|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Witam nowe PMki
Opowiadajcie dziewczyny co gdzie kiedy i w ogóle wszystko ![]() czwartkowa- wiesz mi tez się zdarzają sprzeczki. Ale to czesto dlatego że lubimy wracać do starych spraw.. I kiedy już sprzeczka nadchodzi jakoś to wszystko wychodzi. I czasem nie odzywamy się jakiś czas do siebie przy poważniejszym nieporozumieniu ale to głównie dlatego bo ja wole przeczekać... Znam siebie i wiem że to jest lepsze niż spotykanie się zaraz po kłótni.. Wiecie co miałam wspaniały dzień! Byłam u fryzjera, zostałam pięknie obcięta, pozniej poszłam na zakupy, spacery po mieście, w ogóle wszyscy jakoś dziwnie dzisiaj byli uśmiechnięci ! Wiosna w powietrzu jak nic! Spotkałam znajomą nawet! Na prawde dawno nie miałam tak fantastycznego dnia
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja znając życie też ją z wizażu mam
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetna
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za serdeczne przyjęcie!!
![]() No więc jestem z Tarnowa, moj TŻ z okolic. Wizja slubu nisamowicie mnie cieszy, a z taka osoba jak ON to wogole jestem wniebowzięta. Niektórzy uwazaja ze to troszke za szybko ( jestemy razem 9 miesiecy) ale w dniu slubu będziemy razem ponad 2 lata, takze myslę ze to nie jest zle ![]() Lokal zarezerwowany. Ubolewam ze dopiero paxdzienik- zawsze marzy m isię śłub w lecie lub na wisonę, ale pocieszam się moż e odoga akurat dopisze. Lokal jest wstylu lekko górlaskim ale przy tym elegancki a cena za osobe o 150 zł i w tym ejst wsyztko oprócz alkoholu i paczek dla gości? Ciekawa jestem jak ta kwestia wygląda u Was? *Suknia: internetowo wypatrzyłam sobie 2 (Pronovias). Co sądzicie? ( zdjęcia pozniżej) *Dla Damulka wybrałam garnitur smokingowy czarny (pierwszy po lewej na zdjeciu) * Buty. I tu pojawia się peroblem bo jestesmy RÓWNI ![]() ![]() Zawsze chiałam chodzic w wysokich szpilakch ale nie ejst mi to dane bo mam 178 cm wzrostu. Ehhh. No i własnie chyba bede musiała poszukać jakich płaskich bucików. mam juz na oku jedna paręSuper, że taki forum jets. Mozna znaleśc tu u Was maaaase inspiracji! |
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się obydwie suknie, pierwsza chyba bardziej, pomimo, ze fason nie dla mnie. W drugiej te falbanki, jak dla mnie, odpadają. Są w zupełnie różnych fasonach, na pewno trzeba przymierzyć, który lepiej pasuje do figury ![]() edit: aż mi wstyd bo ja zawsze smoking z frakiem myle
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-03-30 o 16:53 |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli się kochacie to nie ma problemu przecież ![]() Co do lokalu to ja mam własną kucharkę więc u mnie kwestia ceny na razie jest nieosiągalna bo nawet nie wiem jakie będzie menu ![]() Suknie nie w moim stylu, ale chyba bardziej podoba mi się opcja nr 2 .
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten garnitur smokingowy jest świetny ![]() Buty będę miała też na płaskim coś takiego jak ty bo mój TŻ jest tylko o 5cm wyższy a nie chcę być z nim równa bo jeszcze fryzura dojdzie więc taki obcasik grubszy 1-2cm góra. a co do sukni numer 2 te falbany są jak dla mnie nie potrzebne ale to tylko moje zdanie każdy ma inny gust.
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-03-30 o 16:59 |
|
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
model też niczego sobie
|
|
|
|
#4630 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet byśmy nie przypuszczały, że założymy na siebie rzecz, o której kiedyś nawet byśmy nie pomyślały ![]() Cytat:
baaardzo mądrze napisane!śliczny makijaż a fryzurka jeszcze lepsza! ![]() Cytat:
hmmm.... bardzo nie fajnie, że TŻ nie chce pobyć sam na sam, tym bardziej, że i tak widujecie się rzadko.... Może to taki przejściowy kryzys.... Będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Powiało optymizmem z Twojego postu! Oby tak dalej ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
To widze ze macie duzo lepsze ceny niz ja. I dziwi mnie to bo Tarnów to taka mała miescina a zeby znalezc atrakcyjny lokal ponizej 150 zł to cód.
Mam tez kilka inspiracji bukietowych: |
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo koleżanka z okolić Tarnowa no prosze ![]() Ja natomiast jestem z okolic Nowego Sącza ![]() Za lokal 2 dni placę 180zł więc na prawde różne sa ceny ![]() A Ty gdzie masz wesele? Sama rozglądałam się za salami w okolicach tarnowa ![]() I czy masz zespół może? itp ? opowiadaj![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Taaa był optymizm do momentu kiedy odczytałam meila od zespołu. Zapytałam o cene, długośc grania i co ważne dla mnei CZY PIJA ALKOHOL. Na co mi odpowiedział że grają do godziny, przerwy mają po 15-20 minut. a alkohol piją, zresztą jak zawsze i ze NIE ROZUMIE TEGO PYTANIA... No az agresor mi sie włączył...
|
|
#4633 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I witam oczywiscie ) i jakby mnie wtedy poprosil, to bym sie pewnie zgodzila, a teraz bylabym nieszczesliwa .. Ale nie mowie, ze tak bedzie i w Waszym przypadku! Nic podobnego, szczescia Wam zycze ![]() Poza tym, ja tez z malopolski jestem I mam 170 zl na osobe, a mieszkam w jescze mniejszym miejscie niz Ty Z tym, ze robimy wesele w 4-gwiazdkowym hotelu,ktory ma swoja renome, moze dlatego ![]() Co do sukni, to bardziej podoba mi sie pierwsza, choc nie jest raczej w moim stylu. A ja i moj TZ tez podobnego wzrostu jestesmy, wiec ze szpilkami nie za szaleje, ale kto to bedzie widzial spod sukni :P |
|||
|
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No co za........ I co teraz? Macie kogoś jeszcze na oku? Szukacie nowego zespołu? Czy zostajecie przy tym? |
||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama teraz nie wiem. Bardzo się na nich nastawiliśmy bo i skrzypce i flaty i 2 saksofony mają, gitary i mase innego sprzetu muzycznego. A i graja super góralsko pod noge... no ja rozumiem wypić 1 kieliszka bądz dwa... Ale boje się ze się upiją...
|
|
#4636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo godzina, to nawet jeszcze by uszla,ale zeby takie dluie przerwy robic .. Rozumiem, ze musza cos zjesc itp, wiec pare dluzszych moze byc, ale moim zdaniem to troche bez sensu, bo okazuje sie, ze beda grac tylko 3/4 wesela, a lacznie przez pare godzin bedzie Wam leciala muzyka z komputera czy czegos .. No chyba nie za to sie placi ... Cytat:
Ale 14 tysiecy pojdzie tak czy siak .. A za to to juz bym swoja czesc wesela wyprawila .. Dobrze, ze TZ juz konczy, bo jak on jeszcze mialby placic, to bysmy z torbami poszli ..
|
||
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No prosze Ty z Nowego Sacza a mój TŻ zaraz koło Czchowa mieszka, a samo wesele postanowilismy zrobic w lokalu oddalonym od Tarnowa o 50 km- Uszew (może kojarzysz) tam jest nowootwarty hotel Tadeusz(***) Zespół mam, wolakistka pięknie śpiewa ale tez cenia sie nie mało bo za dwa dni 6300 zł. Ale cóż, na zespole postanowilismy nie oszczedzac bo to jak zespół do bani to i wesele do bani ![]() Ale przyznam szczerze, że nawet nie wpadło mi do głowy, że zespół MOZE PIC na weselu!! Kurcze no jestem w szoku! Na weselach nie bywam wiec nie wiem ajk to zazwyczaj sie odbywa ale bulwersuje mnie mysl ze którys moze się upić. |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=D0tk4;26058377]O rany .. Nie zazdroszcze. A co to za zespol? I co teraz macie zamiar zrobic?
Bo godzina, to nawet jeszcze by uszla,ale zeby takie dluie przerwy robic .. Rozumiem, ze musza cos zjesc itp, wiec pare dluzszych moze byc, ale moim zdaniem to troche bez sensu, bo okazuje sie, ze beda grac tylko 3/4 wesela, a lacznie przez pare godzin bedzie Wam leciala muzyka z komputera czy czegos .. No chyba nie za to sie placi ... /QUOTE] 60 minut grania na 15-20 minut przerwy. Wies zmi to na reke bo ja za orkiestrami nie przepadama więc będzie muzyka z kompa pewnie leciała i światełka kolorowe ![]() Zespoł to Mila z limanowej czy jakos tak. Tam dwie panienki śpiewają i jedną piosenke na stronie mega fałszują ale w tle i inne całkiem fajnie śpiewają... Nie wiem co zrobimy. Niech już teraz TŻ się zastanawia albo szuka czegoś innego. Bo ja od poczatku mówiłam. DJ! ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- IRMELIN- Czchowa???? no do czchowa to ja mam blizej niż do NS ![]() Mówisz o tym po prawej stronie jak się jedzie na brzesko. Chata albo gospoda też nad wejściem pisze.. i jaki macie zespół?
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-03-30 o 17:51 |
|
|
|
#4639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Dziekuję wszystkim, ktore poparły mój pomysł odnośnie pracy Juz nawet wiem, co zobić zeby wszytsko było legalnie więc teraz wyszukać odpowiednią osobę i do roboty Mam nadzieje ze sie uda Pogadam jeszcze z TZ o tym i co wymyslimy Cytat:
Cytat:
ale jak juz zamieszkalismy razem to nie ma problemu jasne, ze są sprzeczki, fochy, ale bardzo krotko to trwa (choć raz TZowi kazałam spac na kanapie:P) i oboje jak niedawno ze sobą rozmaialiśmy, to stwierdzilismy ze jest coraz lepiej i lepiej.. i to mnie cieszy![]() aha! i pamietaj! godzenie sie jest zawsze Najlepsze wiesz o co chodzi![]() Cytat:
Hejka Witam serdecznie * suknia nr1 bardzo ladna i chyba trzeba miec do niej idealną f igurkę ale Ty zapewne ją masz, skoro jestes taka wysoka Cytat:
Gdzies czytalam, ze kazdy sznujący sie zespol/Dj nie pije na prowadzonym przez niego weselu! |
||||
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
kochane a mojej mamie się coś w głowie poprzestawiało. Mamy dość małą kuchnię a przygotowywałam obiad i mama przyszła więc mi przeszkadzała. I powiedziałam jej, że kręci mi sie pod nogami. Nio i ta na mnie wyskoczyła, że nie jestem jeszcze właścicielką a już się rządzę. I że ona sie nie da stąd wykurzyć, że ona przejrzała na oczy, że ona wie, że mój TZ mnie buntuje itd itp. I TŻ mi właśnie pisze, że jak tylko jego rodzice się zgodzą, to będziemy robić dobudówkę do ich domu, bo on nie ma zamiaru znosic takich akcji mojej mamy.
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesamowicie sie rozczarowałam. Albo zastrzegę sobie że nie mają pić albo niech się *** no... ![]() Byłam na weselu gdzie tak się spili że ledwo grali.. i robili przerwu UWAGA po 45 minut!
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową PM
Widzę że bardzo dużo masz zaplanowane. U mnie cena będzie około 190zł za dwa dni w cenie nie mam alkoholu ciast i owoców. Nawet się nie pytajcie o to zdjęcie tylko zapisujcie tak się cieszę że moja mama dziś poszła do fryzjera przynajmniej w tej kwesti i w kwesti makijażu coś ruszyło. Bo bałam się że nic nie ruszy i wezmę coś na chybił trafił
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-30 o 18:00 |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
oooooo dziewczyno jak piją na weselu to już skandal. Nie decyduj się na nich pod żadnym względem!!! Żeby potem płaczu nie było. Ja bym nie ryzykowała.
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutne to Robisz obiad i sie starasz a tutaj takie cos moze ma zły dzien poprostu... i za chwile przyjdzie do Ciebie i Cie przytuli![]() 45minut? ja bym sie rozplakala! i do sądu chyba bym ich podala! |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
-
Cytat:
)Nasz zespól to Geminix. Maja swoja strone ale nie można ich niestety posłuchac nigdzie. Głos wokalistki mnie oczarował. bardzo mocny i niski- taki jak lubie ![]() Ogolnie nie wiem jak Wy ale mnie bardzo cieszy wizja załozenia rodziny z TZ. Jeszcze bez dzecka przez kilka najblizszych lat, ale to dla mnie juz pełnia szczęscia. Na razie chce sie nacieszyc moim przyszłym mężulkiem
|
|
|
|
|
#4646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja na dzień dzisiejszy tez mówię nieeee
![]() Cytat:
Cytat:
![]() równiez witam nową PMkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja mama ma tzw.humory, raz jesteś świetna do rany przyłóż a innym razem coś w nią wstępuje :/ my po ślubie mamy chwile pomieszkać z moimi rodzicami, mam nadzieje, że nie będzie często dochodziło do takich "akcji" ![]() moja mama robi coś takiego, że jak juz nie wie co ma powiedzieć, mówi coś o moim Tż- żeby mi sprawić przykrość, własnie podobnie jak Twoja mama, coś w stylu, on Cie podburza, itp... ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- zgadzam się w 100 % |
|||||
|
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyżej wezmiemy bezalkoholowy zespół który znalazłam kiedyś i który nawet kamerzysta nam polecił bo jak sam powiedział: rzadko się zdarza abym wziął od jakiegoś zespołu wizytówkę- a od nich wziął ![]() Ale te skrzypce mnie tak urzekły... Tragedia.. Pusta sala do tańczenia była i grobowa cisza.. a zespół pił... I na nic się nie zdały prośby żeby grali.. Zresztą już nie pamiętam co im mówiono.. Ale nie zapomne miny matki PM. taka smutna była.... Straszne ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Kochana a wiesz jaką opinie ma Pan Chmurka? Bo to jego gospoda o ile się nie myle..... Nie chce Cię straszyć więc powiedz jak On się nazywa....
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
aha a co do welonu to chcę
w końcu jeden jedyny raz będę miała okazję go założyć
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobaja mi sie obydwie suknie, ale chyba troszeczkę bardziej ta pierwsza ![]() smoking bardzo elegancki, muszę pokazać mojemu Tż-owi co do bucików to ja tez szukam czegoś raczej płaskiego...
|
|
|
|
|
#4650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

wolałabym juz!

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

baaardzo mądrze napisane!
No co za........
Witam serdecznie