Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 18:23   #2731
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

dziewczyny co do tego ze okres L4 to okres bezskładkowy to niestety prawda, ja po poronieniu długo siedziałam na L4 i niestety nawet na świadectwie pracy to pisze wiec mimo ze to sprawdziłam to mam jeszcze pisemne potwierdzenie na świadectwie pracy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:27   #2732
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dziewczyny co do tego ze okres L4 to okres bezskładkowy to niestety prawda, ja po poronieniu długo siedziałam na L4 i niestety nawet na świadectwie pracy to pisze wiec mimo ze to sprawdziłam to mam jeszcze pisemne potwierdzenie na świadectwie pracy
Gdybym wiedziała to bym się nie dała na l4 tak szybko wygonić

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:48   #2733
81gosia
Zadomowienie

caroline_1988 - "Mamo Tato co Ty na to?" też wczoraj się zastanawialam czy nie zamówić tej ksiażki przez net ale najpierw pójde obejrzec w empiku

No air - zdrówka

mucka21 - no to będę pisanka letnia :P
zamówiłam sobie granatową, bo ja to taki sztywniak jestem i jakoś ciężko mi zaszaleć z ciuchami na całego

kapka - ja mam rewelacyjną karotkę, odkryłam w zeszły czwartek na bazarku i codziennie pożeram przynajmniej jedną na surowo
bluzka na duży biust to z tych które już dostałam to ta czarna, szara jest raczej wąska ale na brzuszku na pewno będzie sie dobrze układać

Ja właśnie dotarłam do domu. Mama mi pomogła w zakupach, bo ogólnie nie pozwala mi nic dźwigać. Nawet ciężkiego wózka w sklepie nie mogę pchać Ale ok, chce pomagać, niech pomaga. Mam jeszcze na dziś trochę roboty ale na razie się byczę i wyciągam na łóżeczku, a potem planujemy ucztę lodową :P
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:51
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:03   #2734
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Ja właśnie dotarłam do domu. Mama mi pomogła w zakupach, bo ogólnie nie pozwala mi nic dźwigać. Nawet ciężkiego wózka w sklepie nie mogę pchać Ale ok, chce pomagać, niech pomaga. Mam jeszcze na dziś trochę roboty ale na razie się byczę i wyciągam na łóżeczku, a potem planujemy ucztę lodową :P
Moja też by pewnie nie pozwoliła, zresztą byłam ostatnio sama i nieźle się naszarpałam z tym wózkiem Zawsze trafię na taki, który schodzi w jedną stronę

Tak sobie przeglądam różne strony i wiecie, że np. w Norwegii przysługuje tylko 1 usg w 20 tygodniu ciąży

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-30, 19:42   #2735
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Naprawdę coś cicho tu dzisiaj. Ale widze że mam jedna strone do nadrobienia więc zabieram sie do robnoty ale najpierw sie pochwalę
Wróciłam właśnie z Lidla i w moim akurat jest taka wyprzedaż wszystkiego i w tych koszach natknełam sie na kombinezonek dziecięcy za 12 zł! To aż grzech było nie kupić! Nowiuśki z metkami! Tym bardziej, ze ja w lumpkach nie potrafię szukać a ciuszków od rodziny w spadku żadnych nie dostanę ten kombinezon to jak za darmo Tylko gdzie ja go schowam teraz?
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:45   #2736
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Martusiaaa21 ale super fajnie, ze obie w tym samym czasie będziemy miały wizytę Też ci się wydaje że to mimo wszystko daleko ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:50   #2737
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Martusiaaa21 ale super fajnie, ze obie w tym samym czasie będziemy miały wizytę Też ci się wydaje że to mimo wszystko daleko ?
he he doczekasz się i za wizytę

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:55   #2738
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
he he doczekasz się i za wizytę
Dziękuję

Mam znowu bób. Oszalałam na jego punkcie mam w zamrażalce 2 worki a jeden na gazie już chociaż przyznam szczerze że jak na siebie dzisiaj popatrzyłam w przymierzalni to się lekko załamałam i muszę się ograniczyć z jedzeniem - ale bób nie tuczy przecież hahah.

Wymianka.
Stary 2011-03-30, 19:59   #2739
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

cotynato szczerze przyznam ze nigdy w zyciu nie próbowałam bobu a Ty tak go zahwalasz, ze chyba się skuszę Ale od wielu osób słyszałam jaki to bób jest dobry Tylko jakoś nigdy nie było okazji spróbować A jak go jesz? Normalnie sie go tylko gotuje czy jkoś specjalnie przyrządza jak szpinak np?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html tu jakieś przepisy z bobem znalazłam
Stary 2011-03-30, 20:07   #2740
agnyska81
Zakorzenienie

Kiciulec, gratuluję udanej wizyty

No air, FERBI, zdrówka

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Poza tym zdzierają z ludzi z ciążą mnogą - w Lublinie w Luxmedzie usg 3d4d kosztuje 200zł a w ciąży mnogiej już 360!

A nawet zwykłe 2d zamiast normalnie 80 kosztuje 140
Ooo Nie pomyślałam nawet, że więcej za takie wizyty lekarze biorą, myślałam że ciąża to ciąża, a nie przeliczanie na ilość dzieci w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Też mam zapasy oleju arganowego, ambra w szafie jeszcze pachnie, jestem też fanką glinki na wagę za grosze.
Nie mów mi jeszcze, że ambra jest tam do kupienia w przystępnej cenie Jestem fanką bsolutną Jakieś szczegóły poproszę (w jakiej formie się ją kupuje, czy jako bryłki czy ukrytą w czymś no i za ile).

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Widzę, że pisałyście o podwyższonej temperaturze w ciąży - ja mam od początku temperaturę 36,8-37,2 (mierzone pod pachą) jak pytałam gina to mi powiedział, że to działający progesteron podnosi tempkę ciała i to normalny objaw ciąży Ale z tego co pytałam koleżanki to żadna nie miała (albo nie wiedziała) że miała podczas ciąży wyższą tempeaturkę... A jak to jest z Wami? Czy są tu dziewczynki mające wyższą tempkę od początku ciąży cały czas?
Jak się czasem czułam niewyraźnie (przeziębieniowo) to mierzyłam temperaturę, ale chyba jestem jakimś dziwolągiem, bo miałam 35,5 stopnia C.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Jak możesz wyślij mi link ze swoimi rzeczami na pw.
Jakbym i ja mogła Cię Cotynato prosić o linkę

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Tak... u mnie też ptaszki nieustannie świergolą; takie małe rozśpiewane zeberki.
Nie wiem jak niektórych może wkurzać ten zabawny dźwięk zeberek

Cytat:
Napisane przez marina7 Pokaż wiadomość
W zeszlym roku mialam puste jajo plodowe zakonczone lyzeczkowaniem - dlatego myslalam, ze kolejna ciaza bedzie z definicji zagrozona. Wielu lekarzy po poronieniach przepisuje Duphaston profilaktycznie.
Duphaston czy Luteina dostarczają progesteronu. Jego niedobór czasami może być przyczyną poronienia (ale takiego, że dostajesz skurczy i wydalasz zarodek), dlatego przy kolejnej ciąży często lekarz przepisuje go profilaktycznie (choć przyczyny poronień są różnorakie, przeważnie niezdiagnozowane, ale można podejrzewać że część jest na skutek niedoboru tego hormonu, no ale według mnie to takie strzelanie w ciemno, choć niekoniecznie nieuzasadnione).
Ty miałaś puste jajo, ja ciążę obumarłą, przyczyną tego na pewno nie był niedobór progesteronu Ja co prawda brałam w tej ciąży Duphaston, ale na plamienia, a nie profilaktycznie od początku.

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z Lidla i w moim akurat jest taka wyprzedaż wszystkiego i w tych koszach natknełam sie na kombinezonek dziecięcy za 12 zł! To aż grzech było nie kupić! Nowiuśki z metkami! Tym bardziej, ze ja w lumpkach nie potrafię szukać a ciuszków od rodziny w spadku żadnych nie dostanę ten kombinezon to jak za darmo Tylko gdzie ja go schowam teraz?
A to aż tak wielki jest?
W każdym razie gratuluję zakupu To pierwszy?

Wczoraj czułam się tak dobrze, poszłam z mężem na spacer do lasu, pogoda śliczna, owady jeszcze nie dokuczają, żyć nie umierać. Wróciłam głodna i zabraliśmy się za obiad, a tu w trakcie nie stąd ni z owąd tak mnie od tych zapachów i widoków zemdliło (w sumie nic takiego, nie wiem czemu zapach kiszonego ogórka i widok surowego jajka mnie tak obrzydził). Zamiast jeść obiad ja walczyłam w łóżku z mdłościami.
A dziś to samo - takiego miałam smaka na zupę jarzynową, a tu przy jej gotowaniu totalny odrzut.
Znowu mam tak, że na nic do jedzenia nie mam ochoty, nic mi nie podchodzi

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:11   #2741
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
cotynato szczerze przyznam ze nigdy w zyciu nie próbowałam bobu a Ty tak go zahwalasz, ze chyba się skuszę Ale od wielu osób słyszałam jaki to bób jest dobry Tylko jakoś nigdy nie było okazji spróbować A jak go jesz? Normalnie sie go tylko gotuje czy jkoś specjalnie przyrządza jak szpinak np?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html tu jakieś przepisy z bobem znalazłam
A ja nie wiem czy on każdemu posmakuje, bo jest taki specyficzny, bobik. Ja lubię takie , tż też wcina, a jemy gotowany na osolonej wodzie później trochę w masełku i dłubiemy jak słonecznik

mamuśki, czemu chcecie linka nie mam nic ciekawego i wstyd mi za moje komentarze

Wymianka.
Stary 2011-03-30, 20:17   #2742
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
mamuśki, czemu chcecie linka nie mam nic ciekawego i wstyd mi za moje komentarze
No ja chciałam, bo mi się zdaje że u Ciebie duży obrót ciuchami A i może uda mi się wpasować w Twoją rozmiarówkę.

Bób czeka w mojej zamrażarce na swój dzień, ale coś się doczekać nie może. Zrobił mi się smak przez Ciebie, ale czuję coś dziwnego w żołądku, pewnie po tej mega jarzynowej jarzynówce i już sama nie wiem czy to dobry pomysł

Stary 2011-03-30, 20:24   #2743
81gosia
Zadomowienie

Ja ze smakami mam różnie.
Był taki tydzień, że dzień w dzień wieczorem pożerałam michę sałatki z surowych warzyw - przeszło. Innym znów razem kurki marynowane w occie - przeszło bo się w domu zapasy skończyły, a ja uznaje tylko te domowej roboty, ze względu na proporcje octu - muszą być kwaśne. Ogórki kiszone - zawsze uwielbiałam co kwaśne - na pierwsze mdłosci bardzo mi pomagały, potem się chyba troche przejadły, ale na kanapce z pasztetem czy z wędlinką zawsze muszą być. Był etap kanapek z masłem i pomidorem - obowiązkowo z solą. Mimo iż sól odwadnia, to mi pomaga na mdłosci, poprostu staram sie wiecej pić. Za to moich ulubionych chipsów solonych do ust nie biorę, jak raz mnie po nich wzdęło na cały dzień. Zamieniłam na frytki. Nawet w książce wyczytałam, że to zdrowo Teraz jest faza kanapek z masłem i rzodkiewką ( wczoraj mąż mi robił bo nie miałam wieczorem siły wstać) zaraz sama skoczę sobie zrobić
No i karotka na przegryzki - przeważnie rano w drodze do pracy, bo jak jadę prawie godzinę to po drodze robię się głodna.

Za to wszyscy, jak by się zmówili pytają mnie czy nie mam ochoty na śledzia. A ja nigdy nawet go w ustach nie miałam. Może i dobrze to mnie przynajmniej nie ciągnie.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-03-30 o 20:25
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:25   #2744
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Tak sobie przeglądam różne strony i wiecie, że np. w Norwegii przysługuje tylko 1 usg w 20 tygodniu ciąży
Czytałam gdzieś o tym - chyba bym do tego 20 tygodnia oszalała z niepewności

Cytat:
Mam znowu bób. Oszalałam na jego punkcie .
Aleś mi smaka zrobiła, aż mi w brzuchu jeździ - też uwielbiam bób ale ostatnio jadłam go jak było można kupić świeży - a ty kupujesz jakiejś firmy mrożonki? Jaki jest dobry? Zrobię jutro rajd po marketach po ten bób jak nic

I w ogóle wiecie co wkurzyłam się - miałam mieć usg połówkowe 26 kwietnia, ale dziś zadzwoniła do mnie babka z recepcji, że to jest wtorek od razu po świętach i pracownia usg ma wolne czy jakoś tak... A w tej mojej przychodni usg robią tylko we wtorki - chciała mi przełożyć na za tydzien przed lub po 26 kwietnia, ale 19 mam wyjzad do Warszawy którego nie mogę odwołać, a w potem wypada 3 maj i znów nieczynne! No to przełożyła mi na kolejny wtorek na 10 maja dopiero A ja już nie mogę się doczekać Dobrze, że chociaż ta data mieści mi się w terminie wyznaczonym przez gina do zrobienia tego usg połówkowego - kazał mi na nie iść między 18 kwietnia a 11 maja czyli się łapie... Chyba kota dostanę to będzie już 23 tc!

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:26   #2745
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję

Mam znowu bób. Oszalałam na jego punkcie mam w zamrażalce 2 worki a jeden na gazie już chociaż przyznam szczerze że jak na siebie dzisiaj popatrzyłam w przymierzalni to się lekko załamałam i muszę się ograniczyć z jedzeniem - ale bób nie tuczy przecież hahah.
ale mi smaka narobiłaś już prawie zapomniałam o tym bobie co pisałaś wcześniej a tu się jeszcze znów chwalisz ja bardzo lubie bób gotowany, może tż namówię żeby mi kupił jak już kasa przyjdzie ale to jeszcze prawie tydzień
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:31   #2746
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja uwielbiam bób, ale jadłam tylko świeży, mrożonego nigdy. Jutro poszukam w sklepie

Dzisiaj pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży zjadłam mięso. Do tej pory na samą myśl o mięsie było mi niedobrze, a dzisiaj sobie zażyczyłam kebaba
jaki był pyszny!
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:31   #2747
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Za to wszyscy, jak by się zmówili pytają mnie czy nie mam ochoty na śledzia. A ja nigdy nawet go w ustach nie miałam. Może i dobrze to mnie przynajmniej nie ciągnie.
A to ciekawe, bo mnie dzisiaj tata z babcią o śledzie pytali Jakbym tylko się zająknęła, że chciałabym to czuję, że jutro tata by mi dostarczył

Stary 2011-03-30, 20:35   #2748
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No ja chciałam, bo mi się zdaje że u Ciebie duży obrót ciuchami A i może uda mi się wpasować w Twoją rozmiarówkę.

Bób czeka w mojej zamrażarce na swój dzień, ale coś się doczekać nie może. Zrobił mi się smak przez Ciebie, ale czuję coś dziwnego w żołądku, pewnie po tej mega jarzynowej jarzynówce i już sama nie wiem czy to dobry pomysł
Hahaha mój nick jest taki sam jak tu tylko ma " -" na początku i na końcu
Cytat:

Aleś mi smaka zrobiła, aż mi w brzuchu jeździ - też uwielbiam bób ale ostatnio jadłam go jak było można kupić świeży - a ty kupujesz jakiejś firmy mrożonki? Jaki jest dobry? Zrobię jutro rajd po marketach po ten bób jak nic

I w ogóle wiecie co wkurzyłam się - miałam mieć usg połówkowe 26 kwietnia, ale dziś zadzwoniła do mnie babka z recepcji, że to jest wtorek od razu po świętach i pracownia usg ma wolne czy jakoś tak... A w tej mojej przychodni usg robią tylko we wtorki - chciała mi przełożyć na za tydzien przed lub po 26 kwietnia, ale 19 mam wyjzad do Warszawy którego nie mogę odwołać, a w potem wypada 3 maj i znów nieczynne! No to przełożyła mi na kolejny wtorek na 10 maja dopiero A ja już nie mogę się doczekać Dobrze, że chociaż ta data mieści mi się w terminie wyznaczonym przez gina do zrobienia tego usg połówkowego - kazał mi na nie iść między 18 kwietnia a 11 maja czyli się łapie... Chyba kota dostanę to będzie już 23 tc!
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ale mi smaka narobiłaś już prawie zapomniałam o tym bobie co pisałaś wcześniej a tu się jeszcze znów chwalisz ja bardzo lubie bób gotowany, może tż namówię żeby mi kupił jak już kasa przyjdzie ale to jeszcze prawie tydzień
Dziewczyny wybaczcie z tej ekscytacji nie sądziłam, że narobię takiego smaka. Wydawało mi się że nie każdy to tak lubi. Mam w zamrażalniku jeszcze dwa worki to mogę wam ugotować
A ja kupuję "cerfurowski" , za ok 5 zł. Czyli tanio nie jest, ale warto

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam bób, ale jadłam tylko świeży, mrożonego nigdy. Jutro poszukam w sklepie

Dzisiaj pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży zjadłam mięso. Do tej pory na samą myśl o mięsie było mi niedobrze, a dzisiaj sobie zażyczyłam kebaba
jaki był pyszny!
Ja też miałam długo wstręt do mięsa. Teraz się przekonuję chociaż nie do kurczaka , rosołu na kurze czy szynek w większości. Dzisiaj jak poczułam w cerf takie mięso szynkowo- mielonkowe to aż mną zarzuciło brrr az teraz mi niedobrze na samą myśl!

Wymianka.
Stary 2011-03-30, 20:35   #2749
mucka21
Rozeznanie

i jeszcze piszecie o wędkowaniu tż, a ja z tż jesteśmy wędkarzami i zawsze do tej pory już jakąś wodę z wędkami odwiedziliśmy a teraz nie. a teraz to jak się rybki budzą i są głodne to jest satysfakcja z łowienia ciekawe ile bede musiała jeszcze leżeć bo nic nie wiem, w szpital przy wypisie to nawet lekarz nic nie mówił o oszczędzaniu się, zresztą jak wcześniej mówił to nie mówił o leżeniu tylko o tym żeby nie współżyć, nie dźwigać itp
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 20:53   #2750
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Niby można się umówić prywatnie ale to już te nasze polskie 3usg są lepsze Też bym ześwirowała
Dziwnie, że robią usg jeden dzień w tygodniu Doczekasz się

Ciekawe gdzie lullalby Mam nadzieję, że wszystko ok

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-30, 20:55   #2751
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Niby można się umówić prywatnie ale to już te nasze polskie 3usg są lepsze Też bym ześwirowała
Dziwnie, że robią usg jeden dzień w tygodniu Doczekasz się

Ciekawe gdzie lullalby Mam nadzieję, że wszystko ok
Może została na noc na obserwacje czy coś? Albo wróciła do domku i śpi bo taki ogrom emocji... Mam nadzieję , że da znać co i jak niedługo. Oby wszystko było ok.

Wymianka.
Stary 2011-03-30, 20:55   #2752
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
oj, to ja znowu napisze, ze takich szefow to tylko ze swieca szukac. u mnie w pracy nikt mi nie jest w stanie zapewnic warunkow pracy dostosowanych do kobiet w ciazy. ponadto sa jeszcze inne przeciwskazania, zeby nie przebywac w mojej obecnej pracy w czasie ciazy. nie bede pisac wprost, ale u mnie to walka wiatrakami. jak nie bylam w stanie blogoslawionym to przez ponad 3 lata musialam walczyc o swoje podstawowe prawa i tak to nic nie dalo. szkoda slow.... zatem teraz musze myslec o dzieciatku i o sobie, bo zdrowia nikt mi nie wroci.
Aniu, moja firma też nie jest idealna, są problemy z urlopami, można zapomnieć o nadgodzinach itp, ale jest za to atmosfera, która to wynagradza. Pracuje w niej mało kobiet, może dlatego mężczyźni tak spolegliwie na nas w ciąży patrzą . Bo to raczej typowo męski zawód.
W zamian za to niestety już po - dla mam z dziećmi - to słaba praca, bo po 11-12 godzin dziennie, do ok 20tej wieczorem.
Coś za coś.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Ludzie, co wy się tak tym okresem bezskładkowym przejmujecie. Sprawdźcie, ile miesięcznie jest odkładane fizycznie na waszą emeryturę, przemnóżcie przez liczbę miesięcy i zobaczycie, że naprawdę nie będziecie w stanie tego odczuć. Teraz emerytura ma być kapitałowa, a nie z lat prac. Nie ilość lat prac ma znaczenie, a wysokość płaconych składek.
Jeszcze co najmniej 30 lat pracy przed Wami, zdążycie tych składek nazbierać.
I nie mówię tego jako laik.
Cytat:
81gosia też chyba sobie zamówię tę książkę.
I mama też mi wczoraj pomagała, wózek dzielnie pchała, ziemię do kwiatów nosiła i sadziła z mężem moje wymarzone tuje na balkonie . Mam namiastkę ogródka .
Cytat:
Mam podobnie jak Ty, jak złapię fazę na jakieś jedzenie, to jem je nawet przez tydzień, potem zmiana na coś innego i tak w kółko. Nie nudzi mi się kwaśne. A śledzie mam zawsze rezerwowe w lodówce.
Chyba Agnyska kiedyś pisała też o smażonej makreli w occie - też mam .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 21:03   #2753
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Może została na noc na obserwacje czy coś? Albo wróciła do domku i śpi bo taki ogrom emocji... Mam nadzieję , że da znać co i jak niedługo. Oby wszystko było ok.
W takim razie czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mam podobnie jak Ty, jak złapię fazę na jakieś jedzenie, to jem je nawet przez tydzień, potem zmiana na coś innego i tak w kółko. Nie nudzi mi się kwaśne. A śledzie mam zawsze rezerwowe w lodówce.
Chyba Agnyska kiedyś pisała też o smażonej makreli w occie - też mam .
Ja mam teraz fazę na sałatkę "wiejską z chrzanem" - od wczoraj zjadłam już 0,5 kg Jest boska

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-30, 21:05   #2754
anciaahk
kosmitka

Natko, dziel się koniecznie przepisem. Zapadajmy na manię zbiorowo.
U mnie od dzisiaj kanapki z sałatą .

Stary 2011-03-30, 21:13   #2755
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

Uwielbiam bób, ale mrożonego jeszcze nie próbowałam.wiecie co..uwielbienie do bobu to jedno, ale później te śmierdzące gazymasakratory

cotynato-masz fajne te ciuszkizastanawiam się nad kremowym sweterkiem, ta narzutka jest ładna ale bym się w nią nie wcisneła

pytanie z tych głupich:
Uciska na krocze nadal czuje, tak się zastanawiam czy jest możliwe by (przez podnoszenie tych cholernych worków)macica z bąblem obnizyła się?Jak jutro będe czuć ucisk to w piatek wybiore się do lekarza..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 21:16   #2756
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

cotynato też wąłśnie przeglądam twoje ciuszki i są bardzo fajne Wyprzedajesz głównie swoje czy ściągasz skądś i sprzedajesz na allegro?
Stary 2011-03-30, 21:22   #2757
agnyska81
Zakorzenienie

Chyba mi część cytatów wcięło
Przypomniało mi się teraz, że jeszcze miałam napisać w sprawie tej problematycznej wizyty na NFZ i nieobecnego lekarza (Mucka?). Masz wypis ze szpitala i zawsze tym możesz się podeprzeć Powiedz po prostu, że masz zalecone usg, a nie ma Twojego lekarza. Trzymam kciuki, żeby się udało

Cotynato, dobrze odpisałaś na tego nega

Stary 2011-03-30, 21:28   #2758
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
cotynato też wąłśnie przeglądam twoje ciuszki i są bardzo fajne Wyprzedajesz głównie swoje czy ściągasz skądś i sprzedajesz na allegro?
Czyszczę szafę. Większość nowa ponieważ cierpię na zakupoholizm i ciągle mi mało ubrań a jak już kupię to leży i leży- wiele z zamówień zbiorowych z wizażu. Teraz to w ogóle mam dużo do wystawiania bo już nie wchodzę w moje xs/s/małe m więc nie będzie się marnowało przez kilka miesięcy a będę miała kasę na coś nowego .

Idę na YCD , uwielbiam to

Wymianka.
Stary 2011-03-30, 21:30   #2759
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Natko, dziel się koniecznie przepisem. Zapadajmy na manię zbiorowo.
U mnie od dzisiaj kanapki z sałatą .
Przepisu nie znam bo kupuje gotową na wagę firma Lisner w każdym razie, kiedyś była w Stokrotce

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
pytanie z tych głupich:
Uciska na krocze nadal czuje, tak się zastanawiam czy jest możliwe by (przez podnoszenie tych cholernych worków)macica z bąblem obnizyła się?Jak jutro będe czuć ucisk to w piatek wybiore się do lekarza..
Pytanie głupie nie jest, bo dolegliwość dziwna ale może np zadzwoń do gina jutro. Chociaż domyślam się, że i tak może kazać ci przyjechać

Upolowałam kupony rabatowe do Reserved i Mohito (15 i 20%) Może kilka bluzek uda mi się kupić I kupiłam tą spódnicę z allegro Jeszcze tylko baleriny i prawie wszystko na wiosnę

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-03-30 o 21:41
Stary 2011-03-30, 21:51   #2760
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Przepisu nie znam bo kupuje gotową na wagę firma Lisner w każdym razie, kiedyś była w Stokrotce
Dziękować, popatrzę.
A z czym jest? poza tym, że z chrzanem .

Kapka ja tak dziwnie się czułam po przedźwiganiu, ale zwykle pomagał dzien-dwa leżenia. Raz dzwoniłam do lekarza, ale miałam plamienia. Na wszelki wypadek może zadzwoń, a teraz leż, odpoczywaj, uważaj na siebie.
I żadnych worków!

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Natko ja mam dużo wakacyjnych ciuchów, wiosennych też sporo,tylko już nie mogę doczekać się ciepła. A na lato marzę o lekkich sukienusiach. Chyba raczej nic nie kupię. Zamówiłam ostatnio leginsy i rajstopy ciążowe, do tego sporo luźnych bluzek i musi wystarczyć. Trochę szkoda mi kasy na zbyt dużo ciuchów, zwłaszcza, że to tylko na 1 sezon. Chociaż żal mi pewną część ciała ściska, hehe.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości