|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Masz już dziecko i mam pytanie : a to boli?? Bo widzę, że twarde masz postanowienie. Aż się boję
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choćbym widziała że pani akurat dezynfekuje kibelek, to i tak usiąde tylko na swoim ... |
|
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Z racji tego, ze jestem tutaj od pierwszego watku, a nigdy tytulu zadnego nie wymyslilam takze teraz sie poprawiam i sypie z rekawa az dwoma
![]() Torby juz pakujemy, wkrotce nasze dzieci tulic bedziemy. Mamy maj-czerwiec. Mamuski maj-czerwiec torby pakuja, bo dzieci na swiat powoli sie szykuja.
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-03-31 o 12:02 |
|
|
|
#4115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi sie wwwierca w kanal bo gin mowil jak robil usg to glowica jezdzil po wzgorku lonowym tak nisko juz jest masakra niunia sie pali do wyjscia ![]() Cytat:
chyba jednak je kupie... kurde no a chcialam uniknac tego, bo stwierdzilam bez przesady a jednak sama mam tak, ze nawet jak ide na kawe do kumpeli to mam problemy by usiasc
|
||
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
andziot; wcale nie jestes wredota!! W końcu to nie tylko Twoje dzidzi ale małża takze więc niechaj i on poczuje sie do obowiązku
Popieram Twoje działania i sama też takowe zamierzam wdrożyc ![]() gusiagatko; i bardzo mądra dziewczynka jestes, ze skoro byłaś głodna to ładnie wszamałaś kolacyjkę Zwłaszcza, ze jestes taka drobniusia, to na pewno Ci nie zaszkodzi agnieszka_pe, no choc taki pozytek z mojej pracy, że na kazde swieta dostajemy 840zł. Jak rok temu dali na wielkanoc i potem na wigilię to uzbierała sie niezła sumka, gdyż zbierałam te talony Na czarną godzine bo przeciez do 2099 to na pewno nie dozyję ![]() A jak Twoje dziś samopoczucie i humorek w ogóle? Synek już całkiem zdrów? Cytat:
Cytat:
Hmm a ja chyba wstrzymam sie z dokupowaniem tych poporodowych majteczek, podkładów (poki co mam 1 paczuszkę tylko) aż do wtorkowej wizyty u gina, no bo jeśli Gabi się nadal nie odwróciła (2 msc temu miała główke pod cyckiem) to przy cesarce takie podkłady nie będą potrzebne, prawda ?? I powiedzcie mi proszę - to dobre ułożenie, tzn główką do dołu nazywa się pośladkowe, tak ?? Ten filmik z bliźniakami nawet wczoraj kawałek był w Szkle kontaktowym ![]() Poziomeczko, nie wiesz jak mimbi ??? A DorkaB nadal w szpitalu ?
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jaki ten materac zamowic?
http://allegro.pl/materac-do-lozeczk...514274658.html http://allegro.pl/materac-kokos-pian...521193179.html Ten czy ten? Czy jakis inny?? Czy to jeden pieron tak naprawde??
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapitalne tytuły !! Klaski dla Ciebie ![]() ![]()
|
|
#4120 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry brzuchatki
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, bo wcześniej też miałam takiego gina artystę, który też robił takie numery. Tylko tłumaczył się zawsze, że dyżur w szpitalu mu wypadł, czy jakaś operacja.. ale tyle razy odwoływał, że już mi się potem w to wierzyć nie chciało.. no i zazwyczaj właśnie nie informował o nieobecności, tylko po przyjściu do przychodni się okazywało, że go nie ma![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję !a co do fify to chyba każdy facet ma hopla na tym punkcie ![]() mój niestety nie jest wyjątkiem ![]() Cytat:
nie martw się tym Cytat:
za wizytkę,ja słuchałam serduszka Gabi tylko raz, w 15tc , jak wylądowałam na patologii z krwawieniem ... aż mi wtedy łzy szczęścia w oczach stanęły, najpiękniejszy dźwięk na świecie Cytat:
Podejrzewam, że ważysz najmniej na całym wątku, więc nie marudź ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jakoś nie mam weny
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również tak mam! Bezpieczny jest tylko nasz kibelek i u moich rodziców. Nawet u teściów jest bee! Cytat:
Podobają mnie się !
|
||
|
|
|
#4122 | |
|
Rozeznanie
|
mi na razie też nie
Cytat:
super ![]() Muszę męża zmęczyć żeby coś wymyślił i tym razem Dobrze mi się tak z Wami sprząta, posprzątam kawałek i siadam żeby poczytać i znowu
|
|
#4123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
drugi mi sie bardzo podobaCytat:
![]() dzieki ze pytasz, synus ok w miare, jak to na wiosne kaszel go nie opuszcza a ja..... no coz..... dzisiaj juz ryczalam ze 3 razy. tz lekko zestresowany napisal ze wiedzial ze tak bedzie ale nie sadzil ze jeszcze przed urodzeniem![]() wlasnie nie wiem jak z tymi podkladami po cc.bo ja nosilam normalne majtaski, normalne podpachy i nic nie zabrudzilam. wiec nie mam pojecia. ja mam kupione dla dziecka, wiec jakies tam mam. ale po cc ogolnei tez sie krwawi jak po sn ale chyba ciut mniej
|
||
|
|
|
#4124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mowie niuni by siedziala jeszcze conajmiej 3-4 tygodnie,ale tez czuje czasem tak dziwnie ze bym musiala na lancuszku jakims albo szelkach brzusio nosic:P
|
||
|
|
|
#4125 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
, ale popisalyscie wczoraj!Nadrabiam was po-wo-lu-tku... ![]() Cytat:
Cytat:
.Najwyzej TZ bedzie do ciebie z powrotem pedzil na sygnale... Cytat:
![]() Ale dobrze, ze wiesz na czym stoisz i zeby nie przedluzac w razie czego. Cytat:
Ja tez nie daje rady kazdej z was odpisac, czasem pisze mniej lub bardziej szczegolowo, ale czytam wszystko .Cytat:
![]() Mialas przeczucie na dziewuszke od poczatku? Cytat:
W ogole wczoraj na SR bylo smiesznie jak polozna zaczela prezentowac najwieksze podpachy i najwieksze majty (taki sexi zestawik ), a potem jeszcze zrobila prezentacje super rozciagliwych majtek siateczkowych Cytat:
i podziwiam cie Daisy, ze zawsze tak trzymasz reke na pulsie we wszystkich sprawach Cytat:
Noooo! Ale ja to juz sie nie moge doczekac... Cytat:
Bepanthen
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-31 o 12:16 |
|||||||||
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za oswiecenie. jak specjalny do przemywania rany, to ja chyba kupowac nie bede, i wezme swoj lactacyd |
|
|
|
|
#4127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihih dadadadada aaaaaadaaaaaaaa daaa daaaa..:P hehehCytat:
|
||
|
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to musze wyciagnac i przymierzyc swoj sexi zestaw![]() kupilam wieksze ale to ze kiedys byly wieksze nie oznacza ze nadal takie sa |
|
|
|
|
#4129 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem co gorsze obwisły brzuch czy caly w kreskach..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide zjesc drugie sniadanko nie mam pomyslu na obiad
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Pomóżcie z tym materacem!!!!
|
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
laktacyd wystarczy wtedya zapomniałam się pochwalić, dziś zaczęłam z Gabrysią 31 tydzień
|
|
#4132 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie że dziś święto budyniu !
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
A więc u mnie to już jakieś zboczenie
|
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem jest lepiej spedzic caly dzien na dworku-szczegolnie przy takiej pogodzie niz na kompie...tylko ten strach ile stron bedzie do nadrabiania ![]() ja nawet jak mnie nie ma to o was mysle.... hmm a jak mam jakis problem to pisze...dzisiaj tzwi mowie ze moje obrzeki rano wcale nie lepiej wyglądają a ten do mnie :"a co na to kolezanki z forum?"![]() dobra ide jesc
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. My z Adriankiem zaczynamy jutro 37 tydzień ![]() Coraz bliżej. Ja tam nie narzekam na wagę tylko miałam nadzieję, że tylko do 60 przytyję. Ale mi się młody wierci Aż boli. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ja tam za budyniem nigdy nie przepadałam. Teraz też go nie wciągam. Za to kisiel uwielbiam. Dziś nie obchodzę święta budyniu
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
coś niemrawo się dzisiaj czuję . Czyści mnie od rana, no i skurcze mam - aż mnie zgina. Może nie są jakieś bardzo bolesne (w skali 1-10 to tak 2-3), ale bardzo nieprzyjemne. I tak się zastanawiam czy coś się zaczyna czy to takie zwykłe przepowiadające . Łapią mnie mniej więcej co 10-15 min, trwają krótko - tak 20-30 s. Sama nie wiem czy się martwić Skurcze porodowe przy pierwszym dziecku były po oksytocynie i odczuwałam to jako jeden wielki skurcz całego brzucha. A teraz nie boli mnie nisko w podbrzuszu tylko pas - pępek i poniżej (no i oczywiście brzuch mocno twardnieje). W krzyżu tylko delikatnie mnie pobolewa. Generalnie odczuwam to tak, jakby mi się kiszki skręcały![]() W nocy rwała mnie lewa pachwina i ból promieniował na lewą nogę. W razie co przyniosłam torbę i zaraz zacznę pakować (jeszcze tego nie zrobiłam). Miałam Wam poodpisywać, ale z tego wszystkiego nie pamiętam co przeczytałam. Dziękuję wszystkim dziewczynkom za gratulacje ![]() Gusia, ślicznie wyglądasz, tak kwitnąco! A figurki to tylko pozazdrościć :lov e:Moniqac, super masz brzusio! Zgrabny Piękne mieszkanko dla syncia!Kwiatecek chyba pytała o podkłady poporodowe - ja mam i z belli i z absorgyn. Belli duże a z absorgynu 27 x 7,5. Do szpitala biorę jedną paczkę takich i takich, jak coś to mąż dowiezie. Aguś, to Ciebie fladra jedna potraktowała . 21 wiek, a podejście rodem z PRL-u . Dobrze, że już czujesz się lepiejDaisy, zgadzam się z dziewczynami Jeszcze miałam cosik napisać, ale zapomniałam... Zabieram się za pakowanie torby... Aha - Mary przekaż uściski dla Mimbi, niech się dzielnie trzyma! Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-31 o 12:43 |
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4138 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to Ty już zaraz rodzisz ![]() może nie przekroczysz 60, za dwa tygodnie Adrianek może się już teoretycznie rodzić a pod koniec już się chyba tak nie tyje![]() Cytat:
Może to faktycznie tylko te przepowiadające.. Ale jeszcze do tego te 'czyszczenie'.. Jak skurcze nie ustąpią to dzwoń może do gin, albo na IP? sama nie wiem![]() ale trzymam kciuki żeby wszystko było okej
|
|
#4139 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrabiania ciag dalszy....
![]() Cytat:
My pewnie juz bysmy tego nie robili, ale pokoj niuni byl wczesniej "pokojem krolikow" (mamy dwa) i delikatnie mowiac, zostal przez nie zdemolowany... ![]() Takze nie mamy wyjscia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moze wypuszcza go troche wczesniej? Cytat:
![]() Musze sie o to dopytac w szpitalu, bo inaczej nic nie bede widziec... Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez w przyszlym tyg. wybieram sie na majtasowe zakupki ![]() Ja tez zabudyniem nie przepadam (mam niemile wspomnienia z dziecinstwa, jak mama mi serwowala budyn waniliowy z sokiem malinowym, zawsze robil sie na nim taki kozuch... blleee) , ale kisielkiem bym nie pogardzila
|
|||||||
|
|
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja ci nie podpowiem bo nie mam pojecia jak sie czuje ze to juz ja wieczorami mam male skurcze, brzuch twarnieje, serce bije szybciej, ale nie boli prawie w ogole... za to moge ponarzekac na klucie w kroczu jak wstaje, na bole nog prze obrzeki itp. a to juz tak blisko, boje sie no pojadlam-dwie kanapeczki z pasztetem-pyszny i pomidorkiem. To sie gina zdziwi jak mi znowu waga podskoczy mam w nosie jej diete
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

02.08.2014

do teatru pojechał i wszystkie wizyty przełożył na przyszłą środe...
eh!
Doskonale Cię rozumiem, bo wcześniej też miałam takiego gina artystę, który też robił takie numery. Tylko tłumaczył się zawsze, że dyżur w szpitalu mu wypadł, czy jakaś operacja.. ale tyle razy odwoływał, że już mi się potem w to wierzyć nie chciało.. no i zazwyczaj właśnie nie informował o nieobecności, tylko po przyjściu do przychodni się okazywało, że go nie ma
za wizytkę,

) a i humor jakiś taki depresyjny mnie dopadł
), Hbs-ag + bad. ogólne moczu.
to musze wyciagnac i przymierzyc swoj sexi zestaw