|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Irmelin333- to faktycznie nieciekawa sytuacja. A wpłaciłaś zaliczkę? Może warto by było pomyśleć o zmianie lokalu skoro to tak wszystko wygląda...
I ja też tak mam, że teściowie szukają ze mną kontaktu. Wystarczy, że mój TŻ idzie do wanny a teściowa już przychodzi mi do pokoju i "zapewnia mi towarzystwo". A ja czasami wolałabym sama pobyć. No ale my będziemy mieszkać u mnie na razie, a moi rodzicie nie wtrącają się w nasze sprawy ![]() gosza_m- właśnie to jest śmieszne, że Czesi jeżdżą do Polski na zakupy, a Polacy do Czech. W takim Cieszynie, po polskiej stronie są sami Czesi, a po czeskiej Polacy . Ja myślę, że to po prostu zależy co gdzie kupisz... Raz tutaj jest tańsze, a raz tam
Edytowane przez ewika19 Czas edycji: 2011-03-31 o 12:08 |
|
|
|
#4714 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
U mnie po wczorajszym deszczu dzisiaj swieci slonce )) A TZ konczy magisterke, jutro oddaje!!!!!!!!!Cytat:
Jak ogladalam jeszcze sale na wesele, to wlascicielka jednej opowiadala jak niedawno organizowala wesele i byl trzyosobowy zespol, sami faceci, i jeden tak sie spil juz o 22, ze pozostala dwojka do konca musiala ciagnac sama i nie za dobrze to wypadlo .. Masakra! Przeciez bym im nie zaplacila ani zlotowki!! Cytat:
Cytat:
A skad jestescie?Cytat:
Cytat:
Doooobrze, ze TZ sie tak zachowal mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej! No bo i po co sie klocic? ![]() Cytat:
Jesli chcesz to moge Ci ten adres podac ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-31 o 14:56 |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Beznadziejnie że tak że nie wydają jedzenia. Wkońcu za to się płaci. Może warto by rozejrzeć się w zmiana sali. Bo tak złe opinię mogą ci trochę zaszkodzić w planowaniu wesela.
Też o mało nie podpisałam umowy z lokalem w którym facet nie wydaje jedzenia ogólnie mało jest go na stołach i też nie zbyt dobra jakość. Potem trafiłam na inną salę i dobrze trafiłam. Dlatego warto poszukać opinii wszędzie internet znajomi. A ja jestem nie możliwa. Miałam nie wydawać kasy. Poszłam z tata kupić buty a wróciłam z nową torebka i butami. No mnie nie wolno wchodzić do sklepów normalnie
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-31 o 14:56 |
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kierowniczka gastronomi nam powiedziała, że my mamy dostarczyc jedynie pojemniki na jedzenie, a oni zajmują się pakowaniem tego co zostało. |
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Chciałam się dołączyć ponieważ już jestem pewna terminu, zaliczka za salę wpłacona, więc ogłaszam, że obrączkujemy się 04.08.2012![]() Znamy się od 10 lat, od 8 jesteśmy razem Zdecydowaliśmy się na wesele w gronie około 70-80 osób. Zdecydowanie więcej przyjaciół i znajomych, niż rodziny, ponieważ z połową nie utrzymujemy stałego kontaktu. Za wesele płacimy sobie sami, dlatego też takie warunki przedstawiliśmy szukamy zespołu i fotografa, zastanawiamy się czy brać kamerzystę czy przyjmujecie mnie do swojego grona ?
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy sie zareczyliscie? Skad jestecie? Masz zdjecia sali, bo bysmy sobie tu pewnie wszystkie chetnie obejrzaly, takie to juz ciekawskie jestesmy :PDlugi staz macie, fajnie, ze w koncu zdecydowaliscie sie na slub ![]() Wesele bedziemy mialy podobnyh rozmiarow, bo my chcemy tak 80-90
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Nysa, woj. opolskie ![]() Cytat:
na początku chcieliśmy brać ślub po licencjacie i inż, ale zdecydowaliśmy się, że sobie na wesele sami zarobimy, że jak wchodzić w dorosłość to nie na raty, tylko dużym krokiem![]() Sala jest nowa, cały czas dopracowywana, obecnie robią podwórko i kącik dziecięcy(kute ogrodzenie, stoliki, jakieś zadaszenie) na stronie jest pokazany środek babka ma masę pomysłów, jej dekoracje i zaangażowanie robią wrażenie![]() http://www.pasja-nysa.pl/
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w lekkim szoku!
Pochodzę z Mazowsza i niestety u Nas ceny za talerzyk od osoby zaczynają się od 160 zł na 2011 rok a na 2012 – 180 zł od osoby + 20-30% wzrostu cen z powodu podwyżki, a za poprawiny dodatkowo trzeba płacić. Sal w moim mieście i w obrębie 30 km jest pełno można wybierać i przebierać z tym problem nie ma - zamawiając sale na 1, 5-2 lata z zespołem jest to samo. Temat wesel jest u mnie poruszany od 15 lat, bo moi rodzice się tym zajmują. Z Młodymi mam do czynienia od kwietnia do listopada w soboty i w tygodniu na plenerach, więc temat przygotowań wesel, co zrobić a czego nie mam w jednym palcu. Co do jedzenia też nie mamy z tym problemu, bo mój przyszły szwagier ma sale weselną i firmę cateringową, więc o jedzenie się nie martwiliśmy gorzej było z salą, bo jego sala jest za mała na Naszą ilość osób a chcieliśmy bardzo żeby On nam robić wesele, więc musieliśmy szukać sali, na którą pozwolą wejść z własnym cateringiem. Ceny wynajęcia samej Sali zaczynały się od 5 do 10 tyś, więc mieliśmy trochę jazdy żeby poszukać czegoś ładnego i w rozsądnej cenie. Chcieliśmy żeby przy Sali były pokoje, bo gości będziemy mieli z całej Polski a nie chcieliśmy żeby rano po weselu był problem z kierującymi. |
|
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się będę lepiej czuła, a mój TŻ dogaduje się z moim tatą lepiej niż ze mną ![]() Ja mam podobnie. Do niego przychodzę rzadko, ale jak już to siedzę z jego rodzicami, a jak rodzice mają gości to jeszcze z nimi A ja się tego strasznie krępuję... Tłumaczę mu to ciągle, ale n tego nie rozumie ![]() Moi rodzice do mojego pokoju bardzo rzadko wchodzą- mieszkam na krańcowym pokoju i mama jak coś chce to do mnie dzwoni (oprócz tego, że mój TŻ czasem najpierw do rodziców idzie, a dopiero potem do mnie, ale nie ma tak żebyśmy ciągle siedzieli z nimi.)Witaj kootek_mamrotek ![]() Zazdroszczę zapraszania większej liczby znajomych niż rodziny. Ja też nie utrzymuję kontaktu z... chyba większością, ale u nas tak to już jest, że trzeba zaprosić ciocie i wujków i jeszcze ciocie wujków Myslę, że uda mi się wywalczyć nie zapraszanie dalekich sąsiadów (u nas sąsiedzi to nawet Ci którzy mieszkają kilkaset metrów wyżej czyli ok 10 rodzin ![]() A wesele robię na około 200 osób i to bez szaleństw typu połowa znajomych z roku
Zaręczyny 14.02.2011 Ślub 08.09.2012 ![]() http://s10.suwaczek.com/20120908560214.png http://www.suwaczek.pl/cache/179e0294f1.png Edytowane przez Mała999 Czas edycji: 2011-03-31 o 13:58 |
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama w pewnym momencie rozglądałam się za zespołami z Opolskiego, ale okolice Krapkowic i Kędzierzyna. Gdzies tam mam pare namiarów, więc jak chcesz moge Ci przesłać. Gdyby nasz zespł nie miał wolnego terminu wzięlibyśmy zespół z Głogówka soprano.art.pl.
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Ajć ! Robiłam wielocytowanie i mi nie wyszło
Irmelin333- Mam nadzieje że nie wystraszyłam Cię zbytnio tym panem.. No ale trudno jest jak jest. Jeśli chcecie możecie rozglądać się za inna salą. Ja teraz widze i na prawde w lecie bardzo dużo się zwalnia terminów.. A na wasz październik myślę że spokojnie znajdziecie.. Ale to już od Was zależy. Jeśli zostaniecie u Pana Chmurki to może pogadajcie z menadżerem o dokładniejsze szczegóły jak to tam wygląda. Po z tym Ch. podobno nie ma co gadać. A sam fakt że wiesz już co może się tam stać jest bardzo dobry. Poprosisz kgoś z rodziny aby pilnował pewnych spraw- alkoholu, jedzenia... Tylko tak stresować się niepotrzebnie? Fotograf mówił nam tak że wtedy z tym innym jedzeniem wyszło dlatego że dzień wcześniej mieli jakiś bankiet czy coś i im to jedzenie zostało- więc dali je na wesele... masakra jakaś... jagodzia133 - uwierz mi że tu nie chodzi o to żeby tam na stołach jedzenie zbyt długo nie siedziało i że nie wolno takiego jedzenia dać gościom ![]() Wszytko idzie do zamrażalki i będzie na kiedy indziej. O to chodzi. A co do mojego pijącego zespołu napisali mi że piją w umiarze bo wszystko jest dla ludzi i że jakby nie skończyli wesela przez alkohol to by stracili renomę, a renomę łatwiej stracić niz zyskać. Na co im odpisałam że w takim razie niestety podziękujemy chociaż na prawde podobał Nam się ich zespół, ale szukamy takiego który swoją prace traktuje poważnie i nie będzie spożywał alkoholu w czasie jej wykonywania. I dodałam że z umiarem różnie bywa bo każdy ma inne granice... Cóż. czyli szukam dalej.... Może nie powinnam tak im pisać i może przesadzam i moze napiliby się 2 kieliszki... Ale nie potrzebuje kolejnego stresu w dniu slubu. PANI FOTOGRAF ZE SZCZAWNICY WSPANIAŁA! Szkoda że własnie dzisiaj dostałam umowe od swojej....
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-03-31 o 13:59 |
|
|
|
#4730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z TŻ em nie mamy cichych dni więc nie umiem sobie tego wyobrazić nawet jakie to musi być ciężkie Cytat:
u nas są napoje gazowane ale jakoś tak niewiele na osobę - -w każdym razie teoretycznie trzeba dokupić. I właśnie też nie wiem czy faktycznie jest sens.... no ale z drugiej strony jak się okaże że goście zasmakują w gazowanych i zabraknie to będzie kiszka....nie wiem co Ci poradzić :O Cytat:
i są bardzo fajne, polecam ![]() byliśmy w tym roku bo w przyszłym już za późno dla nas będzie - do lutego to już mam nadzieję większość spraw będziemy mieć zamkniętych Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jeszcze ja ![]() wydaje mi się ze wcześniej jeszcze jakieś dziewczyny były Witam nowe PMki Mam dziś wolne i zamiast odpoczywać to od rana coś robię teraz idę się zbierać i na małe zakupy
|
||||||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
kootek sala świetna i widzę że facetka zajmuje się dekoracją fajnie
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Melod_y warto trzymać się pewnych zasad. Myślę, że zrozumieją o co Ci chodzi. I tak dobrze, że się przyznali, bo ilu jest taki co mówią, że absolutnie nie piją, a później odwalają nie wiadomo co. Szczerze mówiąc nie wiem, czy nasz zespół pije. Mają świetna renomę, rozchwytywani na prawo i lewo, jeszcze nie słyszałam złej opinii o nich. A wodzirej to i na trzeźwo nieźle zakręcony, więc myślę, że alkohol nie będzie im potrzebny. Oczywiście te kwestie przed weselem jeszcze poruszymy. A flaszeczkę do domu i tak dostaną, ale dopiero po poprawinach.
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to nie rodzina, mimo, że bliska, taki wujek czy ciotka nic o mnie/nas nie wie, wolę zaprosić grupę przyjaciół, z którymi spotykamy się regularnie przynajmniej wiem, że dobrze się będziemy czuć w takim towarzystwie. Jest to przemyślane, utwierdzaliśmy się w tym przekonaniu przez kilka lat, nie chcę mieć rodziny na siłę dlatego też podyktowaliśmy takie warunkiCytat:
Macie w planach kamerzystę?
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mogłabym po prostu nie dać im wódki na stół to by nie mieli co pic.. Zastanawiam się czy nie przesadziłam.. Ale pytałam inne zespoły i dla nich oczywistym było że nie piją.. Stąd to moje zdziwienie i zawiedzenie... ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- kootek_mamrotek -
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak częściej wraca się do zdjęć niż do filmu. Ale to moje zdanie
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapłaciłam więc moge sobie nawet do kosza wywalić albo nie wiem psu dac :P Dla mnie taki właściciel to nie właściciel... Jeszcze mówi jaki on to biedny i że dlatego nie wydaje jedzenia ale na ful wypas hotel **** miał pieniądze?? Coś na prawde jest nie tak skoro tyle narzekań się słyszy.. A szkoda bo ma na prawde wspaniałe lokale w stylu góralskim w pięknych okolicach (przynajmniej te dwa w lipnicy)....
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-03-31 o 14:23 |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
tu nie o mnie mowa tylko o Irmelin333 bo niestety ja jestem z okolic gdzie dużo się mówi o właścicielu u którego wynajęła lokal...
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście
. Ale takiego normalnego, żeby po prostu był. Płacimy 1600zł za 2 dni wraz z plenerem .
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

czy przyjmujecie mnie do swojego grona
18.08.2010 - zaręczyny

.