Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 23:14   #2341
Magdallen
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez enviee Pokaż wiadomość
Mnie się styl super karo zupełnie nie podoba. Już mi się nie podoba. Kiedyś ubierała się fajnie, teraz ma być tylko modnie. I jeszcze te miny do zdjęć i pozy jakby się miała zaraz przewrócić
Kiedyś jej blog był moim ulubionym. Ale ostatnio jakoś mam wrażenie, że nie ma w nim w ogóle jej stylu, a jedynie zestawy prawie identyczne, jak w gazetach. Szkoda

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
podpowiem nieśmiałym
mowa o charlize-mystery, czyli naszej super-karo, mam rację?

dla mnie wyglądała kapitalnie,

nie rozumiem, czyli już nie założysz pomarańczowej bluzki, bo pojawiła się na popularnych blogach?
mnie akurat podoba się ten trend i niech się wysypują wspomniane klony nareszcie będzie wesoło i kolorowo,
choć i tak myślę, że słowo wysyp to duża przesada.
Nie to, że nie założę. Chciałam przez to powiedzieć, że zastanawiałam się, jak zaadaptować ten trend tak, żeby było i modnie, i po mojemu. A rozwala mnie nie sam trend, ale sposób noszenia go przez niektóre osoby - kopia zestawu z pokazów.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 23:37   #2342
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Trzeba znać umiar i swój typ kolorystyczny
Ja mam taką zasadę, że ostre kolory wprowadzam latem jedynie jako dodatki - torebki, buty, bransoletki tudzież jako kolor lakieru do paznokci
Moją delikatna urodę szpeciłby pomarańcz czy wściekły róż, opalone brunetki mogą sobie w tym temacie pozwolić na więcej

Właśnie o to mi chodzi Wiele moich koleżanek w czasie mody na pudrowości krytykowało np moje kolorowe szpilki jako całkiem passe, a teraz gdy moda się zmieniła kupują na potęgę neonowe ciuszki
szczerze mówiąc mysle ze tu wlasnie jest problem, większosc kobiet nawet nie zastanawia się nad tym ze są okreslone typy kolorostyczne i każda urodę można pod jakis podpasowac. pewnie wyglada to tak, ze zobaczą na kimś np ten nieszczęsny pomarańcz, zachwycą się jak świetnie na kims wygląda i zakładają same, żeby tez świetnie wyglądac. tylko wiadomo, że tak to niestety nie działa.
ja za to jestem przypadkiem, który naczytał się o typach urody, ale nie potrafię się wciąż do żadnego przypasowac, jedynie wykluczyłam kilka. moja cera i włosy wydają mi się raz ciepłe, raz zimne.... dobieram więc kolory na wyczucie i to z tych które po porstu lubię.

omg, tego sobie kompletnie nie wyobrazam, to znaczy siedzicie sobie na kawie czy gdzieś i one tak nagle: słuchaj Kasiu nie nos tych butów bo przecież takie kolory są nie na czasie. Zobacz, takie pudrowe jak ja mam to powinnas sobie kupic!
???
Stary 2011-03-31, 00:15   #2343
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc mysle ze tu wlasnie jest problem, większosc kobiet nawet nie zastanawia się nad tym ze są okreslone typy kolorostyczne i każda urodę można pod jakis podpasowac. pewnie wyglada to tak, ze zobaczą na kimś np ten nieszczęsny pomarańcz, zachwycą się jak świetnie na kims wygląda i zakładają same, żeby tez świetnie wyglądac. tylko wiadomo, że tak to niestety nie działa.
ja za to jestem przypadkiem, który naczytał się o typach urody, ale nie potrafię się wciąż do żadnego przypasowac, jedynie wykluczyłam kilka. moja cera i włosy wydają mi się raz ciepłe, raz zimne.... dobieram więc kolory na wyczucie i to z tych które po porstu lubię.
Bo to czasami nie jest proste dopasować do własnej urody odpowiednie kolory i kroje. Ale jakby nie było, ciało mamy jedno, powinniśmy trochę poznać jego słabe i mocne strony. Każdemu może zdarzyć się wpadka, ale takie nagminne podążanie na oślep za modą jest wręcz śmieszne... I nie świadczy o posiadaniu stylu, wręcz przeciwnie.

Ja jestem typowe lato, trzymam się swojej gamy kolorystycznej: wanilia, beż, pudrowy róż, brąz, szarość plus troch koloru: mięta, wrzos, cytryna
czerń ponoć nie dla mnie, ale jak wiadomo jest na tyle uniwersalna że trudno się bez niej obejść
Zresztą ostatnio korzystam głównie z tria beżu, czerni i pudrowego różu.

Cytat:
omg, tego sobie kompletnie nie wyobrazam, to znaczy siedzicie sobie na kawie czy gdzieś i one tak nagle: słuchaj Kasiu nie nos tych butów bo przecież takie kolory są nie na czasie. Zobacz, takie pudrowe jak ja mam to powinnas sobie kupic!
???
Dokładnie na tej zasadzie Jedna mi kiedyś powiedziała, że ośmieszam się w swoich zamszowych czerwonych szpilkach bo teraz nosi się tylko nude
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 08:22   #2344
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Nie to, że nie założę. Chciałam przez to powiedzieć, że zastanawiałam się, jak zaadaptować ten trend tak, żeby było i modnie, i po mojemu. A rozwala mnie nie sam trend, ale sposób noszenia go przez niektóre osoby - kopia zestawu z pokazów.
myślę, że jest wiele możliwości nie tylko ciuchy, mogą być też dodatki, torebka, buty, pasek, bransoleta .. (sama ostatnio założyłam rajstopy )

Cytat:
a ja myślę, że niektóre kobiety po prostu mają w nosie gamy kolorystyczne i te wszelkie zasady, chcą po prostu przetestować coś nowego i postępują własnie zgodnie ze wspomnianą regułką cyt. Ale jakby nie było, ciało mamy jedno, z tą różnicą, że interpretacja jest w drugą stronę

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 08:33   #2345
makeupnotwar
Wtajemniczenie

można nie lubić karo albo innych blogerek (mnie fascynuje ewolucja alice point ), ale trzeba szanować to, że robią coś ciekawego. niby mieszkam w warszawie, a jakoś wysypu trendów i klonów zestawów z wybiegów nie widuję.

wśród nastolatków jest wesoło i kolorowo, ale jakby wszyscy byli wycięci z jednego szablonu - jaskrawe najki, rurki, wielka neonowa torba, lustrzane okulary i czapki over-size.

a na kampusie uw też można lecieć schematami - mroczne babeczki i ich tru faceci bez fantazji, dziewczynki z prawa wszystkie w cielistych płaszczach i kratce berberi na szyi

mało jest ludzi odważnych, ciekawie ubranych. ja tam uwielbiam nietypowe zestawienia, szafiarki zaś, chociaż styl wielu niespecjalnie mi się podoba, uwielbiam za odwagę i zainteresowanie tematem. na moim sfeminizowanym wydziale już jest w miarę, ale ciągle obok stylowych dziewczyn są takie, które uważają że rogowe raybany to szczyt mody, a obok nich stoją dresiary w sportowych bucikach i czapeczce i obowiązkowej bluzie z kapturem. plus jeszcze kupuję różne brzydkie rzeczy, łączę je i wychodzi koszmar, ale jest ok, bo ja się modą nie interesuję

często pojawia się tutaj ten argument i nigdy nie mogę go zrozumieć. nie trzeba śledzić Vouge'a co miesiąc, albo siedzieć na blogach, żeby ubierać się ładnie. a później dziwią się jedna z drugą, że nie przyjmują ich do pracy, a są ubrane ohydnie, garsonka z matury i oldskulowe pantofle

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:02   #2346
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
trupiegi - dziękuję i również pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
mnie też się bardzo w tym zestawieniu podoba
ja generalnie noszę to w czym mi dobrze i w czym się dobrze czuję, a że czasami mam "pecha" i jest to modne to co mam na to poradzic?? z całą pewnością nie założę czegos tylko i wyłącznie dlatego że jest akurat modne (np nie znajdziesz u mnie koturn w panterkę czy w ogóle słynnych czarnych koturn, zeberkowych czy panterkowych, kwiatowych motywów, pierścionków jelonków sarenek i innych dzików etc etc)
Widać to, że podchodzisz selektywnie do mody. Sama też nie lubię panterki, ale kolczyki-jelonki posiadam, bo są takie pocieszne.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:11   #2347
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
Myślę, że większość kobiet, które podążają za modą (nie wszystkie oczywiście) to nie nosi ubrań, bo im się podoba, tylko dlatego, że to jest MODNE. Czasem ciężko znaleźć kogoś, kto rzeczywiście się wyróżnia ponadto napisałam tylko to, co mnie "rozwala" w modzie, więc tym samym nie podoba mi się.
a ja mysle z enikt z nas nie wie takich rzeczy, nie przeprowadzono zadnych badan i to jedynie domysly
mysle ze wiekszosc z kobiet nie zalozy tego, co im sie zwyczajnie nie podoba
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:33   #2348
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Aż poszłam zobaczyć czy wiem o kim mowa oczobijnych pomarańczowych szwedów to ja nie zniese
Ja też
I okazało się, że dobrze myślałam

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
Myślę, że większość kobiet, które podążają za modą (nie wszystkie oczywiście) to nie nosi ubrań, bo im się podoba, tylko dlatego, że to jest MODNE.
Zgadzam się. Świetnym przykładem są rurki - kiedyś tak wyśmiewane, a później noszone z lubością, niezależnie od figury

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:48
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:17   #2349
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
myślę, że jest wiele możliwości nie tylko ciuchy, mogą być też dodatki, torebka, buty, pasek, bransoleta .. (sama ostatnio założyłam rajstopy )
popieram
Kiedyś czytałam też dobrą radę dla dziewczyny, której z racji typu urody (lato) nie pasowały ostre kolory, a czuła się ograniczona gamą przygaszonych barw. Stylistki zaproponowały jej noszenie przygaszonych pasujących jej kolorów przy twarzy i uzupełnianie garderoby w odważniejsze barwy noszone z dala od niej czyli właśnie owe dodatki lub spódnica/spodnie

Cytat:
a ja myślę, że niektóre kobiety po prostu mają w nosie gamy kolorystyczne i te wszelkie zasady, chcą po prostu przetestować coś nowego i postępują własnie zgodnie ze wspomnianą regułką cyt. Ale jakby nie było, ciało mamy jedno, z tą różnicą, że interpretacja jest w drugą stronę
Też zauważyłam, że niektóre dziewczyny są gotowe przefarbować włosy, brwi i założyć kolorowe soczewki - po prostu zakamuflować swój naturalny typ urody, byleby od stóp do głów wpasować się w obowiązujące trendy
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 11:31   #2350
Kate_Mariposa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
a na kampusie uw też można lecieć schematami - mroczne babeczki i ich tru faceci bez fantazji, dziewczynki z prawa wszystkie w cielistych płaszczach i kratce berberi na szyi
Wypraszam sobie, ja mam granatowy ale fakt - chciałam kupić na wyprzedaży karmelowy płaszcz, bo ładnie na mnie leżał, ale zrezygnowałam, bo nie chciałam być klonem 1/2 swojego wydziału... chociaż sam w sobie kolor mi się podoba, ale ja lubię takie rudo-beżowo-karmelowe tonacje.
Może to też wynika z faktu, że ciężko było znaleźć inny kolor niż karmelowy (ewentualnie klasyczny czarny)? Szukałam ładnie skrojonego przejściowego płaszcza w ciemnej zieleni i nie widziałam...
Kate_Mariposa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:22   #2351
sabbatha
Zakorzenienie

tak samo problem jest z fasonami spodni, w sklepach wiekszosc modeli to rurki :<

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:43   #2352
LetniaLemoniada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
tak samo problem jest z fasonami spodni, w sklepach wiekszosc modeli to rurki :<
No teraz jeszcze można uświadczyć dzwonów
Ale to też przechodzenie ze skrajności w skrajność. Lubię proste nogawki i też ciężko mi je znaleźć.

Co do płaszczy to fakt, że wszystkie są beżowe Mi też marzy cię ciemno zielony taki troszkę parkowaty
LetniaLemoniada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:24   #2353
marryme21
Zakorzenienie

Przyznam szczerze,że od dawna obserwuję blog Super Karo i trochę mnie zasmuca jej ewolucja.Kiedyś była naprawdę pomysłowa i oryginalna.Teraz to taka kalka wszystkiego co super-hiper-modne.

No i zauważyłam,że strasznie się oszpeca,właśnie kolory niedobrane do jej jasnego typu urody,eksponujące jej niektóre ,,mankamenty''.Niedawno- ciągle te koturno-kopyta.Jej chudziutki nóżki(nie żeby były brzydkie czy coś) wyglądały,jakby ktoś jej zamocował po 3 cegły na raz do każdej nogi i chciał wrzucić do Wisły.Zupełnie nie pasujące do b.szczupłej i delikatnej sylwetki.
Zresztą,nie zamierzam obrażać Karo,bo uważam ją za sympatyczna osobę,w dodatku ma świetne ,,modelkowe'' warunki na prezentowanie super zestawów,no ale ciut się zapędziła w dziwna stronę,moim skromnym zdaniem.Ja już nie odnajduje inspiracji na jej blogu,niestety.

To samo mogę napisać o Fashionelce,choć jej ubrania są bardziej kobiece,ale też za bardzo hot i brand new,jak dla mnie.No i te reklamy.....

Lubię bloga Gabi1234,faktycznie ma swój styl,wie co lubi i to się chwali.
Mam tak samo-nie założę czegoś co do mnie nie pasuje,tylko dlatego,że jest lansowane wszędzie i przez każdego.
Gabi-można jakoś dostać wstęp na Twój blog?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:42   #2354
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LetniaLemoniada Pokaż wiadomość
No teraz jeszcze można uświadczyć dzwonów
Ale to też przechodzenie ze skrajności w skrajność. Lubię proste nogawki i też ciężko mi je znaleźć.
Cytat:
W sieciówkach tak, ale firmy, które specjalizują się w szyciu jeansów (np. Lee, Wrangler czy Levis) zawsze mają w ofercie różne fasony - rurki, proste i kilka rodzajów rozszerzanej nogawki plus pas na różnej wysokości

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
a ja mysle z enikt z nas nie wie takich rzeczy, nie przeprowadzono zadnych badan i to jedynie domysly
mysle ze wiekszosc z kobiet nie zalozy tego, co im sie zwyczajnie nie podoba
To fakt ale bywa i tak, że niektórym automatycznie zaczyna się podobać to co akurat jest modne
Stary 2011-03-31, 13:42   #2355
Rarrka90
Rozeznanie

dubel

kurde miałam jeden skasować dwa skasowałam ...

ja tez sobie wypraszam!
sama mam granatowy płaszcz, a na "camelowe klony" w seznosie jesień/zima nie mogłam patrzeć natomiast zgadzam się, że na wydziele prawa (Lipowa 4 pozdrawiam ) szczególnie widać epatowanie aktualnymi trenadmi (czekam kiedy pojawią się neony ) niekoniecznie dopasowanymi do urody..
Ah te torby Sabriny Pilewicz, " szale BARBERY", camelowe płaszczyki, RayBany, ubrania zdjęte z manekinów z Zary = tworzące "Drugie (niekoniecznie lepsze) Ja" takiej Modystki

Edytowane przez Rarrka90
Czas edycji: 2011-03-31 o 14:39
Rarrka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:13   #2356
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rarrka90 Pokaż wiadomość
ja tez sobie wypraszam!
sama mam granatowy płaszcz, a na "camelowe klony" w seznosie jesień/zima nie mogłam patrzeć natomiast zgadzam się, że na wydziele prawa (Lipowa 4 pozdrawiam ) szczególnie widać epatowanie aktualnymi trenadmi (czekam kiedy pojawią się neony ) niekoniecznie dopasowanymi do urody..
Ah te torby Sabriny Pilewicz, " szale BARBERY", camelowe płaszczyki, RayBany, ubrania zdjęte z manekinów z Zary = tworzące "Drugie (niekoniecznie lepsze) Ja" takiej Modystki
to ja powiem tak - większość mojej szafy to zara i h&m, z tego prostego powodu, że odnajduję tam to, co akurat chcę, zawsze tam coś dla siebie znajdę a przez to nie marnuję czasu na łażenie po sklepach i szukanie. Do sieciówek mam ok.80km więc mam praktycznie cały dzień "zmarnowany" jak już tam pojadę i chcę coś kupić... wolę ten czas spędzić z dzieckiem, albo na nauce włoskiego. Dlatego wchodzę do 3-4 sklepów i "uciekam". Oczywiście u siebie lubię chodzić po sh, przerabiać itd ale to zajmuje mi max 30 minut, bo ja bardzo szanuję i cenię swój czas. Jak znajdę chwilę to buszuję po ebay'u
Stary 2011-03-31, 14:18   #2357
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Przyznam szczerze,że od dawna obserwuję blog Super Karo i trochę mnie zasmuca jej ewolucja.Kiedyś była naprawdę pomysłowa i oryginalna.Teraz to taka kalka wszystkiego co super-hiper-modne.

No i zauważyłam,że strasznie się oszpeca,właśnie kolory niedobrane do jej jasnego typu urody,eksponujące jej niektóre ,,mankamenty''.Niedawno- ciągle te koturno-kopyta.Jej chudziutki nóżki(nie żeby były brzydkie czy coś) wyglądały,jakby ktoś jej zamocował po 3 cegły na raz do każdej nogi i chciał wrzucić do Wisły.Zupełnie nie pasujące do b.szczupłej i delikatnej sylwetki.
Zresztą,nie zamierzam obrażać Karo,bo uważam ją za sympatyczna osobę,w dodatku ma świetne ,,modelkowe'' warunki na prezentowanie super zestawów,no ale ciut się zapędziła w dziwna stronę,moim skromnym zdaniem.Ja już nie odnajduje inspiracji na jej blogu,niestety.

To samo mogę napisać o Fashionelce,choć jej ubrania są bardziej kobiece,ale też za bardzo hot i brand new,jak dla mnie.No i te reklamy.....

Lubię bloga Gabi1234,faktycznie ma swój styl,wie co lubi i to się chwali.
Mam tak samo-nie założę czegoś co do mnie nie pasuje,tylko dlatego,że jest lansowane wszędzie i przez każdego.
Gabi-można jakoś dostać wstęp na Twój blog?
Dokładnie to samo miałam na myśli, świetna wypowiedź. Warunki dziewczyna ma niezłe, zna się na modzie, ale ostatnio, mam wrażenie, pogubiła się w tym wszystkim, bardziej słucha 'kreatur mody' niż samej siebie.

Jeśli chodzi o kolory, to ja już swoje znalazłam - czerń, biel, chabrowy, czerwony i szary. Praktycznie wszystko mam w tych kolorach. Nie lubię brązu, błękitu, neonowej zieleni i właśnie pomarańczowego.

Gabi1234, podłączam się do prośby .
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:19   #2358
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
W sieciówkach tak, ale firmy, które specjalizują się w szyciu jeansów (np. Lee, Wrangler czy Levis) zawsze mają w ofercie różne fasony - rurki, proste i kilka rodzajów rozszerzanej nogawki plus pas na różnej wysokości

To fakt ale bywa i tak, że niektórym automatycznie zaczyna się podobać to co akurat jest modne
powiem ci, ze jak szukalam spodni w levisie/lee/wranglerze to NIC mi sie nie podobalo i ta cena Tak tak wiem, jakosc itp ale mi szkoda tyle na spodnie. No i jak mówiłam, nie podobał mi się żaden model. Jakoś prostych ciemnych jeansów jak na lekarstwo.

Stary 2011-03-31, 14:41   #2359
Rarrka90
Rozeznanie

ja oczywiście nie mam nic do sieciówek, Zary H&M itd, sama tam się ubieram, swoim postem chciałam podkreślić tylko to, że niektórzy zbyt dosłownie traktują trendy (co obderwuje w swoim najbliższym środowisku) i efekt jest nieco przerysowany po prostu
Stary 2011-03-31, 14:43   #2360
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
powiem ci, ze jak szukalam spodni w levisie/lee/wranglerze to NIC mi sie nie podobalo i ta cena Tak tak wiem, jakosc itp ale mi szkoda tyle na spodnie. No i jak mówiłam, nie podobał mi się żaden model. Jakoś prostych ciemnych jeansów jak na lekarstwo.
A Big Star?
Ja lubię ich dżinsy, również ze względu na przystępne ceny
Stary 2011-03-31, 14:49   #2361
Rarrka90
Rozeznanie

ja dzinsy kupuje zawsze w MANGO, naprawde są dobrej jakości
Stary 2011-03-31, 15:35   #2362
LetniaLemoniada
Raczkowanie

No właśnie - kupienie prostych, granatowych, jednolitych jeansów graniczy z cudem. Niestety...
LetniaLemoniada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:42   #2363
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Mnie przeszkadza, że w tych sklepach trzeba się dobrze zgadać z obsługą lub rozeznać w modelach spodni na stronie internetowej Sama nie jestem w stanie nic tam znaleźć, ale z Lee mam jeden ulubiony model (Lynn - niski stan i prawie proste nogawki) i niedługo wybieram się po kolejne dżinsy o takim kroju.
Co do ceny, to ja spodnie lepszej marki użytkuję prawie 4 lata i nadal wyglądają ok. Nawet noszone non-stop rozciągają się minimalnie i ciągle układają tak samo dobrze. Spodnie z sieciówek musiałam prać co drugi dzień, żeby nie spadały z dupy, więc ich żywot szybciej się skończył Choć nie ukrywam, że czasami uda się też kupić fajne spodnie trochę taniej niż 3-4 stówki Bardzo lubię spodnie z Camaieu, które kosztowały poniżej 100zł, no ale niestety bez paska nie dam rady ich nosić mimo, że w przymierzalni ledwo się w nie wbiłam..

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
A Big Star?
Ja lubię ich dżinsy, również ze względu na przystępne ceny
Big Star ma właśnie raczej klasyczne kroje i kolory Muszę się tam wybrać bo dawno nie byłam
Stary 2011-03-31, 18:13   #2364
Angry
Raczkowanie

Ja też jestem latem, taki typowy polski szaro-myszowaty typ urody, mam trochę ubrań w kolorze fuksji i neonowego pomarańczu (wreszcie będę modna, heh) i wydaje mi się, że o wiele lepiej mi w nich niż dotychczas lansowanych słynnych camelach, beżach, karmelach, szarościach i innych zgaszonych pastelach, nad czym ubolewam, bo są bardzo ładne.

A co do tematu wątku, żeby nie offtopowac, drażnią mnie wszelakie nadruki, napisy na koszulkach i bluzach, zwłaszcza te infantylne, bezsensowne, pseudośmieszne, czy o zgrozo z błędami. Wiadomo, ważne, żeby ciuchy były schludne, wyprane, pachnące, a cała reszta zależy od gustu, ale ja czułabym się idiotycznie w koszulce z jakimś wybałuszającym oczy zwierzątkiem okraszonym napisem czcionką w stylu comic sansa "i see you" albo coś takiego, bleee
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:14   #2365
natalkaa7522
Zakorzenienie

Powiem Wam, że ja teraz szukałam spodni, najzwyklejszych rurek tylko z prostymi nogawkami i w kolorze średnim i nie znalazłam narazie takich. Wszystkie są albo jasne, albo ciemne. Najprostszych modeli nigdy nie można znaleźć.
Stary 2011-03-31, 18:17   #2366
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo miałam na myśli, świetna wypowiedź. Warunki dziewczyna ma niezłe, zna się na modzie, ale ostatnio, mam wrażenie, pogubiła się w tym wszystkim, bardziej słucha 'kreatur mody' niż samej siebie.

Jeśli chodzi o kolory, to ja już swoje znalazłam - czerń, biel, chabrowy, czerwony i szary. Praktycznie wszystko mam w tych kolorach. Nie lubię brązu, błękitu, neonowej zieleni i właśnie pomarańczowego.

Gabi1234, podłączam się do prośby .
wyślij mi adres mailowy
Stary 2011-03-31, 18:20   #2367
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LetniaLemoniada Pokaż wiadomość
No właśnie - kupienie prostych, granatowych, jednolitych jeansów graniczy z cudem. Niestety...
levi's ma klasyczne kroje
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:21   #2368
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
wyślij mi adres mailowy

Gabi,ja tez chcę.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:31   #2369
sabbatha
Zakorzenienie

ja trafilam super spodnie z New Yorkerze, nie najtansze bo za 150 zł ale super - nie rozciagaja sie, ciemne, granatowe, prosta nogawka, niski stan. super. I rozmiar nawet moj ;D

Stary 2011-03-31, 18:38   #2370
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Ja też jestem latem, taki typowy polski szaro-myszowaty typ urody, mam trochę ubrań w kolorze fuksji i neonowego pomarańczu (wreszcie będę modna, heh) i wydaje mi się, że o wiele lepiej mi w nich niż dotychczas lansowanych słynnych camelach, beżach, karmelach, szarościach i innych zgaszonych pastelach, nad czym ubolewam, bo są bardzo ładne.
Kiedyś ogładałam na tvp2 taki program "modowe pogotowie. Styliści mówili tam, że Polki nie powinny nosić pasteli, bo maję delikatną urode, którą powinny podkreslać mocnymi kolorami. W programi brała udział pani o słowiańskiej urodzie- kazali jej wyrzucic pastele. Teraz już sama nie wiem co dobre dla mnie- mam jasne włosy, cerę i niebieskie oczy. Ani pastele, ani kolory nie są dobre podobno, więc co?

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości