Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-29, 20:58   #1681
Kofika13
Zakorzenienie

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Cytat:
w tym watku mialam 87 wypowiedzi i na szybkiego je przelecialam i o dzieciach bylo 4 czyli zle sobie przypominasz na to wychodzi i teoria dla mnie ciagle jest glupia

I z gory napisze, ze zadzialalo mi to na nerwy, bo jakis czas temu napisalam, ze nie udzielam sie na mamusiowych watkach , bo mnie juz nie rajcuje pisanie o dzieciach, a Ty mi tu wyskakujesz, ze ja tylko o tym pisze, beznadzieja
I sie chyba nikt nie obraza, po co znowu o tym obrazaniu
Oops no to pieknie, teraz pewnie pojde do piekla, bo zdenerwowalam mamuske .....
no serio nie mialam takiego zamiaru
juz bede grzeczna

a o obrazaniu ...... tak na wszelki wypadek napisalam ...... bo byly juz tu takie co focha zapuscily i nigdy nie wrocily

no nic ..... milego wieczoru
ide ogranac chalupe pa

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
kofi gdzie jezdzisz nad morze?
i ten..yyy niezly koment
A co to pump? ja wlasnie wykupilam na gruponie 20 klas zumby
myslalam ze wroce z tego wyjazdu jako miss fitnessu ale nie udalo sie
a nad morze w UK wszedzie gdzie sie da pd,wschod zachod jeszcze na pn nie bylismy ale sie wybieramy

a pump to body pump czyli podnoszenie ciezarkow
BODYPUMP™ is the original barbell class that strengthens your entire body. This 60-minute workout challenges all your major muscle groups by using the best weight-room exercises like squats, presses, lifts and curls.

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
siedzialam sobie dzis w metrze na przeciw cuda rodzaju meskiego. Facet normalnei boski, nic tylko gapic sie i podziwiac co tez ochoczo czynilam. Do czasu.... gdy zanurzyl palca wskazujacego po samo zgiecie w nosie, wykonal ruch odwiertny a nastepnie wydobyta zawartosc przeniosl do ust i zjadl. Ja i bez tego mam mdlosci rano
yyyyy wiolaaaaaaaaaaaaaaaaa chwala, ze rano tego tego nie przeczytalam ....... ten facet by mi pewnie z glowy nie wyszedl przez reszte dnia fuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjj

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:19   #1682
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez anka! Pokaż wiadomość
bleee
wlasnie to przeczytalam spozywajac kanapke
ja juz bylam po, wiec na mnie Wioli amant nie zrobil wrazenia .

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6]Cieplo, balerinki juz mozna nosic na gola stope [/QUOTE]

Ta, chyba po domu .

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6]dziewczyny, robilyscie kiedys kotlety z jajek? ja robilam wczoraj i jednoglosnie z Tz doszlismy do wniosku, ze sa lepsze od mielonych dalam tez duzo zoltego sera i przypraw, wyszly pyszne
[/QUOTE]

Nie robilam. A jak sie robi jaj ci u mnie dostatek wiec moze sprobuje oszukac TZa .

Widzialam Incepcje - o matko ale sie wynudzilam ziewalam co 3 minuty chyba. Z ktorej strony ten film fajny chyba ze zlej strony ogladalam .

Wiec temat zarzucam - jakie filmy polecacie nie dla dzieci . Wykupilam lovefilms, chcialam skompletowac liste a tu pustka w glowie. Dodalam troche oskarowych z ostatnich lat, ale chetnie poznam wasze typy (oprocz Incepcji ).
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:30   #1683
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Kofi: tak mnie wkurzylas, ze musialam cos przekasic

Lori: robilam z tego przepisu , tyle, ze do srodka nie dalam namoczonej bulki tylko tarta i juz nie panierowalam.
Co do filmow to oczywiscie mam pustke w glowie, a tyle ostatnio ogladalam ciekawych

Ja z kolei mam pytanie typu blondynka pyta . Czy jak programuje Sky na nagrywanie to musze go zostawic wlaczony czy moge odlaczyc z pradu rozum mi podpowiada, ze powinien byc wlaczony, ale czy na pewno
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:37   #1684
***luna
Zakorzenienie

Wiola taki widok może popsuć nawet cały dzień fuj
Moona nigdy nie jadłam kotletów jajecznych.
Dzięki za przepis, spróbuję

Co do sky to nie wiem, nie korzystam, nie pomogę

Kofi niby kto tylko o dzieciach... no może i o dzieciach, ale nie tylko

Nadszedł w końcu dzień, otrząśnięcia z lenistwa właśnie zrobiłam sobie trening interwałowy i czuję się jak nowonarodzona
(tylko pewnie jutro zakwasy mnie rano powitają)
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:42   #1685
Bakteryika
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6]
Cieplo, balerinki juz mozna nosic na gola stope

ooo, tym tez bym nie pogardzila

dziewczyny, robilyscie kiedys kotlety z jajek? ja robilam wczoraj i jednoglosnie z Tz doszlismy do wniosku, ze sa lepsze od mielonych dalam tez duzo zoltego sera i przypraw, wyszly pyszne
Bakti: moze zaserwujesz swoim facetow, tylko im nie mow, ze tam miesa nie ma, ciekawe czy im zasmakuje [/QUOTE]

tz przez ramie mi przeczytal i teraz bedzie mi kazdego kotleta sprawdzal ale sprobuje zrobic - nie powiem

ja w baletkach od tygodnia latam

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Widzialam Incepcje - o matko ale sie wynudzilam ziewalam co 3 minuty chyba. Z ktorej strony ten film fajny chyba ze zlej strony ogladalam .

Wiec temat zarzucam - jakie filmy polecacie nie dla dzieci . Wykupilam lovefilms, chcialam skompletowac liste a tu pustka w glowie. Dodalam troche oskarowych z ostatnich lat, ale chetnie poznam wasze typy (oprocz Incepcji ).
ja jestem tak do tylu z filmami ze nic ci nie pomoge... jedyne co pamietam to 'hereafter' ale chyba na dvd jeszcze nie ma

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604595 8

Ja z kolei mam pytanie typu blondynka pyta . Czy jak programuje Sky na nagrywanie to musze go zostawic wlaczony czy moge odlaczyc z pradu rozum mi podpowiada, ze powinien byc wlaczony, ale czy na pewno [/QUOTE]

na stand by moze byc ale nie z pradu (czyli pilotem wylaczony bez odcinania zrodla pradu)
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:50   #1686
szien
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604595 8]Ja z kolei mam pytanie typu blondynka pyta . Czy jak programuje Sky na nagrywanie to musze go zostawic wlaczony czy moge odlaczyc z pradu rozum mi podpowiada, ze powinien byc wlaczony, ale czy na pewno [/QUOTE]

mozesz wylacczyc pilotem tylko nie wyciagaj wtyczki

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:51   #1687
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość

Nadszedł w końcu dzień, otrząśnięcia z lenistwa właśnie zrobiłam sobie trening interwałowy i czuję się jak nowonarodzona
gratulacje - ja tego dnia tez sie nie moge doczekac
z czego robilas?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 21:57   #1688
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Moona zgadzam sie z Bakti, z pradu nie wylaczaj, ale pilotem mozna.
Lori ja ogladam sporo filmow, ale jakos zadnym sie ostatnio nie zachwycalam. Chociaz podobal mi sie ''Book of Eli'' i ''Shutter Island''- jesli ktos lubi pokrecone filmy. Wczoraj ogladalismy ''Eagle'' ale takie obojetne odczucia mam. Niedawno tez byl. ''Paul'' i ''Battle: Los Angeles''- pierwszy komedia o kosmicie, taka luzna, a drugi typowy film o inwazji, dla mnie za bardzo chaotyczny, az mnie glowa rozbolala od prob nadarzenia za tym co sie dzialo.
TZ sie podobal ,,Mechanic'' ale na ten temat sie nie wypowiem, bo nie widzialam, chociaz lubie Jasona Statham'a.

A na baletki to tu pogoda jest caly czas, a przynajmniej tak sie co niektorym zdaje, bo ja widzialam i takie co po sniegu zapierniczaly.
Ale co kto lubi

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 21:59   #1689
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604595 8].
Co do filmow to oczywiscie mam pustke w glowie, a tyle ostatnio ogladalam ciekawych
[/QUOTE]

No to wlasnie tak jak ja.
Przypomina mi to sytuacje jak pierwszy raz korzystalam z internetu, tylke mialam pomyslow czego bede szukac a jak siadlam to mozg mi przestal pracowac .

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
tz przez ramie mi przeczytal i teraz bedzie mi kazdego kotleta sprawdzal ale sprobuje zrobic - nie powiem

ja jestem tak do tylu z filmami ze nic ci nie pomoge... jedyne co pamietam to 'hereafter' ale chyba na dvd jeszcze nie ma
bedzie sprawdzal zawartosc miesa w jajku .

Dodalam film do listy TZowi powinien sie podobac.

Sylwia dzieki - dodalam Book of Eli i zarezerwowalam Mechanic . Shutter Island juz mialam na liscie .

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2011-03-29 o 22:06
Stary 2011-03-29, 22:35   #1690
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Shutter Island juz mialam na liscie .
tez polecam Shutter Island, trzyma w napieciu, a koncowke musialam dwa razy obejzec by zakumac o co kaman

Moona spoznione gratki

Stary 2011-03-29, 22:36   #1691
Bakteryika
Wtajemniczenie

mi sie shutter island podobalo jak puszczali 'zajawki' ale boje sie ze bedzie mi sie pozniej snilo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 03:56   #1692
beafrance
Zadomowienie

szien to piekne co robisz, napisz cos wiecej o tej akcji . No i kciuki zeby sie udalo pojechac!
Ja wspomagalam jakis czas RSPCA ale stwierdzilam ze polskim np. bezdomnym kotom bardziej potrzebna pomoc.
Z mojego doswiadczenia hmm psy w Tajlandii zyja na ulicy . W Wietnamie tez. I zywia sie m.in zlapanymi przez siebie szczurami (widzialam dwa razy na wlasne oczy)

Lori ja polecam Eksperyment (film chyba sprzed dwoch lat ale zostaje w pamieci na dlugo)

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 06:55   #1693
***luna
Zakorzenienie

Bakti z Insanity z Shaun T
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 07:42   #1694
peorth
Zadomowienie

Shutter Island jest świetne, najlepszy film jaki oglądałam ostatnio. a to już jakiś rok minął. nie rajcują mnie nowe filmy, kiedyś albo było więcej fajnych albo ja inaczej oglądałam tak czy siak, Shutter Island naprawdę polecam, trzyma w napięciu, muzyka dobra, Leoś fajnie gra, zakończenie co prawda przewidywalne, ale nie wszystkie szczegóły, więc jest dobrze

kofi, wcale nie gadamy tylko o dzieciach, tutaj na wątku to w sumie żadko kiedy...

zresztą pomyśl jak będzie fajnie, jak potem wszystkie naraz będziemy zrzucały kilogramy, będzie trzeba zmienić nazwę na jakiś fitness na parkingu czy cuś...
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 11:12   #1695
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
mi sie shutter island podobalo jak puszczali 'zajawki' ale boje sie ze bedzie mi sie pozniej snilo...
ja miałam koszmary po tym filmie, że zombie ganiało mnie po tej wyspie

Cytat:
szien to piekne co robisz, napisz cos wiecej o tej akcji . No i kciuki zeby sie udalo pojechac!
Ja wspomagalam jakis czas RSPCA ale stwierdzilam ze polskim np. bezdomnym kotom bardziej potrzebna pomoc.
Z mojego doswiadczenia hmm psy w Tajlandii zyja na ulicy . W Wietnamie tez. I zywia sie m.in zlapanymi przez siebie szczurami (widzialam dwa razy na wlasne oczy)
O tej fundacji dowiedziałam się z serii mini reportaży, które obejżałam na stronie wspa. Możliwe, że można też je obejżeć na YT.
Organizacja została założona przez małżeństwo brytyjczyków, John i Gill Dalley, jakieś 10 lat temu. Na początku sami z własnej kieszeni zajmowali się opłacaniem sterylki i leczenia bezdomnych psów. W końcu zarejestrowali fundację. Niby nic ich nie różni od reszty tego typu organizacji ale historia Gill skradła mi serce. Kobieta "polowała" na bezdomnego psa, który się kręcił po polu. Udało się jej go ustrzellić środkiem usypiającym. W tym samym czasie w Phuket panowała powódź i nagle fala zaczęła zalewać owe pole. Gill zamiast zabrać nogi za pas i wiać postanowiła ratować tego nieszczęsnego psa, przerzuciła go przez ramię i jakoś udało się jej powoli stamtąd wydostać. Kilka dni później odjęło jej nogi, a tkanki zaczęły obumierać. Lekarze stwierdzili posocznicę spowodowaną nieznaną im bakterią i musiano amputować jej nogi. Kobieta śmiga teraz w protezach i nadal robi to co robi. Rozbudowali fundacje, mają klinikę weterynarską, wielgaśne schronisko. Wpłacam im 6f miesięcznie plus wykupię im 1m2 (na rozbudowę wyiegu dla psów i schronisko) ziemi jak mam trochę więcej grosza. W sumie nie dużo ale lepiej niż nic. Oni zajmują się głównie sterylką i jeżeli pies czy kot nie ma znamion bicia czy znęcania się ani innych dolegliwości to po zabiegu są wypuszczane tam gdzie je złapano. Te, które doznały przemocy są zatrzymywane w schronisku. Niektóre psy były adoptowane przez rodziny w USA, Autralii czy UK, nawet była para z PL, która zapłaciła kilka tysięcy za transport takiego zabiedzonego Reksia Ludzie robią kawał dobrej roboty.
Boję się trochę widoku bezdomnych psów w Azji. Tż mówił, że są one traktowane jak pasożyty, tak samo jak np. szczury, że nikt tam się nie przejmuje jka psa się żywcem podpali czy ukamieniuje. Mam nadzieję, że mi tam psycha nie padnie

Chciałabym pomóc też jakiejś fundacji w PL ale szczerze powiedziawszy to im niezbyt ufam :/
Wystarczy wejść na ich profile na FB czy fora typu Dogomania, cały czas kłótnie lub przepychanki typu "my robimy tyle i tyle a wy (tu pada imie drugiej organizacji) nic nie robicie". Zamiast współpracować ze sobą to jak gówniarze w piaskownicy. Do szału mnie to doprowadza. W sumie zachowują się tak ja PETA i inne organizacje amerykańskie. Tysiące pomysłów i gó*niana realizacja bo cała energię koncentrują na obsmarowywaniu siebie na wzajem.

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2011-03-30 o 11:17
Stary 2011-03-30, 11:45   #1696
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Lori ja polecam Eksperyment (film chyba sprzed dwoch lat ale zostaje w pamieci na dlugo)
Mam na liscie czytalam kiedys o prawdziwym eksperymencie ktory posluzyl im za kanwe. Dosc ciekawe ale i przerazajace.

Przyslali mi dzis Alicje w krainie czarow - to sie TZ ucieszy .

szien fajna ta organizacja, moze tez sie skusze . Na razie wspieramy St John Ambulance, ale to raczej TZ - jego babcia sie tam udzielala.

Co to za praca nowa ? Jest was trojka chyba mi cos umknelo . Fajnie ze piszesz znowu .

Mam podobne odczucia co do fundacji w UK i Polsce. Bylam pod wielkim wrazeniem jak dziala RSPCA jak adoptowalam kota. Wszystko dobrze zorganizowane, wszedzie czysto, ludzie mili, kot mial kartoteke z wnioskami od osob ktore sie nim zajmowaly. Zanim nam dali kota sprawdzili gdzie mieszkamy i jakie kot bedzie mial warunki.
Daje to duzy kontrast do moich doswiadczen gdy na studiach koledzy brali psa ze schroniska w Krakowie. Spodobal im sie mlody Rottweiler wiec zaczeli do niego wolac i cmokac. W tym momencie 'slodki' piesek zlapal malego pieska za kark i go rozszarpal . Pani pilnujace stwierdzila ze takie rzeczy sie zdazaja i wywlokla martwego pieska za noge. To nie byla mila wizyta na dlugo zostanie w mojej pamieci. Szczesliwym trafem znajomi adoptowali kundelka ktory jest z nimi do dzis .
Tak ze porownanie schroniska tu a w Polsce wypada na niekorzysc tych drugich. Choc mentalnosc sie powoli zmienia i ludzka wrazliwosc na problemy zwierzat wzrasta. Moze kiedys i u nas bedzie normalnie. Siostra mi mowila ze kilka dni temu znalezli na terenie ich firmy psa i pan ze schroniska przyjechal w ciagu 2 godzin .

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2011-03-30 o 11:57 Powód: ale ale
Stary 2011-03-30, 12:53   #1697
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
szien fajna ta organizacja, moze tez sie skusze . Na razie wspieramy St John Ambulance, ale to raczej TZ - jego babcia sie tam udzielala.
Mój Tż wspiera Water Aid i Burma Campaign UK. Ja jeszcze od czasu do czasu (teraz rzadziej bo jestem spłukana) wpłacam pieniądze na Facing Africa, która zajmuje się organizacją operacji rekonstrukcji twarzy ludzi, którzy cierpią na zgorzelinowe zapalanie jamy ustnej. Najsmutniejsze jest to, że ta choroba to wynik tylko i wyłącznie złej diety i braku witamin :/

Cytat:
Co to za praca nowa ? Jest was trojka chyba mi cos umknelo . Fajnie ze piszesz znowu
Pracuję jako support worker, dobrze płatna ale wykańczająca psychicznie :/ chciałam iść na pracownika socjalnego ale chyba zmienię karierę. Za słaba jestem, poza tym wystarczy mi teraz, że z systemem muszę przez większość dnia wlaczyć, a podobno w social services jest jeszcze gorzej. Ze swoimi klientami widzisz się raz w miesiącu na 30 min, a resztę czasu wklepujesz dane do kompa :/ Każdego dnia muszę wypełnić milion papierków, czasami sama już nie wiem co ja podpisuję i po co to w ogóle
A nas trójka zawsze była. No może czwórka bo jeszcze pies. Tż, ja, pomoc Tż'a i pies

Cytat:
Mam podobne odczucia co do fundacji w UK i Polsce. Bylam pod wielkim wrazeniem jak dziala RSPCA jak adoptowalam kota. Wszystko dobrze zorganizowane, wszedzie czysto, ludzie mili, kot mial kartoteke z wnioskami od osob ktore sie nim zajmowaly. Zanim nam dali kota sprawdzili gdzie mieszkamy i jakie kot bedzie mial warunki.
Daje to duzy kontrast do moich doswiadczen gdy na studiach koledzy brali psa ze schroniska w Krakowie. Spodobal im sie mlody Rottweiler wiec zaczeli do niego wolac i cmokac. W tym momencie 'slodki' piesek zlapal malego pieska za kark i go rozszarpal . Pani pilnujace stwierdzila ze takie rzeczy sie zdazaja i wywlokla martwego pieska za noge. To nie byla mila wizyta na dlugo zostanie w mojej pamieci. Szczesliwym trafem znajomi adoptowali kundelka ktory jest z nimi do dzis .
Tak ze porownanie schroniska tu a w Polsce wypada na niekorzysc tych drugich. Choc mentalnosc sie powoli zmienia i ludzka wrazliwosc na problemy zwierzat wzrasta. Moze kiedys i u nas bedzie normalnie. Siostra mi mowila ze kilka dni temu znalezli na terenie ich firmy psa i pan ze schroniska przyjechal w ciagu 2 godzin
co za historia...
Wszystko sprowadza się do edukacji i empatii. W Soi Dog są prowadzone zajęcia dla dzieci z lokalnych szkół. Uczą o miłości i szacunku do zwierząt, że pies czy kot czuje ból, smutek, strach, itd. Może gdyby u nas było coś takiego? Nie każdy ma szansę na to by rodzic nauczył ich emaptii dla zwierząt. Może wtedy skończyłyby się te historie o psu ciągniętym za samochodem czy podpaleniu żywcem?

Stary 2011-03-30, 13:18   #1698
anka!
Rozeznanie

Cytat:
ja marze na przyklad o domu z ogrodem gdzies na wsi angielskiej...
o to tez, to podstawa, musi byc ogrodek

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6]

dziewczyny, robilyscie kiedys kotlety z jajek? ja robilam wczoraj i jednoglosnie z Tz doszlismy do wniosku, ze sa lepsze od mielonych dalam tez duzo zoltego sera i przypraw, wyszly pyszne
Bakti: moze zaserwujesz swoim facetow, tylko im nie mow, ze tam miesa nie ma, ciekawe czy im zasmakuje [/QUOTE]

ja robilam z jajek, z kapustki i teraz bede probwac z kaszy gryczanej jak tylko rusze tylek do pl sklepu

Cytat:

Ja wytrzymalam jakies 1o minut na Incepcji, potem wstalam i wyszlam, chyba nie dla mnie filmy na ktorych trzeba za bardzo sie skupiac

Ostatnio widzialam Fighter z markiem Wahlbergiem (ktorego uwielbiam ) i moge polecic,
Polowanie na czarownice - strata czasu jakby kogos nie powstrzymal sam tytul
Little Fockers czy jakos tak - takie sobie, malo smieszne ale nic dziwnego jak to juz trzecia czesc
Aaaa i jescze ten film London Boulevard z Colinem tez ok

To tyle ode mnie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość

Brzmi jak niezly wycisk

Aaa i Moona sky musi byc podlaczony do pradu - my z Tz nagrywamy cos praktycznie caly czas
Stary 2011-03-30, 16:44   #1699
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość

kofi, wcale nie gadamy tylko o dzieciach, tutaj na wątku to w sumie żadko kiedy...
.
ok ok ...... dotarlo
musialo mi sie cos pomieszac..... kluby,fb,terminarze ........
czasami nie nadarzam, nastepnym razem umieszcze swoja wypowiedz we wlasciwym miejscu

a Alicja w Krainie Czarow jest czadowa

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 17:09   #1700
szperrr
Zakorzenienie

Alicja super Wczoraj ogladalam Burlesque, lubie muzyczne, wiec i ten mi sie calkiem podobal, ale dzielo sztuki to to nie bylo
Lorcia, wlasnie mi sie przypomnialo, ze mialam Ci liste filmow zrobic Kiedy to bylo? Na przelomie roku?
Stary 2011-03-30, 17:41   #1701
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Ola po kilku roznych wakacjach zamarzylismy z Tztem o dluzszym wyjezdzie. Nie na dwa tygi i z powrotem do roboty tylko tak na dluzej, coby poczuc naprawde wolny czas i wakacyjny klimat.
Poza tym moj tz jest zapalonym kitesurferem a ja troche mniej zapalonym windsurferem i chcelismy wyjechac w takie miejsce, gdzie sa dobre warunki do uprawaiania sportow wodnych. Padlo na Azje. W Dlugo by opowiadac , naprawde trzeba dlugo szukac zeby znalezc negatywy.
dziwnie tak w sensie że ludzie jakos nie mysla zeby na takie dlugie wakacje jechac, do biednego (?) kraju. Zazwyczaj szukaja luksow na urlop No wlasnie.... Odbierasz Wietnam jako kraj mniej czy bardziej "zacofany"?

W jakims programie slyszalam ze w Azji nic sie nie zmarnuje, wszystko co nadaje sie do zjedzenia na pewno zostanie zjedzone i czy to pies czy kot nie ma znaczenia... Oczy, uszy, ogony..... Sa nawet restauracje gdzie podaje sie tylko dania z psa... Chore czy nie- nie wiem ja bym nie zjadla

Cytat:
pewno na Gruponie kupilas?? przyznaj sie bez bicia?

ode mnie: z tych starszych-Złodziej życia

z nowszych nie powaliła mnie nowa Narnia, Czarny Łabądź- mozna obejrzeć, klimat ciekawy ale film sie ciagnie dlugo, Turysta- fajny klimat, Mechanik- nudny i przewidywalny ale dla głownego aktora warto obejrzec , 127 godzin- nie przebrnelam przez niego- nudny jak flaki z olejem, wygrać miłość lekka komedia, dobra dla nastolatek ale dla zabicia czasu mozna luknac , tron- legacy - beznadzieja zupelna, szkoda czasu, polowanie na czarownice - poczatek obiecujacy, potem mniej ale mozna zobaczyc, sanctum na jeden raz historia, mozna zobaczyc, miasto złodziei beznadziejne, Paranormal activity - fajny film, inny sposob krecenia, clash of the titans sprobuj najwyzej ci sie nie spodoba, bekarty wojny w krzywym zwierciadle Hitler i jego wojna, mozna obejrzec Next bardzo fajny, Red super, Bruce Willis zachował twarz grajac w tym filmie, Johnny english super, dowiedzialam sie nawet ostatnio ze najbardziej glupkowaty aktor- Jas Fasola ma nawet doktorat!, uczen czarnoksieznika szkoda czasu- cage jako aktor byl ok ale postac chlopca totalnie odrzuca...

a do tego wszystkiego ..... Kumala na dobry poczatek wieczoru

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:14
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:08   #1702
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
W jakims programie slyszalam ze w Azji nic sie nie zmarnuje, wszystko co nadaje sie do zjedzenia na pewno zostanie zjedzone i czy to pies czy kot nie ma znaczenia... Oczy, uszy, ogony..... Sa nawet restauracje gdzie podaje sie tylko dania z psa... Chore czy nie- nie wiem ja bym nie zjadla

z nowszych nie powaliła mnie nowa Narnia, Czarny Łabądź- mozna obejrzeć, klimat ciekawy ale film sie ciagnie dlugo, Turysta- fajny klimat, Mechanik- nudny i przewidywalny ale dla głownego aktora warto obejrzec , 127 godzin- nie przebrnelam przez niego- nudny jak flaki z olejem, wygrać miłość lekka komedia, dobra dla nastolatek ale dla zabicia czasu mozna luknac , tron- legacy - beznadzieja zupelna, szkoda czasu, - poczatek obiecujacy, potem mniej ale mozna zobaczyc, sanctum na jeden raz historia, mozna zobaczyc, miasto złodziei beznadziejne, Paranormal activity - fajny film, inny sposob krecenia
Olka dla nich to chyba normanlne tak jak dla nas np wieprzowina. ale ja jakbym wiedziala co jem, to chyba tez bym nie zjadla.
Kolezanka mi kiedys opowiadala jak jej mama byla w jakiejs takiej wlasnie restauracji i dopiero po zjedzeniu zapytali co to bylo, bo im bardzo smakowalo. Okazalo sie, ze to bylo cos szczuropodobne. Wiecej tam nie wrocili.

127 zgadzam sie w zupelnosci. Obejrzelismy z TZ kilkanascie minut, a potem przewinelismy na koncowke, bo chcialam tylko wiedziec jak sie skonczylo.

Kto to pisal, ze w Shutter Island koncowka byla do przewidzenia?No chyba, ze juz jak zaczelo sie wszytsko wyjasniac. Dawno nie widzialam tak pokreconego filmu.

Filmy filmami- ja czekam tylko na Harrego (chociaz co film to gorzej zrobiony)

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:15   #1703
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość

Filmy filmami- ja czekam tylko na Harrego (chociaz co film to gorzej zrobiony)
ja tez i na kolejna czesc Zmierzchu Plus skarb narodów 3 i ghost rider 2.

Kurcze strasznie paznokcie mi sie rozdwajaja.... kiedys twarde jak skala byly a teraz sie upiate zrobily Tabletki biore, ale cyz ma ktoras sprawdzone sposoby )odzywki, lakiery) zeby je z zewnatrz jakos ochronic?

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:20

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 18:21   #1704
szien
Wtajemniczenie

Ja z fimlów polecam Elling, szwadzki twór dramatowokomediowy
jest naprawde świetny, śmiech przez łzy i zostawia niedosyt po zakończeniu. Jeżeli ktoś lubi musicale to polecam Across The Universe. Historia sama w sobie przewidywalna ale urok w tym, że oparta na twórczości Beatlesów.

Stary 2011-03-30, 18:44   #1705
Bakteryika
Wtajemniczenie

ojej - rzucacie tytulami na prawo i lewo a ja wiekszosci wogole nie kojarze!!
szien - twoje propozycje to wogole mnie zgubily
Stary 2011-03-30, 19:18   #1706
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Dodaje do listy filmy ktore wzbudzily moja ciekawosc - dzieki . Lista coraz dluzsza .

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
Pracuję jako support worker, dobrze płatna ale wykańczająca psychicznie :/ chciałam iść na pracownika socjalnego ale chyba zmienię karierę. Za słaba jestem, poza tym wystarczy mi teraz, że z systemem muszę przez większość dnia wlaczyć, a podobno w social services jest jeszcze gorzej. Ze swoimi klientami widzisz się raz w miesiącu na 30 min, a resztę czasu wklepujesz dane do kompa :/ Każdego dnia muszę wypełnić milion papierków, czasami sama już nie wiem co ja podpisuję i po co to w ogóle
A nas trójka zawsze była. No może czwórka bo jeszcze pies. Tż, ja, pomoc Tż'a i pies
Aaaa zapomnialam o butelkach .

Moja dalsza znajoma pracowala jako support worker zrobila kurs counsellingu i zarabia teraz prawie 30 tys rocznie jako social worker (u nas na wsi to sporo). Pomaga kobietom z trudnych zwiazkow ktore sa lub byly maltretowane i znecano sie nad nimi psychicznie. Ale ona to lubi. Masz racje ze jak cie to nie bawi to po co sie meczyc.
A wypelnianie papierkow rozumiem ze moze irytowac- ja musze wypelnic moje godziny pracy w 4 roznych systemach .

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Lorcia, wlasnie mi sie przypomnialo, ze mialam Ci liste filmow zrobic Kiedy to bylo? Na przelomie roku?
Spoko szperku juz dawna chcialam sie zarejstrowac do lovefilms wiec nie zrobilam tego tylko dlatego ze mi filmu nie wyslalas .

Cytat:
pewno na Gruponie kupilas?? przyznaj sie bez bicia?
Olka jakie recenzje - widze ze sie naprawde przylozylas .

Nie kupilam na gruponie, ale sprawdzilam oferte przed chwila - i tak bym nie kupila, bo za duzy pakiet dla mnie.
Normalnie sie zarejstrowalam - pierwszy miesiac gratis. Wybralam pakiet za 9.90 - w zupelnosci nam wystarczy. Juz od kilku miesiecy chcialam sie zapisac bo w TV kiszka leci akurat jak mamy wolny wieczor z TZem . Teraz sobie ogladam co chce a nie co musze .
Stary 2011-03-30, 20:24   #1707
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Kto to pisal, ze w Shutter Island koncowka byla do przewidzenia?No chyba, ze juz jak zaczelo sie wszytsko wyjasniac. Dawno nie widzialam tak pokreconego filmu.
ja
nie wiem, może za dużo w życiu filmów obejrzałam, ale wiedziałam od początku, nie chcę spojlerować więc nie piszę konkretnie, nie mówię że wszystko zgadłam bo owszem było pokręcone i naprawdę świetnie nakręcone i trzymało mocno w napięciu.
nie wiem czego jeszcze trzeba żeby mnie w filmie zaskoczyć

a o tych myślę że:

Cytat:
z nowszych nie powaliła mnie nowa Narnia przyjemna baśń na niedzielę, Czarny Łabądź nie widziałam jeszcze - mozna obejrzeć, klimat ciekawy ale film sie ciagnie dlugo, Turysta spodziewałam się więcej, ale przyjemnie się oglądało (Depp )- fajny klimat, Mechanik lubiłam Jasona wcześniej, ale aktorem to on tak marnym że mnie denerwuje już. ostatnio gra ciągle identyczną postać w takich samych kalkowych filmach, a mechanik to już najgłębsze dno - nie wytrwałam do końca - nudny i przewidywalny ale dla głowne go aktora warto obejrzec , 127 godzin nie widziałam - nie przebrnelam przez niego- nudny jak flaki z olejem, wygrać miłość nie wiem nawet co to lekka komedia, dobra dla nastolatek ale dla zabicia czasu mozna luknac , tron- legacy widziałam, no cóż, pewnie jakbym była 14 latkiem nastawionym na efekty to by mi się spodobało - ogólnie szmira - beznadzieja zupelna, szkoda czasu, polowanie na czarownice mówimy o tym z Cage'm? jak dla mnie beznadzieja totalna, Cage jest dobrym aktorem, ale ostatnio wybiera naprawdę kiepskie filmy i też jakieś takie wszystkie do siebie podobne - poczatek obiecujacy, potem mniej ale mozna zobaczyc, sanctum nie widziałam na jeden raz historia, mozna zobaczyc, miasto złodziei beznadziejne, Paranormal activity boję się takich filmów LOL - fajny film, inny sposob krecenia, clash of the titans baśń na niedzielę po obiedzie sprobuj najwyzej ci sie nie spodoba, bekarty wojny SUPER!!! no ale ja wogóle lubię wujka Tarantino, a jak się za wojnę zabrał to musiało wyjść coś wybuchowego - oglądałam już kilka razy i chyba muszę znowu - UWIELBIAM!!! w krzywym zwierciadle Hitler i jego wojna, mozna obejrzec Next ten z Cagem? już dawno oglądalam i nie pamiętam nawet o czym był, więc chyba mnie nie wciągnął hehe bardzo fajny, Red fajna śmieszna komedia, lubię Bruce'a super, Bruce Willis zachował twarz grajac w tym filmie, Johnny english nie widziałam super, dowiedzialam sie nawet ostatnio ze najbardziej glupkowaty aktor- Jas Fasola ma nawet doktorat!, uczen czarnoksieznika szmira jakich mało :/ szkoda czasu- cage jako aktor byl ok ale postac chlopca totalnie odrzuca...
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 21:51   #1708
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa zapomnialam o butelkach .

Cytat:
Moja dalsza znajoma pracowala jako support worker zrobila kurs counsellingu i zarabia teraz prawie 30 tys rocznie jako social worker (u nas na wsi to sporo). Pomaga kobietom z trudnych zwiazkow ktore sa lub byly maltretowane i znecano sie nad nimi psychicznie. Ale ona to lubi. Masz racje ze jak cie to nie bawi to po co sie meczyc.
A wypelnianie papierkow rozumiem ze moze irytowac- ja musze wypelnic moje godziny pracy w 4 roznych systemach .
To już o klientów nie chodzi ale o ten pieprzony wyścig szczurów. Przynajmniej w tej agencji, w której pracuje. Ludzie jakiegoś fioła tutaj mają na punkcie kasy, ilości klientów, itd. Ja chyba zbyt wychillowana jestem jak na taki styl pracy
Ja zawsze do wszystkiego na luzie, raz ciach i po robocie i do domu. A nie które osoby siedzą po godzinach robiąc tą samą ilość roboty co ja
Pracuję tutaj dopiero drugi miesiąc i już mam wszystkiego po dziurki w nosie. W tamtym tygodniu dostałam list od szefa z podziękowaniem za ciężką i dobrze wykonaną pracę, że mó j manager jest zadowolony z mojej pracy i że klienci mnie lubią i w podzięce wysłał mi czek na 30f abym "kupiła sobie coś ładnego"
No i jak nie które osoby sie o tym dowiedziały to zaraz foch i mi dupę obrabiają Już dziś przegieli pałkę i będe rozmawiać z szefem jutro, że to trochę na mobbing mi zachodzi.
Poza tym taki zapierdziel miałam ostatnio, że ten nadchodzący weekend będzie moim pierwszym wolnym weekendem od 4 tygodni. Chyba przepracowana jestem, jeszcze sprawa z tymi benefitami i ta głupia Katie, która mnie obsmarowywuje. Normalnie się poryczałam dzisiaj. Żądam wakacji !!!

Stary 2011-03-30, 22:46   #1709
little_ola
Zakorzenienie

szien
teraz już chyba może być tylko lepiej
rozumiem jak się możesz czuć, bo u mnie poniedziałek był tragiczny

a rozpisałyście się o tych filmach, prawie żadnego nie widziałam
jakbym zaczęła listę robić to nawet Lori by mi nie dorównała
w sumie, jak byłam ostatnio w Polsce, to siostra łaskawie nagrała mi na dvd kilka ostatnich hitów kinowych wróciłam już prawie dwa tygodnie temu i obejrzałam tylko początek "127 godzin" i zmuliło mnie
"black swan" też czeka
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 08:43   #1710
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaje do listy filmy ktore wzbudzily moja ciekawosc - dzieki . Lista coraz dluzsza .
Olka jakie recenzje - widze ze sie naprawde przylozylas .

. Juz od kilku miesiecy chcialam sie zapisac bo w TV kiszka leci akurat jak mamy wolny wieczor z TZem . Teraz sobie ogladam co chce a nie co musze .

przylozylam?? phiii to bylo od niechcenia, z glowy to co mi przyszlo na mysl dodaj jeszcze do tego szklana pulapke 4, tak mi sie przypomnialo jak pomyslalam o filmach z Brucem Willisem

w TV faktycznie kiszka, ile razy mozna ogladac Friends'ow w TV? Albo ptaszek na uwiezi? (chociaz my ostatnio duzo czasu spedzamy ogladajac na polskiej TV wszystkie programy discovery )

my z TZ bardzo duzo filmow ogladamy, ale zakladamy ze jak nas przez 20 pierwszych minut film nas nie wciagnie to go wylaczamy.szkoda marnowac czas liczac na to ze film sie rozkreci....
Macie jakis film ktory jest takim waszym MUST HAVE w domowej kinotece??

U mnie chyba Dirty Dancing lubie ten klimat i seksowne ruchy

pada u mnie, kalosze zaloze i smigam po kawie do miasta odebrac rzeczy ktore zamowilam w nextcie na wyprzedazy....

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-03-31 o 08:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości