![]() |
#1681 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Cytat:
no serio nie mialam takiego zamiaru ![]() juz bede grzeczna ![]() a o obrazaniu ...... tak na wszelki wypadek napisalam ...... bo byly juz tu takie co focha zapuscily i nigdy nie wrocily ![]() no nic ..... milego wieczoru ide ogranac chalupe pa ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() a pump to body pump czyli podnoszenie ciezarkow ![]() BODYPUMP™ is the original barbell class that strengthens your entire body. This 60-minute workout challenges all your major muscle groups by using the best weight-room exercises like squats, presses, lifts and curls. Cytat:
![]()
![]() |
#1682 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6]Cieplo, balerinki juz mozna nosic na gola stope ![]() Ta, chyba po domu ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6]dziewczyny, robilyscie kiedys kotlety z jajek? ja robilam wczoraj i jednoglosnie z Tz doszlismy do wniosku, ze sa lepsze od mielonych ![]() ![]() [/QUOTE] Nie robilam. A jak sie robi ![]() ![]() Widzialam Incepcje - o matko ale sie wynudzilam ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec temat zarzucam - jakie filmy polecacie nie dla dzieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Konto usunięte
|
Kofi: tak mnie wkurzylas, ze musialam cos przekasic
![]() Lori: robilam z tego przepisu , tyle, ze do srodka nie dalam namoczonej bulki tylko tarta i juz nie panierowalam. Co do filmow to oczywiscie mam pustke w glowie, a tyle ostatnio ogladalam ciekawych ![]() Ja z kolei mam pytanie typu blondynka pyta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Wiola taki widok może popsuć nawet cały dzień fuj
Moona nigdy nie jadłam kotletów jajecznych. Dzięki za przepis, spróbuję ![]() Co do sky to nie wiem, nie korzystam, nie pomogę ![]() Kofi niby kto tylko o dzieciach... no może i o dzieciach, ale nie tylko ![]() Nadszedł w końcu dzień, otrząśnięcia z lenistwa ![]() ![]() (tylko pewnie jutro zakwasy mnie rano powitają)
#1685 | |
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6]
Cieplo, balerinki juz mozna nosic na gola stope ![]() ooo, tym tez bym nie pogardzila ![]() dziewczyny, robilyscie kiedys kotlety z jajek? ja robilam wczoraj i jednoglosnie z Tz doszlismy do wniosku, ze sa lepsze od mielonych ![]() ![]() Bakti: moze zaserwujesz swoim facetow, tylko im nie mow, ze tam miesa nie ma, ciekawe czy im zasmakuje ![]() ![]() ![]() ![]() ja w baletkach od tygodnia latam ![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604595 8 Ja z kolei mam pytanie typu blondynka pyta ![]() ![]() ![]() na stand by moze byc ale nie z pradu (czyli pilotem wylaczony bez odcinania zrodla pradu) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604595 8]Ja z kolei mam pytanie typu blondynka pyta
![]() ![]() ![]() mozesz wylacczyc pilotem tylko nie wyciagaj wtyczki ![]()
#1687 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
Moona zgadzam sie z Bakti, z pradu nie wylaczaj, ale pilotem mozna.
Lori ja ogladam sporo filmow, ale jakos zadnym sie ostatnio nie zachwycalam. Chociaz podobal mi sie ''Book of Eli'' i ''Shutter Island''- jesli ktos lubi pokrecone filmy. Wczoraj ogladalismy ''Eagle'' ale takie obojetne odczucia mam. Niedawno tez byl. ''Paul'' i ''Battle: Los Angeles''- pierwszy komedia o kosmicie, taka luzna, a drugi typowy film o inwazji, dla mnie za bardzo chaotyczny, az mnie glowa rozbolala od prob nadarzenia za tym co sie dzialo. TZ sie podobal ,,Mechanic'' ale na ten temat sie nie wypowiem, bo nie widzialam, chociaz lubie Jasona Statham'a. A na baletki to tu pogoda jest caly czas, a przynajmniej tak sie co niektorym zdaje, bo ja widzialam i takie co po sniegu zapierniczaly. Ale co kto lubi
#1689 | |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604595 8].
Co do filmow to oczywiscie mam pustke w glowie, a tyle ostatnio ogladalam ciekawych ![]() [/QUOTE] No to wlasnie tak jak ja ![]() Przypomina mi to sytuacje jak pierwszy raz korzystalam z internetu, tylke mialam pomyslow czego bede szukac a jak siadlam to mozg mi przestal pracowac ![]() Cytat:
![]() ![]() Dodalam film do listy ![]() Sylwia dzieki - dodalam Book of Eli i zarezerwowalam Mechanic ![]() ![]() Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2011-03-29 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
tez polecam Shutter Island, trzyma w napieciu, a koncowke musialam dwa razy obejzec by zakumac o co kaman
![]() Moona spoznione gratki ![]()
#1691 |
Wtajemniczenie
|
mi sie shutter island podobalo jak puszczali 'zajawki' ale boje sie ze bedzie mi sie pozniej snilo...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
szien to piekne co robisz, napisz cos wiecej o tej akcji . No i kciuki zeby sie udalo pojechac!
Ja wspomagalam jakis czas RSPCA ale stwierdzilam ze polskim np. bezdomnym kotom bardziej potrzebna pomoc. Z mojego doswiadczenia hmm ![]() Lori ja polecam Eksperyment (film chyba sprzed dwoch lat ale zostaje w pamieci na dlugo)
#1693 |
Zakorzenienie
|
Bakti z Insanity z Shaun T
![]()
#1694 |
Zadomowienie
|
Shutter Island jest świetne, najlepszy film jaki oglądałam ostatnio. a to już jakiś rok minął. nie rajcują mnie nowe filmy, kiedyś albo było więcej fajnych albo ja inaczej oglądałam
![]() ![]() kofi, wcale nie gadamy tylko o dzieciach, tutaj na wątku to w sumie żadko kiedy... zresztą pomyśl jak będzie fajnie, jak potem wszystkie naraz będziemy zrzucały kilogramy, będzie trzeba zmienić nazwę na jakiś fitness na parkingu czy cuś...
![]() |
#1695 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Organizacja została założona przez małżeństwo brytyjczyków, John i Gill Dalley, jakieś 10 lat temu. Na początku sami z własnej kieszeni zajmowali się opłacaniem sterylki i leczenia bezdomnych psów. W końcu zarejestrowali fundację. Niby nic ich nie różni od reszty tego typu organizacji ale historia Gill skradła mi serce. Kobieta "polowała" na bezdomnego psa, który się kręcił po polu. Udało się jej go ustrzellić środkiem usypiającym. W tym samym czasie w Phuket panowała powódź i nagle fala zaczęła zalewać owe pole. Gill zamiast zabrać nogi za pas i wiać postanowiła ratować tego nieszczęsnego psa, przerzuciła go przez ramię i jakoś udało się jej powoli stamtąd wydostać. Kilka dni później odjęło jej nogi, a tkanki zaczęły obumierać. Lekarze stwierdzili posocznicę spowodowaną nieznaną im bakterią i musiano amputować jej nogi. Kobieta śmiga teraz w protezach i nadal robi to co robi. Rozbudowali fundacje, mają klinikę weterynarską, wielgaśne schronisko. Wpłacam im 6f miesięcznie plus wykupię im 1m2 (na rozbudowę wyiegu dla psów i schronisko) ziemi jak mam trochę więcej grosza. W sumie nie dużo ale lepiej niż nic. Oni zajmują się głównie sterylką i jeżeli pies czy kot nie ma znamion bicia czy znęcania się ani innych dolegliwości to po zabiegu są wypuszczane tam gdzie je złapano. Te, które doznały przemocy są zatrzymywane w schronisku. Niektóre psy były adoptowane przez rodziny w USA, Autralii czy UK, nawet była para z PL, która zapłaciła kilka tysięcy za transport takiego zabiedzonego Reksia ![]() Boję się trochę widoku bezdomnych psów w Azji. Tż mówił, że są one traktowane jak pasożyty, tak samo jak np. szczury, że nikt tam się nie przejmuje jka psa się żywcem podpali czy ukamieniuje. Mam nadzieję, że mi tam psycha nie padnie ![]() Chciałabym pomóc też jakiejś fundacji w PL ale szczerze powiedziawszy to im niezbyt ufam :/ Wystarczy wejść na ich profile na FB czy fora typu Dogomania, cały czas kłótnie lub przepychanki typu "my robimy tyle i tyle a wy (tu pada imie drugiej organizacji) nic nie robicie". Zamiast współpracować ze sobą to jak gówniarze w piaskownicy. Do szału mnie to doprowadza. W sumie zachowują się tak ja PETA i inne organizacje amerykańskie. Tysiące pomysłów i gó*niana realizacja bo cała energię koncentrują na obsmarowywaniu siebie na wzajem.
