Krakowianki po dziesięciokroć ;) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 13:16   #2281
SdC
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Zrobię sobie rezonans może mam jakieś zmiany w mózgu Słyszałam o przypadku kolesia, któremu nowotwór uciskał mózg i miał coraz bardziej wymyślne upodobania seksualne, zaczął od pedofilii, potem guz wycięto i było ok, guz urósł (bo nie wycieli całości) i znowu wrócił do perwersji, ponowna operacja załatwiła sprawę

Z tym blogowaniem to w ogóle masakra Zdrobień też nie lubię takich typu :"pieszczoszku"
I ten... I ja się nie zakochałam od dawnaaaaaa.
Dlatego ja swojemu powiedziałam, że akceptuję tylko "Kochanie" .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:18   #2282
Malla
Nie depcze krokusów

Ja nie akceptuję tylko cudzego imienia
Stary 2011-03-31, 13:18   #2283
2016070953
Konto usunięte

"kochanie" jak najbardziej ale zalezy jakim tonem to się wypowiada i w jakim kontekście
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:19   #2284
gg22
Zakorzenienie

Ecrulo ja Cię rozumiem i wcale nie oceniam. Mało tego- w Twoich słowach odnajduję swoje podejście do życia i związków.
Sama dokładnie tak myślałam zanim poznałam P. zanim otworzyłam dla niego serce.
Przez 5lat byłam sama uważając że świetnie sobie sama daję radę, że bez sensu jest tracić swój czas na kogoś kto nie spełnia moich wymagań, że nie fair jest tracić czas tego kogoś. I nie plątałam się w związki, zlewałam facetów bo właściwie z miejsca wiedziałam, że coś w nim "szwankuje", skupiłam się na sobie, na swoich celach i wydawało mi się że dokładnie wiem czego chcę, że moje podejście jest słuszne i zdrowe. Dopiero potem okazało się, że to tylko powierzchownie było zdrowe, że tak głęboko, w środku, wszystko było poharatane i to jak żyłam i jakie miałam podejście do związków wynikało właśnie z tego, co zagrzebałam i zamurowałam.
Mówię tu o sobie nie twierdząc, że z Tobą jest tak samo.

Cytat:
Ja nie wiem czemu zaraz wszyscy mówią, że się asekuruję, kiedy ja się boję, że kogoś skrzywdzę. To chyba asekuruję kogoś co nie?
teoretycznie tak, ale czy jednocześnie nie jest to właśnie chronieniem samej siebie? Człowiek z założenia ma instynkt samozachowawczy, który przede wszystkim i w pierwszej kolejności chroni jego tyłek.

Cytat:
Nie wiem skąd pomysł żebym się rzucała w każde ramiona, które chcą mnie przytulić
nikt nie mówi że powinno się to robić. byłoby to nawet bardzo głupie

Cytat:
Miałam nauczkę, dałam facetowi szansę, do teraz nie potrafi odchorować.
to właśnie wywnioskowałam z Twoich postów- jeszcze nie odchorowałaś tego, co kiedyś się zdarzyło.

Cytat:
Nie chcę sprawiać komuś przykrości, bo "chciałam sprawdzić czy umiem z kimś być."Póki jest dobrze jak jest, to ja nie widzę powodów żeby sobie na siłę faceta szukać, świetnie sobie radzę, niczego mi nie brakuje, więc po co? Bo ludzie gadają? Niech gadają. Wolę być sama niż wplątać się w związek w którym będą same kłótnie, zdrady, rozwody, rozstania, powroty. Dodatkowe emocje zapewniam sobie kolejnymi kierunkami, po których mam papier, a po 3 latach z facetam nie mam nic oprócz jakiś tam miłych wspomnień. Dla mnie nie warto.
dla mnie to co napisałaś potwierdza to co ja napisałam wyżej

Cytat:
Może są ludzie, którzy lubią tracić swój czas: rok, dwa lata na związek, potem się rozstać dla mnie to bez sensu, nie mogę sobie pozwolić na taką stratę czasu.
jestem pewna że nikt nie lubi, ale chyba na tym to polega żeby metodą prób i błędów dojść do tego co tak na prawdę nas uszczęśliwia.
Bo przecież w ten sposób- popełniając błędy, poznając innych ludzi i ucząc się siebie nawzajem człowiek uczy się życia i poznaje siebie.

Cytat:
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "zakochać się" myślę racjonalnie, jeśli kadnydat nie spełnia wymogów, które umożliwią mi życie z nim to się za to nie biorę, nie mam klapków na oczach zwanych "miłość", bo więcej szkody z tego przyjdzie niż pożytku.
a nie wynika to ze strachu? lepiej być racjonalnym bo to jest łatwiejsze, mniej boli, nie zaskoczy niż pozwolić sobie na zakochanie, które jest wielką niewiadomą?

Cytat:
Nie każda kobieta musi się zakochiwać i chcieć z kimś być, są też mniej standardowe kobiety, np. ja.
oczywiście że tak
mało tego- zawsze sądziłam, że racjonalne podejście w życiu, a już wybranie życiowego partnera z rozsądku jest bardzo dobrym posunięcie niemal w 100% gwarantującym spokojne życie. Może bez podniet i szaleństw, ale dającym spokój, bezpieczeństwo i stabilizację. Tylko że wszystko to wzięło w łeb jak pewnego dnia okazało się,, że się kocha.

Każdy ma swoje przejścia, poglądy i sposób na życie. Co dla jednego jest dobre i słuszne nie musi sprawdzić się u drugiego
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:22   #2285
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Ecrulo
Dodatkowe emocje zapewniam sobie kolejnymi kierunkami, po których mam papier, a po 3 latach z facetam nie mam nic oprócz jakiś tam miłych wspomnień.
Nie rozumiem, czemu facet miałby przeszkadzać w uzyskaniu tych 3 papierów...
Stary 2011-03-31, 13:23   #2286
SdC
Zakorzenienie

ecrulo, ja mam faceta, a nie czuję się jakoś specjalnie standardowa .

Dajmy jej czas, na każdego przyjdzie kolej .
Stary 2011-03-31, 13:32   #2287
2016070953
Konto usunięte

Malla, bo niektórzy faceci mogą postawić ultimatum, że albo oni albo studia, poza tym faceci boją się kobiet inteligentnych, mających wysokie aspiracje.
Stary 2011-03-31, 13:33   #2288
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Malla, bo niektórzy faceci mogą postawić ultimatum, że albo oni albo studia, poza tym faceci boją się kobiet inteligentnych, mających wysokie aspiracje.
Bzdura
Stary 2011-03-31, 13:40   #2289
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Ecrulo ja Cię rozumiem i wcale nie oceniam. Mało tego- w Twoich słowach odnajduję swoje podejście do życia i związków.
Sama dokładnie tak myślałam zanim poznałam P. zanim otworzyłam dla niego serce.
Przez 5lat byłam sama uważając że świetnie sobie sama daję radę, że bez sensu jest tracić swój czas na kogoś kto nie spełnia moich wymagań, że nie fair jest tracić czas tego kogoś. I nie plątałam się w związki, zlewałam facetów bo właściwie z miejsca wiedziałam, że coś w nim "szwankuje", skupiłam się na sobie, na swoich celach i wydawało mi się że dokładnie wiem czego chcę, że moje podejście jest słuszne i zdrowe. Dopiero potem okazało się, że to tylko powierzchownie było zdrowe, że tak głęboko, w środku, wszystko było poharatane i to jak żyłam i jakie miałam podejście do związków wynikało właśnie z tego, co zagrzebałam i zamurowałam.
Mówię tu o sobie nie twierdząc, że z Tobą jest tak samo.

teoretycznie tak, ale czy jednocześnie nie jest to właśnie chronieniem samej siebie? Człowiek z założenia ma instynkt samozachowawczy, który przede wszystkim i w pierwszej kolejności chroni jego tyłek.

to właśnie wywnioskowałam z Twoich postów- jeszcze nie odchorowałaś tego, co kiedyś się zdarzyło.

jestem pewna że nikt nie lubi, ale chyba na tym to polega żeby metodą prób i błędów dojść do tego co tak na prawdę nas uszczęśliwia.
Bo przecież w ten sposób- popełniając błędy, poznając innych ludzi i ucząc się siebie nawzajem człowiek uczy się życia i poznaje siebie.

a nie wynika to ze strachu? lepiej być racjonalnym bo to jest łatwiejsze, mniej boli, nie zaskoczy niż pozwolić sobie na zakochanie, które jest wielką niewiadomą?

Każdy ma swoje przejścia, poglądy i sposób na życie. Co dla jednego jest dobre i słuszne nie musi sprawdzić się u drugiego
No, nie spotkałam takiego faceta, jeszcze żebym czuła, że chcę bardzo spróbować. Przecież nie mówię, że nie spotkam, bo coś. Nie spotkałam, na siłę nie będę szukać, jak się zdarzy to się zobaczy. Więc nie widzę najmniejszego problemu.

Jasne w pewien sposób chronię też siebie, żeby mieć spokój i nie musieć czytać wiadomości beznadziejnie zakochanego faceta, bo to frustrujące. Jednak bez wątpienia on cierpi bardziej niż ja, bo mnie to tylko wkurza i irytuje. Nie chcę by się historia powtórzyła.

Fakt nie odchorowałam, bo na tego faceta nawet nie zachorowałam. Był błędem i tyle. Nie chcę komuś znowu zepsuć życia przez to, że chciałam zobaczyć, że coś we mnie ludzkiego jest. Po co?

Teraz jestem szczęśliwa. Nie żądam od losu więcej, bo dostanę jeszcze po tyłku za chciwość. Dziękuję, ale facetów zostawiam, jak narazie, innym kobietom Przecież kobiet jest więcej niż facetów, któreś muszą być same, prawda? Nie mówię, że zawsze będę sama, bo tego nie wiem. Teraz mam inne priorytety- ja jestem swoim priorytetem i nie mam potrzeby komplikowania sobie życia drugą osobą.

Myślisz, że nie chciałam się zakochać? Ze dwa lata temu myślałam, że jestem popsuta i próbowałam sobie dawać szansę, chciałam się zakochać, próbowałam i nic. Po prostu dla mnie nie ma czegoś takiego jak zakochanie. Nie muszę iść za tłumem, bo komuś się to nie podoba. Więc czemu mam się bać czegoś co nie istnieje? To tak jak z duchami? Totalnie irracjonalne.

Uważam, że tak jak jest jest dla mnie bardzo dobre. Nie mam potrzeby zmian, a jak się potrzeba pojawi, wezmę się do roboty. Póki co nie zamierzam tego robić, bo ktoś ma mnie za dziwną/nie rozumie/analizuje mnie i szuka jakiś błędów. Jestem taka i dobrze mi z tym, a to najważniejsze. Facet nie jest moim dopełnieniem, a przynajmniej nie znam takiego. Powtórzę: nie wykluczam, że taki się pojawi. Nie mam potrzeby próbowania 10 związków, by za 11 podejściem znaleźć to coś. Postoję, poczekam, jak przyjdzie czas, to przyjdzie, a jak nie, to płakać nie będę. Umiem żyć ze sobą, a to postawa do bycia z kimś. Za to znam ludzi, którzy nie potrafią żyć sami ze sobą, a seriami pakują się w kolejne związki, które upadają. Bo jak można umieć być z kimś, nie umiejąc być ze sobą?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, czemu facet miałby przeszkadzać w uzyskaniu tych 3 papierów...
Nie znam na tyle cierpliwego faceta, który godziłby się na spotkania co dwa tygodnie. Znasz? Ja tylko randkowałam i jak seriami odmawałam spotkań, bo studia, bo zajęcia, bo zmęczona, bo nauka, to po jakimś czasie to zaczynąło irytować. Tutaj leży pies pogrzebany. A gdy mam chwilę wolną w tygodniu, to wolę poświęcić ją sobie, niż komuś.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
ecrulo, ja mam faceta, a nie czuję się jakoś specjalnie standardowa .

Dajmy jej czas, na każdego przyjdzie kolej .
Zatem jak większość

Ja nigdy nie powiedziałam, że to się nie zmieni. Mam świadomość, że może się zmienić, ale nie mam potrzeby przyspieszać, kiedy jest bardzo dobrze jak jest.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:43   #2290
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Nie znam na tyle cierpliwego faceta, który godziłby się na spotkania co dwa tygodnie. Znasz?
Znam Jeśli tylko się go uświadamia, że faktycznie wynika to z braku czasu, a nie spławiania.
Stary 2011-03-31, 13:47   #2291
ecrulo

Cytat:
Znam Jeśli tylko się go uświadamia, że faktycznie wynika to z braku czasu, a nie spławiania.
No to ciekawam gdzie tacy rosną Bo nie podobało się to tym, z którymi się spotykałam. Nie wiem czy myślisz, że nie uświadamiam. Zawsze gram fair i na początku mówię: nie mam czasu, więc spotkania będą rzadkie, nie wierzę w miłość więc nie licz, że Ci kiedyś ją wyznam, nie jestem Twoją własnością i nią nigdy nie będę. Decyduj, czy chcesz się widywać z kimś takim, raz na jakiś czas, bo moje studia, siłownia i ja zawsze będziemy przed Tobą. Nic nie poradzę na to

Stary 2011-03-31, 13:47   #2292
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
gg22 bzyczy
kiedyś taki jeden mówił do mnie "brzoskwinko" i za to go spławiłam
tak myślałam:/
nie przetrawiłabym "brzoskwinki"

Cytat:
Ja nie akceptuję tylko cudzego imienia
słuszne

Cytat:
jak ze wszystkim nie jest to regułą, ale sporo się boi bo się musi gimnastykować przy inteligentnych. A z drugiej strony zastanawia mnie fakt, że wielu po prostu śmieje się z głupich panien i żaden z taką nie chce być.
gdyby mi postawił takie ultimatum i zabronił się rozwijać to nie byłby dla mnie nic wart.

Ecrulo- Twoje życie, Twoje zdanie
ja też uważam, że kiedyś gdzieś po drodze zmieni Ci się podejście.
Ważne że teraz jest Ci tak dobrze i już
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:50   #2293
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
No to ciekawam gdzie tacy rosną
Mój brat
Stary 2011-03-31, 13:50   #2294
Ineso
Matka Smoka

...Śpiewam, śpiewam, w imieniu dam......aaaaa

A tak poza tym, to jakbym usłyszała po rozstaniu od faceta, że ,,stracił na mnie czas" to
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:52   #2295
ecrulo

Cytat:
Mój brat
Jak dobrze pamiętam, zajęty To się nie liczy !

Dzisiaj jest taka pogoda, że muszę zjeść coś słodkiego, bo czuję, że zaraz na twarz padnę.

Shiruvii,
Wymierzyłam sobie wczoraj karę: nie poszłam na siłownię

Stary 2011-03-31, 13:57   #2296
Malla
Nie depcze krokusów

Ecrulo - nie wiem, czy zajęty, oni regularnie schodzą się i rozchodzą, bo ona chce go widzieć codziennie, a on chce mieć własną przestrzeń...
Stary 2011-03-31, 14:00   #2297
ecrulo

Cytat:
Ecrulo - nie wiem, czy zajęty, oni regularnie schodzą się i rozchodzą, bo ona chce go widzieć codziennie, a on chce mieć własną przestrzeń...
O właśnie to ! Ja też chcę mieć własną przestrzeń, ech.

Stary 2011-03-31, 14:03   #2298
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
no to ciekawam gdzie tacy rosną bo nie podobało się to tym, z którymi się spotykałam. Nie wiem czy myślisz, że nie uświadamiam. Zawsze gram fair i na początku mówię: Nie mam czasu, więc spotkania będą rzadkie, nie wierzę w miłość więc nie licz, że ci kiedyś ją wyznam, nie jestem twoją własnością i nią nigdy nie będę. Decyduj, czy chcesz się widywać z kimś takim, raz na jakiś czas, bo moje studia, siłownia i ja zawsze będziemy przed tobą. Nic nie poradzę na to
i ja !
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2011-03-31 o 14:08
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:18   #2299
2016070953
Konto usunięte

nie chodziło mi o typową głupią pannę, tylko o kobietę,która jest mało bystra i procesy myślowe ma powolne i jest niezbyt rozgarnięta, taka co facet poczuje że może nią rządzić, tzw. kobieta uległa itp.
Poza tym zbyt częste spotkania by mnie irytowały. Poznałam kiedyś kolesia któremu się ubzdurało że ja z nim chodzę i chciał spotykać się ze mną codziennie. Bardzo ponoć przeżył jak mu powiedziałam że jest tylko kolegą. Wariactwo.
Stary 2011-03-31, 14:56   #2300
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Dostałam wyróżnienie w konkursie Rossmanowskim

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:02   #2301
2016070953
Konto usunięte

gratulacje
Stary 2011-03-31, 15:04   #2302
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Dlatego ja swojemu powiedziałam, że akceptuję tylko "Kochanie" .
to tak jak i ja, mamy jeszcze jakieś tam swoje określenia, ale nigdy "kotku", "żabko", "misiaczku"... nie-eee....

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:10   #2303
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
to tak jak i ja, mamy jeszcze jakieś tam swoje określenia, ale nigdy "kotku", "żabko", "misiaczku"... nie-eee....
O te "swoje określenia" już nie dopytuję .
Stary 2011-03-31, 16:08   #2304
rejected_darling
Raczkowanie

Cytat:
O te "swoje określenia" już nie dopytuję .
słodki mój orzechu, me źródło uśmiechu.....

p.s. ja się ze swoim swego czasu widywałam raz na 2 miesiące ale to dlatego, że trzeba było najpierw uzbierać na bilet lotniczy, żeby się zobaczyć...
rejected_darling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:27   #2305
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

ecrulo, a ja się nie ukarałam

Zgadnijcie kto właśnie wylądował w Krakowie i siedzi na walizce

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:36   #2306
lalaith
Zakorzenienie

Wpadłam się tylko przywitać pomiędzy jedną pracą a drugą, a więc:
Czeeeść
Stary 2011-03-31, 16:36   #2307
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Hmm.. W sumie u nas funkcjonuje "Mysza" w obie strony, ew. "Kochanie", ale nic poza tym
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:38   #2308
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Dostałam wyróżnienie w konkursie Rossmanowskim
Gratki
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:43   #2309
ecrulo

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
ecrulo, a ja się nie ukarałam

Zgadnijcie kto właśnie wylądował w Krakowie i siedzi na walizce
A ja mam same dobre wieści, kuferki dzisiaj przyszły i dostałam mail od BU, że dzisiaj wysłali zamówienie

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Hmm.. W sumie u nas funkcjonuje "Mysza" w obie strony, ew. "Kochanie", ale nic poza tym
Obie ? : o Nie we trzy strony?

Stary 2011-03-31, 16:43   #2310
lalaith
Zakorzenienie

Ja się z facetem spotykałam właśnie średnio raz na tydzień-dwa i było ok.

Wcześniej się spotykałam z facetem codziennie i to nie było ok

ecrulo to jak przyjdzie BU to ja odbiorę wszestko naraz

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości