|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
agus87; enchantresss, antropia, zosiaaa; Dziewczynki, mysle, ze wszystkie jesteśmy troskliwe
![]() ![]() Ale dziękuje, miło to słyszec. Tak po prostu mam charakter..... choc z uwagi na fakt, ze prawie najstarsza tu jestem to widocznie zachowuję sie jak kwoka dbająca o swoje kurczęta n oto jak mowa o troskliwości to spytam jeszcze jak mąż Sani i babcia Dziewczonki ?? bo nic dawno dziewczyny nie pisały, ale to chyba dobrze, bo znaczy ze wszystko oki ![]() zosiaaa; no to ja ze sląskiego ale u góry - zdecydowanie bliżej łódzkiego dzieli mnie od niego ok 30 km szkdoa, ze nie spojrzałam jak temp była ![]() Własnie jem kisiel z owoców lesnych - bez cukru i słodzika - to jako podwieczorek udaje sama przed soba, ze jest to pyyyyyszne
|
#3812 | |||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Była kuzynka pogadałyśmy troszkę, cudowną ma tą córcie ma 1,5 roczku, aniołek dosłownie
|
|||||
|
|
|
#3813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do snów.. zauważyłam, że większość ma jakieś dziwaczne w ciąży Ja dziś np. miałam taki megaaaa reeealnyyy sen, że byłam na jakiejś imprezie (bez brzucha), stałam na balkonie z jakimś facetem, pijaniutka jak nie wiem co i mu mówię 'ciekawe jakby to było spaść z takiej wysokości' czy coś w tym stylu.. i on mi mówi 'no to patrz' i mnie podniósł tak wysoko i wystawił za balkon i trzymał pod pachami i ja tak wisiałam z nogami w dole i czułam , no dosłownie czułam to, że zaraz spadnę i umrę taka adrenalina Jezu święty ! i potem nagle mnie odstawił z powrotem na podłogę i mówi 'ale Cię nastraszyłem,nie?' aaaa ja taka cała rozstrzęsiona mattktoooo a jak poczułam podłogę pod stopami to taka ulgadaisy, Ty kwoczko nasza ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-30 o 17:15 |
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no zdecydowanie Dejzi jest najtroskliwsza! Jeszcze Lolka mi się tak kojarzy, troskliwa misia
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Enchantresss, WYNOCHA DO ZADAŃ! ale sen, zeszłabym na zawał faktycznie, sny teraz to jak filmy SF, emocje zupełnie inne
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Mamusie! Ja dzis sie czuje jak po dobrej imprezce calonocnej
![]() ![]() Wazylam sie dzisiaj i przytylam juz 11 kg, no ale jakby moglo byc inaczej skoro wpierniczam tyle slodyczy, ze niedlugo wszystkie zeby mi wypadna...A widze, ze w klubie juz nie sledzicie watku kulinarnego, a ja dzisiaj taki dobry obiadek zrobilam, ze sie chcialam z Wami podzielic przepisem, ale Wy chyba na diecie jestescie i tam nie zagladacie Kochane mam takie pytanko do "juz" mamus, po jakim czasie pojawia sie @ po porodzie i kiedy zglosic sie do ginka po ew. anty, bo nie chcielibysmy odrazu nast. bejbika ![]() a i znalazlam fajny artykul, pocieszylam sie, ze Flawcio bedzie mial wzrost po mamuni, tylko waga urodzeniowa mnie niepokoi, bedzie klockiem jak nic... https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie...2.html?print=1 Kochane gratki dla Was, ja jutro zaczynam 34ty!!! Wy to juz niedlugo na porodowce bedziecie aaaaaaaaaaa
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniaqc o TAKI FOTEL tylko jest strasznie drogi...w Angli kupisz nowy za okolo 100 funtow lub taniej no i z tego co patrzylam to ciezko go znalezc w Polsce... dziwne
![]() Listopadowa dla Modelki i a kysz depresjo!!!! Z reszta... ja tez mam depreche wiec witaj w klubie Mary... no wlasnie w glowie co innego Jak mi ktos tak gada to mysle, ze klamie zeby mi milo bylo Ja tez sie czuje niekochana... aaaa niech mnie ktos przytuli!!!!!!!!!!!!!
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bys mogla sie zdjatkami pochwalić masz na plycie?tak tak zgadzam sie ddaaiissyy nie po łebkach odpisuje, zawsze sie martwi i rowniez duzo sie udziela
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-30 o 17:24 |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
antropia W moim brzuchu. Migdały się poddały niemalże bez walki przy tej zgadze! Ja nie wiem, co opętało mój żołądek
![]() listopadowa Ja WR robiłam tylko na początku ![]() Grazin I tak się zdarza Mi też tylko jeden lekarz i tylko raz powiedział, że chłopiec ![]() Zytus Ja mam L siatkowe z all i wydają mi się małe... Tzn. jak się naciągną, to będą OK, ale M były by za małe Wszystko zależy o d rozmiarówki ![]() Osłonki sama nie wiem, jakie A smoczek mam taki: http://allegro.pl/tommee-tippee-smoc...515380635.html Spałam i jestem rozbita ![]() Jakoś mi tak niewyraźnie...
|
|
#3819 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz spadam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niestety nie mam na płytce tylko wydrukowane i nawet nie mam jak tego na kompa wrzucić ..
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy nasza kochana mamo-kwoczko
mężul dobrze, tylko ode mnie udzieliło mu się chyba trochę, bo coś ostatnio na kręgosłup zaczął narzekać ![]() Andziot, Mary dziękuję za rady. za bardzo rozkminiam te zakupy na allegro. Ewesko, Moria, Camomile ale zleciało. gratuluję 36tygodnia ! łojeny niedługo będziemy podziwiać wasze maluchy na wątku ![]() któraś pytała o podkłady (podpachy), chyba Kwiatecek to ja kupuję 2 opakowania. majtki wielorazowe 3sztuki rozm. L. są uciągliwe i nawet mniejszych nie widziałam. a wolę te wielorazówki, bo mają lepsze opinie (siateczkowe są), a dla mnie nie będzie CHYBA problemu przeprać je
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
chce wrzucic fote na profil i wizaz mi napisal: This is not a valid image file.- dawno nie uczylam sie ang moze mi ktos przetlumaczyc
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
no i mam dylemat...........
jaki rozmiar pampków na początek ? 2-5kg, czy 3-6kg? one tak bardzo się różnią ?
|
|
#3823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozmiarów sutków to nie wiem;P a smoczek kupiałam jeden z TT ![]() Cytat:
![]() ogolnie fajni są ... ale nie na dłuższą metę ![]() im się wydaje ze są bardzo mądre i wszystko wiedzą. no ale dobra niech im będzie. nie bede sie kłucic z nimi po potem bedzie ze ja jestem najgorsza w rodzinie i sie wymądrzam. choć uwierzcie mi że cczasem to sie we mnie wszystko gotuje jak słysze ich opowieści i herezje które wygadują. nawet nie na temat ciąży. ... czasem musze powiedziec swoje zdanie bo bym mogła pęc no chociazby jak mozna nie zapłacic rachunku za prąd czy raty za kredyt bo dziciom sie SŁODYCZE kupi!!! ja rozumiem jakbym miala ostatnie 200zł w portfelu i miala do wybrania kupić dziecku leki zbey wyzdrowiało albo zapłacić prąd to oczywiscie wybrałabym dziecko... ale bez przesady. poza tym uwazam ze jak kogos stać do palenia dwóch paczek papierosów dziennie to na rachunki tez powinno byc stać... zaczynam sie gotrować ochłoń ... ochłoń.... jesteś kwiatem lotosu .... ![]() daisy to jest taka mama muminka zawsze pamięta kto ma wizyte komu co sie działo i jakie kto ma bolączki kochana nasza daisy![]() Cytat:
) byśmy się skumały![]() juz za chwile sie przekonam jak fajnie wieszać maciupkie ciuszki bo 5 min i skonczy mi pierwsza pralke prac ![]() Cytat:
teraz daisy nie czytaj! zrobiłam wersje sernika na zgagę z kawałkami migdałów w ,srodku na górze truskawy i winogron![]() co do ciuszków postanowiłąm prać ![]() i przed remontem je do mamy wywioze. bo jakbym sie zaczeła po remoncie brac za nie to bede w 38 tyg a kto wie czy nie urodze juz wtedy
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hihi ja po jednej partii padałam na ryj
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra udało sie wstawilam
|
|
#3826 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-30 o 17:37 |
||||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania ja kupilam jedna paczke 2-5 kg i dwie 3-6 kg
|
#3828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Siądę sobie na piłkę i będę działała |
||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; przytulam mocno i całuje wirtualnie
Grazin, haha dziekuje za ostrzeżenie ale z babskiej ciekawości i tak przeczytałam i sie uśliniłam Po ile te siostrunie maja lat? bo tak z tego co piszesz to z lekka nierozgarnięte albo brakuje im jednej klepki.. the_sania ale 1 kwietnia wraca do pracy? Dobrze pamietam, ze do wtedy miał miec L-4? Czy ciągnie dalej wolne? Tylko kurcze finansowo sie Wam to nie opłaca Smutno Ci pewnie na poczatku bedzie, jak zostaniesz siama.. enchantresss, wspołczuje takiego snu !! Kiedyś mi sie sniło, ze wypadłam z samolotu i tak bezwiednie spadałam, miałam wtedy z 12 lat ale to uczucie czuję do dziś. okropienstwo! Nie stresuj sie tam w nocy ![]() Mnie sie za to snił sex z moim mezem i w tym snie oczywiscie w ciazy byłam ![]() My nawet termin ten sam i obie Gabrysie nosimy principessina, coz to skromne Twoje 11 masz ekstra przemiane materii skoro po tak duzej ilośći słodkiego ttylko tyle na plusie.A z ząbkami uwazaj, podobno po ciaży mają tendencję do psucia haaalllooo anulka, where r u ??
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() grazin i mary naprawdę komiczne z was babeczki
|
|
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dawaj sernika
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia a jak śmierdzi miękki gej?
principessina też chyba tak kupię anulinka2009 ale jak na piłce? do deski sięgniesz? Daisy jak tam po kisielku?
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus, na moich majtach jest napisane 40-42, więc to już chyba L?
Podobnie, jak Grazin, uważam, że lepiej ciut luźne, żeby nas tam nie uwierało, szczególnie, że niektóre będą pluć 4 kg dziećmi ![]() Nakładek jeszcze żadnych nie kupiłam, kupię, jeśli zajdzie potrzeba ![]() Smoczki mam PURE z TT ![]() Saniu, myślę, że nie ma to aż takiego znaczenia, z tego co słyszę, to dobrze mieć na początek Pampersy newborn i tak, o. Grazin, w realu i w Realu też myślę, że skumałybyśmy się Natomiast przed porodem nie zamierzam się integrować z Tobą, bo boję się przedwczesnego porodu ze śmiechu ![]() Jak napisałaś sernik na zgagę, to jakoś mi się z ogórkami zielonymi skojarzyło [która to ogóry je i pomagają?] i stanął mi przed oczami sernik z OGÓRKIEM ZIELONYM ![]() Dobra, zmykam. PS niezły tłumek na wątku
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-03-30 o 17:43 |
|
|
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba tak normalnie..Zdecydowanie Ddaaiissunia na pierwszym miejscu ![]() Cytat:
Saniu ja mam na 2-5 kg.. Zresztą wydaje mi się, że między tymi "1" a "2" i tak jest mała różnica, tylko ten kilogram, więc ja wiem.. chyba to nie ma takiego kolosalnego znaczenia. No chyba, że się myle i doświadczone mamusie mnie poprawią Tak w ogóle dobry wieczór kochane dziewczynki ![]() ![]() Ja jestem, ale podpczytuje i nadrabiam, robiąc między czasie mnóstwo innych rzeczy.. m.in. dopełniam listę zakupów dzidziusiowych do zrobienia.. Tyle rzeczy już mam, a lista rośnie i rośnie heh ![]() Dziewczynki, podpowiedzcie plisss ![]() ![]() Jaką maść na bolące sutki macie, albo polecacie - Bepanthen czy Alatan plus?? |
||
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy ma do końca kwietnia zwolnienie. w przyszłym tygodniu idzie do chirurga z krwiakiem na łydce, to zapyta przy okazji o rękę, bo chodzi już 2tydzień bez szyny. prawie wszystko robi normalnie, oprócz np. odkręcania butelki czy coś cięższego wykonać. planuje w połowie kwietnia już wrócić. tylko ciekawe czy mu zapłacą do ręki normalnie za godzinę, tyle ile wypracuje. bo tak to z ZUSu kasa będzie za cały miesiąc.
dla mnie szczerze mówiąc w naszej sytuacji jest teraz najważniejsza kasa. nie ważne czy sama będę w domu siedzieć. byle więcej było pieniążków.
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee, prasowanie, to może być fajne tylko za kasę
|
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tz tez mnie zaniedbuje juz 3dni i nic nie bylo ![]() mi sie czesto snia zwierzeta, ale to od zawsze, jak mnie gonia i chca pogryźć bardzo przezywam te sny i strasznie sie boje...co do spadania w snie- za kazdym razem sie budze...w ciazy sni mi sie czesto seks, imprezy i papierosy
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem, ale mocno po twarzy dostał staruszek za to
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolka ja nie mam jeszcze nic na suty. zastanawiam się, czy sudocrem będzie ok
![]() chyba kupię jedną pakę 2-5kg, a potem już 3-6kg. w ogóle po co robić pampki, które rozmiarem praktycznie się nie różnią? tzn przedziałem
|
|
#3840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
dzieki za komentarz do foty "yyy" heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

dzieli mnie od niego ok 30 km 
udaje sama przed soba, ze jest to pyyyyyszne

wiesz - ja mam mieć cesarkę, boje się że mogę nie mieć pokarmu 
) a i humor jakiś taki depresyjny mnie dopadł
), Hbs-ag + bad. ogólne moczu.
i ja tak wisiałam z nogami w dole i czułam , no dosłownie czułam to, że zaraz spadnę i umrę 

ale wydaje mi się, że lepsze majtyy luźniejsze, żeby ewentualnej rany nic nie uciskało.. więc może jednak L ? może nie spadną z pupci
gorzej jakby powiedział 'dziewczynka raczej, bo siusiaka nie widać' .. ale jeśli widać pipkę to już nie powinien się mylić, tak mi się wydaje 

Wszystko zależy o d rozmiarówki 
i nawet nie mam jak tego na kompa wrzucić ..