Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 12:05   #4711
bahari
Raczkowanie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Wogole nie wiem jak to u was jest ale gdy ja przyjezdzam do TZ to chce z nim spędzić czas i jakos tak lubimy siedziec u niego w pokoju, takie mamy gdniazdko i tam lubie znim przybywać ale jego rodzice ciagle szukaja kontaktu ze mna. No rozumiem ze chca nie poznać bo niebawem bede członkiem ich rodziny ale kurcze no przyjezdzam do niego czy do jego rodziców?? U mnie w domu czegos takiego nie ma, mama przyjdzie sei przywitac, zaptac co tam słychac ale kurde nie jest upierdliwa. Noooooo wyzaliłam sie
No to trochę dziwna sytuacja, ja mojego obecnego TŻ poznałam jak już nie mieszkał z mamą, ale z poprzednimi tak nie miałam, jak do nich przychodziłam to mama tylko się witała i szła do siebie. Być może mama Twojego TŻ ma zapędy żeby Wam organizować życie, więc lepiej uważaj
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:06   #4712
ewika19
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Irmelin333- to faktycznie nieciekawa sytuacja. A wpłaciłaś zaliczkę? Może warto by było pomyśleć o zmianie lokalu skoro to tak wszystko wygląda...
I ja też tak mam, że teściowie szukają ze mną kontaktu. Wystarczy, że mój TŻ idzie do wanny a teściowa już przychodzi mi do pokoju i "zapewnia mi towarzystwo". A ja czasami wolałabym sama pobyć. No ale my będziemy mieszkać u mnie na razie, a moi rodzicie nie wtrącają się w nasze sprawy

gosza_m- właśnie to jest śmieszne, że Czesi jeżdżą do Polski na zakupy, a Polacy do Czech. W takim Cieszynie, po polskiej stronie są sami Czesi, a po czeskiej Polacy . Ja myślę, że to po prostu zależy co gdzie kupisz... Raz tutaj jest tańsze, a raz tam

Edytowane przez ewika19
Czas edycji: 2011-03-31 o 12:08
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:07   #4713
evoonia86
Zakorzenienie

ja pewnie będę przymierzała wszystko więcej takiej okazji nie będę miała
Stary 2011-03-31, 12:27   #4714
D0tk4
Zadomowienie

Czesc dziewczyny U mnie po wczorajszym deszczu dzisiaj swieci slonce )) A TZ konczy magisterke, jutro oddaje!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja rok temu byłam na weselu co grał zespół którego można było słuchać, ale gdy już wypili . Na trzeźwo to była jakaś masakra, a potem to już super grali . Ale to był chyba jedyny taki przypadek który znam . A tak to nigdy nie spotkałam się z pijącym zespołem...
No to sie udalo tej parze, ze akurat bylo lepiej, a nie gorzej :P Ja bym wolala nie ryzykowac, dlatego pijacego zespolu na pewno bym nie wziela ..

Jak ogladalam jeszcze sale na wesele, to wlascicielka jednej opowiadala jak niedawno organizowala wesele i byl trzyosobowy zespol, sami faceci, i jeden tak sie spil juz o 22, ze pozostala dwojka do konca musiala ciagnac sama i nie za dobrze to wypadlo .. Masakra! Przeciez bym im nie zaplacila ani zlotowki!!

Cytat:
Napisane przez bernadetab Pokaż wiadomość
Cześć PM-ki podczytuję Was od stycznia i w końcu chciałabym dołączyć do rozmów... o ile mnie przyjmiecie
Cytat:
Napisane przez bernadetab Pokaż wiadomość
ano długo
ślub mamy-21.07.2012 orkiestra załatwiona łącznie z poprawinami będzie ok.3,5tys. ale mam pewność, że dobrze grają i nie piją podczas wesela.
sala jest, co prawda dużego wyboru nie było bo musieliśmy wziąć jakaś z noclegami a u nas tylko jedna ma taką opcję (zresztą te noclegi to też nie najwyższej jakości bo wspólna łazienka, dlatego najprawdopodobniej my po weselu pojedziemy do hoteliku spać ). nie mam żadnej wizji wystroju dekoracji itd.
kamerzysta jest i to naprawdę fajny i fotograf też jest
jeszcze tylko została wizyta u Księdza ale to może po Wielkanocy najwcześniej.

Staż mamy krótki. bo ok.10 miesięcy ale zupełnie nam to nie przeszkadza

... i nie wiem co by tu jeszcze napisać :P
Witam Juz sporo macie zalatwione, to dobrze! A skad jestescie?

Cytat:
Napisane przez Mała999 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z małopolski i nie tylko zupełnie bym zapomniała.
Znam bardzo dobrą Panią fotograf ze Szczawnicy. Nie będzie jej u mnie, bo kiedy ją poznałam miałam już podpisaną umowę z moim fotografem. Ale miałam przyjemność być przez nią fotografowana z moim TŻ i byłam bardzo zadowolona. Kobieta bardzo miła, jej mąż zresztą też. Można ją zobaczyć na jej stronie (mąż też fotografuje). Traktowała nas właściwie jak znajomych chociaż widzieliśmy się tylko raz. Warto zobaczyć jej galerię ślubną- ma masę pomysłów i sama wymyśla stylizacje. Czytałam na forum PMek z Krakowa, że ja zamawiały i były bardzo zadowolone.
Gdyby ktoś był zainteresowany to znam cennik i ogólnie jak to mniej więcej wygląda.
Tutaj jest jej strona www.agawphotography.com
Mogłabym na priva dostac ten cennik? Bo ja jestem z malopolski, fotografa jeszcze nie ma, a ta kobieta mnie urzekla

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
wiedziecie co dziewczynki moje kochane, które mi tak otuchy dodawały dzisiaj, był umnie TŻ - wkońcu dało mu rady
wykupił chyba cała kwiaciarnie no i mnie przeprosił, powiedział że nie mógl już wytrzymać tego że byłam taka oschła dla niego, że tęsknił, że dlatego nie ma czasu dla mnie ponieważ chcę pracować jak najdłużej aby mi było po ślubie dobrze i że to wszystko robi dla mnie, oraz że nie obiecuje mi ale będzie się starał pogodzić pracę z wolnym czasem dla mnie, tylko abym nie była zła jak czasami nie da rady, no i że mnie kocha
No to mamy happy end Doooobrze, ze TZ sie tak zachowal mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej! No bo i po co sie klocic?

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
dotk skąd mogę wytrzasnąć jakieś materiał z tą kapelą skoro nie ma jej nigdzie na necie i nie jest nawet z Pl??? Prześlij mi swoją DVD ze studniówki
Jakbym potrafila filmy dvd z plyty w neta wrzucac to bym to zrobila .. Oni co prawda maja stronke internetowa, ale tak jak mowie, chyba z rok albo i dluzej nie aktualizowana, wiec nie mp3 nie oddaja teraz stanu rzeczywistego Jesli chcesz to moge Ci ten adres podac

Cytat:
Tak, opłaca się ale bardziej po stronie czeskiej . W Polsce są ceny w sumie takie same. A moi teściowie niedawno byli w czeskim Cieszynie i tam kupili likier. W Polsce jego cena to 80zł, a w Czechach niecałe 50zł. Więc różnica jest spora . Tylko trzeba uważać na to czy alkohol posiada akcyzę bo tam jest bardzo dużo handlarzy którzy wciskają bez akcyzy (tańsza, ale lepiej nie ryzykować).
Ooo .. A moi rodzice przy granice ze Slowacja mieszkaja, to musze sie zorientowac jak tam ceny alkoholu wygladaja .. A moze ktoras z Was sie orientuje?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:36   #4715
baskaeta
Zadomowienie

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-03-31 o 14:56
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:39   #4716
(kicia)
Zakorzenienie

Beznadziejnie że tak że nie wydają jedzenia. Wkońcu za to się płaci. Może warto by rozejrzeć się w zmiana sali. Bo tak złe opinię mogą ci trochę zaszkodzić w planowaniu wesela.

Też o mało nie podpisałam umowy z lokalem w którym facet nie wydaje jedzenia ogólnie mało jest go na stołach i też nie zbyt dobra jakość. Potem trafiłam na inną salę i dobrze trafiłam. Dlatego warto poszukać opinii wszędzie internet znajomi.

A ja jestem nie możliwa. Miałam nie wydawać kasy. Poszłam z tata kupić buty a wróciłam z nową torebka i butami. No mnie nie wolno wchodzić do sklepów normalnie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:41   #4717
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ja pewnie będę przymierzała wszystko więcej takiej okazji nie będę miała

dokładnie
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:43   #4718
baskaeta
Zadomowienie

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-03-31 o 14:56
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:56   #4719
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale w umowach np może być że obsługa czyt kelnerzy są np do godziny 5.00 a sala np do 06.00 i wtedy nie trzeba juz pisac że zbieracie sami jedzenie ze stołu Jesli obsługa jest do 04.00 lub 05.00 to oznacza że raczej sami będzie chodzić po stołach i zbierać no chyba że gdzieś macie taki punkt ale watpię tym bardziej tak jest jeśli wesele jest 1-dniowe
my mamy sale i obsługe do 5.00
kierowniczka gastronomi nam powiedziała, że my mamy dostarczyc jedynie pojemniki na jedzenie, a oni zajmują się pakowaniem tego co zostało.
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:07   #4720
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Hej hej Chciałam się dołączyć ponieważ już jestem pewna terminu, zaliczka za salę wpłacona, więc ogłaszam, że obrączkujemy się 04.08.2012
Znamy się od 10 lat, od 8 jesteśmy razem Zdecydowaliśmy się na wesele w gronie około 70-80 osób. Zdecydowanie więcej przyjaciół i znajomych, niż rodziny, ponieważ z połową nie utrzymujemy stałego kontaktu. Za wesele płacimy sobie sami, dlatego też takie warunki przedstawiliśmy szukamy zespołu i fotografa, zastanawiamy się czy brać kamerzystę czy przyjmujecie mnie do swojego grona ?
Stary 2011-03-31, 13:13   #4721
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Hej hej Chciałam się dołączyć ponieważ już jestem pewna terminu, zaliczka za salę wpłacona, więc ogłaszam, że obrączkujemy się 04.08.2012
Znamy się od 10 lat, od 8 jesteśmy razem Zdecydowaliśmy się na wesele w gronie około 70-80 osób. Zdecydowanie więcej przyjaciół i znajomych, niż rodziny, ponieważ z połową nie utrzymujemy stałego kontaktu. Za wesele płacimy sobie sami, dlatego też takie warunki przedstawiliśmy szukamy zespołu i fotografa, zastanawiamy się czy brać kamerzystę czy przyjmujecie mnie do swojego grona ?
Witaj powiedz skąd jesteś
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:14   #4722
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Co to za pytanie?! Oczywiscie, witaj I opowiadaj Kiedy sie zareczyliscie? Skad jestecie? Masz zdjecia sali, bo bysmy sobie tu pewnie wszystkie chetnie obejrzaly, takie to juz ciekawskie jestesmy :P

Dlugi staz macie, fajnie, ze w koncu zdecydowaliscie sie na slub

Wesele bedziemy mialy podobnyh rozmiarow, bo my chcemy tak 80-90
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:15   #4723
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Witaj U nas wszystkie PM są mile widziane .
Stary 2011-03-31, 13:27   #4724
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Witaj powiedz skąd jesteś
Nysa, woj. opolskie
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Co to za pytanie?! Oczywiscie, witaj I opowiadaj Kiedy sie zareczyliscie? Skad jestecie? Masz zdjecia sali, bo bysmy sobie tu pewnie wszystkie chetnie obejrzaly, takie to juz ciekawskie jestesmy :P

Dlugi staz macie, fajnie, ze w koncu zdecydowaliscie sie na slub

Wesele bedziemy mialy podobnyh rozmiarow, bo my chcemy tak 80-90
Zaręczyliśmy się w 5 rocznicę na początku chcieliśmy brać ślub po licencjacie i inż, ale zdecydowaliśmy się, że sobie na wesele sami zarobimy, że jak wchodzić w dorosłość to nie na raty, tylko dużym krokiem
Sala jest nowa, cały czas dopracowywana, obecnie robią podwórko i kącik dziecięcy(kute ogrodzenie, stoliki, jakieś zadaszenie) na stronie jest pokazany środek babka ma masę pomysłów, jej dekoracje i zaangażowanie robią wrażenie
http://www.pasja-nysa.pl/

Cytat:
Witaj U nas wszystkie PM są mile widziane .
Stary 2011-03-31, 13:31   #4725
justiii87
Zakorzenienie

Jestem w lekkim szoku!
Pochodzę z Mazowsza i niestety u Nas ceny za talerzyk od osoby zaczynają się od 160 zł na 2011 rok a na 2012 – 180 zł od osoby + 20-30% wzrostu cen z powodu podwyżki, a za poprawiny dodatkowo trzeba płacić. Sal w moim mieście i w obrębie 30 km jest pełno można wybierać i przebierać z tym problem nie ma - zamawiając sale na 1, 5-2 lata z zespołem jest to samo.
Temat wesel jest u mnie poruszany od 15 lat, bo moi rodzice się tym zajmują. Z Młodymi mam do czynienia od kwietnia do listopada w soboty i w tygodniu na plenerach, więc temat przygotowań wesel, co zrobić a czego nie mam w jednym palcu.
Co do jedzenia też nie mamy z tym problemu, bo mój przyszły szwagier ma sale weselną i firmę cateringową, więc o jedzenie się nie martwiliśmy gorzej było z salą, bo jego sala jest za mała na Naszą ilość osób a chcieliśmy bardzo żeby On nam robić wesele, więc musieliśmy szukać sali, na którą pozwolą wejść z własnym cateringiem. Ceny wynajęcia samej Sali zaczynały się od 5 do 10 tyś, więc mieliśmy trochę jazdy żeby poszukać czegoś ładnego i w rozsądnej cenie. Chcieliśmy żeby przy Sali były pokoje, bo gości będziemy mieli z całej Polski a nie chcieliśmy żeby rano po weselu był problem z kierującymi.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:40   #4726
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny U mnie po wczorajszym deszczu dzisiaj swieci slonce )) A TZ konczy magisterke, jutro oddaje!!!!!!!!!
gratulacje dla Tż

Cytat:
witaj 10 lat to szmat czasu
Stary 2011-03-31, 13:50   #4727
Mała999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
NightButterflyVIP świat jest mały, prawda?
A co do mieszkania po ślubie to zanosi sie na mieszkanie u tsciów. Mój TŻ to jedynak i bedziemy miec dla siebie całe duze pierto z osobnym wejsciem. Tesciow a jest ok( na razie) ,tescia charakter mi średnio podchodzi ale mysle ze jakos sobie w droge wchodzic nie bedziemy.
Wogole nie wiem jak to u was jest ale gdy ja przyjezdzam do TZ to chce z nim spędzić czas i jakos tak lubimy siedziec u niego w pokoju, takie mamy gdniazdko i tam lubie znim przybywać ale jego rodzice ciagle szukaja kontaktu ze mna. No rozumiem ze chca nie poznać bo niebawem bede członkiem ich rodziny ale kurcze no przyjezdzam do niego czy do jego rodziców?? U mnie w domu czegos takiego nie ma, mama przyjdzie sei przywitac, zaptac co tam słychac ale kurde nie jest upierdliwa. Noooooo wyzaliłam sie
My chyba będziemy mieszkać u mnie Ja się będę lepiej czuła, a mój TŻ dogaduje się z moim tatą lepiej niż ze mną

Ja mam podobnie. Do niego przychodzę rzadko, ale jak już to siedzę z jego rodzicami, a jak rodzice mają gości to jeszcze z nimi A ja się tego strasznie krępuję... Tłumaczę mu to ciągle, ale n tego nie rozumie

Moi rodzice do mojego pokoju bardzo rzadko wchodzą- mieszkam na krańcowym pokoju i mama jak coś chce to do mnie dzwoni (oprócz tego, że mój TŻ czasem najpierw do rodziców idzie, a dopiero potem do mnie, ale nie ma tak żebyśmy ciągle siedzieli z nimi.)

Witaj kootek_mamrotek
Zazdroszczę zapraszania większej liczby znajomych niż rodziny. Ja też nie utrzymuję kontaktu z... chyba większością, ale u nas tak to już jest, że trzeba zaprosić ciocie i wujków i jeszcze ciocie wujków Myslę, że uda mi się wywalczyć nie zapraszanie dalekich sąsiadów (u nas sąsiedzi to nawet Ci którzy mieszkają kilkaset metrów wyżej czyli ok 10 rodzin
A wesele robię na około 200 osób i to bez szaleństw typu połowa znajomych z roku

http://s10.suwaczek.com/20120908560214.png

http://www.suwaczek.pl/cache/179e0294f1.png

Edytowane przez Mała999
Czas edycji: 2011-03-31 o 13:58
Mała999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:51   #4728
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Dzieńdoberek!!!
Sama w pewnym momencie rozglądałam się za zespołami z Opolskiego, ale okolice Krapkowic i Kędzierzyna. Gdzies tam mam pare namiarów, więc jak chcesz moge Ci przesłać. Gdyby nasz zespł nie miał wolnego terminu wzięlibyśmy zespół z Głogówka soprano.art.pl.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:52   #4729
melod_y
Zakorzenienie

Ajć ! Robiłam wielocytowanie i mi nie wyszło

Irmelin333- Mam nadzieje że nie wystraszyłam Cię zbytnio tym panem.. No ale trudno jest jak jest. Jeśli chcecie możecie rozglądać się za inna salą. Ja teraz widze i na prawde w lecie bardzo dużo się zwalnia terminów.. A na wasz październik myślę że spokojnie znajdziecie.. Ale to już od Was zależy.
Jeśli zostaniecie u Pana Chmurki to może pogadajcie z menadżerem o dokładniejsze szczegóły jak to tam wygląda. Po z tym Ch. podobno nie ma co gadać. A sam fakt że wiesz już co może się tam stać jest bardzo dobry. Poprosisz kgoś z rodziny aby pilnował pewnych spraw- alkoholu, jedzenia... Tylko tak stresować się niepotrzebnie?
Fotograf mówił nam tak że wtedy z tym innym jedzeniem wyszło dlatego że dzień wcześniej mieli jakiś bankiet czy coś i im to jedzenie zostało- więc dali je na wesele... masakra jakaś...

jagodzia133 - uwierz mi że tu nie chodzi o to żeby tam na stołach jedzenie zbyt długo nie siedziało i że nie wolno takiego jedzenia dać gościom
Wszytko idzie do zamrażalki i będzie na kiedy indziej. O to chodzi.

A co do mojego pijącego zespołu napisali mi że piją w umiarze bo wszystko jest dla ludzi i że jakby nie skończyli wesela przez alkohol to by stracili renomę, a renomę łatwiej stracić niz zyskać.
Na co im odpisałam że w takim razie niestety podziękujemy chociaż na prawde podobał Nam się ich zespół, ale szukamy takiego który swoją prace traktuje poważnie i nie będzie spożywał alkoholu w czasie jej wykonywania. I dodałam że z umiarem różnie bywa bo każdy ma inne granice...

Cóż. czyli szukam dalej.... Może nie powinnam tak im pisać i może przesadzam i moze napiliby się 2 kieliszki... Ale nie potrzebuje kolejnego stresu w dniu slubu.

PANI FOTOGRAF ZE SZCZAWNICY WSPANIAŁA! Szkoda że własnie dzisiaj dostałam umowe od swojej....

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-31 o 13:59
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:59   #4730
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
wiedziecie co dziewczynki moje kochane, które mi tak otuchy dodawały dzisiaj, był umnie TŻ - wkońcu dało mu rady
wykupił chyba cała kwiaciarnie no i mnie przeprosił, powiedział że nie mógl już wytrzymać tego że byłam taka oschła dla niego, że tęsknił, że dlatego nie ma czasu dla mnie ponieważ chcę pracować jak najdłużej aby mi było po ślubie dobrze i że to wszystko robi dla mnie, oraz że nie obiecuje mi ale będzie się starał pogodzić pracę z wolnym czasem dla mnie, tylko abym nie była zła jak czasami nie da rady, no i że mnie kocha
ciesze się ze już ok oby już nie było takich sytuacji miedzy Wami

my z TŻ em nie mamy cichych dni więc nie umiem sobie tego wyobrazić nawet jakie to musi być ciężkie
Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość

Ja tak sobie myślę, że jeśli ktoś, np. nie ma kasy na to, żeby kupić odpowiednio dużo jakiegoś rodzaju alkoholu/napoju/ciasta/cukierków/owoców itp., to chyba lepiej, żeby w ogóle z tego zrezygnował niż w połowie wesela miałoby zabraknąć. Ale z drugiej strony, trudno przewidzieć na co akurat będą mieli ochotę goście i nie można kupować w megailościach wszystkiego, bo potem nam to zostanie.
Doradźcie mi proszę. Wybraliśmy menu z napojami i są tam napoje niegazowane i woda mineralna (+ kawa i herbata). Nie ma napojów gazowanych. Lokal umożliwia nam dokupienie, ale sam nie oferuje. Ja gazowanego w ogóle nie piję, więc dla mnie mogłoby tego nie być, ale jak myślicie, czy goście będą tego oczekiwać? Hmm... w sumie to ja byłam kiedyś na weselu, gdzie była odwrotna sytuacja - były wyłącznie gazowane napoje i ja nie miałam czego pić. Nie było żadnych soków ani nawet wody. Musiałam ciągle prosić kelnerki o herbatę. Mi się wydaje, że gazowane napoje "wychodzą z mody", ale będą też starsze osoby... Wiecie o co mi chodzi? Jak mi to zostanie, to ja nie będę miała co z tym zrobić, bo moi najbliżsi nie piją gazowanego. A jak kupię mniej, to boję się, że zabraknie. Nie chę, żeby było tak, że ktoś powie "ciotka Zośka dostała Fantę, a dla mnie zabrakło".
rozumiem Cię doskonale bo mam podobny problem u nas są napoje gazowane ale jakoś tak niewiele na osobę - -w każdym razie teoretycznie trzeba dokupić. I właśnie też nie wiem czy faktycznie jest sens.... no ale z drugiej strony jak się okaże że goście zasmakują w gazowanych i zabraknie to będzie kiszka....
nie wiem co Ci poradzić :O
Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Moja Przyjaciółka jest z fotografem i była dopiero na targach (chyba w styczniu???) w spodku, ale ja jeszcze wtedy o ślubie nie myślałam Wiem tylko, że Ona jeździ co roku i to jest tylko w styczniu.... a nie wiem nic o innych miastach? Może rzeczywiście udałoby się Nam kiedyś Razem wyskoczyć Tylko ja muszę wiedzieć z większym wyprzedzeniem...żebym miała szansę bilety lotnicze zabukować
targi w spodku są w lutym i są bardzo fajne, polecam
byliśmy w tym roku bo w przyszłym już za późno dla nas będzie - do lutego to już mam nadzieję większość spraw będziemy mieć zamkniętych

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

Irmelin333 ja póki co choruję na suknię koronkową ale spodobał mi sie też fason takiej jak ma Nena, więc pewnie ostatecznie wyklaruje się wszystko jak ruszę na salony
śliczna ta koronkowa
Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
mi ostatnio jak przeglądałam stronki, spodobaly się te dwie, nie chce nic wymyslnego, wiec obudwie spełniaja moje oczekiwania
pierwsza super
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Dla mnie zespół, który pije na weselu nie może nazywać się profesjonalnym. Człowiek, który pije alkohol w pracy nie ma nic wspólnego z profesjonalistą. Nawet jeśli wypiją tych kilka kieliszków, to i tak jest to ruletka - a może akurat tego dnia jego organizm jest osłabiony i go zetnie i co wtedy? Różnie bywa. Poza tym w pracy należy być trzeźwym, to jest dla mnie podstawa w doborze usługodawców. Także pijącym mówię stanowcze nie.
zgadzam sie w 100%
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
NightButerflyVIP no to jest nas 3 z okolic Katowic
i jeszcze ja
wydaje mi się ze wcześniej jeszcze jakieś dziewczyny były

Witam nowe PMki

Mam dziś wolne i zamiast odpoczywać to od rana coś robię teraz idę się zbierać i na małe zakupy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:08   #4731
jagodzia133
Zakorzenienie

kootek sala świetna i widzę że facetka zajmuje się dekoracją fajnie
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-31, 14:10   #4732
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Melod_y warto trzymać się pewnych zasad. Myślę, że zrozumieją o co Ci chodzi. I tak dobrze, że się przyznali, bo ilu jest taki co mówią, że absolutnie nie piją, a później odwalają nie wiadomo co. Szczerze mówiąc nie wiem, czy nasz zespół pije. Mają świetna renomę, rozchwytywani na prawo i lewo, jeszcze nie słyszałam złej opinii o nich. A wodzirej to i na trzeźwo nieźle zakręcony, więc myślę, że alkohol nie będzie im potrzebny. Oczywiście te kwestie przed weselem jeszcze poruszymy. A flaszeczkę do domu i tak dostaną, ale dopiero po poprawinach.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:12   #4733
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Ajć ! Robiłam wielocytowanie i mi nie wyszło

jagodzia133 - uwierz mi że tu nie chodzi o to żeby tam na stołach jedzenie zbyt długo nie siedziało i że nie wolno takiego jedzenia dać gościom
Wszytko idzie do zamrażalki i będzie na kiedy indziej. O to chodzi.

PANI FOTOGRAF ZE SZCZAWNICY WSPANIAŁA! Szkoda że własnie dzisiaj dostałam umowe od swojej....
u mnie wszytko wywalali co było ze stołów a to co z lodówek to szło dalej do obrotu tak samo z niewydanymi daniami-na drugi dzień było to jako szef kuchni poleca albo jako obiady pracownicze. także to zależy od lokalu.
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-31, 14:14   #4734
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Mała999 Pokaż wiadomość

Witaj kootek_mamrotek
Zazdroszczę zapraszania większej liczby znajomych niż rodziny. Ja też nie utrzymuję kontaktu z... chyba większością, ale u nas tak to już jest, że trzeba zaprosić ciocie i wujków i jeszcze ciocie wujków Myslę, że uda mi się wywalczyć nie zapraszanie dalekich sąsiadów (u nas sąsiedzi to nawet Ci którzy mieszkają kilkaset metrów wyżej czyli ok 10 rodzin
A wesele robię na około 200 osób i to bez szaleństw typu połowa znajomych z roku
Ja też mam dużą rodzinę, od strony taty - siedmioro rodzeństwa, każdy średnio 3 dzieci - już dorosłych, połowa już założyła swoje rodziny, ale są tacy, którzy np nie odwiedzili nas od 13 lat dla mnie to nie rodzina, mimo, że bliska, taki wujek czy ciotka nic o mnie/nas nie wie, wolę zaprosić grupę przyjaciół, z którymi spotykamy się regularnie przynajmniej wiem, że dobrze się będziemy czuć w takim towarzystwie. Jest to przemyślane, utwierdzaliśmy się w tym przekonaniu przez kilka lat, nie chcę mieć rodziny na siłę dlatego też podyktowaliśmy takie warunki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek!!!
Sama w pewnym momencie rozglądałam się za zespołami z Opolskiego, ale okolice Krapkowic i Kędzierzyna. Gdzies tam mam pare namiarów, więc jak chcesz moge Ci przesłać. Gdyby nasz zespł nie miał wolnego terminu wzięlibyśmy zespół z Głogówka soprano.art.pl.
w przyszłym tyg, jak będę mieć poranną zmianę to posiedzę z TŻ i przestudiujemy fora i internet.

Macie w planach kamerzystę?
Stary 2011-03-31, 14:17   #4735
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Melod_y warto trzymać się pewnych zasad. Myślę, że zrozumieją o co Ci chodzi. I tak dobrze, że się przyznali, bo ilu jest taki co mówią, że absolutnie nie piją, a później odwalają nie wiadomo co. Szczerze mówiąc nie wiem, czy nasz zespół pije. Mają świetna renomę, rozchwytywani na prawo i lewo, jeszcze nie słyszałam złej opinii o nich. A wodzirej to i na trzeźwo nieźle zakręcony, więc myślę, że alkohol nie będzie im potrzebny. Oczywiście te kwestie przed weselem jeszcze poruszymy. A flaszeczkę do domu i tak dostaną, ale dopiero po poprawinach.
tylko teraz zastanawiam się czy nie mogłam tego inaczej rozegrac. Na prawde podobał mi się ten zespół i nie wiem jak to z tym alko u nich na prawde wygląda.. I na necie widze dobre opinie o nim...
Zawsze mogłabym po prostu nie dać im wódki na stół to by nie mieli co pic..

Zastanawiam się czy nie przesadziłam.. Ale pytałam inne zespoły i dla nich oczywistym było że nie piją.. Stąd to moje zdziwienie i zawiedzenie...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

kootek_mamrotek - tak kamerzysta u Nas będzie w kościółku i w dzien wesela + plener

Stary 2011-03-31, 14:17   #4736
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam dużą rodzinę, od strony taty - siedmioro rodzeństwa, każdy średnio 3 dzieci - już dorosłych, połowa już założyła swoje rodziny, ale są tacy, którzy np nie odwiedzili nas od 13 lat dla mnie to nie rodzina, mimo, że bliska, taki wujek czy ciotka nic o mnie/nas nie wie, wolę zaprosić grupę przyjaciół, z którymi spotykamy się regularnie przynajmniej wiem, że dobrze się będziemy czuć w takim towarzystwie. Jest to przemyślane, utwierdzaliśmy się w tym przekonaniu przez kilka lat, nie chcę mieć rodziny na siłę dlatego też podyktowaliśmy takie warunki

w przyszłym tyg, jak będę mieć poranną zmianę to posiedzę z TŻ i przestudiujemy fora i internet.

u mnie będzie wujek ;p nie jest profesjonalistą po rodzinie kręcił wesela, umie zrobić jakiś początek koniec przejścia itd. taki mi w zupełności wystarczy i tak częściej wraca się do zdjęć niż do filmu. Ale to moje zdanie
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-31, 14:21   #4737
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
u mnie wszytko wywalali co było ze stołów a to co z lodówek to szło dalej do obrotu tak samo z niewydanymi daniami-na drugi dzień było to jako szef kuchni poleca albo jako obiady pracownicze. także to zależy od lokalu.
Ale to jest jakieś nie do ogarnięcia. Czy to nie MY płacimy za jedzenie? A oni sobie i tak robią z nim co chcą?
Zapłaciłam więc moge sobie nawet do kosza wywalić albo nie wiem psu dac :P
Dla mnie taki właściciel to nie właściciel... Jeszcze mówi jaki on to biedny i że dlatego nie wydaje jedzenia ale na ful wypas hotel **** miał pieniądze??
Coś na prawde jest nie tak skoro tyle narzekań się słyszy.. A szkoda bo ma na prawde wspaniałe lokale w stylu góralskim w pięknych okolicach (przynajmniej te dwa w lipnicy)....

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-03-31 o 14:23
Stary 2011-03-31, 14:25   #4738
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Ale to jest jakieś nie do ogarnięcia. Czy to nie MY płacimy za jedzenie? A oni sobie i tak robią z nim co chcą?
Zapłaciłam więc moge sobie nawet do kosza wywalić albo nie wiem psu dac :P
Dla mnie taki właściciel to nie właściciel... Jeszcze mówi jaki on to biedny i że dlatego nie wydaje jedzenia ale na ful wypas hotel **** miał pieniądze??
Coś na prawde jest nie tak skoro tyle narzekań się słyszy.. A szkoda bo ma na prawde wspaniałe lokale w stylu góralskim w pięknych okolicach (przynajmniej te dwa w lipnicy)....
a zapłaciłaś już zaliczkę??
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-31, 14:29   #4739
melod_y
Zakorzenienie

tu nie o mnie mowa tylko o Irmelin333 bo niestety ja jestem z okolic gdzie dużo się mówi o właścicielu u którego wynajęła lokal...

Stary 2011-03-31, 14:31   #4740
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście . Ale takiego normalnego, żeby po prostu był. Płacimy 1600zł za 2 dni wraz z plenerem .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości