Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 10:47   #4081
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

witam z rana
Ja dzisiaj wstalam pewlna zapalu do wszytskiego, ale jakos tak po sniadanku i klapnięciu przed kompem jakos mi sie odechcialo
Znowu zaczelam sie budzic pare razy na siku, a mialam juz pare takich nocy ze wstawalam tylko raz kolo 6 i myslalam ze tak zostanie a tu lipa!
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:48   #4082
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Mary, tak ja mam daleko do szpitala, w dodatku wszystko musze miec tam swoje, a to co napisalas oczywiscie wezme.
Stary 2011-03-31, 10:48   #4083
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Aha, dziewczęta jak tam u Was z cyckami Wypływa coś czy nic? Ja mam tylko plamki takie zaschnięte na biustonoszu ale żeby mi się jakaś siara lała czy coś to nie...
mi nic nie leci,
w ciąży z Zochą leciało mi od jakiegoś 17tc

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

Ile czego bierzecie do szpitala, te dziewczyny co rodza sn i musza miec wszystko swoje.
powiem Ci że też nie wiem co ile czego ...
- ja biorę narazie 28sztuk podkładów, tych podpach wielkich (bo tyle w pudełku)
-z 6 podkładów tych na łóżko i do przewijania Gabi
- mam 5 wielorazowych majt siatkowych (ale prać nie zamierzam)
- mam nawet nakładki na sedes (3) bo pamiętam że miałam problem z wypróżnieniem po porodzie a nie zamierzam na narciarza robić bo wszystko boli
- 2 koszule
- szlafrok
- 2x papier toaletowy
- 2 ręczniki małe
- wkładki laktacyjne - z 5 par (jeszcze nie kupiłam)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:50   #4084
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja mam kupione wypelnienie, jednak na poczatku mala bedzie spac w rozku, lub w spiworku
niebezpiecznie jest pod poscielka

a maluszka kladziemy na kokosie
na gryce duzo pozniej, bo gryka ma wlascicowisc masujace
Dziękuję za odpowiedź.
Więc jeszcze sie wstrzymam i kupię jak już się urodzi.

Dziś wizyta u gin i będę słuchać bicia serduszka
Już się doczekać nie mogę
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:55   #4085
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!!!
Kurier mnie obudzil i to zeby z jakims dzieciowym zakupem, ale nieeee... ze zwrotem od brzydkiego pana, ktory twierdzil, ze jeden nowiuski samsung ktory mu wyslalam nie dziala i teraz chce zwrotu pieniedzy. Super. IMEI mi sie nie zgadza, a samsung chodzi jak marzenie No nic... musze to jakos rozwiazac, ale w ogole glowy do tego nie mam

Ide cos zjesc, potem myju-myju i trza dzialac z czyms... jeszcze nie wiem co bede dzisaj robic!!!!
Ma ktos jakies pomysly na obiad?
Chyba jednak nie tylko ja dzisiaj z niewiedza wstalam

Moj biedny Antos wczoraj takiej czkawki dostal, ze nie chciala mu przejsc. Tak mi go szkoda bylo, bo sama nienawidze miec czkawki. Tatus straszyl. Nie pomoglo. No to pobiegalam troche po schodach i przeszlo

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Hej, hej z rana!
[...]
Potrzebuję Waszej pomocy. Odebrałam wczoraj wyniki krwi i moczu i szok, hemoglobina 10, a w moczu białko 0,3g/l
Z hemoglobiną poradzę sobie farmakologicznie jak widzę, ale te białko
Naczytałam się w necie, że jest to dolna granica w ciąży, ale jednak granica, więc mam schizę, ze będę musiała trafić do szpitala, a ja mam wręcz uczulenie na szpitale.
Co prawda pobierali mi krew i mocz w poniedziałek z rana, a od południa zaczęło mnie łamać i teraz jestem mega przeziębiona, ale czy to byłby powód? Gestoza raczej odpada, bo mam ciśnienie ok. 125/75 nawet po nerwach po odebraniu wyników, nic mi nie puchnie, jedynie ostatnio przez te bóle krocza nie mam siły zwlec się z łóżka, więc piję w sumie dośc mało, bo nie ma w domu nikogo kto by mi coś do picia podał, więc piję raptem 3-4 szklanki dziennie, a to trochę mało.
Zapalenia pecherza praktycznie nie odczuwam, kiedyś miałam nie raz i wiem jak to boli, a teraz nic podobnego mi nie dolega. RATUJCIE !!! bo zwariuję, co to może być. Wizyta jutro, ale ja chcę wiedzieć już i teraz bo zwariuję
Kiara u mnie tez wykryto bialko i nie mam opuchlizny, a cisnienie 130/70. Jeszcze nie mam dokladnych wynikow, bo maja do mnie dzwonic z przychodni. Polozna mnie uspokoila, bo powiedziala ze to moze byc po przebytej grypie i mam sie nie martwic, bo dostane tabletki czy antybiotyk na to. Takze skonsultuj sie z lekarzem, bo wydaje mi sie, ze jak nie masz objawow gestozy to nie powinnas panikowac. Ja poki co jestem spokojna i czekam na telefon ''co dalej'' z moimi bialkiem.

Anulka u mnie dzis pochmurno, ale cieplo. Ostatni tydzien byl sloneczny bardzo, a teraz przyszedl czas na deszcz i chmurki. podobno jutro ma byc lepiej

Eweska te blizniaki wczoraj pokazywali w Szkle Kontaktowym na zmiane z wypowiedziami politykow

The Xanthippe za wizytke! Oliwka rosnie jak na drozdzach

Eve mozna wscieklizny dostac mnie tez ostatnio zzarlo posta wlasnie jak Tobie odposywalam, ale wzielam pare oddechow i napisalam jeszcze raz Oj zemsta na Olusiu bedzie slodka! Jeszcze go do sklepu z ciuchami zabierz zeby sie bidulek doszczetnie wynudzil
Moja bratowa ma dzieciaki 2 lata roznicy no i jak maly sie urodzil to nie bylo az tak strasznie. Spali wszyscy w jednym pokoju takze szybko udawalo sie opanowac sytuacje jak jedno wstawalo wiadomo nie zawsze bylo tak pieknie, ale glownie dawali rade z poskromieniem ich
Stary 2011-03-31, 10:55   #4086
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
oj mi leci, leci. Na staniku też mam pozasychane a wieczorem na pidżamce, szczególnie jak leżę i głaskam sobie brzuszek a dzidzia wariuje, robią się duże mokre plamy. Tż się wtedy śmieje: "Kochanie zobacz, znowu karmisz"
tak już będzie
staniesz nad dzidzią i Ci się suty będą mokre robić
ja nawet stawać nie musiałam, mogłam w drugim pokoju pomyśleć tylko o Zosi i już leciało

Kiara ja bym się nie martwiła taką ilością jeszcze .... jutro masz wizytę więc lekarz Ci wszystko wytłumaczy, do jutro i tak nic nie zrobisz ...

Stary 2011-03-31, 11:00   #4087
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam po nocy, 6 razy na siku podbudka dzis byla glowa boli mnie od wczorajszego wieczora czuje,ze mam w kroku kosci oszalec mozna... nie mam sily czuje sie jakbym wcale nie spala.
mnie tez strasznie tam boli. wogole od wczoraj brzuch mnie boli. non stop twardy ale skurczy nie czuje

Cytat:
Kolejny dzien nie jestem w stanie odpisac na wasze posty tak jak trzeba, ale brzuszki macie piekne, wiekszosc wizyt super, a u tych co wiesci gorsze to trzymam kciuki by bylo lepiej, chyba walne sie zaraz spac.. jeszcze dzisla mi spuchly, a opuchlizna z nog schodzi wam przez noc? Bo mi jakos dzis nie zeszla, a zawsze schodzila...
mi schodzi, ale wczoraj lewa noge mialam tak spuchnieta, ze czulam jakby mi mrowki po niej chodzili i skora zaraz miala rozerwac

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

brzuszek i tak masz sliczny bo nosisz tak dzidziusia a poza tym jestes piekna kobieta co widac na zdjeciach-synkowie ci urody dodaja
zawstydzasz mnie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
U nas do słońca jest 19st Moge Ci przesłać troszke

Aha, dziewczęta jak tam u Was z cyckami Wypływa coś czy nic? Ja mam tylko plamki takie zaschnięte na biustonoszu ale żeby mi się jakaś siara lała czy coś to nie...
nic nie wyplywa, miekkie, niebolace, sahara

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

aga_pe - boje sie masakrycznie.
ja jakos nie. ale dla mnie najgorsze jest to jak mi zaplanuja cc na 5tego i caaaaly dlluuuugggiiii weekend majowy przesiedze rozmyslajac, wowczas chyba bede strzepkiem nerwow

