki megaaaa reeealnyyy sen, że byłam na jakiejś imprezie (bez brzucha), stałam na balkonie z jakimś facetem, pijaniutka jak nie wiem co i mu mówię 'ciekawe jakby to było spaść z takiej wysokości' czy coś w tym stylu.. i on mi mówi 'no to patrz' i mnie podniósł tak wysoko i wystawił za balkon i trzymał pod pachami i ja tak wisiałam z nogami w dole i czułam , no dosłownie czułam to, że zaraz spadnę i umrę taka adrenalina Jezu święty ! i potem nagle mnie odstawił z powrotem na podłogę i mówi 'ale Cię nastraszyłem,nie?' aaaa ja taka cała rozstrzęsiona mattktoooo a jak poczułam podłogę pod stopami to taka ulga CO ZA SNY...
ja też miewam odlotowe sny...ostatnio śniło mi się, ze pobiłam mojego starszego wujka bo powiedział, że mój tz śmierdzi miękkim gejem

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-03-30 o 17:37
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:35   #3827
principessina
Zakorzenienie

the_sania ja kupilam jedna paczke 2-5 kg i dwie 3-6 kg
Stary 2011-03-30, 17:35   #3828
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

2-5kg, czy 3-6kg?
My kupiliśmy 2 paczki tych 3-6kg. Mój brat mi poradził, że z tych małych dziecko szybko wyrasta i potem się męczyli, aby je wykończyć.

Cytat:
a zobaczysz jak fajnie się je prasuje
hihi ja po jednej partii padałam na ryj
Moje pranie schnie i jutro czeka nas prasowanie. Ale TŻ pójdzie do pracy, więc pewnie spadnie na mnie ta "przyjemność"
Siądę sobie na piłkę i będę działała
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:38   #3829
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia; przytulam mocno i całuje wirtualnie

Grazin, haha dziekuje za ostrzeżenie ale z babskiej ciekawości i tak przeczytałam i sie uśliniłam nie wiem jak te 2 miechy wyrzymam, naprawde
Po ile te siostrunie maja lat? bo tak z tego co piszesz to z lekka nierozgarnięte albo brakuje im jednej klepki..

the_sania ale 1 kwietnia wraca do pracy? Dobrze pamietam, ze do wtedy miał miec L-4? Czy ciągnie dalej wolne? Tylko kurcze finansowo sie Wam to nie opłaca
Smutno Ci pewnie na poczatku bedzie, jak zostaniesz siama..

enchantresss, wspołczuje takiego snu !! Kiedyś mi sie sniło, ze wypadłam z samolotu i tak bezwiednie spadałam, miałam wtedy z 12 lat ale to uczucie czuję do dziś. okropienstwo! Nie stresuj sie tam w nocy
Mnie sie za to snił sex z moim mezem w sumie od wrzesnia to mogło mi sie do niego zatęsknic, nie ? i w tym snie oczywiscie w ciazy byłam
My nawet termin ten sam i obie Gabrysie nosimy

principessina, coz to skromne Twoje 11 masz ekstra przemiane materii skoro po tak duzej ilośći słodkiego ttylko tyle na plusie.
A z ząbkami uwazaj, podobno po ciaży mają tendencję do psucia

haaalllooo anulka, where r u ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:39   #3830
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

2-5kg, czy 3-6kg?
hmmm ja mam te mniejsze i tez sie zastanawiam czy nie kupic tych wiekszych

grazin i mary naprawdę komiczne z was babeczki
Nikosia

Stary 2011-03-30, 17:39   #3831
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
majty lepiej luźne bo nas będzie funia boleć to lepiej zeby nas nie uwierały
co do rozmiarów sutków to nie wiem;P
a smoczek kupiałam jeden z TT

tak dokłądnie daisy to jedna z siostr tż ma tego potworka co mi trenował boks na brzuchu...
ogolnie fajni są ... ale nie na dłuższą metę
im się wydaje ze są bardzo mądre i wszystko wiedzą. no ale dobra niech im będzie. nie bede sie kłucic z nimi po potem bedzie ze ja jestem najgorsza w rodzinie i sie wymądrzam. choć uwierzcie mi że cczasem to sie we mnie wszystko gotuje jak słysze ich opowieści i herezje które wygadują. nawet nie na temat ciąży. ... czasem musze powiedziec swoje zdanie bo bym mogła pęc
no chociazby jak mozna nie zapłacic rachunku za prąd czy raty za kredyt bo dziciom sie SŁODYCZE kupi!!! ja rozumiem jakbym miala ostatnie 200zł w portfelu i miala do wybrania kupić dziecku leki zbey wyzdrowiało albo zapłacić prąd to oczywiscie wybrałabym dziecko... ale bez przesady. poza tym uwazam ze jak kogos stać do palenia dwóch paczek papierosów dziennie to na rachunki tez powinno byc stać...
zaczynam sie gotrować
ochłoń ... ochłoń.... jesteś kwiatem lotosu ....

daisy to jest taka mama muminka zawsze pamięta kto ma wizyte komu co sie działo i jakie kto ma bolączki kochana nasza daisy

hihi ja też uwielbiam Twoje poczucie humoru i myśle ze w realu ( w sensie nie w sklepie a w rzeczywistym życiu ) byśmy się skumały

bidulko Ty... chetnie bynm Cie poczęstowała moim serniczkiem.
teraz daisy nie czytaj!

zrobiłam wersje sernika na zgagę z kawałkami migdałów w ,srodku na górze truskawy i winogron

co do ciuszków postanowiłąm prać
i przed remontem je do mamy wywioze. bo jakbym sie zaczeła po remoncie brac za nie to bede w 38 tyg a kto wie czy nie urodze juz wtedy
oj ja tez uwielbiam takich ludzi głupio mądrych.... tylko powystrzelać

dawaj sernika
Stary 2011-03-30, 17:39   #3832
the_sania
Wtajemniczenie

antropia a jak śmierdzi miękki gej?

principessina też chyba tak kupię

anulinka2009 ale jak na piłce? do deski sięgniesz?

Daisy jak tam po kisielku?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-03-30, 17:41   #3833
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zytus, na moich majtach jest napisane 40-42, więc to już chyba L? Podobnie, jak Grazin, uważam, że lepiej ciut luźne, żeby nas tam nie uwierało, szczególnie, że niektóre będą pluć 4 kg dziećmi

Nakładek jeszcze żadnych nie kupiłam, kupię, jeśli zajdzie potrzeba

Smoczki mam PURE z TT

Saniu, myślę, że nie ma to aż takiego znaczenia, z tego co słyszę, to dobrze mieć na początek Pampersy newborn i tak, o.

Grazin, w realu i w Realu też myślę, że skumałybyśmy się Natomiast przed porodem nie zamierzam się integrować z Tobą, bo boję się przedwczesnego porodu ze śmiechu

Jak napisałaś sernik na zgagę, to jakoś mi się z ogórkami zielonymi skojarzyło [która to ogóry je i pomagają?] i stanął mi przed oczami sernik z OGÓRKIEM ZIELONYM

Dobra, zmykam.

PS niezły tłumek na wątku

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-03-30 o 17:43
Stary 2011-03-30, 17:42   #3834
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Nie no zdecydowanie Dejzi jest najtroskliwsza! Jeszcze Lolka mi się tak kojarzy, troskliwa misia
Ja?? Eeee Chyba tak normalnie..

Zdecydowanie Ddaaiissunia na pierwszym miejscu

Cytat:

2-5kg, czy 3-6kg?

Saniu
ja mam na 2-5 kg.. Zresztą wydaje mi się, że między tymi "1" a "2" i tak jest mała różnica, tylko ten kilogram, więc ja wiem.. chyba to nie ma takiego kolosalnego znaczenia.
No chyba, że się myle i doświadczone mamusie mnie poprawią

Tak w ogóle dobry wieczór kochane dziewczynki

Ja jestem, ale podpczytuje i nadrabiam, robiąc między czasie mnóstwo innych rzeczy.. m.in. dopełniam listę zakupów dzidziusiowych do zrobienia.. Tyle rzeczy już mam, a lista rośnie i rośnie heh

Dziewczynki, podpowiedzcie plisss
Jaką maść na bolące sutki macie, albo polecacie - Bepanthen czy Alatan plus??
Stary 2011-03-30, 17:43   #3835
the_sania
Wtajemniczenie

Daisy ma do końca kwietnia zwolnienie. w przyszłym tygodniu idzie do chirurga z krwiakiem na łydce, to zapyta przy okazji o rękę, bo chodzi już 2tydzień bez szyny. prawie wszystko robi normalnie, oprócz np. odkręcania butelki czy coś cięższego wykonać. planuje w połowie kwietnia już wrócić. tylko ciekawe czy mu zapłacą do ręki normalnie za godzinę, tyle ile wypracuje. bo tak to z ZUSu kasa będzie za cały miesiąc.
dla mnie szczerze mówiąc w naszej sytuacji jest teraz najważniejsza kasa. nie ważne czy sama będę w domu siedzieć. byle więcej było pieniążków.

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-03-30, 17:44   #3836
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Eeee, prasowanie, to może być fajne tylko za kasę

vege!
Stary 2011-03-30, 17:44   #3837
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia; przytulam mocno i całuje wirtualnie

Grazin, haha dziekuje za ostrzeżenie ale z babskiej ciekawości i tak przeczytałam i sie uśliniłam nie wiem jak te 2 miechy wyrzymam, naprawde
Po ile te siostrunie maja lat? bo tak z tego co piszesz to z lekka nierozgarnięte albo brakuje im jednej klepki..

the_sania ale 1 kwietnia wraca do pracy? Dobrze pamietam, ze do wtedy miał miec L-4? Czy ciągnie dalej wolne? Tylko kurcze finansowo sie Wam to nie opłaca
Smutno Ci pewnie na poczatku bedzie, jak zostaniesz siama..

enchantresss, wspołczuje takiego snu !! Kiedyś mi sie sniło, ze wypadłam z samolotu i tak bezwiednie spadałam, miałam wtedy z 12 lat ale to uczucie czuję do dziś. okropienstwo! Nie stresuj sie tam w nocy
Mnie sie za to snił sex z moim mezem w sumie od wrzesnia to mogło mi sie do niego zatęsknic, nie ? i w tym snie oczywiscie w ciazy byłam
My nawet termin ten sam i obie Gabrysie nosimy

principessina, coz to skromne Twoje 11 masz ekstra przemiane materii skoro po tak duzej ilośći słodkiego ttylko tyle na plusie.
A z ząbkami uwazaj, podobno po ciaży mają tendencję do psucia

haaalllooo anulka, where r u ??
z tym seksem to twojemu mezowi sie naleza

moj tz tez mnie zaniedbuje juz 3dni i nic nie bylo

mi sie czesto snia zwierzeta, ale to od zawsze, jak mnie gonia i chca pogryźć bardzo przezywam te sny i strasznie sie boje...co do spadania w snie- za kazdym razem sie budze...

w ciazy sni mi sie czesto seks, imprezy i papierosy
Nikosia

Stary 2011-03-30, 17:44   #3838
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
antropia a jak śmierdzi miękki gej?
nie wiem, ale mocno po twarzy dostał staruszek za to
Stary 2011-03-30, 17:45   #3839
the_sania
Wtajemniczenie

Lolka ja nie mam jeszcze nic na suty. zastanawiam się, czy sudocrem będzie ok

chyba kupię jedną pakę 2-5kg, a potem już 3-6kg. w ogóle po co robić pampki, które rozmiarem praktycznie się nie różnią? tzn przedziałem

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-03-30, 17:49   #3840
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Tak w ogóle dobry wieczór kochane dziewczynki

Ja jestem, ale podpczytuje i nadrabiam, robiąc między czasie mnóstwo innych rzeczy.. m.in. dopełniam listę zakupów dzidziusiowych do zrobienia.. Tyle rzeczy już mam, a lista rośnie i rośnie heh

Dziewczynki, podpowiedzcie plisss
Jaką maść na bolące sutki macie, albo polecacie - Bepanthen czy Alatan plus??
ja mam MALTAN, nie wiem czy sie sprawdzi, kolezanka mi zostawila bo nie zdazyla wykorzystac... jest malutka wiec pewnie bede musiala dokupic

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Lolka ja nie mam jeszcze nic na suty. zastanawiam się, czy sudocrem będzie ok

chyba kupię jedną pakę 2-5kg, a potem już 3-6kg. w ogóle po co robić pampki, które rozmiarem praktycznie się nie różnią? tzn przedziałem
ja chyba tez kupie te wieksze...a z jakiej firmy kupujesz???ja mam belli

dzieki za komentarz do foty "yyy" heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Nikosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości