|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
a główka gdzieś pod żebrami to wtedy pośladkowe/miednicowe ja tak mam narazie
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musiałam w moich cudnych okularach rodzić |
|
|
|
|
#4144 |
|
Wtajemniczenie
|
migotka to chyba ty sie tak dziwilas ze 100zl wyjdzie nas za uchwyty do komody? otoz mąż wczoraj zalatwil jeden za 10zl (normalnie w sklepie po 25zl). A ze mamy 4 szuflady wyjdzie tylko 40zl. W weekend przykrecamy
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia śpi
chyba jej temperatura rośnie ... idę też podrzemać na leżaczek
|
|
|
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
ja mam wadę -1 i -0,75 i powinnam nosić okulary, ale tylko w szkole w nich siedzę.. właśnie niedługo planuję soczewki kupić ..
a na porodówkę pojadę jak ślepy kret , trudno ![]() w okularach jest mi tak cholernie niewygodnie. nie lubię
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
mary ja też zamierzam od 38 tyg robić generalne porządki
albo bede bardzo czesto nogi golić i broszkę bo mi wczoraj kolezanka powiedziała ze w 34 tyg ohgoliła sobie nogi jak w szpitalu lezała i jej wody odeszły ale urodziłą córe 3500!!! ![]() ogolnie witam piękne pani ![]() mam okropny przerażający bałagan w domu... tż ściągnał mi drzwi ze spizarki i chce je wyszorowac bo bedzie je malował, mamy takie żaluzjowe wiec troche z tym robotyb jest. a bedzie je malował chyba jutro. wiec sie muszę sprężyć. kupilismy szara farbe. o nazwie listopadowe niebo ![]() a ochote mam jedynie sobie posiedziec na ławce przed domem bo super słoneczko jest ![]() wiec ide a później sie wezme za porządki ![]() aha i tż ma jutro urodziny i musze przygotować dla niego prwezent tylko sie nie zesikajcie ze śmiechu -> talon na sex analny bo tego pragnie:P hihi
|
#4148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój mąż jak wraca do domu to pyta się najpierw jak tam dzień mi minął a potem co tam słychać na srizażu, wredota ![]() A wczoraj wieczorem jak już nie dałam rady z nadrabianiem Was, powiedział że on przeczyta i mi zda sprawozdanie. Uważam że oni powinni swój wątek założyć
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
O właśnie Kasiu !! Komodę macie śliczną naprawdę
dla TŻ .Szkoda, że mój nie umie takich rzeczy robić... Tylko przy samochodach grzebać umie... E tam. Zazdraszczam ![]() Camomile mam nadzieję, że wcześniej go wypuszczą. Ale w sumie chcę, żeby był już zdrowy. Synuś obiecał poczekać za tatą ![]() Enchantresss Aleś Ty obcykana kochaniutka Jakbyś już miała to za sobą ![]() A urodzić się może już tak naprawdę w każdej chwili . Chociaż ja bym chciała, żeby urodził się 23 kwietnia . Na imieninki tatusia
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, ja też nie wiem jak to się zaczyna i kiedy kobieta wie, że to nadchodzi. Pomijając wody oczywiście. Mój zawsze pyta: " Co nowego u Twojej nowej rodziny?" |
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam mieszkanie, zmywara nastawiona, pranie się kończy i zaraz wywieszę na balkonie, uwielbiam takie chwile
Cytat:
![]() 3x kaftaniki 2x spiochy 2x czapeczki 2x skarpetki rekawiczki body z dł. rekawem 5x pieluchy tetrowe 2-3x flanelowe pieluchy najmniejszy rozmiar chusteczki pielęgnacyjne kocyk ręcznik frotte Matall, ja Ci współczuję sytuacji z siostrą, ale pewnie nastawiałabym się na tę mniej optymistyczną wersję. Skoro do tej pory nie załapała problemu, to później też nie... ![]() I słuchaj, bo ja się znowu zgubiłam z moimi tygodniami jestem tydzień po Aguś, czyli 34 mi leci, a tu widzę, że u Ciebie też Przez całą ciążę nie potrafię ogarnąć tej kwestii, Wy tu tygodnie, dni dokładnie, a ja nic ![]() Termin z okresu mam na 8 maja, no i wg wczorajszego USG na 6 maja, wiec zdaje się, że tak to jakoś wyjdzie A teraz wieści od Dorki i Mimbi: Mimbi niestety ma słabe wyniki krwi i zostaje tam jeszcze z 5 dni, biedulka! Dorka ma się dobrze, daje radę, ma świetną opiekę, Oluś rośnie, jeszcze trochę muszą wytrzymać. Prosiła przekazać, że na naszym miejscu do szpitala brałaby torbę na kółeczkach, bo z taką najwygodniej w razie przeprowadzek z oddziału na oddział, no i ma mieć lapka z netem na cały dzień, więc zawita do nas |
|
|
|
|
#4152 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o cholera. to nieźle ![]() a i nie zesikałam się ze śmiechu z prezentu dla TŻ ![]() Cytat:
a reszta to jakieś tam relacje koleżanek, czy mamy .. może Adrianek akurat zrobi tatusiowi prezencik
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzialam, ze juz wymyslalyscie tytuly watku, wiec i ja cos tam wymyslilam
![]() Wiosenne promienie nas ogrzewaja, mamy maj-czerwiec maluchy witaja. Nasze dzieci dorastaja i na swiat sie wydostaja Wszystkie świerszcze pieknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na swiat wydaja Najpiekniejsza to melodia gdy glos dziecka slychac co dnia.
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-03-31 o 13:03 |
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Gusia, Atiz to wychodzi na to, że mój jest jakiś dziwny
. Cieszy się, że mam koleżanki na wizażu i że można się od Was dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć. Właśnie do mnie dzwonił i macie pozdrowienia ![]() Jak można nie lubić wizażu ?? Ja go ubóstwiam !!
|
#4155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bierz kokos-pianka-gryka ja taki mam i jest okej wiele dziewczyn taki kupuje ![]() Cytat:
ciagnie mnie w doooool Camomile najwyzej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja wlasnie wsunelam obiadek buraczki, ziemniaczki i gotowana poledwiczka |
||||
|
|
|
#4156 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wykladziny zawsze bardziej mi sie podobaly niz dywany...a jeszcze bardziej panele...ale o tym moge pomarzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() faceci maja latwiej
|
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
Buzke mała widziec chce i dlatego pieknie pre
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy znalazlam cos takiego:
"Położenie pośladkowe (miednicowe) oznacza, ze dziecko nie wstawia się główką do kanału rodnego, ale nóżkami lub pośladkami. Położenie miednicowe jest częste w okresie wczesnej ciąży. W ciągu ostatnich 4 do 6 tygodni dziecko powinno przyjąć położenie główkowe. Jeśli w okresie przed porodem dziecko znajdzie się w położeniu miednicowym, lekarz może próbować obrócić dziecko,a jeśli się nie uda, często będzie konieczne wykonanie cięcia cesarskiego. Co powoduje, że dziecko ustawia się w położeniu miednicowym? Najczęstszą tego przyczyną jest wcześniactwo dziecka. Pod koniec II trymestru dziecko często znajduje się w położeniu miednicowym. W miarę postępu ciąży w III trymestrze dziecko przeważnie obraca się przed porodem do położenia główkowego"
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Enchantresss to czytasz uważnie. Ja po 50 razy się pytam o to samo. Bo zawsze zapomnę. Ostatnio mojej mamy TŻ dawał mi instrukcje jak się rodzi... Miałam zwałę na maxa.
JanuszAga Twoje tytuły również są piękne Grazin prezent oryginalny nie ma co
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
martulka
za wizytęgusia Tobie też już dzisiaj .kasiula - współczuję tych obrzęków, aga_pe Tobie też - mnie ręce nie dają "żyć", więc łączę się z Wami w bólu (choć ciut innym ).matal za dobrą noc - chyba za każdym razem jak któraś napisze że się wyspała to będziemy jej normalnie gratulować do czego to doszło.daisy - rewelacja z tymi talonami! moja to chyba nawet o czymś takim nie słyszała . dostajemy na święta grudniowe, ale na zajączka to chyba nigdy (chyba że mam skleroze ).chyba nam ten fashion nie wyjdzie, ale to zawsze możemy po się skrzyknąc - jak nie zostaje nam wizaz (całe szczęscie ). a propos rodziców - ja codziennie min 2 razy z moimi rozmaiwam, może będzie inaczej jak będą 3km ode mnie a nie 300...a jak tylko dostanę łózio to wrzucę fotkę - ciężko było się na niego zdecydować tak samo jak na auto - które nota bene jeszcze nie kupiliśmy .andziotku - ja też będę taka wredota w weekendy TZ będzie wstawał - chociaż jak ja będę po cc to przez pierwsze kilka dni on będzie wszystko robił.Paulizia za kreatywność - u mnie jest ona zerowa .a pracuje w PRze więc powinnam sypać pomysłami na prawo i lewo - ale nie .aguś - jakby mój się wkręcal w kanal to chodziłabym z nogami na krzyż - balabym się że wypadnie .Aliczka - współczuję zakupów materacowych - przechodzilam to rano - ja się kieruję zasadą, może niesłusznie, że kupuję u supersprzedawców i jeszcze czytam opinie. agnieszko_pe - ja też mam ten sam problem - nie wiem co założyć na tyłek po cc - kupiłam podkłady belli i majtasy, ale nie wiem czy w ogóle założę te majty. to będzie straszne. i ten cewnik. jak mnie to obrzydza to szok. ja wezmę tylko lactacyd, nie wiem czy np szare mydło do rany po cc się nie przyda .enchantresss za kolejny tydzień .kasiu - u mnie w klinice dają butelki więc nie mogę Ci pomóc. listopadowa - dzięki Kochana za komplement brzusia - licz częstotliwość tych skurczy, tyle mogę doradzić, nie miałam więc nie wiem, ale chyba są to przepowiadające bo mnie się zdarzają podobne, choć rzadsze. daisuś - pośladkowe jest właśnie niedobre - to jest wtedy jak dziecko leży główką do góry a pupką do dołu. camomile - to teraz nie wiem co z tym fotelem bujanym .AAAAAAAAAAAAAAAa własnie mi kurier przywiózł rzeczy dla małego - butelki, smoczki, obcinacz itp - lece otwierać, dokończe później nadrabianie. mam nadzieje że jest wszystko bo lekka paczka jak na 180zł ... .
|
|
|
|
#4161 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pochwal sie!!!a jakby ktos chciał to jeszcze zaraz wkleje przepisiki na kulinarnym w klubie . a tu tak na szybko: Drozdzowe( mozna z kazdymi owocami,ok kg na duzą blache) 50g drozdzy mieszamy z łyżką cukru i jak sie rozpłyną to zalac szklanką ciepłego mleka,wymieszac o dostawic do wyrosniecia na ok 20 min( przykryte sciereczka najlepiej w cieple miejsce. w duzej misce rozetrzec 4 zołtka z 3/4 szkl cukru- dodac wyrosniete drozdze,lekko zamieszac,dodac 3 szkl mąki, wymieszac,na koniec dodac rozpuszczone 50g masła( ostudzonego) i wsio wymieszac,. Ciasto wyjdzie takie kleiste ,ale takie lepsze bo potem bedzie wilgotne,a jak sie da za duzo moaki,to bedzie suche. Ciasto przekładamy na wylozona papierem forme i układamy owoce ,a na gore kruszonke( ok 20 płaskich lyzek maki+ 100g masła+8łyzek cukru i 16g cukru waniliowego rozdrobnic palcami na kruszonke) wstawiamy do piekarnika w 50stopni na 20 min,a potem zwiekszamy temp do 170st i pieczemy ok 30 min. pycha Cytat:
dziewuszki dziekuje bardzo za komplementy nt brzuszka i Julia dziekuje za miłe słowka,a podobna cóz do tatusia( dlatego taka sliczna hihi) Ciekawe jak Gabik bedzie wygladał - powinien w kolejnosci teraz do mnie byc podobny,wiec az sie boje hihi. a Wy szalejecie z postami,ze ciezko nadgonic. ![]() Juz nawet nie wiem co miałam pisac. a wczoraj mialam taki zakrecony dzien,ze nie nadazalam Was czytac, jak nie spacer,to obiad,potem mi zalało korytarz, Tz zgubił klucze od odmu i tak co chwile jakies atrakcje,i co zasiadłam do kompa ,to przerwa. a dzisiaj tyyyyle str do czytania. Nie wiem tylko jak u Mimbi ,bo nie pisala chyba,nie? a Dorka dalej w szpitalu? i teraz znow musze isc chlebek nastawic,pranie i 2 okna mnie czekaja,wiec błagam nie pedzcie tak buziam mocno i bede co chwilke zagladac ))
|
|
#4162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za docenienie mej tworczosci. Czuje sie niesamowicie polechtana i nawet Antuan chyba peka z dumy, ze ma taka zdolna matke, bo sie rozpycha jak szalony ![]() ![]() Przez tego samsunga mam same problemy Cytat:
No to dzisaj kazda ze zbudynieniem mozgu wyskoczy ![]() Cytat:
by to byly tylko te przepowiadajace.!!! Kochana odpoczywaj!!!! My tu bedziemy mocno kciuki trzymac za Was Cytat:
|
|
#4163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobra ide ogarnac w mieszkanku aguś87 dobry obiad mialas
|
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje, dziekuje
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekamy na Dorke
Mimbi, ze jeszcze musi tam siedziec
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo to lec szybko oblukać milego poludnia laseczki ide sobie
|
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
oczywiście o ile Gabi się obróci ![]() Cytat:
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-03-31 o 13:24 |
|
|
|
|
#4170 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas gry to tez punkt zapalny. Ale po kilku tego typu akcjach jestem w tym temacie bardziej stanowcza , wiedze ze masz jeszcze sporo cierpliwosci...![]() Cytat:
Nakladki przydaja sie ok. 3-4 dnia po porodzie podobno jak jest nawal pokarmu i ciezej sie karmi generalnie (do tego czasu zamierzam byc w domu, a jakby nie to tz dowiezie). Rzeczy do karmienia butelkowego (lacznie z mlekiem) maja u mnie w szpitalu i po prostu pozyczaja dziewczynom, ktore zamierzaly karmic piersia a sie nie udalo... Cytat:
![]() JanuszAgnieszka, i twoje tez To kiepsko ![]() Ja nie cierpie swoich okularow... No nic, bede rodzic slepa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za nia i za Dorke , dzielne sa dziewczyny!Cytat:
Zmykam troche sie przewietrzyc na zewnatrz, dziewczyny, do popisania pozniej |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

a główka gdzieś pod żebrami to wtedy pośladkowe/miednicowe

02.08.2014
. Czyści mnie od rana, no i skurcze mam - aż mnie zgina. Może nie są jakieś bardzo bolesne (w skali 1-10 to tak 2-3), ale bardzo nieprzyjemne. I tak się zastanawiam czy coś się zaczyna czy to takie zwykłe przepowiadające

. 21 wiek, a podejście rodem z PRL-u
.