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mi nic nie leci,
w ciąży z Zochą leciało mi od jakiegoś 17tc

powiem Ci że też nie wiem co ile czego ...
- ja biorę narazie 28sztuk podkładów, tych podpach wielkich (bo tyle w pudełku)
-z 6 podkładów tych na łóżko i do przewijania Gabi
- mam 5 wielorazowych majt siatkowych (ale prać nie zamierzam)
- mam nawet nakładki na sedes (3) bo pamiętam że miałam problem z wypróżnieniem po porodzie a nie zamierzam na narciarza robić bo wszystko boli
- 2 koszule
- szlafrok
- 2x papier toaletowy
- 2 ręczniki małe
- wkładki laktacyjne - z 5 par (jeszcze nie kupiłam)
oo! musze dopisac nakladki na sedes, dobrze ze o tym wspomnialas
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:05   #4088
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Andziot, no to to co dla mnie to mnie oswiescilas, ale niewiem np ile wziac pampkow na ten czas pobytu w szpitalu ile tetry, i czy skoro musze mniec wszystko swoje to czy brac wszystkie kosmetyki dla malego, czy wystarcza pampki i chusteczki mokre?
Stary 2011-03-31, 11:05   #4089
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź.

wiesz kochana to i tak jest idndywidualna sprawa dla kazdego
niektorzy od razu w posciel dziecko klada i tez sie nic nie dzieje
jednak u mnie w szkole rodzenia uczyli
ze na poczatku dziecko trzeba jak najwiecej otulac, tulic, nosic, przytulac, zeby mialo ciasnote, bliskosc, takajak w brzuszku mamy
a juz na pewno nie sluchac innych, ze od noszenia dziecko sie rozlelka
nieprawda!
takze wiesz, ja kupilam, bo mi sie podusia do wozka przyda, rozek byl w komplecie wiec mi pasowalo
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
mnie tez strasznie tam boli. wogole od wczoraj brzuch mnie boli. non stop twardy ale skurczy nie czuje

mi schodzi, ale wczoraj lewa noge mialam tak spuchnieta, ze czulam jakby mi mrowki po niej chodzili i skora zaraz miala rozerwac

zawstydzasz mnie

nic nie wyplywa, miekkie, niebolace, sahara

ja jakos nie. ale dla mnie najgorsze jest to jak mi zaplanuja cc na 5tego i caaaaly dlluuuugggiiii weekend majowy przesiedze rozmyslajac, wowczas chyba bede strzepkiem nerwow

oo! musze dopisac nakladki na sedes, dobrze ze o tym wspomniala
s
tez je chcialam kupic
jednak u mnie w szpitalu
porodowki sa pojedyncze i kazda ma swoj kibelek wlasny
wiec sa one dokladnie myte po kazdym porodzie
wiec nie ma sensu ich kupowac, przynajmniej u mnie
Stary 2011-03-31, 11:10   #4090
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

aga_p
dzieki dziewczyny ,ze odpowiadacie na moje wyczerpujace pytania probowalam sie dodzwonic do szpitala, ale cos zamiast mnie polaczyc z tym oddzialem to laczy za sala gimnastyczna a konsultant to wogole sluchawki nie podnosi, amyslalam,ze sie chociaz troche zegos dowiem.
Stary 2011-03-31, 11:11   #4091
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Za wizytkę Ja też będę słuchała serduszka ( w poniedziałek) już nie mogę się doczekać

Cytat:
tak już będzie
staniesz nad dzidzią i Ci się suty będą mokre robić
ja nawet stawać nie musiałam, mogłam w drugim pokoju pomyśleć tylko o Zosi i już leciało
Będzie się działo

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:11   #4092
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

Kasia zlote strupki to znaczy, ze masz chyba przewody zatkane wiec cus lecialo, sproboj to oczyscic, da sie ja to czesto robie bo mi duzo leci, trzeba to oczyszczac.
no nie gadaj??? a jak to oczyscic??

Cytat:
ja mam kupione wypelnienie, jednak na poczatku mala bedzie spac w rozku, lub w spiworku
niebezpiecznie jest pod poscielka

a maluszka kladziemy na kokosie
na gryce duzo pozniej, bo gryka ma wlascicowisc masujace
o matko! pojecia o tym nie mialam! chyba na SR ci o tym mowili?

