![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Cytat:
Chłodne, duszne, melancholijne: White Patchouli Toma Forda-dużo dusznych białych kwiatów m.in lilie. Kyoto CdG-kyoto nie jest duszne,ale chłodne i melancholijne tak ![]() Ciężkie, słodkie i przytłaczające: Lolita-to pierwsze co kojarzy mi się z ciężkie+słodkie ![]() Watch M.Micallef-dziwnie słodkie. Penhaligon's-Lilly and spice-przytłaczające lilie. Tubereuse Criminalle Lutensa-nocna, przytłaczająca tuberoza. Black Orchid Toma Forda-słodka, ciężka orchidea w polewie z ciemnych wiśni In Black-Jesusa del Pozo- ciężki , słodki, wiśniowy. Dwie ostatnie pozycje chyba najbardziej pasują do tego, czego szukasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
a moze jakieś perfumowe skojarzenia z black metalem?
![]() Mi przychodzi na myśl jakis dym + sosna (to tak pod teledyski z serii: Łazimy z pochodniami po lesie ![]() No i moze jeszcze palony kościół ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-10-29 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Mnie tu pasuje Bvlgari Black
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze skojarzenie tak, a później to się dochodzi do wniosku ze jednak nie palone a normalne i dziwna słodych w nim wychodzi.
Bardziej palone opony to MPG Tubereuse, ale takie dobrze palone przy robieniu 11.
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Dzing! - po kilku nieudanych podejściach teraz czuję się w nim jakbym nosiła skórzaną ramonę na grzbiebie
![]()
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Mi klasyczny diorowy Poison kojarzy się bardzo dwuznacznie- z jednej stony luksusowa dama otulona kaszmirem czy innymi takimi, a z drugiej jest w nim cos mrocznego, gotyckiego i właśnie trochę metalowego. Czuję w nim zioła, duuuużo śliwki i jakieś takie ciężkie piękne coś, którego nie umiem nazwać, ale jest wybitnie "wiedźmowate"
![]() Może dlatego troszkę boję się go nosić ![]() ![]()
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mało mroczne ![]() tak, tak! ![]() ![]() Cytat:
![]() ładne no, ładne... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
Ach ten Czarny Afgan... Pamiętam moje zachwyty nad nim w kwaterze u Cbr, a później całonocne wbijanie nosa w nadgarstek
![]() ![]() A tak off-topując, to wróciłam ![]() ![]() Ale jednocześnie się cieszę, bo tęskniłam ![]()
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj! ![]() Już się zastanawiałam, gdzie się podziewasz... ![]()
![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Maja!
![]() Rzeczywiście, dopiero teraz sobie uświadomiłam, na jak długo się zapodziałam! A wczoraj przeglądałam zdjęcia z Bolkowa, niestety nasza sesja "wizażanki + zielone wróżki" nie wypaliła z winy mojej głupiej, popsutej lampy. A szkoda, bo było zacnie ![]() No ale kończę już mój wspominkowy offtop, bo jeszcze mi się dostanie na samo powitanie ![]()
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wszystkich ![]() Ale sesja na słońcu wypaliła? ![]() ![]() Ja chcę już lata i Castle party! ![]() edit: brakowało mi tego Twojego "rozdartego" avka ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-11-05 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia dzienne rzecz jasna wypaliły, choć majstersztyk fotografii to to nie jest ![]() I ja też chcę do Bolkowa! Edit: Dziękuje! Chyba nigdy nie wymienię mojego wrzeszczącego zająca na lepszy model, bo on tu jest normalnie jak moja wizytówka ![]()
Poszukuję odlewek! Dark Extacy, Chocolovers i Angel Violette ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2010-11-05 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
co tu tak cicho?
![]() parę nowych propozycji ode mnie: marka Odin w galilu - już na samą nazwę wielbicielom wiking metalu powinny zaświecić się oczka ![]() ![]() ![]() Markiz de Sade - potrafi być dość mroczny, choć dla mnie bardziej ponury i starociowaty ![]() HdP Tubereuse 3 Animale - wędzona śliwka rodem z Poisona w gęstym sosie tuberozy, ciężkie i duszące ![]() Memoir Man - ciemna i zielona wariacja na temat absyntu, całkiem udana ![]() Black Aoud Montale i Midnight Oud Juliette Has a Gun - romans ciemnopurpurowej róży z mrocznym oud, opisy zachęcają do bliższego poznania ![]() SMN Marescialla (choć chyba już o niej kiedyś pisałam) - pachnie dla mnie ziemią ze świeżo rozkopanego grobu i duszącymi kwiatami z przywiędłego wieńca ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-03-30 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
Z męskich moim zdaniem:
- A*Men - Lacroix Tumulte PH |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Idole de Lubin i Frapin 1697 - dla metalowych wielbicieli mocniejszych trunków
![]() ![]() Frapina jeszcze nie znam, ale ponoć też istna beczka rumu ![]()
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze sei tu nie wypowiadałam
![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;26058647]Z męskich moim zdaniem: - A*Men - Lacroix Tumulte PH[/QUOTE] A dla mnie A-Men to taka całkiem kobieca babeczka prosto z jakieś amerykańskiej vintage cukierni ![]() Tulmute za to za delikatny ![]() Moje typy to Death metal - Fumidus, Lonestar Memories, Incense Kamali - taka techniczna sieczka ![]() Black metal - Black Tourmaline BM za starych dobrych, norweskich czasów (kiedy jeszcze nie było zbyt wtórnie) , Holy smoke (metal z dużą dawką alkoholu), Incense Noir (najpierw sieczka a potem klawiszowy lukier), Fou de Bois Pogranicze black metalu i dark ambientu - zimny przenikliwy Rock Crystal to zapachowa wizualizacja Dunkelheit Burzum ![]() Viking/folk metal - Chaman's Party, Encere Noir Goth i jakieś wampiryczne sprawy - wysysacz zycia Black Aoud, zimny, kościelny Avingnion, Cardinal, Ceramony, Incense Rose, w ogóle połaćzenie róża + agar/kadzidło pasuje mi do tych klimatów... ...i od gotycko-metalowych wampirów przechodze myślowo do "niemetalowych" wampirów w stylu True Bood ![]() ![]() ![]()
Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami) ![]() Edytowane przez hey Czas edycji: 2011-03-30 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dimmu Borgir? ![]() ![]() Cytat:
![]() a Dunkelheit nie oznacza ciemności? ![]() ![]() tak, tak - koniecznie jakieś bagniste wyziewy ziemnej siedziby trolli ![]() I Black Afgano tutaj - kojarzy mi się z jakąs starą, rozczochraną wiedźmą siedzącą w ziemnej lepiance ![]() ![]() I skandynawskie lasy: Fille en Aiguilles, Chene, Hinoki, Incense Extreme - nie czuję kadzidła, tylko świerk, żywicę sosnową i świeżo pocięte dechy ![]() plus wszelkie alkoholowe wyziewy do biesiadnego folkmetalu ![]() Cytat:
![]() pięknie opisujesz ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-03-30 o 19:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
BAN stały
|
Co prawda połowy wymienianych przez Was zapachów nie znam, ale i tak miło poczytać te skojarzenia.
![]() Czujecie w ogóle na koncertach/imprezach jakieś ciekawe zapachy? Ja praktycznie nigdy (zresztą na ulicy też rzadko cokolwiek czuję). Na koncertach zdarza się jakiś Słoń albo Hypnotic Poison - standard. Może teraz po wprowadzeniu zakazu palenia więcej czuć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie i utwór i RC kojarzą sie z zimną szarością, mglistością, jak tylko usłysze lub poczuje powyższe to mam przed oczami późnojesienny poranek, zamglone góry na północy Norwegii ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami) ![]() Edytowane przez hey Czas edycji: 2011-03-30 o 20:30 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to i Ambre Russe ("Vodka!" albo coś z Arkony ![]()
![]() |
![]() |
#446 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
absyntem
![]() Afgan (Panda), Musc Koublai Khan (Tru), Poison, Aod (Immaginary), T4T (Kamena), Avignon, BC... pamiętacie coś jeszcze?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-03-30 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
więc chyba można powiedzieć, że ciekawie ![]() była tam też Escritora, a ona zawsze pachnie interesująco ![]() czyli pachniało - ale nie czułaś, bo się nie spotkałyśmy ![]() Opener czasem fajnie pachnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, moze po prostu jego muzyka kojarzy mi sie z Turmalinem przez... ten ...hm ślad węglowy (mówąc ekologicznie) jaki po sobie pozostawił, siła sugestii jak to mówią
Cytat:
![]() Jeszcze przypomniały mi sei dwa pasujące typy. W klimatach metalowo-wiedźmowych (ale wiedźm w żadnym razie brzydkich i śmierdzących) - klasyczny Poison i zacny Black Casmere ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.