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2011-03-30 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyslali mi dzis Alicje w krainie czarow - to sie TZ ucieszy ![]() szien fajna ta organizacja, moze tez sie skusze ![]() Co to za praca nowa ![]() ![]() ![]() ![]() Mam podobne odczucia co do fundacji w UK i Polsce. Bylam pod wielkim wrazeniem jak dziala RSPCA jak adoptowalam kota. Wszystko dobrze zorganizowane, wszedzie czysto, ludzie mili, kot mial kartoteke z wnioskami od osob ktore sie nim zajmowaly. Zanim nam dali kota sprawdzili gdzie mieszkamy i jakie kot bedzie mial warunki. Daje to duzy kontrast do moich doswiadczen gdy na studiach koledzy brali psa ze schroniska w Krakowie. Spodobal im sie mlody Rottweiler wiec zaczeli do niego wolac i cmokac. W tym momencie 'slodki' piesek zlapal malego pieska za kark i go rozszarpal ![]() ![]() ![]() Tak ze porownanie schroniska tu a w Polsce wypada na niekorzysc tych drugich. Choc mentalnosc sie powoli zmienia i ludzka wrazliwosc na problemy zwierzat wzrasta. Moze kiedys i u nas bedzie normalnie ![]() ![]() Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2011-03-30 o 11:57 Powód: ale ale |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nas trójka zawsze była. No może czwórka bo jeszcze pies. Tż, ja, pomoc Tż'a i pies ![]() Cytat:
![]() Wszystko sprowadza się do edukacji i empatii. W Soi Dog są prowadzone zajęcia dla dzieci z lokalnych szkół. Uczą o miłości i szacunku do zwierząt, że pies czy kot czuje ból, smutek, strach, itd. Może gdyby u nas było coś takiego? Nie każdy ma szansę na to by rodzic nauczył ich emaptii dla zwierząt. Może wtedy skończyłyby się te historie o psu ciągniętym za samochodem czy podpaleniu żywcem? ![]()
![]() |
#1698 | ||
Rozeznanie
|
o to tez, to podstawa, musi byc ogrodek
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2604182 6] dziewczyny, robilyscie kiedys kotlety z jajek? ja robilam wczoraj i jednoglosnie z Tz doszlismy do wniosku, ze sa lepsze od mielonych ![]() ![]() Bakti: moze zaserwujesz swoim facetow, tylko im nie mow, ze tam miesa nie ma, ciekawe czy im zasmakuje ![]() ja robilam z jajek, z kapustki i teraz bede probwac z kaszy gryczanej jak tylko rusze tylek do pl sklepu ![]() Cytat:
Ostatnio widzialam Fighter z markiem Wahlbergiem (ktorego uwielbiam ![]() Polowanie na czarownice - strata czasu jakby kogos nie powstrzymal sam tytul ![]() Little Fockers czy jakos tak - takie sobie, malo smieszne ale nic dziwnego jak to juz trzecia czesc Aaaa i jescze ten film London Boulevard z Colinem ![]() To tyle ode mnie Cytat:
![]() Aaa i Moona sky musi byc podlaczony do pradu - my z Tz nagrywamy cos praktycznie caly czas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musialo mi sie cos pomieszac..... kluby,fb,terminarze ........ czasami nie nadarzam, nastepnym razem umieszcze swoja wypowiedz we wlasciwym miejscu ![]() a Alicja w Krainie Czarow jest czadowa ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Alicja super
![]() ![]() Lorcia, wlasnie mi sie przypomnialo, ze mialam Ci liste filmow zrobic ![]() ![]()
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W jakims programie slyszalam ze w Azji nic sie nie zmarnuje, wszystko co nadaje sie do zjedzenia na pewno zostanie zjedzone i czy to pies czy kot nie ma znaczenia... Oczy, uszy, ogony..... Sa nawet restauracje gdzie podaje sie tylko dania z psa... Chore czy nie- nie wiem ja bym nie zjadla Cytat:
![]() ![]() ode mnie: z tych starszych-Złodziej życia z nowszych nie powaliła mnie nowa Narnia, Czarny Łabądź- mozna obejrzeć, klimat ciekawy ale film sie ciagnie dlugo, Turysta- fajny klimat, Mechanik- nudny i przewidywalny ale dla głownego aktora warto obejrzec ![]() ![]() ![]() a do tego wszystkiego ..... Kumala ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolezanka mi kiedys opowiadala jak jej mama byla w jakiejs takiej wlasnie restauracji i dopiero po zjedzeniu zapytali co to bylo, bo im bardzo smakowalo. Okazalo sie, ze to bylo cos szczuropodobne. Wiecej tam nie wrocili. 127 zgadzam sie w zupelnosci. Obejrzelismy z TZ kilkanascie minut, a potem przewinelismy na koncowke, bo chcialam tylko wiedziec jak sie skonczylo. Kto to pisal, ze w Shutter Island koncowka byla do przewidzenia?No chyba, ze juz jak zaczelo sie wszytsko wyjasniac. Dawno nie widzialam tak pokreconego filmu. Filmy filmami- ja czekam tylko na Harrego ![]()
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ***** Kurcze strasznie paznokcie mi sie rozdwajaja.... kiedys twarde jak skala byly a teraz sie upiate zrobily ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Wtajemniczenie
|
Ja z fimlów polecam Elling, szwadzki twór dramatowokomediowy
![]() jest naprawde świetny, śmiech przez łzy i zostawia niedosyt po zakończeniu. Jeżeli ktoś lubi musicale to polecam Across The Universe. Historia sama w sobie przewidywalna ale urok w tym, że oparta na twórczości Beatlesów.
#1705 |
Wtajemniczenie
|
ojej - rzucacie tytulami na prawo i lewo a ja wiekszosci wogole nie kojarze!!
szien - twoje propozycje to wogole mnie zgubily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Zadomowienie
|
Dodaje do listy filmy ktore wzbudzily moja ciekawosc - dzieki
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja dalsza znajoma pracowala jako support worker zrobila kurs counsellingu i zarabia teraz prawie 30 tys rocznie jako social worker (u nas na wsi to sporo). Pomaga kobietom z trudnych zwiazkow ktore sa lub byly maltretowane i znecano sie nad nimi psychicznie. Ale ona to lubi. Masz racje ze jak cie to nie bawi to po co sie meczyc. A wypelnianie papierkow rozumiem ze moze irytowac- ja musze wypelnic moje godziny pracy w 4 roznych systemach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Olka jakie recenzje ![]() ![]() Nie kupilam na gruponie, ale sprawdzilam oferte przed chwila - i tak bym nie kupila, bo za duzy pakiet dla mnie. Normalnie sie zarejstrowalam - pierwszy miesiac gratis. Wybralam pakiet za 9.90 - w zupelnosci nam wystarczy. Juz od kilku miesiecy chcialam sie zapisac bo w TV kiszka leci akurat jak mamy wolny wieczor z TZem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, może za dużo w życiu filmów obejrzałam, ale wiedziałam od początku, nie chcę spojlerować więc nie piszę konkretnie, nie mówię że wszystko zgadłam bo owszem było pokręcone i naprawdę świetnie nakręcone i trzymało mocno w napięciu. nie wiem czego jeszcze trzeba żeby mnie w filmie zaskoczyć ![]() a o tych myślę że: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze do wszystkiego na luzie, raz ciach i po robocie i do domu. A nie które osoby siedzą po godzinach robiąc tą samą ilość roboty co ja ![]() Pracuję tutaj dopiero drugi miesiąc i już mam wszystkiego po dziurki w nosie. W tamtym tygodniu dostałam list od szefa z podziękowaniem za ciężką i dobrze wykonaną pracę, że mó j manager jest zadowolony z mojej pracy i że klienci mnie lubią i w podzięce wysłał mi czek na 30f abym "kupiła sobie coś ładnego" ![]() No i jak nie które osoby sie o tym dowiedziały to zaraz foch i mi dupę obrabiają ![]() Poza tym taki zapierdziel miałam ostatnio, że ten nadchodzący weekend będzie moim pierwszym wolnym weekendem od 4 tygodni. Chyba przepracowana jestem, jeszcze sprawa z tymi benefitami i ta głupia Katie, która mnie obsmarowywuje. Normalnie się poryczałam dzisiaj. Żądam wakacji !!!
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
szien
![]() teraz już chyba może być tylko lepiej ![]() rozumiem jak się możesz czuć, bo u mnie poniedziałek był tragiczny ![]() a rozpisałyście się o tych filmach, prawie żadnego nie widziałam ![]() jakbym zaczęła listę robić to nawet Lori by mi nie dorównała ![]() w sumie, jak byłam ostatnio w Polsce, to siostra łaskawie nagrała mi na dvd kilka ostatnich hitów kinowych ![]() ![]() "black swan" też czeka ![]()
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przylozylam?? phiii to bylo od niechcenia, z glowy to co mi przyszlo na mysl ![]() ![]() w TV faktycznie kiszka, ile razy mozna ogladac Friends'ow w TV? Albo ptaszek na uwiezi? (chociaz my ostatnio duzo czasu spedzamy ogladajac na polskiej TV wszystkie programy discovery ![]() my z TZ bardzo duzo filmow ogladamy, ale zakladamy ze jak nas przez 20 pierwszych minut film nas nie wciagnie to go wylaczamy.szkoda marnowac czas liczac na to ze film sie rozkreci.... Macie jakis film ktory jest takim waszym MUST HAVE w domowej kinotece?? ![]() U mnie chyba Dirty Dancing ![]() ![]() **** pada u mnie, kalosze zaloze i smigam po kawie do miasta odebrac rzeczy ktore zamowilam w nextcie na wyprzedazy....
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-03-31 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.