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź.

za wizyte

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!
Kurier mnie obudzil i to zeby z jakims dzieciowym zakupem, ale nieeee... ze zwrotem od brzydkiego pana, ktory twierdzil, ze jeden nowiuski samsung ktory mu wyslalam nie dziala i teraz chce zwrotu pieniedzy. Super. IMEI mi sie nie zgadza, a samsung chodzi jak marzenie No nic... musze to jakos rozwiazac, ale w ogole glowy do tego nie mam

Ide cos zjesc, potem myju-myju i trza dzialac z czyms... jeszcze nie wiem co bede dzisaj robic!!!!
Ma ktos jakies pomysly na obiad?
Chyba jednak nie tylko ja dzisiaj z niewiedza wstalam

Moj biedny Antos wczoraj takiej czkawki dostal, ze nie chciala mu przejsc. Tak mi go szkoda bylo, bo sama nienawidze miec czkawki. Tatus straszyl. Nie pomoglo. No to pobiegalam troche po schodach i przeszlo

ja jak mała ma czkawke tez mi jej szkoda, wiec zaczynam sie wiercic, spacerowac, pukac do brzucha-cuda nie widy zeby przeszlo

Cytat:

zawstydzasz mnie
a u mnie znowu prawa gorsza ja juz nie wiem co na te obrzeki poradzic... jak juz sie poloze wieczorem to czuje normalnie jak mnie to boli, pulsuje tak

zawstydzam? moge tak dlugo jeszcze
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:11   #4093
matallewar
Zakorzenienie

Xanthippe gratuluję wagi małej a tż nieźle Cię urządził Na szczęście mój nie ma takich zachcianek odpowiedzialnie zarabia na małego Edę

Eve, andziot

Aliczka Ja wczoraj nakarmiłam pół koszulki do spania Nawet nie zauważyłam kiedy, a tu wielka plama

moniqac U mnie to stan normalny, że mały coś tak wypycha Czasem właśnie aż boli. Wczoraj ledwo wysiedziałam na szkole rodzenia, bo wciskał mi coś w prawy bok

mary Ja będę przyspieszać od weekendu majowego, aczkolwiek moja siostra znów robi problemy wujek mówi, że do 9 kwietnia powinien zdążyć z przeprowadzką, a moja siostra, że: "na pewno będzie miał opóźnienie, a dla mnie tydzień to mało na malowanie i przeprowadzkę, może po weekendzie majowym BLA BLA BLA"

Dziewczyny, ja się miałam już Wam na tą sytuację mieszkaniową nie żalić, ale CZY ONA NIE MOŻE ZROZUMIEĆ, ŻE PO WEEKENDZIE MAJOWYM, TO EDZIK MOŻE BYĆ JUŻ URODZONY??
Litości, jej samej chyba łatwiej się sprężyć, niż nam, jak się Eda urodzić malować pokój i robić przemeblowanie

Czasem mam wrażenie, że to największa egoistka na świecie

Kwiatecek U mnie trzeba mieć wszystko własne: (tylko kosmetyków nie, bo kąpią położne)
Dla mnie: koszula do porodu, 2 koszule, szlafrok, kosmetyki, bielizna, duży i mały ręcznik, klapki, 1 tetrowa (do porodu), 1 paczka bella podkładów poporodowych, papier toaletowy i chusteczki jednorazowe, wkładki laktacyjne 6 szt.
Dla małego: 20 pampersów, 4 tetrowe, 3 pajace, 3 koszulki, 2xskarpetki, niedrapki, 2 czapeczki, 1 paczka chusteczek, maść do pupy, ręcznik

Chyba tyle, ale mogłam o czymś zapomnieć
Z tydzień temu wklejałam moją listę na forum, jeśli chce Ci się szukać

A co do spania: Ja planuję na początek kocyk, może rożek - ale dosyć szybko przejść na kołderkę (tylko nie wolno przykrywać po buzię, jedynie do wysokości brzuszka).

A teraz mogę już: Dzień dobry!
Słonko świeci

Wyspałam się dziś, więc jestem w dobrym humorze, normalnie nie mogłam uwierzyć, jak się obudziłam i zobaczyłam 8:30 A potem jeszcze do 10:30 dosypiałam Zero zgagi z rana, nie budziłam się w nocy, Edzik tylko lekko podkopywał. Odespałam ostatnie noce chyba

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:13   #4094
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot, no to to co dla mnie to mnie oswiescilas, ale niewiem np ile wziac pampkow na ten czas pobytu w szpitalu ile tetry, i czy skoro musze mniec wszystko swoje to czy brac wszystkie kosmetyki dla malego, czy wystarcza pampki i chusteczki mokre?
pampersó zawsze może ci tż dowieść, przecież przyjdzie cię odwiedzić na pewno
ja wezmę .... hmmm
ja chyba całą paczkę wzięłam poprzednim razem (tą małą jakąś) nie pamiętam ile zużyłam)
zobaczę ile mi się do torby zmieści

kosmetyki nie sądzę żeby trzeba było swoje, tzn płyn do kąpieli
bo np do pupy możesz coś wziąć

Stary 2011-03-31, 11:18   #4095
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no nie gadaj??? a jak to oczyscic??

o matko! pojecia o tym nie mialam! chyba na SR ci o tym mowili?

za wizyte

ja jak mała ma czkawke tez mi jej szkoda, wiec zaczynam sie wiercic, spacerowac, pukac do brzucha-cuda nie widy zeby przeszlo

a u mnie znowu prawa gorsza ja juz nie wiem co na te obrzeki poradzic... jak juz sie poloze wieczorem to czuje normalnie jak mnie to boli, pulsuje tak

zawstydzam? moge tak dlugo jeszcze
mowisz o niebezpieczenstwie czy o materacu ?
ze szkoly rodzenia tez
tak jak napisalam nizej
nie chodzi tylko o niebezpieczenstwo
ale o ta ciasnote, jaka maluch musi miec po porodzie
znam i slyszalam historie, gdzie dziecko wlozone pod kolderke sie udusilo itp, ale niekoniecznie kazdy przypadek mus i tak sie konczy

ja zdecydowalam ze na poczatku dam sokoj z posciela, zwlasszcza, ze juz pogoda jest zupelnie inna

rownie dobrze mozesz przykryc dziecko kocykiem, tez bedzie okej

ale

każdy robi tak jak uważa
Stary 2011-03-31, 11:22   #4096
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Niunie Nie wiem co ze mna, ale u rodziców ostatnio spię do 10
Jak na mnie to mega dłuuugo, bo w krk ostatnio wstałam 4-5 rano Tylko zasunę rolety i mam noc, budze sie i nie wiem która, wiec spie dalej

Mój małż wczoraj wymyslił generalny przegląd auta... choc przeglada je na okrągło i nie wiem czy jest sens wymieniac kompletnie wszystko typu filtry, oleje, amortyzatory, tarcze itd...... Jak usłyszałam ile to wszystko kosztuje to sie wsciekłam Dlatego... o 15 umówiłam sie w czewie do mechanika i oddaje moje autko do przeglądu w końcu ja jezdze wiecej, kursujac czewa-krk..
No i z dobrych wiesci to w mojej pracy beda talony po 840 zł na swieta

Gusia, bardzo dobrze, ze jesz drugą kolacje. Nie wiem czy czytałas co mnie wyszkolili w klinice, ale nie wolno kobietom ciężarnym chodzić głodnym spac, bo wydziela się aceton głodowy i jego zawartość w organizmie powoduje, że słabo rośnie dzidzi. Mnie kazali II kolację o 21.30 jeść

moniqac; ale Ty wczesnie na nóżkach Rozumiem, że nadrabiasz stracony czas w pracy na poczet Szymusiowych zakupków Tym bardziej, ze godzina zero coraz blizej Pokaaaaż łóżeczko
Kuircze z Tym Fashion House, nie umiem jeszcze dziś odpowiedzieć, gdyż może mnie mój małż w weekend odwiedzi i pewnie średnio byłby zadowolniony gdybym go ciągnełą na babskie ploty poza po cholere mi on tam
Dziekuje za zrozumienie odnosnie rodziców - dzieki temu wiem, ze nie uznajesz mnie za "mamicórke" :-D

anula_81; nooo najwazniejsze, ze dobry nastrój wrócił !! A jeszcze lepsze bedzie, jak przypomnę Ci, ze dziś czwartek i coraz blizej weekend a co za tym idzie 15.04 !!
Masz tesciow w Krk? O kurcze, nawet nie wiedziałam No ja przypuszczam, ze będę fruwała z Gabą miedzy czewa a krakiem wiec gdzieś sie spikniemy na pewno i może inne dziewczynki także do nas dołącza, już z dzieciaczkami
Odnośnie komplementów, mam taką samą reakcję jak Ty
Nie przepracuj sie !!

Eve, no to Ty sie w ogole nie wyspałaś Ale Ci Oluś dał popalic. Może jak go wymęczysz na spacerku to padnie w dzien a i Ty nadrobisz zaległości w spaniu ??

TheXanthippe; ale rośnie dzidzia i jakie masz młode łożysko Proszę, proszę nic sie nie starzeje
A co do PS znam to.... mój małż kupił sobie niedawno trzecią konsolę bo dwie już mało, a argumentem było to, iż na PS sa fajniejsze gry niż na Xboxa i będzie całą noc grał a jak malutka zapłacze to on będzie czujny i od razu do niej poleci, abym ja mogła spokojnie sobie spać i też sie zgodziłam.......Tak wiec nie miej wyrzutów sumienia Faceci, to duże dzieci
Gusi i Andziotki TŻety też lubią pykać na konsoli

Kiara76; no wyedukowana jestem na wskroś z cukrzycy, jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to służe radą Ja strasznie żałuję płatków z mlekiem i owsianki To moje ulubione jedzonko....
A co do czasu rozpoczęcia mierzenia czasu, pani powiedziała, iż właściwie od razu od momentu gdy zaczynam cosik jeść, rozpoczyna się proces wchłaniania glukozy do krwi i dlatego należy mierzyć od chwili rozpoczęcia jedzonka... Tak nam mówiła pani, która jest dietetykiem na oddziale metabolicznym w klinice UJ. Na dodatek, moj wczesniejszy diabetolog, kazał mi sie kłuć igłą aż do stępienia !! A tu dowiedziałam sie, że należy bezwzględnie zmieniać igłę po każdym ukłuciu !!!!!!
Słchaj odnosnie złych wyników, ja przedostatnio także byłam zasmarkana na badaniach i zarówno krew nie wyszła rewelacyjnie jak i mocz.. Siusiu generalnie tragedia była !! Kazali mi powtórzyć badania gdy wyzdrowieję - faktycznie po tygodniu wszystko wyszło książkowo i śpiewająco, tak wiec nie martw się tak bardzo

andziot; po takiej nocy, masz rację - nie rób NIC Zasłuzyłas na błogie lenistwo.
Wiesz co, ja kiedyś też tak miałam, ze mi coś jakby chrupnęło albo naciągnęło sie w pachwinie i wyłam z bólu. Nie mogłam wręcz na nogę stanąć ale po jakiejś godzince przeszło. Chyba coraz bliżej końca, należy liczyć sie z takimi atrakcjami
A małż to ma sen, nie powiem !!! Usłyszy jak Gabi zapłacze ???

Kwiatecek; OMG 6 x na sik !!!!!!!!!!!!!!!!!! Boziu !! Ja 1 x i to dla mnie kara... przy 6 to w ogole opłaca sie kłaść spac? A na powaznie, to współczuję !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:24   #4097
matallewar
Zakorzenienie

A w ogóle chyba czas zacząć tematy do nowego wątku wymyślać Bo 4 tys. post przekroczony Kilka dni i będzie, która to już? 9? część?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:25   #4098
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A w ogóle chyba czas zacząć tematy do nowego wątku wymyślać Bo 4 tys. post przekroczony Kilka dni i będzie, która to już? 9? część?
faktycznie
pedzimy jak szalone
Stary 2011-03-31, 11:30   #4099
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
andziot; Usłyszy jak Gabi zapłacze ???

[
usłyszeć usłyszy, ale zanim zareaguje to mała będzie już niezły koncert urządzać ...
Z Zosią to robiłam tak, że ja się budziłam na jej jęki i budziłam małża żeby do niej wstał jak jego kolej była
wredota ze mnie nie
(teraz też taka będę)

Stary 2011-03-31, 11:33   #4100
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Gusia, bardzo dobrze, ze jesz drugą kolacje. Nie wiem czy czytałas co mnie wyszkolili w klinice, ale nie wolno kobietom ciężarnym chodzić głodnym spac, bo wydziela się aceton głodowy i jego zawartość w organizmie powoduje, że słabo rośnie dzidzi. Mnie kazali II kolację o 21.30 jeść
Daisy oczywiście, że czytałam. Podejrzewam, że właśnie dlatego zrobiłam się głodna o tak późnej porze
Nie miałam pojęcia, że zalecana jest druga kolacja. Postaram się teraz tego pilnować.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:36   #4101
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
mowisz o niebezpieczenstwie czy o materacu ?
ze szkoly rodzenia tez
tak jak napisalam nizej
nie chodzi tylko o niebezpieczenstwo
ale o ta ciasnote, jaka maluch musi miec po porodzie
znam i slyszalam historie, gdzie dziecko wlozone pod kolderke sie udusilo itp, ale niekoniecznie kazdy przypadek mus i tak sie konczy

ja zdecydowalam ze na poczatku dam sokoj z posciela, zwlasszcza, ze juz pogoda jest zupelnie inna

rownie dobrze mozesz przykryc dziecko kocykiem, tez bedzie okej

ale

każdy robi tak jak uważa
tak czytalam wlasnie co wczesniej napisalas, dobrze wiedziec takie rzeczy

a wlasnie ja mam kocyki dwa zwylke polarowe, chyba moga byc? bo tu kiedys ktos wspominal o mikrofibrze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

aaaa mialam sie wczesniej zapytac juz i ciagle zapominam:
bierzecie te nakladki na sutki i butelke (w razie gdyby pokarmu nie bylo) do karmienia?? jesli tak to czy juz odparzacie i pakujecie??
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:39   #4102
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz kochana to i tak jest idndywidualna sprawa dla kazdego
niektorzy od razu w posciel dziecko klada i tez sie nic nie dzieje
jednak u mnie w szkole rodzenia uczyli
ze na poczatku dziecko trzeba jak najwiecej otulac, tulic, nosic, przytulac, zeby mialo ciasnote, bliskosc, takajak w brzuszku mamy
a juz na pewno nie sluchac innych, ze od noszenia dziecko sie rozlelka
nieprawda!
takze wiesz, ja kupilam, bo mi sie podusia do wozka przyda, rozek byl w komplecie wiec mi pasowalo
tez je chcialam kupic
jednak u mnie w szpitalu
porodowki sa pojedyncze i kazda ma swoj kibelek wlasny
wiec sa one dokladnie myte po kazdym porodzie
wiec nie ma sensu ich kupowac, przynajmniej u mnie
ja osobiscie zaopatrzylam sie w spiworki do spania, grubsze i cienciejsze i bede sie tego trzymac przez te pierwsze pol roku na pewno, a potem zobaczymy

a co do kibelkow, to nawet jakby przy mnie myly po kazdym to bym nie usiadla. tak juz mam

Cytat:
hej Niunie Nie wiem co ze mna, ale u rodziców ostatnio spię do 10
Jak na mnie to mega dłuuugo, bo w krk ostatnio wstałam 4-5 rano Tylko zasunę rolety i mam noc, budze sie i nie wiem która, wiec spie dalej

Mój małż wczoraj wymyslił generalny przegląd auta... choc przeglada je na okrągło i nie wiem czy jest sens wymieniac kompletnie wszystko typu filtry, oleje, amortyzatory, tarcze itd...... Jak usłyszałam ile to wszystko kosztuje to sie wsciekłam Dlatego... o 15 umówiłam sie w czewie do mechanika i oddaje moje autko do przeglądu w końcu ja jezdze wiecej, kursujac czewa-krk..
No i z dobrych wiesci to w mojej pracy beda talony po 840 zł na swieta
daisy to super ze tak spisz, jako jedna z nielcznych
i jaka ladna suma w talonach

Cytat:
usłyszeć usłyszy, ale zanim zareaguje to mała będzie już niezły koncert urządzać ...
Z Zosią to robiłam tak, że ja się budziłam na jej jęki i budziłam małża żeby do niej wstał jak jego kolej była
wredota ze mnie nie
(teraz też taka będę)
absolutnie nie wredota, to sie nazywa rownouprawnienie w zwiazku tez to stosowalam i bede nadal
Stary 2011-03-31, 11:39   #4103
Martulka000
Raczkowanie

Ja wczoraj miałam pakmana przez cały dzień. Tyle zjadłam, że dziś wstyd będzie stanąć na wagę u lekarza . Myślałam, że do 60 kg dobije i będzie wsio. A pewnie więcej będę ważyć. Teraz ważę 58,6 kg. Ale najważniejsze, żeby dzidzi było zdrowe. Później się zrzuci. Ja na kolację drugą albo już trzecią zjadłam kolejny obiad... Masakra normalnie. Jem dużo a czemu maluszek mało waży to nie wiem. Ja ważyłam 3250 a TŻ 3000 g. Adrian pewnie będzie mniejszy sporo
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-31, 11:40   #4104
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

a wlasnie ja mam kocyki dwa zwylke polarowe, chyba moga byc? bo tu kiedys ktos wspominal o mikrofibrze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

bierzecie te nakladki na sutki i butelke (w razie gdyby pokarmu nie bylo) do karmienia?? jesli tak to czy juz odparzacie i pakujecie??
nakladki na sutki sa wrazie by sutki i brodawki byly poranione i popkeane, itp itd, a chyba ze chodzi ci o muszle laktacyjne co by sie pokarm nie marnowal

ja do szpitala nie biore butelki ani nakladek
jakby co, to tych nakladek wszedzie multum jest to tz mi dokupi

mala sie dzisiaj wierci jak wsza
chyba znow sie wstawia w kanal
tak boli

a kocyki kazdy ma takie jakie mu opasuja, ja mam jeden z microfibry tylko dlatego, ze mi sie podobala aplikacja i ma taka owieczke piszczaca, a drugi mam ten z drewexu z kolorino
i wsio
mamy duza rodzine, wole pozniej dokupic jak miec ich za duzo
Stary 2011-03-31, 11:41   #4105
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:

Kasiu ja już umyłam, wyparzyłam i smoczek i butelkę. Wolę wziąć w razie w. Poza tym jak będę miała nadmiar pokarmu to zanim laktator TŻ mi dowiezie to będę miała gdzie sobie ściągać pokarm.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-31, 11:42   #4106
violisia
Zadomowienie

czesc kobitki, cholercia nadrobilam was i mi wcielo moj wpis:/

z tego co pamietam, to:
- sliczne brzucholki,
-gratulacje udanych wizyt, a za dzisiejsze 3mam kciuki
-co do podkladow, ja biore jedna pake, bo daja u ans w szpitalu,ale wole miec swoje by sie nei prosic..
-byla tez mowa o pampersach i rozmiarach wiec ja mam te od 2-5kg, i 3-6 kg po jednej paczce, plus newborny z pampers 3 sztuki(probki) i 3 sztuki tych babydream z rossmana..
-posciel juz kupilam, bedzie ubrana, ale dzidzia bedzie pewnie lezala w rozku.. na poczatku
-ciuszki bede prala w przyszlym tygodniu..

---i wiecie co od kilku dni mnie nurtuje pytanie ciekawe jak moj brzuch bedzie po ciazy wygladal, poki co nie mam rozstepow, skora napieta jak nie powiem co, a potem pewnie taki flak zostanie..:/

aaaa i widze ze tu tez mowa o filmiku z blizniakami:P hehe wlasnie brat mi to dzis przeslal

heheh

mala ma znowu czkawke
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:42   #4107
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

ja bede pytac lekarza albo polozna na nastepnej wizycie o takie rzeczy, bo nikt i nic rzadna sila nie zaciagnie mnie do karmienia chociazbym miala brac wlasny podgrzeacz i sterylizator wiec musze dopytac czy mam to tez spakowac czy nie jak tak to chyba tirem podjade na porodowke haha
Stary 2011-03-31, 11:44   #4108
violisia
Zadomowienie

Cytat:
nakladki na sutki sa wrazie by sutki i brodawki byly poranione i popkeane, itp itd, a chyba ze chodzi ci o muszle laktacyjne co by sie pokarm nie marnowal

ja do szpitala nie biore butelki ani nakladek
jakby co, to tych nakladek wszedzie multum jest to tz mi dokupi

mala sie dzisiaj wierci jak wsza
chyba znow sie wstawia w kanal
tak boli

a kocyki kazdy ma takie jakie mu opasuja, ja mam jeden z microfibry tylko dlatego, ze mi sie podobala aplikacja i ma taka owieczke piszczaca, a drugi mam ten z drewexu z kolorino
i wsio
mamy duza rodzine, wole pozniej dokupic jak miec ich za duzo
moja tak samo, odkad sie obrocila to robi sobie drabinke z moich zeber.. cale szczescie skonczylo sie rozciaganie brzucha na boki ale wierci sie niemilosiernie,ale ja nei mam nic przeciwko przynajmiej ruchow nie musze liczyc poki co
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:45   #4109
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
ja bede pytac lekarza albo polozna na nastepnej wizycie o takie rzeczy, bo nikt i nic rzadna sila nie zaciagnie mnie do karmienia chociazbym miala brac wlasny podgrzeacz i sterylizator wiec musze dopytac czy mam to tez spakowac czy nie jak tak to chyba tirem podjade na porodowke haha
Aga a nie zamierzasz karmić piersią ??
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-31, 11:50   #4110
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga a nie zamierzasz karmić piersią ??
nie absolutnie nie zamierzam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości